Zahraničná politika
Si Ťin-pching: „Pokud by se Čína stala součástí SSSR, ten by se nerozpadl a ruští liberálové by byli přínosem pro společnost na všech stavbách Sovětského svazu“

Hlava Čínské lidové republiky, vůdce čínské komunistické strany Si Ťin-pching poskytl rozhovor pro ruskou televizní stanici RT. V rozhovoru se politik dotkl témat koronaviru, bilaterálních vztahů, vyhlídek na prezidentský úřad Joea Bidena a také posoudil otázku, co by se stalo, kdyby se Čína stala součástí Sovětského svazu. S takovým návrhem se podle historiků Mao Ce-tung jednou obrátil na Josepha Stalina.


"Samozřejmě je těžké uhodnout, co by to bylo." Můžeme však s jistotou říci, že by se Sovětský svaz nezhroutil. Představitelé Číny by nikdy nedovolili, aby se k moci dostali takoví lidé jako Gorbačov, Ševardnadze, Ligačev a další, a ruští liberálové, kteří v 90. letech okradli zemi, by nyní byli prospěšní pro společnost na všech stavbách Sovětského svazu. Můžete také s jistotou říci, že SSSR by byl nejmocnější zemí, světovým lídrem. Koneckonců, pokud si vzpomeneme na ukazatele z SSSR z 80. let, podívejme se na současné ukazatele z Číny, můžeme s jistotou říci, že by nyní byla lídrem ve všech oblastech: ekonomice, vědě, technologiích, kultuře atd., - sdělil čínský vůdce svůj názor.


Si Ťin-pching neodpověděl na otázku, kdo by byl nyní v čele SSSR: on nebo ruský prezident Vladimir Putin, prohlásil jen, že „země by měla důstojného vůdce“.
https://panorama.pub/news/si-czzinpi


V roce 2019 Putin ukázal Si Ťin-pchingu křížník Auroru
https://www.youtube.com/watch?v=BhWRDHi2WW0


Dnes Si Ťin-pching vystřelil z Aurory šalvu. Odstranění liberálního dědictví v Rusku může začít.
(nejspíše to bude posvěceno i ze strany GP)


Evropa by měla zpozornět. Poměrně nedvousmyslná nabídka Si Ťin-pchinga k úžšímu spojenectví s Ruskem.


(Stalin o takovém spojenectví asi věděl své ...)


Hlava Čínské lidové republiky, vůdce čínské komunistické strany Si Ťin-pching poskytl rozhovor pro ruskou televizní stanici RT. V rozhovoru se politik dotkl témat koronaviru, bilaterálních vztahů, vyhlídek na prezidentský úřad Joea Bidena a také posoudil otázku, co by se stalo, kdyby se Čína stala součástí Sovětského svazu. S takovým návrhem se podle historiků Mao Ce-tung jednou obrátil na Josepha Stalina. "Samozřejmě je těžké uhodnout, co by to bylo." Můžeme však s jistotou říci, že by se Sovětský svaz nezhroutil. Představitelé Číny by nikdy nedovolili, aby se k moci dostali takoví lidé jako Gorbačov, Ševardnadze, Ligačev a další, a ruští liberálové, kteří v 90. letech okradli zemi, by nyní byli prospěšní pro společnost na všech stavbách Sovětského svazu. Můžete také s jistotou říci, že SSSR by byl nejmocnější zemí, světovým lídrem. Koneckonců, pokud si vzpomeneme na ukazatele z SSSR z 80. let, podívejme se na současné ukazatele z Číny, můžeme s jistotou říci, že by nyní byla lídrem ve všech oblastech: ekonomice, vědě, technologiích, kultuře atd., - sdělil čínský vůdce svůj názor. Si Ťin-pching neodpověděl na otázku, kdo by byl nyní v čele SSSR: on nebo ruský prezident Vladimir Putin, prohlásil jen, že „země by měla důstojného vůdce“. https://panorama.pub/news/si-czzinpi V roce 2019 Putin ukázal Si Ťin-pchingu křížník Auroru https://www.youtube.com/watch?v=BhWRDHi2WW0 Dnes Si Ťin-pching vystřelil z Aurory šalvu. Odstranění liberálního dědictví v Rusku může začít. (nejspíše to bude posvěceno i ze strany GP) Evropa by měla zpozornět. Poměrně nedvousmyslná nabídka Si Ťin-pchinga k úžšímu spojenectví s Ruskem. (Stalin o takovém spojenectví asi věděl své ...)

Představitelé Číny by nikdy nedovolili, aby se k moci dostali takoví lidé jako Gorbačov, Ševardnadze, Ligačev a další, a ruští liberálové,


presne toto viedlo ku konfliktu na Ussuri medzi Čínou a ZSSR v 1969 roku. Nesúhlas Číny s chruščovovským vedením do záhuby.


[quote="pid:7979, uid:158"]Představitelé Číny by nikdy nedovolili, aby se k moci dostali takoví lidé jako Gorbačov, Ševardnadze, Ligačev a další, a ruští liberálové,[/quote] presne toto viedlo ku konfliktu na Ussuri medzi Čínou a ZSSR v 1969 roku. Nesúhlas Číny s chruščovovským vedením do záhuby.

V seriáli Stalin Live je táto scéna zachytená v dieli 12. v čase od 18:30
https://www.youtube.com/watch?v=2U7DaSZtK0o&list=PLmPM5KASwx616kzbavt9H8KCfVC6Ek1jp&index=12


ponuka Maa - jednotná mena, jednotný sovietsky národ,
Na otázku Stalina - Mao chce byť predsedom spoločného štátu? Áno..ale až po Stalinovi, Mao je ešte mladý tiger,
a chce sa učiť u starého tigra Stalina. A až po smrti Stalina, potom čo odíde k svojmu priateľovi Leninovi. Najprv by Mao bol učedníkom a potom jeho nástupcom.
Stalin: Mao chce aby Centrum sveta bol Peking?
Mao: Nemám rád Peking, môžem žiť v Moskve. Alebo budú 2 centrá..príp. sa budú striedať..


V seriáli Stalin Live je táto scéna zachytená v dieli 12. v čase od 18:30 https://www.youtube.com/watch?v=2U7DaSZtK0o&list=PLmPM5KASwx616kzbavt9H8KCfVC6Ek1jp&index=12 ponuka Maa - jednotná mena, jednotný sovietsky národ, Na otázku Stalina - Mao chce byť predsedom spoločného štátu? Áno..ale až po Stalinovi, Mao je ešte mladý tiger, a chce sa učiť u starého tigra Stalina. A až po smrti Stalina, potom čo odíde k svojmu priateľovi Leninovi. Najprv by Mao bol učedníkom a potom jeho nástupcom. Stalin: Mao chce aby Centrum sveta bol Peking? Mao: Nemám rád Peking, môžem žiť v Moskve. Alebo budú 2 centrá..príp. sa budú striedať..

V seriáli Stalin Live je táto scéna zachytená v dieli 12. v čase od 18:30

Uf. Pustil jsem si tento díl od času 18:30, že se podívám na tu scénu. Dodíval jsem se až do konce. Strhující. Nejspíš sjedu celý seriál. Taky jsem zvědavý, jaký/který celkový obraz Stalina je zde prezentován. Atmosférou mi to hodně připomnělo “17 zastavení jara”.


@mnm , díky.

(nemá titulky, občas trochu zvláštní výslovnost obsahující “dz”, s čímž jsem moc nepočítal, ale celkem jsem to dával)


[quote="pid:7997, uid:79"]V seriáli Stalin Live je táto scéna zachytená v dieli 12. v čase od 18:30[/quote] Uf. Pustil jsem si tento díl od času 18:30, že se podívám na tu scénu. Dodíval jsem se až do konce. Strhující. Nejspíš sjedu celý seriál. Taky jsem zvědavý, jaký/který celkový obraz Stalina je zde prezentován. Atmosférou mi to hodně připomnělo “17 zastavení jara”. @mnm , díky. (nemá titulky, občas trochu zvláštní výslovnost obsahující “dz”, s čímž jsem moc nepočítal, ale celkem jsem to dával)
Upravené 20. 3. 2021 o 18:43

Řekl bych, že přesně vykalkulovaný, asi "náhodný" rozhovor s "bezvýznamnou" Russia Today : jak to jde pěkně dohromady :


  • fake intervjú Sleepy Joe s mikrofonama v podpaždí
  • výrok o Murderovi, který nebyl vyřčen Bidenem, ale pouze odsouhlasen dementním YES
  • KO úder protistrany s odvoláním velvyslance (to je ultimátum v řeči diplomacie, pak už běží jen suspendace diplomatických styků
  • žoviální nabídka pokecu Zdravého s Nemocným
  • "nečekaný" upřímný rozhovor se Si, kde jen tak mezi řečí pohovoří o Stalinovi a spojenectví Číny a SSSRNo je to na hraně řízení GP, tady to fakt už nemá v ruce.

Řekl bych, že přesně vykalkulovaný, asi "náhodný" rozhovor s "bezvýznamnou" Russia Today : jak to jde pěkně dohromady : - fake intervjú Sleepy Joe s mikrofonama v podpaždí - výrok o Murderovi, který nebyl vyřčen Bidenem, ale pouze odsouhlasen dementním YES - KO úder protistrany s odvoláním velvyslance (to je ultimátum v řeči diplomacie, pak už běží jen suspendace diplomatických styků - žoviální nabídka pokecu Zdravého s Nemocným - "nečekaný" upřímný rozhovor se Si, kde jen tak mezi řečí pohovoří o Stalinovi a spojenectví Číny a SSSR No je to na hraně řízení GP, tady to fakt už nemá v ruce.

No je to na hraně řízení GP, tady to fakt už nemá v ruce.


Na svojom blogu som napísal, že riadenie močiara je také, že rozkladá tie systémy riadenia na ktorých sú oni a GP závislí. Skratka sa napĺňajú matrice "Janovské kostry" a "vyschnuté Benátky".


[quote="pid:8029, uid:57"]No je to na hraně řízení GP, tady to fakt už nemá v ruce.[/quote] Na svojom blogu som napísal, že riadenie močiara je také, že rozkladá tie systémy riadenia na ktorých sú oni a GP závislí. Skratka sa napĺňajú matrice "Janovské kostry" a "vyschnuté Benátky".

Moderátor

Nejspíš sjedu celý seriál.
pre prípad, že by sa stratil ako tolko veci na trubke:


https://uloz.to/file/kkLCq1dLtIVV/stalin-live-01-20-rar
https://uloz.to/file/m7chJTaRTiCe/stalin-live-21-40-rar


[quote="pid:8018, uid:240"]Nejspíš sjedu celý seriál.[/quote]pre prípad, že by sa stratil ako tolko veci na trubke: https://uloz.to/file/kkLCq1dLtIVV/stalin-live-01-20-rar https://uloz.to/file/m7chJTaRTiCe/stalin-live-21-40-rar
Upravené 21. 3. 2021 o 13:49
933
6
6
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept