Zahraničná politika
V Rusku schválili sprísnenie trestov za urážku vojnových veteránov

Trestom za urážku pamiatky bude pokuta až do výšky troch miliónov rubľov (34.604 eur), verejnoprospešné práce alebo trest odňatia slobody do troch rokov.


Ruská Štátna duma v utorok v druhom -hlavnom - čítaní schválila návrh zákona, ktorý sprísňuje tresty za urážku účastníka druhej svetovej vojny, a to až na päť rokov väzenia.


Informovala o tom rozhlasová stanica Echo Moskvy, ktorá uviedla, že podnetom pre vypracovanie takéhoto návrhu boli obvinenia proti opozičnému politikovi Alexejovi Navaľnému.


Pozmeňujúce a doplňujúce návrhy k článku, ktorý sa týka rehabilitácie nacizmu, zavádzajú trestnú zodpovednosť za "verejné šírenie vedome nepravdivých informácií" o veteránoch z Veľkej vlasteneckej vojny, ako aj za urážku pamiatky alebo "zneváženie ich cti a dôstojnosti".


Trestom za to bude pokuta až do výšky troch miliónov rubľov (34.604 eur), verejnoprospešné práce alebo trest odňatia slobody do troch rokov.


V prípade, že bol trestný čin spáchaný skupinou osôb alebo pomocou médií a internetu, sa pokuta zvýši na päť miliónov rubľov (57.673 eur) a trest odňatia slobody až na päť rokov.


Rovnaký trest bude hroziť za popieranie rozsudkov norimberského tribunálu a schvaľovanie fašizmu.


Zmeny v zákone boli predložené Štátnej dume krátko po tom, čo vodca opozície Alexej Navaľnyj dostal od súdu pokutu vo výške 850.000 (9804 eur) na základe obvinenia z ohovárania veterána Ignata Arťomenka.


Táto kauza sa začala prešetrovať kvôli kritickému komentáru Navaľného na adresu ľudí vystupujúcich v reklamnom spote na podporu zmien v ruskej ústave.
https://www.teraz.sk/zahranicie/v-rusku-schvalili-sprisnenie-trestov-z/535392-clanok.html


Trestom za urážku pamiatky bude pokuta až do výšky troch miliónov rubľov (34.604 eur), verejnoprospešné práce alebo trest odňatia slobody do troch rokov. Ruská Štátna duma v utorok v druhom -hlavnom - čítaní schválila návrh zákona, ktorý sprísňuje tresty za urážku účastníka druhej svetovej vojny, a to až na päť rokov väzenia. Informovala o tom rozhlasová stanica Echo Moskvy, ktorá uviedla, že podnetom pre vypracovanie takéhoto návrhu boli obvinenia proti opozičnému politikovi Alexejovi Navaľnému. Pozmeňujúce a doplňujúce návrhy k článku, ktorý sa týka rehabilitácie nacizmu, zavádzajú trestnú zodpovednosť za "verejné šírenie vedome nepravdivých informácií" o veteránoch z Veľkej vlasteneckej vojny, ako aj za urážku pamiatky alebo "zneváženie ich cti a dôstojnosti". Trestom za to bude pokuta až do výšky troch miliónov rubľov (34.604 eur), verejnoprospešné práce alebo trest odňatia slobody do troch rokov. V prípade, že bol trestný čin spáchaný skupinou osôb alebo pomocou médií a internetu, sa pokuta zvýši na päť miliónov rubľov (57.673 eur) a trest odňatia slobody až na päť rokov. Rovnaký trest bude hroziť za popieranie rozsudkov norimberského tribunálu a schvaľovanie fašizmu. Zmeny v zákone boli predložené Štátnej dume krátko po tom, čo vodca opozície Alexej Navaľnyj dostal od súdu pokutu vo výške 850.000 (9804 eur) na základe obvinenia z ohovárania veterána Ignata Arťomenka. Táto kauza sa začala prešetrovať kvôli kritickému komentáru Navaľného na adresu ľudí vystupujúcich v reklamnom spote na podporu zmien v ruskej ústave. https://www.teraz.sk/zahranicie/v-rusku-schvalili-sprisnenie-trestov-z/535392-clanok.html
111
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept