Videá, filmy, knihy
Filmy - doporučenia na film

Igor Petrenko a Nadezhda Mikhalkova hráli v ruském televizním seriálu Černobyl.
To je paráda, zloducha hraje tentýž herec, co ve Spjaščich.
PS: Po shlédnutí prvních dvou dílu jsem rád, že je to spíš špionský seriál s pohledem na "kvalitu" řízení v extrémní situaci, než popis hrůz a efekt za každou cenu. Škoda, že 3.díl nefunguje.


Ještě jeden typ, včera začal 1.kanál dávat nový seriál podle skutečných událostí o založení Ruské rozvědky, "Náčelník rozvědky". Dnes dávají II.díl o 21:00 našeho času.
Byla tam zmíněna krásná jednoduchá definice rozvědky a kontrarozvědky. Tak tedy, rozvědka hledá přátele a kontrarozvědka nepřátele. smile


[quote="pid:68441, uid:78"]Igor Petrenko a Nadezhda Mikhalkova hráli v ruském televizním seriálu Černobyl.[/quote]To je paráda, zloducha hraje tentýž herec, co ve Spjaščich. PS: Po shlédnutí prvních dvou dílu jsem rád, že je to spíš špionský seriál s pohledem na "kvalitu" řízení v extrémní situaci, než popis hrůz a efekt za každou cenu. Škoda, že 3.díl nefunguje. Ještě jeden typ, včera začal 1.kanál dávat nový seriál podle skutečných událostí o založení Ruské rozvědky, "Náčelník rozvědky". Dnes dávají II.díl o 21:00 našeho času. Byla tam zmíněna krásná jednoduchá definice rozvědky a kontrarozvědky. Tak tedy, rozvědka hledá přátele a kontrarozvědka nepřátele. 8)
Upravené 19. 4. 2022 o 19:06

Vďaka za tip smile

Ještě jeden typ, včera začal 1.kanál dávat nový seriál podle skutečných událostí o založení Ruské rozvědky, "Náčelník rozvědky". Dnes dávají II.díl o 21:00 našeho času.
https://rutube.ru/video/5db3655c2f7d5fdc1adda0c9c0fd138f/
https://www.vokrug.tv/video/show/serial_nachalnik_razvedki_sezon_1_seriya_1_smotret_onlain/


Vďaka za tip :) [quote="pid:68489, uid:312"]Ještě jeden typ, včera začal 1.kanál dávat nový seriál podle skutečných událostí o založení Ruské rozvědky, "Náčelník rozvědky". Dnes dávají II.díl o 21:00 našeho času.[/quote] https://rutube.ru/video/5db3655c2f7d5fdc1adda0c9c0fd138f/ https://www.vokrug.tv/video/show/serial_nachalnik_razvedki_sezon_1_seriya_1_smotret_onlain/
Upravené 22. 4. 2022 o 09:12

V souvislosti s diskuzí na vlákně "Konceptuálna moc" na téma existence vrozené mravnosti jsem si vzpomněl na tento ruský seriál:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLmXgLXSHQ7rnEqm4VyUBhNd9q-Xg9tz-S
Určitě stojí za zhlédnutí.


V souvislosti s diskuzí na vlákně "Konceptuálna moc" na téma existence vrozené mravnosti jsem si vzpomněl na tento ruský seriál: https://www.youtube.com/playlist?list=PLmXgLXSHQ7rnEqm4VyUBhNd9q-Xg9tz-S Určitě stojí za zhlédnutí.

Zrovna jsem dokoukal, tak jsem kousek vystřihnul a dal na fb.
https://www.facebook.com/100023153858062/videos/369397645124451/
V komentáři je odkaz na celý "Dopisy mrtvého muže"
https://www.csfd.cz/film/73016-dopisy-mrtveho/prehled/


Zrovna jsem dokoukal, tak jsem kousek vystřihnul a dal na fb. https://www.facebook.com/100023153858062/videos/369397645124451/ V komentáři je odkaz na celý "Dopisy mrtvého muže" https://www.csfd.cz/film/73016-dopisy-mrtveho/prehled/

Putinovec mi v debatě připomenul film Atlas mraků. Je to film od Vachovských, takže vyžaduje zapnout mozek i city. smile
Je ke shlédnutí na těchto stránkách:
https://monikasicova.cz/filmoteka-verejna/atlas-mraku/


Putinovec mi v debatě připomenul film **Atlas mraků**. Je to film od Vachovských, takže vyžaduje zapnout mozek i city. :) Je ke shlédnutí na těchto stránkách: https://monikasicova.cz/filmoteka-verejna/atlas-mraku/

Venkovský lékař Vladimír (R. Brzobohatý) žije ve vile s rodinou v období po spáchání atentátu na Heydricha. Z Německa se vrací Rada (O. Vetchý), syn bývalého šoféra, který sloužil u doktora. Chce převzít práci po svém otci. Bohužel jeho charakter je zcela opačný, než měl jeho otec, stýká se s německými důstojníky. Začne slídit po domě, snaží se získat sympatie doktorovy dcery Heleny (B. Srncová), a to bez ohledu na to, že je odmítán. K rodině se chová falešně, předstírá skromnost, ale plnou skrytých výhružek. Jednoho dne se na půdě najde pistole.


https://www.csfd.cz/film/1017389-klec/prehled/
https://www.youtube.com/watch?v=Ga8YmGGz2ko


Venkovský lékař Vladimír (R. Brzobohatý) žije ve vile s rodinou v období po spáchání atentátu na Heydricha. Z Německa se vrací Rada (O. Vetchý), syn bývalého šoféra, který sloužil u doktora. Chce převzít práci po svém otci. Bohužel jeho charakter je zcela opačný, než měl jeho otec, stýká se s německými důstojníky. Začne slídit po domě, snaží se získat sympatie doktorovy dcery Heleny (B. Srncová), a to bez ohledu na to, že je odmítán. K rodině se chová falešně, předstírá skromnost, ale plnou skrytých výhružek. Jednoho dne se na půdě najde pistole. https://www.csfd.cz/film/1017389-klec/prehled/ https://www.youtube.com/watch?v=Ga8YmGGz2ko

Putinovec mi v debatě připomenul film Atlas mraků. Je to film od Vachovských, takže vyžaduje zapnout mozek i city.

Já k tomu jen dodám , sledování tohoto filmu je velice náročné , protože děj probíhá v šesti různých časových úrovních , vzdálených od sebe možná až tisíc let a neustále se vzájemně prolíná , takže je potřeba vidět jej vícekrát , pro ucelené složení mozaiky .


[quote="pid:69213, uid:203"]Putinovec mi v debatě připomenul film Atlas mraků. Je to film od Vachovských, takže vyžaduje zapnout mozek i city.[/quote] Já k tomu jen dodám , sledování tohoto filmu je velice náročné , protože děj probíhá v šesti různých časových úrovních , vzdálených od sebe možná až tisíc let a neustále se vzájemně prolíná , takže je potřeba vidět jej vícekrát , pro ucelené složení mozaiky .

https://www.csfd.cz/film/702726-free-guy/prehled/
Free Guy je dosť zaujímavý kúsok, ktorý odsudzuje koncepciu násilia a vlastne aj celkovú koncepciu v ktorej teraz žijeme, pričom je to podané divákovi tak aby to pochopili aj tí, čo nepoznajú slovo koncepcia. Veľmi dobre natočený film, až sa čudujem, že im dovolili niečo také natočiť. Ale zrejme už bolo zavelené na zmenu kurzu. Film sa sústreďuje na mladších, pretože dej sa odohráva vo virtuálnom prostredí počítačovej hry. V určitých okamihoch sa dá veľmi pekne rozpoznať koreleácia s reálnym životom. Kto má o reálnom svete dobré poznatky, ten si všimne občasné zaujímavé poznámky. Veľmi pekne bolo vyobrazené, že stupne vývoja duše človeka sa dajú dosiahnuť nie len zabíjaním iných ľudí ale dá sa to oveľa rýchlejšie dosiahnuť konaním dobrých skutkov - dobrák Free Guy sa vyleveloval oveľa rýchlejšie ako štandarný hráči čo používali násilie. Tiež film opisuje reálny postoj elít k dobrému týpkovi = ihneď ho chceli zničiť, odpojiť, zabiť, zlikvidovať akýmkoľvek spôsobom šíriteľa novej koncepcie.


https://www.csfd.sk/film/443119-moonfall/prehlad/
Moonfall
Tento film uvádzam hlavne preto, lebo sú v ňom uvedené fakty o reálnom pôvode nášho mesiaca označované dnešnou vedou za hoaxi. Napríklad sa v ňom uvádza fakt, že mesiac je dutý - čo môže byť pravda. Aspoň na niektorých miestach je naozaj dutý. Skúšali to amíci v roku 1970, kedy zhodili na mesiac prázdne palivové nádrže či čo a po dopade na mesiac, mesiac vibroval ešte pár hodín. Tiež sa tam spomína fakt, že priemer slnka je 400 X väčší ako priemer mesiaca ale pritom mesiac sa nachádza v 1/400 zvdialenosti zeme a slnka - preto na zemi existuje niečo ako "dokonale presné" zatmenie slnka. Ešte tam spomenuli niečo také, že mesiac bol vytvorený ako "základňa" - čo je zčasti pravda, lebo na mesiaci ozaj boli spozorované určité objekty umelo vytvorené. Preto aj vo filme Transformers našli na mesiaci transformera. Ďalej ešte prilievajú do guľáša informácie, že mesiac má vlasný typ pohonu a že v jeho vnútri je hviezda .... čo už neviem či je pravda. Ale môže byť. To ešte nevieme na isto. Samozrejem je potrebné si odmyslieť určité scény, kde sa mesiac priblíži k zemi na toľko, že autá na zemi začnú lietať - to nie je reálne. Tiež v istej scéne ukazujú ako gravitácia vytrháva z mesiaca kusy - čo tiež nie je reálne, pretože mesiac je tvorený z extrémne tvrdých kovov ako kremík, hliník, vápnik, železo, horčík, titán a podobne. Ale odhliadnuc od tých nepresností, ktoré mali za účel spraviť waw efekt u nevzdelaného sedovateľa, tak hodnotím film kladne. Hlavne preto, lebo nasvecuje fakty, ktoré o mesiaci vieme a oficiálna veda ich zatĺka už pár desaťročí - podobne ako zatĺkala fakt, že zem obieha okolo slnka v stredoveku. Ešte som tak rozmýšľal či sa tvorcovia filmu neinšpirovali bájkami sidorova o vzniku mesiaca .... možno, a možno mali iné tajné zdroje.


https://www.csfd.cz/film/702726-free-guy/prehled/ Free Guy je dosť zaujímavý kúsok, ktorý odsudzuje koncepciu násilia a vlastne aj celkovú koncepciu v ktorej teraz žijeme, pričom je to podané divákovi tak aby to pochopili aj tí, čo nepoznajú slovo koncepcia. Veľmi dobre natočený film, až sa čudujem, že im dovolili niečo také natočiť. Ale zrejme už bolo zavelené na zmenu kurzu. Film sa sústreďuje na mladších, pretože dej sa odohráva vo virtuálnom prostredí počítačovej hry. V určitých okamihoch sa dá veľmi pekne rozpoznať koreleácia s reálnym životom. Kto má o reálnom svete dobré poznatky, ten si všimne občasné zaujímavé poznámky. Veľmi pekne bolo vyobrazené, že stupne vývoja duše človeka sa dajú dosiahnuť nie len zabíjaním iných ľudí ale dá sa to oveľa rýchlejšie dosiahnuť konaním dobrých skutkov - dobrák Free Guy sa vyleveloval oveľa rýchlejšie ako štandarný hráči čo používali násilie. Tiež film opisuje reálny postoj elít k dobrému týpkovi = ihneď ho chceli zničiť, odpojiť, zabiť, zlikvidovať akýmkoľvek spôsobom šíriteľa novej koncepcie. https://www.csfd.sk/film/443119-moonfall/prehlad/ Moonfall Tento film uvádzam hlavne preto, lebo sú v ňom uvedené fakty o reálnom pôvode nášho mesiaca označované dnešnou vedou za hoaxi. Napríklad sa v ňom uvádza fakt, že mesiac je dutý - čo môže byť pravda. Aspoň na niektorých miestach je naozaj dutý. Skúšali to amíci v roku 1970, kedy zhodili na mesiac prázdne palivové nádrže či čo a po dopade na mesiac, mesiac vibroval ešte pár hodín. Tiež sa tam spomína fakt, že priemer slnka je 400 X väčší ako priemer mesiaca ale pritom mesiac sa nachádza v 1/400 zvdialenosti zeme a slnka - preto na zemi existuje niečo ako "dokonale presné" zatmenie slnka. Ešte tam spomenuli niečo také, že mesiac bol vytvorený ako "základňa" - čo je zčasti pravda, lebo na mesiaci ozaj boli spozorované určité objekty umelo vytvorené. Preto aj vo filme Transformers našli na mesiaci transformera. Ďalej ešte prilievajú do guľáša informácie, že mesiac má vlasný typ pohonu a že v jeho vnútri je hviezda .... čo už neviem či je pravda. Ale môže byť. To ešte nevieme na isto. Samozrejem je potrebné si odmyslieť určité scény, kde sa mesiac priblíži k zemi na toľko, že autá na zemi začnú lietať - to nie je reálne. Tiež v istej scéne ukazujú ako gravitácia vytrháva z mesiaca kusy - čo tiež nie je reálne, pretože mesiac je tvorený z extrémne tvrdých kovov ako kremík, hliník, vápnik, železo, horčík, titán a podobne. Ale odhliadnuc od tých nepresností, ktoré mali za účel spraviť waw efekt u nevzdelaného sedovateľa, tak hodnotím film kladne. Hlavne preto, lebo nasvecuje fakty, ktoré o mesiaci vieme a oficiálna veda ich zatĺka už pár desaťročí - podobne ako zatĺkala fakt, že zem obieha okolo slnka v stredoveku. Ešte som tak rozmýšľal či sa tvorcovia filmu neinšpirovali bájkami sidorova o vzniku mesiaca .... možno, a možno mali iné tajné zdroje.
Upravené 25. 4. 2022 o 09:58

КАК ПОБРИТЬ ЕЖА. К 50-летию "пражской весны". k 50 rokom "pražské jary" 1968
https://www.youtube.com/watch?v=mmR8Y-a6b8c


**КАК ПОБРИТЬ ЕЖА.** К 50-летию "пражской весны". k 50 rokom "pražské jary" 1968 https://www.youtube.com/watch?v=mmR8Y-a6b8c
Upravené 26. 4. 2022 o 09:11

Epocha mezi srpnem a listopadem
https://www.youtube.com/watch?v=Kbl1AAbHCSw


Dokument režiséra Jana Rouska o období mezi léty 1968 a 1989 pohledem samotných představitelů KSČ nabízí nový a unikátní pohled na tuto část naší historie.


**Epocha mezi srpnem a listopadem** https://www.youtube.com/watch?v=Kbl1AAbHCSw Dokument režiséra Jana Rouska o období mezi léty 1968 a 1989 pohledem samotných představitelů KSČ nabízí nový a unikátní pohled na tuto část naší historie.

Moonfall
vcera som to pozeral a pekne si to zhrnul. Ja by som dodal, ze celkovo je film naozaj velmi slaby, herci su velmi biedny, dej je velmi biedny, vsetko je velmi biedne az na momenty, ktore spominas ty. Co je pravdupovediac to, co ma na tomto filme zaujalo najviac, ze okolo tychto dajme tomu faktov o Mesiaci postavili film.


toto nieje tip ci vtip, ale varovanie: https://www.csfd.cz/film/1132029-prezidentka/prehled/


[quote="pid:69366, uid:106"]Moonfall[/quote]vcera som to pozeral a pekne si to zhrnul. Ja by som dodal, ze celkovo je film naozaj velmi slaby, herci su velmi biedny, dej je velmi biedny, vsetko je velmi biedne az na momenty, ktore spominas ty. Co je pravdupovediac to, co ma na tomto filme zaujalo najviac, ze okolo tychto dajme tomu faktov o Mesiaci postavili film. toto nieje tip ci vtip, ale varovanie: https://www.csfd.cz/film/1132029-prezidentka/prehled/

Moderator

Upravené 26. 4. 2022 o 22:15

Dávám odkaz na starší ruský film "Průsmyk smrti" (Grozovyje vorota).
Film je z období čečenské války (asi první) a vypráví příběh roty, bránící jakousi vstupní bránu do dané oblasti.
https://www.csfd.cz/film/236349-prusmyk-smrti/prehled/
V popisku se píše o "čečenských vojácích", ale v té době se stahovaly do oblasti jednotky z více muslimských zemí.
Upozornění na tento film jsem sice dávala už několikrát v minulosti, takže se omlouvám, jestli tím "prudím". Film se mi zdá důležitý hlavně pro obrázek, jak bojuje ruská armáda po rozpadu SSSR. Nejde tedy o typický válečný film, vykreslující stalinského vojáka, bránící svou zemi proti přesile fašismu. Zde je vykreslený voják "jelcinovský", z doby moderní "smuty" na Rusi, kdy se rozpadalo kdeco - včetně armády. Korupce a zrada velitelů byla tehdy "normou" a nikdo se moc nezaobíral tím, co bude s vojáky. Dnešní voják ruské armády a "putinovské éry" je již zase jiný.
Ve filmu jsou dobře vykreslené charaktery jedinců a také vás nesmí překvapit ty "ruské linie filmu", odbíhající uprostřed aktuálního děje kamsi do minulosti. A z těch charakterů si můžete udělat obrázek, čeho je ruský voják schopný a čeho ne. Lze si udělat obrázek, na kolik jsou pravdivá tvrzení dnešních "aktivistů" o "ruských zvěrstvech" Protože ty charaktery se dobou nemění.
https://www1.filmplanet.to/online-filmy/prusmyk-smrti/


Dávám odkaz na starší ruský film "Průsmyk smrti" (Grozovyje vorota). Film je z období čečenské války (asi první) a vypráví příběh roty, bránící jakousi vstupní bránu do dané oblasti. https://www.csfd.cz/film/236349-prusmyk-smrti/prehled/ V popisku se píše o "čečenských vojácích", ale v té době se stahovaly do oblasti jednotky z více muslimských zemí. Upozornění na tento film jsem sice dávala už několikrát v minulosti, takže se omlouvám, jestli tím "prudím". Film se mi zdá důležitý hlavně pro obrázek, jak bojuje ruská armáda po rozpadu SSSR. Nejde tedy o typický válečný film, vykreslující stalinského vojáka, bránící svou zemi proti přesile fašismu. Zde je vykreslený voják "jelcinovský", z doby moderní "smuty" na Rusi, kdy se rozpadalo kdeco - včetně armády. Korupce a zrada velitelů byla tehdy "normou" a nikdo se moc nezaobíral tím, co bude s vojáky. Dnešní voják ruské armády a "putinovské éry" je již zase jiný. Ve filmu jsou dobře vykreslené charaktery jedinců a také vás nesmí překvapit ty "ruské linie filmu", odbíhající uprostřed aktuálního děje kamsi do minulosti. A z těch charakterů si můžete udělat obrázek, čeho je ruský voják schopný a čeho ne. Lze si udělat obrázek, na kolik jsou pravdivá tvrzení dnešních "aktivistů" o "ruských zvěrstvech" Protože ty charaktery se dobou nemění. https://www1.filmplanet.to/online-filmy/prusmyk-smrti/
Upravené 29. 4. 2022 o 10:30

Ruské rozvědky, "Náčelník rozvědky". Dnes dávají II.díl o 21:00 našeho času.

Pavel Fitin
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BD,_%D0%9F%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BB_%D0%9C%D0%B8%D1%85%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87


Náčelník rozvědky
Seriál vypráví o vzniku zahraniční zpravodajské služby, která byla v roce 1938 téměř zničena. Právě Pavel Fitin, který se za pouhý rok ze stážisty z řad civilního obyvatelstva stal vedoucím oddělení, jí dal status jedné z nejmocnějších speciálních služeb světa.


Fitin nastoupil do své funkce v roce 1939, když mu bylo pouhých 31 let.
Předtím pracoval jako redaktor v zemědělském nakladatelství.
O dva roky později se Fitinovi podařilo navázat tajné vazby a obnovit práci rezidentury
v zahraničí, která byla předtím zničena během represí.
Po obdržení dat od svých podřízených pochopil, že se blíží válka, a informoval o tom vedení země. Odpovědí však bylo jen ticho. 17. června 1941 to byl Fitin, kdo po schůzce s vrchním velitelem informoval Stalina, že válka s Německem začne za několik dní. Z neznámých důvodů, o kterých se historici stále přou, vůdce národů šéfovi rozvědky nevěřil. . .
Podle zápletky se akce odehrává v Rusku, Americe, Číně a některých evropských zemích včetně Německa. Natáčení projektu probíhalo v Moskvě, Petrohradu a na Krymu.


Během práce na projektu, která se kvůli pandemii koronaviru protáhla na několik let, prostudovali tvůrci seriálu mnoho archivních dokumentů a historických pramenů.
Zároveň zdůrazňují, že televizní film nelze nazvat životopisným filmem,
protože asi 35 % toho, co diváci na kanálu Jedna viděli, je fikce scénáristů.
https://www.vokrug.tv/product/show/16032040431/
https://www.youtube.com/results?search_query=%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BB+%D0%9D%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B8%D0%BA+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%BA%D0%B8+


[quote="pid:68489, uid:312"]Ruské rozvědky, "Náčelník rozvědky". Dnes dávají II.díl o 21:00 našeho času.[/quote] Pavel Fitin https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BD,_%D0%9F%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BB_%D0%9C%D0%B8%D1%85%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87 **Náčelník rozvědky** Seriál vypráví o vzniku zahraniční zpravodajské služby, která byla v roce 1938 téměř zničena. Právě **Pavel Fitin**, který se za pouhý rok ze stážisty z řad civilního obyvatelstva stal vedoucím oddělení, jí dal status jedné z nejmocnějších speciálních služeb světa. Fitin nastoupil do své funkce v roce 1939, když mu bylo pouhých 31 let. Předtím pracoval jako redaktor v zemědělském nakladatelství. O dva roky později se Fitinovi podařilo navázat tajné vazby a obnovit práci rezidentury v zahraničí, která byla předtím zničena během represí. Po obdržení dat od svých podřízených pochopil, že se blíží válka, a informoval o tom vedení země. Odpovědí však bylo jen ticho. 17. června 1941 to byl Fitin, kdo po schůzce s vrchním velitelem informoval Stalina, že válka s Německem začne za několik dní. Z neznámých důvodů, o kterých se historici stále přou, vůdce národů šéfovi rozvědky nevěřil. . . Podle zápletky se akce odehrává v Rusku, Americe, Číně a některých evropských zemích včetně Německa. Natáčení projektu probíhalo v Moskvě, Petrohradu a na Krymu. Během práce na projektu, která se kvůli pandemii koronaviru protáhla na několik let, prostudovali tvůrci seriálu mnoho archivních dokumentů a historických pramenů. Zároveň zdůrazňují, že televizní film nelze nazvat životopisným filmem, protože asi 35 % toho, co diváci na kanálu Jedna viděli, je fikce scénáristů. https://www.vokrug.tv/product/show/16032040431/ https://www.youtube.com/results?search_query=%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BB+%D0%9D%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B8%D0%BA+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%BA%D0%B8+

Z neznámých důvodů, o kterých se historici stále přou, vůdce národů šéfovi rozvědky nevěřil. . .


Mýtus, už byli odtajněny materiály, že rozkaz k mobilizaci proběhl včas, ale elity zradili. To, že Stalin zmizel na několik dní bylo důsledkem klanových bojů, ne že by podlehl slabosti ztratil na chvilku vůli, jak se prezentuje.


[quote="pid:69903, uid:78"]Z neznámých důvodů, o kterých se historici stále přou, vůdce národů šéfovi rozvědky nevěřil. . .[/quote] Mýtus, už byli odtajněny materiály, že rozkaz k mobilizaci proběhl včas, ale elity zradili. To, že Stalin zmizel na několik dní bylo důsledkem klanových bojů, ne že by podlehl slabosti ztratil na chvilku vůli, jak se prezentuje.

Už som dával odkaz v mojom staršom blogu,
Opičák má na svojich stránkach staré ruské a čínske
vojenské filmy. Naposledy dával na svojom YT kanále
trailer na Nebo
https://www.youtube.com/watch?v=mq22TvQV6BI


pod videom odkaz na celý film na jeho stránky
https://archive.org/search.php?query=creator%3A%22OPi%C4%8D%C3%A1k+%E7%8C%B4%E5%AD%90%22


Už som dával odkaz v mojom staršom blogu, Opičák má na svojich stránkach staré ruské a čínske vojenské filmy. Naposledy dával na svojom YT kanále trailer na Nebo https://www.youtube.com/watch?v=mq22TvQV6BI pod videom odkaz na celý film na jeho stránky https://archive.org/search.php?query=creator%3A%22OPi%C4%8D%C3%A1k+%E7%8C%B4%E5%AD%90%22

Do boja idú len „starci“ (1973)
Táto eskadra ( letka ) sa stala „spievajúcou“ - takto si kapitán Titarenko vybral pre seba nováčikov. Jeho „starci“ nemali viac ako dvadsať, ale „žlté huby“, doplňovanie zo zrýchlených maturitných leteckých škôl, podľa možnosti stále nesmeli do boja. Mali ešte veľa čo zažiť – horúčavu boja a radosť z prvého víťazstva nad nepriateľom a veľkosť bratstva, spečateného krvou, a prvú lásku, aj horkosť straty... príde deň, keď príkaz "iba starci idú do boja" bývalý žltoústy spěch do svojich lietadiel ...
Obraz Leonida Bykova, ktorý zbožňujú milióny ľudí, je založený na skutočných udalostiach Veľkej vlasteneckej vojny. Scenár napísaný na pamiatku tých, ktorí sa nevrátili z vojny, úradníci dlho považovali za „nie hrdinský“.
No po uvedení na obrazovky uznanie a láska publika dokázali, že vyhráva len ten,
kto zostane človekom aj v tých najtvrdších podmienkach.
A čo môže byť krajšie ako táto hudba?
https://politikus.info/video/143736-v-boy-idut-odni-stariki-1973.html
https://www.youtube.com/watch?v=-MtSnPXeAeI&t=176s


627a424652de0


**Do boja idú len „starci“ (1973)** Táto eskadra ( letka ) sa stala „spievajúcou“ - takto si kapitán Titarenko vybral pre seba nováčikov. Jeho „starci“ nemali viac ako dvadsať, ale „žlté huby“, doplňovanie zo zrýchlených maturitných leteckých škôl, podľa možnosti stále nesmeli do boja. Mali ešte veľa čo zažiť – horúčavu boja a radosť z prvého víťazstva nad nepriateľom a veľkosť bratstva, spečateného krvou, a prvú lásku, aj horkosť straty... príde deň, keď príkaz "iba starci idú do boja" bývalý žltoústy spěch do svojich lietadiel ... **Obraz Leonida Bykova, ktorý zbožňujú milióny ľudí, je založený na skutočných udalostiach Veľkej vlasteneckej vojny**. Scenár napísaný na pamiatku tých, ktorí sa nevrátili z vojny, úradníci dlho považovali za „nie hrdinský“. No po uvedení na obrazovky uznanie a láska publika dokázali, že vyhráva len ten, kto zostane človekom aj v tých najtvrdších podmienkach. A čo môže byť krajšie ako táto hudba? https://politikus.info/video/143736-v-boy-idut-odni-stariki-1973.html https://www.youtube.com/watch?v=-MtSnPXeAeI&t=176s ![627a424652de0](serve/attachment&path=627a424652de0)
12
11.83k
95
44
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept