Mimo kategórií
svetove finance

Черёмушкин #СтинЯкобсен #ИнтервьюИнтервью с главным стратегом Saxo Bank Стином Якобсеном - Дмитрий Черёмушкин140588 views•May 28 20217.2K180SHARESAVE


Zdravim...neprelozil by to nekdo ??


#Черёмушкин #СтинЯкобсен #ИнтервьюИнтервью с главным стратегом Saxo Bank Стином Якобсеном - Дмитрий Черёмушкин140588 views•May 28 20217.2K180SHARESAVE Zdravim...neprelozil by to nekdo ??

predpokladam, ze islo o rozhovor s hlavnym strategom Saxi bank v roku 2017....tato banka je znama tym, ze vzdy na zaciatku noveho roku da zoznam teoretickych katastrof a kalamit co sa tyka burz....mam pocit, ze vacsinou sa netrafia


predpokladam, ze islo o rozhovor s hlavnym strategom Saxi bank v roku 2017....tato banka je znama tym, ze vzdy na zaciatku noveho roku da zoznam teoretickych katastrof a kalamit co sa tyka burz....mam pocit, ze vacsinou sa netrafia

Rakúski aktivisti chcú zapísať do ústavy právo na neobmedzené používanie hotovosti
https://www.hlavnespravy.sk/rakuski-aktivisti-chcu-zapisat-do-ustavy-pravo-na-neobmedzene-pouzivanie-hotovosti/2572542


**Rakúski aktivisti chcú zapísať do ústavy právo na neobmedzené používanie hotovosti** https://www.hlavnespravy.sk/rakuski-aktivisti-chcu-zapisat-do-ustavy-pravo-na-neobmedzene-pouzivanie-hotovosti/2572542
Upravené 12. 6. 2021 o 16:43

Čerstvá skúsenosť z minulého týždňa - idem do Tatrabanky v našom meste (okresné, cc 22 tis obyv.), vybrať hotovosť. Pani v banke mi hovorí, že my sme od 1.6 bezhotovostná pobočka - vyber len cez bankomat!!!


prebieha rekonštrukcia bánk, hocičo chcete na pobočke extra poplatok. Takze pozor na toto, tento článok mi už nepríde vôbec konspiracny:
https://www.infovojna.sk/article/total-control-evropska-komise-oznamila-plan-na-zavedeni-evropske-digitalni-identity-eid-v-podobe-elektronicke-identifikacni-penezenky-v-chytrych-mobilech


Čerstvá skúsenosť z minulého týždňa - idem do Tatrabanky v našom meste (okresné, cc 22 tis obyv.), vybrať hotovosť. Pani v banke mi hovorí, že my sme od 1.6 bezhotovostná pobočka - vyber len cez bankomat!!! prebieha rekonštrukcia bánk, hocičo chcete na pobočke extra poplatok. Takze pozor na toto, tento článok mi už nepríde vôbec konspiracny: https://www.infovojna.sk/article/total-control-evropska-komise-oznamila-plan-na-zavedeni-evropske-digitalni-identity-eid-v-podobe-elektronicke-identifikacni-penezenky-v-chytrych-mobilech

prebieha rekonštrukcia bánk, hocičo chcete na pobočke extra poplatok. Takze pozor na toto, tento článok mi už nepríde vôbec konspiracny:


Európska čisto digitálna mena skončí tak, ako digitálny Yuan=na smetisku dejín...


[quote="pid:19722, uid:273"]prebieha rekonštrukcia bánk, hocičo chcete na pobočke extra poplatok. Takze pozor na toto, tento článok mi už nepríde vôbec konspiracny:[/quote] Európska čisto digitálna mena skončí tak, ako digitálny Yuan=na smetisku dejín...

Moderátor

vyber len cez bankomat!!!

funguje uz asi 2 roky. A poplatky za vybery z bank na pobocke su uz najmenej 10-15rokov co si pamatam. Ja vyuzivam kadejake vymozenosti Tatry. Zivot si treba v beznych veciach ulahcit a vyuzit moznosti ako riesenie bankovych veci po telefone a pod. no v principialnych veciach,pre mna, ako je platenie za tovary a sluzby ,tak tam stale funguje "doba kešu". Nemusia o mne vsade vediet co si kupujem a u koho to kupujem.


[quote="pid:19722, uid:273"]vyber len cez bankomat!!![/quote] funguje uz asi 2 roky. A poplatky za vybery z bank na pobocke su uz najmenej 10-15rokov co si pamatam. Ja vyuzivam kadejake vymozenosti Tatry. Zivot si treba v beznych veciach ulahcit a vyuzit moznosti ako riesenie bankovych veci po telefone a pod. no v principialnych veciach,pre mna, ako je platenie za tovary a sluzby ,tak tam stale funguje "doba kešu". Nemusia o mne vsade vediet co si kupujem a u koho to kupujem.

Pridám čistú konšpiráciu.


Ak by Rusko prišlo s vlastnou kryptomenou na vlastnom algorytme bez vplyvu kabaly a umožnilo by tak svetovému bisnizu bezpečný prístav a jasné nespolitizované pravidlá tak čo by to znamenalo pre budúci vyvoj? Nebol by potrebný ani Swift ani iná platforma.


Pridám čistú konšpiráciu. Ak by Rusko prišlo s vlastnou kryptomenou na vlastnom algorytme bez vplyvu kabaly a umožnilo by tak svetovému bisnizu bezpečný prístav a jasné nespolitizované pravidlá tak čo by to znamenalo pre budúci vyvoj? Nebol by potrebný ani Swift ani iná platforma.
Upravené 25. 4. 2022 o 18:06

Mohlo by sa zdať, že svetové konglomeráty objavili perpetum mobile - https://auto.pravda.sk/magazin/clanok/624295-predaje-aut-padaju-zisky-stupaju-tak-je-kriza-alebo-nie


Čipová a surovinová kríza, do toho covid a teraz Ukrajina a im išli hore rekordne zisky, pričom predali menej.


Môže to byť aj tým, že automobilky dnes predajom áut získajú len 40% zisku. Mnohé sa stali bankami a zvyšných 60% zisku tvoria na burzách a cez finančné služby. Teda machinácie s účtovníctvom. Uvidíme dokedy budú chodiť s týmto prasknutým džbánom po vodu...


Mohlo by sa zdať, že svetové konglomeráty objavili perpetum mobile - https://auto.pravda.sk/magazin/clanok/624295-predaje-aut-padaju-zisky-stupaju-tak-je-kriza-alebo-nie Čipová a surovinová kríza, do toho covid a teraz Ukrajina a im išli hore rekordne zisky, pričom predali menej. Môže to byť aj tým, že automobilky dnes predajom áut získajú len 40% zisku. Mnohé sa stali bankami a zvyšných 60% zisku tvoria na burzách a cez finančné služby. Teda machinácie s účtovníctvom. Uvidíme dokedy budú chodiť s týmto prasknutým džbánom po vodu...

Moderátor

...machinácie s účtovníctvom. Uvidíme dokedy budú chodiť s týmto prasknutým džbánom po vodu...

"Vyššie marže tak zahladili aj straty z objemu predaja. Najvyššiu maržu zo sledovaných automobiliek podľa EY dosiahla americká Tesla..."


Ak sú údaje v článku pravdivé, tak podľa mňa to len priamo súvisí s vývojom mobility pre vyvolených. Logické - nových áut je menej a sú drahšie. Cenovo prístupné autá sa v rámci boja proti globálnemu otepľovaniu pomaly stiahnu z trhu, k tomu sa pridajú ceny nafty a benzínu.


Čo neprotirečí tomu, že celá tzv. globálna "ekonomika" je machinácia s účtovníctvom a džbán praskne - otázka je kedy.


[quote="pid:69507, uid:127"]...machinácie s účtovníctvom. Uvidíme dokedy budú chodiť s týmto prasknutým džbánom po vodu...[/quote] _"Vyššie marže tak zahladili aj straty z objemu predaja. Najvyššiu maržu zo sledovaných automobiliek podľa EY dosiahla americká Tesla..."_ Ak sú údaje v článku pravdivé, tak podľa mňa to len priamo súvisí s vývojom mobility pre vyvolených. Logické - nových áut je menej a sú drahšie. Cenovo prístupné autá sa v rámci boja proti globálnemu otepľovaniu pomaly stiahnu z trhu, k tomu sa pridajú ceny nafty a benzínu. Čo neprotirečí tomu, že celá tzv. globálna "ekonomika" je machinácia s účtovníctvom a džbán praskne - otázka je kedy.

Logické - nových áut je menej a sú drahšie

Stejný princip je i u prodeje počítačů a jistě to přejde i k mobilům - štěnicím a dalšímu zboží . Menší výroba , dražší cena .


[quote="pid:69510, uid:663"]Logické - nových áut je menej a sú drahšie[/quote] Stejný princip je i u prodeje počítačů a jistě to přejde i k mobilům - štěnicím a dalšímu zboží . Menší výroba , dražší cena .

na vlkovi pekný článok k eu automobilizmu
Dopady Ukrajiny – jak si stojí světová/evropská automobilová jednička VW?
https://vlkovobloguje.wordpress.com/2022/04/21/dopady-ukrajiny-jak-si-stoji-svetova-evropska-automobilova-jednicka-vw/
VW se neustále pere s Toyotou o pozici globálního automobilového lídra. O jeho evropské dominanci nikdo nepochybuje.
V těchto souvislostech pro představovaly výsledky koncernu VW za I.Q.2022 naprosto nepochopitelný rébus – prodal totiž zákazníkům výrazně méně aut než před rokem – o skoro 22%!!!! a při tom ZISK před zdaněném ZVÝŠIL skoro DVAKRÁT!!!


VW Group totiž za první tři letošní měsíce navýšil svůj provozní zisk před zdaněním z loňských 4,8 miliard Eur (cca 117,38 mld. Kč) na 8,5 miliardy Eur (207,86 mld. Kč). To v době nedostatku kde čeho a konfliktu na Ukrajině nezní vůbec špatně.


Když se nicméně řekne A, je třeba zmínit i B. Koncern totiž dále uvedl, že z provozního zisku bylo hned 3,5 miliardy Eur (85,59 mld. Kč) investováno do hedgeových fondů, s jejichž pomocí se VW Group chce bránit vzrůstajícím cenám nerostných surovin. Takové fondy přitom nepodléhají regulacím a nemají ani žádný jiný majetek než jen vklady investorů. Poplatky s nimi související jsou pak výrazně vyšší než u těch běžných. Z finančního hlediska se tak jedná o značné riziko, jakkoli může přinést také podstatné zisky.


Jak se totiž ukázalo, VW Group drží na Londýnské komoditní burze jednu z nejsilnějších pozic v případě niklu. Právě ten je v důsledku války na Ukrajině jednou z nejskloňovanějších surovin, neboť jeho cena vzrostla během několika málo týdnů o 55 procent. V důsledku toho by tak Němci jen v případě tohoto kovu mohli vydělat 1,5 miliardy Eur (36,68 mld. Kč). Dalších 500 milionů Eur (12,23 mld. Kč) by pak mělo připadnout na hliník. Mimo to má ovšem koncern podchycenou i měď, platinu, palladium a rhodium.


je po záhadě! Zkrátka VW se vrhl na finanční spekulace na komoditách. Někdo v jeho vedení včas pochopil, která bije a co se ohledně stále se zhoršujících vztahů – Rusko -Ukrajina-Západ asi tak hrozí a stane. Jestliže se angažoval v hedgeových fondech, specializovaných na suroviny a konkrétně průmyslové kovy a vydělal už v I.Q.22 takové obrovské peníze, pak je jasné, že tu pozici otevřel PŘED ukrajinskou válkou . A Řekl bych, že dost dlouho před ní.


na vlkovi pekný článok k eu automobilizmu Dopady Ukrajiny – jak si stojí světová/evropská automobilová jednička VW? https://vlkovobloguje.wordpress.com/2022/04/21/dopady-ukrajiny-jak-si-stoji-svetova-evropska-automobilova-jednicka-vw/ VW se neustále pere s Toyotou o pozici globálního automobilového lídra. O jeho evropské dominanci nikdo nepochybuje. V těchto souvislostech pro představovaly výsledky koncernu VW za I.Q.2022 naprosto nepochopitelný rébus – prodal totiž zákazníkům výrazně méně aut než před rokem – o skoro 22%!!!! a při tom ZISK před zdaněném ZVÝŠIL skoro DVAKRÁT!!! VW Group totiž za první tři letošní měsíce navýšil svůj provozní zisk před zdaněním z loňských 4,8 miliard Eur (cca 117,38 mld. Kč) na 8,5 miliardy Eur (207,86 mld. Kč). To v době nedostatku kde čeho a konfliktu na Ukrajině nezní vůbec špatně. Když se nicméně řekne A, je třeba zmínit i B. Koncern totiž dále uvedl, že z provozního zisku bylo hned 3,5 miliardy Eur (85,59 mld. Kč) investováno do hedgeových fondů, s jejichž pomocí se VW Group chce bránit vzrůstajícím cenám nerostných surovin. Takové fondy přitom nepodléhají regulacím a nemají ani žádný jiný majetek než jen vklady investorů. Poplatky s nimi související jsou pak výrazně vyšší než u těch běžných. Z finančního hlediska se tak jedná o značné riziko, jakkoli může přinést také podstatné zisky. Jak se totiž ukázalo, VW Group drží na Londýnské komoditní burze jednu z nejsilnějších pozic v případě niklu. Právě ten je v důsledku války na Ukrajině jednou z nejskloňovanějších surovin, neboť jeho cena vzrostla během několika málo týdnů o 55 procent. V důsledku toho by tak Němci jen v případě tohoto kovu mohli vydělat 1,5 miliardy Eur (36,68 mld. Kč). Dalších 500 milionů Eur (12,23 mld. Kč) by pak mělo připadnout na hliník. Mimo to má ovšem koncern podchycenou i měď, platinu, palladium a rhodium. je po záhadě! Zkrátka VW se vrhl na finanční spekulace na komoditách. Někdo v jeho vedení včas pochopil, která bije a co se ohledně stále se zhoršujících vztahů – Rusko -Ukrajina-Západ asi tak hrozí a stane. Jestliže se angažoval v hedgeových fondech, specializovaných na suroviny a konkrétně průmyslové kovy a vydělal už v I.Q.22 takové obrovské peníze, pak je jasné, že tu pozici otevřel PŘED ukrajinskou válkou . A Řekl bych, že dost dlouho před ní.

Podľa Nikkei , Japonsko plánuje minúť 6,2 bilióna jenov (48,2 miliardy dolárov) na – získajte – dotácie na benzín, pôžičky s nízkym úrokom a hotovostnú pomoc „na zmiernenie bolesti spotrebiteľov a malých podnikov čeliacich rastúcim cenám“, ktoré boli spôsobené , no, masívne vládne výdavky.
Najväčšia časť vládnych výdavkov – 1,5 bilióna jenov – bude financovať reakciu na prudký nárast cien ropy. Aby obmedzila zvyšovanie cien benzínu, vláda zvýši svoju maximálnu dotáciu pre distribútorov ropy na 35 jenov za liter z 25 jenov a predĺži program do konca septembra.
Vláda navrhuje ekonomický balík, ktorý má byť zostavený už v utorok, ako komplexné opatrenia na pomoc. Ale kritici - aspoň tí, ktorí odmietajú alebo nevidia skutočného menového slona v miestnosti - ich považujú za krátkodobý liek, najmä keď iné krajiny riešia zásadnejšie zmeny v energetike a iných kľúčových ekonomických faktoroch v reakcii na ruskú inváziu Ukrajina.
Podľa Nikkei
že „riešenie“ inflačného problému povedie k ešte väčšej inflácii.
https://www.zerohedge.com/markets/japan-spend-billions-ease-inflationary-pain-caused-spending-billions


Podľa Nikkei , Japonsko plánuje minúť 6,2 bilióna jenov (48,2 miliardy dolárov) na – získajte – dotácie na benzín, pôžičky s nízkym úrokom a hotovostnú pomoc „na zmiernenie bolesti spotrebiteľov a malých podnikov čeliacich rastúcim cenám“, ktoré boli spôsobené , no, masívne vládne výdavky. Najväčšia časť vládnych výdavkov – 1,5 bilióna jenov – bude financovať reakciu na prudký nárast cien ropy. Aby obmedzila zvyšovanie cien benzínu, vláda zvýši svoju maximálnu dotáciu pre distribútorov ropy na 35 jenov za liter z 25 jenov a predĺži program do konca septembra. Vláda navrhuje ekonomický balík, ktorý má byť zostavený už v utorok, ako komplexné opatrenia na pomoc. Ale kritici - aspoň tí, ktorí odmietajú alebo nevidia skutočného menového slona v miestnosti - ich považujú za krátkodobý liek, najmä keď iné krajiny riešia zásadnejšie zmeny v energetike a iných kľúčových ekonomických faktoroch v reakcii na ruskú inváziu Ukrajina. Podľa Nikkei že „riešenie“ inflačného problému povedie k ešte väčšej inflácii. https://www.zerohedge.com/markets/japan-spend-billions-ease-inflationary-pain-caused-spending-billions

Deutsche Bank ve svém úterním sdělení důrazně varovala klienty, že v USA
začne „velká recese“
EU/USA: Deutsche Bank ve svém úterním sdělení varovala klienty, že na obzoru je „velká recese“
„Dočkáme se velké recese,“ napsali ekonomové Deutsche Bank a poznamenali, že „existují dobré důvody očekávat, že inflace bude svou výší nadále překvapovat a svou vytrvalostí zůstane vysoko nad politickými cíli“.
„Považujeme proto za vysoce pravděpodobné, že Fed bude muset šlápnout na brzdu ještě důrazněji a bude zapotřebí hlubší recese, aby došlo ke zkrocení inflace,“ pokračovali.
https://www.epochtimes.cz/2022/04/27/deutsche-bank-predpovida-ze-koncem-pristiho-roku-zacne-v-usa-velka-recese/


**Deutsche Bank ve svém úterním sdělení důrazně varovala klienty, že v USA** začne „velká recese“ EU/USA: Deutsche Bank ve svém úterním sdělení varovala klienty, že na obzoru je „velká recese“ „Dočkáme se velké recese,“ napsali ekonomové Deutsche Bank a poznamenali, že „existují dobré důvody očekávat, že inflace bude svou výší nadále překvapovat a svou vytrvalostí zůstane vysoko nad politickými cíli“. „Považujeme proto za vysoce pravděpodobné, že Fed bude muset šlápnout na brzdu ještě důrazněji a bude zapotřebí hlubší recese, aby došlo ke zkrocení inflace,“ pokračovali. https://www.epochtimes.cz/2022/04/27/deutsche-bank-predpovida-ze-koncem-pristiho-roku-zacne-v-usa-velka-recese/
1.58k
13
13
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept