Zahraničná politika
V Mexiku zabavili zásilku falešného „Sputniku V“

Podle vládního webu země byla v Mexiku zadržena zásilka falešné ruské vakcíny proti koronavirům Sputnik V. Na mezinárodním letišti v Campeche bylo zadrženo 5775 dávek drogy, uvádí se ve zprávě. Falešný ukryt byl v ledničce s nealkoholickými nápoji a sladkostmi.


„Analýza fotografií zabavené šarže nám umožňuje tvrdit, že se jedná o falešnou látku, která nemá nic společného s původní vakcínou, včetně designu obalů a štítků,“ uvádí web Ruského fondu pro přímé investice (RDIF) ). Agentura připomněla, že každá ampulka vakcíny má jedinečný QR kód, který umožňuje dohledat její původ. Společnost RDIF zajišťuje, že vakcínu Sputnik V přepravují pouze autorizovaní přepravci, kteří splňují bezpečnostní normy, včetně dálkové regulace teploty.


"Pokus o dodání falešné dávky vakcíny je příkladem možných provokací proti ruské vakcíně, jak minulý týden informovala ruská média s odvoláním na hlavní zdroje." Mexická vláda zastavila a zabránila této provokaci zaměřené na diskreditaci vakcíny, “uvedl RDIF.


Dne 12. března, v ruských médiích se objevily zprávy, s odvoláním na zdroj v Kremlu s varováním o „inscenací masových úmrtí“ na „Sputnik V». O měsíc dříve, 12. února , mluvil o stejné věci šéf RDIF Kirill Dmitriev. Účelem kampaně je podle zpravodajských agentur podkopat důvěru ve Sputnik V. "Přípravuje se scénář informačního útoku na" Sputnik V ", v rámci kterého se plánuje posílit podpořit tezi" o neúčinnosti a nebezpečí vakcín "inscenace masového úmrtí údajně v důsledku užívání drogy," - uvádí se ve zpravodajské agentuře TASS , „RIA Novosti“ a „Interfax“ .


Sputnik V je registrován v 51 zemích světa. Regulátor EU v současné době zvažuje žádost o registraci drogy. Začátkem března USA obvinily Rusko z informační kampaně proti vakcínám Pfizer a Moderna. Washington slíbil, že „bude bojovat proti dezinformacím všemi prostředky“.


V Mexiku od začátku pandemie onemocnělo koronavirem 2,2 milionu lidí. Téměř 196 tisíc Mexičanů s diagnostikovaným COVID-19 zemřelo.
https://www.kommersant.ru/doc/4732135?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Podle vládního webu země byla v Mexiku zadržena zásilka falešné ruské vakcíny proti koronavirům Sputnik V. Na mezinárodním letišti v Campeche bylo zadrženo 5775 dávek drogy, uvádí se ve zprávě. Falešný ukryt byl v ledničce s nealkoholickými nápoji a sladkostmi. „Analýza fotografií zabavené šarže nám umožňuje tvrdit, že se jedná o falešnou látku, která nemá nic společného s původní vakcínou, včetně designu obalů a štítků,“ uvádí web Ruského fondu pro přímé investice (RDIF) ). Agentura připomněla, že každá ampulka vakcíny má jedinečný QR kód, který umožňuje dohledat její původ. Společnost RDIF zajišťuje, že vakcínu Sputnik V přepravují pouze autorizovaní přepravci, kteří splňují bezpečnostní normy, včetně dálkové regulace teploty. "Pokus o dodání falešné dávky vakcíny je příkladem možných provokací proti ruské vakcíně, jak minulý týden informovala ruská média s odvoláním na hlavní zdroje." Mexická vláda zastavila a zabránila této provokaci zaměřené na diskreditaci vakcíny, “uvedl RDIF. Dne 12. března, v ruských médiích se objevily zprávy, s odvoláním na zdroj v Kremlu s varováním o „inscenací masových úmrtí“ na „Sputnik V». O měsíc dříve, 12. února , mluvil o stejné věci šéf RDIF Kirill Dmitriev. Účelem kampaně je podle zpravodajských agentur podkopat důvěru ve Sputnik V. "Přípravuje se scénář informačního útoku na" Sputnik V ", v rámci kterého se plánuje posílit podpořit tezi" o neúčinnosti a nebezpečí vakcín "inscenace masového úmrtí údajně v důsledku užívání drogy," - uvádí se ve zpravodajské agentuře TASS , „RIA Novosti“ a „Interfax“ . Sputnik V je registrován v 51 zemích světa. Regulátor EU v současné době zvažuje žádost o registraci drogy. Začátkem března USA obvinily Rusko z informační kampaně proti vakcínám Pfizer a Moderna. Washington slíbil, že „bude bojovat proti dezinformacím všemi prostředky“. V Mexiku od začátku pandemie onemocnělo koronavirem 2,2 milionu lidí. Téměř 196 tisíc Mexičanů s diagnostikovaným COVID-19 zemřelo. https://www.kommersant.ru/doc/4732135?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

Pokus o dodání falešné dávky vakcíny je příkladem možných provokací proti ruské vakcíně, jak minulý týden informovala ruská média s odvoláním na hlavní zdroje

Odosielateľ zo Salisbury? A pod nálepkou Sputnik V ďalšia s názvom Novydžouk?


[quote="pid:7727, uid:158"]Pokus o dodání falešné dávky vakcíny je příkladem možných provokací proti ruské vakcíně, jak minulý týden informovala ruská média s odvoláním na hlavní zdroje[/quote] Odosielateľ zo Salisbury? A pod nálepkou Sputnik V ďalšia s názvom Novydžouk?
Upravené 18. 3. 2021 o 21:45
314
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept