Egregoriálno-matričné riadenie
Prastará dřevěná socha objevená v Rusku je starší než Stonehenge.
Y

Během nedávné analýzy nejstarší dřevěné sochy na světě, zvané Šigirský idol, která byla nalezena na Uralu v 90. letech 19. století, bylo zjištěno, že socha je mnohem starší, než předpokládali vědci, informuje The Daily Mail.
Radiouhlíková analýza vykonaná v devadesátých letech minulého století ukázala, že idolu je 9 750 let. V roce 2018 odborníci vypočítali, že socha byla zhotovena před asi 11 600 lety. A nyní zjistili, že dřevěná socha vytesaná z modřínu sibiřského může být starší ještě o pět století.
Šigirský idol je tedy dvakrát starší než Stonehenge, kamenná stavba na území Velké Británie stará pět tisíc let.
https://cz.sputniknews.com/svet/2021032513377152-prastara-drevena-socha-objevena-v-rusku-je-starsi-nez-stonehenge-foto/


Během nedávné analýzy nejstarší dřevěné sochy na světě, zvané Šigirský idol, která byla nalezena na Uralu v 90. letech 19. století, bylo zjištěno, že socha je mnohem starší, než předpokládali vědci, informuje The Daily Mail. Radiouhlíková analýza vykonaná v devadesátých letech minulého století ukázala, že idolu je 9 750 let. V roce 2018 odborníci vypočítali, že socha byla zhotovena před asi 11 600 lety. A nyní zjistili, že dřevěná socha vytesaná z modřínu sibiřského může být starší ještě o pět století. Šigirský idol je tedy dvakrát starší než Stonehenge, kamenná stavba na území Velké Británie stará pět tisíc let. https://cz.sputniknews.com/svet/2021032513377152-prastara-drevena-socha-objevena-v-rusku-je-starsi-nez-stonehenge-foto/
288
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept