Ekonomika
Pokles trhov predo dvermi

Téma pre indície k otvorenému pádu kapitalizmu.



3.11.
Americká centrálna banka Fed začína obmedzovať svoje rozsiahle opatrenia na podporu ekonomiky. Nákupy dlhopisov plánuje každý mesiac znižovať o 15 miliárd dolárov z terajších 120 miliárd dolárov mesačne.
Fed si však vyhradila možnosť, že tempo znižovania nákupov v budúcnosti upraví.
Centrálna banka uviedla, že nákupy najprv zníži o 15 miliárd dolárov v novembri a následne o ďalších 15 miliárd v decembri. Predpokladá, že podobným tempom bude nákupy redukovať aj v ďalších mesiacoch. Ak sa tempo znižovania nezmení, nákupy sa úplne skončia v júni 2022.



Ak FED dostojí to čo tvrdí, tak akcie aj krypto začne padať. Možno sa ešte stihnú do nového roka nové maximá. A téma č.1 pre budúci rok určite nebude covid.


Vývoj S&P 500 za posledných 10 rokov, všimnite si ten rozdiel predchádzajúcej krízy. Tipuj, že ešte stihnú hitnúť $ 5 000.
618718e208e3e


A to nehovorím nekrytých USDT bubline v krypte, tie objemy sú už brutálne.


6187191e5a9cf


6.11.
Elon Musk si začína vytvárať alibi aby mohol predať vlastné akcie Tesly.
https://twitter.com/elonmusk/status/1457064697782489088


Téma pre indície k otvorenému pádu kapitalizmu. >3.11. >Americká centrálna banka Fed začína obmedzovať svoje rozsiahle opatrenia na podporu ekonomiky. Nákupy dlhopisov plánuje každý mesiac znižovať o 15 miliárd dolárov z terajších 120 miliárd dolárov mesačne. Fed si však vyhradila možnosť, že tempo znižovania nákupov v budúcnosti upraví. Centrálna banka uviedla, že nákupy najprv zníži o 15 miliárd dolárov v novembri a následne o ďalších 15 miliárd v decembri. Predpokladá, že podobným tempom bude nákupy redukovať aj v ďalších mesiacoch. Ak sa tempo znižovania nezmení, nákupy sa úplne skončia v júni 2022. Ak FED dostojí to čo tvrdí, tak akcie aj krypto začne padať. Možno sa ešte stihnú do nového roka nové maximá. A téma č.1 pre budúci rok určite nebude covid. Vývoj S&P 500 za posledných 10 rokov, všimnite si ten rozdiel predchádzajúcej krízy. Tipuj, že ešte stihnú hitnúť $ 5 000. ![618718e208e3e](serve/attachment&path=618718e208e3e) A to nehovorím nekrytých USDT bubline v krypte, tie objemy sú už brutálne. ![6187191e5a9cf](serve/attachment&path=6187191e5a9cf) 6.11. Elon Musk si začína vytvárať alibi aby mohol predať vlastné akcie Tesly. https://twitter.com/elonmusk/status/1457064697782489088
Upravené 22. 2. 2022 o 08:33

Téma pre indície k otvorenému pádu kapitalizmu.
ahoj, ako si myslis ze sa bude chovat Euro v horizonte +- dvoch rokov?


[quote="pid:41549, uid:217"]Téma pre indície k otvorenému pádu kapitalizmu.[/quote] ahoj, ako si myslis ze sa bude chovat Euro v horizonte +- dvoch rokov?

Ahoj,
úprimne neviem.
Je tam toľko premenných, že mi nedáva moc zmysel nad tým vôbec rozmýšľať.


Čo ak prudko padne dolár? Bude padať i euro.
Čo ak praskne nejaká skrytá bublina? Napríklad pred pár rokmi sa ukázali v Nemecku falošné audity vo finančnom sektore a hrozil kolaps.
Čo ak spustia nejakú novú krízu v eurozóne? Napríklad nedostatok energie. Taliansky dlh. A tak ďalej...


A keby sa na to pozrieme ešte z vyššieho obláčika, tak mal byť rozpútaný arabský ohnivý oblúk, hordy fanatikov tu mali vytvoriť Islamský štát riadený z Iránu a briti sa mali pred tým včasne ochrániť odtrhnutím. Lenže aké vidle do toho hodilo Rusko, opačné následky dobre vidieť teraz z odstupom času.
A to ešte vynechávam projekt trojmoria.


Zmysel pragmatický dáva, časť eura zameniť za HUF, RUB a CZK a nakúpiť strieborné mince, ktoré sú oslobodené od DPH, mať zásoby jedla a vody. Ale tak tie kroky to už boli popísané aj u Oracleho blogu, ja by som ale neukladal veľa v krypte.


Ani z toho, že sa má zavádzať digitálne euro a kryptomien sa moc nebojím. Minimálne do konca roku 2025. Keďže v roku 2023 - 2024 majú byť najväčšie erupcie na slnku za niekoľko storočí(?).
Keby to zaviedli pred touto udalosťou, tak počas výpadku elektriny na 1 - 6 mesiacov by ľudia brali elektronické prevody ako extrémne zraniteľné a odmietli by ich.
Ak sa vážne stane to s erupciou, tak to beriem ako okno chaosu kedy nebude možné útočiť na Rusko na vyšších prioritách z vonku a môže zaviesť kľudne i energovariant a otvorene začať šíriť ruskú (ruský človek) koncepciu života.


Inak málo ľudí si to uvedomuje ale napr. Čína krypto nepotrebuje, tá ho má už dávno!
https://www.youtube.com/watch?v=2DF2PlEmWoY


Kolegovia, ktorí boli pracovne v Číne, tak len valili oči ako tam aj díško časníkovi dáš za pár sekúnd cez mobil.
Prečo je toto možné v Číne popisuje dobre Jefimov
https://rutube.ru/video/649462e876de954d6517a72aa8cca1a4/
Ja od ľudí čo obchodujú z Čínou túto mentalitu môžem len potvrdiť.


V Česku (sú aj okolité krajiny) viem o startupe za ktorým stojí investičný fond Miton, že riešia tiež takéto platby a už by tu bolo dávno, ale polená hádže pod nohy legislatíva. Takže tu to Nikto brzdí, ale nebude to z lásky k nám.


Pôvodne som ti chcel odpísať len tou jednou vetou a pri to písaní mi napadla ešte jedna úvaha mimo na záver.


Ak je oxid grafénu tak silne elektromagnetický senzibilný, čo by z ľudským telom, ktorý ho obsahuje spravila elektromagnetická búrka zo slnka? Čo ak taký mega impulz zapríčiní bleskové formovanie veľkých mriežok v tele, ktoré potrhajú tkanivo. Asi by Nikto nemusela čakať 50 rokov na depopulácia.


Ahoj, úprimne neviem. Je tam toľko premenných, že mi nedáva moc zmysel nad tým vôbec rozmýšľať. Čo ak prudko padne dolár? Bude padať i euro. Čo ak praskne nejaká skrytá bublina? Napríklad pred pár rokmi sa ukázali v Nemecku falošné audity vo finančnom sektore a hrozil kolaps. Čo ak spustia nejakú novú krízu v eurozóne? Napríklad nedostatok energie. Taliansky dlh. A tak ďalej... A keby sa na to pozrieme ešte z vyššieho obláčika, tak mal byť rozpútaný arabský ohnivý oblúk, hordy fanatikov tu mali vytvoriť Islamský štát riadený z Iránu a briti sa mali pred tým včasne ochrániť odtrhnutím. Lenže aké vidle do toho hodilo Rusko, opačné následky dobre vidieť teraz z odstupom času. A to ešte vynechávam projekt trojmoria. Zmysel pragmatický dáva, časť eura zameniť za HUF, RUB a CZK a nakúpiť strieborné mince, ktoré sú oslobodené od DPH, mať zásoby jedla a vody. Ale tak tie kroky to už boli popísané aj u Oracleho blogu, ja by som ale neukladal veľa v krypte. Ani z toho, že sa má zavádzať digitálne euro a kryptomien sa moc nebojím. Minimálne do konca roku 2025. Keďže v roku 2023 - 2024 majú byť najväčšie erupcie na slnku za niekoľko storočí(?). Keby to zaviedli pred touto udalosťou, tak počas výpadku elektriny na 1 - 6 mesiacov by ľudia brali elektronické prevody ako extrémne zraniteľné a odmietli by ich. Ak sa vážne stane to s erupciou, tak to beriem ako okno chaosu kedy nebude možné útočiť na Rusko na vyšších prioritách z vonku a môže zaviesť kľudne i energovariant a otvorene začať šíriť ruskú (ruský človek) koncepciu života. Inak málo ľudí si to uvedomuje ale napr. Čína krypto nepotrebuje, tá ho má už dávno! https://www.youtube.com/watch?v=2DF2PlEmWoY Kolegovia, ktorí boli pracovne v Číne, tak len valili oči ako tam aj díško časníkovi dáš za pár sekúnd cez mobil. Prečo je toto možné v Číne popisuje dobre Jefimov https://rutube.ru/video/649462e876de954d6517a72aa8cca1a4/ Ja od ľudí čo obchodujú z Čínou túto mentalitu môžem len potvrdiť. V Česku (sú aj okolité krajiny) viem o startupe za ktorým stojí investičný fond Miton, že riešia tiež takéto platby a už by tu bolo dávno, ale polená hádže pod nohy legislatíva. Takže tu to Nikto brzdí, ale nebude to z lásky k nám. Pôvodne som ti chcel odpísať len tou jednou vetou a pri to písaní mi napadla ešte jedna úvaha mimo na záver. Ak je oxid grafénu tak silne elektromagnetický senzibilný, čo by z ľudským telom, ktorý ho obsahuje spravila elektromagnetická búrka zo slnka? Čo ak taký mega impulz zapríčiní bleskové formovanie veľkých mriežok v tele, ktoré potrhajú tkanivo. Asi by Nikto nemusela čakať 50 rokov na depopulácia.
Upravené 7. 11. 2021 o 20:44

Ahoj,
úprimne neviem.


Stary moj, ked nam profak na elektronike rozpraval historku o tom, ako sa americania pokusali urobit pero, ktore by fungovalo aj v kozme... no a potom ze ho teda urobili, stalo to majlant ale urobili. No a sovieti museli nejako svetu zakontrovat a povedali - budeme pouzivat ceruzky ! Grafen sa bude odlupovat aj v kozeme a na ich pero (Breznev si zan mohol kupit 4 Volhy) im sereme! to na margo toho grafenu


inak peknu uvahu si dal...


Budeme potom detom vravievat ze ,, padol a umrel, bo sa z neho stala mriezka ,, ( inak to sme dokonca povzbudili tych, co sa citia byt mimo ramec muz/zena:-) ) cize 52 tusim?


Pytal som s koli tomu, ze zijem v Australii a vyplatu mam v tunajsom baksise a o dva roky sa vraciam nazad domov takze preto. Vpodstate si mi potvrdil aj to nad cim som zacal uvazovat (roztopit peniaze) na tebou spomenute bony a valuty.
Krypto nehodlam riesit, tam ma to akosi vnutornevobec netaha.


Ohladom Ruska, teraz vysiel clanok na Armadnom blogu, kde poratali kolko maju Kalibrov (strasne dobre numera). Radarmi maju pokryte pristupove body, zvlast cez severny pol a teraz aj smer od Krymu. Nejake diery tam budu, ale to su starostlivo chranene tajomstva. Ak by aj niecov sucasnosti skusali (rozumej ku tebou spomenutym udalostiam ohladom plazmy so slnka), tak 6tku maju zamknutu.


Pocet hlavic a nosicov je dolezity, co viem tak 31tky Mig-i dislokovane na Kamcatke maju uz standartne na stojanke podvesene Kinzale. Zopar kusov je modernizovanych na patrolu a ako hotovost, ostatne je na zemi pripravene okamzite. Inak tu uz ma napadaju strasne perverznosti typu, ze Amici uz by s B-52kami nestili ani MITO - Minimum Interval for Take Of :-))). Cez vzduch ich maju zatvorenych, z mora a pevniny tak isto.
Prvotny uder (citaj velenie opierajuce sa o satelitne spojenie) maju Rusi zaplat pan-boh stale o krok dopredu osetrene ( mam rad Bondovku Golden Eye:-). Keby tohoto nebolo, tak je koniec (toto GP vedel, preto kozmos Rusku ponechal) a vyvojove programi ZSSR mali v rukach ludia ktory chapali to o com sa tu rozpravame uz sa Stalina. Dovolim si tvrdit ze kozmicko-vojenske odvetvie, muselo ist (sice limitne trockistami) ale predsa, do hodne exotickych smerov. Vtedajsi potencial generacie Gagarina, musel dat svetu hodne vynalezov a zbrani. Preto ma to vsetko nechava chladnym, bo ako vravieva ujo Pjakin ,,posledne slovo je dicky na konci vintofky,, :-)


Ahoj,


[quote="pid:41703, uid:217"]Ahoj, úprimne neviem.[/quote] Stary moj, ked nam profak na elektronike rozpraval historku o tom, ako sa americania pokusali urobit pero, ktore by fungovalo aj v kozme... no a potom ze ho teda urobili, stalo to majlant ale urobili. No a sovieti museli nejako svetu zakontrovat a povedali - budeme pouzivat ceruzky ! Grafen sa bude odlupovat aj v kozeme a na ich pero (Breznev si zan mohol kupit 4 Volhy) im sereme! to na margo toho grafenu inak peknu uvahu si dal... Budeme potom detom vravievat ze ,, padol a umrel, bo sa z neho stala mriezka ,, ( inak to sme dokonca povzbudili tych, co sa citia byt mimo ramec muz/zena:-) ) cize 52 tusim? Pytal som s koli tomu, ze zijem v Australii a vyplatu mam v tunajsom baksise a o dva roky sa vraciam nazad domov takze preto. Vpodstate si mi potvrdil aj to nad cim som zacal uvazovat (roztopit peniaze) na tebou spomenute bony a valuty. Krypto nehodlam riesit, tam ma to akosi vnutornevobec netaha. Ohladom Ruska, teraz vysiel clanok na Armadnom blogu, kde poratali kolko maju Kalibrov (strasne dobre numera). Radarmi maju pokryte pristupove body, zvlast cez severny pol a teraz aj smer od Krymu. Nejake diery tam budu, ale to su starostlivo chranene tajomstva. Ak by aj niecov sucasnosti skusali (rozumej ku tebou spomenutym udalostiam ohladom plazmy so slnka), tak 6tku maju zamknutu. Pocet hlavic a nosicov je dolezity, co viem tak 31tky Mig-i dislokovane na Kamcatke maju uz standartne na stojanke podvesene Kinzale. Zopar kusov je modernizovanych na patrolu a ako hotovost, ostatne je na zemi pripravene okamzite. Inak tu uz ma napadaju strasne perverznosti typu, ze Amici uz by s B-52kami nestili ani MITO - Minimum Interval for Take Of :-))). Cez vzduch ich maju zatvorenych, z mora a pevniny tak isto. Prvotny uder (citaj velenie opierajuce sa o satelitne spojenie) maju Rusi zaplat pan-boh stale o krok dopredu osetrene ( mam rad Bondovku Golden Eye:-). Keby tohoto nebolo, tak je koniec (toto GP vedel, preto kozmos Rusku ponechal) a vyvojove programi ZSSR mali v rukach ludia ktory chapali to o com sa tu rozpravame uz sa Stalina. Dovolim si tvrdit ze kozmicko-vojenske odvetvie, muselo ist (sice limitne trockistami) ale predsa, do hodne exotickych smerov. Vtedajsi potencial generacie Gagarina, musel dat svetu hodne vynalezov a zbrani. Preto ma to vsetko nechava chladnym, bo ako vravieva ujo Pjakin ,,posledne slovo je dicky na konci vintofky,, :-) [quote="pid:41703, uid:217"]Ahoj,[/quote]

Nedostatek potravin zacina: Pro Edeka, Aldi a Lidl je dennim bojem naplnovani regalu
Podle některých zpráv se v Německu zhoršil nedostatek potravinářských výrobků. DWN varoval v rané fázi v lednu 2021 před masivním nedostatkem v zásobování potravinami.
"HNA" uvádí: "zásobovací krize v důsledku koronové pandemie a nepříznivých povětrnostních podmínek se stále zhoršuje. S prázdnými regály se potýkají nejen obchody s oblečením a drogerií, ale nyní i obchod s potravinami. Některé supermarkety a přední výrobci jsou tím obzvláště tvrdě zasaženi.“
Kanál "n-tv" doslova: "důvodem prodleni jsou nejen problémy s dodavatelským řetězcem, ale také komoditní krize. Ceny hliníku, který je potřebný pro plechovky, stejně jako nerezová ocel, papír nebo plast už nějakou dobu procházejí stropem. Výrobci chtějí přenést rostoucí náklady na balení a výrobu na zákazníky. "Průmysl oznámil zvýšení cen a to nyní nevyhnutelně přichází do maloobchodního sektoru," komentoval nedávno odborník Ifo Klaus Wohlrabe odpovídající průzkum společnosti jeho institutem."Podle manažera Edeka je plnění regálů supermarketů "každodenním bojem".
Dne 26.1.21 jsme zavcas varovali: Lze předpokládat, že index cen potravin se bude postupně zvyšovat, zatímco další zpřísnění corona opatření v rámci EU by mohol potravinovy řetězec polozit.
Dne 16.1.21 jsme varovali: "Nebezpečí kybernetických útoků na německou rozvodnou síť je skutečné. Pokud by ke kybernetickému útoku skutečně došlo, zhroutila by se celá nabídka potravin a bankovní sektor v zemi. Světové ekonomické fórum již dříve varovalo před rostoucím rizikem kybernetického útoku na energetickou síť během koronové krize. Německé bezpečnostní orgány musí být ostražité a pozorné.“
https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/515584/Lebensmittelkrise-beginnt-Bei-Edeka-Aldi-und-Lidl-ist-das-Fuellen-der-Regale-ein-taeglicher-Kampf


**Nedostatek potravin zacina: Pro Edeka, Aldi a Lidl je dennim bojem naplnovani regalu** Podle některých zpráv se v Německu zhoršil nedostatek potravinářských výrobků. DWN varoval v rané fázi v lednu 2021 před masivním nedostatkem v zásobování potravinami. "HNA" uvádí: "zásobovací krize v důsledku koronové pandemie a nepříznivých povětrnostních podmínek se stále zhoršuje. S prázdnými regály se potýkají nejen obchody s oblečením a drogerií, ale nyní i obchod s potravinami. Některé supermarkety a přední výrobci jsou tím obzvláště tvrdě zasaženi.“ Kanál "n-tv" doslova: "důvodem prodleni jsou nejen problémy s dodavatelským řetězcem, ale také komoditní krize. Ceny hliníku, který je potřebný pro plechovky, stejně jako nerezová ocel, papír nebo plast už nějakou dobu procházejí stropem. Výrobci chtějí přenést rostoucí náklady na balení a výrobu na zákazníky. "Průmysl oznámil zvýšení cen a to nyní nevyhnutelně přichází do maloobchodního sektoru," komentoval nedávno odborník Ifo Klaus Wohlrabe odpovídající průzkum společnosti jeho institutem."Podle manažera Edeka je plnění regálů supermarketů "každodenním bojem". Dne 26.1.21 jsme zavcas varovali: Lze předpokládat, že index cen potravin se bude postupně zvyšovat, zatímco další zpřísnění corona opatření v rámci EU by mohol potravinovy řetězec polozit. Dne 16.1.21 jsme varovali: "Nebezpečí kybernetických útoků na německou rozvodnou síť je skutečné. Pokud by ke kybernetickému útoku skutečně došlo, zhroutila by se celá nabídka potravin a bankovní sektor v zemi. Světové ekonomické fórum již dříve varovalo před rostoucím rizikem kybernetického útoku na energetickou síť během koronové krize. Německé bezpečnostní orgány musí být ostražité a pozorné.“ https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/515584/Lebensmittelkrise-beginnt-Bei-Edeka-Aldi-und-Lidl-ist-das-Fuellen-der-Regale-ein-taeglicher-Kampf
Upravené 8. 11. 2021 o 12:41

Igor Panarin - Nemci jsou znepokojeni
Euronews pise o tom, ze jsou Nemci velmi znepokojeni. Proc?
Rust cen potravin, energetiky, benzinu atd. Inflace v rijnu 5% - tohle davno nebylo, naposled pred 30ti lety.
Situace v Nemecku je velmi napjata; socialne-ekonomicke Nemecko degraduje.
https://ru.euronews.com/2021/11/07/germany-inflation-highest-level
https://www.youtube.com/watch?v=WwTBMartgwg


**Igor Panarin - Nemci jsou znepokojeni** Euronews pise o tom, ze jsou Nemci velmi znepokojeni. Proc? Rust cen potravin, energetiky, benzinu atd. Inflace v rijnu 5% - tohle davno nebylo, naposled pred 30ti lety. Situace v Nemecku je velmi napjata; socialne-ekonomicke Nemecko degraduje. https://ru.euronews.com/2021/11/07/germany-inflation-highest-level https://www.youtube.com/watch?v=WwTBMartgwg

americké akcie se propadají

blbost
este slape ...
618d22eed8835


[quote="pid:42434, uid:78"]americké akcie se propadají[/quote] blbost este slape ... ![618d22eed8835](serve/attachment&path=618d22eed8835)

Nebezpečí kybernetických útoků na německou rozvodnou síť je skutečné. Pokud by ke kybernetickému útoku skutečně došlo


Vypustenie pokusného balónika na ďalší false flag, ktorý má zakryť neschopnosť až debilitu zelených "jelít" na základné zabezpečenie obyvateľstva. Prípadne ako potvrdenie, že obetí plandémie malo byť podstatne viac a niekto im do toho hádže vidle, pretože ľudí na rozdiel od výroby akosi neubúda.


[quote="pid:41782, uid:68"]Nebezpečí kybernetických útoků na německou rozvodnou síť je skutečné. Pokud by ke kybernetickému útoku skutečně došlo[/quote] Vypustenie pokusného balónika na ďalší false flag, ktorý má zakryť neschopnosť až debilitu zelených "jelít" na základné zabezpečenie obyvateľstva. Prípadne ako potvrdenie, že obetí plandémie malo byť podstatne viac a niekto im do toho hádže vidle, pretože ľudí na rozdiel od výroby akosi neubúda.
Upravené 11. 11. 2021 o 15:43

Elon Musk si začína vytvárať alibi aby mohol predať vlastné akcie Tesly. @Um


Překvapivě měl prodat smile



Miliardář Elon Musk tento týden prodal akcie výrobce elektrických automobilů Tesla za zhruba pět miliard dolarů, což odpovídá přibližně třem procentům Muskova podílu ve firmě. Prodej se uskutečnil záhy poté, co uživatelé hlasovali v anketě na Twitteru.


Není zcela jasné, zda měl Muskův víkendový průzkum na Twitteru nějaký vliv na jeho rozhodnutí provést některé nebo všechny transakce - nebo zda bude pokračovat v prodeji, dokud nedosáhne desetiprocentní hranice. K tomu, aby slib dodržel, by musel prodat ještě zhruba 17 milionů akcií či ještě více, pokud by do svých celkových držeb zahrnul také uplatnitelné opce.



https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/musk-tesla-akcie.A211111_084402_eko-zahranicni_vebe


> Elon Musk si začína vytvárať alibi aby mohol predať vlastné akcie Tesly. @Um Překvapivě měl prodat :) >Miliardář Elon Musk tento týden prodal akcie výrobce elektrických automobilů Tesla **za zhruba pět miliard dolarů, což odpovídá přibližně třem procentům Muskova podílu ve firmě**. Prodej se uskutečnil záhy poté, co uživatelé hlasovali v anketě na Twitteru. > Není zcela jasné, zda měl Muskův víkendový průzkum na Twitteru nějaký vliv na jeho rozhodnutí provést některé nebo všechny transakce - nebo** zda bude pokračovat v prodeji, dokud nedosáhne desetiprocentní hranice. K tomu, aby slib dodržel, by musel prodat ještě zhruba 17 milionů akcií či ještě více, pokud by do svých celkových držeb zahrnul také uplatnitelné opce.** https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/musk-tesla-akcie.A211111_084402_eko-zahranicni_vebe
Upravené 12. 11. 2021 o 07:19

Kolegovia, ktorí boli pracovne v Číne, tak len valili oči ako tam aj díško časníkovi dáš za pár sekúnd cez mobil.

Takže chronologicky z osobní praxe:
Dne 11. 7. 2011 výbuch na vojenské základně Evangeloos Florakis v Mari (Kypr) okolo 3:40 ráno. V tom okamžiku je celý ostrov bez proudu, protože vedle základny je hlavní elektrárna pro celý ostrov včetně obsazeného území. (Existuje ještě jedna v Dhegelii, která má svoji samostatnou síť pouze pro všechny státní nemocnice a presidentský palác). Škody byly oceněny na částku 700 milionů Euro. Cena znovu zprovoznění byla v částce 300-400 milionů, prameny se různí.
14.7.2011 připlula do Lemesolu loď z Izraele s mobilními elektrárnami v celkové výši 10 MW. Následující den, přivezli další z Řecka, výkon není uveden.
16.7.2011 byla zprovozněna přeprava elektrického proudu z Turecka přes obsazené území.


Takže od 11.7.2011 4:30 jsme na celém ostrově neměli elektrický proud do 14.7.2011 večerních hodin, podle toho jak se mobilní jednotky přemisťovaly na místa spojení se sítí.
To prosím prezentovalo mnohé - nešel internet a tudíž žádné platby, nákupy v marketech bez sítě žádné, zavřeno, světla na křižovatkách nic, natankovat palivo do auta nelze ani při platbě hotovostí. Nevím, zda si to někteří z vás dovedou pžedstavit, ale bylo to něco nevídaného a neslýchaného. Telefony nefungovaly, prostě NIC NEFUNGOVALO. (možná to bylo zahřívací kolo na to co přijde brzy s EU a Green Dealem).


Kdo neměl hotovost, nekoupil ani v trafice dětem mléko! Pečivo to samé, jsou tu řetězce a jsou propojeni po síti. Zavřeno!


Takže hotovost byla NUTNÁ!


To nepíši o tom, co při platbě mobilem všechno proběhne přes NFS sensor, tedy IMEI telefonu, MAC adress, dále mnohá osobní data, data bankovního účtu, místo platby, někdy i souhrn placeného zboží a další detaily. Nevidím to jako správné!


[quote="pid:41703, uid:217"]Kolegovia, ktorí boli pracovne v Číne, tak len valili oči ako tam aj díško časníkovi dáš za pár sekúnd cez mobil.[/quote] Takže chronologicky z osobní praxe: Dne 11. 7. 2011 výbuch na vojenské základně Evangeloos Florakis v Mari (Kypr) okolo 3:40 ráno. V tom okamžiku je celý ostrov bez proudu, protože vedle základny je hlavní elektrárna pro celý ostrov včetně obsazeného území. (Existuje ještě jedna v Dhegelii, která má svoji samostatnou síť pouze pro všechny státní nemocnice a presidentský palác). Škody byly oceněny na částku 700 milionů Euro. Cena znovu zprovoznění byla v částce 300-400 milionů, prameny se různí. 14.7.2011 připlula do Lemesolu loď z Izraele s mobilními elektrárnami v celkové výši 10 MW. Následující den, přivezli další z Řecka, výkon není uveden. 16.7.2011 byla zprovozněna přeprava elektrického proudu z Turecka přes obsazené území. Takže od 11.7.2011 4:30 jsme na celém ostrově neměli elektrický proud do 14.7.2011 večerních hodin, podle toho jak se mobilní jednotky přemisťovaly na místa spojení se sítí. To prosím prezentovalo mnohé - nešel internet a tudíž žádné platby, nákupy v marketech bez sítě žádné, zavřeno, světla na křižovatkách nic, natankovat palivo do auta nelze ani při platbě hotovostí. Nevím, zda si to někteří z vás dovedou pžedstavit, ale bylo to něco nevídaného a neslýchaného. Telefony nefungovaly, prostě NIC NEFUNGOVALO. (možná to bylo zahřívací kolo na to co přijde brzy s EU a Green Dealem). Kdo neměl hotovost, nekoupil ani v trafice dětem mléko! Pečivo to samé, jsou tu řetězce a jsou propojeni po síti. Zavřeno! **Takže hotovost byla NUTNÁ!** To nepíši o tom, co při platbě mobilem všechno proběhne přes NFS sensor, tedy IMEI telefonu, MAC adress, dále mnohá osobní data, data bankovního účtu, místo platby, někdy i souhrn placeného zboží a další detaily. **Nevidím to jako správné!**

Od tohoto místa nesmírně zajímavá přednáška o stavu a vývoji současné světové ekonomiky. Stojí to za to si to poslechnout, našinec získá vhled do dění ve světové ekonomice (a tím pádem i do politiky), které se v blízké době zcela bezpečně významně dotkne i našich životů a životů našich rodin. Přednáška je vedena polopaticky a velmi srozumitelně i pro ekonomicky neobeznámeného člověka s mnoha praktickými radami a doporučeními.


https://youtu.be/fl3oRI1fU9E?t=2993


Od tohoto místa nesmírně zajímavá přednáška o stavu a vývoji současné světové ekonomiky. Stojí to za to si to poslechnout, našinec získá vhled do dění ve světové ekonomice (a tím pádem i do politiky), které se v blízké době zcela bezpečně významně dotkne i našich životů a životů našich rodin. Přednáška je vedena polopaticky a velmi srozumitelně i pro ekonomicky neobeznámeného člověka s mnoha praktickými radami a doporučeními. https://youtu.be/fl3oRI1fU9E?t=2993

Evropské a asijské akciové trhy se v pátek propadly po zprávách o novém kmeni Covid-19 z Jihoafrické republiky, který by podle obav investorů mohl vést k novým omezením cestování.


https://www.rt.com/business/541388-stocks-crash-new-covid-variant/


Evropské a asijské akciové trhy se v pátek propadly po zprávách o novém kmeni Covid-19 z Jihoafrické republiky, který by podle obav investorů mohl vést k novým omezením cestování. https://www.rt.com/business/541388-stocks-crash-new-covid-variant/

Staněk v tomto videu tvrdí, že finančnú krízu odštartujú na jar 2022, tento rok šlo o posledné pre dav nepozorované (preto pomalé) presúvanie majetku (j)elít do "bezpečia".
https://www.youtube.com/watch?v=grdhRPuZIlo


Moja poznámka:
Staněk mal cca 3 mesiace pred odštartovaní kovid operácie prednášku pre ekonomickú skupinu a tam tvrdil, že o pár mesiacov odštartuje nejaká globálna kríza. A stalo sa tak.


Teraz bol znova konkerétny, vzhľadom na to koľko má vládnych a podnikových kontaktov to treba brať minimálne na zreteľ.


Staněk v tomto videu tvrdí, že finančnú krízu odštartujú na jar 2022, tento rok šlo o posledné pre dav nepozorované (preto pomalé) presúvanie majetku (j)elít do "bezpečia". https://www.youtube.com/watch?v=grdhRPuZIlo Moja poznámka: Staněk mal cca 3 mesiace pred odštartovaní kovid operácie prednášku pre ekonomickú skupinu a tam tvrdil, že o pár mesiacov odštartuje nejaká globálna kríza. A stalo sa tak. Teraz bol znova konkerétny, vzhľadom na to koľko má vládnych a podnikových kontaktov to treba brať minimálne na zreteľ.
Upravené 26. 11. 2021 o 12:52

Finanční krizi možná odstartuje pád čínské developerské skupiny Evergrande.
Našel jsem splátkový kalendář Evergrandu: 28. 12 musí splatit 255,2 mil. US$. Ale 23. 3. 2022 musí splatit obrovských 2,1 mld. US$. A 2 a půl týdne na to, 11.4. 2022 musí splatit podobně velkých 1,5 mld. US$! Celkově do konce roku 2022 musí na splátkách a úrocích zaplatit 8 mld. US$!
PS: A ještě aby to nebylo málo, do konce listopadu dojde v EU veškerý hořčík! Hořčík se dováží z 95% do Evropy z Číny. Bez hořčíku se nevyrobí ani hliník, ani titan, ani moderní ocel a bez nich ani konzervy pro psy, plechovky na pivo, motory, auta, letadla a kovové stavební materiály. Továrna na hořčík se staví nejméně 2 roky a musíte k ní mít elektrárny! EU stojí před největším kolapsem v dějinách, který způsobil Brusel, tím že v roce 2001 zavřel všechny evropské výrobny hořčíku! Hořčík se nedá skladovat déle než 3 měsíce – jinak začne oxidovat.
https://www.ft.com/content/e0a447f9-b4c2-45dc-bfc8-755b284d18d2


Finanční krizi možná odstartuje pád čínské developerské skupiny Evergrande. Našel jsem splátkový kalendář Evergrandu: 28. 12 musí splatit 255,2 mil. US$. Ale 23. 3. 2022 musí splatit obrovských 2,1 mld. US$. A 2 a půl týdne na to, 11.4. 2022 musí splatit podobně velkých 1,5 mld. US$! Celkově do konce roku 2022 musí na splátkách a úrocích zaplatit 8 mld. US$! PS: A ještě aby to nebylo málo, do konce listopadu dojde v EU veškerý hořčík! Hořčík se dováží z 95% do Evropy z Číny. Bez hořčíku se nevyrobí ani hliník, ani titan, ani moderní ocel a bez nich ani konzervy pro psy, plechovky na pivo, motory, auta, letadla a kovové stavební materiály. Továrna na hořčík se staví nejméně 2 roky a musíte k ní mít elektrárny! EU stojí před největším kolapsem v dějinách, který způsobil Brusel, tím že v roce 2001 zavřel všechny evropské výrobny hořčíku! Hořčík se nedá skladovat déle než 3 měsíce – jinak začne oxidovat. https://www.ft.com/content/e0a447f9-b4c2-45dc-bfc8-755b284d18d2
Upravené 26. 11. 2021 o 13:28

Mne sa strašne páči u nas ako keď cena ropy stupne o cent tak u nás okamžite zvýšia cenu ale keď padá, a to posledné dva týždne a dosť výrazne, tak stále máme 95 ku za 1.51 eur
61a140bf7afc8
61a14147772db


Mne sa strašne páči u nas ako keď cena ropy stupne o cent tak u nás okamžite zvýšia cenu ale keď padá, a to posledné dva týždne a dosť výrazne, tak stále máme 95 ku za 1.51 eur ![61a140bf7afc8](serve/attachment&path=61a140bf7afc8) ![61a14147772db](serve/attachment&path=61a14147772db)
Upravené 26. 11. 2021 o 21:19

https://www.trend.sk/financie/odstrelit-akcie-nehnutelnosti-je-jediny-sposob-ako-zabrzdit-inflaciu-nesposobit-recesiu?


Odstreliť akcie a nehnuteľnosti je jediný spôsob, ako zabrzdiť infláciu a nespôsobiť recesiu.
Keby to povedal niekto, kto nie je považovaný za relevantnú ekonomickú autoritu, dalo by sa nad tým mávnuť rukou. Povedal to však Zoltan Pozsar, rešpektovaný stratég z Wall Street, guru repo trhov a bývalý vysoký predstaviteľ newyorského Fedu.


Nad jeho argumentáciou sa musia zastaviť mnohí, vrátane samotného najvyššieho vedenia americkej centrálnej banky.
Z. Pozsar počas týždňa zverejnil úvahu, podľa ktorej, ak má americká centrálna banka skrotiť infláciu a pritom nezdevastovať ekonomiku, bude musieť spôsobiť finančnému trhu masívny šok. Takýto šok by spľasol všetky bubliny, vrátane tej na akciách, realitách a kryptomenách.


Americká centrálna banka stojí pred veľkou dilemou. Pokiaľ nezačne prudko zvyšovať úrokové sadzby a nezastaví kvantitatívne uvoľňovanie, inflácia sa jej môže vymknúť spod kontroly. Naznačuje to rast inflácie nad kritickú hranicu 7 percent.


Už dekádu ekonomika a finančné trhy stoja na pilieroch nulových sadzieb a kvantitatívneho uvoľňovania. Prudké zvýšenie úrokových sadzieb a kvantitatívne utesňovanie by spôsobili ekonomickú recesiu.
Americkej centrálnej banke sa ešte nikdy nepodarilo skrotiť infláciu bez spôsobenia recesie.
Otázka súčasnosti preto je, ako zastaviť infláciu bez vytvorenia recesie. Z. Poszar má riešenie – zostreliť cenu finančných aktív.


Článok je ďalej zamknutý... je to prebraté z Bloombergu, no aj tam je to zamknuté.
https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-02-17/zoltan-pozsar-on-why-the-fed-needs-to-spark-a-market-crash-to-bring-down-inflation


https://www.trend.sk/financie/odstrelit-akcie-nehnutelnosti-je-jediny-sposob-ako-zabrzdit-inflaciu-nesposobit-recesiu? Odstreliť akcie a nehnuteľnosti je jediný spôsob, ako zabrzdiť infláciu a nespôsobiť recesiu. Keby to povedal niekto, kto nie je považovaný za relevantnú ekonomickú autoritu, dalo by sa nad tým mávnuť rukou. Povedal to však Zoltan Pozsar, rešpektovaný stratég z Wall Street, guru repo trhov a bývalý vysoký predstaviteľ newyorského Fedu. Nad jeho argumentáciou sa musia zastaviť mnohí, vrátane samotného najvyššieho vedenia americkej centrálnej banky. Z. Pozsar počas týždňa zverejnil úvahu, podľa ktorej, ak má americká centrálna banka skrotiť infláciu a pritom nezdevastovať ekonomiku, bude musieť spôsobiť finančnému trhu masívny šok. Takýto šok by spľasol všetky bubliny, vrátane tej na akciách, realitách a kryptomenách. Americká centrálna banka stojí pred veľkou dilemou. Pokiaľ nezačne prudko zvyšovať úrokové sadzby a nezastaví kvantitatívne uvoľňovanie, inflácia sa jej môže vymknúť spod kontroly. Naznačuje to rast inflácie nad kritickú hranicu 7 percent. Už dekádu ekonomika a finančné trhy stoja na pilieroch nulových sadzieb a kvantitatívneho uvoľňovania. Prudké zvýšenie úrokových sadzieb a kvantitatívne utesňovanie by spôsobili ekonomickú recesiu. Americkej centrálnej banke sa ešte nikdy nepodarilo skrotiť infláciu bez spôsobenia recesie. Otázka súčasnosti preto je, ako zastaviť infláciu bez vytvorenia recesie. Z. Poszar má riešenie – zostreliť cenu finančných aktív. Článok je ďalej zamknutý... je to prebraté z Bloombergu, no aj tam je to zamknuté. https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-02-17/zoltan-pozsar-on-why-the-fed-needs-to-spark-a-market-crash-to-bring-down-inflation

Už si odkladám články, ktoré tvrdia bludy. Neskôr sa na nich bude dať demonštrovať, aké hoaxy popísali novinári aj tzv. odborníci.


Už si odkladám články, ktoré tvrdia bludy. Neskôr sa na nich bude dať demonštrovať, aké hoaxy popísali novinári aj tzv. odborníci.

Moderátor

Včera som tak náhodou skontroloval ako to je s dostupnosťou GPU lebo moj PC už nie je najmladší, a ľaľa ho ... https://www.alza.sk/graficke-karty/18842862.htm je tam veru dosť grafických kariet. Ešte mesiac dozadu nemali ani jednu. Tak to vzerá že tento segment sa už rozbehol znova. A to koniec kovidu ešte len má prísť.


Včera som tak náhodou skontroloval ako to je s dostupnosťou GPU lebo moj PC už nie je najmladší, a ľaľa ho ... https://www.alza.sk/graficke-karty/18842862.htm je tam veru dosť grafických kariet. Ešte mesiac dozadu nemali ani jednu. Tak to vzerá že tento segment sa už rozbehol znova. A to koniec kovidu ešte len má prísť.

Vy ste zlatí, niekoľko dní som sa snažil nájsť túto tému aby som nezakladal novú a hľa, bolo vyslyšané.


Najprv by som chcel priniesť aktulizáciu úvodného grafu. Nestihli hitnúť $ 5000. Už sa to sype, akciové trhy sa blížia k spodnej hranici, pokiaľ nepríde nejaký pozitívny impulz, tak to vidím na 20 - 50 % výplach. Bude to šokové.
621421479b368


Bolo zaujímavé ako sa mediálne bubnovalo že Rusko zaútočí, práve víkendom a začiatkom minulého týždňa lebo na druhej strane mláky mal FED minulý utorok mimoriadnu schôdzu, takú nemal za posledný 30 rokov. Keď média bubnujú, treba hľadať čo sa snažia prekryť. Celý západný systém je už vážne krok od priepasti.


Upustenie ventilu si vyskúšali naostro priamo na Facebook, ktorý spadnul o 40%. Zámienka je docela úsmevná. FB stále rástol v počte užívateľov až na 1,930 miliardy a nedávno vykázal prvý krát pokles na 1,929 miliardy. Je to len jeden milión a akcie išli dole o 40% za deň a stále klesá. Takže si môžete spraviť obrázok ako nadhodnotené firmy to sú a stále je to nič proti iným trhom čo sú v USA. Bude to lavína.
62142166f137f


EUR voči CZK bolo tak nízko len raz a to v roku 2008 počas krízy a to ešte nič mediálne nevypuklo. (ČNB nedávno posilňovala zlaté rezervy)
6214218d498e9


Vy ste zlatí, niekoľko dní som sa snažil nájsť túto tému aby som nezakladal novú a hľa, bolo vyslyšané. Najprv by som chcel priniesť aktulizáciu úvodného grafu. Nestihli hitnúť $ 5000. Už sa to sype, akciové trhy sa blížia k spodnej hranici, pokiaľ nepríde nejaký pozitívny impulz, tak to vidím na 20 - 50 % výplach. Bude to šokové. ![621421479b368](serve/attachment&path=621421479b368) Bolo zaujímavé ako sa mediálne bubnovalo že Rusko zaútočí, práve víkendom a začiatkom minulého týždňa lebo na druhej strane mláky mal FED minulý utorok mimoriadnu schôdzu, takú nemal za posledný 30 rokov. Keď média bubnujú, treba hľadať čo sa snažia prekryť. Celý západný systém je už vážne krok od priepasti. Upustenie ventilu si vyskúšali naostro priamo na Facebook, ktorý spadnul o 40%. Zámienka je docela úsmevná. FB stále rástol v počte užívateľov až na 1,930 miliardy a nedávno vykázal prvý krát pokles na 1,929 miliardy. Je to len jeden milión a akcie išli dole o 40% za deň a stále klesá. Takže si môžete spraviť obrázok ako nadhodnotené firmy to sú a stále je to nič proti iným trhom čo sú v USA. Bude to lavína. ![62142166f137f](serve/attachment&path=62142166f137f) EUR voči CZK bolo tak nízko len raz a to v roku 2008 počas krízy a to ešte nič mediálne nevypuklo. (ČNB nedávno posilňovala zlaté rezervy) ![6214218d498e9](serve/attachment&path=6214218d498e9)

Na S&P 500 sú podstatné tieto úrovne (z môjho pohľadu). Prvá je na cca 3900, kde je 100 týždňový SMA aj 38,2% Fibbo pohybu od minima 3/2020 po maximum 1/2022. Druhá je od 3400 (200 týždňový SMA) po 3333, kde je 61,8% min 3/2020 max 1/2022, ale aj 50 mesačný SMA (to môže byť silný odraz hore). Potom je už len tesne pod 2750 (100 mesačný SMA), potom minimá 3/2020 na 2420, minimum 12/2018 a napokon 200 mesačný SMA na 2000. Ak by to "nepomohlo", tak potom už len minimum 8/2015 a 2/2016, ktoré je tesne nad 1800. Úplne paniku by mal zastaviť dvojitý vrchol z roku 2000 a 2007 na úrovni 1525 - 1575. Takejto technickej skepse nahráva aj fundament. Dividendový výnos S&P500 bol minulý rok na úrovni 1,3%, čo je najnižší výnos za 20 rokov. Mať výnos z rizikového aktíva (akcie) pri inflácii (oficiálnej) nad 7% je na dve veci. Ak to porovnám z rokom 1980, keď bola inflácia v USA 13,5% úroky okolo 20%, tak výnos S&P500 bol cez 5%. Čiže výnos bol zhruba 40% z inflácie. Tomu by dnes zodpovedal výnos (dividendový) aspoň 3%, čo zodpovedá hodnote S&P500 tesne nad 2000 bodov.
https://fred.stlouisfed.org/series/FPCPITOTLZGUSA (inflácia v USA)
https://fred.stlouisfed.org/series/DFF (úrokové sadzby v USA)
https://finex.cz/jsou-dividendove-akcie-mrtve-dividendovy-vynos-indexu-sp-500-je-nyni-na-20letem-minimu-13/
Keď už idú v mejstríme takéto titulky
https://www.trend.sk/ekonomika/top-ekonomike-ignorujte-lacne-hypoteky-kupa-bytu-vas-bez-problemov-dostane-dlazbu
https://www.trend.sk/financie/skutocna-inflacia-je-vyssia-ako-tvrdi-ak-presiahne-kriticky-bod-stane-nevyspytatelna
https://www.trend.sk/trend-archiv/karpis-ked-som-hovoril-vysokej-inflacii-pozerali-mna-ako-blazna
https://www.trend.sk/financie/kvoli-inflacii-umieraju-demokracie-hodnota-meny-poklesne-100-rokov-nulu-tvrdi-munger
ale hlavne tento titulok je zaujímavý
https://www.trend.sk/financie/odstrelit-akcie-nehnutelnosti-je-jediny-sposob-ako-zabrzdit-inflaciu-nesposobit-recesiu
a hneď úvodna veta v článku je podstatná
"Vlastníci finančných aktív potrebujú skutočný šok, aby sa prebrali k životu."
Povedal to Zoltan Pozsar, rešpektovaný stratég z Wall Street, bývalý vysoký predstaviteľ newyorského Fedu.
To mi pripomína slová Jamie Dimona (CEO J.P.Morgan) z februára 2020, ktorý povedal o svojom sne, že všetci, čo boli na fóre v Davose, sa nakazili vírusom, rozišli sa domov a začali ho šíriť. O tri dni sa začal S&P500 sypať dolu.
Je pravdepodobné, že slová Pozsara boli štartovací výstrel a odovzdanie odkazu pre tých, ktorí to majú počuť.
Od výšky úroku (úžery) závisí na finančných trhoch všetko. Ak pôjdu úroky razantne hore, ceny akcií a dlhopisov pôjdu razantne dolu. Dôchodkové úspory v II. pilieri sa vytratia ako hmla. Šéf ČNB sa vyjadril, že 5% nie je žiadna magická úroveň, nad ktorú by sadzby nemohli ísť, ak bude treba.
https://www.lynxbroker.cz/investovani/analyzy/zpravodajstvi-burzy-ekonomika/rusnok-sazby-nad-5-procent-vraceni-inflace-k-normalu-pristi-rok/
K tomu navyšovaniu zlatých rezerv ČNB. Mali cca 7 ton, teraz majú 9,8 tony. My máme 30 ton. Akurát že sú v Londýne :-)
https://faei.cz/cnb-v-tichosti-navysuje-zlato-v-devizovych-rezervach-za-rok-o-vice-nez-25-tuny/
Maďarsko malo donedávna zhruba toľko čo mi, ale už má trikrát viac. Skoro 100 ton.
https://finweb.hnonline.sk/zahranicna-ekonomika/2332304-madari-plnia-trezor-zlatom-za-miliardy-eur-ake-plany-ma-slovensko
Pripomínam, že to je môj pohľad a názor na vec. Realita môže byť úplne iná.! Hlavne ak by sa rozhodli úplne zničiť meny tlačením peňazí bez obmedzenia.
Ešte doplním. Aby sa spustil prepad/začiatok prepadu, musí S&P 500 uzavrieť na dennom grafe pod minimom 4220 z 24.1.2022. Sila prepadu sa bude potvrdzovať uzavretím na grafoch vyššej sily, týždňovom a mesačnom pod týmto minimom. Ak zavrie na dennom grafe nad 4470 (200 dňový SMA), tak môže rásť k 4600 (tesne pod 4600 sú spolu 100 a 50 dňový SMA)


6215fadcda860
6215faea58a5a


Na S&P 500 sú podstatné tieto úrovne (z môjho pohľadu). Prvá je na cca 3900, kde je 100 týždňový SMA aj 38,2% Fibbo pohybu od minima 3/2020 po maximum 1/2022. Druhá je od 3400 (200 týždňový SMA) po 3333, kde je 61,8% min 3/2020 max 1/2022, ale aj 50 mesačný SMA (to môže byť silný odraz hore). Potom je už len tesne pod 2750 (100 mesačný SMA), potom minimá 3/2020 na 2420, minimum 12/2018 a napokon 200 mesačný SMA na 2000. Ak by to "nepomohlo", tak potom už len minimum 8/2015 a 2/2016, ktoré je tesne nad 1800. Úplne paniku by mal zastaviť dvojitý vrchol z roku 2000 a 2007 na úrovni 1525 - 1575. Takejto technickej skepse nahráva aj fundament. Dividendový výnos S&P500 bol minulý rok na úrovni 1,3%, čo je najnižší výnos za 20 rokov. Mať výnos z rizikového aktíva (akcie) pri inflácii (oficiálnej) nad 7% je na dve veci. Ak to porovnám z rokom 1980, keď bola inflácia v USA 13,5% úroky okolo 20%, tak výnos S&P500 bol cez 5%. Čiže výnos bol zhruba 40% z inflácie. Tomu by dnes zodpovedal výnos (dividendový) aspoň 3%, čo zodpovedá hodnote S&P500 tesne nad 2000 bodov. https://fred.stlouisfed.org/series/FPCPITOTLZGUSA (inflácia v USA) https://fred.stlouisfed.org/series/DFF (úrokové sadzby v USA) https://finex.cz/jsou-dividendove-akcie-mrtve-dividendovy-vynos-indexu-sp-500-je-nyni-na-20letem-minimu-13/ Keď už idú v mejstríme takéto titulky https://www.trend.sk/ekonomika/top-ekonomike-ignorujte-lacne-hypoteky-kupa-bytu-vas-bez-problemov-dostane-dlazbu https://www.trend.sk/financie/skutocna-inflacia-je-vyssia-ako-tvrdi-ak-presiahne-kriticky-bod-stane-nevyspytatelna https://www.trend.sk/trend-archiv/karpis-ked-som-hovoril-vysokej-inflacii-pozerali-mna-ako-blazna https://www.trend.sk/financie/kvoli-inflacii-umieraju-demokracie-hodnota-meny-poklesne-100-rokov-nulu-tvrdi-munger ale hlavne tento titulok je zaujímavý https://www.trend.sk/financie/odstrelit-akcie-nehnutelnosti-je-jediny-sposob-ako-zabrzdit-inflaciu-nesposobit-recesiu a hneď úvodna veta v článku je podstatná "Vlastníci finančných aktív potrebujú skutočný šok, aby sa prebrali k životu." Povedal to Zoltan Pozsar, rešpektovaný stratég z Wall Street, bývalý vysoký predstaviteľ newyorského Fedu. To mi pripomína slová Jamie Dimona (CEO J.P.Morgan) z februára 2020, ktorý povedal o svojom sne, že všetci, čo boli na fóre v Davose, sa nakazili vírusom, rozišli sa domov a začali ho šíriť. O tri dni sa začal S&P500 sypať dolu. Je pravdepodobné, že slová Pozsara boli štartovací výstrel a odovzdanie odkazu pre tých, ktorí to majú počuť. Od výšky úroku (úžery) závisí na finančných trhoch všetko. Ak pôjdu úroky razantne hore, ceny akcií a dlhopisov pôjdu razantne dolu. Dôchodkové úspory v II. pilieri sa vytratia ako hmla. Šéf ČNB sa vyjadril, že 5% nie je žiadna magická úroveň, nad ktorú by sadzby nemohli ísť, ak bude treba. https://www.lynxbroker.cz/investovani/analyzy/zpravodajstvi-burzy-ekonomika/rusnok-sazby-nad-5-procent-vraceni-inflace-k-normalu-pristi-rok/ K tomu navyšovaniu zlatých rezerv ČNB. Mali cca 7 ton, teraz majú 9,8 tony. My máme 30 ton. Akurát že sú v Londýne :-) https://faei.cz/cnb-v-tichosti-navysuje-zlato-v-devizovych-rezervach-za-rok-o-vice-nez-25-tuny/ Maďarsko malo donedávna zhruba toľko čo mi, ale už má trikrát viac. Skoro 100 ton. https://finweb.hnonline.sk/zahranicna-ekonomika/2332304-madari-plnia-trezor-zlatom-za-miliardy-eur-ake-plany-ma-slovensko Pripomínam, že to je môj pohľad a názor na vec. Realita môže byť úplne iná.! Hlavne ak by sa rozhodli úplne zničiť meny tlačením peňazí bez obmedzenia. Ešte doplním. Aby sa spustil prepad/začiatok prepadu, musí S&P 500 uzavrieť na dennom grafe pod minimom 4220 z 24.1.2022. Sila prepadu sa bude potvrdzovať uzavretím na grafoch vyššej sily, týždňovom a mesačnom pod týmto minimom. Ak zavrie na dennom grafe nad 4470 (200 dňový SMA), tak môže rásť k 4600 (tesne pod 4600 sú spolu 100 a 50 dňový SMA) ![6215fadcda860](serve/attachment&path=6215fadcda860) ![6215faea58a5a](serve/attachment&path=6215faea58a5a)
Upravené 23. 2. 2022 o 10:14

Bidenovci sa už ozvali, že to nie je invázia a stále zvažujú sankcie. Takže si nechali dvierka otvorené na ich neuplatnenie. Ak to majú takto nahnuté, tak by ich sankcie definitívne prekotili. Nie Rusov, samozrejme, ale kolektívny Západ.


Bidenovci sa už ozvali, že to nie je invázia a stále zvažujú sankcie. Takže si nechali dvierka otvorené na ich neuplatnenie. Ak to majú takto nahnuté, tak by ich sankcie definitívne prekotili. Nie Rusov, samozrejme, ale kolektívny Západ.

Moderátor

cena ropy

No co se dívám, tak teď už ta cena letí zas nahoru...
Všecko to už letí nad 90 a brzy bude na 100.


[quote="pid:45259, uid:492"]cena ropy[/quote] No co se dívám, tak teď už ta cena letí zas nahoru... Všecko to už letí nad 90 a brzy bude na 100.

je tam veru dosť grafických kariet.

jj, ale jen 1ks na osobu (limit prodeje) a taky ty ceny smile


[quote="pid:58707, uid:106"]je tam veru dosť grafických kariet.[/quote] jj, ale jen 1ks na osobu (limit prodeje) a taky ty ceny :D

Masírujú mäsko a pripravujú si vyhovorku?
https://vat.pravda.sk/vesmir/clanok/616567-vedci-sa-obavaju-moznej-silnej-slnecnej-burky-ktora-by-mohla-udriet-necakane/


Hlavne nečakane. A akoby náhodou akurát počas pádu trhov...


Masírujú mäsko a pripravujú si vyhovorku? https://vat.pravda.sk/vesmir/clanok/616567-vedci-sa-obavaju-moznej-silnej-slnecnej-burky-ktora-by-mohla-udriet-necakane/ Hlavne nečakane. A akoby náhodou akurát počas pádu trhov...

Moderátor

Hlavne nečakane. A akoby náhodou akurát počas pádu trhov...

Drzte doma hotovost aspon na 2 tyzdne.


[quote="pid:58964, uid:127"]Hlavne nečakane. A akoby náhodou akurát počas pádu trhov...[/quote] Drzte doma hotovost aspon na 2 tyzdne.

Moderator

S tou cenou ropy je to nejaké zvláštne.


V roku 2/2012 boli najvyššie ceny v histórii a dosahovali 123 dollarov/barel/Brent. Vtedy cena nafty na SVK bola v priemere 1,439Eur/L.
https://sk.calcprofi.com/Brent-ceny.html


Dnes je cena ropy 95,39 dollarov/barel/Brent a cena nafty je v priemere 1,45Eur/L.
https://www.autoplan.sk/informacie/sadzby-zakladnej-nahrady/priemerne-ceny-phm-pre-roky/


Viete mi k tomu niekto fundovane odpovedať ako to je možné?


S tou cenou ropy je to nejaké zvláštne. V roku 2/2012 boli najvyššie ceny v histórii a dosahovali 123 dollarov/barel/Brent. Vtedy cena nafty na SVK bola v priemere 1,439Eur/L. https://sk.calcprofi.com/Brent-ceny.html Dnes je cena ropy 95,39 dollarov/barel/Brent a cena nafty je v priemere 1,45Eur/L. https://www.autoplan.sk/informacie/sadzby-zakladnej-nahrady/priemerne-ceny-phm-pre-roky/ Viete mi k tomu niekto fundovane odpovedať ako to je možné?

Hlavne nečakane. A akoby náhodou akurát počas pádu trhov...


Možno im nevyšla provokácia k vojne ako chceli, takže riešia alternatívny dôvod pádu akcií/ekonomiky.


[quote="pid:58964, uid:127"]Hlavne nečakane. A akoby náhodou akurát počas pádu trhov...[/quote] Možno im nevyšla provokácia k vojne ako chceli, takže riešia alternatívny dôvod pádu akcií/ekonomiky.

ako to je možné?

Maximálne ceny ropy boli v 7/2007 na úrovni 147 USD/barel. Podstatný je aj kurz EURUSD, ten bol vtedy 1,38 (v 2008 dosiahol až 1,60) a dnes je kurz EURUSD 1,13. Všetky komodity sa obchodujú za doláre. Ale podstatné je aj to, že tí čo robili na vrtných vežiach v 2007 mali asi podstatne inú tarifnú mzdu ako majú v roku 2022. Podobne mali iné platy všetci v reťazci od ťažiarov, cez spracovateľov až po baby na pumpe pri pokladni. Rovnako boli v 2007 ceny vstupov do reťazca niekde inde (hlavne el. energia, ceny výpalníckych povoleniek CO2, údržby, opravy, atď) podstatne nižšie ako dnes. No a samozrejme, že biznis ropného reťazca je financovaný vo veľkom aj cez úver a ten nie je s nulovým úrokom. Takže tam bude ten rozdiel, keď dnes je cena benzínu rovnaká pri podstatne nižšej cene ropy.
Z tohto grafu si vieš urobiť predstavu o cenovej hladine spätne
https://fred.stlouisfed.org/series/CPIAUCSL
Ak napríklad zoberieš CPI 100 a dnes je 281, tak ceny vzrástli 2,8 násobne.


[quote="pid:58969, uid:248"]ako to je možné?[/quote] Maximálne ceny ropy boli v 7/2007 na úrovni 147 USD/barel. Podstatný je aj kurz EURUSD, ten bol vtedy 1,38 (v 2008 dosiahol až 1,60) a dnes je kurz EURUSD 1,13. Všetky komodity sa obchodujú za doláre. Ale podstatné je aj to, že tí čo robili na vrtných vežiach v 2007 mali asi podstatne inú tarifnú mzdu ako majú v roku 2022. Podobne mali iné platy všetci v reťazci od ťažiarov, cez spracovateľov až po baby na pumpe pri pokladni. Rovnako boli v 2007 ceny vstupov do reťazca niekde inde (hlavne el. energia, ceny výpalníckych povoleniek CO2, údržby, opravy, atď) podstatne nižšie ako dnes. No a samozrejme, že biznis ropného reťazca je financovaný vo veľkom aj cez úver a ten nie je s nulovým úrokom. Takže tam bude ten rozdiel, keď dnes je cena benzínu rovnaká pri podstatne nižšej cene ropy. Z tohto grafu si vieš urobiť predstavu o cenovej hladine spätne https://fred.stlouisfed.org/series/CPIAUCSL Ak napríklad zoberieš CPI 100 a dnes je 281, tak ceny vzrástli 2,8 násobne.
Upravené 22. 2. 2022 o 09:45

rubl je taky "proklatě nízko"...27,35


rubl je taky "proklatě nízko"...27,35

rubl je taky "proklatě nízko"...27,35

Jestli půjde pod 25 nebo ještě dál a bude tam pár měsíců... asi nekoupím smile smile


Až se RF zvedne a bude 10kč na Rubl třeba za 5 let, tak se budu mít. smile


[quote="pid:58979, uid:163"]rubl je taky "proklatě nízko"...27,35[/quote] Jestli půjde pod 25 nebo ještě dál a bude tam pár měsíců... asi nekoupím :D ;) Až se RF zvedne a bude 10kč na Rubl třeba za 5 let, tak se budu mít. :)

Článok je ďalej zamknutý... je to prebraté z Bloombergu, no aj tam je to zamknuté.


Zerohedge sa tomu tiež povenoval.


https://www.zerohedge.com/markets/fed-repo-oracle-zoltan-poszar-explains-why-powell-must-crash-market?fbclid=IwAR3mq5z6SBdXz0ILnwxBeQJgnZGwH8WO38GOImnIUWCo8xanaysCsdO6JDk


[quote="pid:58676, uid:94"]Článok je ďalej zamknutý... je to prebraté z Bloombergu, no aj tam je to zamknuté.[/quote] Zerohedge sa tomu tiež povenoval. https://www.zerohedge.com/markets/fed-repo-oracle-zoltan-poszar-explains-why-powell-must-crash-market?fbclid=IwAR3mq5z6SBdXz0ILnwxBeQJgnZGwH8WO38GOImnIUWCo8xanaysCsdO6JDk

S tou cenou ropy je to nejaké zvláštne.

Nevím, jestli ti to pomůže, ale pokud tou uvedenou cenou za litr myslíš cenu pro spotřebitele, pak musíš vždy počítat s mírou zdanění.
Snad to na Slovensku není o tolik jiné, ale u nás zaplatíš z jednoho litru nejen DPH, ale také spotřební daň. A ta se v poslední době měnila. Spotřební daň u nafty je někde cca 11,- Kč, u benzínu je cca 13,- Kč z litru. No a k tomu ještě to DPH, což je u nás 21%. V reálu pak zaplatíš z ceny jednoho litru státu cca 60% na daních, skutečná prodejní cena je cca 40% z ceny, kterou jsi zaplatil.


[quote="pid:58969, uid:248"]S tou cenou ropy je to nejaké zvláštne.[/quote] Nevím, jestli ti to pomůže, ale pokud tou uvedenou cenou za litr myslíš cenu pro spotřebitele, pak musíš vždy počítat s mírou zdanění. Snad to na Slovensku není o tolik jiné, ale u nás zaplatíš z jednoho litru nejen DPH, ale také spotřební daň. A ta se v poslední době měnila. Spotřební daň u nafty je někde cca 11,- Kč, u benzínu je cca 13,- Kč z litru. No a k tomu ještě to DPH, což je u nás 21%. V reálu pak zaplatíš z ceny jednoho litru státu cca 60% na daních, skutečná prodejní cena je cca 40% z ceny, kterou jsi zaplatil.
Upravené 22. 2. 2022 o 12:26

Až se RF zvedne a bude 10kč na Rubl třeba za 5 let, tak se budu mít.

Stříbro je mnohem lepší investice. Podle posledního příspěvku na Oracle911blogu stříbro se zlatem a kryptoměnama stojí na odpalovací rampě. https://oracle911blog.wordpress.com/2022/02/22/oznamy-monetarne-rakety-wall-street-a-ukrajina/


[quote="pid:58995, uid:518"]Až se RF zvedne a bude 10kč na Rubl třeba za 5 let, tak se budu mít.[/quote] Stříbro je mnohem lepší investice. Podle posledního příspěvku na Oracle911blogu stříbro se zlatem a kryptoměnama stojí na odpalovací rampě. https://oracle911blog.wordpress.com/2022/02/22/oznamy-monetarne-rakety-wall-street-a-ukrajina/
Upravené 22. 2. 2022 o 13:35

Podle posledního příspěvku na Oracle911blogu stříbro se zlatem a kryptoměnama stojí na odpalovací rampě.

Neboj, tam mám taky želízko v ohni, ale nejsem si tak jistý tím vývojem. Uvidíme.
On Ori už předpovídá konec USA asi 8 let smile Nic proti @Oracle_911 Ori smile
(Já taky... ale taky jsem každým dnem zklamán...)

[quote="pid:59000, uid:147"]Podle posledního příspěvku na Oracle911blogu stříbro se zlatem a kryptoměnama stojí na odpalovací rampě.[/quote] Neboj, tam mám taky želízko v ohni, ale nejsem si tak jistý tím vývojem. Uvidíme. On Ori už předpovídá konec USA asi 8 let :D Nic proti @Oracle_911 Ori :) (Já taky... ale taky jsem každým dnem zklamán...)
Upravené 22. 2. 2022 o 13:03

https://www.kurzy.cz/zpravy/635771-putinuv-projev-otrasl-burzami-hlavni-naraz-ale-teprve-prijde-i-tak-ropa-leti-vzhuru-k-urovni-100/?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


Ještě že to nemám daleko do Polska na levný benzín.


https://www.kurzy.cz/zpravy/635771-putinuv-projev-otrasl-burzami-hlavni-naraz-ale-teprve-prijde-i-tak-ropa-leti-vzhuru-k-urovni-100/?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz Ještě že to nemám daleko do Polska na levný benzín.

S&P 500 včera skončil na minime z 24.1.2022, no futures na tento index v noci počas ázijského obchodovania klesli pod 4200. Dôležitá bude reakcia dnes od 15:30, keď sa začne obchodovať v USA.
Striebro včera prelomilo 200 dňový SMA a hlavne zavrelo nad týmto priemerom. Na tretí krát ho už cena pokorila.Teraz v noci ide opäť vyššie, už je na 25 USD/uncu. Ak prekročí 25,45 (nedávne maximum), tak sa otvára cesta k 28 - 30 USD.
Zlato je v USD pod maximami, ale v EUR je na historickom maxime.


S&P 500 včera skončil na minime z 24.1.2022, no futures na tento index v noci počas ázijského obchodovania klesli pod 4200. Dôležitá bude reakcia dnes od 15:30, keď sa začne obchodovať v USA. Striebro včera prelomilo 200 dňový SMA a hlavne zavrelo nad týmto priemerom. Na tretí krát ho už cena pokorila.Teraz v noci ide opäť vyššie, už je na 25 USD/uncu. Ak prekročí 25,45 (nedávne maximum), tak sa otvára cesta k 28 - 30 USD. Zlato je v USD pod maximami, ale v EUR je na historickom maxime.

Koukl jsem dneska na zlato a byl jsem celkem překvapen. Unce atakuje 2000 dolarů (cca 45000 Kč).


1000 m krychlových plynu bylo zase mezi 1900 až 2000 dolary. Samozřejmě to souvisí s Ukrajinou a sankcemi.


Bouře na trhu se zlatem: Eurový rekord a hladina 2 000 USD za unci ve hře – Investiční web (investicniweb.cz).


Nepřekvapilo by, kdyby někdo začal likvidovat skalní zastánce co nejtvrdších sankcí a jakýchkoliv úsluh na příkaz západního páníška smile Krachující Evropský reich už zvládá jenom propagandu a stále více fažizujuící zákony.


Koukl jsem dneska na zlato a byl jsem celkem překvapen. Unce atakuje 2000 dolarů (cca 45000 Kč). 1000 m krychlových plynu bylo zase mezi 1900 až 2000 dolary. Samozřejmě to souvisí s Ukrajinou a sankcemi. Bouře na trhu se zlatem: Eurový rekord a hladina 2 000 USD za unci ve hře – Investiční web (investicniweb.cz). Nepřekvapilo by, kdyby někdo začal likvidovat skalní zastánce co nejtvrdších sankcí a jakýchkoliv úsluh na příkaz západního páníška :D Krachující Evropský reich už zvládá jenom propagandu a stále více fažizujuící zákony.

https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/518763/Harry-Dent-Startschuss-fuer-die-Neue-Grosse-Depression-noch-vor-Juni-2022


Americký investor Harry Dent hovorí, že najväčší krach všetkých čias vo všetkých sektoroch nastane pred júnom. Bude to horšie ako začiatok Veľkej hospodárskej krízy v roku 1929. „Nová veľká hospodárska kríza“ sa však skončí do konca roku 2024.


„Je to najrizikovejší trh od roku 1929. Rozdiel je v tom, že v roku 1929 trh nebol taký globálny. Toto je bublina všetkého. A vďaka zákonu o fiškálnych stimuloch vo výške 1,9 bilióna dolárov sme pripravení stimulovať približne 40 percent HDP, len aby sme zabránili spomaleniu ekonomiky. Toto sa zapíše do histórie ako najväčšie šialenstvo. Neskôr sa ľudia budú pýtať sami seba: ‚Čo vtedy fajčili?‘“


„Toto by mohol byť najväčší pád bubliny – akcie, komodity, nehnuteľnosti. Ďalší krach je začiatkom ďalšieho veľkého [ekonomického] poklesu, ktorý bude oveľa horší ako ten z rokov 2008-2009.


„K nehode dôjde pravdepodobne koncom júna, pravdepodobne skôr. Index S&P klesne na 2 100, čo by bol pokles o 47 až 48 percent z nedávnych maxím, hoci najskôr by mohol klesnúť na 4 000. Ďalšia havária bude horšia ako tá posledná, pretože príde z vyšších úrovní a [padne] na nižšie úrovne.“


„Keď sa ekonomika po toľkých stimuloch konečne zrúti, ekonómovia prejdú od nekonečného býka k nekonečnému medveďovi. Povedia: 'Teraz sme v viac ako 10-ročnej depresii, ako v 30. rokoch 20. storočia.' Ale poviem: 'Nie, toto bude peklo, ale prácu to urobí veľmi rýchlo. Rok 2024 bude jeho koniec.“ Do roku 2023 alebo 2024 sa z tejto krízy dostaneme. Potom príde jarný boom.“


https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/518763/Harry-Dent-Startschuss-fuer-die-Neue-Grosse-Depression-noch-vor-Juni-2022 Americký investor Harry Dent hovorí, že najväčší krach všetkých čias vo všetkých sektoroch nastane pred júnom. Bude to horšie ako začiatok Veľkej hospodárskej krízy v roku 1929. „Nová veľká hospodárska kríza“ sa však skončí do konca roku 2024. „Je to najrizikovejší trh od roku 1929. Rozdiel je v tom, že v roku 1929 trh nebol taký globálny. Toto je bublina všetkého. A vďaka zákonu o fiškálnych stimuloch vo výške 1,9 bilióna dolárov sme pripravení stimulovať približne 40 percent HDP, len aby sme zabránili spomaleniu ekonomiky. Toto sa zapíše do histórie ako najväčšie šialenstvo. Neskôr sa ľudia budú pýtať sami seba: ‚Čo vtedy fajčili?‘“ „Toto by mohol byť najväčší pád bubliny – akcie, komodity, nehnuteľnosti. Ďalší krach je začiatkom ďalšieho veľkého [ekonomického] poklesu, ktorý bude oveľa horší ako ten z rokov 2008-2009. „K nehode dôjde pravdepodobne koncom júna, pravdepodobne skôr. Index S&P klesne na 2 100, čo by bol pokles o 47 až 48 percent z nedávnych maxím, hoci najskôr by mohol klesnúť na 4 000. Ďalšia havária bude horšia ako tá posledná, pretože príde z vyšších úrovní a [padne] na nižšie úrovne.“ „Keď sa ekonomika po toľkých stimuloch konečne zrúti, ekonómovia prejdú od nekonečného býka k nekonečnému medveďovi. Povedia: 'Teraz sme v viac ako 10-ročnej depresii, ako v 30. rokoch 20. storočia.' Ale poviem: 'Nie, toto bude peklo, ale prácu to urobí veľmi rýchlo. Rok 2024 bude jeho koniec.“ Do roku 2023 alebo 2024 sa z tejto krízy dostaneme. Potom príde jarný boom.“

http://leva-net.webnode.cz/products/k-energetickemu-standardu-pres-zlaty/
Veľmi dobrý článok o energovariante.
V piatok S&P 500 zavrelo tesne nad tohtoročným minimom z februára. Dnes je už pod tým minimom, ale dôležité je vždy uzavretie - denné, týždenné, mesačné. Keby v piatok zavrel pod februárovým minimom, bolo by to zároveň denné, týždňové aj mesačné uzavretie na nových minimách - silný signál k ďalšiemu prepadu.
No a striebro - to je v dolároch po 11 rokoch lacné, ako keby to bol piesok. V eurách to je lepšie, lebo za tých 11 rokov dolár voči euru získal. Euro je teraz blízko 5 ročného minima. Ak by prepadlo pod 1,03 môžme sa dočkať, že dolár bude drahší ako euro. To ešte viac zvýši infláciu, keďže komodity sa kótujú v dolároch.
Zaujímavé je pozrieť si stav peňažnej zásoby M1 v USA a v Rusku. Dať do súvislosti s dlhom, HDP, devízovými rezervami. To sú veci... ak by tento svet fungoval racionálne, podľa zdravého sedliackeho rozumu, američanom by nepožičal/nekúpil ich dlhopisy nikto pri triezvom rozume.
No a sledujte cenu zlata v dolároch, kurz rubľa voči doláru a pevnú cenu za gram zlata v rubľoch.


http://leva-net.webnode.cz/products/k-energetickemu-standardu-pres-zlaty/ Veľmi dobrý článok o energovariante. V piatok S&P 500 zavrelo tesne nad tohtoročným minimom z februára. Dnes je už pod tým minimom, ale dôležité je vždy uzavretie - denné, týždenné, mesačné. Keby v piatok zavrel pod februárovým minimom, bolo by to zároveň denné, týždňové aj mesačné uzavretie na nových minimách - silný signál k ďalšiemu prepadu. No a striebro - to je v dolároch po 11 rokoch lacné, ako keby to bol piesok. V eurách to je lepšie, lebo za tých 11 rokov dolár voči euru získal. Euro je teraz blízko 5 ročného minima. Ak by prepadlo pod 1,03 môžme sa dočkať, že dolár bude drahší ako euro. To ešte viac zvýši infláciu, keďže komodity sa kótujú v dolároch. Zaujímavé je pozrieť si stav peňažnej zásoby M1 v USA a v Rusku. Dať do súvislosti s dlhom, HDP, devízovými rezervami. To sú veci... ak by tento svet fungoval racionálne, podľa zdravého sedliackeho rozumu, američanom by nepožičal/nekúpil ich dlhopisy nikto pri triezvom rozume. No a sledujte cenu zlata v dolároch, kurz rubľa voči doláru a pevnú cenu za gram zlata v rubľoch.

Souhrn 2.5. - Evropa včetně BCPP výrazně v minusech, US trhy váhají,
dolar obnovil posilování, ropa a zlato oslabují
https://www.kurzy.cz/zpravy/648935-souhrn-2-5-evropa-vcetne-bcpp-vyrazne-v-minusech-us-trhy-vahaji-dolar-obnovil-posilovani-ropa/


Souhrn 2.5. - Evropa včetně BCPP výrazně v minusech, US trhy váhají, dolar obnovil posilování, ropa a zlato oslabují https://www.kurzy.cz/zpravy/648935-souhrn-2-5-evropa-vcetne-bcpp-vyrazne-v-minusech-us-trhy-vahaji-dolar-obnovil-posilovani-ropa/

K nehode dôjde pravdepodobne koncom júna, pravdepodobne skôr

To už by to mělo být za dveřmi.


Povedia: 'Teraz sme v viac ako 10-ročnej depresii, ako v 30. rokoch 20. storočia.' Ale poviem: 'Nie, toto bude peklo, ale prácu to urobí veľmi rýchlo. Rok 2024 bude jeho koniec.“ Do roku 2023 alebo 2024 sa z tejto krízy dostaneme. Potom príde jarný boom.“

S tím boomem bych počítal i já, ale trochu jinak smile *BOOM PRASK* a bude po USA smile


V piatok S&P 500 zavrelo tesne nad tohtoročným minimom z februára. Dnes je už pod tým minimom, ale dôležité je vždy uzavretie - denné, týždenné, mesačné. Keby v piatok zavrel pod februárovým minimom, bolo by to zároveň denné, týždňové aj mesačné uzavretie na nových minimách - silný signál k ďalšiemu prepadu.

Že by to už začalo ?!


dolar obnovil posilování, ropa a zlato oslabují

Otočka nebo poslední nádech, před pádem ?


[quote="pid:68212, uid:94"]K nehode dôjde pravdepodobne koncom júna, pravdepodobne skôr[/quote] To už by to mělo být za dveřmi. [quote="pid:68212, uid:94"]Povedia: 'Teraz sme v viac ako 10-ročnej depresii, ako v 30. rokoch 20. storočia.' Ale poviem: 'Nie, toto bude peklo, ale prácu to urobí veľmi rýchlo. Rok 2024 bude jeho koniec.“ Do roku 2023 alebo 2024 sa z tejto krízy dostaneme. Potom príde jarný boom.“[/quote] S tím boomem bych počítal i já, ale trochu jinak :D ****BOOM*** ***PRASK**** a bude po USA :D [quote="pid:70268, uid:855"]V piatok S&P 500 zavrelo tesne nad tohtoročným minimom z februára. Dnes je už pod tým minimom, ale dôležité je vždy uzavretie - denné, týždenné, mesačné. Keby v piatok zavrel pod februárovým minimom, bolo by to zároveň denné, týždňové aj mesačné uzavretie na nových minimách - silný signál k ďalšiemu prepadu.[/quote] Že by to už začalo ?! [quote="pid:70272, uid:78"]dolar obnovil posilování, ropa a zlato oslabují[/quote] Otočka nebo poslední nádech, před pádem ?
Upravené 3. 5. 2022 o 10:23

poslední nádech, před pádem ?


  • moj pocit je , že je to posledný nádech pred strmým pádom doláru

  • dobré články k tomu napísal Popolvár aj Ori


Krach “dolára” versus posilňovanie dolára
https://oracle911blog.wordpress.com/2022/05/01/krach-dolara-versus-posilnovanie-dolara**/#like-6437


Zima bude zrejme tuhá
https://oracle911blog.wordpress.com/2022/05/02/zima-bude-zrejme-tuha/


ich články nájdete tu :
https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3956/na%C5%A1i-analytici-%C4%8Dl%C3%A1nky


[quote="pid:70275, uid:518"]poslední nádech, před pádem ?[/quote] - moj pocit je , že je to posledný nádech pred strmým pádom doláru - dobré články k tomu napísal Popolvár aj Ori **Krach “dolára” versus posilňovanie dolára** https://oracle911blog.wordpress.com/2022/05/01/krach-dolara-versus-posilnovanie-dolara**/#like-6437 **Zima bude zrejme tuhá** https://oracle911blog.wordpress.com/2022/05/02/zima-bude-zrejme-tuha/ ich články nájdete tu : https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/3956/na%C5%A1i-analytici-%C4%8Dl%C3%A1nky
Upravené 3. 5. 2022 o 13:56

FT: Nasdaq se propadá o 5 % a zaznamenává nejprudší propad od roku 2020


Index Nasdaq Composite na Wall Street se ve čtvrtek propadl o 5 % a zaznamenal tak nejprudší pokles od tržních otřesů v roce 2020, což znamenalo náhlý obrat po mohutné rally v předchozí obchodní seanci.


Index Nasdaq, na němž je kótováno mnoho předních amerických technologických společností, se v ranním odpoledni obchodování v New Yorku propadl až o 5 %, což představuje nejsilnější vnitrodenní pokles od září 2020.


Silným výprodejem trpěl také blue-chipový index S&P 500, který se propadl o téměř 4 %. Všechny hlavní sektory byly v červených číslech, přičemž mezi největší propadlíky patřila ekonomicky citlivá odvětví včetně spotřebitelských, technologických a finančních společností.


Index S&P letos klesl o 13 %, protože vyhlídky na vyšší náklady na půjčky a trvale vysokou inflaci ohrožují zisky podniků. Nasdaq se propadl o více než 20 %.


Intenzivnímu prodejnímu tlaku čelily také americké státní dluhopisy, v důsledku čehož výnos desetiletých státních dluhopisů vzrostl o 0,18 procentního bodu na 3,1 % p.a..


Prudký obrat po povzbudivých výsledcích amerických akcií a státních dluhopisů v předchozí seanci přichází v době, kdy přední centrální banky stahují stimulační opatření z dob krize a kdy se zvyšují obavy o globální hospodářský růst.


Federální rezervní systém, nejvlivnější centrální banka světa, ve středu zvýšil svou hlavní úrokovou sazbu o 0,5 procentního bodu, což bylo největší zvýšení od roku 2000, protože se snaží zkrotit intenzivní inflaci. Šéf Fedu Jay Powell vyslal jasný signál, že americká centrální banka pravděpodobně zvýší sazby o stejnou částku i na svých dalších dvou zasedáních.


Na znamení protivětru, kterému čelí globální ekonomiky, však Bank of England ve čtvrtek varovala, že Spojené království letos sklouzne do recese, protože vyšší ceny energií tlačí inflaci nad 10 %.


Roger Lee, vedoucí britské akciové strategie ve společnosti Investec, řekl: "To je skutečně souhrn všech našich obav" ohledně britské ekonomiky. "Prognózy růstu byly sníženy, inflační očekávání byla zvýšena a úrokové sazby stále rostou."


Zároveň mnoho společností, kterým se daří díky optimistickému spotřebitelskému sentimentu, čelilo prudkému poklesu cen svých akcií, protože válka na Ukrajině a rychlý růst cen zatěžují důvěru investorů.


Akcie společnosti Shopify, kanadské platformy pro elektronické obchodování, která pomáhá značkám a maloobchodníkům otevírat internetové obchody, se ve čtvrtek propadly o téměř 17 % poté, co tržby za první čtvrtletí ve výši 1,2 miliardy dolarů byly o 38 milionů dolarů nižší než očekávání analytiků. Akcie společnosti se v letošním roce propadly přibližně o 70 %.


V Evropě společnost Zalando, jeden z největších čistě e-commerce prodejců na kontinentu, ve čtvrtek uvedla, že celoroční tržby a zisky budou na spodní hranici dříve předpokládaného rozpětí, což způsobilo pokles jejích akcií o více než 10 %.


Generální ředitel Robert Gentz uvedl, že se společnost "přizpůsobuje nižší úrovni poptávky, kterou pozorujeme", ale že dlouhodobý strukturální trend směrem k elektronickému obchodování zůstává zachován. Jeho komentáře následovaly po středečním varování před ziskem britského prodejce rychlé módy Boohoo.


Mezitím v měnách dolarový index, který měří zelenou bankovku vůči koši šesti dalších, ve čtvrtek vzrostl o 1,2 %. Sterling se vůči dolaru propadl o více než 2 % na 1,23 USD, což je nejslabší úroveň od června 2020.


FT: **Nasdaq se propadá o 5 % a zaznamenává nejprudší propad od roku 2020 ** Index Nasdaq Composite na Wall Street se ve čtvrtek propadl o 5 % a zaznamenal tak nejprudší pokles od tržních otřesů v roce 2020, což znamenalo náhlý obrat po mohutné rally v předchozí obchodní seanci. Index Nasdaq, na němž je kótováno mnoho předních amerických technologických společností, se v ranním odpoledni obchodování v New Yorku propadl až o 5 %, což představuje nejsilnější vnitrodenní pokles od září 2020. Silným výprodejem trpěl také blue-chipový index S&P 500, který se propadl o téměř 4 %. Všechny hlavní sektory byly v červených číslech, přičemž mezi největší propadlíky patřila ekonomicky citlivá odvětví včetně spotřebitelských, technologických a finančních společností. Index S&P letos klesl o 13 %, protože vyhlídky na vyšší náklady na půjčky a trvale vysokou inflaci ohrožují zisky podniků. Nasdaq se propadl o více než 20 %. Intenzivnímu prodejnímu tlaku čelily také americké státní dluhopisy, v důsledku čehož výnos desetiletých státních dluhopisů vzrostl o 0,18 procentního bodu na 3,1 % p.a.. Prudký obrat po povzbudivých výsledcích amerických akcií a státních dluhopisů v předchozí seanci přichází v době, kdy přední centrální banky stahují stimulační opatření z dob krize a kdy se zvyšují obavy o globální hospodářský růst. Federální rezervní systém, nejvlivnější centrální banka světa, ve středu zvýšil svou hlavní úrokovou sazbu o 0,5 procentního bodu, což bylo největší zvýšení od roku 2000, protože se snaží zkrotit intenzivní inflaci. Šéf Fedu Jay Powell vyslal jasný signál, že americká centrální banka pravděpodobně zvýší sazby o stejnou částku i na svých dalších dvou zasedáních. Na znamení protivětru, kterému čelí globální ekonomiky, však Bank of England ve čtvrtek varovala, že Spojené království letos sklouzne do recese, protože vyšší ceny energií tlačí inflaci nad 10 %. Roger Lee, vedoucí britské akciové strategie ve společnosti Investec, řekl: "To je skutečně souhrn všech našich obav" ohledně britské ekonomiky. "Prognózy růstu byly sníženy, inflační očekávání byla zvýšena a úrokové sazby stále rostou." Zároveň mnoho společností, kterým se daří díky optimistickému spotřebitelskému sentimentu, čelilo prudkému poklesu cen svých akcií, protože válka na Ukrajině a rychlý růst cen zatěžují důvěru investorů. Akcie společnosti Shopify, kanadské platformy pro elektronické obchodování, která pomáhá značkám a maloobchodníkům otevírat internetové obchody, se ve čtvrtek propadly o téměř 17 % poté, co tržby za první čtvrtletí ve výši 1,2 miliardy dolarů byly o 38 milionů dolarů nižší než očekávání analytiků. Akcie společnosti se v letošním roce propadly přibližně o 70 %. V Evropě společnost Zalando, jeden z největších čistě e-commerce prodejců na kontinentu, ve čtvrtek uvedla, že celoroční tržby a zisky budou na spodní hranici dříve předpokládaného rozpětí, což způsobilo pokles jejích akcií o více než 10 %. Generální ředitel Robert Gentz uvedl, že se společnost "přizpůsobuje nižší úrovni poptávky, kterou pozorujeme", ale že dlouhodobý strukturální trend směrem k elektronickému obchodování zůstává zachován. Jeho komentáře následovaly po středečním varování před ziskem britského prodejce rychlé módy Boohoo. Mezitím v měnách dolarový index, který měří zelenou bankovku vůči koši šesti dalších, ve čtvrtek vzrostl o 1,2 %. Sterling se vůči dolaru propadl o více než 2 % na 1,23 USD, což je nejslabší úroveň od června 2020.

Ako sa dalo predpokladať S&P 500 sa tesne pri $4000 odrazilo. Posledný nádych pred prerazením, dávam tomu niekoľko týždňov. Už aj Deutsche Bank si dovolila povedať, že "kráľ" je nahý a to už je riadna "drzosť".


62744cb8c5b32


Keď sa to stane, bude táto udalosť prehlušená. Príkladom môže byť vpád Poľska na Ukrajinu a jeho následný debakel ruskými vzdušnými a kozmickými silami. Trhy začnú padať a nikto si nezačne klásť otázku prečo, že by padali aj tak. Alebo iná zastieracia dalosť....


Blíži sa aj čas oznamu vo filme Don't Look Up.
https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4528/film-don-t-look-up/1#post-52726


https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4528/film-don-t-look-up/1#post-52983
Takže od 17.6.2022 +- 30 dní očakávam niečo veľké.


Ako sa dalo predpokladať S&P 500 sa tesne pri $4000 odrazilo. Posledný nádych pred prerazením, dávam tomu niekoľko týždňov. Už aj Deutsche Bank si dovolila povedať, že "kráľ" je nahý a to už je riadna "drzosť". ![62744cb8c5b32](serve/attachment&path=62744cb8c5b32) Keď sa to stane, bude táto udalosť prehlušená. Príkladom môže byť vpád Poľska na Ukrajinu a jeho následný debakel ruskými vzdušnými a kozmickými silami. Trhy začnú padať a nikto si nezačne klásť otázku **prečo**, že by padali aj tak. Alebo iná zastieracia dalosť.... Blíži sa aj čas oznamu vo filme Don't Look Up. https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4528/film-don-t-look-up/1#post-52726 https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4528/film-don-t-look-up/1#post-52983 Takže od 17.6.2022 +- 30 dní očakávam niečo veľké.

https://www.youtube.com/watch?v=MPZolk4aDsY


Goldman Sachs má Leverage 200:1 smile
Jestli ty trhy prasknou, tak je to konečná a tisknutí jim už nepomůže... leda do hrobu => Výmarská republika


https://www.youtube.com/watch?v=MPZolk4aDsY Goldman Sachs má Leverage 200:1 :D Jestli ty trhy prasknou, tak je to konečná a tisknutí jim už nepomůže... leda do hrobu => Výmarská republika

Anglicky nerozumiem, ale rád by som vedel, ako to je s tou pákou 200:1. Čo má týpek na mysli? Páku pri tradingu na trhoch? To by museli byť blbci (a to rozhodne nie sú), lebo pri takej páke pohyb o pol percenta proti ich pozícii by im vymazalo účet. V dnešnej dobe len pofidérni brokeri dajú páku 1:100, kvalitný broker dá veľmi nízku páku a má dobre zabezpečené automatické likvidovanie pozícii klientov v prípade nepriaznivého vývoja ceny aktíva pre klienta.
Ak zoberiem pomer vlastného kapitálu GS ku spravovaným aktívam, tak majú páku 1:13.
https://www.patria.cz/akcie/GS/goldman-sachs/hospodareni.html
Za povšimnutie stojí aj medziročná zmena vlastného kapitálu GS 1q 2021/1q2022 +18,93%


Anglicky nerozumiem, ale rád by som vedel, ako to je s tou pákou 200:1. Čo má týpek na mysli? Páku pri tradingu na trhoch? To by museli byť blbci (a to rozhodne nie sú), lebo pri takej páke pohyb o pol percenta proti ich pozícii by im vymazalo účet. V dnešnej dobe len pofidérni brokeri dajú páku 1:100, kvalitný broker dá veľmi nízku páku a má dobre zabezpečené automatické likvidovanie pozícii klientov v prípade nepriaznivého vývoja ceny aktíva pre klienta. Ak zoberiem pomer vlastného kapitálu GS ku spravovaným aktívam, tak majú páku 1:13. https://www.patria.cz/akcie/GS/goldman-sachs/hospodareni.html Za povšimnutie stojí aj medziročná zmena vlastného kapitálu GS 1q 2021/1q2022 +18,93%

rád by som vedel, ako to je s tou pákou 200:1

Za každý $, který banka "vlastní" (i když je to jen riziková položka, jako třeba dluh) si může půjčit dalších 200 !
A ty samozřejmě někam investuje, tedy riskuje.


len pofidérni brokeri dajú páku 1:100

Silně doporučuji se podívat na filmy Vlk z Wallstreet, Margin Call a Big Short smile


Ak zoberiem pomer vlastného kapitálu GS ku spravovaným aktívam, tak majú páku 1:13.

On popisuje, že jim to systém umožní, ne že to už udělali. Tady je ale třeba podotknout, že problém je jinde.
Co se počítá jako jejich "majetek". Tím můžou být i špatné investice, dluhy apod. Prostě podobný problém jako ve 2008.
Tvoje "jistina" se stane "prachem" a tím pádem máš nekryté dluhy a jsi v háji a dominovým efektem pak s tebou i celý systém.


[quote="pid:70854, uid:855"]rád by som vedel, ako to je s tou pákou 200:1[/quote] Za každý $, který banka "vlastní" (i když je to jen riziková položka, jako třeba dluh) si může půjčit dalších 200 ! A ty samozřejmě někam investuje, tedy riskuje. [quote="pid:70854, uid:855"]len pofidérni brokeri dajú páku 1:100[/quote] Silně doporučuji se podívat na filmy Vlk z Wallstreet, Margin Call a Big Short :D [quote="pid:70854, uid:855"]Ak zoberiem pomer vlastného kapitálu GS ku spravovaným aktívam, tak majú páku 1:13.[/quote] On popisuje, že jim to systém umožní, ne že to už udělali. Tady je ale třeba podotknout, že problém je jinde. Co se počítá jako jejich "majetek". Tím můžou být i špatné investice, dluhy apod. Prostě podobný problém jako ve 2008. Tvoje "jistina" se stane "prachem" a tím pádem máš nekryté dluhy a jsi v háji a dominovým efektem pak s tebou i celý systém.
7.15k
47
23
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept