Zahraničná politika
Komunistická strana navrhla nahradit ruskou trikolóru vlajkou SSSR

Komunistická strana Ruské federace navrhuje nahradit ruskou trikolóru vlajkou SSSR, aby zajistila Rusku princip nástupnictví Unie na jeho území, odpovídající dokument byl zveřejněn v elektronické databázi Dumy .


"Státní vlajka Ruské federace je červené obdélníkové plátno s vyobrazením v horním rohu u hole, zlatým srpem a kladivem a nad nimi červenou pěticípou hvězdou orámovanou zlatým okrajem. Poměr šířky vlajky na její délku je 1:2,“ je navrženo v čl. 1 návrhu zákona.


V odůvodnění k návrhu zákona se uvádí, že tyto změny odstraní historickou mezeru a pokusy o nejednoznačný výklad legislativy, přispějí k vlastenecké výchově občanů.
„Přijetí tohoto federálního ústavního zákona odstraní dosavadní historickou mezeru a pokusy o nejednoznačný výklad legislativy a také přispěje k vlastenecké výchově občanů, umožní vám svobodně a otevřeně projevovat pocity hrdosti na svou zemi, lásku a respekt k němu, zachovat úctu a památku našich předků - obránců vlasti. Rusko vrátí symbol slavných vítězství a velké světové velmoci," píše se ve vysvětlivce k návrhu zákona.


Podle vysvětlující poznámky byla otázka státních národních barev opakovaně nastolena za vlády dynastie Romanovců, včetně roku 1910, kdy bylo navrženo zrušit bílo-modro-červenou vlajku.


"Takže 10. května 1910 byla pod Ministerstvem spravedlnosti Ruské říše zřízena zvláštní schůze, která měla objasnit otázku ruských státních národních barev. Tato schůzka odhalila absenci přísných heraldických důvodů pro oba zastánce bílo-modré -červené a černo-žluto-bílé vlajky. Zvláštní schůze opravena: „Ani jedna ani druhá není historická ruská vlajka.“ Schůze navrhla zrušit bílo-modro-červenou vlajku (ponechat ji pouze pro obchodní lodě ve vnitrozemních vodách),“ uvádí se ve vysvětlivce k návrhu zákona.
Náklady na implementaci zákona si vyžádají vládní financování a rozpočtové změny.
https://ria.ru/20220419/kprf-1784306624.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


**Komunistická strana Ruské federace navrhuje nahradit ruskou trikolóru vlajkou SSSR, aby zajistila Rusku princip nástupnictví Unie na jeho území, odpovídající dokument byl zveřejněn v elektronické databázi Dumy .** "Státní vlajka Ruské federace je červené obdélníkové plátno s vyobrazením v horním rohu u hole, zlatým srpem a kladivem a nad nimi červenou pěticípou hvězdou orámovanou zlatým okrajem. Poměr šířky vlajky na její délku je 1:2,“ je navrženo v čl. 1 návrhu zákona. V odůvodnění k návrhu zákona se uvádí, že tyto změny odstraní historickou mezeru a pokusy o nejednoznačný výklad legislativy, přispějí k vlastenecké výchově občanů. „Přijetí tohoto federálního ústavního zákona odstraní dosavadní historickou mezeru a pokusy o nejednoznačný výklad legislativy a také přispěje k vlastenecké výchově občanů, umožní vám svobodně a otevřeně projevovat pocity hrdosti na svou zemi, lásku a respekt k němu, zachovat úctu a památku našich předků - obránců vlasti. Rusko vrátí symbol slavných vítězství a velké světové velmoci," píše se ve vysvětlivce k návrhu zákona. Podle vysvětlující poznámky byla otázka státních národních barev opakovaně nastolena za vlády dynastie Romanovců, včetně roku 1910, kdy bylo navrženo zrušit bílo-modro-červenou vlajku. "Takže 10. května 1910 byla pod Ministerstvem spravedlnosti Ruské říše zřízena zvláštní schůze, která měla objasnit otázku ruských státních národních barev. Tato schůzka odhalila absenci přísných heraldických důvodů pro oba zastánce bílo-modré -červené a černo-žluto-bílé vlajky. Zvláštní schůze opravena: „Ani jedna ani druhá není historická ruská vlajka.“ Schůze navrhla zrušit bílo-modro-červenou vlajku (ponechat ji pouze pro obchodní lodě ve vnitrozemních vodách),“ uvádí se ve vysvětlivce k návrhu zákona. Náklady na implementaci zákona si vyžádají vládní financování a rozpočtové změny. https://ria.ru/20220419/kprf-1784306624.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop
Upravené 19. 4. 2022 o 17:18

Ruské školy zavedou před vyučováním povinný poslech státní hymny


Ministr školství Kravcov oznámil týdenní provádění státní hymny ve školách od 1. září


Od nového akademického roku budou děti v ruských školách jednou týdně před vyučováním zpívat státní hymnu. Podle agentury TASS to oznámil ruský ministr školství Sergej Kravcov .


Doplnil, že od 1. září zavedou školy také povinné vztyčování státní vlajky na začátku školního týdne.


Ministerstvo školství se podle Kravcova chystá v letech 2022-2023 vybavit všechny ruské školy státními symboly.
https://lenta.ru/news/2022/04/19/gimn/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Snad zákon o státní vlajce přijmou co nejrychleji. Aby děcka už nevztyčovala vlasovský hadr, jak to chtěli liberálové.


**Ruské školy zavedou před vyučováním povinný poslech státní hymny** Ministr školství Kravcov oznámil týdenní provádění státní hymny ve školách od 1. září Od nového akademického roku budou děti v ruských školách jednou týdně před vyučováním zpívat státní hymnu. Podle agentury TASS to oznámil ruský ministr školství Sergej Kravcov . Doplnil, že od 1. září zavedou školy také povinné vztyčování státní vlajky na začátku školního týdne. Ministerstvo školství se podle Kravcova chystá v letech 2022-2023 vybavit všechny ruské školy státními symboly. https://lenta.ru/news/2022/04/19/gimn/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop Snad zákon o státní vlajce přijmou co nejrychleji. Aby děcka už nevztyčovala vlasovský hadr, jak to chtěli liberálové.
Upravené 19. 4. 2022 o 17:54

no počkať, ja som včera dokončila veniec na Deň Pobedy s trikolórou smile


no počkať, ja som včera dokončila veniec na Deň Pobedy s trikolórou (wasntme)

Ruské školy zavedou před vyučováním povinný poslech státní hymny


To uz skusali aj u nas. Je to presne ako hovorime imitacne-propagacna cinnost. Vies si predstavit, co sa udeje v hlavach deti, co budu MUSIET toto povinne absolvovat tyzden, co tyzden?
Teda nechcem Ti nic podsuvat, Taurus, nikde si nenapisal, ze to schvalujes, ale mne to pride ako krok zlym smerom. Nie je to urcene dospelemu publiku, ale formujucim sa mladym rebelom.


[quote="pid:68501, uid:158"]Ruské školy zavedou před vyučováním povinný poslech státní hymny[/quote] To uz skusali aj u nas. Je to presne ako hovorime imitacne-propagacna cinnost. Vies si predstavit, co sa udeje v hlavach deti, co budu MUSIET toto povinne absolvovat tyzden, co tyzden? Teda nechcem Ti nic podsuvat, Taurus, nikde si nenapisal, ze to schvalujes, ale mne to pride ako krok zlym smerom. Nie je to urcene dospelemu publiku, ale formujucim sa mladym rebelom.

Vlajka bude nějak fungovat vždy, jestli to dopadne, tak to je velké vítězství a potvrzení suverenity Ruska. No a elity budou pracovat stejně jako za dříve za socialismu pomocí znechucování. Obyvatelstvu a obzvláště mladé generaci se budou snažit státní symboly maximálně znechutit nějakou otravnou buzerací. Záleží pak jak bude "obřad" vztyčení vlajky prováděn jaký mu dají účastníci obsah, hádám že si s tím Rusové poradí a budou hrdí a nenechají elity provádět staré otřepané špinavé triky.


V.V.Pjakin mluvil o tom, že by vlajka měla být v symbolech drobně pozměněna, ale neprozradil jak. Co si o tom myslíte ?


Například: kladivo a srp je marxistický symbol, ale na druhou stranu je to symbol práce v zemědělství a ve výrobě. A poskytuje tím symbolem lepší odlišení od Čínské vlajky.


Červená pěticípá hvězda mi připadá dobra je taková Ruská, "bolševická" a na věžích Kremlu jsou červené pěticípé hvězdy. Ale pěticípá hvězda je na vlajkách hojně využívá (vlajka USA, vlajka EU, vlajka Číny ..)


Vlajka bude nějak fungovat vždy, jestli to dopadne, tak to je velké vítězství a potvrzení suverenity Ruska. No a elity budou pracovat stejně jako za dříve za socialismu pomocí znechucování. Obyvatelstvu a obzvláště mladé generaci se budou snažit státní symboly maximálně znechutit nějakou otravnou buzerací. Záleží pak jak bude "obřad" vztyčení vlajky prováděn jaký mu dají účastníci obsah, hádám že si s tím Rusové poradí a budou hrdí a nenechají elity provádět staré otřepané špinavé triky. V.V.Pjakin mluvil o tom, že by vlajka měla být v symbolech drobně pozměněna, ale neprozradil jak. Co si o tom myslíte ? Například: kladivo a srp je marxistický symbol, ale na druhou stranu je to symbol práce v zemědělství a ve výrobě. A poskytuje tím symbolem lepší odlišení od Čínské vlajky. Červená pěticípá hvězda mi připadá dobra je taková Ruská, "bolševická" a na věžích Kremlu jsou červené pěticípé hvězdy. Ale pěticípá hvězda je na vlajkách hojně využívá (vlajka USA, vlajka EU, vlajka Číny ..)
Upravené 19. 4. 2022 o 19:43

pěticípá hvězda je na vlajkách hojně využívá (vlajka USA, vlajka EU, vlajka Číny ..)

S tou hviezdou by som bol opatrný. Neviem to potvrdiť z vierohodného zdroja, ale po prevrate sa v rôznych časopisoch, ktoré neskôr zanikli, často písalo, že päťcípa hviezda znamená podriadenosť etniku, ktoré používa šesťcípu hviezdu (Dávidovú).


No a elity budou pracovat stejně jako za dříve za socialismu pomocí znechucování. Obyvatelstvu a obzvláště mladé generaci se budou snažit státní symboly maximálně znechutit nějakou otravnou buzerací. Záleží pak jak bude "obřad" vztyčení vlajky prováděn jaký mu dají účastníci obsah

Presne s týmto sa stotožňujem. Veľmi tenký ľad.


[quote="pid:68516, uid:426"]pěticípá hvězda je na vlajkách hojně využívá (vlajka USA, vlajka EU, vlajka Číny ..)[/quote] S tou hviezdou by som bol opatrný. Neviem to potvrdiť z vierohodného zdroja, ale po prevrate sa v rôznych časopisoch, ktoré neskôr zanikli, často písalo, že päťcípa hviezda znamená podriadenosť etniku, ktoré používa šesťcípu hviezdu (Dávidovú). [quote="pid:68516, uid:426"]No a elity budou pracovat stejně jako za dříve za socialismu pomocí znechucování. Obyvatelstvu a obzvláště mladé generaci se budou snažit státní symboly maximálně znechutit nějakou otravnou buzerací. Záleží pak jak bude "obřad" vztyčení vlajky prováděn jaký mu dají účastníci obsah[/quote] Presne s týmto sa stotožňujem. Veľmi tenký ľad.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Upravené 19. 4. 2022 o 19:52

@Doctor Devotee Bereš to apriori jako buzeraci. To zdaleka nemusí takto fungovat. Záleží na prostředí a lidech (učitelích a rodičích). Proces nesestává jen z tohoto opatření, ale ja vyústěním dlouhodobého trendu.

@Doctor Devotee Bereš to apriori jako buzeraci. To zdaleka nemusí takto fungovat. Záleží na prostředí a lidech (učitelích a rodičích). Proces nesestává jen z tohoto opatření, ale ja vyústěním dlouhodobého trendu.

Vážení rudá pěticípá hvězda symbolizuje jednotu pracujících celého světa bez rozdílu, tedy jednotu lidí pracujících hlavou i rukama. Jsou všichni ti co žijí z platu či mzdy. Jsou ti co nejsou držiteli výrobních prostředků čili normální pracující třida. A dále rudá barva symbolizuje barvu krve prolité za svobodu stejně tak jako rudá barva vlajky. Ohledně hvězdiček na vlajkách USA či EU bude rozhodující ta barva. Žlutá barva hvězd mě evokuje židy, ale mohu se mýlit. Takže na rudé pěticípé hvězdě není nic špatného. Srp a kladivo původně symbolizovalo jednotu německých dělníků a ruských rolníků, tedy spojení německých technologií a ruských zdrojů.


Vážení rudá pěticípá hvězda symbolizuje jednotu pracujících celého světa bez rozdílu, tedy jednotu lidí pracujících hlavou i rukama. Jsou všichni ti co žijí z platu či mzdy. Jsou ti co nejsou držiteli výrobních prostředků čili normální pracující třida. A dále rudá barva symbolizuje barvu krve prolité za svobodu stejně tak jako rudá barva vlajky. Ohledně hvězdiček na vlajkách USA či EU bude rozhodující ta barva. Žlutá barva hvězd mě evokuje židy, ale mohu se mýlit. Takže na rudé pěticípé hvězdě není nic špatného. Srp a kladivo původně symbolizovalo jednotu německých dělníků a ruských rolníků, tedy spojení německých technologií a ruských zdrojů.

Jarek

Hviezda je symbolom človeka. Cíp hore - hlava, cipy do strán - ruky, cípy dole - nohy. Satanisti používajú obrátenú hviezdu, kde je na vrchole pohlavný úd človeka a nohy. Červená, pretože človek ma v krvy hemoglobín - krv suchozemských stvorení fungujúca na železe. Modrá krv plazov, rýb, obojživelníkov, (ževraj "grófska krv židojašterov"smile fungujúca na medi je určená skôr pre prebývanie pod vodou.
Povinné počúvanie štátnej hymny je taká dvojsečná zbraň. Keď bude učiteľ ako sa patrí, tak to bude zanechávať dobrý dojem u študentov. Ak bude učiteľ nula, tak študenti si budú robiť srandu z hymny. Kde vám dieťa dačo môže vedieť o hymnách. Ja by som ten posluch doplnil o obrazový sprievod. Každý týždeň by mala určitá skupina vytvoriť sprievodné video k hymne. Každý týždeň iné, pútavé. Video by sa púšťalo na tabuli, alebo nejakou inou formou. Školy dneska bežne majú projektory. Prípadne deti majú mobily s veľkou obrazovkou a wifi. Tak by si video pustili. Obrazy by správne zapísali hymnu do podvedomia detí. Účinok + 1000 %. Možnosť záškodníctva by sa zmenšila rádovo.


Hviezda je symbolom človeka. Cíp hore - hlava, cipy do strán - ruky, cípy dole - nohy. Satanisti používajú obrátenú hviezdu, kde je na vrchole pohlavný úd človeka a nohy. Červená, pretože človek ma v krvy hemoglobín - krv suchozemských stvorení fungujúca na železe. Modrá krv plazov, rýb, obojživelníkov, (ževraj "grófska krv židojašterov") fungujúca na medi je určená skôr pre prebývanie pod vodou. Povinné počúvanie štátnej hymny je taká dvojsečná zbraň. Keď bude učiteľ ako sa patrí, tak to bude zanechávať dobrý dojem u študentov. Ak bude učiteľ nula, tak študenti si budú robiť srandu z hymny. Kde vám dieťa dačo môže vedieť o hymnách. Ja by som ten posluch doplnil o obrazový sprievod. Každý týždeň by mala určitá skupina vytvoriť sprievodné video k hymne. Každý týždeň iné, pútavé. Video by sa púšťalo na tabuli, alebo nejakou inou formou. Školy dneska bežne majú projektory. Prípadne deti majú mobily s veľkou obrazovkou a wifi. Tak by si video pustili. Obrazy by správne zapísali hymnu do podvedomia detí. Účinok + 1000 %. Možnosť záškodníctva by sa zmenšila rádovo.

hvězda ukazuje směr , kosák (zemědělci )+ kladivo ( dělnická trida) =pracující třída
červená barva - samostatná globální politika (bez vnějších vlivů)
(po prvej a 2sv.aj zfarbená krvou predkov braniacich vlast)
farba zlatá - zlatá (žlutá) je barvou Slunce


hvězda ukazuje směr , kosák (zemědělci )+ kladivo ( dělnická trida) =pracující třída červená barva - samostatná globální politika (bez vnějších vlivů) (po prvej a 2sv.aj zfarbená krvou predkov braniacich vlast) farba zlatá - zlatá (žlutá) je barvou Slunce
Upravené 19. 4. 2022 o 20:55

Což o to - mít znovu rudou vlajku ničemu neuškodí. Jen to kladívko bych tam nedávala. Vím, že to byl na původní vlajce symbol dělníků a srp zas rolníků. Jenže - jestli se nepletu - kladívko používají i zednáři, ne?
Návrat rudé vlajky nejspíš urychlila ta donbaská bábuška. Už jí ztvárňují do sochy - budoucí ozdoby památníku ve Voroněži. Bábuška se stala symbolem novodobého boje proti fašismu.
625f09a0f4161
A s hymnou a vlajkou ve škole to není dobrý nápad. Tedy - tímto způsobem. Souhlasím s předřečníky, že k tomu bude odpor.
Vlajka by měla na škole viset stále. A hymnu bych dětem připomínala a s nimi zpívala jen při slavnostních příležitostech (u příležitosti nějakého svátku). Protože hymna je slavnostní a plýtvat vším slavnostním v každodennosti z toho slavnostního každodenní a běžné udělá.


Což o to - mít znovu rudou vlajku ničemu neuškodí. Jen to kladívko bych tam nedávala. Vím, že to byl na původní vlajce symbol dělníků a srp zas rolníků. Jenže - jestli se nepletu - kladívko používají i zednáři, ne? Návrat rudé vlajky nejspíš urychlila ta donbaská bábuška. Už jí ztvárňují do sochy - budoucí ozdoby památníku ve Voroněži. Bábuška se stala symbolem novodobého boje proti fašismu. ![625f09a0f4161](serve/attachment&path=625f09a0f4161) A s hymnou a vlajkou ve škole to není dobrý nápad. Tedy - tímto způsobem. Souhlasím s předřečníky, že k tomu bude odpor. Vlajka by měla na škole viset stále. A hymnu bych dětem připomínala a s nimi zpívala jen při slavnostních příležitostech (u příležitosti nějakého svátku). Protože hymna je slavnostní a plýtvat vším slavnostním v každodennosti z toho slavnostního každodenní a běžné udělá.

donbaská bábuška.

Nečudoval by som sa keby tú bábušku vzali spolu aj zo zástavou na vojenskú prehliadku na červenom námestí, na tribúnu vedľa Putina smile
To by bola paráda.... smile


[quote="pid:68533, uid:203"]donbaská bábuška.[/quote] Nečudoval by som sa keby tú bábušku vzali spolu aj zo zástavou na vojenskú prehliadku na červenom námestí, na tribúnu vedľa Putina :) To by bola paráda.... ]:)

keby tú bábušku vzali spolu aj zo zástavou na vojenskú prehliadku
Otázne je, že či vôbec tá babka ešte žije a čo nasledovalo po skončení toho videa? Lebo to malo byť niekde v okolí Kyjeva potom čo sa Rusi stiahli. A pár dni nato vyšlo najprv to strašné video kde náckovia dorážajú zajatých vojakov VDV RF, ktorých predtým podrezali a potom nasledovala provokácia v Búči....


[quote="pid:68537, uid:138"]keby tú bábušku vzali spolu aj zo zástavou na vojenskú prehliadku[/quote] Otázne je, že či vôbec tá babka ešte žije a čo nasledovalo po skončení toho videa? Lebo to malo byť niekde v okolí Kyjeva potom čo sa Rusi stiahli. A pár dni nato vyšlo najprv to strašné video kde náckovia dorážajú zajatých vojakov VDV RF, ktorých predtým podrezali a potom nasledovala provokácia v Búči....

.Doctor napisal: Nie je to urcene dospelemu publiku, ale formujucim sa mladym rebelom.
Ved prave o to ide. Ja ako formujuci sa mlady rebel za marxizmu som pokladal za otravne pionierske nastupy pochody a vsetko okolo toho. Budovat a branit socialisticku vlast Bud pripraveny - Vzdy pripraveny. Toto ma naprogramovalo aj ked som na to frflal plus povinna vojencina. Dnes su to vychodene cesticky v neuronovej sieti lebo som pripraveny. ( v ramci veku 57r.) TOTO ROBIT TREBA a zvlast rusi maju teda historicky na com stavat. Drzim palce rusom nech to schvalia. ( marxisticke hovadiny bokom)


.Doctor napisal: Nie je to urcene dospelemu publiku, ale formujucim sa mladym rebelom. Ved prave o to ide. Ja ako formujuci sa mlady rebel za marxizmu som pokladal za otravne pionierske nastupy pochody a vsetko okolo toho. Budovat a branit socialisticku vlast Bud pripraveny - Vzdy pripraveny. Toto ma naprogramovalo aj ked som na to frflal plus povinna vojencina. Dnes su to vychodene cesticky v neuronovej sieti lebo som pripraveny. ( v ramci veku 57r.) TOTO ROBIT TREBA a zvlast rusi maju teda historicky na com stavat. Drzim palce rusom nech to schvalia. ( marxisticke hovadiny bokom)

Snad to bude co nejdřív.


Jen se ptám, není někde zakopanej pes vzhledem k tomu, že to navrhuje komunistická strana?


Snad to bude co nejdřív. Jen se ptám, není někde zakopanej pes vzhledem k tomu, že to navrhuje komunistická strana?

Otázne je, že či vôbec tá babka ešte žije a čo nasledovalo po skončení toho videa? Lebo to malo byť niekde v okolí Kyjeva potom čo sa Rusi stiahli. A pár dni nato vyšlo najprv to strašné video kde náckovia dorážajú zajatých vojakov VDV RF, ktorých predtým podrezali a potom nasledovala provokácia v Búči....

Ano, tak zní kardinální otázka.
Protože podle všech “pravidel” by oba staroušci měli být mrtví ještě na tom prvotním videu.
Jak známo, není hloupých otázek, pouze některé odpovědi mohou být hloupé.
A taky ve správně položené otázce bývá skrytá odpověď.
Počítám s tím, že jsme svědky unikátní egregoriálně-matriční/magické kombinované (strukturní i bezstrukturní) operace Ruských žreců (volchvů?), která je pravděpodobně pouze jednou z podoperací mnohem objemnějšího celku.


Fáze 0: rudá vlajka funguje vedle trikolory na každoročních přehlídkách (všimni si množného čísla, přehlídky totiž nejsou jenom v Moskvě) ke Dni vítězství ve formě tzv. “znamja pabědy”
Fáze 1: VVPj už několik let trpělivě šíří svoji “teorii vlajek”, v rámci které ozvučuje koloniální vlasovskou trikoloru, nadává na ni (přesněji: uznává ji jako dočasný státní symbol, ale považuje za nepřípustné ji nosit např. na pochodech “Nesmrtelného pluku”) a rudou vlajku předkládá, jako jedinou možnou vlajku suverénního Ruska a symbol schopnosti vést vlastní globální politiku
Fáze 2: na Ruských vojenských vozidlech na Ukrajině je vidět vlát rudá vlajka
Fáze 3: “Operace Bábuška” - virální video, vznikají grafiti, sochy, kresby, ... (náhody neexistují - to by popíralo princip kauzality - avšak příčiny mají pravděpodobnostní charakter a jsou často mimo okruh pojmů či mimo chápání dané osoby; taková osoba pak použije “náhodu” jako univerzální “příčinu” pro uklidnění své psychiky/snížení tlaku na psychiku)
Fáze 4: na obsazených správních budovách vlaje trikolora a vedle ní rudá vlajka (viděl jsem aspoň v 1 případě, nevím přesně, jak moc je to časté)
Fáze 5: KSRF/КПРФ přijde s návrhem zákona na změnu vlajky RF (popravdě, jediné, co mi na tom celém zatím nesedí je, že s tím přišla právě KSRF, ale to bude možná jenom neznalostí příčiny... :-)
Fáze 6: státní hymna a státní vlajka na školách (pro ty, kteří to kritizují: a nefunguje něco takového - čirou náhodou - na školách v USA? a počítám, že docela úspěšně)
... atd
Pokud se tato operace povede, nastane do nedávna nemyslitelné “kouzlo” změny státní vlajky RF.
Uvidíme. Jak praví klasik: souhlasu netřeba.


Poznámka k

V.V.Pjakin mluvil o tom, že by vlajka měla být v symbolech drobně pozměněna, ale neprozradil jak.

Pokud si to dobře vybavuji, tak VVPj prosazuje převzetí vlajky SSSR beze změny a o blíže nespecifikovaných “drobných změnách” hovořil pouze v souvislosti se státním znakem (erbem) SSSR.


[quote="pid:68538, uid:284"]Otázne je, že či vôbec tá babka ešte žije a čo nasledovalo po skončení toho videa? Lebo to malo byť niekde v okolí Kyjeva potom čo sa Rusi stiahli. A pár dni nato vyšlo najprv to strašné video kde náckovia dorážajú zajatých vojakov VDV RF, ktorých predtým podrezali a potom nasledovala provokácia v Búči....[/quote] Ano, tak zní kardinální otázka. Protože podle všech “pravidel” by oba staroušci měli být mrtví ještě na tom prvotním videu. Jak známo, není hloupých otázek, pouze některé odpovědi mohou být hloupé. A taky ve správně položené otázce bývá skrytá odpověď. Počítám s tím, že jsme svědky unikátní egregoriálně-matriční/magické kombinované (strukturní i bezstrukturní) operace Ruských žreců (volchvů?), která je pravděpodobně pouze jednou z podoperací mnohem objemnějšího celku. Fáze 0: rudá vlajka funguje vedle trikolory na každoročních přehlídkách (všimni si množného čísla, přehlídky totiž nejsou jenom v Moskvě) ke Dni vítězství ve formě tzv. “znamja pabědy” Fáze 1: VVPj už několik let trpělivě šíří svoji “teorii vlajek”, v rámci které ozvučuje koloniální vlasovskou trikoloru, nadává na ni (přesněji: uznává ji jako dočasný státní symbol, ale považuje za nepřípustné ji nosit např. na pochodech “Nesmrtelného pluku”) a rudou vlajku předkládá, jako jedinou možnou vlajku suverénního Ruska a symbol schopnosti vést vlastní globální politiku Fáze 2: na Ruských vojenských vozidlech na Ukrajině je vidět vlát rudá vlajka Fáze 3: “Operace Bábuška” - virální video, vznikají grafiti, sochy, kresby, ... (náhody neexistují - to by popíralo princip kauzality - avšak příčiny mají pravděpodobnostní charakter a jsou často mimo okruh pojmů či mimo chápání dané osoby; taková osoba pak použije “náhodu” jako univerzální “příčinu” pro uklidnění své psychiky/snížení tlaku na psychiku) Fáze 4: na obsazených správních budovách vlaje trikolora a vedle ní rudá vlajka (viděl jsem aspoň v 1 případě, nevím přesně, jak moc je to časté) Fáze 5: KSRF/КПРФ přijde s návrhem zákona na změnu vlajky RF (popravdě, jediné, co mi na tom celém zatím nesedí je, že s tím přišla právě KSRF, ale to bude možná jenom neznalostí příčiny... :-) Fáze 6: státní hymna a státní vlajka na školách (pro ty, kteří to kritizují: a nefunguje něco takového - čirou náhodou - na školách v USA? a počítám, že docela úspěšně) ... atd Pokud se tato operace povede, nastane do nedávna nemyslitelné “kouzlo” změny státní vlajky RF. Uvidíme. Jak praví klasik: souhlasu netřeba. Poznámka k [quote="pid:68516, uid:426"]V.V.Pjakin mluvil o tom, že by vlajka měla být v symbolech drobně pozměněna, ale neprozradil jak.[/quote] Pokud si to dobře vybavuji, tak VVPj prosazuje převzetí vlajky SSSR beze změny a o blíže nespecifikovaných “drobných změnách” hovořil pouze v souvislosti se státním znakem (erbem) SSSR.
Upravené 20. 4. 2022 o 02:31

státní vlajka ve školách a zpěv hymny - nemusí to být špatný nápad. Jde o atmosféru ve společnosti. V Kolumbii mě hodně udivovalo, a působilo až nepříjemně-pateticky, pouštění hymny při každé příležitosti ve školách, sportovních akcích atd... Přijel jsem tam zformován určitou osobní historickou zkušeností a zvyklostmi. Naopak pro Kolumbijce to nikdy nebylo něco otravného, nuceného, umělého - brali to jako něco naprosto přirozeného a vždycky nesmírně hrdi na to, že je to JEJICH hymna, jejich už nezávislého národa (myšleno o španělské nadvládě). O společenské atmosféře v Rusku k těmto symbolům by mohl říct někdo, kdo tam žije.


státní vlajka ve školách a zpěv hymny - nemusí to být špatný nápad. Jde o atmosféru ve společnosti. V Kolumbii mě hodně udivovalo, a působilo až nepříjemně-pateticky, pouštění hymny při každé příležitosti ve školách, sportovních akcích atd... Přijel jsem tam zformován určitou osobní historickou zkušeností a zvyklostmi. Naopak pro Kolumbijce to nikdy nebylo něco otravného, nuceného, umělého - brali to jako něco naprosto přirozeného a vždycky nesmírně hrdi na to, že je to JEJICH hymna, jejich už nezávislého národa (myšleno o španělské nadvládě). O společenské atmosféře v Rusku k těmto symbolům by mohl říct někdo, kdo tam žije.
Upravené 20. 4. 2022 o 08:02

Což o to - mít znovu rudou vlajku ničemu neuškodí. Jen to kladívko bych tam nedávala.

( nebudeme používat písmeno Z a V )


  • vlajku by som nechala tak ako je. Len štátny znak by sa malinko zmenilhttps://www.wikiwand.com/cs/St%C3%A1tn%C3%AD_znak_Sov%C4%9Btsk%C3%A9ho_svazu
  • že nacisti zneužili symbol slnka , že zednari zneužili symbol kladiva preto to zas mi osekáme a nebudeme používat ?
  • čo tie krajky na Ukrajine, ktore ukrajinci používaju tie ich vyšívky ? To tiež zrušíme ?
  • su tam vyšivky: zvierat, stromu, života, Nie,že tak sa ponáhlat s rušením .slnka . . .
  • Všetko si necháme a bude sa to využívat a mat význam taký aký má mat ,ale v učebnici sa to budu deti učit , ako to dopadne, ked sa zneužíva symbol na zlo a aj satanisticke ritualy . Každý symbol , každá runa sa vysvetlí ,čo znamená. Všetci , čo k zlu to používali , zle skončili či skončia zle

[quote="pid:68533, uid:203"]Což o to - mít znovu rudou vlajku ničemu neuškodí. Jen to kladívko bych tam nedávala.[/quote] ( nebudeme používat písmeno Z a V ) - vlajku by som nechala tak ako je. Len štátny znak by sa malinko zmenil https://www.wikiwand.com/cs/St%C3%A1tn%C3%AD_znak_Sov%C4%9Btsk%C3%A9ho_svazu - že nacisti zneužili symbol slnka , že zednari zneužili symbol kladiva preto to zas mi osekáme a nebudeme používat ? - čo tie krajky na Ukrajine, ktore ukrajinci používaju tie ich vyšívky ? To tiež zrušíme ? - su tam vyšivky: zvierat, stromu, života, Nie,že tak sa ponáhlat s rušením .slnka . . . - Všetko si necháme a bude sa to využívat a mat význam taký aký má mat , ale v učebnici sa to budu deti učit , ako to dopadne, ked sa zneužíva symbol na zlo a aj satanisticke ritualy . Každý symbol , každá runa sa vysvetlí ,čo znamená. Všetci , čo k zlu to používali , zle skončili či skončia zle
Upravené 20. 4. 2022 o 08:47

popravdě, jediné, co mi na tom celém zatím nesedí je, že s tím přišla právě KSRF, ale to bude možná jenom neznalostí příčiny...

Patrně si ze všech rossionských elit (drtivou většinou zcela zrádných) zachovali (navzdory masivnímu vštěpování západní kultury) elementární napojení na VP. Řečeno slovníkem GP - chtějí si zachránit prdel.


[quote="pid:68546, uid:240"]popravdě, jediné, co mi na tom celém zatím nesedí je, že s tím přišla právě KSRF, ale to bude možná jenom neznalostí příčiny...[/quote] Patrně si ze všech rossionských elit (drtivou většinou zcela zrádných) zachovali (navzdory masivnímu vštěpování západní kultury) elementární napojení na VP. Řečeno slovníkem GP - chtějí si zachránit prdel.

Počítám s tím, že jsme svědky unikátní egregoriálně-matriční/magické kombinované (strukturní i bezstrukturní) operace

Pocitas spravne ....


[quote="pid:68546, uid:240"]Počítám s tím, že jsme svědky unikátní egregoriálně-matriční/magické kombinované (strukturní i bezstrukturní) operace[/quote] Pocitas spravne ....

státní vlajka ve školách a zpěv hymny - nemusí to být špatný nápad. Jde o atmosféru ve společnosti.

Myslím, že je to snaha zdiskreditovat státní symbol v myslích dětí. Je to pokračování systému řízení z doby socialistických zemí v 80 letech 20. století. Výsledek se dostavil v ČR roku 89. Spíše bych řekl, že se ruská komunistická strana tímto návrhem definitivně odkopala a ukázala světu za koho to vlastně "kope"! Vlastně dobrá zpráva ...


[quote="pid:68563, uid:967"]státní vlajka ve školách a zpěv hymny - nemusí to být špatný nápad. Jde o atmosféru ve společnosti.[/quote] Myslím, že je to snaha zdiskreditovat státní symbol v myslích dětí. Je to pokračování systému řízení z doby socialistických zemí v 80 letech 20. století. Výsledek se dostavil v ČR roku 89. Spíše bych řekl, že se ruská komunistická strana tímto návrhem definitivně odkopala a ukázala světu za koho to vlastně "kope"! Vlastně dobrá zpráva ...
  • Povinná hymna na začiatku a na konci školského roka.
  • Vlajku zmeniť na červenú, ale s iným zlatým/žltým symbolom.

- Povinná hymna na začiatku a na konci školského roka. - Vlajku zmeniť na červenú, ale s iným zlatým/žltým symbolom.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 20. 4. 2022 o 15:45

Ruský prezident Vladimir Putin považuje za správné zpívat hymnu a vztyčovat vlajku ve školách. Ale tento obřad by měl být zaveden tam, kde jsou podmínky.


Ruský prezident Vladimir Putin považuje za správné zpívat hymnu a vztyčovat vlajku ve školách. Ale tento obřad by měl být zaveden tam, kde jsou podmínky.


Sergey Kravtsov vysvětlil, jak se dějepis bude vyučovat na základní škole
Tento názor vyjádřil hlava státu ve středu na jednání dozorčí rady platformy „Rusko – země příležitostí“. Ministr školství Ruské federace Sergej Kravcov během jednání připomněl, že nová tradice se ve školách objeví od 1. září příštího akademického roku. Na začátku školního týdne zazpívají hymnu a vztyčí státní vlajku.


"Ano, to je velmi správné a žádané," řekl prezident.


Dodal, že by se tak mělo dít „důstojně“, proto „tam, kde to takto organizovat nelze, je lepší zavedení tradice prozatím odložit“.


Putin zdůraznil, že postup by měl odpovídat významu státních symbolů.
https://rg.ru/2022/04/20/putin-podderzhal-ideiu-podniatiia-flaga-i-ispolneniia-gimna-v-shkolah.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


**Ruský prezident Vladimir Putin považuje za správné zpívat hymnu a vztyčovat vlajku ve školách. Ale tento obřad by měl být zaveden tam, kde jsou podmínky.** Ruský prezident Vladimir Putin považuje za správné zpívat hymnu a vztyčovat vlajku ve školách. Ale tento obřad by měl být zaveden tam, kde jsou podmínky. Sergey Kravtsov vysvětlil, jak se dějepis bude vyučovat na základní škole Tento názor vyjádřil hlava státu ve středu na jednání dozorčí rady platformy „Rusko – země příležitostí“. Ministr školství Ruské federace Sergej Kravcov během jednání připomněl, že nová tradice se ve školách objeví od 1. září příštího akademického roku. **Na začátku školního týdne zazpívají hymnu a vztyčí státní vlajku**. "Ano, to je velmi správné a žádané," řekl prezident. **Dodal, že by se tak mělo dít „důstojně“, proto „tam, kde to takto organizovat nelze, je lepší zavedení tradice prozatím odložit“**. Putin zdůraznil, že postup by měl odpovídat významu státních symbolů. https://rg.ru/2022/04/20/putin-podderzhal-ideiu-podniatiia-flaga-i-ispolneniia-gimna-v-shkolah.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

Veď tam dajte šrób miesto kladiva a obilný klas miesto kosáku a hotovo.


Podľa mňa je tam zlý úmysel.
Jednak je na to moc skoro a okrem toho vracať sa k tej istej vlajke je zásadná chyba podľa mňa.


Veď tam dajte šrób miesto kladiva a obilný klas miesto kosáku a hotovo. Podľa mňa je tam zlý úmysel. Jednak je na to moc skoro a okrem toho vracať sa k tej istej vlajke je zásadná chyba podľa mňa.
Upravené 20. 4. 2022 o 16:51

Veď tam dajte šrób miesto kladiva a obilný klas miesto kosáku a hotovo.


Treba tam dať symbol toho, na čom je nové Rusko postavené a o čo usiluje. Ak je to šrób a obilný klas, je to v poriadku. Ak niečo iné, pouvažovať nad tým a možno začať verejnú diskusiu na túto tému. Vysvetliť význam farieb v heraldike... Aby ľudia chápali o čo ide a prečo sa to robí.


[quote="pid:68645, uid:324"]Veď tam dajte šrób miesto kladiva a obilný klas miesto kosáku a hotovo.[/quote] Treba tam dať symbol toho, na čom je nové Rusko postavené a o čo usiluje. Ak je to šrób a obilný klas, je to v poriadku. Ak niečo iné, pouvažovať nad tým a možno začať verejnú diskusiu na túto tému. Vysvetliť význam farieb v heraldike... Aby ľudia chápali o čo ide a prečo sa to robí.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 20. 4. 2022 o 16:54

Veď tam dajte šrób miesto kladiva a obilný klas miesto kosáku a hotovo.


Podľa mňa je tam zlý úmysel.
Jednak je na to moc skoro a okrem toho vracať sa k tej istej vlajke je zásadná chyba.


@Ogar Valach no tak na priemysle a poľnohospodárstve je postavený doslove takmer každý takže by to malo byť v pohode.
Ale napadlo ma ešte že dať tam niečo čo symbolizuje budúcnosť , HI-tech by mohlo byť ešte lepšie.
Predsa len kladivo , šrób bla bla pôsobí ako z 20. storočia.
Dal by som tam niečo čo symbolizuje ruský vesmírny program alebo proste niečo na tento spôsob.
A druhá vec by nemusela byť o poľnohospodárstve ale duchovne.
Inak povedané technosféra+duchovno.

Veď tam dajte šrób miesto kladiva a obilný klas miesto kosáku a hotovo. Podľa mňa je tam zlý úmysel. Jednak je na to moc skoro a okrem toho vracať sa k tej istej vlajke je zásadná chyba. @Ogar Valach no tak na priemysle a poľnohospodárstve je postavený doslove takmer každý takže by to malo byť v pohode. Ale napadlo ma ešte že dať tam niečo čo symbolizuje budúcnosť , HI-tech by mohlo byť ešte lepšie. Predsa len kladivo , šrób bla bla pôsobí ako z 20. storočia. Dal by som tam niečo čo symbolizuje ruský vesmírny program alebo proste niečo na tento spôsob. A druhá vec by nemusela byť o poľnohospodárstve ale duchovne. Inak povedané technosféra+duchovno.

Podľa mňa je tam zlý úmysel.
Jednak je na to moc skoro a okrem toho vracať sa k tej istej vlajke je zásadná chyba.


Zlý úmysel tam je. Ale využime silu nepriateľa na nasmerovanie energie nami žiadaným smerom.


[quote="pid:68648, uid:324"]Podľa mňa je tam zlý úmysel. Jednak je na to moc skoro a okrem toho vracať sa k tej istej vlajke je zásadná chyba.[/quote] Zlý úmysel tam je. Ale využime silu nepriateľa na nasmerovanie energie nami žiadaným smerom.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Jenže - jestli se nepletu - kladívko používají i zednáři, ne?

Zednářským symbolem není jen kladívko, ale i srp (byť ne tolik známý), zkřížený tvar (kladivo + něco) a pochopitelně i hvězda - pentagram (ten se používá v obou podobách - v té cípem nahoru jako symbol hierarchické, v té převrácené zase démonické moci). Ale neříkám, že je to špatně - skrytý význam symbolů zná málokdo z nezasvěcených a je obtížné si udělat úsudek, jakou roli hrají v aktuálním kontextu. Například naší zednářské vlajky bych se vzdávala jen s lítostí, má pro mě symbolickou hodnotu československého egregoru, který patrně neodvratně vyhasíná s naší generací.


[quote="pid:68533, uid:203"]Jenže - jestli se nepletu - kladívko používají i zednáři, ne?[/quote] Zednářským symbolem není jen kladívko, ale i srp (byť ne tolik známý), zkřížený tvar (kladivo + něco) a pochopitelně i hvězda - pentagram (ten se používá v obou podobách - v té cípem nahoru jako symbol hierarchické, v té převrácené zase démonické moci). Ale neříkám, že je to špatně - skrytý význam symbolů zná málokdo z nezasvěcených a je obtížné si udělat úsudek, jakou roli hrají v aktuálním kontextu. Například naší zednářské vlajky bych se vzdávala jen s lítostí, má pro mě symbolickou hodnotu československého egregoru, který patrně neodvratně vyhasíná s naší generací.
Upravené 21. 4. 2022 o 09:33

Patrně si ze všech rossionských elit (drtivou většinou zcela zrádných) zachovali (navzdory masivnímu vštěpování západní kultury) elementární napojení na VP. Řečeno slovníkem GP - chtějí si zachránit prdel.

Přesně tak. Jidáši jako všichni ale nejlepší instinkt v převlékání kabátů.


[quote="pid:68582, uid:826"]Patrně si ze všech rossionských elit (drtivou většinou zcela zrádných) zachovali (navzdory masivnímu vštěpování západní kultury) elementární napojení na VP. Řečeno slovníkem GP - chtějí si zachránit prdel.[/quote] Přesně tak. Jidáši jako všichni ale nejlepší instinkt v převlékání kabátů.

Ľudia, neblnite s tým, že pomaly všetky robotnícke nástroje sú slobodomurárskymi symbolmi. To už sa budeme báť aj nakresliť dúhu, lebo si ju prisvojili LGBT? Čo si pamätám, tak deti vždy rady kreslili dúhu na výkresy.


Typickým znakom slobodomurárov je tento znak.
6264248daef0b
Ja tam kladivo ani kosák nevidím.


Kladivo a kosák na vlajke má svoj presný historický význam. Ak by sa Rusko vrátilo k tejto vlajke, veľmi by to pomohlo aj tomu, že nikto by tieto symboli viac nemohol označovať za extrémistické. Nemohol by haniť sovietsku minulosť, lebo tým by hanil aj súčasný štátny symbol...


Putin ide na to dobre. Dáva si záležať, aby sa k štátnej vlajke aj na školách zachovala úcta.


Ľudia, neblnite s tým, že pomaly všetky robotnícke nástroje sú slobodomurárskymi symbolmi. To už sa budeme báť aj nakresliť dúhu, lebo si ju prisvojili LGBT? Čo si pamätám, tak deti vždy rady kreslili dúhu na výkresy. Typickým znakom slobodomurárov je tento znak. ![6264248daef0b](serve/attachment&path=6264248daef0b) Ja tam kladivo ani kosák nevidím. Kladivo a kosák na vlajke má svoj presný historický význam. Ak by sa Rusko vrátilo k tejto vlajke, veľmi by to pomohlo aj tomu, že nikto by tieto symboli viac nemohol označovať za extrémistické. Nemohol by haniť sovietsku minulosť, lebo tým by hanil aj súčasný štátny symbol... Putin ide na to dobre. Dáva si záležať, aby sa k štátnej vlajke aj na školách zachovala úcta.

Slovo RUS nie je len označením súčasného ruského národa. Ťahá sa s ľudstvom už od jeho prvopočiatku. Podľa antropológa Petuchova prvý Homo sapiens sapiens, na rozdiel od všetkých svojich Homo predchodcov, bol človek s bledou pokožkou, bledými vlasmi a bledou dúhovkou.. Jeho predchodcovia mali tmavú pokožku, tmavé ochlpenie a tmavé oči.
(K tomu ja osobne dodávam, že vlasy prvý Homo sapiens sapiens boli pravdepodobne ryšavé a oči modré). Krížením tohto bieleho človeka aj s predchodcami sa vytvorili všetky rasy.


Homo sapiens sapiens sa ako prvý naučil artikulovanú reč. Mal teda svoj prvotný jazyk. Sám seba označoval ako svetlého, resp. červeného (vlasy), keďže práve týmto sa vyčleňoval od všetkých svojich predchodcov. A slovo svetlý/červený znelo "RUS".
Dodnes sa aj u nás ryšavým ľuďom hovorí RUSovlasí ľudia. Toto slovo je staré tisícky rokov. Je staršie ako slovo "slovania". Tento koreň (RS) sa zachoval v mnohých starých aj súčasných jazykoch. Bola vykonaná hlbková lingvistická analýza.


Hovorím to preto. Lebo červená farba je neoddeliteľná od slova RUS, a má to veľmi hlboké historické korene. Netýka sa to len ruského národa, ale prakticky celého ľudstva.


Slovo RUS nie je len označením súčasného ruského národa. Ťahá sa s ľudstvom už od jeho prvopočiatku. Podľa antropológa Petuchova prvý Homo sapiens sapiens, na rozdiel od všetkých svojich Homo predchodcov, bol človek s bledou pokožkou, bledými vlasmi a bledou dúhovkou.. Jeho predchodcovia mali tmavú pokožku, tmavé ochlpenie a tmavé oči. (K tomu ja osobne dodávam, že vlasy prvý Homo sapiens sapiens boli pravdepodobne ryšavé a oči modré). Krížením tohto bieleho človeka aj s predchodcami sa vytvorili všetky rasy. Homo sapiens sapiens sa ako prvý naučil artikulovanú reč. Mal teda svoj prvotný jazyk. Sám seba označoval ako svetlého, resp. červeného (vlasy), keďže práve týmto sa vyčleňoval od všetkých svojich predchodcov. A slovo svetlý/červený znelo "RUS". Dodnes sa aj u nás ryšavým ľuďom hovorí RUSovlasí ľudia. Toto slovo je staré tisícky rokov. Je staršie ako slovo "slovania". Tento koreň (RS) sa zachoval v mnohých starých aj súčasných jazykoch. Bola vykonaná hlbková lingvistická analýza. Hovorím to preto. Lebo červená farba je neoddeliteľná od slova RUS, a má to veľmi hlboké historické korene. Netýka sa to len ruského národa, ale prakticky celého ľudstva.

@jardob:
Budu s tebou polemizovat, protože - nejvíce v posledním příspěvku - mám názor jiný.
1) Vlajka a nástroje: souhlasím, že zneužité už bylo kdeco. Proto mi vůbec nevadí, že na rudé vlajce je kladivo i srp. Ta vlajka taková byla, mnoho se pod ní událo - a tak má své místo taková, jaká je. Beru ji jako symbol boje proti fašismu a nacismu. Ale nejsem nadšená z nápadu mít tuto vlajku jako současný státní symbol Ruska - popř. ruského světa. A vůbec to není proto, že ve světě evokuje SSSR. Myslím si, že to není vhodné. Tato vlajka s tímto symbolem dovedla SSSR právě k několika velkým vítězstvím (tím myslím od VŘSR přes 2.VV až přes úspěšné budování spravedlivější společnosti) - ovšem zachránit a zachovat stát ve stejné moci a lidi ve stejném nadšení a obětavosti nakonec nesvedla. Nevím proč, ale myslím si, že tato vlajka patří ke Stalinovi a nyní - pro tuto dobu - je potřebná vlajka jiná.
2) Slovo RUS sice může znamenat rusý - jako ryšavý, rezavý, ale to je u nás (a v ruštině se užívá častěji "ryžij" ).
Dalším významem je od slova "ruslo" (в русле) - tok, ve smyslu směr proudící vody. O tom jsme se kdysi bavili na Leva, že pojmenování může být také podle osidlování břehů vodních toků.
Dalším významem - a pro mě tím pravým - je SMĚR (vývoje, cesty, rozhovoru...).
Takže si myslím, že ruský znamená jít/žít v určitém směru (vývoje, civilizace, života...).
3) Teorie vzniku ras křížením z jedné ryšavé a bílé pleti? Ale no tak... smile Na planetě sice žili humanoidi, ale získat jejich křížením modrooké blonďáky? To je totiž tak vzácné, že dneska už skoro není. A právě křížením ty blond vlasy mizí.
Navíc tu máme otázku, KDO a PROČ by to dělal. Kdo by potřeboval mít na planetě červené - a přesunul je na kontinent Amerika, - pak černé - a osídlil jim Afriku, pak žluté - a poslal je osídlit Asii - no a nakonec tu byli ti bílí, kteří osidlovali zbytek planety.
Tvá teorie mi na otázky neodpovídá...

@jardob: Budu s tebou polemizovat, protože - nejvíce v posledním příspěvku - mám názor jiný. 1) Vlajka a nástroje: souhlasím, že zneužité už bylo kdeco. Proto mi vůbec nevadí, že na rudé vlajce je kladivo i srp. Ta vlajka taková byla, mnoho se pod ní událo - a tak má své místo taková, jaká je. **Beru ji jako symbol boje proti fašismu a nacismu.** Ale nejsem nadšená z nápadu mít tuto vlajku jako současný státní symbol Ruska - popř. ruského světa. A vůbec to není proto, že ve světě evokuje SSSR. Myslím si, že to není vhodné. Tato vlajka s tímto symbolem dovedla SSSR právě k několika velkým vítězstvím (tím myslím od VŘSR přes 2.VV až přes úspěšné budování spravedlivější společnosti) - ovšem zachránit a zachovat stát ve stejné moci a lidi ve stejném nadšení a obětavosti nakonec nesvedla. Nevím proč, ale myslím si, že tato vlajka patří ke Stalinovi a nyní - pro tuto dobu - je potřebná vlajka jiná. 2) Slovo RUS sice může znamenat rusý - jako ryšavý, rezavý, ale to je u nás (a v ruštině se užívá častěji "ryžij" ). Dalším významem je od slova "ruslo" (в русле) - tok, ve smyslu směr proudící vody. O tom jsme se kdysi bavili na Leva, že pojmenování může být také podle osidlování břehů vodních toků. Dalším významem - a pro mě tím pravým - je **SMĚR (vývoje, cesty, rozhovoru...).** Takže si myslím, že **ruský znamená jít/žít v určitém směru** (vývoje, civilizace, života...). 3) Teorie vzniku ras křížením z jedné ryšavé a bílé pleti? Ale no tak... :) Na planetě sice žili humanoidi, ale získat jejich křížením modrooké blonďáky? To je totiž tak vzácné, že dneska už skoro není. A právě křížením ty blond vlasy mizí. **Navíc tu máme otázku, KDO a PROČ by to dělal.** Kdo by potřeboval mít na planetě červené - a přesunul je na kontinent Amerika, - pak černé - a osídlil jim Afriku, pak žluté - a poslal je osídlit Asii - no a nakonec tu byli ti bílí, kteří osidlovali zbytek planety. Tvá teorie mi na otázky neodpovídá...
Upravené 23. 4. 2022 o 21:08

@Lin
K bodu dva: slovo RUS v zmysle "svetlý" má veľmi hlboké historické korene. Významy slov sa časom zvyknú meniť, a posúvať. Zo súčasných významov sa nedajú robiť definitívne závery. Napríklad aj pri slove "jarij" prebehla zmena. Kedysi to slovo znamenalo tiež "svetlý" (viď slovanský boh Jarilo - slnko. A dokonca aj slovo arijec - arij je od slova jarij, t.j. svetlý). Dnes je význam tohto slova už niekde inde.
Práve tejto tematike sa venuje Petrov v celej jednej kapitole, vrátane tej antropologickej časti.

K bodu 3: tu si ma zle pochopila. Tam bola reč o evolučnej zmene. Pred vznikom Homo sapiens sapiens (Kromaňonec) existovali rôzny hominidi (tmaví). V určitom momente mal nastať evolučný skok a neandertalec začal rodiť nový živočíšny druh (Homo sapiens sapiens). Ten sa okrem iného líšil aj farbou pokožky, vlasov, očí a inými vecami.
T.j. prvý človek, ktorého zrodila evolúcia (z neandertalcov) bol svetlokoží, svetlovlasí a svetlookí... Mal žiť a pomerne dlho sa rozmnožovať v oblasti mezopotámie, a potom začať migrovať na Sever Sibíre a odtiaľ aj do celej europy, ázie a afriky. Pri svojej migrácii sa páril aj s neadertálcami a inými hominidmi, čím vznikli tmavšie ľudské rasy (negroidná a mongoloidná rasa). T.j. z bieleho vznikla čierna, nie naopak.
Čo sa týka rohovky, tak je modrá farba, hnedá farba, a zelená je kombinácia modrej a hnedej farby v rohovke. Ale existujú aj tmavé farby rohovky.
Ten Petuchov vo svojich knihách to má vraj veľmi dobre podložené, na čo Petrov aj poukazuje, že nikto to za celý čas nedokázal spochybniť. Ja to podával len ako informáciu, ktorá zapadá do mojej mozaiky, ale sám som zatiaľ neanalyzoval tie Petuchove knihy, no Petrov zrejme áno, keď to vo svojich knihách podáva prakticky ako historický fakt.


Čím som si vysoko istý, tak rasy určite nevznikli tak, že pred tisíckami rokov bola biblická potopa, po ktorej vymreli všetci ľudia okrem Noemovej osmičky (Noe+žena + 3 synovia so ženami) a že z týchto ôsmich semitov (!) (alebo ak to aj neboli semiti, tak boli z rovnakej rasy) vznikli aj negri a mongoli. Hoci Bohu nie je nič nemožné, ale ani on si nerobí z vlastných pravidiel a zákonov holubník.


@Lin K bodu dva: slovo RUS v zmysle "svetlý" má veľmi hlboké historické korene. Významy slov sa časom zvyknú meniť, a posúvať. Zo súčasných významov sa nedajú robiť definitívne závery. Napríklad aj pri slove "jarij" prebehla zmena. Kedysi to slovo znamenalo tiež "svetlý" (viď slovanský boh Jarilo - slnko. A dokonca aj slovo arijec - arij je od slova jarij, t.j. svetlý). Dnes je význam tohto slova už niekde inde. Práve tejto tematike sa venuje Petrov v celej jednej kapitole, vrátane tej antropologickej časti. K bodu 3: tu si ma zle pochopila. Tam bola reč o evolučnej zmene. Pred vznikom Homo sapiens sapiens (Kromaňonec) existovali rôzny hominidi (tmaví). V určitom momente mal nastať evolučný skok a neandertalec začal rodiť nový živočíšny druh (Homo sapiens sapiens). Ten sa okrem iného líšil aj farbou pokožky, vlasov, očí a inými vecami. T.j. prvý človek, ktorého zrodila evolúcia (z neandertalcov) bol svetlokoží, svetlovlasí a svetlookí... Mal žiť a pomerne dlho sa rozmnožovať v oblasti mezopotámie, a potom začať migrovať na Sever Sibíre a odtiaľ aj do celej europy, ázie a afriky. Pri svojej migrácii sa páril aj s neadertálcami a inými hominidmi, čím vznikli tmavšie ľudské rasy (negroidná a mongoloidná rasa). T.j. z bieleho vznikla čierna, nie naopak. Čo sa týka rohovky, tak je modrá farba, hnedá farba, a zelená je kombinácia modrej a hnedej farby v rohovke. Ale existujú aj tmavé farby rohovky. Ten Petuchov vo svojich knihách to má vraj veľmi dobre podložené, na čo Petrov aj poukazuje, že nikto to za celý čas nedokázal spochybniť. Ja to podával len ako informáciu, ktorá zapadá do mojej mozaiky, ale sám som zatiaľ neanalyzoval tie Petuchove knihy, no Petrov zrejme áno, keď to vo svojich knihách podáva prakticky ako historický fakt. Čím som si vysoko istý, tak rasy určite nevznikli tak, že pred tisíckami rokov bola biblická potopa, po ktorej vymreli všetci ľudia okrem Noemovej osmičky (Noe+žena + 3 synovia so ženami) a že z týchto ôsmich semitov (!) (alebo ak to aj neboli semiti, tak boli z rovnakej rasy) vznikli aj negri a mongoli. Hoci Bohu nie je nič nemožné, ale ani on si nerobí z vlastných pravidiel a zákonov holubník.
Upravené 23. 4. 2022 o 23:36

neandertalec začal rodiť nový živočíšny druh (Homo sapiens sapiens). Ten sa okrem iného líšil aj farbou pokožky, vlasov, očí a inými vecami.


Jak se něco takového může stát?


T.j. z bieleho vznikla čierna, nie naopak.

Nu, přijde mi trošku zvláštní tvrdit obojí. Ať už z černého bílý nebo z bílého černý.
Myslím si, že se to událo ještě nějak jinak, ale jak...genetické inženýrství? Křížením ras z různých koutů Vesmíru?
Nějakým vnějším vlivem, výraznou změnou prostředí?
Nevím.


[quote="pid:69224, uid:6"]neandertalec začal rodiť nový živočíšny druh (Homo sapiens sapiens). Ten sa okrem iného líšil aj farbou pokožky, vlasov, očí a inými vecami.[/quote] Jak se něco takového může stát? [quote="pid:69224, uid:6"]T.j. z bieleho vznikla čierna, nie naopak.[/quote] Nu, přijde mi trošku zvláštní tvrdit obojí. Ať už z černého bílý nebo z bílého černý. Myslím si, že se to událo ještě nějak jinak, ale jak...genetické inženýrství? Křížením ras z různých koutů Vesmíru? Nějakým vnějším vlivem, **výraznou** změnou prostředí? Nevím.

Jak se něco takového může stát?

Jak se to říká? Když pánbůh dopustí, i motyka spustí. smile


Ale teď vážně... @jardob
Byla jsem zvědavá, co odpovíš. A snad tě neurazím, když řeknu, že se mi stále nevysvětluje vznik ras na planetě. Nemyslím to zle - vím, že tato otázka nemá svou jednoznačnou odpověď. A tady jsme ještě navíc po tématem k rudé vlajce.... nepatříme sem s rasami...
A jen k popřemýšlení a k odpovědi někde pod samostatným tématem mám další své "ale" k tvé teorii výše.
Jak chceš vysvětlit specifické znaky ras? Myslím tím vnější znaky. Navíc každá rasa má i své specifické vlohy a dispozice (vnitřní) - tedy - rasy se liší jak vnějším, tak vnitřním nastavením. Já chápu u křížení např. psů, že vzniká nové plemeno ("rasa" ) a ta má své vnější i vnitřní znaky. Jenže - to je potřeba neustále geneticky hlídat a pokud se to nedělá, evoluce se vydává úplně jiným směrem. Takže z toho soudím, že evoluce v případě vývoje ras člověka nebyla tím "hybatelem a tvůrcem".
Ještě mě napadlo... přidám sem toto: smile
https://www.youtube.com/watch?v=L99UMoLvkrI

[quote="pid:69228, uid:181"]Jak se něco takového může stát?[/quote] Jak se to říká? Když pánbůh dopustí, i motyka spustí. :) Ale teď vážně... @jardob Byla jsem zvědavá, co odpovíš. A snad tě neurazím, když řeknu, že se mi stále nevysvětluje vznik ras na planetě. Nemyslím to zle - vím, že tato otázka nemá svou jednoznačnou odpověď. **A tady jsme ještě navíc po tématem k rudé vlajce.... nepatříme sem s rasami...** A jen k popřemýšlení a k odpovědi někde pod samostatným tématem mám další své "ale" k tvé teorii výše. Jak chceš vysvětlit specifické znaky ras? Myslím tím vnější znaky. Navíc každá rasa má i své specifické vlohy a dispozice (vnitřní) - tedy - rasy se liší jak vnějším, tak vnitřním nastavením. Já chápu u křížení např. psů, že vzniká nové plemeno ("rasa" ) a ta má své vnější i vnitřní znaky. Jenže - to je potřeba neustále geneticky hlídat a pokud se to nedělá, evoluce se vydává úplně jiným směrem. Takže z toho soudím, že evoluce v případě vývoje ras člověka nebyla tím "hybatelem a tvůrcem". Ještě mě napadlo... přidám sem toto: :D https://www.youtube.com/watch?v=L99UMoLvkrI
Upravené 24. 4. 2022 o 08:17

Ale tento obřad by měl být zaveden tam, kde jsou podmínky


Hovorí o Miere.


Je to proste gosudar V - Lad - Mir.


Ľudia svojou vlastnou vôľou budú tvoriť / vytvárať priestor na obrad.


[quote="pid:68630, uid:158"]Ale tento obřad by měl být zaveden tam, kde jsou podmínky[/quote] Hovorí o Miere. Je to proste gosudar V - Lad - Mir. Ľudia svojou vlastnou vôľou budú tvoriť / vytvárať priestor na obrad.

Poprosím jedného z moderátorov aby presunul príspevky o pôvode zemských rás do osobitného vlákna s názvom "Pôvod zemských rás". Potom tam pridám svoj príspevok. Po presunutí prosím zmažte tento komentár. Ďakujem.


Poprosím jedného z moderátorov aby presunul príspevky o pôvode zemských rás do osobitného vlákna s názvom "Pôvod zemských rás". Potom tam pridám svoj príspevok. Po presunutí prosím zmažte tento komentár. Ďakujem.

genetické inženýrství?
..Táto úvaha je veľmi pravdepodobná.Z jednej bunky vyloženej do primordiálneho oceánu evolúciou vznikli živočíchy podobné opiciam.A niekto sa už neskôr postaral o vloženie vedomia a sebauvedomenia.Čo sa týka rás tak všetci ľudia majú rovnaké DNA na 99,9?%.Len v tej jednej desatine sú všetky odlišnosti.Zvieratá sú našimi príbuznými,takže skladba od metalovej kapely Korn je celkom výstižná.


[quote="pid:69228, uid:181"]genetické inženýrství?[/quote]..Táto úvaha je veľmi pravdepodobná.Z jednej bunky vyloženej do primordiálneho oceánu evolúciou vznikli živočíchy podobné opiciam.A niekto sa už neskôr postaral o vloženie vedomia a sebauvedomenia.Čo sa týka rás tak všetci ľudia majú rovnaké DNA na 99,9?%.Len v tej jednej desatine sú všetky odlišnosti.Zvieratá sú našimi príbuznými,takže skladba od metalovej kapely Korn je celkom výstižná.

Poprosím jedného z moderátorov aby presunul príspevky o pôvode zemských rás do osobitného vlákna s názvom "Pôvod zemských rás".
Súhlas


[quote="pid:69239, uid:106"]Poprosím jedného z moderátorov aby presunul príspevky o pôvode zemských rás do osobitného vlákna s názvom "Pôvod zemských rás".[/quote] Súhlas

Zdravim. Len dodam svoje postrehy k tejto teme.
Co sa tyka pribuznosti na zaklade DNA, vysoke percento nemusi nutne znamenat velku podobnost. DNA koduje geny. Rovnake geny sa nemusia u roznych organizmov spravat rovnako. Skuste si predstavit orchester. Kazdy gen je hrac na nejaky nastroj. S tym istym orchestrom dokazete zahrat Beethovena, Metallicu alebo uspavanku. Zalezi na tom ako su tie geny obsluhovane - dirigovane. Dirigent je ta najdolezitejsia variabilna zlozka podliehajuca roznym vplyvom aj vonkajsim.


Co sa tyka prechodu od tmavej farby vlasov, pokozky a oci k svetlym a modrym ociam, existuje mechanizmus na velmi rychly prechod z tmavej do svetlej a to je albinizmus. Hned nasledujuca generacia ma diametralne odlisne vlastnosti. Takyto jedinci mohli byt vnimani ako vzacnost a mohli byt velmi atraktivni pre opacne pohlavie.
Len dodam, ze ludia maju v ociach (v duhovke) len hnede farbivo. Podla jeho mnozstva su oci svetlohnede, tmavohnede alebo az cierne. Modra, zelena a siva farba nie su sposobene farbivom, ale strukturalnou stavbou rohovky. Tak ako sa nam obloha javi modra a nie je tam ziadne modre farbivo tak aj oci sa javia modre, ale farbivo tam nie je. Preto ludia s poruchou pigmentacie mavaju modre oci. Su aj ludia, ktori maju jedno oko hnede a druhe modre, lebo v tom modrom doslo k poruche tvorby farbiva.


Zdravim. Len dodam svoje postrehy k tejto teme. Co sa tyka pribuznosti na zaklade DNA, vysoke percento nemusi nutne znamenat velku podobnost. DNA koduje geny. Rovnake geny sa nemusia u roznych organizmov spravat rovnako. Skuste si predstavit orchester. Kazdy gen je hrac na nejaky nastroj. S tym istym orchestrom dokazete zahrat Beethovena, Metallicu alebo uspavanku. Zalezi na tom ako su tie geny obsluhovane - dirigovane. Dirigent je ta najdolezitejsia variabilna zlozka podliehajuca roznym vplyvom aj vonkajsim. Co sa tyka prechodu od tmavej farby vlasov, pokozky a oci k svetlym a modrym ociam, existuje mechanizmus na velmi rychly prechod z tmavej do svetlej a to je albinizmus. Hned nasledujuca generacia ma diametralne odlisne vlastnosti. Takyto jedinci mohli byt vnimani ako vzacnost a mohli byt velmi atraktivni pre opacne pohlavie. Len dodam, ze ludia maju v ociach (v duhovke) len hnede farbivo. Podla jeho mnozstva su oci svetlohnede, tmavohnede alebo az cierne. Modra, zelena a siva farba nie su sposobene farbivom, ale strukturalnou stavbou rohovky. Tak ako sa nam obloha javi modra a nie je tam ziadne modre farbivo tak aj oci sa javia modre, ale farbivo tam nie je. Preto ludia s poruchou pigmentacie mavaju modre oci. Su aj ludia, ktori maju jedno oko hnede a druhe modre, lebo v tom modrom doslo k poruche tvorby farbiva.

Jak se něco takového může stát?

Tomu sa hovorí evolučná teória... Alebo Boží plán tvorenia (semienko - klíček, rastlinka - strom = každý z nich je výrazne iný, lebo je súčasťou takého vyššieho plánu).
Na genetickej úrovni je to rozdiel v množstve pigmentu.


[quote="pid:69228, uid:181"]Jak se něco takového může stát?[/quote] Tomu sa hovorí evolučná teória... Alebo Boží plán tvorenia (semienko - klíček, rastlinka - strom = každý z nich je výrazne iný, lebo je súčasťou takého vyššieho plánu). Na genetickej úrovni je to rozdiel v množstve pigmentu.

@Lin takýto prístup neberiem. Je to len znegovanie tézy oponenta bez argumentov, a na druhú stranu sama neponúkaš hypotézu, ako by to podľa teba mohlo byť s tým vznikom rás.

O akých špecifických rasových príznakoch konkrétne hovoríš? Veď aj u tých psov je to presne tak isto. Nová rasa vzniká výberom určitých plemien, ktoré sa krížia... A určité postupy sa robia dovtedy, kým sa výsledné parametre plemena neustália, aby nedochádzalo k degradácii.


Inak bolo by dobré na túto tému vytvoriť samostatné vlákno. Kľudne tam môžeme v debate pokračovať. Nebránim sa tomu.


Ak môžu byť psie plemená tak neuveriteľne rôznorodé tvarovo aj farebne, vďaka kríženiu príbuzných psích plemien, tak prečo by to nemohlo fungovať aj u človeka? Ak si psie plemená zachovali rasovú stabilitu po krížení, prečo by nemohol aj človek?


@Lin takýto prístup neberiem. Je to len znegovanie tézy oponenta bez argumentov, a na druhú stranu sama neponúkaš hypotézu, ako by to podľa teba mohlo byť s tým vznikom rás. O akých špecifických rasových príznakoch konkrétne hovoríš? Veď aj u tých psov je to presne tak isto. Nová rasa vzniká výberom určitých plemien, ktoré sa krížia... A určité postupy sa robia dovtedy, kým sa výsledné parametre plemena neustália, aby nedochádzalo k degradácii. Inak bolo by dobré na túto tému vytvoriť samostatné vlákno. Kľudne tam môžeme v debate pokračovať. Nebránim sa tomu. Ak môžu byť psie plemená tak neuveriteľne rôznorodé tvarovo aj farebne, vďaka kríženiu príbuzných psích plemien, tak prečo by to nemohlo fungovať aj u človeka? Ak si psie plemená zachovali rasovú stabilitu po krížení, prečo by nemohol aj človek?
Upravené 24. 4. 2022 o 23:29

Můžeme se vrátit k té vlajce ?! smile


Kdy se o tom má hlasovat nebo v jakém je to vůbec stádiu ?


Můžeme se vrátit k té vlajce ?! :D Kdy se o tom má hlasovat nebo v jakém je to vůbec stádiu ?

Je to len znegovanie tézy oponenta bez argumentov, a na druhú stranu sama neponúkaš hypotézu, ako by to podľa teba mohlo byť s tým vznikom rás.

Tak... myslela jsem si, že jsi zaregistroval můj názor v tomto směru... bavili jsme se tu o tom několikrát a naposledy tak asi před třemi týdny.
Argumenty mám a nic ti neneguju, jen zde jsme pod "rudou vlajkou" a ne u ras. Tohle téma jsi sem vnesl ty - tak založ nové téma a já ti klidně argumenty zopakuju.
A jen to nejdůležitější, co neberu jako "argument" či zdůvodnění ras na planetě: darwinismus. A o tom je tvá teorie.


[quote="pid:69330, uid:6"]Je to len znegovanie tézy oponenta bez argumentov, a na druhú stranu sama neponúkaš hypotézu, ako by to podľa teba mohlo byť s tým vznikom rás.[/quote] Tak... myslela jsem si, že jsi zaregistroval můj názor v tomto směru... bavili jsme se tu o tom několikrát a naposledy tak asi před třemi týdny. Argumenty mám a nic ti neneguju, jen zde jsme pod "rudou vlajkou" a ne u ras. Tohle téma jsi sem vnesl ty - tak založ nové téma a já ti klidně argumenty zopakuju. A jen to nejdůležitější, co neberu jako "argument" či zdůvodnění ras na planetě: **darwinismus.** A o tom je tvá teorie.

@Lin Nie, nečítam všetko. A odkedy začala špeciálna operácia na UA, tak som viac na telegrame ako tu. Nedáš lin, aspoň pár linkov, kde ste sa o tom bavili? Pozrel by som si to. Inak evolučný pohľad na vznik človeka presadzuje aj Mrtva voda, aj Petrov vo svojich knihách. Len si to netreba mýliť, darwinizmus je ateistický, a darwin sa navyše dopustil hrubých chýb. Pritom evolúcia môže byť Božím výtvorom. V skutočnosti evolúcia by bez existencie najvyššieho rozumu ani nebola možná.

@Lin Nie, nečítam všetko. A odkedy začala špeciálna operácia na UA, tak som viac na telegrame ako tu. Nedáš lin, aspoň pár linkov, kde ste sa o tom bavili? Pozrel by som si to. Inak evolučný pohľad na vznik človeka presadzuje aj Mrtva voda, aj Petrov vo svojich knihách. Len si to netreba mýliť, darwinizmus je ateistický, a darwin sa navyše dopustil hrubých chýb. Pritom evolúcia môže byť Božím výtvorom. V skutočnosti evolúcia by bez existencie najvyššieho rozumu ani nebola možná.

@jardob
Omlouvám se, poslední dny tu moc nejsem, tak nereaguju hned.
Pohledám rozmluvu později, nepamatuju už, u čeho to bylo.
Napíšu to zkrátka: zatím mi dává odpovědi pouze teorie mimozemského původu ras. Každá z ras je z jiné planety a na Zemi byla evakuovaná v poslední "hvězdné válce". Každé z nich bylo také určené prostředí, které mělo podmínky velmi blízké těm na domovské planetě.
A evoluce je božská, bezesporu. Jenže si myslím, že nepracuje tak, jak jsi popsal. Genetika umí hodně překvapit, ale ne tak, aby z bílého ryšavého vznikl černoch jako noc. S úplně jinými rysy, postavou, dispozicemi...
A ano, ještě bych připustila nějakou ojedinělou mutaci, ale ta se v dalších generacích rozplývá. a pokud se opakuje, je zas jiná. Proto jsem psala o těch psech, protože tam se musí přísně hlídat, jaké zvíře je do chovu a jaké ne. Je okolo toho celá věda. No a připomeň si šlechtické způsoby, kdy probíhalo něco podobného = "hlídání rodu".
A úplně nejhůř se vysvětlují Asiaté se svými fyzickými znaky.
Nic ve zlém, jen se mi zdálo, že jsi na mě (překvapivě) "vyjel" . Ale ono mluvit o "skokové evoluci" , která z neandrtálce vytvoří člověka a ještě k tomu čtyři rasy (někdo píše tři, někdo pět) - to tvrdil Darwin.

@jardob Omlouvám se, poslední dny tu moc nejsem, tak nereaguju hned. Pohledám rozmluvu později, nepamatuju už, u čeho to bylo. Napíšu to zkrátka: zatím mi dává odpovědi pouze teorie mimozemského původu ras. Každá z ras je z jiné planety a na Zemi byla evakuovaná v poslední "hvězdné válce". Každé z nich bylo také určené prostředí, které mělo podmínky velmi blízké těm na domovské planetě. A evoluce je božská, bezesporu. Jenže si myslím, že nepracuje tak, jak jsi popsal. Genetika umí hodně překvapit, ale ne tak, aby z bílého ryšavého vznikl černoch jako noc. S úplně jinými rysy, postavou, dispozicemi... A ano, ještě bych připustila nějakou ojedinělou mutaci, ale ta se v dalších generacích rozplývá. a pokud se opakuje, je zas jiná. Proto jsem psala o těch psech, protože tam se musí přísně hlídat, jaké zvíře je do chovu a jaké ne. Je okolo toho celá věda. No a připomeň si šlechtické způsoby, kdy probíhalo něco podobného = "hlídání rodu". A úplně nejhůř se vysvětlují Asiaté se svými fyzickými znaky. Nic ve zlém, jen se mi zdálo, že jsi na mě (překvapivě) "vyjel" . Ale ono mluvit o "skokové evoluci" , která z neandrtálce vytvoří člověka a ještě k tomu čtyři rasy (někdo píše tři, někdo pět) - to tvrdil Darwin.
Upravené 27. 4. 2022 o 17:35

Napíšu to zkrátka: zatím mi dává odpovědi pouze teorie mimozemského původu ras. Každá z ras je z jiné planety a na Zemi byla evakuovaná v poslední "hvězdné válce".
Současné 3 rasy, žlutá, černá a červená vznikly genovou manipulací přišelců na Zemi. Podrobný postup je popsán starověkými Sumery. Co se týče bílé rasy, bylo to jinak. Tedy část bílé rasy byla také genově zmanipulována, ale jiným manipulátorem.


[quote="pid:69754, uid:203"]Napíšu to zkrátka: zatím mi dává odpovědi pouze teorie mimozemského původu ras. Každá z ras je z jiné planety a na Zemi byla evakuovaná v poslední "hvězdné válce".[/quote]Současné 3 rasy, žlutá, černá a červená vznikly genovou manipulací přišelců na Zemi. Podrobný postup je popsán starověkými Sumery. Co se týče bílé rasy, bylo to jinak. Tedy část bílé rasy byla také genově zmanipulována, ale jiným manipulátorem.
Upravené 27. 4. 2022 o 17:51

Vďaka, @Lin,
niekedy sa o tom môžeme porozprávať viac. Teraz moc nestíham sledovať toto fórum.

Vďaka, @Lin, niekedy sa o tom môžeme porozprávať viac. Teraz moc nestíham sledovať toto fórum.

@jardob :
Našla jsem - ale neumím dát odkaz na svůj příspěvek. Je to ze 17.04.22 pod Hoxovým tématem o prorocích.
A již předtím jsem psala, že je to "mé" vysvětlení původu ras, které jsem převzala od Sidorova a to hlavně proto, že jiné a lepší se mi zatím neobjevilo.
Někdy si na toto téma popovídáme. smile

@jardob : Našla jsem - ale neumím dát odkaz na svůj příspěvek. Je to ze 17.04.22 pod Hoxovým tématem o prorocích. A již předtím jsem psala, že je to "mé" vysvětlení původu ras, které jsem převzala od Sidorova a to hlavně proto, že jiné a lepší se mi zatím neobjevilo. Někdy si na toto téma popovídáme. :)

@Lin
Ak chceš odkaz na príspevok, treba pravým tlačidlom kliknúť na časový údaj, a dať "skopírovať prepojenie". Takto skopíruješ link, ktorý potom vložíš do nového príspevku.

Alebo len jednoducho klikneš na ten časový údaj, a link skopíruješ z adresového riadku hore v internetovom prehliadači.


Ok, tieto historické veci dávnej minulosti sa ťažko dokazujú, a veda nám v tom moc nepomáha (sama kultivuje rôzne mýty).
Ja pracujem s rôznymi pravdepodobnými verziami. Aj evolučná dáva zmysel, pretože všetko vo vesmíre demonštruje procesy vzniku, vývoja a rozkladu. Všetko živé prechádza týmto procesom. A nie je vylúčené, že aj väčšie celky (ako živočíšne druhy) prechádzajú vývojovými etapami. Aj mimozemský pôvod musí riešiť otázku vzniku človeka a vzniku druhov. Na každej planéte musí byť pestrosť druhov a života, ak má biosféra fungovať ako systém. A ak by niekto pracoval s verziou, že každá rasa je s inej planéty, tak je nepravdepodobné, že by na rôznych planétach vznikol rovnaký živočíšny druh, ktorý síce má iné telesné črty, ale je natoľko rovnaký, že sa môže vzájomne páriť. To už by bolo potom naozaj pravdepodobnejšie, že rasy vznikli genetickým inžinierstvom.


Inak o tomto nemá zmysel sa dohadovať práve preto, že reálnych možností ako to mohlo byť, je veľa. Neboli sme pritom, aby sme si mohli byť istí. Je dobré si ale povedať svoje pohľady na vec a možno to potom preveriť logikou, či sa na niečo nezabudlo a či to ako argument obstojí. A tak sa aspoň ako-tak priblížiť pravde.


Inak, ak by mali mať všetky tie desiatky až stovky najrôznejších psích plemien za svojho predka "Vlka dravého", tak potom je pre mňa ich vznik ešte väčšou záhadou a tajomstvom, ako vznik ľudských rás.


@Lin Ak chceš odkaz na príspevok, treba pravým tlačidlom kliknúť na časový údaj, a dať "skopírovať prepojenie". Takto skopíruješ link, ktorý potom vložíš do nového príspevku. Alebo len jednoducho klikneš na ten časový údaj, a link skopíruješ z adresového riadku hore v internetovom prehliadači. Ok, tieto historické veci dávnej minulosti sa ťažko dokazujú, a veda nám v tom moc nepomáha (sama kultivuje rôzne mýty). Ja pracujem s rôznymi pravdepodobnými verziami. Aj evolučná dáva zmysel, pretože všetko vo vesmíre demonštruje procesy vzniku, vývoja a rozkladu. Všetko živé prechádza týmto procesom. A nie je vylúčené, že aj väčšie celky (ako živočíšne druhy) prechádzajú vývojovými etapami. Aj mimozemský pôvod musí riešiť otázku vzniku človeka a vzniku druhov. Na každej planéte musí byť pestrosť druhov a života, ak má biosféra fungovať ako systém. A ak by niekto pracoval s verziou, že každá rasa je s inej planéty, tak je nepravdepodobné, že by na rôznych planétach vznikol rovnaký živočíšny druh, ktorý síce má iné telesné črty, ale je natoľko rovnaký, že sa môže vzájomne páriť. To už by bolo potom naozaj pravdepodobnejšie, že rasy vznikli genetickým inžinierstvom. Inak o tomto nemá zmysel sa dohadovať práve preto, že reálnych možností ako to mohlo byť, je veľa. Neboli sme pritom, aby sme si mohli byť istí. Je dobré si ale povedať svoje pohľady na vec a možno to potom preveriť logikou, či sa na niečo nezabudlo a či to ako argument obstojí. A tak sa aspoň ako-tak priblížiť pravde. Inak, ak by mali mať všetky tie desiatky až stovky najrôznejších psích plemien za svojho predka "Vlka dravého", tak potom je pre mňa ich vznik ešte väčšou záhadou a tajomstvom, ako vznik ľudských rás.
Upravené 2. 5. 2022 o 21:51

Můžete prosím někdo napsat, jak je to tedy s tou vlajkou => návrhem na její změnu ?


Můžete prosím někdo napsat, jak je to tedy s tou vlajkou => návrhem na její změnu ?
5.13k
50
29
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept