Zahraniční analytici
Panarin - Zadrzen guverner Penzenske oblasti – Ivan Belozercev Za co? Prijal uplatek kolem 31 mil. rublu.
Y

Kromě Belozerceva je obvineno v případu ještě několik dalších osob včetně šéfa skupiny farmaceutických firem Biotech Borise Spiegela. Všichni figuranti případu jsou podezřelí ze spáchání trestných činů v závislosti na jejich roli v systému, upřesnil SK. Spiegel a další podezřelí jsou také zadrženi.
Jak potvrzuje setreni, že od ledna do září roku 2020 Belozercev dostal od Spiegela, jeho manzelky a ředitele společnosti "Farmacia" (spada pod Biotech) Antona Koloskova úplatek vetsi než 31 milionů rublů ve formě "peněz a jiných hodnot" prostřednictvím zprostředkovatelů. Výměnou za úplatek "Biotech" nezískala konkurenční výhodu při uzavírání statnich smluv na nákup léků a dalších zdravotnických výrobků na úkor rozpočtu Penzenske oblasti, píše se ve zprávě Vyšetřovacího výboru.
Boris Spiegel byl od roku 2003 deset let senátorem za Penzensky kraj, v roce 2013 složil pravomoci předčasně. "Biotech" založil na počátku devadesátých let - nyní je jedním z největších farmadistribyutorů v Rusku.
V minulosti byl Spiegel producentem zpěváka Nikolaje Baskova.
V roce 2012 Spiegel byl v rejtingu prijmu cinovniku ve Forbesu na 60. místě: jeho příjmy byly odhadovány na 127,7 milionů rublů.
Podle" Spark", čistý zisk "Biotecha" v roce 2019 činil 159 milionů rublů.
Ze "Sparka" vyplývá, že LLC "Biotech" je na 77% ve vlastnictví manželky Spiegela Jevgeniji - (v roce 2015 byla v žebříčku Forbes nejbohatších žen v Rusku s příjmem, ocenenym v dolarech na $60 milionů).
https://www.forbes.ru/newsroom/obshchestvo/424113-istochniki-zayavili-o-zaderzhanii-gubernatora-penzenskoy-oblasti


https://www.youtube.com/watch?v=JKNEfaGmk-g


Kromě Belozerceva je obvineno v případu ještě několik dalších osob včetně šéfa skupiny farmaceutických firem Biotech Borise Spiegela. Všichni figuranti případu jsou podezřelí ze spáchání trestných činů v závislosti na jejich roli v systému, upřesnil SK. Spiegel a další podezřelí jsou také zadrženi. Jak potvrzuje setreni, že od ledna do září roku 2020 Belozercev dostal od Spiegela, jeho manzelky a ředitele společnosti "Farmacia" (spada pod Biotech) Antona Koloskova úplatek vetsi než 31 milionů rublů ve formě "peněz a jiných hodnot" prostřednictvím zprostředkovatelů. Výměnou za úplatek "Biotech" nezískala konkurenční výhodu při uzavírání statnich smluv na nákup léků a dalších zdravotnických výrobků na úkor rozpočtu Penzenske oblasti, píše se ve zprávě Vyšetřovacího výboru. Boris Spiegel byl od roku 2003 deset let senátorem za Penzensky kraj, v roce 2013 složil pravomoci předčasně. "Biotech" založil na počátku devadesátých let - nyní je jedním z největších farmadistribyutorů v Rusku. V minulosti byl Spiegel producentem zpěváka Nikolaje Baskova. V roce 2012 Spiegel byl v rejtingu prijmu cinovniku ve Forbesu na 60. místě: jeho příjmy byly odhadovány na 127,7 milionů rublů. Podle" Spark", čistý zisk "Biotecha" v roce 2019 činil 159 milionů rublů. Ze "Sparka" vyplývá, že LLC "Biotech" je na 77% ve vlastnictví manželky Spiegela Jevgeniji - (v roce 2015 byla v žebříčku Forbes nejbohatších žen v Rusku s příjmem, ocenenym v dolarech na $60 milionů). https://www.forbes.ru/newsroom/obshchestvo/424113-istochniki-zayavili-o-zaderzhanii-gubernatora-penzenskoy-oblasti https://www.youtube.com/watch?v=JKNEfaGmk-g
Upravené 21. 3. 2021 o 11:53
125
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept