Zahraničná politika
Maďarská vládna strana Fidesz vystupuje z Európskej ľudovej strany (EPP)

Fidesz končí u ľudovcov, Orbán chce budovať novú pravicu


Maďarská vládna strana Fidesz vystupuje z Európskej ľudovej strany (EPP), uviedla vo štvrtok na Twitteri podpredsedníčka Fideszu Katalin Nováková, ktorá toto rozhodnutie oznámila listom generálnemu tajomníkovi EPP Antoniovi Lópezovi-Istúrizovi Whiteovi.


Nováková, ktorá je v strane Fidesz zodpovedná za zahraničné vzťahy, na Twitteri list zahraničného sekretariátu Fideszu adresovaný EPP uviedla slovami: „Je čas rozlúčiť sa.“


Dvanásť poslancov Európskeho parlamentu (EP) za Fidesz 3. marca oznámilo, že opúšťa najväčšiu politickú frakciu v EP – EPP. Ich rozhodnutie bolo reakciou na zmeny rokovacieho poriadku, ktoré schválilo vedenie frakcie.
Čítajte viac
Orbánovi poslanci opustili frakciu ľudovcov, hovoria o krivde voči Fideszu
Orbánovi poslanci opustili frakciu ľudovcov, hovoria o krivde voči Fideszu


„Zmena pravidiel skupiny EPP je zjavne nepriateľským krokom proti Fideszu a našim voličom… Je to nedemokratické, nespravodlivé a neprijateľné. Vedenie Fideszu sa preto rozhodlo okamžite opustiť frakciu EPP,“ napísal Orbán v liste predsedovi EPP Manfredovi Weberovi. Dodal, že maďarskí voliči boli zbavení svojich demokratických práv, no zákonodarcovia Fideszu budú naďalej zastupovať Maďarsko v Európskom parlamente.


Orbán vtedy v rozhovore pre verejnoprávny rozhlas Kossuth Rádió povedal, že odchod jeho strany z EPP je už iba technickou otázkou. Maďarský ministerský predseda tiež povedal, že Fidesz teraz musí vybudovať novú demokratickú pravicu.
https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/581655-fidesz-konci-u-ludovcov-orban-chce-budovat-novu-pravicu/


**Fidesz končí u ľudovcov, Orbán chce budovať novú pravicu** Maďarská vládna strana Fidesz vystupuje z Európskej ľudovej strany (EPP), uviedla vo štvrtok na Twitteri podpredsedníčka Fideszu Katalin Nováková, ktorá toto rozhodnutie oznámila listom generálnemu tajomníkovi EPP Antoniovi Lópezovi-Istúrizovi Whiteovi. Nováková, ktorá je v strane Fidesz zodpovedná za zahraničné vzťahy, na Twitteri list zahraničného sekretariátu Fideszu adresovaný EPP uviedla slovami: „Je čas rozlúčiť sa.“ Dvanásť poslancov Európskeho parlamentu (EP) za Fidesz 3. marca oznámilo, že opúšťa najväčšiu politickú frakciu v EP – EPP. Ich rozhodnutie bolo reakciou na zmeny rokovacieho poriadku, ktoré schválilo vedenie frakcie. Čítajte viac Orbánovi poslanci opustili frakciu ľudovcov, hovoria o krivde voči Fideszu Orbánovi poslanci opustili frakciu ľudovcov, hovoria o krivde voči Fideszu „Zmena pravidiel skupiny EPP je zjavne nepriateľským krokom proti Fideszu a našim voličom… Je to nedemokratické, nespravodlivé a neprijateľné. Vedenie Fideszu sa preto rozhodlo okamžite opustiť frakciu EPP,“ napísal Orbán v liste predsedovi EPP Manfredovi Weberovi. Dodal, že maďarskí voliči boli zbavení svojich demokratických práv, no zákonodarcovia Fideszu budú naďalej zastupovať Maďarsko v Európskom parlamente. Orbán vtedy v rozhovore pre verejnoprávny rozhlas Kossuth Rádió povedal, že odchod jeho strany z EPP je už iba technickou otázkou. Maďarský ministerský predseda tiež povedal, že Fidesz teraz musí vybudovať novú demokratickú pravicu. https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/581655-fidesz-konci-u-ludovcov-orban-chce-budovat-novu-pravicu/
58
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept