Zahraničná politika
Zpravy z Nemecka
Y

Německo se v zimě neobejde bez ruského plynu, uvedli ve společnosti E.ON

Nebude možné bez problémů zvládnout příští zimu bez ruského plynu. Oznámil to na tiskové konferenci šéf koncernu E.ON Leonhard Birnbaum.
Zároveň největší energetický podnik v Německu oznámil, že přestal u obchodních společností kupovat plyn od společnosti Gazprom, a to kvůli situaci na Ukrajině. zde


**Německo se v zimě neobejde bez ruského plynu, uvedli ve společnosti E.ON ** Nebude možné bez problémů zvládnout příští zimu bez ruského plynu. Oznámil to na tiskové konferenci šéf koncernu E.ON Leonhard Birnbaum. Zároveň největší energetický podnik v Německu oznámil, že přestal u obchodních společností kupovat plyn od společnosti Gazprom, a to kvůli situaci na Ukrajině. [zde](https://t.me/s/SputnikCesko1)

Nezvládneme to bez ruského plynu, ale ten v žádném případě nekoupíme. Západní schizofrenie


Nezvládneme to bez ruského plynu, ale ten v žádném případě nekoupíme. Západní schizofrenie

V německém městě Euskirchen nedaleko Kolína nad Rýnem 🇩🇪 dav ukrajinských uprchlíků ubil k smrti 16letého dobrovolníka, který pomáhal v uprchlickém domově. Chlapec se "provinil" tím, že mluví rusky.


V Euskirchenu a jeho okolí žije mnoho ruských Němců. Žena říká, že Danielovu rodinu dobře zná a že byl dlouho očekávaným dítětem.


Obávám se, že je to jen začátek, takových příběhů už je tu dost...


https://t.me/absurdnisvet/13788


V německém městě Euskirchen nedaleko Kolína nad Rýnem

Prý je to falešné video.


môžno a možno nie, lebo sa im to nehodí momentálne....
tak ako pri migračnej vlne z afriky.... skutok sa nestal...


[quote="pid:64439, uid:837"]Prý je to falešné video.[/quote] môžno a možno nie, lebo sa im to nehodí momentálne.... tak ako pri migračnej vlne z afriky.... skutok sa nestal...

Správa je síce z Nemecka, ale ide o rozhodnutie týkajúce sa celej EÚ.


Európska komisia rozhodla, že od roku 2023 sa v celej únii musia nechať poľnohospodári minimálne 4% obrábaných polí úhorom. Roľník by na svojom 4%nom výmere osevnej plochy na jeseň 2022 nezasial nič, ani ju nemusí obrábať. Je to podmienka, ktorá musí byť splnená, aby roľník dostal dotácie na všetku obrábanú pôdu. Opatrenie je súčasťou zelenej politiky v EÚ, sú názory, že sa produkuje prebytok surovín a potravín, minie sa zbytočne nafta a hnojivá, takže sa bude šetriť nasilu dobrovoľne, ako si to všetci vyskúšali pri kovid opatreniach. Šetriť sa má aj tak, že sa bude chovať menej dobytka kvôli prechodu na rastlinnú stravu a kŕmne obiloviny nebudú už treba v tak veľkých množstvách.
Poľnohospodári upozorňujú vládu a EK, že vzhľadom na nedostatok hnojív a možnej nižšej úrode, môže prísť k nedostatku obilnín v sýpkach. Na protest si lepia na autá zelenú štvorku.
https://www.agrarheute.com/pflanze/getreide/gruene-4-landwirte-protestieren-gegen-4-prozent-flaechenstilllegung-591619


Zaujímavé je, že Nemecko počíta s miliónmi nových migrantov. Ďalšie hladné krky, ale polí treba menej..
Ministerka zahraničia Nemecka Bearbock vyhlásila, že EU musí rátať s 8 miliónmi migrantov z Ukrajiny.
https://www.welt.de/politik/deutschland/article237668027/Ukraine-Krieg-EU-muss-laut-Baerbock-mit-acht-Millionen-Fluechtlingen-rechnen.html


Správa je síce z Nemecka, ale ide o rozhodnutie týkajúce sa celej EÚ. Európska komisia rozhodla, že od roku 2023 sa v celej únii musia nechať poľnohospodári minimálne 4% obrábaných polí úhorom. Roľník by na svojom 4%nom výmere osevnej plochy na jeseň 2022 nezasial nič, ani ju nemusí obrábať. Je to podmienka, ktorá musí byť splnená, aby roľník dostal dotácie na všetku obrábanú pôdu. Opatrenie je súčasťou zelenej politiky v EÚ, sú názory, že sa produkuje prebytok surovín a potravín, minie sa zbytočne nafta a hnojivá, takže sa bude šetriť nasilu dobrovoľne, ako si to všetci vyskúšali pri kovid opatreniach. Šetriť sa má aj tak, že sa bude chovať menej dobytka kvôli prechodu na rastlinnú stravu a kŕmne obiloviny nebudú už treba v tak veľkých množstvách. Poľnohospodári upozorňujú vládu a EK, že vzhľadom na nedostatok hnojív a možnej nižšej úrode, môže prísť k nedostatku obilnín v sýpkach. Na protest si lepia na autá zelenú štvorku. https://www.agrarheute.com/pflanze/getreide/gruene-4-landwirte-protestieren-gegen-4-prozent-flaechenstilllegung-591619 Zaujímavé je, že Nemecko počíta s miliónmi nových migrantov. Ďalšie hladné krky, ale polí treba menej.. Ministerka zahraničia Nemecka Bearbock vyhlásila, že EU musí rátať s 8 miliónmi migrantov z Ukrajiny. https://www.welt.de/politik/deutschland/article237668027/Ukraine-Krieg-EU-muss-laut-Baerbock-mit-acht-Millionen-Fluechtlingen-rechnen.html
Upravené 21. 3. 2022 o 21:27

Utečenci si v Nemecku začínajú presadzovať svoje "práva". V obchodoch sa bijú s bezpečnostnými službami, hádajú sa s nemeckými občanmi a správajú za veľmi hrubo.
https://fb.watch/bUB1yIdoT2/
https://t.me/zemavek/701


este aby aj tam neziadali pomoc z vychodu


Utečenci si v Nemecku začínajú presadzovať svoje "práva". V obchodoch sa bijú s bezpečnostnými službami, hádajú sa s nemeckými občanmi a správajú za veľmi hrubo. https://fb.watch/bUB1yIdoT2/ https://t.me/zemavek/701 este aby aj tam neziadali pomoc z vychodu
Upravené 21. 3. 2022 o 21:08

Nemeckí politici hovoria o závislosti Nemecka na ruskom plyne
a jeho možnom deficite v krajine v dôsledku sankcií voči Ruskej federácii
https://vk.com/rt_russian?z=video-40316705_456337156%2Fea7b7a39d05e18c343%2Fpl_wall_-40316705


Nemeckí politici hovoria o závislosti Nemecka na ruskom plyne a jeho možnom deficite v krajine v dôsledku sankcií voči Ruskej federácii https://vk.com/rt_russian?z=video-40316705_456337156%2Fea7b7a39d05e18c343%2Fpl_wall_-40316705

Nemecký minister poľnohospodárstva Peter Hauk (CDU) tvrdí, že treba Putina odstaviť od peňazí tak, že Nemci budú v zime kúriť len na 15 stupňov tepla. V pulóvri sa to dá v pohode vydržať a pri 15 stupňoch ešte nikto nezomrel.


Obetujú všetko, len aby sa zavďačili páničkovi.


https://www.youtube.com/watch?v=HrURLMyzJHo


Nemecký minister poľnohospodárstva Peter Hauk (CDU) tvrdí, že treba Putina odstaviť od peňazí tak, že Nemci budú v zime kúriť len na 15 stupňov tepla. V pulóvri sa to dá v pohode vydržať a pri 15 stupňoch ešte nikto nezomrel. Obetujú všetko, len aby sa zavďačili páničkovi. https://www.youtube.com/watch?v=HrURLMyzJHo
Upravené 28. 3. 2022 o 17:00

Utečenci si v Nemecku začínajú presadzovať svoje "práva". V obchodoch sa bijú s bezpečnostnými službami, hádajú sa s nemeckými občanmi a správajú za veľmi hrubo.

A teď si představte , že nebude dát co do huby . Napřed začnou dělat rotyku a následně ty zbytky které místní nepožerou , budou zpátky plavat do Afriky . ZápadoEvropské národy si rychle vzpomenou , jak se loví maso .


[quote="pid:64498, uid:141"]Utečenci si v Nemecku začínajú presadzovať svoje "práva". V obchodoch sa bijú s bezpečnostnými službami, hádajú sa s nemeckými občanmi a správajú za veľmi hrubo.[/quote] A teď si představte , že nebude dát co do huby . Napřed začnou dělat rotyku a následně ty zbytky které místní nepožerou , budou zpátky plavat do Afriky . ZápadoEvropské národy si rychle vzpomenou , jak se loví maso .

https://spravy.rtvs.sk/2022/04/nemecko-povinne-ockovanie-covid-parlament/


Nemecko všeobecnú očkovaciu povinnosť proti covidu nezavedie. Parlament vo štvrtok (7. 4.) odmietol kompromisný návrh časti poslancov vládnych strán nariadiť očkovanie od 60 rokov.
Lauterbach sa v prejave pred hlasovaním snažil poslancov presvedčiť, že povinné očkovanie osôb starších ako 60 rokov je tou najlepšou cestou, ako sa pripraviť na možnú jesennú vlnu pandémie. „Nesmieme si zvyknúť na to, že každý deň umiera 200 či 300 ľudí,“ povedal Lauterbach o aktuálnej bilancii úmrtí nakazených.
Spolkový snem ale Lauterbachov apel nevypočul a návrh všeobecnej očkovacej povinnosti odmietol 378 hlasmi. Za povinnú imunizáciu sa vyslovilo 296 poslancov a deväť ďalších sa hlasovania zdržalo.
V 83-miliónovom Nemecku doteraz plne zaočkovali 76 % ľudí, posilňujúcu dávku potom má 58,9 percenta. U starších ako 60 rokov je základná dvojdávková zaočkovanosť 88,8 %, posilňujúcu dávku má 79,1 percenta.


https://spravy.rtvs.sk/2022/04/nemecko-povinne-ockovanie-covid-parlament/ Nemecko všeobecnú očkovaciu povinnosť proti covidu nezavedie. Parlament vo štvrtok (7. 4.) odmietol kompromisný návrh časti poslancov vládnych strán nariadiť očkovanie od 60 rokov. Lauterbach sa v prejave pred hlasovaním snažil poslancov presvedčiť, že povinné očkovanie osôb starších ako 60 rokov je tou najlepšou cestou, ako sa pripraviť na možnú jesennú vlnu pandémie. „Nesmieme si zvyknúť na to, že každý deň umiera 200 či 300 ľudí,“ povedal Lauterbach o aktuálnej bilancii úmrtí nakazených. Spolkový snem ale Lauterbachov apel nevypočul a návrh všeobecnej očkovacej povinnosti odmietol 378 hlasmi. Za povinnú imunizáciu sa vyslovilo 296 poslancov a deväť ďalších sa hlasovania zdržalo. V 83-miliónovom Nemecku doteraz plne zaočkovali 76 % ľudí, posilňujúcu dávku potom má 58,9 percenta. U starších ako 60 rokov je základná dvojdávková zaočkovanosť 88,8 %, posilňujúcu dávku má 79,1 percenta.

Nemecka ministryne pro Rodinu Spiegel (zrcadlo) odstupuje
Německá ministryně pro rodinu Anne Spiegelová (Zelení) odstoupila ze své funkce v důsledku kritiky její dovolené ve Francii krátce po povodních na řece Ahr. zde


**Nemecka ministryne pro Rodinu Spiegel (zrcadlo) odstupuje** Německá ministryně pro rodinu Anne Spiegelová (Zelení) odstoupila ze své funkce v důsledku kritiky její dovolené ve Francii krátce po povodních na řece Ahr. [zde](https://orf.at/#/stories/3259191/)

nemecky prezident steinmeier cestoval 12.04. do polska, aby se sesel se svym protejskem kvul reseni uprchlicke situace a nasledujici den chtel navstivit zeleneho muzicka v kyjeve. ten ovsem navstevu odmitl kvuli steinmerove vstrice politice s putinem. steinmeier byl oznacen za nezadouci osobu.
steinmeier k tomu sam rika, ze polsky prezident navrhl, aby spolecne s prezidenty estonska, litevska a lotysska odcestovali do kyjeva jako gesto evropske solidarity. rika, ze byl k tomu pripraven, ale kyjev si to nepral.
moderatori o tom mluvi a rikaji, ze steinmeier dostal ucet za svoje postoje jako drivejsi ministr zahranici.


cetla jsem diskusi a nemce to pobourilo. tedy nemce, kteri toho zeleneho muzicka adorovali. psal tam napriklad, ze nemecke penize jsou dobre, pomoc ukr. uprchlikum take, ale nemecky prezident tam nesmi. jiny komentar tam mluvi tom, ze "zase ten maly zly muz z kyjeva a nemecko se necha timto despotou vodit na voditku", jiny komentar "na tomto odmitnuti je videt, ze "jednani" s rusy je jen kvakani. jdou k nam zebrat a potom takovy nedostatek respektu. jeste kdyz si clovek vezme, ze on dela, jako kdyby byl zcela nevinny", jiny komentar "tak to pak nepotrebujeme ukrajine pomahat", "jen pozadaky a dalsi pozadavky a potom nas zatahnou do valky. dodavky okamzite zastavit a drzet se zpatky", "naseho prezidenta videt nechce, ale nase zbrane ano" atd.
tak razantni odmitnuti prijeti steinmeiera prece neni jen tak a bude to mit opet hlubsi smysl. a tento komentar je zajimavy "pred 80-100 let by si to k nemecku nedovolil, co se to jen s ubohym nemeckem stalo"


https://www.youtube.com/watch?v=euBx3ldutdg


nemecky prezident steinmeier cestoval 12.04. do polska, aby se sesel se svym protejskem kvul reseni uprchlicke situace a nasledujici den chtel navstivit zeleneho muzicka v kyjeve. ten ovsem navstevu odmitl kvuli steinmerove vstrice politice s putinem. steinmeier byl oznacen za nezadouci osobu. steinmeier k tomu sam rika, ze polsky prezident navrhl, aby spolecne s prezidenty estonska, litevska a lotysska odcestovali do kyjeva jako gesto evropske solidarity. rika, ze byl k tomu pripraven, ale kyjev si to nepral. moderatori o tom mluvi a rikaji, ze steinmeier dostal ucet za svoje postoje jako drivejsi ministr zahranici. cetla jsem diskusi a nemce to pobourilo. tedy nemce, kteri toho zeleneho muzicka adorovali. psal tam napriklad, ze nemecke penize jsou dobre, pomoc ukr. uprchlikum take, ale nemecky prezident tam nesmi. jiny komentar tam mluvi tom, ze "zase ten maly zly muz z kyjeva a nemecko se necha timto despotou vodit na voditku", jiny komentar "na tomto odmitnuti je videt, ze "jednani" s rusy je jen kvakani. jdou k nam zebrat a potom takovy nedostatek respektu. jeste kdyz si clovek vezme, ze on dela, jako kdyby byl zcela nevinny", jiny komentar "tak to pak nepotrebujeme ukrajine pomahat", "jen pozadaky a dalsi pozadavky a potom nas zatahnou do valky. dodavky okamzite zastavit a drzet se zpatky", "naseho prezidenta videt nechce, ale nase zbrane ano" atd. tak razantni odmitnuti prijeti steinmeiera prece neni jen tak a bude to mit opet hlubsi smysl. a tento komentar je zajimavy "pred 80-100 let by si to k nemecku nedovolil, co se to jen s ubohym nemeckem stalo" https://www.youtube.com/watch?v=euBx3ldutdg
Upravené 13. 4. 2022 o 07:41

S ohľadom na vojnu na Ukrajine to teraz požaduje federálna ministerka vnútra Nancy Faeserová (SPD)


Vaším cieľom musí byť, aby ste dokázali prežiť desať dní bez nakupovania,“ uvádza sprievodná príručka úradu o núdzovej pripravenosti a správnom konaní v núdzových situáciách . Samotný kontrolný zoznam si môžete stiahnuť tu . Hlavné body pre vás na prvý pohľad:
Zoznam https://www.bbk.bund.de/SharedDocs/Downloads/DE/Mediathek/Publikationen/Buergerinformationen/Ratgeber/ratgeber-notfallvosorge-checkliste.pdf?__blob=publicationFile&v=7


https://app.handelsblatt.com/politik/deutschland/notvorrat-diese-lebensmittel-sollten-sie-im-katastrophenfall-zu-hause-haben/28295490.html


S ohľadom na vojnu na Ukrajine to teraz požaduje federálna ministerka vnútra Nancy Faeserová (SPD) Vaším cieľom musí byť, aby ste dokázali prežiť desať dní bez nakupovania,“ uvádza sprievodná príručka úradu o núdzovej pripravenosti a správnom konaní v núdzových situáciách . Samotný kontrolný zoznam si môžete stiahnuť tu . Hlavné body pre vás na prvý pohľad: Zoznam https://www.bbk.bund.de/SharedDocs/Downloads/DE/Mediathek/Publikationen/Buergerinformationen/Ratgeber/ratgeber-notfallvosorge-checkliste.pdf?__blob=publicationFile&v=7 https://app.handelsblatt.com/politik/deutschland/notvorrat-diese-lebensmittel-sollten-sie-im-katastrophenfall-zu-hause-haben/28295490.html

Nejsem si jist, jestli tu tyto informace již nebyly, takže přidávám - policejní razie na banky v Německu


https://www.reuters.com/business/deutsche-bank-offices-searched-by-authorities-frankfurt-prosecutors-2022-04-29/


strojový překlad:
Žalobci prohledávají ústředí Deutsche Bank při vyšetřování praní špinavých peněz


FRANKFURT 29. dubna (Reuters) - Žalobci, federální policie a další úředníci prohledali v pátek sídlo Deutsche Bank (DBKGn.DE) ve Frankfurtu, přičemž největší německý poskytovatel půjček uvedl, že je spojen s podezřením z praní špinavých peněz, které oznámil úřadům.


Pod vedením generálního ředitele Christiana Sewinga se Deutsche Bank snaží napravit svou reputaci po sérii trapných a nákladných regulačních selhání, včetně další razie kvůli praní špinavých peněz v roce 2018.


Deutsche Bank v prohlášení uvedla, že pátrání souvisí s podezřelými transakcemi, které sama předala úřadům, a že plně spolupracuje.


Otázkou je, zda Deutsche Bank podala takzvané hlášení o podezřelé činnosti včas, či nikoli, uvedla osoba znalá věci. Deutsche při transakci vystupovala jako korespondenční banka, uvedla osoba.


Žalobci uvedli, že mají povolení k domovní prohlídce, ale odmítli to upřesnit. Účastnili se podle nich také zástupci finančního regulátora BaFin.


BaFin a federální policie odmítly komentovat.


Akcie banky po zprávách o hledání klesly o více než 3 % a ve Frankfurtu klesly o 0,4 % do 1500 GMT.


Problémy s praním špinavých peněz přivedly banku v minulosti do horké vody.


V roce 2020 byla Deutsche Bank pokutována 13,5 milionu eur za pozdní nahlášení podezřelých aktivit spojených s potenciálním praním špinavých peněz.


Americké ministerstvo spravedlnosti to také roky vyšetřuje kvůli obchodům, které byly podle úřadů použity k praní 10 miliard dolarů z Ruska, což vedlo k pokutě německé banky téměř 700 milionů dolarů.


V roce 2018 podnikl BaFin neobvyklý krok a instaloval KPMG jako speciálního monitoru v Deutsche, aby dohlížel na pokrok v oblasti kontrol praní špinavých peněz.


Loni BaFin nařídil Deutsche, aby přijala další ochranná opatření k zamezení praní špinavých peněz, a regulátor rozšířil mandát auditora.


Deutsche uvedla, že posílila zdroje na boj proti praní špinavých peněz.


Tento týden banka vykázala lepší než očekávaný 17% nárůst zisku za první čtvrtletí, protože výnosy investičního bankovnictví vzrostly, ale varovala, že konflikt na Ukrajině by mohl poškodit roční zisky.


Svědek agentury Reuters uvedl, že v pátek mimo sídlo banky nebylo ani stopy po úřadech.


To kontrastuje s razií v roce 2018, kdy přijelo asi 170 policistů a dalších úředníků v modře a šedě označených vozidlech.


https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-05-03/morgan-stanley-raided-in-frankfurt-in-cum-ex-investigation


V Morgan Stanley provedena razie ve Frankfurtu při vyšetřování daňových podvodů


Němečtí prokurátoři podnikají razii ve frankfurtských kancelářích Morgan Stanley v rámci širšího vyšetřování kontroverzního skandálu Cum-Ex, který okradl daňové poplatníky o miliardy eur.


Úřady podle mluvčího kolínských žalobců prohledávají banku a domovy dvou podezřelých v rámci vyšetřování Cum-Ex a souvisejících strategií. Akce se podle něj účastní více než 75 policistů.


Morgan Stanley potvrdila, že cílem byly její prostory, a uvedla, že vyšetřování se vztahuje k „historické činnosti“ a že banka „pokračuje ve spolupráci s německými úřady“.


Státní zástupci v Kolíně nad Rýnem vyšetřují asi 1500 lidí z finančního průmyslu a zvyšují tlak na mezinárodní banky. V březnových dnech poté, co byly zasaženy prostory Merrill Lynch Bank of America Corp., provedli razii ve frankfurtských pobočkách Barclays Plc.


Cum-Ex byla obchodní strategie, která odčerpala nejméně 10 miliard eur (10,5 miliardy dolarů) vládních příjmů. Dohody pojmenované podle latinského výrazu pro „bez-bez“ využívaly německých daňových zákonů, které podle všeho umožňovaly více investorům žádat o vrácení daně z dividend, které byly zaplaceny pouze jednou. Národ se rozhodl tuto praxi v roce 2012 zrušit.


Přestože se datuje do doby před více než deseti lety, skandál Cum-Ex stále zmítá celým průmyslem. Deutsche Bank AG je dalším významným věřitelem, který čelí jejím následkům. Vlivná poradenská firma o víkendu doporučila, aby akcionáři společnosti nepodepisovali kroky managementu za minulý rok, přičemž jako jeden z důvodů uvedla Cum-Ex.


Německý nejvyšší soud minulý týden podpořil zpětnou aplikaci zákonů, aby se ujistil, že vláda může zabavit finanční prostředky bankám a dalším hráčům zapojeným do skandálu uvaleného na obchody.


Morgan Stanley, vedle dlouhého seznamu dalších globálních investičních bank, byla zmíněna jako údajný krátký prodejce v těchto obchodech v příkazu k prohlídce, který kolínští žalobci získali v roce 2019 za účelem razie na jednotku Clearstream společnosti Deutsche Boerse AG.


V první obžalobě, kterou kolínští prokurátoři ve vyšetřování téhož roku vydali, je banka zmíněna jako možný věřitel akcií potřebných k provádění obchodů.




Zdá se mi, že tu někdo sbírá "kompro" proti podpindosům v EU. Uvidíme, co zajímavého se tam najde...


Nejsem si jist, jestli tu tyto informace již nebyly, takže přidávám - policejní razie na banky v Německu https://www.reuters.com/business/deutsche-bank-offices-searched-by-authorities-frankfurt-prosecutors-2022-04-29/ strojový překlad: **Žalobci prohledávají ústředí Deutsche Bank při vyšetřování praní špinavých peněz** FRANKFURT 29. dubna (Reuters) - Žalobci, federální policie a další úředníci prohledali v pátek sídlo Deutsche Bank (DBKGn.DE) ve Frankfurtu, přičemž největší německý poskytovatel půjček uvedl, že je spojen s podezřením z praní špinavých peněz, které oznámil úřadům. Pod vedením generálního ředitele Christiana Sewinga se Deutsche Bank snaží napravit svou reputaci po sérii trapných a nákladných regulačních selhání, včetně další razie kvůli praní špinavých peněz v roce 2018. Deutsche Bank v prohlášení uvedla, že pátrání souvisí s podezřelými transakcemi, které sama předala úřadům, a že plně spolupracuje. Otázkou je, zda Deutsche Bank podala takzvané hlášení o podezřelé činnosti včas, či nikoli, uvedla osoba znalá věci. Deutsche při transakci vystupovala jako korespondenční banka, uvedla osoba. Žalobci uvedli, že mají povolení k domovní prohlídce, ale odmítli to upřesnit. Účastnili se podle nich také zástupci finančního regulátora BaFin. BaFin a federální policie odmítly komentovat. Akcie banky po zprávách o hledání klesly o více než 3 % a ve Frankfurtu klesly o 0,4 % do 1500 GMT. Problémy s praním špinavých peněz přivedly banku v minulosti do horké vody. V roce 2020 byla Deutsche Bank pokutována 13,5 milionu eur za pozdní nahlášení podezřelých aktivit spojených s potenciálním praním špinavých peněz. Americké ministerstvo spravedlnosti to také roky vyšetřuje kvůli obchodům, které byly podle úřadů použity k praní 10 miliard dolarů z Ruska, což vedlo k pokutě německé banky téměř 700 milionů dolarů. V roce 2018 podnikl BaFin neobvyklý krok a instaloval KPMG jako speciálního monitoru v Deutsche, aby dohlížel na pokrok v oblasti kontrol praní špinavých peněz. Loni BaFin nařídil Deutsche, aby přijala další ochranná opatření k zamezení praní špinavých peněz, a regulátor rozšířil mandát auditora. Deutsche uvedla, že posílila zdroje na boj proti praní špinavých peněz. Tento týden banka vykázala lepší než očekávaný 17% nárůst zisku za první čtvrtletí, protože výnosy investičního bankovnictví vzrostly, ale varovala, že konflikt na Ukrajině by mohl poškodit roční zisky. Svědek agentury Reuters uvedl, že v pátek mimo sídlo banky nebylo ani stopy po úřadech. To kontrastuje s razií v roce 2018, kdy přijelo asi 170 policistů a dalších úředníků v modře a šedě označených vozidlech. https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-05-03/morgan-stanley-raided-in-frankfurt-in-cum-ex-investigation **V Morgan Stanley provedena razie ve Frankfurtu při vyšetřování daňových podvodů** Němečtí prokurátoři podnikají razii ve frankfurtských kancelářích Morgan Stanley v rámci širšího vyšetřování kontroverzního skandálu Cum-Ex, který okradl daňové poplatníky o miliardy eur. Úřady podle mluvčího kolínských žalobců prohledávají banku a domovy dvou podezřelých v rámci vyšetřování Cum-Ex a souvisejících strategií. Akce se podle něj účastní více než 75 policistů. Morgan Stanley potvrdila, že cílem byly její prostory, a uvedla, že vyšetřování se vztahuje k „historické činnosti“ a že banka „pokračuje ve spolupráci s německými úřady“. Státní zástupci v Kolíně nad Rýnem vyšetřují asi 1500 lidí z finančního průmyslu a zvyšují tlak na mezinárodní banky. V březnových dnech poté, co byly zasaženy prostory Merrill Lynch Bank of America Corp., provedli razii ve frankfurtských pobočkách Barclays Plc. Cum-Ex byla obchodní strategie, která odčerpala nejméně 10 miliard eur (10,5 miliardy dolarů) vládních příjmů. Dohody pojmenované podle latinského výrazu pro „bez-bez“ využívaly německých daňových zákonů, které podle všeho umožňovaly více investorům žádat o vrácení daně z dividend, které byly zaplaceny pouze jednou. Národ se rozhodl tuto praxi v roce 2012 zrušit. Přestože se datuje do doby před více než deseti lety, skandál Cum-Ex stále zmítá celým průmyslem. Deutsche Bank AG je dalším významným věřitelem, který čelí jejím následkům. Vlivná poradenská firma o víkendu doporučila, aby akcionáři společnosti nepodepisovali kroky managementu za minulý rok, přičemž jako jeden z důvodů uvedla Cum-Ex. Německý nejvyšší soud minulý týden podpořil zpětnou aplikaci zákonů, aby se ujistil, že vláda může zabavit finanční prostředky bankám a dalším hráčům zapojeným do skandálu uvaleného na obchody. Morgan Stanley, vedle dlouhého seznamu dalších globálních investičních bank, byla zmíněna jako údajný krátký prodejce v těchto obchodech v příkazu k prohlídce, který kolínští žalobci získali v roce 2019 za účelem razie na jednotku Clearstream společnosti Deutsche Boerse AG. V první obžalobě, kterou kolínští prokurátoři ve vyšetřování téhož roku vydali, je banka zmíněna jako možný věřitel akcií potřebných k provádění obchodů. ----- Zdá se mi, že tu někdo sbírá "kompro" proti podpindosům v EU. Uvidíme, co zajímavého se tam najde...

Nemecký export do Ruska klesol v marci o 62,3 %.


Objem exportu z Nemecka do Ruska v marci oproti februáru klesol o 62,3 % na 900 miliónov eur, vyplýva z údajov Spolkového štatistického úradu Nemecka (Destatis). Dodávky klesli v dôsledku sankcií uvalených v reakcii na ruskú vojenskú operáciu na Ukrajine. Dovoz z Ruska do Nemecka sa znížil o 2,4 % na 3,6 miliardy eur.


Nemecko môže v roku 2022 zaplatiť Rusku rekordných 33,9 miliardy eur za ropu, plyn a uhlie
https://www.kommersant.ru/doc/5339870


Nemecký export do Ruska klesol v marci o 62,3 %. Objem exportu z Nemecka do Ruska v marci oproti februáru klesol o 62,3 % na 900 miliónov eur, vyplýva z údajov Spolkového štatistického úradu Nemecka (Destatis). Dodávky klesli v dôsledku sankcií uvalených v reakcii na ruskú vojenskú operáciu na Ukrajine. Dovoz z Ruska do Nemecka sa znížil o 2,4 % na 3,6 miliardy eur. Nemecko môže v roku 2022 zaplatiť Rusku rekordných 33,9 miliardy eur za ropu, plyn a uhlie https://www.kommersant.ru/doc/5339870

Nemecký export do Ruska klesol v marci o 62,3 %.


Objem exportu z Nemecka do Ruska v marci oproti februáru klesol o 62,3 % na 900 miliónov eur, vyplýva z údajov Spolkového štatistického úradu Nemecka (Destatis). Dodávky klesli v dôsledku sankcií uvalených v reakcii na ruskú vojenskú operáciu na Ukrajine. Dovoz z Ruska do Nemecka sa znížil o 2,4 % na 3,6 miliardy eur.


Nemecko môže v roku 2022 zaplatiť Rusku rekordných 33,9 miliardy eur za ropu, plyn a uhlie
https://www.kommersant.ru/doc/5339870


To jako, že v roce 2022 zaplatí Německo 10x tolik ?
Nějak se mi ty počty nelíbí....


[quote="pid:70461, uid:141"]Nemecký export do Ruska klesol v marci o 62,3 %. Objem exportu z Nemecka do Ruska v marci oproti februáru klesol o 62,3 % na 900 miliónov eur, vyplýva z údajov Spolkového štatistického úradu Nemecka (Destatis). Dodávky klesli v dôsledku sankcií uvalených v reakcii na ruskú vojenskú operáciu na Ukrajine. Dovoz z Ruska do Nemecka sa znížil o 2,4 % na 3,6 miliardy eur. Nemecko môže v roku 2022 zaplatiť Rusku rekordných 33,9 miliardy eur za ropu, plyn a uhlie https://www.kommersant.ru/doc/5339870[/quote] To jako, že v roce 2022 zaplatí Německo 10x tolik ? Nějak se mi ty počty nelíbí....

Toto bolo platne pred 7mi dñami


... Európske ceny plynu v stredu vzrástli o 20 %. Futures kontrakty sledujúce veľkoobchodnú cenu plynu v Európe stúpli na začiatku obchodovania takmer o pätinu na 117 EUR za megawatthodinu. Ceny sú takmer sedemkrát vyššie ako pred rokom
https://www.zerohedge.com/markets/four-european-gas-buyers-fold-russian-demands-pay-gas-rubles


a to je Len 1 polozka - plyn
a zaciatok 5 mesiaca 2022


Toto bolo platne pred 7mi dñami ... Európske ceny plynu v stredu vzrástli o 20 %. Futures kontrakty sledujúce veľkoobchodnú cenu plynu v Európe stúpli na začiatku obchodovania takmer o pätinu na 117 EUR za megawatthodinu. **Ceny sú takmer sedemkrát vyššie ako pred rokom** https://www.zerohedge.com/markets/four-european-gas-buyers-fold-russian-demands-pay-gas-rubles a to je Len 1 polozka - plyn a zaciatok 5 mesiaca 2022
Upravené 4. 5. 2022 o 22:22

Najvyšší šéf nemeckého bankovníctva varuje pred bankrotom cunami uprostred hrozieb stagflácie


"Dodávky energie v Nemecku sú ohrozené, dodávateľské reťazce sa rozpadávajú, máme vysokú infláciu," povedal generálny riaditeľ Commerzbank Manfred Knof, ktorého nedávno citovali nemecké noviny Handelsblatt


Hrozba stagflácie v Nemecku je zvýšená, keďže prudko stúpajúce ceny energií zvyšujú infláciu a spôsobujú zmätok v podnikoch . Nemecko by mohlo zažiť pokles, ak by sa presadilo embargo na ruské fosílne palivá , ako je zemný plyn, ropa a uhlie.


Zákaz ruského uhlia má vstúpiť do platnosti v auguste.


Nahradenie jednej formy závislosti od fosílnych palív inou spôsobilo ekonomické otrasy. Nemeckým podnikom by to mohlo spôsobiť zničujúci šok.


Knof vysvetlil, že vysoké ceny komodít a naštrbené dodávateľské reťazce ovplyvnili takmer tretinu nemeckého zahraničného obchodu . Varoval:


"Nemali by sme si robiť ilúzie: počet insolvencií na našich trhoch sa pravdepodobne zvýši a s tým spojené rizikové opatrenia bánk."


Dôvera v nemeckú ekonomiku sa rapídne znížila, keďže priemyselná produkcia v marci klesla viac, ako sa očakávalo. V eurozóne dosiahla inflácia v danom mesiaci rekordnú úroveň 7,5 %.


Okamžité embargo na dovoz z Ruska by spôsobilo ekonomický šok, ktorý by mohol rýchlo rozvrátiť nemeckú ekonomiku. Stefan Hartung, generálny riaditeľ nemeckého strojárskeho a technologického gigantu Bosch, v piatok pre CNBC povedal, že „sa chystá veľká recesia“.


Mohlo byť len otázkou času, kedy sa Nemecko vzbúri proti rozhodnutiu Bruselu ukončiť dodávky ruských fosílnych palív do eurozóny, pretože sa musí zachrániť pred ekonomickým zánikom
https://www.zerohedge.com/geopolitical/germanys-top-banking-chief-warns-bankruptcy-tsunami-amid-stagflation-threats


Najvyšší šéf nemeckého bankovníctva varuje pred bankrotom cunami uprostred hrozieb stagflácie "Dodávky energie v Nemecku sú ohrozené, dodávateľské reťazce sa rozpadávajú, máme vysokú infláciu," povedal generálny riaditeľ Commerzbank Manfred Knof, ktorého nedávno citovali nemecké noviny Handelsblatt Hrozba stagflácie v Nemecku je zvýšená, keďže prudko stúpajúce ceny energií zvyšujú infláciu a spôsobujú zmätok v podnikoch . Nemecko by mohlo zažiť pokles, ak by sa presadilo embargo na ruské fosílne palivá , ako je zemný plyn, ropa a uhlie. Zákaz ruského uhlia má vstúpiť do platnosti v auguste. Nahradenie jednej formy závislosti od fosílnych palív inou spôsobilo ekonomické otrasy. Nemeckým podnikom by to mohlo spôsobiť zničujúci šok. Knof vysvetlil, že vysoké ceny komodít a naštrbené dodávateľské reťazce ovplyvnili takmer tretinu nemeckého zahraničného obchodu . Varoval: "Nemali by sme si robiť ilúzie: počet insolvencií na našich trhoch sa pravdepodobne zvýši a s tým spojené rizikové opatrenia bánk." Dôvera v nemeckú ekonomiku sa rapídne znížila, keďže priemyselná produkcia v marci klesla viac, ako sa očakávalo. V eurozóne dosiahla inflácia v danom mesiaci rekordnú úroveň 7,5 %. Okamžité embargo na dovoz z Ruska by spôsobilo ekonomický šok, ktorý by mohol rýchlo rozvrátiť nemeckú ekonomiku. Stefan Hartung, generálny riaditeľ nemeckého strojárskeho a technologického gigantu Bosch, v piatok pre CNBC povedal, že „sa chystá veľká recesia“. Mohlo byť len **otázkou času, kedy sa Nemecko vzbúri proti rozhodnutiu Bruselu ukončiť dodávky ruských fosílnych palív do eurozóny, pretože sa musí zachrániť pred ekonomickým zánikom** https://www.zerohedge.com/geopolitical/germanys-top-banking-chief-warns-bankruptcy-tsunami-amid-stagflation-threats
3.63k
21
13
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept