Zahraničná politika
Lavrov - konferencia Rusko - Afrika

🇷🇺Príhovor ministra zahraničných vecí Ruskej federácie S.V. Lavrova k účastníkom Medzinárodnej medzistraníckej konferencie Rusko - Afrika: oživenie tradícií, Moskva, 25. marca 2021
Vážené dámy a páni, Kolegovia, priatelia,
Som rád, že môžem privítať účastníkov Medzinárodnej medzistraníckej konferencie Rusko - Afrika: oživenie tradícií.
Rusko a štáty afrického kontinentu
tradične spájajú priateľské vzťahy, začiatky ktorých spadajú ešte do čias bojov Afričanov za svoju nezávislosť.
Odvtedy sa nám spoločným úsilím podarilo dosiahnuť pôsobivé výsledky v tých najrôznejších oblastiach.
To hlavné, čo nás spája, je chápanie dôležitosti kolektívneho konania založeného na princípoch rovnosti a vzájomnej úcty
s cieľom riešenia spoločných úloh.
📍V posledných rokoch sa rusko-africká vzájomná súčinnosť výrazne zintenzívnila: prehlbuje sa politický dialóg, rozvíjajú sa medziparlamentné styky, zvyšuje sa spolupráca medzi ministerstvami a rezortmi, rozširujú sa vedecké a humanitárne výmeny. Pokračuje štrukturálna diverzifikácia obchodných stykov. Napriek určitému poklesu v oblasti obratu tovaru v dôsledku epidemiologických obmedzení sa čoraz viac našich hospodárskych subjektov snaží vstúpiť na africké trhy. Na ruských vysokých školách študuje viac ako 27-tisíc študentov z Afriky.
📍Vysoká úroveň vzájomnej dôvery umožnila usporiadať v októbri 2019 prvý v dejinách rusko-africký samit. Stretnutie na vysokej úrovni dalo silný impulz pre rozširovanie mnohostrannej rusko-africkej spolupráce. V súčasnosti prebiehajú práce v oblasti realizácie dohôd dosiahnutých na najvyššej úrovni.
📍Naše priateľstvo má skutočne charakter „priateľstva do každého počasia“. Preto už na jar minulého roku začalo Rusko pomáhať africkým krajinám v boji proti šíreniu koronavírusovej infekcie. Poslali sme lieky a prostriedky osobnej ochrany, vyslali sme špecialistov a lekárov. do poskytovania pomoci sa energicky zapojili aj ruské podnikateľské štruktúry pôsobiace na kontinente.
📍Momentálne naša vzájomná súčinnosť v tejto oblasti prechádza na novú úroveň. Prebiehajú aktívne rokovania o registrácii ruskej vakcíny Sputnik V v afrických krajinách, o jej dodávkach tak na bilaterálnej báze, ako aj v rámci spolupráce s Africkou úniou.
https://www.facebook.com/ambasadarus/https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/-/asset_publisher/cKNonkJE02Bw/content/id/4649876?fbclid=IwAR2kkDRJVRbOpQZHS4iGdtW8iwrxF4HhbW38eM6fEdkw5aFfCNif3Rsomcg


Doufejme, že Rusové tam upevní své pozice a tím zamezí dalšímu pokračování migrace do Evropy.


Doufejme, že Rusové tam upevní své pozice a tím zamezí dalšímu pokračování migrace do Evropy.

Tady leží,m.j. , i část odpovědí na často zde kladenou otázku :
PROČ přijala Putinova komanda některé stránky agendy COVID-19?
Snad už to je jasnější : převzali řízení a přes 5. a 4. prioritu (Sputnik V) realizují důležitý řídící krok na 1. prioritě. Stačí si pozorně přečíst Lavrovova slova. Pokud převezmou konceptuální řízení Afriky, je v tahu i plán GP na přesun Afriky do Evropy.


Tady leží,m.j. , i část odpovědí na často zde kladenou otázku : **PROČ přijala Putinova komanda některé stránky agendy COVID-19?** Snad už to je jasnější : převzali řízení a přes 5. a 4. prioritu (Sputnik V) realizují důležitý řídící krok na 1. prioritě. Stačí si pozorně přečíst Lavrovova slova. Pokud převezmou konceptuální řízení Afriky, je v tahu i plán GP na přesun Afriky do Evropy.
371
2
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept