Zahraničná politika
Stredni Amerika - zpravy
Y

Tucty vrazd v El Salvadoru - nouzovy stav
Po desítkách vražd během 24 hodin v Salvadoru vyzval prezident Nayib Bukele parlament k vyhlášení výjimečného stavu. Do včerejšího večera policie v této středoamerické zemi zaznamenala 62 vražd během jediného dne. Policie a armáda zahájily operaci proti zločineckým gangům, které jsou z těchto činů obviňovány.
Několik vůdců gangu bylo zatčeno a obviněno z "odpovědnosti za vraždy zaznamenané v posledních několika hodinách", uvedla policie. "V této válce proti gangům nepolevíme a nedáme pokoj, dokud nebudou zločinci zodpovědní za tyto činy dopadeni a postaveni před soud," napsala policie na Twitteru.
"Od včerejška jsme svědky opětovného nárůstu počtu vražd, proti čemuž se tak usilovně snažíme bojovat. Zatímco bojujeme proti zločincům v ulicích, snažíme se zjistit, co se děje a kdo za tím vším stojí a financuje to," řekl prezident Bukele.
Desitky tisic clenu band
Odhadem 70 ooo, ze kterych sedi asi 17 000 ve vezeni. Tato stredoamericka zeme ma nejvyssi pocet vrazd na svete.
V roce 2021 bylo zaznamenano 1.140 vrazd – 18 na 100.000 obyvatel. zde


**Tucty vrazd v El Salvadoru - nouzovy stav** Po desítkách vražd během 24 hodin v Salvadoru vyzval prezident Nayib Bukele parlament k vyhlášení výjimečného stavu. Do včerejšího večera policie v této středoamerické zemi zaznamenala 62 vražd během jediného dne. Policie a armáda zahájily operaci proti zločineckým gangům, které jsou z těchto činů obviňovány. Několik vůdců gangu bylo zatčeno a obviněno z "odpovědnosti za vraždy zaznamenané v posledních několika hodinách", uvedla policie. "V této válce proti gangům nepolevíme a nedáme pokoj, dokud nebudou zločinci zodpovědní za tyto činy dopadeni a postaveni před soud," napsala policie na Twitteru. "Od včerejška jsme svědky opětovného nárůstu počtu vražd, proti čemuž se tak usilovně snažíme bojovat. Zatímco bojujeme proti zločincům v ulicích, snažíme se zjistit, co se děje a kdo za tím vším stojí a financuje to," řekl prezident Bukele. **Desitky tisic clenu band** Odhadem 70 ooo, ze kterych sedi asi 17 000 ve vezeni. Tato stredoamericka zeme ma nejvyssi pocet vrazd na svete. V roce 2021 bylo zaznamenano 1.140 vrazd – 18 na 100.000 obyvatel. [zde](https://orf.at/#/stories/3256024/)
305
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept