Zahraničná politika
Zprávy z fronty 3

Seznam Zprávy přinášejí velký rozhovor s Čechem, který už několik týdnů bojuje na Ukrajině v první linii. A někdy i za ní. Tomáš, kterého spolubojovníci přezdívají Tango, se ve svých pětačtyřiceti letech rozhodl k radikálnímu kroku – odešel bojovat na Ukrajinu.
Doporučuji celé pozorně přečíst.


https://www.seznamzpravy.cz/clanek/rozhovory-rusove-vypadaji-porad-opile-popisuje-cesky-velitel-jenz-bojuje-na-donbasu-201375


Seznam Zprávy přinášejí velký rozhovor s Čechem, který už několik týdnů bojuje na Ukrajině v první linii. A někdy i za ní. Tomáš, kterého spolubojovníci přezdívají Tango, se ve svých pětačtyřiceti letech rozhodl k radikálnímu kroku – odešel bojovat na Ukrajinu. Doporučuji celé pozorně přečíst. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/rozhovory-rusove-vypadaji-porad-opile-popisuje-cesky-velitel-jenz-bojuje-na-donbasu-201375

Co je na tom tak důležitého a zajímavého ?
Jestli kecá, tak nic nového a pokud říká pravdu, tak se vykecává a je sám hlupák,
protože prozrazuje taktická data, která by mohla být použita proti němu.


Ale tady je samozřejmě za hrdinu...
Jsem zvědavý na to, co budou tihle "hrdinové" říkat, až vyleze najevo vše okolo těch Biolaboratoří.


Co je na tom tak důležitého a zajímavého ? Jestli kecá, tak nic nového a pokud říká pravdu, tak se vykecává a je sám hlupák, protože prozrazuje taktická data, která by mohla být použita proti němu. Ale tady je samozřejmě za hrdinu... Jsem zvědavý na to, co budou tihle "hrdinové" říkat, až vyleze najevo vše okolo těch Biolaboratoří.

Zelenskyj nakonec Azov pohřbil s tím, že "Mariupol není možné odblokovat vojenskými prostředky".


"To nejsou myšlenky, to jsou závěry vedení naší armády," zdůraznil.


Dodal, že Ukrajina nyní nedisponuje tak těžkými zbraněmi, které by jí umožnily odblokovat Mariupol.


Zdroj: https://meduza.io/news/2022/05/08/prezident-ukrainy-zayavil-chto-razblokirovat-mariupol-voennym-putem-nevozmozhno


https://military.pravda.ru/news/1706869-kiev_pokhoronil_azov/


Zelenskyj nakonec Azov pohřbil s tím, že "Mariupol není možné odblokovat vojenskými prostředky". "To nejsou myšlenky, to jsou závěry vedení naší armády," zdůraznil. Dodal, že Ukrajina nyní nedisponuje tak těžkými zbraněmi, které by jí umožnily odblokovat Mariupol. Zdroj: https://meduza.io/news/2022/05/08/prezident-ukrainy-zayavil-chto-razblokirovat-mariupol-voennym-putem-nevozmozhno https://military.pravda.ru/news/1706869-kiev_pokhoronil_azov/

Doporučuji celé pozorně přečíst.


https://www.seznamzpravy.cz/clanek/rozhovory-rusove-vypadaji-porad-opile-popisuje-cesky-velitel-jenz-bojuje-na-donbasu-201375


Zběžně jsem prolétl, za mě ztráta času. Už jenom ten zdroj seznam.cz a nadpis "Rusové vypadají pořád opile" a uvnitř mezi nekonkrétními řečmi uvedeno například jak si nás Ukrajinci váží. Hodnotím čistá propaganda pro nábor dalších nešťastníků a další dobrovolnou finanční podporu od národa.


[quote="pid:70998, uid:826"]Doporučuji celé pozorně přečíst. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/rozhovory-rusove-vypadaji-porad-opile-popisuje-cesky-velitel-jenz-bojuje-na-donbasu-201375[/quote] Zběžně jsem prolétl, za mě ztráta času. Už jenom ten zdroj seznam.cz a nadpis "Rusové vypadají pořád opile" a uvnitř mezi nekonkrétními řečmi uvedeno například jak si nás Ukrajinci váží. Hodnotím čistá propaganda pro nábor dalších nešťastníků a další dobrovolnou finanční podporu od národa.
Upravené 9. 5. 2022 o 06:23

Doporučuji celé pozorně přečíst.


Mě se tam "líbilo", jak Rusové používají zastaralou taktiku umísťovat těžkou techniku doprostřed ulice.


Nevysloveno: Ukrajinci používají přeci moderní taktiku, že těžkou techniku umísťují na dvorky domů.


Tj. podobně jako ve videu s těmi našimi dobrovolníky, které Ukrové označili za zloděje (a ti potvrdili, že všechny sejfy v místech, kde byli celou dobu Ukrajinci byly vyrabované) jsme dostali černé na bílém potvrzení toho, jak to na bojišti ve skutečnosti vypadá.


[quote="pid:70998, uid:826"]Doporučuji celé pozorně přečíst.[/quote] Mě se tam "líbilo", jak Rusové používají zastaralou taktiku umísťovat těžkou techniku doprostřed ulice. Nevysloveno: Ukrajinci používají přeci moderní taktiku, že těžkou techniku umísťují na dvorky domů. Tj. podobně jako ve videu s těmi našimi dobrovolníky, které Ukrové označili za zloděje (a ti potvrdili, že všechny sejfy v místech, kde byli celou dobu Ukrajinci byly vyrabované) jsme dostali černé na bílém potvrzení toho, jak to na bojišti ve skutečnosti vypadá.

Mě se tam "líbilo", jak Rusové používají zastaralou taktiku umísťovat těžkou techniku doprostřed ulice.


Nevysloveno: Ukrajinci používají přeci moderní taktiku, že těžkou techniku umísťují na dvorky domů.


To mě tam taky trefilo do očí. V podstatě se vysmívá tomu, že se snaží minimalizovat riziko pro civily,
zatím co se (nevyřčeně) chlubí tím, že oni ano.


[quote="pid:71036, uid:388"]Mě se tam "líbilo", jak Rusové používají zastaralou taktiku umísťovat těžkou techniku doprostřed ulice. Nevysloveno: Ukrajinci používají přeci moderní taktiku, že těžkou techniku umísťují na dvorky domů.[/quote] To mě tam taky trefilo do očí. V podstatě se vysmívá tomu, že se snaží minimalizovat riziko pro civily, zatím co se (nevyřčeně) chlubí tím, že oni ano.

Wali

A popsal realitu Ukrajinských "hrdinů" a jejich "slavné armády a silného odporu".


[quote="pid:71041, uid:317"]Wali[/quote] A popsal realitu Ukrajinských "hrdinů" a jejich "slavné armády a silného odporu".

Brífing ruského ministerstva obrany (10.05.2022)


Jednotky Ľudových milícií Luhanskej ľudovej republiky s podporou Ozbrojených síl Ruskej federácie po dokončení čistky od nacionalistov obce POPASNAYA prelomili do hĺbky obranu nepriateľa a dosiahli administratívnu hranicu hl. Luhanská ľudová republika. V dôsledku ofenzívy bolo zničených až 120 nacionalistov, 13 obrnených vozidiel a 12 vozidiel na rôzne účely.
💥 Operačno-taktické a armádne letectvo zasiahlo cez noc 16 oblastí koncentrácie živej sily a vojenskej techniky Ozbrojených síl Ukrajiny.
💥 Raketové jednotky a delostrelecké jednotky zasiahli 33 veliteľských stanovíšť, 407 oblastí koncentrácie živej sily a vojenskej techniky, ako aj päť skladov munície a paliva v okresoch Nikolajev a Mirnyj v Nikolajevskej oblasti. V dôsledku štrajkov bolo zničených až 380 nacionalistov, znefunkčnených 53 jednotiek vojenskej techniky.


💥 Večer 9. mája bolo počas leteckej bitky pri obci NOVAJA DMITROVKA v Charkovskej oblasti zostrelené lietadlo Su-25 ukrajinských vzdušných síl.


💥 Ruské systémy protivzdušnej obrany v noci zničili 3 ukrajinské bezpilotné lietadlá v oblastiach osád MOSPINO, UNOKOMMUNARSK Doneckej ľudovej republiky a mesta ODESSA. Nad osadou CHARTSIZSK v Doneckej ľudovej republike bola zadržaná ukrajinská raketa Točka-U a viacnásobný raketomet Smerč. Ďalšie 2 rakety viacnásobného odpaľovacieho raketového systému Smerč boli zostrelené v oblastiach MALA KAMYŠVACHA a IZJUM v Charkovskej oblasti.


📊 Celkovo od začiatku špeciálnej vojenskej operácie 163 lietadiel, 124 vrtuľníkov, 793 bezpilotných prostriedkov, 300 protilietadlových raketových systémov, 2979 tankov a iných obrnených bojových vozidiel, 351 inštalácií viacnásobných odpaľovacích raketových systémov, 1440 poľných diel kanóny a mínomety, ako aj 2789 jednotiek špeciálnych vojenských vozidiel.
http://instupino.ru/novosti/bezopasnost/10-05-2022-utrenniy-brifing-ministerstva-oborony-rf


Brífing ruského ministerstva obrany (10.05.2022) ------------------------------------------------ ** Jednotky Ľudových milícií** Luhanskej ľudovej republiky s podporou Ozbrojených síl Ruskej federácie po dokončení čistky od nacionalistov obce POPASNAYA prelomili do hĺbky obranu nepriateľa a dosiahli administratívnu hranicu hl. Luhanská ľudová republika. V dôsledku ofenzívy bolo zničených až 120 nacionalistov, 13 obrnených vozidiel a 12 vozidiel na rôzne účely.

Vývoz cenných surovín z Donbasa


Zatiaľ čo obilie sa masívne vyváža z Odesských a Nikolajevských oblastí
na pozadí neúspešnej siacej kampane na zaplatenie pôžičky a prenájmu, a obvinenie Ruska z hladomoru 2.0, cenné zdroje sa vyvážajú aj z Donbasu.
Kým je ešte príležitosť, ukrajinské vedenie sa snaží odčerpať zdroje.


Od 26. apríla do 9. mája bolo z obohacovacieho závodu Svjatovarvarinskaja v Udačnom v Doneckej oblasti do stanice Užhorod vypravených 10 vlakov s uhoľným koncentrátom. Z Pokrovska boli vypravené dva vlaky s lámaným kameňom.


Ďalšia trasa je vzhľadom na polohu na hraniciach so Slovenskom a Maďarskom mimoriadne prehľadná.
https://t.me/rybar/32461
627a468016aac


Vývoz cenných surovín z Donbasa ------------------------------- **Zatiaľ čo obilie sa masívne vyváža z Odesských a Nikolajevských oblastí** na pozadí neúspešnej siacej kampane na zaplatenie pôžičky a prenájmu, a obvinenie Ruska z hladomoru 2.0, cenné zdroje sa vyvážajú aj z Donbasu. **Kým je ešte príležitosť, ukrajinské vedenie sa snaží odčerpať zdro**je. Od 26. apríla do 9. mája bolo z obohacovacieho závodu Svjatovarvarinskaja v Udačnom v Doneckej oblasti do stanice Užhorod vypravených 10 vlakov s uhoľným koncentrátom. Z Pokrovska boli vypravené dva vlaky s lámaným kameňom. Ďalšia trasa je vzhľadom na polohu na hraniciach so Slovenskom a Maďarskom mimoriadne prehľadná. https://t.me/rybar/32461 ![627a468016aac](serve/attachment&path=627a468016aac)
Upravené 10. 5. 2022 o 13:04

Teraz je už jasné, aké víťazstvo chcel narkoman Zelenskyj 9. mája zinscenovať. Výňatok z brífingu ministerstva obrany o Haďom ostrove


Od 7. mája na priamy rozkaz Zelenského ukrajinský generálny štáb za priamej účasti poradcov z USA a Spojeného kráľovstva plánoval operáciu na obsadenie Hadieho ostrova.


Počas uplynulých dvoch dní sa uskutočnilo niekoľko zúfalých pokusov o letecký a námorný útok na Hadí ostrov, ktorý je dôležitý pre zabezpečenie kontroly nad severozápadnou časťou Čierneho mora.


Pri odrážaní útokov v regióne Hadieho ostrova boli vo vzduchu zostrelené štyri ukrajinské lietadlá vrátane troch Su-24 a jedného Su-27, tri vrtuľníky Mi-8 s výsadkovými jednotkami na palube a jeden vrtuľník Mi-24. V priebehu dvoch dní bolo vo vzduchu zostrelených 29 ukrajinských bezpilotných lietadiel vrátane ôsmich útočných dronov Bayraktar TB-2. Medzitým boli dnes popoludní zostrelené štyri bezpilotné lietadlá Bayraktar.


Počas pokusu o vylodenie v noci 8. mája boli zničené aj tri obrnené ukrajinské obojživelné výsadkové člny projektu 58181 Centaur s ukrajinským námorným personálom.


Viac ako 50 ukrajinských diverzantov bolo zabitých na mori a na pobreží počas vylodenia a pokusu usadiť sa na ostrove. Na pobreží ostrova Serpentine zostalo 24 tiel mŕtvych ukrajinských vojakov.
https://politikus.info/events/143733-poteri-vsu-pri-popytkah-zahvata-ostrova-zmeinyy.html


Teraz je už jasné, aké víťazstvo chcel narkoman Zelenskyj 9. mája zinscenovať. Výňatok z brífingu ministerstva obrany o Haďom ostrove Od 7. mája na priamy rozkaz Zelenského ukrajinský generálny štáb za priamej účasti poradcov z USA a Spojeného kráľovstva plánoval operáciu na obsadenie Hadieho ostrova. Počas uplynulých dvoch dní sa uskutočnilo niekoľko zúfalých pokusov o letecký a námorný útok na Hadí ostrov, ktorý je dôležitý pre zabezpečenie kontroly nad severozápadnou časťou Čierneho mora. Pri odrážaní útokov v regióne Hadieho ostrova boli vo vzduchu zostrelené štyri ukrajinské lietadlá vrátane troch Su-24 a jedného Su-27, tri vrtuľníky Mi-8 s výsadkovými jednotkami na palube a jeden vrtuľník Mi-24. V priebehu dvoch dní bolo vo vzduchu zostrelených 29 ukrajinských bezpilotných lietadiel vrátane ôsmich útočných dronov Bayraktar TB-2. Medzitým boli dnes popoludní zostrelené štyri bezpilotné lietadlá Bayraktar. Počas pokusu o vylodenie v noci 8. mája boli zničené aj tri obrnené ukrajinské obojživelné výsadkové člny projektu 58181 Centaur s ukrajinským námorným personálom. Viac ako 50 ukrajinských diverzantov bolo zabitých na mori a na pobreží počas vylodenia a pokusu usadiť sa na ostrove. Na pobreží ostrova Serpentine zostalo 24 tiel mŕtvych ukrajinských vojakov. https://politikus.info/events/143733-poteri-vsu-pri-popytkah-zahvata-ostrova-zmeinyy.html
Upravené 10. 5. 2022 o 15:25
44.17k
236
51
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept