Zahraniční analytici
Nikolaj Starikov - pár povzbudzujúcich viet o Slovensku

Jeden z popredných ruských analytikov Николай Стариков 25. marca okrem iného okomentoval situáciu s ruskou vakcínou vo vzťahu k EU, a pri tom vyslovil niekoľko vskutku zaujímavých viet o Slovensku, Matovičovi a Sputniku V.


Zaujímavá je celá relácia, no cenný je najmä jeho pohľad na nás.


_Slovensko je nádherná krajina, bol som tam, jazyk sa veľmi podobá nášmu ruskému. Cítiš sa tam, ako doma.


Ale z hľadiska politickej hodnoty je to drobný štát, ničotná hodnota v európskej politike.


A tu zrazu premiér tohoto štátu vtipkuje o tom, že je potrebné Zakarpatskú Ukrajinu, ktorá je skutočne Zakarpatskou Rusou, odovzdať Ruskej Federácii, aby sme sa dohodli na vakcíne.


Predstavujete si úroveň tohoto vtipu? Treba mať serióznu úroveň suverenity na takéto vtipkovanie.


A Slovensko už sa s nami dohovára. A teraz už aj Maďarsko, a tiež Rakúsko sa pridalo. To znamená v podstate bývalé Rakúsko - Uhorsko. Bývalé impérium, ktoré bolo rozdelené na samostatné nezávislé štáty, sa začína spájať do určitej štruktúry, ktorá nachádza dobré vzťahy s Ruskom.


Predstavte si, prečo by slovenský premiér ohrozil svoju reputáciu a vystavil sa pod útok západných "demokratických" masmédií? Či kvôli láske k Rusku alebo vakcíne? Nie. On jednoducho chápe, že: 1. pomôže svojmu obyvateľstvu, 2. nazbiera politické body, 3. zlepší vzťahy s Moskvou. A nadávať mu v tejto situácii je ťažké.


Obyvateľovi Slovenska, ktorý sympatizuje s Ruskom, najväčšmi proruská krajina v Európe, ak nerátame Srbsko, ako mu objasníte, že si nemôže zadovážiť ruskú vakcínu? Pretože sa niečo deje tam, na Ukrajine? Ale Ukrajina sa Slovákom nepáči a nemajú žiaden negatívny vzťah k Rusku._


https://youtu.be/E-G5_V2PB2A


Jeden z popredných ruských analytikov Николай Стариков 25. marca okrem iného okomentoval situáciu s ruskou vakcínou vo vzťahu k EU, a pri tom vyslovil niekoľko vskutku zaujímavých viet o Slovensku, Matovičovi a Sputniku V. Zaujímavá je celá relácia, no cenný je najmä jeho pohľad na nás. _Slovensko je nádherná krajina, bol som tam, jazyk sa veľmi podobá nášmu ruskému. Cítiš sa tam, ako doma. Ale z hľadiska politickej hodnoty je to drobný štát, ničotná hodnota v európskej politike. A tu zrazu premiér tohoto štátu vtipkuje o tom, že je potrebné Zakarpatskú Ukrajinu, ktorá je skutočne Zakarpatskou Rusou, odovzdať Ruskej Federácii, aby sme sa dohodli na vakcíne. Predstavujete si úroveň tohoto vtipu? Treba mať serióznu úroveň suverenity na takéto vtipkovanie. A Slovensko už sa s nami dohovára. A teraz už aj Maďarsko, a tiež Rakúsko sa pridalo. To znamená v podstate bývalé Rakúsko - Uhorsko. Bývalé impérium, ktoré bolo rozdelené na samostatné nezávislé štáty, sa začína spájať do určitej štruktúry, ktorá nachádza dobré vzťahy s Ruskom. Predstavte si, prečo by slovenský premiér ohrozil svoju reputáciu a vystavil sa pod útok západných "demokratických" masmédií? Či kvôli láske k Rusku alebo vakcíne? Nie. On jednoducho chápe, že: 1. pomôže svojmu obyvateľstvu, 2. nazbiera politické body, 3. zlepší vzťahy s Moskvou. A nadávať mu v tejto situácii je ťažké. Obyvateľovi Slovenska, ktorý sympatizuje s Ruskom, najväčšmi proruská krajina v Európe, ak nerátame Srbsko, ako mu objasníte, že si nemôže zadovážiť ruskú vakcínu? Pretože sa niečo deje tam, na Ukrajine? Ale Ukrajina sa Slovákom nepáči a nemajú žiaden negatívny vzťah k Rusku._ https://youtu.be/E-G5_V2PB2A
467
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept