Zahraničná politika
V Kremlu hovořili o organizování konference Putina, Merkelové a Macrona
Y

Videokonference nejvyšších představitelů Ruska, Německa a Francie - Vladimira Putina, Angely Merkelové a Emmanuela Macrona - se koordinuje, jedním z témat bude Donbas, uvedl tiskový tajemník ruského prezidenta Dmitrij Peskov.
https://cz.sputniknews.com/svet/2021032913401679-v-kremlu-hovorili-o-organizovani-konference-putina-merkelove-a-macrona/


Je u toho dobra fotka.


Videokonference nejvyšších představitelů Ruska, Německa a Francie - Vladimira Putina, Angely Merkelové a Emmanuela Macrona - se koordinuje, jedním z témat bude Donbas, uvedl tiskový tajemník ruského prezidenta Dmitrij Peskov. https://cz.sputniknews.com/svet/2021032913401679-v-kremlu-hovorili-o-organizovani-konference-putina-merkelove-a-macrona/ Je u toho dobra fotka.

Kremeľ: Pripravuje sa videokonferencia Putina, Merkelovej a Macrona
V súčasnosti sa Moskva, Berlín a Paríž dohodnú na čase videokonferencie lídrov týchto troch krajín.


Vyhlásil to tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov, ktorý sa vyjadril k odkazu oficiálneho predstaviteľa nemeckej vlády Steffena Seiberta, že v pondelok sa plánovaná videokonferencia Angely Merkelovej, Vladimira Putina a Emmanuela Macrona nezúčastnila miesto.


"Pokračujeme v rokovaniach s Berlínom a Parížom." Keď budú konkrétne výsledky dohody, budeme vás informovať, “uviedol Kremeľ.


Na objasňujúcu otázku novinárov o tom, prečo nebol ukrajinský prezident Volodymir Zelenský pozvaný na účasť na videokonferencii, Peskov vysvetlil, že nejde o udalosť v normandskom formáte, hoci na konferencii sa bude diskutovať o téme Donbass.


"Samozrejme, teraz je v takom formáte diskusie nemožné, aby sme sa nedotkli situácie na Donbase." Táto téma, tak či onak, samozrejme bude figurovať na dennom poriadku. Nie je to však jediná téma. Existuje veľa ďalších otázok na diskusiu, ”uviedol Kremeľ.**
https://rusvesna.su/news/1617017727


**Kremeľ: Pripravuje sa videokonferencia Putina, Merkelovej a Macrona** V súčasnosti sa Moskva, Berlín a Paríž dohodnú na čase videokonferencie lídrov týchto troch krajín. Vyhlásil to tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov, ktorý sa vyjadril k odkazu oficiálneho predstaviteľa nemeckej vlády Steffena Seiberta, že v pondelok sa plánovaná videokonferencia Angely Merkelovej, Vladimira Putina a Emmanuela Macrona nezúčastnila miesto. "Pokračujeme v rokovaniach s Berlínom a Parížom." Keď budú konkrétne výsledky dohody, budeme vás informovať, “uviedol Kremeľ. Na objasňujúcu otázku novinárov o tom, prečo nebol ukrajinský prezident Volodymir Zelenský pozvaný na účasť na videokonferencii, Peskov vysvetlil, že nejde o udalosť v normandskom formáte, hoci na konferencii sa bude diskutovať o téme Donbass. "Samozrejme, teraz je v takom formáte diskusie nemožné, aby sme sa nedotkli situácie na Donbase." Táto téma, tak či onak, samozrejme bude figurovať na dennom poriadku. Nie je to však jediná téma. Existuje veľa ďalších otázok na diskusiu, ”uviedol Kremeľ.** https://rusvesna.su/news/1617017727

Je u toho dobra fotka.


Rekl bych ze ta fotka jasne rika kdo je kdo a jak si na tom stoji.....


Mimochodem Yori ...chybi mi tvoje "svodky" kratka shrnuti od Panarina jeste z diskusi na VODE KSB.
Chtel bych se s tebou na necem domluvit/preklady/ pokud mas zajem tak pozadej admina o addressu.
Predem dekuji.


[quote="pid:9453, uid:68"]Je u toho dobra fotka.[/quote] Rekl bych ze ta fotka jasne rika kdo je kdo a jak si na tom stoji..... Mimochodem Yori ...chybi mi tvoje "svodky" kratka shrnuti od Panarina jeste z diskusi na VODE KSB. Chtel bych se s tebou na necem domluvit/preklady/ pokud mas zajem tak pozadej admina o addressu. Predem dekuji.

chybi mi tvoje "svodky


Ahoj delnasi,
tady ti nepomohu, preklady jsem si neukladala, ale jsou tu kolegove, kteri si stahli celou diskusi na vode. Treba se nekdo ozve. Dej sem extra inzerat, do "mimo kategorii".
Tady ted najdes Panarina na "Zahranicnich analyticich". Neprekladam ale kazdy dil.
Od pauzy na vode do otevreni tady toho fora jsem neprekladala vubec.
Dobre, ze jsi se neztratil smile


[quote="pid:9459, uid:346"]chybi mi tvoje "svodky[/quote] Ahoj delnasi, tady ti nepomohu, preklady jsem si neukladala, ale jsou tu kolegove, kteri si stahli celou diskusi na vode. Treba se nekdo ozve. Dej sem extra inzerat, do "mimo kategorii". Tady ted najdes Panarina na "Zahranicnich analyticich". Neprekladam ale kazdy dil. Od pauzy na vode do otevreni tady toho fora jsem neprekladala vubec. Dobre, ze jsi se neztratil :)

Rokovania s Angelou Merkelovou a Emmanuelom Macronom


Vo forme videokonferencie rokoval Vladimir Putin s nemeckou spolkovou kancelárkou Angelou Merkelovou a francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom.


Osobitná pozornosť sa venuje úlohe spojiť úsilie v boji proti spoločnej hrozbe - pandémii koronavírusov. V tejto súvislosti sa vedúci pracovníci zamerali na opatrenia na zabránenie ďalšiemu šíreniu choroby. Dotkli sa najmä perspektív registrácie ruskej vakcíny „Sputnik V“ v Európskej únii, ako aj možných dodávok a spoločnej výroby tohto lieku v krajinách EÚ.


V priebehu podrobnej výmeny názorov na situáciu na Ukrajine sa potvrdilo, že neexistuje žiadna alternatíva k minskému „balíku opatrení“ z roku 2015, ktorý by bol základom riešenia vnútorného konfliktu v tejto krajine. Ruský prezident zdôraznil, že je dôležité, aby kyjevské orgány plnili všetky predtým dosiahnuté dohody na najvyššej úrovni, predovšetkým o nadviazaní priameho dialógu s Doneckom a Luganskom a urovnaní právnych aspektov osobitného postavenia Donbasu. Ruská strana vyjadrila vážne znepokojenie nad eskaláciou ozbrojenej konfrontácie na kontaktnej linke vyvolanou Ukrajinou a skutočným odmietnutím implementácie dohôd dohodnutých v júli 2020 v dokumente Kontakt skupina „Dodatočné opatrenia na posilnenie prímeria“. Politickí poradcovia vodcov budú naďalej spolupracovať.


Vladimir Putin pri diskusii o situácii v Bielorusku upozornil na neprípustnosť vonkajších zásahov do vnútorných záležitostí zvrchovaného štátu.


Uvažovalo sa o otázkach urovnania v Líbyi. S uspokojením sa konštatovalo, že protichodné strany sa držali zastavenia režimu nepriateľských akcií. Bola vyjadrená nádej, že vytvorenie jednotných prechodných orgánov v krajine bude dôležitým krokom k podpore účinného politického procesu za účasti všetkých kľúčových líbyjských síl.


Konštatovalo sa, že situácia v Sýrii sa naďalej stabilizuje a že poskytovanie humanitárnej pomoci sýrskemu ľudu je v súčasnosti veľmi akútne.


Vedúci predstavitelia Ruska, Nemecka a Francúzska sa jednoznačne vyslovili za zachovanie a vykonávanie Spoločného komplexného akčného plánu pre iránsky jadrový program a za ďalšiu koordináciu krokov v tomto smere.


Diskutovalo sa o stave vecí vo vzťahoch medzi Ruskom a Európskou úniou. Ruská strana zopakovala svoju pripravenosť na obnovenie normálnej odpolitizovanej interakcie s EÚ, ak sa o to prejaví vzájomný záujem.


V súvislosti s otázkou, ktorú položili partneri v súvislosti s A. Navalnym, bolo poskytnuté náležité vysvetlenie objektívnych okolností prípadu.


Rokovania vo všeobecnosti prebiehali v obchodnej a úprimnej atmosfére, bolo dohodnuté pokračovať v spoločnej práci na celej aktuálnej agende.


http://kremlin.ru/events/president/news/65254


**Rokovania s Angelou Merkelovou a Emmanuelom Macronom** Vo forme videokonferencie rokoval Vladimir Putin s nemeckou spolkovou kancelárkou Angelou Merkelovou a francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom. Osobitná pozornosť sa venuje úlohe spojiť úsilie v boji proti spoločnej hrozbe - pandémii koronavírusov. V tejto súvislosti sa vedúci pracovníci zamerali na opatrenia na zabránenie ďalšiemu šíreniu choroby. Dotkli sa najmä perspektív registrácie ruskej vakcíny „Sputnik V“ v Európskej únii, ako aj možných dodávok a spoločnej výroby tohto lieku v krajinách EÚ. V priebehu podrobnej výmeny názorov na situáciu na Ukrajine sa potvrdilo, že neexistuje žiadna alternatíva k minskému „balíku opatrení“ z roku 2015, ktorý by bol základom riešenia vnútorného konfliktu v tejto krajine. Ruský prezident zdôraznil, že je dôležité, aby kyjevské orgány plnili všetky predtým dosiahnuté dohody na najvyššej úrovni, predovšetkým o nadviazaní priameho dialógu s Doneckom a Luganskom a urovnaní právnych aspektov osobitného postavenia Donbasu. Ruská strana vyjadrila vážne znepokojenie nad eskaláciou ozbrojenej konfrontácie na kontaktnej linke vyvolanou Ukrajinou a skutočným odmietnutím implementácie dohôd dohodnutých v júli 2020 v dokumente Kontakt skupina „Dodatočné opatrenia na posilnenie prímeria“. Politickí poradcovia vodcov budú naďalej spolupracovať. Vladimir Putin pri diskusii o situácii v Bielorusku upozornil na neprípustnosť vonkajších zásahov do vnútorných záležitostí zvrchovaného štátu. Uvažovalo sa o otázkach urovnania v Líbyi. S uspokojením sa konštatovalo, že protichodné strany sa držali zastavenia režimu nepriateľských akcií. Bola vyjadrená nádej, že vytvorenie jednotných prechodných orgánov v krajine bude dôležitým krokom k podpore účinného politického procesu za účasti všetkých kľúčových líbyjských síl. Konštatovalo sa, že situácia v Sýrii sa naďalej stabilizuje a že poskytovanie humanitárnej pomoci sýrskemu ľudu je v súčasnosti veľmi akútne. Vedúci predstavitelia Ruska, Nemecka a Francúzska sa jednoznačne vyslovili za zachovanie a vykonávanie Spoločného komplexného akčného plánu pre iránsky jadrový program a za ďalšiu koordináciu krokov v tomto smere. Diskutovalo sa o stave vecí vo vzťahoch medzi Ruskom a Európskou úniou. Ruská strana zopakovala svoju pripravenosť na obnovenie normálnej odpolitizovanej interakcie s EÚ, ak sa o to prejaví vzájomný záujem. V súvislosti s otázkou, ktorú položili partneri v súvislosti s A. Navalnym, bolo poskytnuté náležité vysvetlenie objektívnych okolností prípadu. Rokovania vo všeobecnosti prebiehali v obchodnej a úprimnej atmosfére, bolo dohodnuté pokračovať v spoločnej práci na celej aktuálnej agende. http://kremlin.ru/events/president/news/65254
681
4
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept