KSB a DVTR
Encyklopedie KOB - Víra v Boha

V KOB se v duchovní oblasti jako správný užívá výraz víra (důvěra) Bohu. Opakem je víra v Boha, která vede k odklonu od Istiny.
http://wiki.kob.su/%D0%92%D0%B5%D1%80%D0%B0_%D0%B2_%D0%91%D0%BE%D0%B3%D0%B0


Víra v Boha


Víra v Boha je následkem nedůvěry (nedůvěřování) Bohu. Ve své podstatě představuje jednu s forem (verzí) ateismu. Pravoslavná víra v Boha a ve svátosti (obřady) zaměňuje (staví) sebe za víru (důvěru) Bohu bezprostředně (přímo) a Osobně.
«Ruské duchovenstvo vždy učilo (kázalo) své stádo (věřící) ne poznávat a milovat Boha, ale pouze bát se čertů (ďáblů), které také se svými ženami (manželkami) vypěstovalo (vyšlechtilo)» (V.O. Ključevskij).


Pokud člověk nadšeně žije v (zajetí) egregoriálně-ḿagických náboženstvích (religiích), tak tím více, čím věří v Boha a svátosti těchto náboženství, tím více (silněji) se bude na své životní pouti setkávat s událostmi pro něho nepochopitelnými, občas katastrofálními a tragickými, podmíněnými (vyvolanými) zamlčeními, která popírají vyhlášení (oznámení, kázání) egregoriálně-magických náboženství.
Pokud člověk žije v náboženství Boha skutečného (důvěřuje Bohu), tak svátosti se také budou konat, ale ne jako pohromy a nenadálé (nepředvídané) těžkosti, nýbrž jako nepřítomnost pohrom (život bez pohrom). A pokud člověk bude chtít udělat něco «co nejlépe», tak v životě (to) bude ještě lépe.


V KOB se v duchovní oblasti jako správný užívá výraz **víra (důvěra) Bohu**. Opakem je **víra v Boha**, která vede k odklonu od Istiny. http://wiki.kob.su/%D0%92%D0%B5%D1%80%D0%B0_%D0%B2_%D0%91%D0%BE%D0%B3%D0%B0 Víra v Boha ----------- Víra v Boha je následkem nedůvěry (nedůvěřování) Bohu. Ve své podstatě představuje jednu s forem (verzí) ateismu. Pravoslavná víra v Boha a ve svátosti (obřady) zaměňuje (staví) sebe za víru (důvěru) Bohu bezprostředně (přímo) a Osobně. «Ruské duchovenstvo vždy učilo (kázalo) své stádo (věřící) ne poznávat a milovat Boha, ale pouze bát se čertů (ďáblů), které také se svými ženami (manželkami) vypěstovalo (vyšlechtilo)» (V.O. Ključevskij). Pokud člověk nadšeně žije v (zajetí) egregoriálně-ḿagických náboženstvích (religiích), tak tím více, čím věří v Boha a svátosti těchto náboženství, tím více (silněji) se bude na své životní pouti setkávat s událostmi pro něho nepochopitelnými, občas katastrofálními a tragickými, podmíněnými (vyvolanými) zamlčeními, která popírají vyhlášení (oznámení, kázání) egregoriálně-magických náboženství. Pokud člověk žije v náboženství Boha skutečného (důvěřuje Bohu), tak svátosti se také budou konat, ale ne jako pohromy a nenadálé (nepředvídané) těžkosti, nýbrž jako nepřítomnost pohrom (život bez pohrom). A pokud člověk bude chtít udělat něco «co nejlépe», tak v životě (to) bude ještě lépe.

Víra v Boha = idealistický ateizmus (touto formulov ešte stále viem dosť kvalitne zavariť mozgové závity diskutérov smile )


Víra v Boha = idealistický ateizmus (touto formulov ešte stále viem dosť kvalitne zavariť mozgové závity diskutérov :D )

Koukám, že tě zajímají filosofická témata, což je dobře. Ale dost těžko se k tomu vyjadřuje,
Víru Bohu nám vysvětlovali příkladem, že taky věříš svému otci a ne v otce - jako že někde je, že je někde přítomný. A v té tvé úvaze vidím několik nedostatků či nepřesností - takže na ně jen upozorním.
V Rusku není jen pravoslaví a není nejstarším náboženstvím. I když nevím, zda se dá mluvit o náboženství . nebo je to víra. Jsou to tzv. "starověry" , u nás také nazývaní "rozkolníci".
Víra Bohu je veledůležitá v osobním rozvoji člověka - a k cestě k Lidství. Bez víry to nejde a to už zjistil i Stalin. Jen musí člověk být sám ve spojení s Bohem. K rozmluvě s otcem také nepotřebuje nějakého prostředníka. To ale neznamená, že se nemůže s nikým radit. Naopak - často bývá velice prospěšné, když se jedinec může s někým poradit, popovídat si o různých znameních či událostech, kterým nerozumí.
A netvrdila bych, že Bohu věřícímu se nedějí žádné pohromy a těžkosti. Dokonce někdy ještě víc, než "nevěřícímu". Příčin je víc, ale jedna z nich může být, že si to dotyčný kdysi dávno tak zvolil = chtěl mít svou zkušenost a prožitek z určité těžké situace. Ty pohromy a těžkosti totiž nemusejí vždy nutně být trestem nebo zdviženým prstem. Je to složitější - aspoň tak to vidím já.


Koukám, že tě zajímají filosofická témata, což je dobře. Ale dost těžko se k tomu vyjadřuje, Víru Bohu nám vysvětlovali příkladem, že taky věříš svému otci a ne v otce - jako že někde je, že je někde přítomný. A v té tvé úvaze vidím několik nedostatků či nepřesností - takže na ně jen upozorním. V Rusku není jen pravoslaví a není nejstarším náboženstvím. I když nevím, zda se dá mluvit o náboženství . nebo je to víra. Jsou to tzv. "starověry" , u nás také nazývaní "rozkolníci". Víra Bohu je veledůležitá v osobním rozvoji člověka - a k cestě k Lidství. Bez víry to nejde a to už zjistil i Stalin. Jen musí člověk být sám ve spojení s Bohem. K rozmluvě s otcem také nepotřebuje nějakého prostředníka. To ale neznamená, že se nemůže s nikým radit. Naopak - často bývá velice prospěšné, když se jedinec může s někým poradit, popovídat si o různých znameních či událostech, kterým nerozumí. A netvrdila bych, že Bohu věřícímu se nedějí žádné pohromy a těžkosti. Dokonce někdy ještě víc, než "nevěřícímu". Příčin je víc, ale jedna z nich může být, že si to dotyčný kdysi dávno tak zvolil = chtěl mít svou zkušenost a prožitek z určité těžké situace. Ty pohromy a těžkosti totiž nemusejí vždy nutně být trestem nebo zdviženým prstem. Je to složitější - aspoň tak to vidím já.

touto formulov ešte stále viem dosť kvalitne zavariť mozgové závity diskutérov

Protože nečtou (nebo ne v dostatečné míře) "tlusté knihy". Taky často žasnu v diskuzích nad znovuobjevováním Ameriky.


[quote="pid:56184, uid:106"]touto formulov ešte stále viem dosť kvalitne zavariť mozgové závity diskutérov[/quote] Protože nečtou (nebo ne v dostatečné míře) "tlusté knihy". Taky často žasnu v diskuzích nad znovuobjevováním Ameriky.

A netvrdila bych, že Bohu věřícímu se nedějí žádné pohromy a těžkosti.

Vyjdu z toho, že takový člověk je nastavením své psychiky Člověkem. Pokud se takový jedinec silou své vůle vyskytne jako výjimka ve skupině, kde jsou zastoupeny jen osoby s ostatními třemi typy psychiky, tak věru nemá valné vyhlídky na harmonický život, neboť chtě nechtě musí snášet vliv Nelidského (ých) egregoru (ů). V takové společnosti vypadá jako blb a naopak, kdejaký psychopat a úchyl je "úspěšným" jedincem. Jenže jako celek taková společnost spěje k neodvratnému konci.
Mydlim to z hlavy bez ověřování v tlustých knihách, tak snad nepíšu moc velké ptákoviny.


[quote="pid:56186, uid:203"]A netvrdila bych, že Bohu věřícímu se nedějí žádné pohromy a těžkosti.[/quote] Vyjdu z toho, že takový člověk je nastavením své psychiky Člověkem. Pokud se takový jedinec silou své vůle vyskytne jako výjimka ve skupině, kde jsou zastoupeny jen osoby s ostatními třemi typy psychiky, tak věru nemá valné vyhlídky na harmonický život, neboť chtě nechtě musí snášet vliv Nelidského (ých) egregoru (ů). V takové společnosti vypadá jako blb a naopak, kdejaký psychopat a úchyl je "úspěšným" jedincem. Jenže jako celek taková společnost spěje k neodvratnému konci. Mydlim to z hlavy bez ověřování v tlustých knihách, tak snad nepíšu moc velké ptákoviny.

Kratičká úvaha o termínu víra. Je to od slova věřit (čili důvěřovat). Příklad: když někdo něco sděluje a okolí mu nevěří, ale osobně ho podpořím a řeknu "Já Ti to věřím", tak je to silné pozitivní působení v případně, že dotyčný je upřímný. Je to totiž velká podpora, protože ta situace, kdy duši ostatní nevěří je pro duši velmi těžká. Dokonce občas funguje tak, že i když duše podvádí a někdo ji začne upřímně věřit, začne se duše měnit k lepšímu - funguje to co morální povzbuzení.


Osobně bych zdůraznil a rozšířil termín "víra" (ve smyslu bezduché následování ideologie) o přídavné jméno slepá: "slepá víra", protože "víra" je často chápána pozitivně. Skutečná víra je vidoucí. Ti kdo Bohu věří dobro, Ti pak jsou schopni to dobro a cestu k němu vidět.


Kratičká úvaha o termínu víra. Je to od slova věřit (čili důvěřovat). Příklad: když někdo něco sděluje a okolí mu nevěří, ale osobně ho podpořím a řeknu "Já Ti to věřím", tak je to silné pozitivní působení v případně, že dotyčný je upřímný. Je to totiž velká podpora, protože ta situace, kdy duši ostatní nevěří je pro duši velmi těžká. Dokonce občas funguje tak, že i když duše podvádí a někdo ji začne upřímně věřit, začne se duše měnit k lepšímu - funguje to co morální povzbuzení. Osobně bych zdůraznil a rozšířil termín "víra" (ve smyslu bezduché následování ideologie) o přídavné jméno slepá: "slepá víra", protože "víra" je často chápána pozitivně. Skutečná víra je vidoucí. Ti kdo Bohu věří dobro, Ti pak jsou schopni to dobro a cestu k němu vidět.
Upravené 5. 2. 2022 o 08:59

Protože nečtou (nebo ne v dostatečné míře) "tlusté knihy". Taky často žasnu v diskuzích nad znovuobjevováním Ameriky.


Ono to znovuobjavovanie "ameriky" ma svoj vyznam. Nechcem riesit tych, co ani nevedia co je KSB a tlacia tu " ideje" sfetovanych homosexualnych ideologov zapadu.


V prispevkoch si clovek moze pozriet, ako ludia vnutorne pracuju s terminom viera, Boh a podobne. Je to otazka svetonazorova a neustaly kolotoc znovuobjavovania pomaha kazdemu k vyladzovaniu sa.


Jasne, ze bludy treba zamietnut, ale priebezne zdrave znovuobjavovanie je prospesne.


[quote="pid:56194, uid:826"]Protože nečtou (nebo ne v dostatečné míře) "tlusté knihy". Taky často žasnu v diskuzích nad znovuobjevováním Ameriky.[/quote] Ono to znovuobjavovanie "ameriky" ma svoj vyznam. Nechcem riesit tych, co ani nevedia co je KSB a tlacia tu " ideje" sfetovanych homosexualnych ideologov zapadu. V prispevkoch si clovek moze pozriet, ako ludia vnutorne pracuju s terminom **viera**, **Boh** a podobne. Je to otazka svetonazorova a neustaly kolotoc znovuobjavovania pomaha kazdemu k vyladzovaniu sa. Jasne, ze bludy treba zamietnut, ale priebezne zdrave znovuobjavovanie je prospesne.

Vyjdu z toho, že takový člověk je nastavením své psychiky Člověkem

Tak to si nejsem jistá... Prostě - mám ten názor, že Bohu věřící ještě Člověkem být nemusí. Vlastně ani nevím, jak poznat sama na sobě, do jaké míry jsem člověkem a zda vůbec začínám být Člověkem. Ale Bohu věřím. Věřím, že mi pomůže projít bezpečně životem v mezích Jeho vůle, v mezích Božího dopuštění. Věřím mu, že mi dá včas vědět, že se příliš blížím hranici a vychyluji harmonii svého života k nějakému "pólu". Věřím, že porozumím Jeho znamením a varováním.


Mydlim to z hlavy bez ověřování v tlustých knihách, tak snad nepíšu moc velké ptákoviny.

Jen "mydli"... smile Takové filosofické diskuse přeci pomáhají ve vzájemném růstu. Žádná z knih ti nenahradí diskutování nad tím, cos právě přijal, přečetl, zjistil.
No a protože se tu poslední dobou o Bohu diskutuje ve více tématech, vezmu si v definici na pomoc Tolstého, jednoho z mých milovaných autorů. Z jeho citátu se dá usoudit, že věřit Bohu je to samé, jako věřit životu.
„To nejtěžší - ale to nejdůležitější - je milovat život, milovat ho, i když trpíme, protože život je všechno. Život je Bůh a milovat život znamená milovat Boha.“


[quote="pid:56196, uid:826"]Vyjdu z toho, že takový člověk je nastavením své psychiky Člověkem[/quote] Tak to si nejsem jistá... Prostě - mám ten názor, že Bohu věřící ještě Člověkem být nemusí. Vlastně ani nevím, jak poznat sama na sobě, do jaké míry jsem člověkem a zda vůbec začínám být Člověkem. Ale Bohu věřím. Věřím, že mi pomůže projít bezpečně životem v mezích Jeho vůle, v mezích Božího dopuštění. Věřím mu, že mi dá včas vědět, že se příliš blížím hranici a vychyluji harmonii svého života k nějakému "pólu". Věřím, že porozumím Jeho znamením a varováním. [quote="pid:56196, uid:826"]Mydlim to z hlavy bez ověřování v tlustých knihách, tak snad nepíšu moc velké ptákoviny.[/quote] Jen "mydli"... :) Takové filosofické diskuse přeci pomáhají ve vzájemném růstu. Žádná z knih ti nenahradí diskutování nad tím, cos právě přijal, přečetl, zjistil. No a protože se tu poslední dobou o Bohu diskutuje ve více tématech, vezmu si v definici na pomoc Tolstého, jednoho z mých milovaných autorů. **Z jeho citátu se dá usoudit, že věřit Bohu je to samé, jako věřit životu.** _„To nejtěžší - ale to nejdůležitější - je milovat život, milovat ho, i když trpíme, protože život je všechno. Život je Bůh a milovat život znamená milovat Boha.“ _

Život je Bůh a milovat život znamená milovat Boha.“

Dovolil bych si plácnout svůj, v času a prostoru mírně posunutý pohled:
"Život je Rovnováha a Bůh je síla, která se snaží o její nastolení a zachování."


[quote="pid:56235, uid:203"]Život je Bůh a milovat život znamená milovat Boha.“[/quote] Dovolil bych si plácnout svůj, v času a prostoru mírně posunutý pohled: "Život je Rovnováha a Bůh je síla, která se snaží o její nastolení a zachování."
242
8
5
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept