Mimo kategórií
K Zemi sa rúti až 40 satelitov. Zasiahla ich geomagnetická búrka.

40 satelitov SpaceX je odsúdených na zánik. Geomagnetická búrka sa postarala o ich nesprávne fungovanie. Teraz sa rútia k Zemi.


Vo štvrtok 3. februára raketa SpaceX Falcon 9 vypustila 49 satelitov Starlink z Kennedyho vesmírneho strediska na Floride. Nasledujúci deň však došlo ku geomagnetickej búrke a došlo ku komplikáciám, ktoré sa pre spoločnosť SpaceX neskončili dobre.


Čo sa so satelitmi stane?
Dôsledkom geomagnetickej búrky sa mierne zvýšila hustota atmosféry, zvýšil sa odpor na satelitoch, čo znemožnilo ich ďalší pohyb. „Analýza ukazuje, že zvýšený odpor v nízkych nadmorských výškach zabránil satelitom opustiť bezpečný režim a začať manévre na zvýšenie obežnej dráhy a až 40 satelitov znovu vstúpi alebo už znovu vstúpilo do zemskej atmosféry, “ uviedli analytici zo SpaceX.


GP mieni ale HNR mení.


https://www.imeteo.sk/clanok/k-zemi-sa-ruti-az-40-satelitov-zasiahla-ich-geomagneticka-burka?fbclid=IwAR12dKKFXgNmgSyU2q4Rgnx3UKUDJ8H3A7NkjRkxDYHNRM4hjKwfK-soC1Y


40 satelitov SpaceX je odsúdených na zánik. Geomagnetická búrka sa postarala o ich nesprávne fungovanie. Teraz sa rútia k Zemi. Vo štvrtok 3. februára raketa SpaceX Falcon 9 vypustila 49 satelitov Starlink z Kennedyho vesmírneho strediska na Floride. Nasledujúci deň však došlo ku geomagnetickej búrke a došlo ku komplikáciám, ktoré sa pre spoločnosť SpaceX neskončili dobre. Čo sa so satelitmi stane? Dôsledkom geomagnetickej búrky sa mierne zvýšila hustota atmosféry, zvýšil sa odpor na satelitoch, čo znemožnilo ich ďalší pohyb. „Analýza ukazuje, že zvýšený odpor v nízkych nadmorských výškach zabránil satelitom opustiť bezpečný režim a začať manévre na zvýšenie obežnej dráhy a až 40 satelitov znovu vstúpi alebo už znovu vstúpilo do zemskej atmosféry, “ uviedli analytici zo SpaceX. GP mieni ale HNR mení. https://www.imeteo.sk/clanok/k-zemi-sa-ruti-az-40-satelitov-zasiahla-ich-geomagneticka-burka?fbclid=IwAR12dKKFXgNmgSyU2q4Rgnx3UKUDJ8H3A7NkjRkxDYHNRM4hjKwfK-soC1Y

Vo štvrtok 3. februára raketa SpaceX Falcon 9 vypustila 49 satelitov

9 nespadne?


[quote="pid:57194, uid:804"]Vo štvrtok 3. februára raketa SpaceX Falcon 9 vypustila 49 satelitov[/quote] 9 nespadne?

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Teď už jen zjistit, jestli tu bouřku zajistil HNR nebo VVP smile


Teď už jen zjistit, jestli tu bouřku zajistil HNR nebo VVP :)

Teď už jen zjistit, jestli tu bouřku zajistil HNR nebo VVP


alebo ako to chodí miliardy rokov .....SLNKO.


[quote="pid:57227, uid:308"]Teď už jen zjistit, jestli tu bouřku zajistil HNR nebo VVP[/quote] alebo ako to chodí miliardy rokov .....SLNKO.

Ostáva už len Anglosasom citlivo položiť kontrolnu demokratickú otázku:


Je 3-mm hrubý hliníkový plášť schopný zadržať prenikavé kozmické žiarenie po opustení priestoru, chránenom zemskými Van Allenov-radiačnými pásmi ?


Ostáva už len Anglosasom citlivo položiť kontrolnu demokratickú otázku: Je 3-mm hrubý hliníkový plášť schopný zadržať prenikavé kozmické žiarenie po opustení priestoru, chránenom zemskými Van Allenov-radiačnými pásmi ?

LFS - 3mm silný hliníkový plášť tuto schopnost určitě nemá. Ale americký kosmonaut si takovou "drobností" hlavu neláme, protože ví, že ve filmovém studiu žádné záření nehrozí.


LFS - 3mm silný hliníkový plášť tuto schopnost určitě nemá. Ale americký kosmonaut si takovou "drobností" hlavu neláme, protože ví, že ve filmovém studiu žádné záření nehrozí.
1.11k
7
7
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept