Politika v ČR
První informace o nově příchozích ukrajincích do Česka

Kradou a ničí. Hejtman dostal kočovníky z Ukrajiny. Jen kouká
Moravskoslezský kraj řeší problém, co s malou, ale nepřizpůsobivou skupinou Romů, která do Česka dorazila jako součást uprchlické vlny z Ukrajiny. Část z nich má kvůli ukrajinskému občanství nárok na pomoc. „V podstatě nám někteří lidé likvidují ubytovny i dopravní prostředky a nemají problém si ukrást věci, které potřebují,“ uvedl Vondrák dle Patriot magazínu.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Kradou-a-nici-Hejtman-dostal-kocovniky-z-Ukrajiny-Jen-kouka-698289


**Kradou a ničí. Hejtman dostal kočovníky z Ukrajiny. Jen kouká** Moravskoslezský kraj řeší problém, co s malou, ale nepřizpůsobivou skupinou Romů, která do Česka dorazila jako součást uprchlické vlny z Ukrajiny. Část z nich má kvůli ukrajinskému občanství nárok na pomoc. „V podstatě nám někteří lidé likvidují ubytovny i dopravní prostředky a nemají problém si ukrást věci, které potřebují,“ uvedl Vondrák dle Patriot magazínu. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Kradou-a-nici-Hejtman-dostal-kocovniky-z-Ukrajiny-Jen-kouka-698289

v nasem dome uz mame take ukr. uprchlika. lidem v nouzi se ma pomahat a vzdy, kdyz jsem mohla, vzdy jsem pomohla... ale ja si kladu otazku, ja muzu pomoci uprchlikum, kteri maji noveho bavoraka a vubec nevypadaji, ze by stradali. slunickari by ted okamzite na mne utocili, ze oni utikaji pred valkou a my, "cechacci", jim zavidime ten jediny majetek, co si mohli vzit. achjo ... ale my nemuzeme prijet na benzinku a rict, ze tankujeme zadarmo, my nemuzeme nasednout na MHD a rict, ze my nemusime nic platit atd. my musime asi byt jen zticha a mlcet.


v nasem dome uz mame take ukr. uprchlika. lidem v nouzi se ma pomahat a vzdy, kdyz jsem mohla, vzdy jsem pomohla... ale ja si kladu otazku, ja muzu pomoci uprchlikum, kteri maji noveho bavoraka a vubec nevypadaji, ze by stradali. slunickari by ted okamzite na mne utocili, ze oni utikaji pred valkou a my, "cechacci", jim zavidime ten jediny majetek, co si mohli vzit. achjo ... ale my nemuzeme prijet na benzinku a rict, ze tankujeme zadarmo, my nemuzeme nasednout na MHD a rict, ze my nemusime nic platit atd. my musime asi byt jen zticha a mlcet.
Upravené 6. 4. 2022 o 16:37

„V podstatě nám někteří lidé likvidují ubytovny i dopravní prostředky a nemají problém si ukrást věci, které potřebují,“ uvedl Vondrák dle Patriot magazínu.


Vypadá, že největší pomstou Putina západu nejsou ani tolik sankce, jako ukrajinští úprchlíci.


[quote="pid:66668, uid:78"]„V podstatě nám někteří lidé likvidují ubytovny i dopravní prostředky a nemají problém si ukrást věci, které potřebují,“ uvedl Vondrák dle Patriot magazínu.[/quote] Vypadá, že největší pomstou Putina západu nejsou ani tolik sankce, jako ukrajinští úprchlíci.

sem tam se podivam na reakce u fialy nebo rakusana.


u nás to sami. Takze, ja mám zato, že sme Ukrajinca štedro podporili z nášho Štátneho rozpočtu (2 mld), štát kašle na moju mamu dôchodkyňu, ktorú podporujem ja. Kedze som počas covid hystérie nenastivila svojho lekára ani raz, ešte som štátu ušetrila, aby o to viac mohol dať Ukrajincom.


Ukrajinci zvýšili tranzitnú cenu za ropu. Kedze na rozdiel od mnohých veľkopodnikateľov v Sr, ja dane a odvody platím, mám zato, že moja pomoc je dostatočná. Ja sa viac angažovať nechystám. Nech to znie akokoľvek tvrdo.


[quote="pid:66488, uid:347"]sem tam se podivam na reakce u fialy nebo rakusana.[/quote] u nás to sami. Takze, ja mám zato, že sme Ukrajinca štedro podporili z nášho Štátneho rozpočtu (2 mld), štát kašle na moju mamu dôchodkyňu, ktorú podporujem ja. Kedze som počas covid hystérie nenastivila svojho lekára ani raz, ešte som štátu ušetrila, aby o to viac mohol dať Ukrajincom. Ukrajinci zvýšili tranzitnú cenu za ropu. Kedze na rozdiel od mnohých veľkopodnikateľov v Sr, ja dane a odvody platím, mám zato, že moja pomoc je dostatočná. Ja sa viac angažovať nechystám. Nech to znie akokoľvek tvrdo.

Takhle si to nepředstavovali...
Není to tedy z ČR, ale z Německa. "Zřídili pro nás koncentrační tábor," říká ve videu ukrajinský uprchlík, který se dostal do Německa.
Podle něj Ukrajinci žijí ve stanech v basketbalové hale, která není vytápěná. Ukrajincům bylo prý řečeno, aby si našli vlastní byty. Nedostávají žádné sociální dávky.
https://t.me/newsfrontsk/6498


Takhle si to nepředstavovali... Není to tedy z ČR, ale z Německa. "Zřídili pro nás koncentrační tábor," říká ve videu ukrajinský uprchlík, který se dostal do Německa. Podle něj Ukrajinci žijí ve stanech v basketbalové hale, která není vytápěná. Ukrajincům bylo prý řečeno, aby si našli vlastní byty. Nedostávají žádné sociální dávky. https://t.me/newsfrontsk/6498

aby si našli vlastní byty. Nedostávají žádné sociální dávky.
Tak by to ale sakra malo byť a nie, že si budú žiť na niečí úkor (náš)...


[quote="pid:66734, uid:101"]aby si našli vlastní byty. Nedostávají žádné sociální dávky.[/quote]Tak by to ale sakra malo byť a nie, že si budú žiť na niečí úkor (náš)...

Podle něj Ukrajinci žijí ve stanech v basketbalové hale, která není vytápěná. Ukrajincům bylo prý řečeno, aby si našli vlastní byty. Nedostávají žádné sociální dávky.

To je záměr , západní jevropa už své otesánky má . Proto ty zdánlivě nelogicky štědré pobídky , pro putovní parazity v bývalé východní zoně .
Úkol zněl jasně , nacpat pátou kolonu a vytvořit rozbroje .


[quote="pid:66734, uid:101"]Podle něj Ukrajinci žijí ve stanech v basketbalové hale, která není vytápěná. Ukrajincům bylo prý řečeno, aby si našli vlastní byty. Nedostávají žádné sociální dávky.[/quote] To je záměr , západní jevropa už své otesánky má . Proto ty zdánlivě nelogicky štědré pobídky , pro putovní parazity v bývalé východní zoně . Úkol zněl jasně , nacpat pátou kolonu a vytvořit rozbroje .

Určitě jste zaznamenali, jak jsou v ČR vylepené různě UA vlajky s různými texty na podporu krajánků a nenávist vůči Rusku. Včera jsem narazil na níže uvedenou vlaječku smile smile smile


624e76214656a


Určitě jste zaznamenali, jak jsou v ČR vylepené různě UA vlajky s různými texty na podporu krajánků a nenávist vůči Rusku. Včera jsem narazil na níže uvedenou vlaječku :D :D :D ![624e76214656a](serve/attachment&path=624e76214656a)

Trošku si zaspekuluji, zda se náhodou nejedná o "krajánky":


https://www.novinky.cz/krimi/clanek/hadka-cizincu-v-dome-v-hradci-kralove-skoncila-pobodanim-utocnika-obvinili-z-vrazdy-40392931


Smrtí 41letého muže skončila rozepře mezi dvěma stejně starými cizinci. Zemřel v neděli večer v jednom z rodinných domů na Pražském Předměstí v Hradci Králové.


Policie dostala oznámení o pobodaném muži krátce po 19. hodině.


„Přes veškerou snahu záchranářů muž na místě zemřel. Policisté vzápětí po příjezdu zadrželi v domě muže podezřelého z útoku, kterého podrobili dechové zkoušce, s výsledkem 2,1 promile alkoholu, a následně ho umístili do policejní cely,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.


V současné době je zadržený cizinec pocházející ze země mimo EU obviněn z vraždy. Národnost policie nespecifikovala.


„Vyšetřovatel mu klade za vinu, že po předchozím popíjení alkoholu, následné slovní rozepři a fyzickém konfliktu napadl svého krajana, kterého kuchyňským nožem několikrát bodl,“ uvedla Kormošová.


Dodala, že policisté zjistili, že oba cizinci na území České republiky neměli povolený žádný pobyt, a tudíž zde pobývali, zřejmě už delší dobu, nelegálně.


Obviněný je v současné době ve vazbě. Pokud ho soudce uzná vinným, může ho odsoudit k trestu odnětí svobody na 10 až 18 let.


Jde o první vraždu v Královéhradeckém kraji v letošním roce.




diskuse pod článkem pro jistotu vypnuta


https://www.novinky.cz/krimi/clanek/majitel-penzionu-hazel-po-policistech-drevo-a-vyhrozoval-ze-je-postrili-40392982#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=cHyyTWmLB8P-202204070634&dop_id=40392982&source=hp&seq_no=8&utm_campaign=abtest191_vzhled_clanku_na_tel_varC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


Spor majitele penzionu u Jarošova na Jindřichohradecku s ubytovanými klienty ukončila v noci na úterý až zásahová jednotka. Podle informací Práva opilému majiteli penzionu vadilo, že hosté nezavírají dveře. Došlo k hádce, kterou přijela vyřešit přivolaná policejní hlídka.


„Policisté na místě zastihli viditelně podnapilého majitele penzionu, který policistům nadával a pak je začal fyzicky napadat. Na dvůr pustil psa a házel po nich kusy dřeva. Křičel, že má zbraň a že je postřílí,“ popsal situaci mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.


Muž, který vlastní penzion, je údajně recidivista a násilník. V momentě, když začal vyhrožovat střelbou, přivolala policejní hlídka zásahovou jednotku.


Mezitím se muž zabarikádoval na půdě domu. Tady ho policisté v kuklách zadrželi a muž skončil v policejní cele. Za násilí proti úřední osobě a výtržnictví mu hrozí vězení.




Z diskuse:


"O jaké klienty šlo a jaké byli třeba národnosti,kteří nezavírali dveře a dělali to co se majiteli nelíbilo to už novinky bohužel neuvádí. Musel to být mega binec když majiteli penzionu takhle hráblo." (ze 212 "smajlíkových hodnocení" má tento komentář 197 srdíček).


reakce:
"Přesně to samé mě napadlo také. Možná v dobré víře ubytoval příchozí a z jejich chování slabší člověk sáhne po alkoholu. Tim, ale neobhajuji jeho chování vůči policistům. Ale jak se říká ,, zoufalý člověk dělá zoufalé činy."" (ze 133 "smajlíkových hodnocení" má tento komentář 121 srdíček).


Trošku si zaspekuluji, zda se náhodou nejedná o "krajánky": https://www.novinky.cz/krimi/clanek/hadka-cizincu-v-dome-v-hradci-kralove-skoncila-pobodanim-utocnika-obvinili-z-vrazdy-40392931 **Smrtí 41letého muže skončila rozepře mezi dvěma stejně starými cizinci. Zemřel v neděli večer v jednom z rodinných domů na Pražském Předměstí v Hradci Králové.** Policie dostala oznámení o pobodaném muži krátce po 19. hodině. „Přes veškerou snahu záchranářů muž na místě zemřel. Policisté vzápětí po příjezdu zadrželi v domě muže podezřelého z útoku, kterého podrobili dechové zkoušce, s výsledkem 2,1 promile alkoholu, a následně ho umístili do policejní cely,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová. V současné době je zadržený cizinec pocházející ze země mimo EU obviněn z vraždy. Národnost policie nespecifikovala. „Vyšetřovatel mu klade za vinu, že po předchozím popíjení alkoholu, následné slovní rozepři a fyzickém konfliktu napadl svého krajana, kterého kuchyňským nožem několikrát bodl,“ uvedla Kormošová. Dodala, že policisté zjistili, že oba cizinci na území České republiky neměli povolený žádný pobyt, a tudíž zde pobývali, zřejmě už delší dobu, nelegálně. Obviněný je v současné době ve vazbě. Pokud ho soudce uzná vinným, může ho odsoudit k trestu odnětí svobody na 10 až 18 let. Jde o první vraždu v Královéhradeckém kraji v letošním roce. --- diskuse pod článkem pro jistotu vypnuta https://www.novinky.cz/krimi/clanek/majitel-penzionu-hazel-po-policistech-drevo-a-vyhrozoval-ze-je-postrili-40392982#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=cHyyTWmLB8P-202204070634&dop_id=40392982&source=hp&seq_no=8&utm_campaign=abtest191_vzhled_clanku_na_tel_varC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz **Spor majitele penzionu u Jarošova na Jindřichohradecku s ubytovanými klienty ukončila v noci na úterý až zásahová jednotka. Podle informací Práva opilému majiteli penzionu vadilo, že hosté nezavírají dveře. Došlo k hádce, kterou přijela vyřešit přivolaná policejní hlídka.** „Policisté na místě zastihli viditelně podnapilého majitele penzionu, který policistům nadával a pak je začal fyzicky napadat. Na dvůr pustil psa a házel po nich kusy dřeva. Křičel, že má zbraň a že je postřílí,“ popsal situaci mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner. Muž, který vlastní penzion, je údajně recidivista a násilník. V momentě, když začal vyhrožovat střelbou, přivolala policejní hlídka zásahovou jednotku. Mezitím se muž zabarikádoval na půdě domu. Tady ho policisté v kuklách zadrželi a muž skončil v policejní cele. Za násilí proti úřední osobě a výtržnictví mu hrozí vězení. --- Z diskuse: "O jaké klienty šlo a jaké byli třeba národnosti,kteří nezavírali dveře a dělali to co se majiteli nelíbilo to už novinky bohužel neuvádí. Musel to být mega binec když majiteli penzionu takhle hráblo." (ze 212 "smajlíkových hodnocení" má tento komentář 197 srdíček). reakce: "Přesně to samé mě napadlo také. Možná v dobré víře ubytoval příchozí a z jejich chování slabší člověk sáhne po alkoholu. Tim, ale neobhajuji jeho chování vůči policistům. Ale jak se říká ,, zoufalý člověk dělá zoufalé činy."" (ze 133 "smajlíkových hodnocení" má tento komentář 121 srdíček).

Z Francie: Dívenka si stěžuje, že ač jim dobrovolníci řekli, že v MHD stačí ukázat ukrajinský pas a může zadarmo cestovat kam chce, dostala pokutu 60 euro:
https://vk.com/video-177565509_456242745


Ze Švýcarska: Další naivka, která myslela na pětihvězdičkový hotel a skončila v protiatomovém krytu:
https://vk.com/video-177565509_456242735


K tomuto způsobu "ubytování" lidí z postkomunistických zemí mám svou vlastní zkušenost. Byla jsem tam v r. 1995 a ne na výletě, ale jako účastník výměnného pobytu, něco jako stáž s výměnou zkušeností. Taky nás ubytovali v bunkru na úplném okraji města a to v bunkru horším, než má dívka na videu. My měli ty postele dvoupatrové - tj. 3 lidé spali nad sebou. Od té doby mám fóbii z uzavřených prostor, protože v té fůře betonu se fakt dobře nespí. Vydržela jsem tak asi půlku pobytu a pak si brala spacák a spala venku na lavičce jako bezdomovec.
Podotýkám, že v naší skupině bylo 98% vysokoškolsky vzdělaných lidí (pedagogické obory) a určitě tak polovina uměla německy.
No a přesto k nám na začátku napochodoval "uvítací výbor", který nám v tomto příšerném prostředí se štípajícími vojenskými dekami vysvětloval, k čemu je WC (nedělám si srandu), že je potřeba se mýt a všude udržovat pořádek. Pak nastoupil další "školitel", který nám vysvětloval, kam dávat odpad. S podrobným vysvětlováním "toto je papír, patří do této nádoby, toto je plech, patří do této nádoby...".
Můžu říct, že jsme nikdo nevěřili ani svým uším, ani očím. Oni nás skutečně měli za neandrtálce, snad doma žijící v jeskyni, naprosto nekulturní a nevzdělaná hovada.
A jako s negramoty s námi zacházeli po celou dobu pobytu i při exkurzích po školských zařízeních u břehů Bodamského jezera. Dokonce se vysokoškolský profesor nějaké koleje divil, že umíme německy a že poznáme, jaká postava je ukřižovaná na kříži ve vstupní hale koleje. smile Další jeho šok byl, že poznáme stavební a umělecké slohy, že víme posloupnost událostí. Neuvěřitelné - ale přesně takhle s námi zacházeli. Jako s póvlem, jako s mluvícím dobytkem... Zážitek s poučením na celý život.


**Z Francie**: Dívenka si stěžuje, že ač jim dobrovolníci řekli, že v MHD stačí ukázat ukrajinský pas a může zadarmo cestovat kam chce, dostala pokutu 60 euro: https://vk.com/video-177565509_456242745 **Ze Švýcarska**: Další naivka, která myslela na pětihvězdičkový hotel a skončila v protiatomovém krytu: https://vk.com/video-177565509_456242735 K tomuto způsobu "ubytování" lidí z postkomunistických zemí mám svou vlastní zkušenost. Byla jsem tam v r. 1995 a ne na výletě, ale jako účastník výměnného pobytu, něco jako stáž s výměnou zkušeností. Taky nás ubytovali v bunkru na úplném okraji města a to v bunkru horším, než má dívka na videu. My měli ty postele dvoupatrové - tj. 3 lidé spali nad sebou. Od té doby mám fóbii z uzavřených prostor, protože v té fůře betonu se fakt dobře nespí. Vydržela jsem tak asi půlku pobytu a pak si brala spacák a spala venku na lavičce jako bezdomovec. **Podotýkám, že v naší skupině bylo 98% vysokoškolsky vzdělaných lidí (pedagogické obory) a určitě tak polovina uměla německy.** No a přesto k nám na začátku napochodoval "uvítací výbor", který nám v tomto příšerném prostředí se štípajícími vojenskými dekami vysvětloval, k čemu je WC (nedělám si srandu), že je potřeba se mýt a všude udržovat pořádek. Pak nastoupil další "školitel", který nám vysvětloval, kam dávat odpad. S podrobným vysvětlováním "toto je papír, patří do této nádoby, toto je plech, patří do této nádoby...". Můžu říct, že jsme nikdo nevěřili ani svým uším, ani očím. **Oni nás skutečně měli za neandrtálce, snad doma žijící v jeskyni, naprosto nekulturní a nevzdělaná hovada.** A jako s negramoty s námi zacházeli po celou dobu pobytu i při exkurzích po školských zařízeních u břehů Bodamského jezera. Dokonce se vysokoškolský profesor nějaké koleje divil, že umíme německy a že poznáme, jaká postava je ukřižovaná na kříži ve vstupní hale koleje. :( Další jeho šok byl, že poznáme stavební a umělecké slohy, že víme posloupnost událostí. Neuvěřitelné - ale přesně takhle s námi zacházeli. Jako s póvlem, jako s mluvícím dobytkem... Zážitek s poučením na celý život.
Upravené 7. 4. 2022 o 11:32

Zážitek s poučením na celý život.

Kéž by k tomu poučení nebylo zapotřebí toho drastického osobního zážitku... třeba by teď tolik spoluobčanů tak radostně nespěchalo vstříc osudu, kdy se tím póvlem máme stát ve vlastní zemi.


[quote="pid:66787, uid:203"]Zážitek s poučením na celý život.[/quote] Kéž by k tomu poučení nebylo zapotřebí toho drastického osobního zážitku... třeba by teď tolik spoluobčanů tak radostně nespěchalo vstříc osudu, kdy se tím póvlem máme stát ve vlastní zemi.

Oni nás skutečně měli za neandrtálce, snad doma žijící v jeskyni, naprosto nekulturní a nevzdělaná hovada.


Někdo tady v nějakém tématu kdysi psal, že když přijel poprvé do Malobritánie (ještě před rokem 89), tak se ho ptali, jestli už viděl televizi (v době, kdy barevná televize zde již byla standard, myslím, že dotyčný odpověděl, že ano, že televizi už viděl a že má v pokoji barevnou).


Nicméně bych k tomuto podotkl, že se pozastavujeme nad tím, jak nás vnímají na západě, ALE pro mě je smutné, že přesně takhle je u nás vnímáno Rusko a Rusové. Vidím to kolem sebe, prostě tady si každý myslí, že Rusko je jen velká benzinka, která je naprosto zaostalá, nic nevyrábí, žádné technologie nevynalézá, armáda je šrot, vesmírnými technologiemi vládne USA a Čína a tohle bylo všechno už před Ukrajinou, ta Ukrajina to jen umocnila... takže nalijme si čistého vína, že velká část obyvatel ČR (nevím, jak je to na Slovensku) má za neandrtálce Rusy, žijící v jeskyních, naprosto nekulturní a nevzdělaná hovada... smile smile smile


[quote="pid:66787, uid:203"]Oni nás skutečně měli za neandrtálce, snad doma žijící v jeskyni, naprosto nekulturní a nevzdělaná hovada.[/quote] Někdo tady v nějakém tématu kdysi psal, že když přijel poprvé do Malobritánie (ještě před rokem 89), tak se ho ptali, jestli už viděl televizi (v době, kdy barevná televize zde již byla standard, myslím, že dotyčný odpověděl, že ano, že televizi už viděl a že má v pokoji barevnou). Nicméně bych k tomuto podotkl, že se pozastavujeme nad tím, jak nás vnímají na západě, ALE pro mě je smutné, že přesně takhle je u nás vnímáno Rusko a Rusové. Vidím to kolem sebe, prostě tady si každý myslí, že Rusko je jen velká benzinka, která je naprosto zaostalá, nic nevyrábí, žádné technologie nevynalézá, armáda je šrot, vesmírnými technologiemi vládne USA a Čína a tohle bylo všechno už před Ukrajinou, ta Ukrajina to jen umocnila... takže nalijme si čistého vína, že velká část obyvatel ČR (nevím, jak je to na Slovensku) má za neandrtálce Rusy, žijící v jeskyních, naprosto nekulturní a nevzdělaná hovada... :x ;( |(

Neuvěřitelné - ale přesně takhle s námi zacházeli. Jako s póvlem, jako s mluvícím dobytkem... Zážitek s poučením na celý život.

Smradlaví psi, a pri tom, koľko inžinierov, vedcov a umelcov majú zo slovanských krajín. Na takého Dostojevského si nedošiahol žiadny anglosas. smile


[quote="pid:66787, uid:203"]Neuvěřitelné - ale přesně takhle s námi zacházeli. Jako s póvlem, jako s mluvícím dobytkem... Zážitek s poučením na celý život.[/quote] Smradlaví psi, a pri tom, koľko inžinierov, vedcov a umelcov majú zo slovanských krajín. Na takého Dostojevského si nedošiahol žiadny anglosas. 8)

Tak to vypadá, že bylo rozhodnuto ty "problémové" posílat do Vyšních Lhot. Paráda.
Hned tady za humny... smile smile smile


Nevím kolik vás je tady z Ostravska nebo ještě lépe Těšínska-Třinecka, ale tohle tu za chvíli nebude pěkné...


Tak to vypadá, že bylo rozhodnuto ty "problémové" posílat do Vyšních Lhot. Paráda. Hned tady za humny... x( x( x( Nevím kolik vás je tady z Ostravska nebo ještě lépe Těšínska-Třinecka, ale tohle tu za chvíli nebude pěkné...

Francie: Dívenka si stěžuje, že ač jim dobrovolníci řekli, že v MHD stačí ukázat ukrajinský pas a může zadarmo cestovat kam chce, dostala pokutu 60 euro:


Ze Švýcarska: Další naivka, která myslela na pětihvězdičkový hotel a skončila v protiatomovém krytu:
https://vk.com/video-177565509_456242735


Tohle myslí vážně nebo se jen snaží pobuřovat...?


[quote="pid:66787, uid:203"]Francie: Dívenka si stěžuje, že ač jim dobrovolníci řekli, že v MHD stačí ukázat ukrajinský pas a může zadarmo cestovat kam chce, dostala pokutu 60 euro:[/quote] [quote="pid:66787, uid:203"]Ze Švýcarska: Další naivka, která myslela na pětihvězdičkový hotel a skončila v protiatomovém krytu: https://vk.com/video-177565509_456242735[/quote] Tohle myslí vážně nebo se jen snaží pobuřovat...?

Milion příchozích bude mít takové dopady na infrastrukturu, jaké si neumíme představit ani v těch nejhorších nočních můrách. Pod absurdním tlakem se nepochybně ocitne zdravotnictví, protože náš stát zcela lehkomyslně a navíc nelogicky připustil, aby se Ukrajinci mohli domáhat standardu péče, který poskytuje stát svým občanům. Toto špatné rozhodnutí bude mít dalekosáhlé důsledky a povede k omezení zdravotní péče pro Čechy, už tak zbídačelé covidovými restrikcemi a odmítáním léčby. Tvrdit, že to tak nebude, může jen úplný ignorant, hlupák nebo lhář.


https://blog.echo24.cz/a/Stbuh/milion-migrantu-a-ukrajinska-zdravotni-turistika?


Milion příchozích bude mít takové dopady na infrastrukturu, jaké si neumíme představit ani v těch nejhorších nočních můrách. Pod absurdním tlakem se nepochybně ocitne zdravotnictví, protože náš stát zcela lehkomyslně a navíc nelogicky připustil, aby se Ukrajinci mohli domáhat standardu péče, který poskytuje stát svým občanům. Toto špatné rozhodnutí bude mít dalekosáhlé důsledky a povede k omezení zdravotní péče pro Čechy, už tak zbídačelé covidovými restrikcemi a odmítáním léčby. Tvrdit, že to tak nebude, může jen úplný ignorant, hlupák nebo lhář. https://blog.echo24.cz/a/Stbuh/milion-migrantu-a-ukrajinska-zdravotni-turistika?

Stovky lidí z Ukrajiny vyrazily na radnici Městská část Brno-střed.Čekají na potravinové balíčky. Před nádvořím úřadu se tvoří dlouhé fronty
Reportáž z akce https://rb.gy/1hghyj


https://www.facebook.com/BrnenskaDrbna/videos/1967858526738362/


doporucuji si precist komentare pod prispevkem. lidem brzy bouchnou saze.


Stovky lidí z Ukrajiny vyrazily na radnici Městská část Brno-střed.Čekají na potravinové balíčky. Před nádvořím úřadu se tvoří dlouhé fronty Reportáž z akce https://rb.gy/1hghyj https://www.facebook.com/BrnenskaDrbna/videos/1967858526738362/ doporucuji si precist komentare pod prispevkem. lidem brzy bouchnou saze.
Upravené 8. 4. 2022 o 08:00

Bratislava je plná Ukrajincov. Minimálne vo vlaku Bratislava - Košice sa okrem slovenčiny a angličtiny používala aj ukrajinčina.


Bratislava je plná Ukrajincov. Minimálne vo vlaku Bratislava - Košice sa okrem slovenčiny a angličtiny používala aj ukrajinčina.

Hodně čtu na FB jak Ukr nechtějí platit na benzínce nebo u kadeřnice. Mám osobní zkušenost z Plzně, kde mladá pěkně oblečená Ukr sháněla místo na zaparkování zadarmo...my jsme parkovali u divadla na placeném parkovišti. Ona tam přijela vedle nás a ptala se mě napůl rusky jestli je tam parkování zdarma. Tak jsem jí řekla že ne, že tam je všude placené parkoviště a odešli jsme. Co udělala ona, to nevím. Chtěla odjet, nakonec tam zůstala. Nechápu jak si mohla myslet že ve středu města je parkování zdarma.


Hodně čtu na FB jak Ukr nechtějí platit na benzínce nebo u kadeřnice. Mám osobní zkušenost z Plzně, kde mladá pěkně oblečená Ukr sháněla místo na zaparkování zadarmo...my jsme parkovali u divadla na placeném parkovišti. Ona tam přijela vedle nás a ptala se mě napůl rusky jestli je tam parkování zdarma. Tak jsem jí řekla že ne, že tam je všude placené parkoviště a odešli jsme. Co udělala ona, to nevím. Chtěla odjet, nakonec tam zůstala. Nechápu jak si mohla myslet že ve středu města je parkování zdarma.

Bratislava je plná Ukrajincov. Minimálne vo vlaku Bratislava - Košice sa okrem slovenčiny a angličtiny používala aj ukrajinčina.


Konečne, tak to v tej slniečkárskej stoke to tiež užijú...


[quote="pid:67020, uid:948"]Bratislava je plná Ukrajincov. Minimálne vo vlaku Bratislava - Košice sa okrem slovenčiny a angličtiny používala aj ukrajinčina.[/quote] Konečne, tak to v tej slniečkárskej stoke to tiež užijú...

Moderátor

Nechápu jak si mohla myslet že ve středu města je parkování zdarma.

Vymyté hlavy, jen teď nevím jestli si myslí, že Západ je postavený ze zlata, každý tu máme palác a vše je zadarmo nebo budeme poskytovat vše zadarmo my pro ně. Protože smile UKRAJINCI ! smile
Ale mimo realitu jsou tak či tak a vystřízlivění pro obě strany brzy nastoupí.


[quote="pid:67025, uid:88"]Nechápu jak si mohla myslet že ve středu města je parkování zdarma.[/quote] Vymyté hlavy, jen teď nevím jestli si myslí, že Západ je postavený ze zlata, každý tu máme palác a vše je zadarmo nebo budeme poskytovat vše zadarmo my pro ně. Protože 8) UKRAJINCI ! 8) Ale mimo realitu jsou tak či tak a vystřízlivění pro obě strany brzy nastoupí.

Rakušan sděluje, že státní rozpočet přijdou ukrajinští uprchlíci letos na 50 miliard korun!!!


https://vlkovobloguje.wordpress.com/2022/04/09/flash-co-mi-nedoklaplo-v-souvislosti-50-na-ukrajince-v-ceske-republice-a-o-cem-nutne-musite-v-souvislosti-s-nimi-vedet/


Když vezmeme do úvahy, že naše vláda nemá 150 miliard Kč na nákup zemního plynu k zajištění chodu a života naší republiky tak mě toto přpadá jako národní harakiri ...


Rakušan sděluje, že státní rozpočet přijdou ukrajinští uprchlíci letos na 50 miliard korun!!! https://vlkovobloguje.wordpress.com/2022/04/09/flash-co-mi-nedoklaplo-v-souvislosti-50-na-ukrajince-v-ceske-republice-a-o-cem-nutne-musite-v-souvislosti-s-nimi-vedet/ Když vezmeme do úvahy, že naše vláda nemá 150 miliard Kč na nákup zemního plynu k zajištění chodu a života naší republiky tak mě toto přpadá jako národní harakiri ...
Upravené 9. 4. 2022 o 09:26

Před chvílí jsem si přečetla příspěvek na FB a viděla natočený být v RD poté co v něm paní ubytovala Ukr. uprchlíky. Asi 42 fotek.. vytrhané panty z linky, uražený spodek sprchového koutu, utržený odpad pod umyvadlem, vytrhána dvířka od skříněk, díry do nábytku, nakoupené zbrusu nové jídlo vyhozené, ještě neotevřené, špína a bordel..plakala tam jak dopadla její pomoc. Prý souhlasila s ubytováním, přivezli je prý hasiči. Takhle zničeny byt jsem nikdy neviděla, jako kdyby tam pustili demoliční četu která zničila naprosto vše...a všechno jídlo vyhodili. To bylo u dveří v igelitkach, asi patnáct naštvaných tašek.. včetně balené vody !!!! Tedy řeknu vám, hrůza a děs.


Před chvílí jsem si přečetla příspěvek na FB a viděla natočený být v RD poté co v něm paní ubytovala Ukr. uprchlíky. Asi 42 fotek.. vytrhané panty z linky, uražený spodek sprchového koutu, utržený odpad pod umyvadlem, vytrhána dvířka od skříněk, díry do nábytku, nakoupené zbrusu nové jídlo vyhozené, ještě neotevřené, špína a bordel..plakala tam jak dopadla její pomoc. Prý souhlasila s ubytováním, přivezli je prý hasiči. Takhle zničeny byt jsem nikdy neviděla, jako kdyby tam pustili demoliční četu která zničila naprosto vše...a všechno jídlo vyhodili. To bylo u dveří v igelitkach, asi patnáct naštvaných tašek.. včetně balené vody !!!! Tedy řeknu vám, hrůza a děs.

nejakí bohatí sú tí utečenci ...
Realitný trh prišiel o tretinu bytov na prenájom. Ukrajinci obsadili aj tie, ktoré si Slováci nemohli dovoliť
https://finweb.hnonline.sk/ekonomika/25420078-realitny-trh-prisiel-o-tretinu-bytov-na-prenajom-ukrajinci-obsadili-aj-tie-ktore-si-slovaci-nemohli-dovolit




Uprchlíci z Ukrajiny si v Česku založili 100 tisíc bankovních účtů a další přibývají
https://brnenska.drbna.cz/zpravy/spolecnost/24006-uprchlici-z-ukrajiny-si-v-cesku-zalozili-100-tisic-bankovnich-uctu-a-dalsi-pribyvaji.html


nejakí bohatí sú tí utečenci ... **Realitný trh prišiel o tretinu bytov na prenájom. Ukrajinci obsadili aj tie, ktoré si Slováci nemohli dovoliť** https://finweb.hnonline.sk/ekonomika/25420078-realitny-trh-prisiel-o-tretinu-bytov-na-prenajom-ukrajinci-obsadili-aj-tie-ktore-si-slovaci-nemohli-dovolit --- Uprchlíci z Ukrajiny si v Česku založili 100 tisíc bankovních účtů a další přibývají https://brnenska.drbna.cz/zpravy/spolecnost/24006-uprchlici-z-ukrajiny-si-v-cesku-zalozili-100-tisic-bankovnich-uctu-a-dalsi-pribyvaji.html

Drahá auta a nocování v luxusních hotelech. Také v Rakousku propuká rozčarování z ukrajinských „válečných“ uprchlíků
Rakušané se začínají probouzet z režimní propagandy o „chudácích válečných“ uprchlících z Ukrajiny. Centrum Vídně (jako Prahy, Varšavy, Budapešti atd.) jsou zaplavena luxusními vozy s ukrajinskou SPZ, které si parkují jak je zrovna napadne a policie dělá, že to nevidí. Luxusní vídeňské hotely hlásí nával „uprchlíků“ z Ukrajiny.
Běžný Rakušák se začíná ptát, zda tohle jsou ti lidé, co potřebují jejich solidaritu a peníze?!
Podobně vyjevený začíná být i běžný Čech, Polák a Slovák. Nicméně oficiální propaganda jede na plné pecky a ukrajinizace střední Evropy postupuje rychle vpřed. Dokáží se tomu tamější národy ještě postavit?! Maďarsko ukazuje, že to možné je.
https://ceskavec.com/2022/04/draha-auta-a-nocovani-v-luxusnich-hotelech-take-v-rakousku-propuka-rozcarovani-z-ukrajinskych-valecnych-uprchliku


**Drahá auta a nocování v luxusních hotelech. Také v Rakousku propuká rozčarování z ukrajinských „válečných“ uprchlíků** Rakušané se začínají probouzet z režimní propagandy o „chudácích válečných“ uprchlících z Ukrajiny. Centrum Vídně (jako Prahy, Varšavy, Budapešti atd.) jsou zaplavena luxusními vozy s ukrajinskou SPZ, které si parkují jak je zrovna napadne a policie dělá, že to nevidí. Luxusní vídeňské hotely hlásí nával „uprchlíků“ z Ukrajiny. Běžný Rakušák se začíná ptát, zda tohle jsou ti lidé, co potřebují jejich solidaritu a peníze?! Podobně vyjevený začíná být i běžný Čech, Polák a Slovák. Nicméně oficiální propaganda jede na plné pecky a ukrajinizace střední Evropy postupuje rychle vpřed. Dokáží se tomu tamější národy ještě postavit?! Maďarsko ukazuje, že to možné je. https://ceskavec.com/2022/04/draha-auta-a-nocovani-v-luxusnich-hotelech-take-v-rakousku-propuka-rozcarovani-z-ukrajinskych-valecnych-uprchliku

Propaganda už štěká s vyplazeným jazykem a stále to nestačí . Jen blbec věří profláknutým lhářům a manipulátorům .
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/A-bude-v-CT-Ukrajina-Nocni-Witowska-drtila-divaky-Ti-se-nedali-698898
Diskuze stojí za to .


Propaganda už štěká s vyplazeným jazykem a stále to nestačí . Jen blbec věří profláknutým lhářům a manipulátorům . https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/A-bude-v-CT-Ukrajina-Nocni-Witowska-drtila-divaky-Ti-se-nedali-698898 Diskuze stojí za to .

psala mi sestra, ze byla dnes u lekare. skupinka ukrajinek v cekarne vykrikovala, chovali se jako kdyby jim to patrilo. zdravotni sestra se je snazila uklidnit, nepomohlo to. sestra mi psala, ze v cekarne mela tedy respirator, protoze doktorka si na to potrpi, ukrajinci nemeli a nikdo jim nic nerekl, kdyz ho nemela sestra pred casem, byla durazne vyzvana, aby si ho nasadila.
ukrajincum se samozrejme nic nerekne.
dalsi vec, postreh v mem okoli od lidi, kterym veri. ukrajinci si po par dnech chodi pro penize, protoze maji pocit, ze tech 5000 dostanou pokazde, kdyz si na urad zajdou. detske vyzivy vyhazuji, ze to pry svym detem davat nebudou (nechapu, co je na nich spatneho??) kamaradka rikala, ze byli nakupovat a zatimco ona si kupovala v akcich boty, tak nasi novi prichozi nesetrili.
kolegyne mi rano rekla, ze tedy je tolerantni, ale uz je toho prilis, ze uz vsude ukrajinstina kolem.
ta spolecnost je tak uz rozsekana, to se tem nahore opravdu dari. tolik lidi mi uz reklo, ze je nenavidi. vybavuji se mi ti lide z videi novinare patricka lancastera, kteri jsou v mariupolu, to je uplne jina sorta lidi, nez ta, co jsem jde.


psala mi sestra, ze byla dnes u lekare. skupinka ukrajinek v cekarne vykrikovala, chovali se jako kdyby jim to patrilo. zdravotni sestra se je snazila uklidnit, nepomohlo to. sestra mi psala, ze v cekarne mela tedy respirator, protoze doktorka si na to potrpi, ukrajinci nemeli a nikdo jim nic nerekl, kdyz ho nemela sestra pred casem, byla durazne vyzvana, aby si ho nasadila. ukrajincum se samozrejme nic nerekne. dalsi vec, postreh v mem okoli od lidi, kterym veri. ukrajinci si po par dnech chodi pro penize, protoze maji pocit, ze tech 5000 dostanou pokazde, kdyz si na urad zajdou. detske vyzivy vyhazuji, ze to pry svym detem davat nebudou (nechapu, co je na nich spatneho??) kamaradka rikala, ze byli nakupovat a zatimco ona si kupovala v akcich boty, tak nasi novi prichozi nesetrili. kolegyne mi rano rekla, ze tedy je tolerantni, ale uz je toho prilis, ze uz vsude ukrajinstina kolem. ta spolecnost je tak uz rozsekana, to se tem nahore opravdu dari. tolik lidi mi uz reklo, ze je nenavidi. vybavuji se mi ti lide z videi novinare patricka lancastera, kteri jsou v mariupolu, to je uplne jina sorta lidi, nez ta, co jsem jde.

Tak teraz z Rokycan - z 202 Ukrajincov len 5 sa podakovalo za pomoc inak všetci maju len požiadavky. Potom teraz v Rokycanoch je hepatitida typu C. ale škola nie je uzatvorená,
že je to prenosné stykom ale je to od ukrajinskych "spoluobčanov " .
Ukrajinci chodia po Českej republike a eviduju sa roznych mestach aby dostali podporu-príspevok. System nieje prepojený a tak jeden Ukrajinec dostane miesto 5000 aj 10 000 a viac. Podla "šikovnosti" vychcanosti ukrajinca . .: atd


Ukrajinci dostanú čipovú kartu ktorá slúži pre vstup do školy , obedy- jídlo atd. ,a ta karta stojí 300kč ale ked ukrajinec povie, že na to nemá tak to musia im dat lebo to je " nařizené"
z hora a tak mu to maju dat zadarmo...čo si české deti musia platit



Tak teraz z Rokycan - z 202 Ukrajincov len 5 sa podakovalo za pomoc inak všetci maju len požiadavky. Potom teraz v Rokycanoch je hepatitida typu C. ale škola nie je uzatvorená, že je to prenosné stykom ale je to od ukrajinskych "spoluobčanov " . Ukrajinci chodia po Českej republike a eviduju sa roznych mestach aby dostali podporu-príspevok. System nieje prepojený a tak jeden Ukrajinec dostane miesto 5000 aj 10 000 a viac. Podla "šikovnosti" vychcanosti ukrajinca . .: atd Ukrajinci dostanú čipovú kartu ktorá slúži pre vstup do školy , obedy- jídlo atd. ,a ta karta stojí 300kč ale ked ukrajinec povie, že na to nemá tak to musia im dat lebo to je " nařizené" z hora a tak mu to maju dat zadarmo...čo si české deti musia platit - ale v Plzni sa už starosta naštval a už im zarazil výhody Plzeň mění výhody pro Ukrajince. Od dubna už nebude MHD zdarma pro všechny Zdroj: https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/458249-plzen-meni-vyhody-pro-ukrajince-od-dubna-uz-nebude-mhd-zdarma-pro-vsechny?campaignsrc=tn_clipboard
Upravené 12. 4. 2022 o 14:06

vybavuji se mi ti lide z videi novinare patricka lancastera, kteri jsou v mariupolu, to je uplne jina sorta lidi, nez ta, co jsem jde.

To, co sem jde, jsou západoukrajinci čili praví ukrajinci. Patrick Lancaster točí na východní Ukrajině v Donbasu. Ten, východní a jižní ukrajinu obývají rusové.


[quote="pid:67574, uid:347"]vybavuji se mi ti lide z videi novinare patricka lancastera, kteri jsou v mariupolu, to je uplne jina sorta lidi, nez ta, co jsem jde.[/quote] To, co sem jde, jsou západoukrajinci čili praví ukrajinci. Patrick Lancaster točí na východní Ukrajině v Donbasu. Ten, východní a jižní ukrajinu obývají rusové.

To, co sem jde, jsou západoukrajinci čili praví ukrajinci. Patrick Lancaster točí na východní Ukrajině v Donbasu. Ten, východní a jižní ukrajinu obývají rusové.


ano, to vim. kamaradka prekladatelka mi to rikala hned na zacatku, podle rodnych listu, ktere preklada.


[quote="pid:67579, uid:147"]To, co sem jde, jsou západoukrajinci čili praví ukrajinci. Patrick Lancaster točí na východní Ukrajině v Donbasu. Ten, východní a jižní ukrajinu obývají rusové.[/quote] ano, to vim. kamaradka prekladatelka mi to rikala hned na zacatku, podle rodnych listu, ktere preklada.

To, co sem jde, jsou západoukrajinci čili praví ukrajinci


presne tak. Odfotila som si do telefónu toto:
625559f2223ba


A pekne to používam. Taký otecko v našej skole (vek cca 35 max) nosí deti má SUV mitschubisi (neviem sko sa to presne píše), má AI. Registrujem ho zo začiatku marca, hneď ako išli deti po prázdninách do školy. Tak to z fronty nie je.


[quote="pid:67579, uid:147"]To, co sem jde, jsou západoukrajinci čili praví ukrajinci[/quote] presne tak. Odfotila som si do telefónu toto: ![625559f2223ba](serve/attachment&path=625559f2223ba) A pekne to používam. Taký otecko v našej skole (vek cca 35 max) nosí deti má SUV mitschubisi (neviem sko sa to presne píše), má AI. Registrujem ho zo začiatku marca, hneď ako išli deti po prázdninách do školy. Tak to z fronty nie je.
Upravené 12. 4. 2022 o 13:03

V Česku začala vysílat ukrajinská zpravodajská televize 1+1


Praha - V Česku začala dnes odpoledne vysílat ukrajinská televizní stanice 1+1. Zpravodajský kanál by měl umožnit ukrajinským občanům v Česku získávat informace o dění v domovské zemi v jejich rodném jazyce. Stanici je možné bezplatně naladit v rámci pozemního digitálního televizního vysílání prostřednictvím automatického ladění na multiplexu 23. Při dnešním zahájení vysílání televize to řekl generální ředitel Českých Radiokomunikací Vít Vážan.


Vysílání bude podle Vážana dostupné tak dlouho, jak bude zapotřebí. Signál ukrajinské televizní stanice by měl byt od dnešního odpoledne dostupný bez přestávky po celém území ČR a to na všech televizních přístrojích, které přijímají digitální pozemní vysílání.


"Zahájení vysílání zpravodajského kanálu 1+1 je velmi důležité, protože ukrajinští občané u nás budou mít možnost zůstat ve spojení se svou zemí v jejich rodném jazyce a způsobem, na jaký jsou zvyklí," uvedl k zahájení vysílání ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (za STAN). Podle něj by vysílání stanice mělo nabídnout věrohodné informace o dění na Ukrajině a předejít tím šíření ruské propagandy. Připomněl také, že vysílání by mělo doplnit současné aktivity mobilních operátorů, kteří umožňují Ukrajincům zůstat ve spojení s lidmi v jejich vlasti.
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/v-cesku-zacala-vysilat-ukrajinska-zpravodajska-televize-1-1/2190496


https://www.youtube.com/watch?v=ATmdRLayRPQ


V Česku začala vysílat ukrajinská zpravodajská televize 1+1 Praha - V Česku začala dnes odpoledne vysílat ukrajinská televizní stanice 1+1. Zpravodajský kanál by měl umožnit ukrajinským občanům v Česku získávat informace o dění v domovské zemi v jejich rodném jazyce. Stanici je možné bezplatně naladit v rámci pozemního digitálního televizního vysílání prostřednictvím automatického ladění na multiplexu 23. Při dnešním zahájení vysílání televize to řekl generální ředitel Českých Radiokomunikací Vít Vážan. Vysílání bude podle Vážana dostupné tak dlouho, jak bude zapotřebí. Signál ukrajinské televizní stanice by měl byt od dnešního odpoledne dostupný bez přestávky po celém území ČR a to na všech televizních přístrojích, které přijímají digitální pozemní vysílání. "Zahájení vysílání zpravodajského kanálu 1+1 je velmi důležité, protože ukrajinští občané u nás budou mít možnost zůstat ve spojení se svou zemí v jejich rodném jazyce a způsobem, na jaký jsou zvyklí," uvedl k zahájení vysílání ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (za STAN). Podle něj by vysílání stanice mělo nabídnout věrohodné informace o dění na Ukrajině a předejít tím šíření ruské propagandy. Připomněl také, že vysílání by mělo doplnit současné aktivity mobilních operátorů, kteří umožňují Ukrajincům zůstat ve spojení s lidmi v jejich vlasti. https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/v-cesku-zacala-vysilat-ukrajinska-zpravodajska-televize-1-1/2190496 https://www.youtube.com/watch?v=ATmdRLayRPQ
Upravené 12. 4. 2022 o 13:56

To je k zblití, děláme ze své země UKrajinu 2.0 a ještě tomu všeci tleskají a plácají se po ramenou, kolikrát se fakt stydím, jaký národ jsme a že vlastní zemi si necháme brát pod nosem!


To je k zblití, děláme ze své země UKrajinu 2.0 a ještě tomu všeci tleskají a plácají se po ramenou, kolikrát se fakt stydím, jaký národ jsme a že vlastní zemi si necháme brát pod nosem!

To je na zblitie, robíme zo svojej krajiny UKrajinu 2.0 a


Presne tak, takýto má pocit aj zo Slovenska. Ja by som im to sťažila, fajn ste utencenci, ale keď tu chcete ostať účte sa jazyk, zapojte sa do prace. Ja sa napr stále dokola pytam, že či mamičky tých deti, kt zaberajú miesto v škôlke všetky pracujú? Lebo, sk nie, tak sa o dieťa môžu starať.


[quote="pid:67607, uid:149"]To je na zblitie, robíme zo svojej krajiny UKrajinu 2.0 a[/quote] Presne tak, takýto má pocit aj zo Slovenska. Ja by som im to sťažila, fajn ste utencenci, ale keď tu chcete ostať účte sa jazyk, zapojte sa do prace. Ja sa napr stále dokola pytam, že či mamičky tých deti, kt zaberajú miesto v škôlke všetky pracujú? Lebo, sk nie, tak sa o dieťa môžu starať.

chcete ostať účte sa jazyk


Když mluvím v práci s Ukrajincem, který neumí česky a ani se nesnaží používat překladač, tak mu vždy řeknu, že jsme v Česku, ať se naučí česky...a nazdar.


Na věty typu: "Vy tu nemluvíte ukrajinsky??" opravdu nejsem zvědavý.


[quote="pid:67616, uid:273"]chcete ostať účte sa jazyk[/quote] Když mluvím v práci s Ukrajincem, který neumí česky a ani se nesnaží používat překladač, tak mu vždy řeknu, že jsme v Česku, ať se naučí česky...a nazdar. Na věty typu: "Vy tu nemluvíte ukrajinsky??" opravdu nejsem zvědavý.

Tak to z fronty nie je.

AI je kolem Kyjeva, takže tam nějaké boje byly.


[quote="pid:67586, uid:273"]Tak to z fronty nie je.[/quote] AI je kolem Kyjeva, takže tam nějaké boje byly.

To je k zblití, děláme ze své země UKrajinu 2.0 a ještě tomu všeci tleskají a plácají se po ramenou, kolikrát se fakt stydím, jaký národ jsme a že vlastní zemi si necháme brát pod nosem!


Evidentně měl Pjakin pravdu a věděl na co naráží, když řekl, že nejsme historický, ale konstrukčně stvořený stát.
Na tom národě je to vidět a hlavně teď po 30 letech "svobody".


[quote="pid:67607, uid:149"]To je k zblití, děláme ze své země UKrajinu 2.0 a ještě tomu všeci tleskají a plácají se po ramenou, kolikrát se fakt stydím, jaký národ jsme a že vlastní zemi si necháme brát pod nosem![/quote] Evidentně měl Pjakin pravdu a věděl na co naráží, když řekl, že nejsme historický, ale konstrukčně stvořený stát. Na tom národě je to vidět a hlavně teď po 30 letech "svobody".

Včera na mainstreamu napsali že fialový vládní slepenec schválil 4,5 miliardy na pomoc a BYDLENÍ pro Ukr. No potěš koště. Jim postaví a dají byty zadarmo. To bude trvat naštvaných lidí a zla a nenávisti.


Včera na mainstreamu napsali že fialový vládní slepenec schválil 4,5 miliardy na pomoc a BYDLENÍ pro Ukr. No potěš koště. Jim postaví a dají byty zadarmo. To bude trvat naštvaných lidí a zla a nenávisti.

Je to na idnes. .a vláda schválila v utajení...4,6 miliardy korun. Nemůžu dát odkaz, ale je to tam od včerejška.


Je to na idnes. .a vláda schválila v utajení...4,6 miliardy korun. Nemůžu dát odkaz, ale je to tam od včerejška.

Je to na idnes. .a vláda schválila v utajení...4,6 miliardy korun. Nemůžu dát odkaz, ale je to tam od včerejška.
Podle reakcí v diskusi to nikomu nevadí.


[quote="pid:67726, uid:88"]Je to na idnes. .a vláda schválila v utajení...4,6 miliardy korun. Nemůžu dát odkaz, ale je to tam od včerejška.[/quote]Podle reakcí v diskusi to nikomu nevadí.

Podle reakcí v diskusi to nikomu nevadí.


zacinam mit vazne obavy, ze ty diskuse v mainstreamu jsou rizene vic, nez si myslime. krome par pomatencu, neznam ve svem okoli nikoho, kdo by tohle schvaloval. prozreni z ukrajincu nebude trvat tak dlouho, jako prozreni z covidu.


[quote="pid:67728, uid:312"]Podle reakcí v diskusi to nikomu nevadí.[/quote] zacinam mit vazne obavy, ze ty diskuse v mainstreamu jsou rizene vic, nez si myslime. krome par pomatencu, neznam ve svem okoli nikoho, kdo by tohle schvaloval. prozreni z ukrajincu nebude trvat tak dlouho, jako prozreni z covidu.
Upravené 13. 4. 2022 o 11:42

Reakce skutečných lidí jsou úplně jiné. Na rozdíl od kovidu velká většina je vyděšená a bojí se s jsou hlavně naštvani. Tohle už je přes čáru. Čechům hypotéky dávají málokdy,. úroky jsou dnes okolo pěti procent a ceny bytů jsou přemrštěné maximálně, pro velkou většinu Čechů dnes nedostupné. Navíc cena stavebních materiálů je o to sto procent vyšší nebo už některé zboží ( např.polystyren..mam kamarádku, která pracuje ve stavebnictví a je to katastrofa, buď materiál není nebo je o sto procent předražen. ). Takže to s tím bydlením je jaderná bomba co se týče chování Čechů a bude hrozit občanský nepokoj, o vzteku ani nemluvím, v mém okolí jsou všichni naštvani a to i ti tečkovaní a sluníčkari. Češi teď bydlení nové už neseženou, běžní lidé


Reakce skutečných lidí jsou úplně jiné. Na rozdíl od kovidu velká většina je vyděšená a bojí se s jsou hlavně naštvani. Tohle už je přes čáru. Čechům hypotéky dávají málokdy,. úroky jsou dnes okolo pěti procent a ceny bytů jsou přemrštěné maximálně, pro velkou většinu Čechů dnes nedostupné. Navíc cena stavebních materiálů je o to sto procent vyšší nebo už některé zboží ( např.polystyren..mam kamarádku, která pracuje ve stavebnictví a je to katastrofa, buď materiál není nebo je o sto procent předražen. ). Takže to s tím bydlením je jaderná bomba co se týče chování Čechů a bude hrozit občanský nepokoj, o vzteku ani nemluvím, v mém okolí jsou všichni naštvani a to i ti tečkovaní a sluníčkari. Češi teď bydlení nové už neseženou, běžní lidé

Je to na idnes. .a vláda schválila v utajení...4,6 miliardy korun. Nemůžu dát odkaz, ale je to tam od včerejška.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Tajne-miliardy-Ukrajincum-Ceskem-otrasla-bomba-To-dlouho-nebylo-699025
Tady je jiná diskuze , tak na revoluci .


[quote="pid:67726, uid:88"]Je to na idnes. .a vláda schválila v utajení...4,6 miliardy korun. Nemůžu dát odkaz, ale je to tam od včerejška.[/quote] https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Tajne-miliardy-Ukrajincum-Ceskem-otrasla-bomba-To-dlouho-nebylo-699025 Tady je jiná diskuze , tak na revoluci .

Pražané si stěžují na nelegálně parkující ukrajinská auta. Magistrát s tím nic nezmůže
Pražský magistrát odkládá případy automobilů s ukrajinskou SPZ neoprávněně parkujících na modrých zónách, protože Ukrajina není v EU a schází možnost z evropské databáze zjistit jejich majitele. Město pro parkování vozů ukrajinských uprchlíků vyčlenilo P+R parkoviště na Černém Mostě, mohou si také žádat o parkovací oprávnění v místě svého pobytu.
/pokračuje/
https://www.blesk.cz/clanek/regiony-praha-praha-zpravy/709596/prazane-si-stezuji-na-nelegalne-parkujici-ukrajinska-auta-magistrat-s-tim-nic-nezmuze.html


**Pražané si stěžují na nelegálně parkující ukrajinská auta. Magistrát s tím nic nezmůže** Pražský magistrát odkládá případy automobilů s ukrajinskou SPZ neoprávněně parkujících na modrých zónách, protože Ukrajina není v EU a schází možnost z evropské databáze zjistit jejich majitele. Město pro parkování vozů ukrajinských uprchlíků vyčlenilo P+R parkoviště na Černém Mostě, mohou si také žádat o parkovací oprávnění v místě svého pobytu. /pokračuje/ https://www.blesk.cz/clanek/regiony-praha-praha-zpravy/709596/prazane-si-stezuji-na-nelegalne-parkujici-ukrajinska-auta-magistrat-s-tim-nic-nezmuze.html

Podle reakcí v diskusi to nikomu nevadí.

Ne asi smile ty "diskuze" jsou divadlo se scénářem.
Jen tam zkuste přispívat smile


[quote="pid:67728, uid:312"]Podle reakcí v diskusi to nikomu nevadí.[/quote] Ne asi :D ty "diskuze" jsou divadlo se scénářem. Jen tam zkuste přispívat ;)

Tohle už je přes čáru. Čechům hypotéky dávají málokdy,. úroky jsou dnes okolo pěti procent a ceny bytů jsou přemrštěné maximálně, pro velkou většinu Čechů dnes nedostupné. Navíc cena stavebních materiálů je o to sto procent vyšší nebo už některé zboží ( např.polystyren..mam kamarádku, která pracuje ve stavebnictví a je to katastrofa, buď materiál není nebo je o sto procent předražen. ). Takže to s tím bydlením je jaderná bomba co se týče chování Čechů a bude hrozit občanský nepokoj, o vzteku ani nemluvím, v mém okolí jsou všichni naštvani a to i ti tečkovaní a sluníčkari. Češi teď bydlení nové už neseženou, běžní lidé

To není úplně pravda, lépe řečeno, to co popisuteš je jen slabý odvar. O 100% to podražilo možná od začátku roku, ale tady je třeba větší perspektiva. Od roku 2019, než začal COVID se k dnešnímu dni ceny některých stav. materiálů zvedly o 2 000% ! Ano čtete dobře, 20x !
K tomu si připočtěme, že už v roce 2019 se mírně začaly zvedat Hypotéky. Ale pořád to vylo 2,XX% Více méně ještě pod 2,5%. Teď po pár letech a s úroky kolem 5% se věc má tak, že ti co měli fixaci na 2 let, tak jim fixace skončily nebo pomalu končí a nemají na splátky a to nemluvím o inflaci a cenách všeho ostatního.


Když se spekulovalo o tom, že 30% lidí nebude mít ani na základní životní potřeby (střecha nad hlavou, jídlo a energie) tak to nebyl ani omyl ani vtip.
Předpokládám, že tento rok bude takový "sešupový". Do konce roku se projeví problémy jak z COVIDu, tak hlavně z Ukrajiny a globální války za hegemonii. Sklizeň je někdy na přelomu léto/podzim ne ? (Asi jak čeho, že ?!) Teď ty ceny potravin letí nahoru, ale to je jen reakce trhu. Ještě žijeme z loňské sklizně.
Až přijde čas na to letošní, tak to teprve začne.
K tomu inflace a nedostatek surovin, logistické problém a sankce, nedostatek hnojiva => zeměď. produktů, postupné krachování podniků (jakýchkoliv z jakýchkoliv důvodů), Inflace a nedostatkovost zboží, růst nájmů a úroků na hypotékách (s tím jak budou končit fixace a lidi budou muset postupně přecházet na vyšší úroky), zhoršování situace v infrastruktuře, protože i těch 200 000 Ukrajinců je problém a co teprve, až jich bude milión ?!
To vše povede k zásadnímu zhoršení bezpečnostní situace ve státě (chtěl jsem napsat Republice, ale tou už nejsme a obávám se, že za chvíli ani ten stát...), sociálním nepokojům a bůh ví co ještě.
Navíc se to vše pak bude odrážet jedno od 2. a vzájemně posilovat. Taková smrtící spirála. Jak se z ní dostaneme ?!
Pan Skála mám pocit podceňuje situaci... Kudy z krize (a možná je to jen můj dojem) nepočítá s až takovou krizí,
ale po posledním hostu Ing. Pavol Lupták se to snad změní.


[quote="pid:67757, uid:88"]Tohle už je přes čáru. Čechům hypotéky dávají málokdy,. úroky jsou dnes okolo pěti procent a ceny bytů jsou přemrštěné maximálně, pro velkou většinu Čechů dnes nedostupné. Navíc cena stavebních materiálů je o to sto procent vyšší nebo už některé zboží ( např.polystyren..mam kamarádku, která pracuje ve stavebnictví a je to katastrofa, buď materiál není nebo je o sto procent předražen. ). Takže to s tím bydlením je jaderná bomba co se týče chování Čechů a bude hrozit občanský nepokoj, o vzteku ani nemluvím, v mém okolí jsou všichni naštvani a to i ti tečkovaní a sluníčkari. Češi teď bydlení nové už neseženou, běžní lidé[/quote] To není úplně pravda, lépe řečeno, to co popisuteš je jen slabý odvar. O 100% to podražilo možná od začátku roku, ale tady je třeba větší perspektiva. Od roku 2019, než začal COVID se k dnešnímu dni ceny některých stav. materiálů zvedly o 2 000% ! Ano čtete dobře, 20x ! K tomu si připočtěme, že už v roce 2019 se mírně začaly zvedat Hypotéky. Ale pořád to vylo 2,XX% Více méně ještě pod 2,5%. Teď po pár letech a s úroky kolem 5% se věc má tak, že ti co měli fixaci na 2 let, tak jim fixace skončily nebo pomalu končí a nemají na splátky a to nemluvím o inflaci a cenách všeho ostatního. Když se spekulovalo o tom, že 30% lidí nebude mít ani na základní životní potřeby (střecha nad hlavou, jídlo a energie) tak to nebyl ani omyl ani vtip. Předpokládám, že tento rok bude takový "sešupový". Do konce roku se projeví problémy jak z COVIDu, tak hlavně z Ukrajiny a globální války za hegemonii. Sklizeň je někdy na přelomu léto/podzim ne ? (Asi jak čeho, že ?!) Teď ty ceny potravin letí nahoru, ale to je jen reakce trhu. Ještě žijeme z loňské sklizně. Až přijde čas na to letošní, tak to teprve začne. K tomu inflace a nedostatek surovin, logistické problém a sankce, nedostatek hnojiva => zeměď. produktů, postupné krachování podniků (jakýchkoliv z jakýchkoliv důvodů), Inflace a nedostatkovost zboží, růst nájmů a úroků na hypotékách (s tím jak budou končit fixace a lidi budou muset postupně přecházet na vyšší úroky), zhoršování situace v infrastruktuře, protože i těch 200 000 Ukrajinců je problém a co teprve, až jich bude milión ?! To vše povede k zásadnímu zhoršení bezpečnostní situace ve státě (chtěl jsem napsat Republice, ale tou už nejsme a obávám se, že za chvíli ani ten stát...), sociálním nepokojům a bůh ví co ještě. Navíc se to vše pak bude odrážet jedno od 2. a vzájemně posilovat. Taková smrtící spirála. Jak se z ní dostaneme ?! Pan Skála mám pocit podceňuje situaci... Kudy z krize (a možná je to jen můj dojem) nepočítá s až takovou krizí, ale po posledním hostu Ing. Pavol Lupták se to snad změní.

Iba doplnenie info od Quilgen:
Bol som min. týždeň služobne v ČR.
V utorok ráno na TV CT - oficiálne je v ČR 300 000 a očakávajú 600 000 ukr.
Večer po 18tej v rádiu R-žurnál - v ČR hrozí 20% domácnostiam vypnutie od elektriky.


Iba doplnenie info od Quilgen: Bol som min. týždeň služobne v ČR. V utorok ráno na TV CT - oficiálne je v ČR 300 000 a očakávajú 600 000 ukr. Večer po 18tej v rádiu R-žurnál - v ČR hrozí 20% domácnostiam vypnutie od elektriky.

Co se týká hypoték, tak 5 % už je málo. Mám známou, která pracuje jako analytička v bance a tam se mluví o tom, že to půjde až na 10 %. Na veřejnost se toto nepouští, ale v její branži se už o tom mluví. Dále jsem na idnes zaregistroval, že snad někde u Ostravy na střelnici učí Ukrajince zacházet se zbraněmi a učí je střílet. Proboha proč ?


Co se týká hypoték, tak 5 % už je málo. Mám známou, která pracuje jako analytička v bance a tam se mluví o tom, že to půjde až na 10 %. Na veřejnost se toto nepouští, ale v její branži se už o tom mluví. Dále jsem na idnes zaregistroval, že snad někde u Ostravy na střelnici učí Ukrajince zacházet se zbraněmi a učí je střílet. Proboha proč ?

Jarek

Připadá mi to, že jsme jako občané úplně v pr... protože tohle vše nemůžeme vyřešit. Vláda nás úmyslně vede do krachu a k válce. A prý EU od 1.7. zrušila že nebude povinné tečkování a v Belgii už instalují bankomaty na QR kód z tečky, jinak nevydají hotovost a to prý má být všude. No a jak se tomuhle všemu ubránit? Nevím.Jak z tohohle ven ?


Připadá mi to, že jsme jako občané úplně v pr... protože tohle vše nemůžeme vyřešit. Vláda nás úmyslně vede do krachu a k válce. A prý EU od 1.7. zrušila že nebude povinné tečkování a v Belgii už instalují bankomaty na QR kód z tečky, jinak nevydají hotovost a to prý má být všude. No a jak se tomuhle všemu ubránit? Nevím.Jak z tohohle ven ?

Belgii už instalují bankomaty na QR kód z tečky, jinak nevydají hotovost a to prý má být všude.
To je hrozivá správa. Můžeš poslat zdroj?


[quote="pid:67805, uid:88"]Belgii už instalují bankomaty na QR kód z tečky, jinak nevydají hotovost a to prý má být všude.[/quote]To je hrozivá správa. Můžeš poslat zdroj?
Upravené 13. 4. 2022 o 16:04

Zkusím prohledat a najít. Četla jsem dnes dopoledne.


Zkusím prohledat a najít. Četla jsem dnes dopoledne.

Takže je to na Absurdní svět. Píšou tam, že Evropská rada rezolucí 2361 schválila povinné tečkování, pokud podepíšou všechny státy.. očko bude povinné a do konce roku 23 bude digitální měna a každý občan a bude muset mít digitální identitu. Hotovost bude zrušena a bankomaty na QR kódy, v Belgii se již instalují. Do 18 měsíců bude zrušena hotovost . Ten Absurdní svět je na FB, je tam víc článku... jestli je to pravda, to nevím.


Takže je to na Absurdní svět. Píšou tam, že Evropská rada rezolucí 2361 schválila povinné tečkování, pokud podepíšou všechny státy.. očko bude povinné a do konce roku 23 bude digitální měna a každý občan a bude muset mít digitální identitu. Hotovost bude zrušena a bankomaty na QR kódy, v Belgii se již instalují. Do 18 měsíců bude zrušena hotovost . Ten Absurdní svět je na FB, je tam víc článku... jestli je to pravda, to nevím.

Ten Absurdní svět je i na kanálu Telegram..jsou tam články o jiných věcech, o chemtrails a Obamovi a následcích tečky atd


Ten Absurdní svět je i na kanálu Telegram..jsou tam články o jiných věcech, o chemtrails a Obamovi a následcích tečky atd

Je tam napsáno že Evropská rada UPRAVILA rezoluci 2361...


Je tam napsáno že Evropská rada UPRAVILA rezoluci 2361...

Já o té rezoluci už taky někde četl, tak jsem hledal a bylo to na Protiproudu,
"Ukrajinské téma všechno zcela zakrývá a "pokrývá". Nekonečná válečná protiruská mediální kampaň nepouští do éteru jiné zprávy, nebo je úplně vytlačí na okraj zájmu. Skoro nikdo si tak nepovšimne, že v tomto "závětří" Evropská rada pozměnila rezoluci 2361 - a už není proti povinému očkování proti covidu. Pokud tuto hrůzu schválí většina členských států (zde veto nebude možné), máme to tu na podzim znovu.


Do konce příštího roku má být také zavedena digitální měna a každý občan členského státu EU dostane své ID, identifikační číslo. Něco jako nechvalně známá čísla vytetovaná na ruce "obyvatelům" německých koncentráků - v nějž se tím bruselské impérium dirigované Německem fakticky změní."
odkaz zde
https://protiproud.info/politika/6400-francie-ve-druhem-kole-macron-a-le-penova-malem-to-bylo-jinak-desivy-vzkaz-z-islamizovane-zeme-imamove-tvrde-zapracovali-a-skoro-jim-to-vyslo-kandidat-muslimu-melechon-neprosel-o-fous-co-se-stane-az-za-5-let-vyhraje.htm


Já o té rezoluci už taky někde četl, tak jsem hledal a bylo to na Protiproudu, "Ukrajinské téma všechno zcela zakrývá a "pokrývá". Nekonečná válečná protiruská mediální kampaň nepouští do éteru jiné zprávy, nebo je úplně vytlačí na okraj zájmu. Skoro nikdo si tak nepovšimne, že v tomto "závětří" Evropská rada pozměnila rezoluci 2361 - a už není proti povinému očkování proti covidu. Pokud tuto hrůzu schválí většina členských států (zde veto nebude možné), máme to tu na podzim znovu. Do konce příštího roku má být také zavedena digitální měna a každý občan členského státu EU dostane své ID, identifikační číslo. Něco jako nechvalně známá čísla vytetovaná na ruce "obyvatelům" německých koncentráků - v nějž se tím bruselské impérium dirigované Německem fakticky změní." odkaz zde https://protiproud.info/politika/6400-francie-ve-druhem-kole-macron-a-le-penova-malem-to-bylo-jinak-desivy-vzkaz-z-islamizovane-zeme-imamove-tvrde-zapracovali-a-skoro-jim-to-vyslo-kandidat-muslimu-melechon-neprosel-o-fous-co-se-stane-az-za-5-let-vyhraje.htm
Upravené 13. 4. 2022 o 17:36

v ČR hrozí 20% domácnostiam vypnutie od elektriky.

Někdy v budoucnu nebo teď někdy v následujících týdnech ?


[quote="pid:67793, uid:141"]v ČR hrozí 20% domácnostiam vypnutie od elektriky.[/quote] Někdy v budoucnu nebo teď někdy v následujících týdnech ?

Co se týká hypoték, tak 5 % už je málo. Mám známou, která pracuje jako analytička v bance a tam se mluví o tom, že to půjde až na 10 %.

Psel jsem jak je to teď abych se držel faktů a "při zemi", ale ano, také očekávám, že to může jít klidně na 10%.
To pak padnou víc jak 2/3 hypoték a padnou i banky. 2008-9 celé dokola. Akorát to teď nebude čím a jak sanovat.
A pokud se o to pokusí, tak "Výmarská Republika".


[quote="pid:67803, uid:471"]Co se týká hypoték, tak 5 % už je málo. Mám známou, která pracuje jako analytička v bance a tam se mluví o tom, že to půjde až na 10 %.[/quote] Psel jsem jak je to teď abych se držel faktů a "při zemi", ale ano, také očekávám, že to může jít klidně na 10%. To pak padnou víc jak 2/3 hypoték a padnou i banky. 2008-9 celé dokola. Akorát to teď nebude čím a jak sanovat. A pokud se o to pokusí, tak "Výmarská Republika".

Dále jsem na idnes zaregistroval, že snad někde u Ostravy na střelnici učí Ukrajince zacházet se zbraněmi a učí je střílet. Proboha proč ?

To snad ne ?! :O Kde ? Stará Bělá nebo ten idiot Šafařík ?!
Ten už je od začátku operace nažhavený "postřílejte hlavně ty Ruskáky !", idiot jeden.
( Tohle vám o něm řekne dost https://www.zbraneopava.cz/terce/ a zbytek, že má doživotní zákaz vstupu do USA)


[quote="pid:67803, uid:471"]Dále jsem na idnes zaregistroval, že snad někde u Ostravy na střelnici učí Ukrajince zacházet se zbraněmi a učí je střílet. Proboha proč ?[/quote] To snad ne ?! :O Kde ? Stará Bělá nebo ten idiot Šafařík ?! Ten už je od začátku operace nažhavený "postřílejte hlavně ty Ruskáky !", idiot jeden. ( Tohle vám o něm řekne dost https://www.zbraneopava.cz/terce/ a zbytek, že má doživotní zákaz vstupu do USA)

Proboha proč ?

Kdyby to bylo proto, aby pak šli z5 bojovat, tak půl bídy, ale jestli je to učí s tím, že zůstanou tady... tak to fajně.


[quote="pid:67803, uid:471"]Proboha proč ?[/quote] Kdyby to bylo proto, aby pak šli z5 bojovat, tak půl bídy, ale jestli je to učí s tím, že zůstanou tady... tak to fajně.

Já o té rezoluci už taky někde četl,

Také ..


Není divu. Celý systém se rozpadá, tak dělají jedinou věc, která je napadá.
Přitvrdit. Jako kdysi v Imigrací a integrací: "We don't have another plan. This is it. There is no plan B. We must go forward and if it doesn't work we must push harder !" Takhle nějak odpověděl Schultz (bývalý prezident EU) Faragovi kdysi v EP.


Nečekejte, že se někde někdo poleví. Pojedou až do hořkého konce. Kupředu a zpátky ni krok.
Takže jsem vlastně rád, že se tady toto celé rozpadá. S trochou štěstí jim to spadne na hlavu, než to zavedou a tahle sračka už bude jen poslední kapka pro lidi. Pokud ne, je čas zdrhat do Ruska.


[quote="pid:67819, uid:776"]Já o té rezoluci už taky někde četl,[/quote] Také .. Není divu. Celý systém se rozpadá, tak dělají jedinou věc, která je napadá. Přitvrdit. Jako kdysi v Imigrací a integrací: "We don't have another plan. This is it. There is no plan B. We must go forward and if it doesn't work we must push harder !" Takhle nějak odpověděl Schultz (bývalý prezident EU) Faragovi kdysi v EP. Nečekejte, že se někde někdo poleví. Pojedou až do hořkého konce. Kupředu a zpátky ni krok. Takže jsem vlastně rád, že se tady toto celé rozpadá. S trochou štěstí jim to spadne na hlavu, než to zavedou a tahle sračka už bude jen poslední kapka pro lidi. Pokud ne, je čas zdrhat do Ruska.

Quilgen: Někdy v budoucnu nebo teď někdy v následujících týdnech ?


neviem či ma R-žurnál archív, bolo to 5.4.2022 po 18tej (cca. 18:30 19:00) šoféroval som


Quilgen: Někdy v budoucnu nebo teď někdy v následujících týdnech ? neviem či ma R-žurnál archív, bolo to 5.4.2022 po 18tej (cca. 18:30 19:00) šoféroval som

Co se týká hypoték, tak 5 % už je málo. Mám známou, která pracuje jako analytička v bance a tam se mluví o tom, že to půjde až na 10 %. Na veřejnost se toto nepouští, ale v její branži se už o tom mluví.


Tohle by mě nepřekvapilo. Pouze si zaspekuluji a domnívám se, že je dost možné, že až tady lidi začnou přicházet o domy/byty z důvodu neschopnosti splácet hypo, tak ty domy/byty ty banky dají krajánkům zadarmo, abych jich sem dostali, co nejvíce a tu líheň tady pořádně zakořenili.


[quote="pid:67803, uid:471"]Co se týká hypoték, tak 5 % už je málo. Mám známou, která pracuje jako analytička v bance a tam se mluví o tom, že to půjde až na 10 %. Na veřejnost se toto nepouští, ale v její branži se už o tom mluví.[/quote] Tohle by mě nepřekvapilo. Pouze si zaspekuluji a domnívám se, že je dost možné, že až tady lidi začnou přicházet o domy/byty z důvodu neschopnosti splácet hypo, tak ty domy/byty ty banky dají krajánkům zadarmo, abych jich sem dostali, co nejvíce a tu líheň tady pořádně zakořenili.

Quilgen: Někdy v budoucnu nebo teď někdy v následujících týdnech ?


neviem či ma R-žurnál archív, bolo to 5.4.2022 po 18tej (cca. 18:30 19:00) šoféroval som


Myslel jsem, kdy to hrozí. Jak to bylo myšleno. Jestli hned nebo se o tom bavili jako o možné budoucí eventualitě ?


[quote="pid:67862, uid:141"]Quilgen: Někdy v budoucnu nebo teď někdy v následujících týdnech ? neviem či ma R-žurnál archív, bolo to 5.4.2022 po 18tej (cca. 18:30 19:00) šoféroval som[/quote] Myslel jsem, kdy to hrozí. Jak to bylo myšleno. Jestli hned nebo se o tom bavili jako o možné budoucí eventualitě ?

Quilgen - https://www.pravidla.cz/pravopis/22159-taky.html

lol to bylo myšleno tak, že já také smile To nebylo oprava pravopisu smile


[quote="pid:67873, uid:776"]Quilgen - https://www.pravidla.cz/pravopis/22159-taky.html[/quote] lol to bylo myšleno tak, že já také :D To nebylo oprava pravopisu :D

Včera jsem dostal informace od kamaráda že u jeho firmě dvě holky z Slovenska Dostálek v firmě výpověď , nadále se z ukrajinkama v práce a vedení jim dalo výpověď kvůli nenávist nádorem Ukrajině..už to začíná, myslím že to už brzo praskne..Firmu nebudu jmenovat je moc známá v světě a Evropě.


Včera jsem dostal informace od kamaráda že u jeho firmě dvě holky z Slovenska Dostálek v firmě výpověď , nadále se z ukrajinkama v práce a vedení jim dalo výpověď kvůli nenávist nádorem Ukrajině..už to začíná, myslím že to už brzo praskne..Firmu nebudu jmenovat je moc známá v světě a Evropě.

od priatela z BA mam info ze ukrajinci vyvolavaju na inzeraty kde sa ponuka prenajom bytov a navrhuju fifty fifty za obsadenie bytu to znamena zo 7 eur ze 3.50 pre nich. Tieto kurvy z toho robia realitnu cinnost. Tu kde zijem na dedine je ucelove zariadenie kde su ubytovane zeny a deti ale je tu jeden chlap co vyskocil na starostu ze dostava na neho 750 eur a ze ma mu ich dat. Pritom starosta ma s nimi len starosti co mu nik nezohladnuje. Ukrajinec ze ukazoval nejaky clanok z dennika N kde to bolo dokonca pisane po ukrajinsky. Bola to jeho odpoved na starostove info ze mozu pracovat za 650 eur. ale ukrajinec ze ne to je malo. Stazoval si ze tu je drahy chlast a cigarety. Dostal riadny naklad od starostu. So zenami nie su problemy chceli sa aj zamestnat atd, povacsinou sa to tu dost obmiena idu inde, niektore aj nazad na UA.


od priatela z BA mam info ze ukrajinci vyvolavaju na inzeraty kde sa ponuka prenajom bytov a navrhuju fifty fifty za obsadenie bytu to znamena zo 7 eur ze 3.50 pre nich. Tieto kurvy z toho robia realitnu cinnost. Tu kde zijem na dedine je ucelove zariadenie kde su ubytovane zeny a deti ale je tu jeden chlap co vyskocil na starostu ze dostava na neho 750 eur a ze ma mu ich dat. Pritom starosta ma s nimi len starosti co mu nik nezohladnuje. Ukrajinec ze ukazoval nejaky clanok z dennika N kde to bolo dokonca pisane po ukrajinsky. Bola to jeho odpoved na starostove info ze mozu pracovat za 650 eur. ale ukrajinec ze ne to je malo. Stazoval si ze tu je drahy chlast a cigarety. Dostal riadny naklad od starostu. So zenami nie su problemy chceli sa aj zamestnat atd, povacsinou sa to tu dost obmiena idu inde, niektore aj nazad na UA.

prišlo emailom :
Posúvam. Pozornosť nikdy nezaškodí. V SK obchodoch
Pozor na 1 a 2 eurové mince
Piše mi kolegyňa:
Drahí priatelia. Ak platíte v hotovosti, prekontrolujte si dobre prijímané
mince v pokladnici. Ukrajinci totiž dávajú do obehu svoje hrivny -ani
neviem ako sa tie ich haliere volaju. Robia to určite zámerne, lebo sú vo
veľkosti 1 a 2-eurovej mince. Ja som už na svoju nepozornosť doplatila. Ani
vo sne ma nenapadlo, že sa to môže stať. Teraz mi to potvrdil aj pokladník
v našej Bille
Pekný zvyšok dňa.


**prišlo emailom :** Posúvam. Pozornosť nikdy nezaškodí. V SK obchodoch Pozor na 1 a 2 eurové mince Piše mi kolegyňa: Drahí priatelia. Ak platíte v hotovosti, prekontrolujte si dobre prijímané mince v pokladnici. Ukrajinci totiž dávajú do obehu svoje hrivny -ani neviem ako sa tie ich haliere volaju. Robia to určite zámerne, lebo sú vo veľkosti 1 a 2-eurovej mince. Ja som už na svoju nepozornosť doplatila. Ani vo sne ma nenapadlo, že sa to môže stať. Teraz mi to potvrdil aj pokladník v našej Bille Pekný zvyšok dňa.

Četla jsem příspěvek na FB že si tady Ukr zažádají o dávky, založí si účet a jedou domu. Nikdo nekontroluje kde bydlí, ani na to nemají právo..max napíšou čestné prohlášení že někde bydlí. Navíc prijede celá rodina, třeba 6 lidí, pověrou penízky a jedou domů a za čas si zase přijedou.Z účtu můžou vybírat kde chtějí a převádět peníze jak chtějí. Tak tohle je vymakane.


Četla jsem příspěvek na FB že si tady Ukr zažádají o dávky, založí si účet a jedou domu. Nikdo nekontroluje kde bydlí, ani na to nemají právo..max napíšou čestné prohlášení že někde bydlí. Navíc prijede celá rodina, třeba 6 lidí, pověrou penízky a jedou domů a za čas si zase přijedou.Z účtu můžou vybírat kde chtějí a převádět peníze jak chtějí. Tak tohle je vymakane.

Tak - upozornil nato Danny Kollar, hostia sa začínajú vyfarbovať;


https://www.teraz.sk/regiony/vytrznici-z-ukrajiny-napadli-na-brati/626827-clanok.html


Tak super, nie? Koment DK stojí zato: https://t.me/dannykollar/2155


odporucam mrknutím aj diskusiu, niektorí tam zdieľajú zaujímavé storky.


Tak - upozornil nato Danny Kollar, hostia sa začínajú vyfarbovať; https://www.teraz.sk/regiony/vytrznici-z-ukrajiny-napadli-na-brati/626827-clanok.html Tak super, nie? Koment DK stojí zato: https://t.me/dannykollar/2155 odporucam mrknutím aj diskusiu, niektorí tam zdieľajú zaujímavé storky.
Upravené 14. 4. 2022 o 18:33

Češi jsou známí tím, že jim není nic svaté. Což se ukázalo i při válce na Ukrajině. Heslo „Sláva Ukrajině!“ přetvořili na „Sláma u kravína!“ A obětí legrácek se už stali předsedové obou komor Parlamentu.


https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/To-muselo-prijit-Cesi-uz-maji-z-Ukrajiny-legraci-699134


Češi jsou známí tím, že jim není nic svaté. Což se ukázalo i při válce na Ukrajině. Heslo „Sláva Ukrajině!“ přetvořili na „Sláma u kravína!“ A obětí legrácek se už stali předsedové obou komor Parlamentu. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/To-muselo-prijit-Cesi-uz-maji-z-Ukrajiny-legraci-699134

Pětadvacetičlenná romská rodina z Kyjeva chce zůstat v Česku navždy. Rasismu se nebojí


Romské běžence z Ukrajiny soustředí stát v bývalém uprchlickém táboře v beskydských Vyšních Lhotách. „Z Kyjeva jsme utekli, když vedle našeho paneláku spadla bomba. Děkujeme České republice, že nás přijala, cítíme se tu bezpečně. A chceme ve vaší zemi zůstat navždy,“ říká 23letý Jura Andrej, jediný muž v 25členné rodině na útěku z Kyjeva.


...


Nikdo je nechce pod střechu


Esmeralda bude rodit v nedaleké frýdecko-místecké nemocnici, v Kyjevě by to byl domácí porod. Za přijetí na porodnické oddělení tam prý lékaři požadují obálku s úplatkem. „V Česku je to úplně jiný život, všichni nám pomáhají. V táboře dostáváme jídlo, úřady nám vyplatily stejné peníze, jaké teď od vás dostávají Ukrajinci,“ pochvalují si Jura s Esmeraldou. V Kyjevě se prý rodina musela obejít bez sociálních dávek. „Neměli jsme nárok na žádnou z dávek ani na jinou pomoc,“ vysvětluje muž.
https://cnn.iprima.cz/petadvaceticlenna-romska-rodina-z-kyjeva-chce-zustat-v-cesku-navzdy-rasismu-se-neboji-90278


Esmeralda a její dávky.
Jak z pera Jaroslava Haška.


Pětadvacetičlenná romská rodina z Kyjeva chce zůstat v Česku navždy. Rasismu se nebojí Romské běžence z Ukrajiny soustředí stát v bývalém uprchlickém táboře v beskydských Vyšních Lhotách. „Z Kyjeva jsme utekli, když vedle našeho paneláku spadla bomba. Děkujeme České republice, že nás přijala, cítíme se tu bezpečně. A chceme ve vaší zemi zůstat navždy,“ říká 23letý Jura Andrej, jediný muž v 25členné rodině na útěku z Kyjeva. ... Nikdo je nechce pod střechu Esmeralda bude rodit v nedaleké frýdecko-místecké nemocnici, v Kyjevě by to byl domácí porod. Za přijetí na porodnické oddělení tam prý lékaři požadují obálku s úplatkem. „V Česku je to úplně jiný život, všichni nám pomáhají. V táboře dostáváme jídlo, úřady nám vyplatily stejné peníze, jaké teď od vás dostávají Ukrajinci,“ pochvalují si Jura s Esmeraldou. V Kyjevě se prý rodina musela obejít bez sociálních dávek. „Neměli jsme nárok na žádnou z dávek ani na jinou pomoc,“ vysvětluje muž. https://cnn.iprima.cz/petadvaceticlenna-romska-rodina-z-kyjeva-chce-zustat-v-cesku-navzdy-rasismu-se-neboji-90278 Esmeralda a její dávky. Jak z pera Jaroslava Haška.
50.58k
383
54
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept