Naši analytici
Svetonázor - články

zakladám toto vlákno, zaslúži si to byť viac viditeľné


včerajší príspevok, ako vždy výborný.


Politický prehľad #35


https://svetonazor.klimo.net/2021/09/27/politicky-prehlad-35/


zakladám toto vlákno, zaslúži si to byť viac viditeľné včerajší príspevok, ako vždy výborný. **Politický prehľad #35** https://svetonazor.klimo.net/2021/09/27/politicky-prehlad-35/
Upravené 28. 9. 2021 o 19:52

Budeme mať na svietenie a kúrenie?


https://svetonazor.klimo.net/2021/10/07/budeme-svietenie-kurenie/


Čo posledné dni počúvam z prostredia regionálnej politiky je mierne povedané znepokojivé. (Kulich)


Budeme mať na svietenie a kúrenie? ----------------- https://svetonazor.klimo.net/2021/10/07/budeme-svietenie-kurenie/ Čo posledné dni počúvam z prostredia regionálnej politiky je mierne povedané znepokojivé. (Kulich)

https://svetonazor.klimo.net/2021/10/07/budeme-svietenie-kurenie/
Ako ten clanok je blabol. Za komunistov sme ziadne peniaze od EU ani ZSSR nedostavali, ziadne miliardy a boli sme sebestacny. Tam sa clovek stazuje, ze 1.5 miliardy je malo .... a on si je vedomy toho co sa stane, ked 1.5 miliardy naleje do ekonomiky statu? Vie o kolko vzrastie inflacia? A jemu nie, on by chcel 20 miliard .... a potom budu kolko stat byty? Viac ako v Bruseli? Ozivenie ekonomiky nie je o tom kolko penazi ty do nej nalejes ale o tom ako dokazes rozprudit v ekonomike obeh penazi. A ked je potrebny start, tak 1.5 miliardy je az az dost. ZSSR po 2 sv vojne sa zregeneroval za 5 rokov a to nepotreboval ziadne zahranicne peniaze, ziadne stimuly ... stacilo ludi k praci motivovat a pracu im dat! Tiez napr sa naleje do kraja par milionov a azda co potom sa stratia? Ci idu tie peniaze do zahranicia? Tam treba hladat problem .... preco nastava odliv kapitalu zo Slovenska? Azda je to cez Lidl kaufland atd ... tak ich zdanit na 50 % ... alebo azda je to platbami za nejaky tovar co nemame? A potrebujeme tenb tovar? Ak ano tak za milion postavit fabriku. Ak nie tak problem nie je. Treba sa konecne zacat vzdelavat v oblasti ekonimky ... ekonomika nie je zaidna magia ... ma jednoduche principy.


[quote="pid:36438, uid:17"]https://svetonazor.klimo.net/2021/10/07/budeme-svietenie-kurenie/[/quote] Ako ten clanok je blabol. Za komunistov sme ziadne peniaze od EU ani ZSSR nedostavali, ziadne miliardy a boli sme sebestacny. Tam sa clovek stazuje, ze 1.5 miliardy je malo .... a on si je vedomy toho co sa stane, ked 1.5 miliardy naleje do ekonomiky statu? Vie o kolko vzrastie inflacia? A jemu nie, on by chcel 20 miliard .... a potom budu kolko stat byty? Viac ako v Bruseli? Ozivenie ekonomiky nie je o tom kolko penazi ty do nej nalejes ale o tom ako dokazes rozprudit v ekonomike obeh penazi. A ked je potrebny start, tak 1.5 miliardy je az az dost. ZSSR po 2 sv vojne sa zregeneroval za 5 rokov a to nepotreboval ziadne zahranicne peniaze, ziadne stimuly ... stacilo ludi k praci motivovat a pracu im dat! Tiez napr sa naleje do kraja par milionov a azda co potom sa stratia? Ci idu tie peniaze do zahranicia? Tam treba hladat problem .... preco nastava odliv kapitalu zo Slovenska? Azda je to cez Lidl kaufland atd ... tak ich zdanit na 50 % ... alebo azda je to platbami za nejaky tovar co nemame? A potrebujeme tenb tovar? Ak ano tak za milion postavit fabriku. Ak nie tak problem nie je. Treba sa konecne zacat vzdelavat v oblasti ekonimky ... ekonomika nie je zaidna magia ... ma jednoduche principy.

Ako ten clanok je blabol.


To je príliš silné hodnotenie, ja článok chápem podstatne inak.
Za danej situácie, sme ako štát závislí od emisie EURa cez zahraničné komerčné banky, ktoré majú nulový záujem o rozvoj štátu, ich zaujíma len parazitovanie a svoje zisky. Druhá možnosť sú peniaze z EÚ cez tzv. eurofondy. Nejaké roztáčanie peňazí v súčasnom systéme je úplne pasé, pretože je to všetko pod kontrolou vonkajšej moci - to sú tie "nezávislé" centrálne banky a my k tomu máme cudziu menu. Porovnávanie súčasného chorého systému s tým, ako sa veci stavali po 2. sv. vojne je trochu mimo. Vtedy sme neboli nikoho kolónia ako dnes.


[quote="pid:36507, uid:106"]Ako ten clanok je blabol.[/quote] To je príliš silné hodnotenie, ja článok chápem podstatne inak. Za danej situácie, sme ako štát závislí od emisie EURa cez zahraničné komerčné banky, ktoré majú nulový záujem o rozvoj štátu, ich zaujíma len parazitovanie a svoje zisky. Druhá možnosť sú peniaze z EÚ cez tzv. eurofondy. Nejaké roztáčanie peňazí v súčasnom systéme je úplne pasé, pretože je to všetko pod kontrolou vonkajšej moci - to sú tie "nezávislé" centrálne banky a my k tomu máme cudziu menu. Porovnávanie súčasného chorého systému s tým, ako sa veci stavali po 2. sv. vojne je trochu mimo. Vtedy sme neboli nikoho kolónia ako dnes.
Upravené 8. 10. 2021 o 15:01

tak hlavne, vctedy vyprodukovane peniaze/zisk ostaval v domacej ekonomike, teraz ide majitelom za hranice a to je najpodstatnejsi rozdiel


tak hlavne, vctedy vyprodukovane peniaze/zisk ostaval v domacej ekonomike, teraz ide majitelom za hranice a to je najpodstatnejsi rozdiel

Ako ten clanok je blabol.


Dal si dokopy riadny maglajz. Síce správne píšeš, že by sme to mali vedieť sami zmanažovať, ale je tu háčik - EÚ určuje podmienky a aj spolufinancovanie. A tam je ukrytý diabol, že stratíme viac peňazí, ako keby sme tie peniaze, ktoré posielame do EÚ použili sami na to, na čo treba.


A stojím si za tým, že 1,5iliardy je prd do Šumavy, pretože deleno 10 rokov a deleno všetky VÚC. Snáď ma nechceš presviedčať, že Remišová a ostatní ministri ich použijú správne? To si robíš kozy, nie? Keď už to musím tak povedať. Ale aký požičaj, taký vráť...


[quote="pid:36507, uid:106"]Ako ten clanok je blabol.[/quote] Dal si dokopy riadny maglajz. Síce správne píšeš, že by sme to mali vedieť sami zmanažovať, ale je tu háčik - EÚ určuje podmienky a aj spolufinancovanie. A tam je ukrytý diabol, že stratíme viac peňazí, ako keby sme tie peniaze, ktoré posielame do EÚ použili sami na to, na čo treba. A stojím si za tým, že 1,5iliardy je prd do Šumavy, pretože deleno 10 rokov a deleno všetky VÚC. Snáď ma nechceš presviedčať, že Remišová a ostatní ministri ich použijú správne? To si robíš kozy, nie? Keď už to musím tak povedať. Ale aký požičaj, taký vráť...

Moderátor

Prebieha boj o vidiek

Skvelá práca....


Zdieľam ako vždy.


[quote="pid:38775, uid:127"]Prebieha boj o vidiek[/quote] Skvelá práca.... Zdieľam ako vždy.

Dnes sa podarila tlačovka na tému boja vidieka o svojprávnosť
https://www.teraz.sk/spravy/samosprave-sa-nepaci-ze-jej-stat/586197-clanok.html


Uvidíme, či bude aj videoreportáž v celoslovenských televíziách.


Dnes sa podarila tlačovka na tému boja vidieka o svojprávnosť https://www.teraz.sk/spravy/samosprave-sa-nepaci-ze-jej-stat/586197-clanok.html Uvidíme, či bude aj videoreportáž v celoslovenských televíziách.

Moderátor

Regióny a samospráva sa hecli, urobili spoločnú tlačovú konferenciu a zúčastnili sa aj relácie v rozhlase. Ministerstvo sa samozrejme snaží postaviť do čela ich revolúcie. Resp. imitovať riadenie. Uvidíme, koľko im to vydrží...


https://svetonazor.klimo.net/2021/11/03/nepojde-dostatok-prostriedkov/


Regióny a samospráva sa hecli, urobili spoločnú tlačovú konferenciu a zúčastnili sa aj relácie v rozhlase. Ministerstvo sa samozrejme snaží postaviť do čela ich revolúcie. Resp. imitovať riadenie. Uvidíme, koľko im to vydrží... https://svetonazor.klimo.net/2021/11/03/nepojde-dostatok-prostriedkov/

Moderátor

imitovať riadenie

Nie je to, čo robí táto zlovláda, trockizmus? Zadanie pochádza tiež od anglosasov, snažia sa rozvrat spoločnosti obliecť do hábitu lepšieho života. Nedeje sa toto isté v súčasnosti aj v Rusku? Tá spomienka Putina na bolševikov v jeho valdajskej reči asi smerovala sem.
Podľa mňa to nie je imitácia riadenia, ale veľmi presne cielený útok na stabilitu štátu a pokus o totálne prevzatie riadenia z vonku. Začalo to hneď po volbách návrhom zmeny stavebného konania a jeho centralizáciu v úrade v Bratislave.


[quote="pid:40934, uid:127"]imitovať riadenie[/quote] Nie je to, čo robí táto zlovláda, trockizmus? Zadanie pochádza tiež od anglosasov, snažia sa rozvrat spoločnosti obliecť do hábitu lepšieho života. Nedeje sa toto isté v súčasnosti aj v Rusku? Tá spomienka Putina na bolševikov v jeho valdajskej reči asi smerovala sem. Podľa mňa to nie je imitácia riadenia, ale veľmi presne cielený útok na stabilitu štátu a pokus o totálne prevzatie riadenia z vonku. Začalo to hneď po volbách návrhom zmeny stavebného konania a jeho centralizáciu v úrade v Bratislave.

Podľa mňa to nie je imitácia riadenia, ale veľmi presne cielený útok na stabilitu štátu


To záleží na uhle pohľadu. Z pohľadu Remišovej a tejto vlády ide o imitovanie riadenia. Z pohľadu ich bábkovodičov ide samozrejme o zámer. Presne podľa hesla, daj debilovi funkciu...


Aj keď je to zámer bábkovodičov, vybrali si za bábky príliš veľkých babrákov a bárka sa im prevrhne. Hold, nenašli hranicu medzi dostatočným tupcom, aby neprehliadol ich plány a dostatočným inteligentom, aby nespôsobil katastrofu aj pánovi. Asi ako Šerchán a Tabaki ;-)


[quote="pid:40939, uid:48"]Podľa mňa to nie je imitácia riadenia, ale veľmi presne cielený útok na stabilitu štátu[/quote] To záleží na uhle pohľadu. Z pohľadu Remišovej a tejto vlády ide o imitovanie riadenia. Z pohľadu ich bábkovodičov ide samozrejme o zámer. Presne podľa hesla, daj debilovi funkciu... Aj keď je to zámer bábkovodičov, vybrali si za bábky príliš veľkých babrákov a bárka sa im prevrhne. Hold, nenašli hranicu medzi dostatočným tupcom, aby neprehliadol ich plány a dostatočným inteligentom, aby nespôsobil katastrofu aj pánovi. Asi ako Šerchán a Tabaki ;-)

Moderátor

O tom, ako funguje príprava zákonov, ako sa nekomunikuje, ergo neriadi


A že odkiaľ berú pročkovci inšpiráciu...od ba/e/nderovcov z Verchovnej rady...a kým sú oni riadení, tiež sa vie...


Это не фейк. 27 января, «накануне войны», законопроект про 🐝 не прошёл. «В разгар вторжения» сидят дорабатывают.
Пчёлы - это не дети Донбасса, о них надо думать даже за пять минут до «оккупации Киева»
Nie je to fejk. 27. januára, „v predvečer vojny“, návrh zákona o 🐝 neprešiel. „Uprostred invázie“ sedia a dopracovávajú.
Včely - to nie sú deti Donbasu, na nich treba myslieť aj päť minút pred „okupáciou Kyjeva“


https://t.me/MariaVladimirovnaZakharova/1968


https://svetonazor.klimo.net/2022/02/15/priklad-pripravuje-zakonov/
"Viktor Klimo
Pre úplnosť musím spomenúť, že som členom SZV. Aj keď aktívne nevčelárim, pravidelne sledujem dianie okolo včelárstva, odoberám zväzový časopis a mám základnú orientáciu vo včelárstve. A na rozdiel od poslancov NRSR si veľmi dobre pamätám sľub, ktorý som zložil pri prijímaní do spolku. Brániť česť včelárov a včelárstva."


Včelári, skúste si preložiť a prečítať, či aj ten náš nie je o tom istom...
zákon - http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc34?id=&pf3511=71524&pf35401=545193
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc2_5_1_J?ses=10010&num_s=2&num=5274&date1=&date2=&name_zp=&out_type=&id=


[quote="pid:57913, uid:127"]O tom, ako funguje príprava zákonov, ako sa nekomunikuje, ergo neriadi[/quote] A že odkiaľ berú pročkovci inšpiráciu...od ba/e/nderovcov z Verchovnej rady...a kým sú oni riadení, tiež sa vie... Это не фейк. 27 января, «накануне войны», законопроект про

A že odkiaľ berú pročkovci inšpiráciu...


Vďaka za info, skúsim pozrieť a preložiť.


[quote="pid:58755, uid:335"]A že odkiaľ berú pročkovci inšpiráciu...[/quote] Vďaka za info, skúsim pozrieť a preložiť.

Moderátor

2.36k
20
6
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept