Mimo kategórií
Apple prehral patentový spor, má zaplatiť vyše 300 miliónov dolárov

Apple prehral patentový spor, má zaplatiť vyše 300 miliónov dolárov


Porota v americkom štáte Texas nariadila technologickej spoločnosti Apple, aby firme Personalized Media Communications (PMC) zaplatila 308,5 milióna dolárov za porušovanie patentových práv.


Informovala o tom agentúra Reuters. Spoločnosť PMC vlastná množstvo patentov súvisiacich s internetom.


Firma vedie patentové spory aj s ďalšími významnými technologickými podnikmi, vrátane internetovej televízie Netflix, internetového vyhľadávača Google a internetového obchodu Amazon.


Apple vyjadril s verdiktom nespokojnosť a chce sa odvolať. "Podobné kauzy vyvolávané firmami, ktoré nevyrábajú ani nepredávajú žiadne produkty, potláčajú inovácie a vo finále poškodzujú spotrebiteľov," uviedol podnik vo vyhlásení.


Apple je najhodnotnejšou verejne obchodovanou spoločnosťou na svete. V minulom finančnom roku, ktorý skončil v novembri, zarobila firma 57,4 miliardy dolárov.


https://finweb.hnonline.sk/zahranicna-ekonomika/2320353-apple-prehral-patentovy-spor-ma-zaplatit-vyse-300-milionov-dolarov


Apple prehral patentový spor, má zaplatiť vyše 300 miliónov dolárov Porota v americkom štáte Texas nariadila technologickej spoločnosti Apple, aby firme Personalized Media Communications (PMC) zaplatila 308,5 milióna dolárov za porušovanie patentových práv. Informovala o tom agentúra Reuters. Spoločnosť PMC vlastná množstvo patentov súvisiacich s internetom. Firma vedie patentové spory aj s ďalšími významnými technologickými podnikmi, vrátane internetovej televízie Netflix, internetového vyhľadávača Google a internetového obchodu Amazon. Apple vyjadril s verdiktom nespokojnosť a chce sa odvolať. "Podobné kauzy vyvolávané firmami, ktoré nevyrábajú ani nepredávajú žiadne produkty, potláčajú inovácie a vo finále poškodzujú spotrebiteľov," uviedol podnik vo vyhlásení. Apple je najhodnotnejšou verejne obchodovanou spoločnosťou na svete. V minulom finančnom roku, ktorý skončil v novembri, zarobila firma 57,4 miliardy dolárov. https://finweb.hnonline.sk/zahranicna-ekonomika/2320353-apple-prehral-patentovy-spor-ma-zaplatit-vyse-300-milionov-dolarov
Upravené 22. 3. 2021 o 04:58

Zvláštní a zase patentové právo.
Nejvíce patentů na elektromobily jsou v držení firem obchodujích a zpracovávajích ropu. Také je nevyužívají. Žeby systém dvou metrů??


Zvláštní a zase patentové právo. Nejvíce patentů na elektromobily jsou v držení firem obchodujích a zpracovávajích ropu. Také je nevyužívají. Žeby systém dvou metrů??
232
2
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept