Zahraničná politika
Rusko chce do 15 rokov strojnásobiť produkciu skvapalneného plynu

Rusko chce do 15 rokov strojnásobiť produkciu skvapalneného plynu


Rusko chce v najbližších 15 rokoch strojnásobiť produkciu skvapalneného plynu. Ročne by potom malo vyprodukovať 140 miliónov ton skvapalneného zemného plynu LNG, rozhodla v pondelok ruská vláda.


Rusko chce pre dosiahnutie tohto cieľa v budúcnosti viac podporovať domáce firmy, pri produkcii vo zvýšenej miere využívať ruské technológie a stimulovať prieskumy na prírodné zdroje bohatej Arktíde. Potenciál pre rozšírenie produkcie vidí Moskva napríklad v Severnom ľadovom oceáne a Pacifiku.


Podľa ruského vicepremiéra Alexandra Novaka by v budúcnosti malo 20 % svetovej ponuky skvapalneného plynu pochádzať z Ruska. LNG sa používa na výrobu elektriny, ale aj ako palivo pre autá a lode. Novak očakáva, že dopyt po skvapalnenom plyne sa bude zvyšovať rýchlejšie než dopyt po plyne dodávanom prostredníctvom plynovodov.
https://www.teraz.sk/ekonomika/rusko-chce-do-15-rokov-strojnasobit-pr/536699-clanok.html


Rusko chce do 15 rokov strojnásobiť produkciu skvapalneného plynu ================================================================= Rusko chce v najbližších 15 rokoch strojnásobiť produkciu skvapalneného plynu. Ročne by potom malo vyprodukovať 140 miliónov ton skvapalneného zemného plynu LNG, rozhodla v pondelok ruská vláda. Rusko chce pre dosiahnutie tohto cieľa v budúcnosti viac podporovať domáce firmy, pri produkcii vo zvýšenej miere využívať ruské technológie a stimulovať prieskumy na prírodné zdroje bohatej Arktíde. Potenciál pre rozšírenie produkcie vidí Moskva napríklad v Severnom ľadovom oceáne a Pacifiku. Podľa ruského vicepremiéra Alexandra Novaka by v budúcnosti malo 20 % svetovej ponuky skvapalneného plynu pochádzať z Ruska. LNG sa používa na výrobu elektriny, ale aj ako palivo pre autá a lode. Novak očakáva, že dopyt po skvapalnenom plyne sa bude zvyšovať rýchlejšie než dopyt po plyne dodávanom prostredníctvom plynovodov. https://www.teraz.sk/ekonomika/rusko-chce-do-15-rokov-strojnasobit-pr/536699-clanok.html
Upravené 22. 3. 2021 o 18:22

Rusko chce v najbližších 15 rokoch strojnásobiť produkciu skvapalneného plynu.

Myslím, že je to jasná konkurenčná odpoveď SŠA. Berenika, Severné ľadové more neexistuje, je to Severný ľadový oceán.


[quote="pid:8409, uid:12"]Rusko chce v najbližších 15 rokoch strojnásobiť produkciu skvapalneného plynu.[/quote] Myslím, že je to jasná konkurenčná odpoveď SŠA. Berenika, Severné ľadové more neexistuje, je to Severný ľadový oceán.
155
2
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept