Zahraničná politika
Británia a USA uvalili sankcie na Čínu

USA a Británia uvalili sankcie proti Číne za „porušenie ujgurských práv“


Americké a britské orgány v nadväznosti na EÚ uvalili na Čínu sankcie za „porušenie práv Ujgurov“ v autonómnej oblasti Xinjiang Uygur.


Pod sankcie spadol šéf Úradu pre verejnú bezpečnosť v Sin-ťiangu Chen Mingguo a zástupca tajomníka výboru pre stranu Xinjiang Wang Junzheng.


Británia zase zaradila do zoznamu porušovateľov ľudských práv štyri osoby a jednu organizáciu.


Čína 22. marca oznámila uvalenie sankcií proti desiatim ľuďom a štyrom organizáciám z Európskej únie za zasahovanie Bruselu do záležitostí autonómneho regiónu Xinjiang Uygur.


Peking tiež odporučil EÚ, aby „analyzovala svoje chyby“ a prestala „hrať s dvojitým štandardom“, inak Čína „odpovie znova“.


https://russian.rt.com/world/news/844968-ssha-britaniya-sankcii-protiv-kitaya


**USA a Británia uvalili sankcie proti Číne za „porušenie ujgurských práv“** Americké a britské orgány v nadväznosti na EÚ uvalili na Čínu sankcie za „porušenie práv Ujgurov“ v autonómnej oblasti Xinjiang Uygur. Pod sankcie spadol šéf Úradu pre verejnú bezpečnosť v Sin-ťiangu Chen Mingguo a zástupca tajomníka výboru pre stranu Xinjiang Wang Junzheng. Británia zase zaradila do zoznamu porušovateľov ľudských práv štyri osoby a jednu organizáciu. **Čína 22. marca oznámila uvalenie sankcií proti desiatim ľuďom a štyrom organizáciám z Európskej únie za zasahovanie Bruselu do záležitostí autonómneho regiónu Xinjiang Uygur.** **Peking tiež odporučil EÚ, aby „analyzovala svoje chyby“ a prestala „hrať s dvojitým štandardom“, inak Čína „odpovie znova“.** https://russian.rt.com/world/news/844968-ssha-britaniya-sankcii-protiv-kitaya
121
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept