Zahraniční analytici
Panarin 27.3.21 – Americky plyn v Evrope+Suezsky pruplav
Y

V breznu dosahly dodavky americkeho plynu do Evropy maxima.
Kde se plyn precerpava? Jsou tri mista:
-Chorvatsko - jsou tam postaveny specialni terminaly. Chorvatsko patri mezi zeme, ktere dostavaji plyn od Gazpromu. Kdyz se vylozil americky tanker, snizilo Chorvatsko odber plynu z Ruska 6x.
-Turecko take dostava americky plyn
-dalsim bodem je francouzske pobrezi kanalu La Manche


Je nutne chapat, ze bitva o Severni proud 2 je ekonomickou bitvou. Americane chteji proste prodavat svuj plyn za vyssi ceny. Americke tankery se nyni hrnou do Evropy s levnym plynem, aby setrasly konkurenci Gazpromu. Pak ho ale 2x zdrazi.


Nyni k havarii v Suezskem pruplavu z pohledu plynoveho rinku Evropy. Co se deje?
Dne 23.3. se kontejnerova lod z Ciny do Rotterdamu zasprajcovala v Suezskem kanalu. Kdy bude pruplav zprovoznen je otazkou. Rika se, ze az za 6 tydnu. Jde o to, ze plynove dodavky pro Evropu z Kataru jdou pres Suezsky kanal. Nyni jsou plne zablokovane a Americane se zenou se svymi tankery do Evropy.
Na plynovem trhu mame nekolik dodavatelu. Je to Gazprom, americky dodavatel a i katarsky. Tak si muzete predstavit, komu je vyhodna havarije v Suezskem pruplavu. No preci Americanum!
Severni proud 2, tam zbyva postavit nejakych 100 km v Dansku.
Americane vynakladaji titanske usili – Blinken, jeho dedecek pochazi z Odessy, je nyni min. zahr. veci USA a tvrde plni ukoly panicku kompanie, ktera prodava plyn. V tomto kontextu vedl rozhovory v Bruselu-NATO s nekolika ministry vc. Nemecka, aby se zablokoval Severni potok 2.
Jedna se zde o ekonomickou konkurenci dvou vyrobcu plynu. Rusky plyn je vyhodny Nemecku, protoze je o 35% levnejsi. Nemci ale chteji nejak vytvorit podminky, aby mohli nakupovat americky plyn za jakoukoliv cenu.
https://www.youtube.com/watch?v=7prryT7OEM4


V breznu dosahly dodavky americkeho plynu do Evropy maxima. Kde se plyn precerpava? Jsou tri mista: -Chorvatsko - jsou tam postaveny specialni terminaly. Chorvatsko patri mezi zeme, ktere dostavaji plyn od Gazpromu. Kdyz se vylozil americky tanker, snizilo Chorvatsko odber plynu z Ruska 6x. -Turecko take dostava americky plyn -dalsim bodem je francouzske pobrezi kanalu La Manche Je nutne chapat, ze bitva o Severni proud 2 je ekonomickou bitvou. Americane chteji proste prodavat svuj plyn za vyssi ceny. Americke tankery se nyni hrnou do Evropy s levnym plynem, aby setrasly konkurenci Gazpromu. Pak ho ale 2x zdrazi. **Nyni k havarii v Suezskem pruplavu** z pohledu plynoveho rinku Evropy. Co se deje? Dne 23.3. se kontejnerova lod z Ciny do Rotterdamu zasprajcovala v Suezskem kanalu. Kdy bude pruplav zprovoznen je otazkou. Rika se, ze az za 6 tydnu. Jde o to, ze plynove dodavky pro Evropu z Kataru jdou pres Suezsky kanal. Nyni jsou plne zablokovane a Americane se zenou se svymi tankery do Evropy. Na plynovem trhu mame nekolik dodavatelu. Je to Gazprom, americky dodavatel a i katarsky. Tak si muzete predstavit, **komu je vyhodna havarije v Suezskem pruplavu. No preci Americanum!** Severni proud 2, tam zbyva postavit nejakych 100 km v Dansku. Americane vynakladaji titanske usili – Blinken, jeho dedecek pochazi z Odessy, je nyni min. zahr. veci USA a tvrde plni ukoly panicku kompanie, ktera prodava plyn. V tomto kontextu vedl rozhovory v Bruselu-NATO s nekolika ministry vc. Nemecka, aby se zablokoval Severni potok 2. Jedna se zde o ekonomickou konkurenci dvou vyrobcu plynu. Rusky plyn je vyhodny Nemecku, protoze je o 35% levnejsi. Nemci ale chteji nejak vytvorit podminky, aby mohli nakupovat americky plyn za jakoukoliv cenu. https://www.youtube.com/watch?v=7prryT7OEM4
Upravené 28. 3. 2021 o 00:44

Je docela možné, že zablokování Suezu provedla "státní elita" - jen ta výhodnost pro ni jen je možná zbožné přání a je otázkou, kdo a s jakým záměrem jim takový plán podstrčil.
Na rozdíl od Panarina si myslím, že akce naopak učinila dostavbu NS 2 neodvratnou, stejně jako dostavbu "Tureckého proudu" a povede namísto (asi zamýšleného) energetického vydírání světa k úplné ztrátě jejich pozic. Dokonce to takový proces výrazně urychlí. Nedovedu si m.j. představit důvody, které by, dnes už do značné míry suverénní Rusko mohly vést k tomu, aby pumpovalo do Chorvatska nebo Oděsy plyn za dumpingovou cenu jen proto, aby ten samý plyn pak pindosové prodávali podle své libovůle kamkoliv a za násobně vyšší cenu - a část zisku pak nadále využívali k financování války proti nim. Války na všech prioritách.


Je docela možné, že zablokování Suezu provedla "státní elita" - jen ta výhodnost pro ni jen je možná zbožné přání a je otázkou, kdo a s jakým záměrem jim takový plán podstrčil. Na rozdíl od Panarina si myslím, že akce naopak učinila dostavbu NS 2 neodvratnou, stejně jako dostavbu "Tureckého proudu" a povede namísto (asi zamýšleného) energetického vydírání světa k úplné ztrátě jejich pozic. Dokonce to takový proces výrazně urychlí. Nedovedu si m.j. představit důvody, které by, dnes už do značné míry suverénní Rusko mohly vést k tomu, aby pumpovalo do Chorvatska nebo Oděsy plyn za dumpingovou cenu jen proto, aby ten samý plyn pak pindosové prodávali podle své libovůle kamkoliv a za násobně vyšší cenu - a část zisku pak nadále využívali k financování války proti nim. Války na všech prioritách.

A ako do toho zapadá tento incident. Na obrázku nižšie...
Na čínskej diaľnici dnes okolo 9:55 zablokoval dopravu kontajnerový nákladiak s nápisom EVERGREEN. Nie je to vtip. Záber je z diaľničnej kamery.
605f856502c69
605f8565022df


A ako do toho zapadá tento incident. Na obrázku nižšie... Na čínskej diaľnici dnes okolo 9:55 zablokoval dopravu kontajnerový nákladiak s nápisom EVERGREEN. Nie je to vtip. Záber je z diaľničnej kamery. ![605f856502c69](serve/attachment&path=605f856502c69) ![605f8565022df](serve/attachment&path=605f8565022df)

Je docela možné, že zablokování Suezu provedla "státní elita" - jen ta výhodnost pro ni jen je možná zbožné přání a je otázkou

Mám takový dojem, jako kdyby tato operace byla nějak výhodná úplně pro všechny. Jenom v různých horizontech a pro někoho pyrrhovsky.


[quote="pid:9180, uid:292"]Je docela možné, že zablokování Suezu provedla "státní elita" - jen ta výhodnost pro ni jen je možná zbožné přání a je otázkou[/quote] Mám takový dojem, jako kdyby tato operace byla nějak výhodná úplně pro všechny. Jenom v různých horizontech a pro někoho pyrrhovsky.

A ako do toho zapadá tento incident. Na obrázku nižšie...
Na čínskej diaľnici dnes okolo 9:55 zablokoval dopravu kontajnerový nákladiak s nápisom EVERGREEN.

Egregoriálně-matriční ozvěna?


[quote="pid:9200, uid:6"]A ako do toho zapadá tento incident. Na obrázku nižšie... Na čínskej diaľnici dnes okolo 9:55 zablokoval dopravu kontajnerový nákladiak s nápisom EVERGREEN.[/quote] Egregoriálně-matriční ozvěna?
789
4
4
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept