Egregoriálno-matričné riadenie
Po streľbe v obchode v Colorade zostalo desať mŕtvych

Po streľbe v obchode v Colorade zostalo desať mŕtvych


Najmenej desať mŕtvych si vyžiadala pondelňajšia streľba 22.3.2021 neznámeho ozbrojenca v supermarkete v meste Boulder v americkom štáte Colorado.


https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/582096-po-strelbe-v-obchode-v-colorade-zostalo-desat-mrtvych/


Po streľbe v obchode v Colorade zostalo desať mŕtvych Najmenej desať mŕtvych si vyžiadala pondelňajšia streľba 22.3.2021 neznámeho ozbrojenca v supermarkete v meste Boulder v americkom štáte Colorado. https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/582096-po-strelbe-v-obchode-v-colorade-zostalo-desat-mrtvych/

Biden chce v USA presadiť zákaz kúpy a predaja útočných zbraní


Americký prezident Joe Biden v utorok vyhlásil, že Spojené štáty by mali zakázať kúpu a predaj útočných zbraní v USA, a obrátil sa na Kongres, aby podnikol príslušné kroky.


Biden to vyhlásil v Bielom dome v krátkom prejave, ktorým reagoval na streľbu v meste Boulder v štáte Colorado.


"Nepotrebujem čakať ďalšiu minútu, nieto ešte hodinu, aby som urobil rozumné kroky ktoré v budúcnosti zachránia životy," uviedol Biden s tým, že bude naliehať na svojich kolegov v Snemovni reprezentantov a Senáte, aby konali.


"V rámci tohto procesu by sme mali zakázať aj útočné zbrane," vyhlásil Biden a pripomenul, ako Kongres prekonal svoje rozdelenie a v roku 1994 prijal zákaz útočných zbraní na desať rokov.


Zákaz, ktorý v roku 1994 podpísal vtedajší prezident USA Bill Clinton, postavil mimo zákona 19 druhov vojenských útočných zbraní.


Na margo útoku v Colorade Biden vo svojom príhovore uviedol, že vyšetrovatelia zatiaľ nevedia, aké boli motívy konania 21-ročného Ahmada Al Aliwiho Alissu, ktorý je podozrivý, že v pondelok spustil paľbu v supermarkete King Soopersa v meste Boulder. O život pritom prišlo desať ľudí.


Agentúra AP informovala, že ide v poradí o siedmy masový útok v USA v tomto roku. Pripomenula pritom, že len pred týždňom, 16. marca, si streľba v troch masážnych salónoch v meste Atlanta a jeho okolí ležiacom v americkom štáte Georgia vyžiadala osem obetí na životoch.


https://www.teraz.sk/zahranicie/biden-chce-v-usa-presadit-zakaz-kupy/537058-clanok.html


Biden chce v USA presadiť zákaz kúpy a predaja útočných zbraní Americký prezident Joe Biden v utorok vyhlásil, že Spojené štáty by mali zakázať kúpu a predaj útočných zbraní v USA, a obrátil sa na Kongres, aby podnikol príslušné kroky. Biden to vyhlásil v Bielom dome v krátkom prejave, ktorým reagoval na streľbu v meste Boulder v štáte Colorado. "Nepotrebujem čakať ďalšiu minútu, nieto ešte hodinu, aby som urobil rozumné kroky ktoré v budúcnosti zachránia životy," uviedol Biden s tým, že bude naliehať na svojich kolegov v Snemovni reprezentantov a Senáte, aby konali. "V rámci tohto procesu by sme mali zakázať aj útočné zbrane," vyhlásil Biden a pripomenul, ako Kongres prekonal svoje rozdelenie a v roku 1994 prijal zákaz útočných zbraní na desať rokov. Zákaz, ktorý v roku 1994 podpísal vtedajší prezident USA Bill Clinton, postavil mimo zákona 19 druhov vojenských útočných zbraní. Na margo útoku v Colorade Biden vo svojom príhovore uviedol, že vyšetrovatelia zatiaľ nevedia, aké boli motívy konania 21-ročného Ahmada Al Aliwiho Alissu, ktorý je podozrivý, že v pondelok spustil paľbu v supermarkete King Soopersa v meste Boulder. O život pritom prišlo desať ľudí. Agentúra AP informovala, že ide v poradí o siedmy masový útok v USA v tomto roku. Pripomenula pritom, že len pred týždňom, 16. marca, si streľba v troch masážnych salónoch v meste Atlanta a jeho okolí ležiacom v americkom štáte Georgia vyžiadala osem obetí na životoch. https://www.teraz.sk/zahranicie/biden-chce-v-usa-presadit-zakaz-kupy/537058-clanok.html

Biden to vyhlásil v Bielom dome v krátkom prejave, ktorým reagoval na streľbu v meste Boulder v štáte Colorado.


Tak proč se střílelo, už víme...


[quote="pid:8618, uid:12"]Biden to vyhlásil v Bielom dome v krátkom prejave, ktorým reagoval na streľbu v meste Boulder v štáte Colorado.[/quote] Tak proč se střílelo, už víme...

Pro jistotu jsem si článek přečetl.
Pak jsem si přečetl ještě
"Střelec zabil v obchodě v Coloradu deset lidí, mezi nimi i policistu"
23.3.2021
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/strelba-usa-colorado-obchod-supermarket-mrtvi-policie-utok.A210323_060429_zahranicni_pmk
Celkově mi to moc nejde dohromady, přesto zkusím sepsat nějaké detaily, které mne zaujaly.


V článku na idnes je video, které mimo jiné zachycuje, jak policisté vedou po ulici pravděpodobného zadrženého pachatele.
Zvláštní je, že muž je bosky a má na sobě pouze spodní prádlo, jakési černé šortky, víc nic.
Další zvláštnost je, že je zraněn na pravé noze, kterou má celou od krve, lehce kulhá, ale jde po svých.
Kulhající muž, který má jednu nohu červenou a druhou bílou. (kvůli tomuhle jsem se událostí nakonec začal zbývat)

Proč zrovna u této střelby Zeman kondoluje?

https://www.hrad.cz/cs/pro-media/tiskove-zpravy/aktualni-tiskove-zpravy/prezident-republiky-zaslal-kondolenci-americkemu-prezidentovi-15853
"Agentúra AP informovala, že ide v poradí o siedmy masový útok v USA v tomto roku." a přitom toto je jediná kondolence, kterou od začátku roku MZ poslal do USA. Možná kondoluje, jenom když je 10 a více mrtvých...


datum události ~ 22.3.2021
čas události ~ "krátko pred 15.00 h miestneho času (22.00 h SEČ)", někde ale psali i 21:30 SEČ
počet mrtvých ~ "Najmenej desať mŕtvych" (nebo 11?)
věk podezřelého ~ 21 let (zase těsně vedle)
jméno = Ahmad Al Aliwi Alissa
"šéfka boulderskej polície Maris Heroldová" mluvila na tiskové konferenci ~ herold = vykladač a znalec užívání erbů, herald = posel, ohlašovatel
"Veliteľ polície Kerry Yamaguchi" ~ Yamaguchi = prefektura a město v Japonsku, Jamaguči (japonsky 山口市; Jamaguči-ši) (山 = hora 口 = ústa 市 = město, přeloženo jako "vstup k hoře" )


stát Colorado ~ coloreado = španělsky "barevný" (minimálně dle wiki lze soudit, že aspoň Denver je od počátku dost multietnický)
Boulder je město blízko Denveru, hlavního města státu Colorado
Denver - trochu mi to připomnělo proxy-Londýn, protože jsou tam čtvrti jako Westminster, střed města je Commerce City (City of London), Greenwood Village (Greenwich Village), je tam i Englewood, Aurora, Golden, Centennial (=stoletý; Centennial state = oficiální přezdívka státu Colorado, protože vstoupil do unie 100 let po podpisu Deklarace nezávislosti)
město Boulder = Balvan
stalo se v supermarketu "KING Soopers"
logo supermarketu je tvořeno červeno bílým vodorovným pruhováním jako na USA vlajce, na prvním řádku bílý "KING" a na druhém řádku žlutý "Soopers"
KING = král (jmenoval se tak zakladatel toho řetězce)
Soopers ~ Sooper je něco jako ležérně vyslovené Super, Soopers je pak od toho množné číslo (toto mi dalo zabrat, detaily na konci příspěvku)
KING Soopers ~ bych přeložil (asi to bude trochu i slovní hříčka) nějak jako "Královské suproviny", "Královy speciality", "To nejlepší od Kinga"
supermarket je na ulici "Table Mesa Drive" - table = stůl, mesa = tabulová/stolová hora, drive ~ silnice a tato cesta vede k "Table Mountain" a na ní sídlí NCAR
https://en.wikipedia.org/wiki/National_Center_for_Atmospheric_Research
v Boulderu ještě sídlí NOAA
https://en.wikipedia.org/wiki/National_Oceanic_and_Atmospheric_Administration
na videu je vidět, že pietní místo bylo zřízeno u "Youngs Asian MASSAGE", přitom "...že len pred týždňom, 16. marca, si streľba v troch masážnych salónoch v meste Atlanta a jeho okolí ležiacom v americkom štáte Georgia vyžiadala osem obetí na životoch."


Poznámka1:
O původu jména "KING Soopers" zde
"Where Did The ‘Sooper’ In The King Soopers Name Come From?"
https://www.cpr.org/show-segment/where-did-the-sooper-in-the-king-soopers-name-come-from/
(Z toho plyne, že syn Larry zakladatele Kinga měl oblíbený americký comics "Archie", kde byl hlavní postavou chlapec Archie. Syn pak otci tvrdil, že: "Když se stalo něco obzvláště vzrušujícího, řekl Larry svému otci, že postava zvolala: „Sooper!“" )
Poznámka2:
Existuje masožravá rostlina "Sarracenia sp. Jutatip Sooper".


Pro jistotu jsem si článek přečetl. Pak jsem si přečetl ještě "Střelec zabil v obchodě v Coloradu deset lidí, mezi nimi i policistu" 23.3.2021 https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/strelba-usa-colorado-obchod-supermarket-mrtvi-policie-utok.A210323_060429_zahranicni_pmk Celkově mi to moc nejde dohromady, přesto zkusím sepsat nějaké detaily, které mne zaujaly. V článku na idnes je video, které mimo jiné zachycuje, jak policisté vedou po ulici pravděpodobného zadrženého pachatele. Zvláštní je, že muž je bosky a má na sobě pouze spodní prádlo, jakési černé šortky, víc nic. Další zvláštnost je, že je zraněn na pravé noze, kterou má celou od krve, lehce kulhá, ale jde po svých. Kulhající muž, který má jednu nohu červenou a druhou bílou. (kvůli tomuhle jsem se událostí nakonec začal zbývat) [quote="pid:8555, uid:307"]Proč zrovna u této střelby Zeman kondoluje?[/quote] https://www.hrad.cz/cs/pro-media/tiskove-zpravy/aktualni-tiskove-zpravy/prezident-republiky-zaslal-kondolenci-americkemu-prezidentovi-15853 "Agentúra AP informovala, že ide v poradí o siedmy masový útok v USA v tomto roku." a přitom toto je jediná kondolence, kterou od začátku roku MZ poslal do USA. Možná kondoluje, jenom když je 10 a více mrtvých... datum události ~ 22.3.2021 čas události ~ "krátko pred 15.00 h miestneho času (22.00 h SEČ)", někde ale psali i 21:30 SEČ počet mrtvých ~ "Najmenej desať mŕtvych" (nebo 11?) věk podezřelého ~ 21 let (zase těsně vedle) jméno = Ahmad Al Aliwi Alissa "šéfka boulderskej polície Maris Heroldová" mluvila na tiskové konferenci ~ herold = vykladač a znalec užívání erbů, herald = posel, ohlašovatel "Veliteľ polície Kerry Yamaguchi" ~ Yamaguchi = prefektura a město v Japonsku, Jamaguči (japonsky 山口市; Jamaguči-ši) (山 = hora 口 = ústa 市 = město, přeloženo jako "vstup k hoře" ) stát Colorado ~ coloreado = španělsky "barevný" (minimálně dle wiki lze soudit, že aspoň Denver je od počátku dost multietnický) Boulder je město blízko Denveru, hlavního města státu Colorado Denver - trochu mi to připomnělo proxy-Londýn, protože jsou tam čtvrti jako Westminster, střed města je Commerce City (City of London), Greenwood Village (Greenwich Village), je tam i Englewood, Aurora, Golden, Centennial (=stoletý; Centennial state = oficiální přezdívka státu Colorado, protože vstoupil do unie 100 let po podpisu Deklarace nezávislosti) město Boulder = Balvan stalo se v supermarketu "KING Soopers" logo supermarketu je tvořeno červeno bílým vodorovným pruhováním jako na USA vlajce, na prvním řádku bílý "KING" a na druhém řádku žlutý "Soopers" KING = král (jmenoval se tak zakladatel toho řetězce) Soopers ~ Sooper je něco jako ležérně vyslovené Super, Soopers je pak od toho množné číslo (toto mi dalo zabrat, detaily na konci příspěvku) KING Soopers ~ bych přeložil (asi to bude trochu i slovní hříčka) nějak jako "Královské suproviny", "Královy speciality", "To nejlepší od Kinga" supermarket je na ulici "Table Mesa Drive" - table = stůl, mesa = tabulová/stolová hora, drive ~ silnice a tato cesta vede k "Table Mountain" a na ní sídlí NCAR https://en.wikipedia.org/wiki/National_Center_for_Atmospheric_Research v Boulderu ještě sídlí NOAA https://en.wikipedia.org/wiki/National_Oceanic_and_Atmospheric_Administration na videu je vidět, že pietní místo bylo zřízeno u "Youngs Asian MASSAGE", přitom "...že len pred týždňom, 16. marca, si streľba v troch masážnych salónoch v meste Atlanta a jeho okolí ležiacom v americkom štáte Georgia vyžiadala osem obetí na životoch." Poznámka1: O původu jména "KING Soopers" zde "Where Did The ‘Sooper’ In The King Soopers Name Come From?" https://www.cpr.org/show-segment/where-did-the-sooper-in-the-king-soopers-name-come-from/ (Z toho plyne, že syn Larry zakladatele Kinga měl oblíbený americký comics "Archie", kde byl hlavní postavou chlapec Archie. Syn pak otci tvrdil, že: "Když se stalo něco obzvláště vzrušujícího, řekl Larry svému otci, že postava zvolala: „Sooper!“" ) Poznámka2: Existuje masožravá rostlina "Sarracenia sp. Jutatip Sooper".
Upravené 23. 3. 2021 o 20:26

Mne k Boulderu napadla ešte iná väzba. Stephen King - Svědectví. Kniha o tom, ako z vojenskej základne unikne smrteľný vírus chrípky. Úmrtnosť 90%. Nakoniec sa začne organizovať nová spoločnosť - koncentrácia ľudí v spoločných komunitách. Samozrejme konflikt dobra a zla. "Dobrí" sú v Boulderi a "zlí" v Las Vegas, aj keď je to povedané veľmi zjednodušene a všade sú ľudia ľuďmi, jedná sa len o ciele riadenia.


Mne k Boulderu napadla ešte iná väzba. Stephen King - Svědectví. Kniha o tom, ako z vojenskej základne unikne smrteľný vírus chrípky. Úmrtnosť 90%. Nakoniec sa začne organizovať nová spoločnosť - koncentrácia ľudí v spoločných komunitách. Samozrejme konflikt dobra a zla. "Dobrí" sú v Boulderi a "zlí" v Las Vegas, aj keď je to povedané veľmi zjednodušene a všade sú ľudia ľuďmi, jedná sa len o ciele riadenia.

King - Svědectví. ...z vojenskej základne unikne smrteľný vírus chrípky... Nakoniec sa začne organizovať nová spoločnosť
Díky.


P.S.: Takže asi nastal čas ještě podotknout, co mi blesklo hlavou - zcela neodůvodněně a bez souvislosti - když jsem sledoval to video, jak vedou muže s jednou nohou červenou a druhou bílou: Konec BLM. Nenapsal jsem to, páč mi to přišlo nějaké laciné...
Taky

Existuje masožravá rostlina "Sarracenia sp. Jutatip Sooper".

Ahmad Al Aliwi Alissa
Sarracenia


[quote="pid:8674, uid:304"]King - Svědectví. ...z vojenskej základne unikne smrteľný vírus chrípky... Nakoniec sa začne organizovať nová spoločnosť[/quote]Díky. P.S.: Takže asi nastal čas ještě podotknout, co mi blesklo hlavou - zcela neodůvodněně a bez souvislosti - když jsem sledoval to video, jak vedou muže s jednou nohou červenou a druhou bílou: Konec BLM. Nenapsal jsem to, páč mi to přišlo nějaké laciné... Taky [quote="pid:8631, uid:240"]Existuje masožravá rostlina "Sarracenia sp. Jutatip Sooper".[/quote] [quote="pid:8631, uid:240"]Ahmad Al Aliwi Alissa[/quote]Sarracenia
Upravené 24. 3. 2021 o 09:11
569
5
4
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept