Zahraniční analytici
Jednotná světová měna a velký restart. Článek prof. ekonomie Katasonova

Stávající světový měnový systém je odsouzen k zániku. Hmotnost světových měn roste mílovými kroky. Kombinovaná aktiva čtyř centrálních bank - amerického Federálního rezervního systému, ECB, Bank of Japan a Čínské lidové banky (PBOC) - byla ke konci ledna 2021 odhadována na 28,8 bilionů. dolarů. Ve srovnání s koncem ledna 2020 byl nárůst o 44%. To se nestalo celé desetiletí.


Na začátku roku 2007 činila celková aktiva těchto čtyř centrálních bank 5 bilionů. dolarů, za 14 let se zvýšily o 5,8krát! Tato gigantická nabídka peněz se používá k vytváření bublin na světových finančních trzích. Vytváří se klamný dojem, že neexistuje žádná inflace, protože ceny na komoditních trzích rostou pomalu nebo dokonce nerostou, ale to je jen iluze peněžního blahobytu. Dříve či později se finanční bubliny zhroutí a nadbytečná nabídka peněz se vrhne na komoditní trhy. Objeví se hyperinflace a rychlé znehodnocení měny.


Lze tvrdit, kdy k tomu dojde, ale politici a podnikatelé již připravují alternativní letiště, na která se mohou přesunout v případě kolapsu tradičních měn. Směrem takového pohybu je obnovení zlatého standardu a příprava digitálních měn, ale je tu ještě jeden směr. Toto je varianta jednotné světové měny. Rozhovor o ní probíhá už dlouho.


V roce 1944 navrhl vedoucí britské delegace John Keynes na mezinárodní konferenci v Bretton Woods vybudování poválečného měnového a finančního systému založeného na "bankéři" (v ruštině bankor) , nadnárodní měně, kterou by vydával International Clearing House, doplňování a následné nahrazování národních měn. Pak Keynesův návrh nebyl přijat. Světový měnový a finanční systém se začal budovat na základě standardu zlatého dolaru (to byl návrh americké delegace).


Od konference v Bretton Woods uplynulo čtvrt století a Keynesův návrh se najednou začal rýsovat. Mám na mysli otázku Mezinárodního měnového fondu před více než půl stoletím stranou takzvaných zvláštních práv čerpání (SDR)... V ruské literatuře je tato konvenční jednotka často označována zkratkou SDR. Byla skutečně podmíněná, protože existovala pouze v bezhotovostní formě. A co je nejdůležitější, nebyly to univerzální peníze. SDR bylo prezentováno jako rezervní měna, kterou mohou členské země MMF použít k vytváření svých mezinárodních rezerv (kromě zlata a amerického dolaru), jakož i k plnění závazků měnových orgánů jedné země vůči měnovým orgánům jiné země . Peněžní jednotku SDR však nemohly soukromé společnosti a banky použít pro operace na komoditních a finančních trzích, a navíc nebyla k dispozici jednotlivcům.


Členské země MWF podepsaly dohodu SDR počátkem roku 1969 a v polovině roku 1969 vstoupila v platnost. Vydávání SDR začalo 1. ledna 1970 a trvalo tři roky (první distribuce SDR). 1970-1972 Bylo vydáno 9,3 miliardy SDR jednotek, které se poté rovnaly americkému dolaru (1 SDR = 1 americký dolar) a obsah zlata v nové jednotce byl stanoven na základě podílu 1 trojské unce kovu = 35 SDR. V rámci stanovené částky MWF rozdělil SDR mezi země účastnící se dohody v poměru k jejich kvótám v kapitálu fondu. Z jmenovaného objemu vydaných SDR (9,3 miliardy jednotek) bylo téměř 7 miliard rozděleno mezi ekonomicky vyspělé země. 12 rozvojových zemí vyvážejících ropu obdrželo o něco méně než 400 milionů. Zbývajících 100 rozvojových zemí získalo méně než 2 miliardy jednotek.


Mám pocit, že otázka SDR vedená Mezinárodním měnovým fondem před půl stoletím byla zkušebním balónem. Byla testována jedna z možností nahrazení standardu zlato-dolar . Měna SDR se však takovou náhražkou nestala. Jamajská konference v roce 1976 oznámila přechod na papírový dolar.


Emise SDR byla obnovena v roce 1979 a trvala tři roky (druhá distribuce SDR - 4 miliardy ročně). Výsledkem bylo, že celková částka SDR vydaná od začátku roku 1970 do konce roku 1981 činila 21,4 miliardy jednotek, které byly rozděleny mezi 143 členských zemí fondu. Na konci roku 1981 činila tato částka 5,5% všech světových devizových rezerv bez zlata. Ekonomicky rozvinuté země zároveň obdržely více než 2/3 z celkového množství distribuovaných SDR, včetně USA - 23%, což je stejně jako 100 rozvojových zemí.


Pravděpodobně emise SDR v letech 1979-1981. (druhá distribuce) byla provedena jako pojístka. Faktem je, že uvedení amerického dolaru na podstavec jediné světové měny byla velmi obtížná operace. Někdy hrozilo, že se dolar zhroutí, a všechna rozhodnutí jamajské konference vyprchají. Například v lednu 1980 cena zlata dosáhla 850 $ za trojskou unci. Zlato, které nechtělo opustit svět peněz, bylo připraveno zničit dolar jako konkurenta.


Nakonec však dolar zaujal své zamýšlené místo a v otázce SDR došlo k dlouhé pauze. Trvalo to do 28. srpna 2009, kdy Fond provedl třetí, jednorázovou distribuci SDR ve výši 161,2 miliardy jednotek. Za jeden den se celková hmotnost SDR zvýšila téměř osmkrát! O něco později (9. září 2009) byla provedena další, čtvrtá distribuce, stejná jednorázová, ve výši 21,5 miliardy SDR. Výsledkem bylo, že celkový objem vydané měny SDR činil 204,1 miliardy jednotek.


Rozsah a naléhavost třetí a čtvrté distribuce SDR lze vysvětlit skutečností, že hrozilo, že by se finanční krize vyvinula do globální měnové krize. Vydávání SDR bylo významnou bezpečnostní sítí pro země, kterým docházely devizové rezervy.


Je to dvanáctý rok od posledního vydání SDR MWF. Dnes je situace v měnovém a finančním světě horší než během finanční krize v letech 2008–2009. Každý čeká na pátou distribuci SDR.


  1. února zveřejnil The Daily Reckoning článek s názvem The Great Reset Is Here . Přispěvatel Jim Rickards je ekonom, právník a výkonný ředitel marketingových informací společnosti Omnis, Inc. Byl nejlepším vládním vyjednavačem v době záchrany hedgeového giganta Long Term Capital Management v roce 1998. Autor knihy Cesta ke zkáze: Tajný plán globálních elit pro další finanční krizi , publikovaný v roce 2016.

Většina Rickardsova článku je věnována SDR. Podle autora se MWF po roce 2009 nadále připravoval na širší využívání této nadnárodní měny. Kromě měnových orgánů soukromých společností a bank byly projednávány různé možnosti přiznání použití SDR. Rickards píše: „Dne 1. 7. 2011 vydal MMF hlavní plán nahrazení dolarů SDR. Zahrnovalo vytvoření trhu dluhopisů SDR, dealery SDR a pomocné mechanismy, jako jsou REPO transakce, deriváty, vypořádací a clearingové kanály, jakož i celý aparát trhu likvidních dluhopisů “.


V tomto okamžiku byl Dominique Strauss-Kahn výkonným ředitelem MWF . A čtyři měsíce poté, co se objevil výše uvedený plán, v květnu 2011 ztratil Strauss-Kahn své místo. To není překvapující: plán byl pro americký dolar extrémně nebezpečný. Vydání SDR nemělo sloužit jako doplněk dolarů, ale jako jejich náhrada. Majitelé tiskařského lisu Fedu jednali se Strauss-Kahnem.


Nyní však mnoho finančníků a politiků stále častěji hovoří o potřebě najít náhradu za americký dolar. V srpnu 2019 to tedy řekl guvernér Bank of England Mark Carney na setkání vedoucích centrálních bank v Jackson Hole (USA). Myslím, že jeho prohlášení nadchlo ty příznivce reforem, kteří sázejí na SDR.


Jim Rickards píše, že právě SDR jsou nejlepší alternativou k americkému dolaru: „SDR mohou být vydávány ve velkém množství pro členy MWF a v budoucnu použity pro vybraný seznam nejdůležitějších transakcí na světě, včetně zůstatku výpočty plateb, ceny ropy a finanční účty největších světových společností, jako jsou Exxon Mobil, Toyota a Royal Dutch Shell “.


Rickards má přístup k uzavřeným zdrojům a zprávám o plánech MWF vydávat SDR, které nebyly nikde inzerovány: „MWF plánuje vydat nová SDR za 500 miliard dolarů, ačkoli někteří demokratičtí senátoři lobují za vydání SDR za 2 biliony dolarů. dolarů a více. Což je téměř desetinásobek počtu SDR vydaných v roce 2009 a povede dlouhou cestou ke zvýšení likvidity SDR a podpoře globalistické agendy, která nahradí americký dolar SDR jako vedoucí rezervní aktivum . “


Rickards spojuje plány na rozšiřování emisí a oblasti využití SDR s plánem Velkého resetu . Podle jeho názoru bude tato měna z velké části odstraněna z kontroly národních států a jejím cílem bude mimo jiné dekarbonizace světové ekonomiky: „V příštích několika letech uvidíme uvolnění SDR pro mezinárodní organizace, jako je OSN a Světová banka, které budou použity na infrastrukturu pro změnu klimatu a další oblíbené projekty elit bez dohledu demokraticky zvoleného orgánu. “
https://www.fondsk.ru/news/2021/03/15/edinaya-mirovaja-valuta-i-velikaya-perezagruzka-53145.html


Na téma rezervní měny SDR jsem narazil na telegramu, ve kterém odkazovali na tento článek v aj.
Behind Closed Doors the U.S. Is Quietly Backing a Replacement Global Currency
https://entrepreneurshandbook.co/behind-closed-doors-the-u-s-is-quietly-backing-a-replacement-global-currency-77048f2c1eb6


Na telegramu najdete překlad tohoto článku do ruštiny:
https://t.me/s/MIrvMomente


Potom jsem vyhledal v ruském internetu ten článek Katasonova a pochopil, že věc je reálná. Protože o této připravované rezervní měně slyším poprvé, uvital bych především vaše názory, co si o tom myslíte?


Stávající světový měnový systém je odsouzen k zániku. Hmotnost světových měn roste mílovými kroky. Kombinovaná aktiva čtyř centrálních bank - amerického Federálního rezervního systému, ECB, Bank of Japan a Čínské lidové banky (PBOC) - byla ke konci ledna 2021 odhadována na 28,8 bilionů. dolarů. Ve srovnání s koncem ledna 2020 byl nárůst o 44%. To se nestalo celé desetiletí. Na začátku roku 2007 činila celková aktiva těchto čtyř centrálních bank 5 bilionů. dolarů, za 14 let se zvýšily o 5,8krát! Tato gigantická nabídka peněz se používá k vytváření bublin na světových finančních trzích. Vytváří se klamný dojem, že neexistuje žádná inflace, protože ceny na komoditních trzích rostou pomalu nebo dokonce nerostou, ale to je jen iluze peněžního blahobytu. Dříve či později se finanční bubliny zhroutí a nadbytečná nabídka peněz se vrhne na komoditní trhy. Objeví se hyperinflace a rychlé znehodnocení měny. Lze tvrdit, kdy k tomu dojde, ale politici a podnikatelé již připravují alternativní letiště, na která se mohou přesunout v případě kolapsu tradičních měn. Směrem takového pohybu je obnovení zlatého standardu a příprava digitálních měn, ale je tu ještě jeden směr. Toto je varianta jednotné světové měny. Rozhovor o ní probíhá už dlouho. V roce 1944 navrhl vedoucí britské delegace John Keynes na mezinárodní konferenci v Bretton Woods vybudování poválečného měnového a finančního systému založeného na "bankéři" (v ruštině bankor) , nadnárodní měně, kterou by vydával International Clearing House, doplňování a následné nahrazování národních měn. Pak Keynesův návrh nebyl přijat. Světový měnový a finanční systém se začal budovat na základě standardu zlatého dolaru (to byl návrh americké delegace). Od konference v Bretton Woods uplynulo čtvrt století a Keynesův návrh se najednou začal rýsovat. Mám na mysli otázku Mezinárodního měnového fondu před více než půl stoletím stranou takzvaných zvláštních práv čerpání (SDR)... V ruské literatuře je tato konvenční jednotka často označována zkratkou SDR. Byla skutečně podmíněná, protože existovala pouze v bezhotovostní formě. A co je nejdůležitější, nebyly to univerzální peníze. SDR bylo prezentováno jako rezervní měna, kterou mohou členské země MMF použít k vytváření svých mezinárodních rezerv (kromě zlata a amerického dolaru), jakož i k plnění závazků měnových orgánů jedné země vůči měnovým orgánům jiné země . Peněžní jednotku SDR však nemohly soukromé společnosti a banky použít pro operace na komoditních a finančních trzích, a navíc nebyla k dispozici jednotlivcům. Členské země MWF podepsaly dohodu SDR počátkem roku 1969 a v polovině roku 1969 vstoupila v platnost. Vydávání SDR začalo 1. ledna 1970 a trvalo tři roky (první distribuce SDR). 1970-1972 Bylo vydáno 9,3 miliardy SDR jednotek, které se poté rovnaly americkému dolaru (1 SDR = 1 americký dolar) a obsah zlata v nové jednotce byl stanoven na základě podílu 1 trojské unce kovu = 35 SDR. V rámci stanovené částky MWF rozdělil SDR mezi země účastnící se dohody v poměru k jejich kvótám v kapitálu fondu. Z jmenovaného objemu vydaných SDR (9,3 miliardy jednotek) bylo téměř 7 miliard rozděleno mezi ekonomicky vyspělé země. 12 rozvojových zemí vyvážejících ropu obdrželo o něco méně než 400 milionů. Zbývajících 100 rozvojových zemí získalo méně než 2 miliardy jednotek. Mám pocit, že otázka SDR vedená Mezinárodním měnovým fondem před půl stoletím byla zkušebním balónem. Byla testována jedna z možností nahrazení standardu zlato-dolar . Měna SDR se však takovou náhražkou nestala. Jamajská konference v roce 1976 oznámila přechod na papírový dolar. Emise SDR byla obnovena v roce 1979 a trvala tři roky (druhá distribuce SDR - 4 miliardy ročně). Výsledkem bylo, že celková částka SDR vydaná od začátku roku 1970 do konce roku 1981 činila 21,4 miliardy jednotek, které byly rozděleny mezi 143 členských zemí fondu. Na konci roku 1981 činila tato částka 5,5% všech světových devizových rezerv bez zlata. Ekonomicky rozvinuté země zároveň obdržely více než 2/3 z celkového množství distribuovaných SDR, včetně USA - 23%, což je stejně jako 100 rozvojových zemí. Pravděpodobně emise SDR v letech 1979-1981. (druhá distribuce) byla provedena jako pojístka. Faktem je, že uvedení amerického dolaru na podstavec jediné světové měny byla velmi obtížná operace. Někdy hrozilo, že se dolar zhroutí, a všechna rozhodnutí jamajské konference vyprchají. Například v lednu 1980 cena zlata dosáhla 850 $ za trojskou unci. Zlato, které nechtělo opustit svět peněz, bylo připraveno zničit dolar jako konkurenta. Nakonec však dolar zaujal své zamýšlené místo a v otázce SDR došlo k dlouhé pauze. Trvalo to do 28. srpna 2009, kdy Fond provedl třetí, jednorázovou distribuci SDR ve výši 161,2 miliardy jednotek. Za jeden den se celková hmotnost SDR zvýšila téměř osmkrát! O něco později (9. září 2009) byla provedena další, čtvrtá distribuce, stejná jednorázová, ve výši 21,5 miliardy SDR. Výsledkem bylo, že celkový objem vydané měny SDR činil 204,1 miliardy jednotek. Rozsah a naléhavost třetí a čtvrté distribuce SDR lze vysvětlit skutečností, že hrozilo, že by se finanční krize vyvinula do globální měnové krize. Vydávání SDR bylo významnou bezpečnostní sítí pro země, kterým docházely devizové rezervy. Je to dvanáctý rok od posledního vydání SDR MWF. Dnes je situace v měnovém a finančním světě horší než během finanční krize v letech 2008–2009. Každý čeká na pátou distribuci SDR. 22. února zveřejnil The Daily Reckoning článek s názvem The Great Reset Is Here . Přispěvatel Jim Rickards je ekonom, právník a výkonný ředitel marketingových informací společnosti Omnis, Inc. Byl nejlepším vládním vyjednavačem v době záchrany hedgeového giganta Long Term Capital Management v roce 1998. Autor knihy Cesta ke zkáze: Tajný plán globálních elit pro další finanční krizi , publikovaný v roce 2016. Většina Rickardsova článku je věnována SDR. Podle autora se MWF po roce 2009 nadále připravoval na širší využívání této nadnárodní měny. Kromě měnových orgánů soukromých společností a bank byly projednávány různé možnosti přiznání použití SDR. Rickards píše: „Dne 1. 7. 2011 vydal MMF hlavní plán nahrazení dolarů SDR. Zahrnovalo vytvoření trhu dluhopisů SDR, dealery SDR a pomocné mechanismy, jako jsou REPO transakce, deriváty, vypořádací a clearingové kanály, jakož i celý aparát trhu likvidních dluhopisů “. V tomto okamžiku byl Dominique Strauss-Kahn výkonným ředitelem MWF . A čtyři měsíce poté, co se objevil výše uvedený plán, v květnu 2011 ztratil Strauss-Kahn své místo. To není překvapující: plán byl pro americký dolar extrémně nebezpečný. Vydání SDR nemělo sloužit jako doplněk dolarů, ale jako jejich náhrada. Majitelé tiskařského lisu Fedu jednali se Strauss-Kahnem. Nyní však mnoho finančníků a politiků stále častěji hovoří o potřebě najít náhradu za americký dolar. V srpnu 2019 to tedy řekl guvernér Bank of England Mark Carney na setkání vedoucích centrálních bank v Jackson Hole (USA). Myslím, že jeho prohlášení nadchlo ty příznivce reforem, kteří sázejí na SDR. Jim Rickards píše, že právě SDR jsou nejlepší alternativou k americkému dolaru: „SDR mohou být vydávány ve velkém množství pro členy MWF a v budoucnu použity pro vybraný seznam nejdůležitějších transakcí na světě, včetně zůstatku výpočty plateb, ceny ropy a finanční účty největších světových společností, jako jsou Exxon Mobil, Toyota a Royal Dutch Shell “. Rickards má přístup k uzavřeným zdrojům a zprávám o plánech MWF vydávat SDR, které nebyly nikde inzerovány: „MWF plánuje vydat nová SDR za 500 miliard dolarů, ačkoli někteří demokratičtí senátoři lobují za vydání SDR za 2 biliony dolarů. dolarů a více. Což je téměř desetinásobek počtu SDR vydaných v roce 2009 a povede dlouhou cestou ke zvýšení likvidity SDR a podpoře globalistické agendy, která nahradí americký dolar SDR jako vedoucí rezervní aktivum . “ Rickards spojuje plány na rozšiřování emisí a oblasti využití SDR s plánem Velkého resetu . Podle jeho názoru bude tato měna z velké části odstraněna z kontroly národních států a jejím cílem bude mimo jiné dekarbonizace světové ekonomiky: „V příštích několika letech uvidíme uvolnění SDR pro mezinárodní organizace, jako je OSN a Světová banka, které budou použity na infrastrukturu pro změnu klimatu a další oblíbené projekty elit bez dohledu demokraticky zvoleného orgánu. “ https://www.fondsk.ru/news/2021/03/15/edinaya-mirovaja-valuta-i-velikaya-perezagruzka-53145.html Na téma rezervní měny SDR jsem narazil na telegramu, ve kterém odkazovali na tento článek v aj. Behind Closed Doors the U.S. Is Quietly Backing a Replacement Global Currency https://entrepreneurshandbook.co/behind-closed-doors-the-u-s-is-quietly-backing-a-replacement-global-currency-77048f2c1eb6 Na telegramu najdete překlad tohoto článku do ruštiny: https://t.me/s/MIrvMomente Potom jsem vyhledal v ruském internetu ten článek Katasonova a pochopil, že věc je reálná. Protože o této připravované rezervní měně slyším poprvé, uvital bych především vaše názory, co si o tom myslíte?

No fakt nevím, já bych na to určitě nepřistoupil a nejspíše bych vybuchl i s panceřovým autem a šoférem jako jistý německý občan, který prohlásil, že s Eurem je třeba počkat.
Chudák Kadáfi byl zavražděn, protože chtěl zavést zlatý dinár.


Jsem z těch, kteří pamatují na bankovkách nápis, že jsou kryty zlatem a aktivy Státní banky.


Mít možnost revalvovat a devalvovat vlastní měnu je ohromný dar. O svém si rozhodujete sami. S Eurem je to jiné. Do nebe vysoko, do kapsy hluboko a do Bruselu daleko! Neexistují na planetě dvě schodné státní ekonomiky. Vždycky bude existovat rozdíl. Německo vyrábí auta, ale nepěstuje banány. Afganistán pěstuje mák, ale nevyrábí auta. Jak to vyřešit s jednotnou měnou, vždyť je to ze své podstaty nesmysl, ekonomické inženýrství na n-tou, která se nedá odmocnit!!!


No fakt nevím, já bych na to určitě nepřistoupil a nejspíše bych vybuchl i s panceřovým autem a šoférem jako jistý německý občan, který prohlásil, že s Eurem je třeba počkat. Chudák Kadáfi byl zavražděn, protože chtěl zavést zlatý dinár. Jsem z těch, kteří pamatují na bankovkách nápis, že jsou kryty zlatem a aktivy Státní banky. Mít možnost revalvovat a devalvovat vlastní měnu je ohromný dar. O svém si rozhodujete sami. S Eurem je to jiné. Do nebe vysoko, do kapsy hluboko a do Bruselu daleko! Neexistují na planetě dvě schodné státní ekonomiky. Vždycky bude existovat rozdíl. Německo vyrábí auta, ale nepěstuje banány. Afganistán pěstuje mák, ale nevyrábí auta. Jak to vyřešit s jednotnou měnou, vždyť je to ze své podstaty nesmysl, ekonomické inženýrství na n-tou, která se nedá odmocnit!!!

ono ani nie, pretoze ty tam mas vstupny predpoklad, ze by sa mali teda s jednou menou vyrovnavat ekonomiky, ale to nemusia. To je ako za zlateho standardu, vsetci mali de facto 1 menu, zlato. A podla mnozstva zlata lokalna mena rastla alebo klesala alebo sa priamo obchodovalo (este kedysi) v zlate a striebre. Tlacene peniaze su vyhodne, ked je rozumna vlada, moze v case krizy nieco pridat a potom v case rozbehnutia stiahnut. Bohuzial sa z toho urobilo len to prve a este sa to robi za kazdych okolnosti. Takze je mozne, ze sa preformatuju svetove menove zony alebo digital, ale za nim bude zlato.
Neviem ale co by urobili, keby som tie digitalne peniaze menila na zlato ci striebro, na trvanlive potraviny. Samozrejme, mali by to zaevidovane, ale stale mozem povedat, ze som to predal. A celkom by ma zaujimalo, ako sa potom budu chovat politici s uplatkami, ci celkovo podsvetie. Ved cinske mafie su zname, urcite cast sa realkizuje cez rozne oficialne ucty, ale velka cast mimo. Aj Arabi maju svoje "miestne poulicne bankove skupiny", v New Yorku do nej vlozis peniaze a v Mekke ich vyberies....ziadna stopa, ziadne dokazy


ono ani nie, pretoze ty tam mas vstupny predpoklad, ze by sa mali teda s jednou menou vyrovnavat ekonomiky, ale to nemusia. To je ako za zlateho standardu, vsetci mali de facto 1 menu, zlato. A podla mnozstva zlata lokalna mena rastla alebo klesala alebo sa priamo obchodovalo (este kedysi) v zlate a striebre. Tlacene peniaze su vyhodne, ked je rozumna vlada, moze v case krizy nieco pridat a potom v case rozbehnutia stiahnut. Bohuzial sa z toho urobilo len to prve a este sa to robi za kazdych okolnosti. Takze je mozne, ze sa preformatuju svetove menove zony alebo digital, ale za nim bude zlato. Neviem ale co by urobili, keby som tie digitalne peniaze menila na zlato ci striebro, na trvanlive potraviny. Samozrejme, mali by to zaevidovane, ale stale mozem povedat, ze som to predal. A celkom by ma zaujimalo, ako sa potom budu chovat politici s uplatkami, ci celkovo podsvetie. Ved cinske mafie su zname, urcite cast sa realkizuje cez rozne oficialne ucty, ale velka cast mimo. Aj Arabi maju svoje "miestne poulicne bankove skupiny", v New Yorku do nej vlozis peniaze a v Mekke ich vyberies....ziadna stopa, ziadne dokazy

@JankA
Ale ano, souhlas, v obecné rovině, nejsem ekonom, ale právník.
To nebyl předpoklad, ale výchozí úvaha z toho co vidíme u Eura. A jak je vidět bortí se to. Nefunguje to.
Uvedu příklad, ostrovní země, která všechno dováží, mimo trochy zemědělských produktů, které v podstatě nevystačí na zásobení sebe sama. Plavba jedné průměrné kontejnerové lodi z Pirea v Řecku na Kypr do Lemesolu stojí jen palivo okolo 50000 Eur. Tedy logicky nelze zboží prodávat za stejnou cenu jako v Athénách nebo v Bratislavě, kde bylo vyrobeno. Ke všemu jsou náklady přepravy. Digitální měnu může emitovat stát nebo nějaká banka, to je jedno, ale jaká existuje kontrola? Kdo kdy navštívil Fort Knox??? Poslední osoba byl scénárista, který dělal scému pro James Bond Goldfinger v roce tusím 1960. Ani armáda nesmí do sejfu!!! Kdo bude věřit, že tam ještě mají alespoň gram zlata. Pri jejich hospodaření si myslím, a mám důvodné podezření, že tam je jen prach, ale ne zlatý!
Zjevně ekonomice rozumíš, prosím, zkus mi to nějak lépe vysvětlit, abych to pochopil. Když jsem chodin na VŠ, měli jsme jednoho pana profesora na trestní právo, který hlásal, že abych se stali ve svém oboru dobří, musíme se naučit přemýšlet jako zločinci. Ano je to trochu perverzní, ale jakousi podstatu to má. Když vidím, že se bourá fungující systém okamžitě za tím vidím nějakou lumpárnu, že někdo chce docílit nějakého cíle. A mafie, ti si poradí vždycky. Malý příklad v USA jakýsi mafián, už si nepamatuji jméno založil firmu "Murder and Company" a klidně si převáděli peníze přes banku. Asi to jde. Popis v knihe Polkem + někdo a jmenuje se "Kdo střílí na presidenty"

@JankA Ale ano, souhlas, v obecné rovině, nejsem ekonom, ale právník. To nebyl předpoklad, ale výchozí úvaha z toho co vidíme u Eura. A jak je vidět bortí se to. Nefunguje to. Uvedu příklad, ostrovní země, která všechno dováží, mimo trochy zemědělských produktů, které v podstatě nevystačí na zásobení sebe sama. Plavba jedné průměrné kontejnerové lodi z Pirea v Řecku na Kypr do Lemesolu stojí jen palivo okolo 50000 Eur. Tedy logicky nelze zboží prodávat za stejnou cenu jako v Athénách nebo v Bratislavě, kde bylo vyrobeno. Ke všemu jsou náklady přepravy. Digitální měnu může emitovat stát nebo nějaká banka, to je jedno, ale jaká existuje kontrola? Kdo kdy navštívil Fort Knox??? Poslední osoba byl scénárista, který dělal scému pro James Bond Goldfinger v roce tusím 1960. Ani armáda nesmí do sejfu!!! Kdo bude věřit, že tam ještě mají alespoň gram zlata. Pri jejich hospodaření si myslím, a mám důvodné podezření, že tam je jen prach, ale ne zlatý! Zjevně ekonomice rozumíš, prosím, zkus mi to nějak lépe vysvětlit, abych to pochopil. Když jsem chodin na VŠ, měli jsme jednoho pana profesora na trestní právo, který hlásal, že abych se stali ve svém oboru dobří, musíme se naučit přemýšlet jako zločinci. Ano je to trochu perverzní, ale jakousi podstatu to má. Když vidím, že se bourá fungující systém okamžitě za tím vidím nějakou lumpárnu, že někdo chce docílit nějakého cíle. A mafie, ti si poradí vždycky. Malý příklad v USA jakýsi mafián, už si nepamatuji jméno založil firmu "Murder and Company" a klidně si převáděli peníze přes banku. Asi to jde. Popis v knihe Polkem + někdo a jmenuje se "Kdo střílí na presidenty"

Nemyslím si, že jde jen o krizi jednoho globálního finančního systému a jeho náhradu jiným globálním finančním systémem . Jde o krizi daleko hlubší - globální kvantovou kvalitativní změnu v roli měny . Finanční systém je jen subsystémem globálního společenského systému a v podstatě subsystémem obslužným.
Celá historie této krize finančního systému začíná u porušení role peněz jako obslužné pomůcky v ekonomickém systému a aspirací převést peníze na rozhodující nástroj řízení(moci). Neboli- jakmile se peníze změnily z platidla ( směnného prostředku reálných hodnot) na VÝROBNí PROSTŘEDEK a ZBOŽÍ.
Změny globálního společenského uspořádání (DE v převleku anebo Ruský Svět) si vygenerují svůj kompatibilní měnový (finanční) systém. Pokud bude v rámci Koncepce globalizace nahrazeny dvě minulá "K" (konkurence a konfrontace) dvěma novými "K" (konsensus a kooperace - přijde změna subsystému jako přirozená součást změny supersystému. NE NAOPAK !!
Příští Svět bude buď (podle teorie her) Velkou hrou s nulovým součtem anebo Velkou hrou s nenulovým součtem


Nemyslím si, že jde jen o krizi jednoho globálního finančního systému a jeho náhradu jiným globálním finančním systémem . Jde o krizi daleko hlubší - globální kvantovou kvalitativní změnu v roli měny . Finanční systém je jen subsystémem globálního společenského systému a v podstatě subsystémem obslužným. Celá historie této krize finančního systému začíná u porušení role peněz jako obslužné pomůcky v ekonomickém systému a aspirací převést peníze na rozhodující nástroj řízení(moci). Neboli- jakmile se peníze změnily z platidla ( směnného prostředku reálných hodnot) na VÝROBNí PROSTŘEDEK a ZBOŽÍ. Změny globálního společenského uspořádání (DE v převleku anebo Ruský Svět) si vygenerují svůj kompatibilní měnový (finanční) systém. Pokud bude v rámci Koncepce globalizace nahrazeny dvě minulá "K" (konkurence a konfrontace) dvěma novými "K" (konsensus a kooperace - přijde změna subsystému jako přirozená součást změny supersystému. NE NAOPAK !! Příští Svět bude buď (podle teorie her) Velkou hrou s nulovým součtem anebo Velkou hrou s nenulovým součtem

Som zvedavý, kto v rámci prestavby finančného systému príde so zrušením úroku, tam tkvie celý problém súčasného systému. Keď si od niekoho požičiam sekeru, tak mu nevrátim dve. Ale v prípade peňažného ekvivalentu je táto situácia diametrálne odlišná.
Zároveň, po dobu existencie národných štátov je logické vlastniť vlastnú menu, v opačnom prípade dochádza k odsávaniu kapitálu silnejšímu, čoho sme dnes svedkami. Produkcia s dopadom na životné prostredie u nás, čerpanie pôžitkov za hranicami. Tomuto novodobému kolonializmu musí nastať koniec.


Som zvedavý, kto v rámci prestavby finančného systému príde so zrušením úroku, tam tkvie celý problém súčasného systému. Keď si od niekoho požičiam sekeru, tak mu nevrátim dve. Ale v prípade peňažného ekvivalentu je táto situácia diametrálne odlišná. Zároveň, po dobu existencie národných štátov je logické vlastniť vlastnú menu, v opačnom prípade dochádza k odsávaniu kapitálu silnejšímu, čoho sme dnes svedkami. Produkcia s dopadom na životné prostredie u nás, čerpanie pôžitkov za hranicami. Tomuto novodobému kolonializmu musí nastať koniec.

Takhle skromný rozhodně nejsem . Úrok je jen prostředek k převodu platidla na zboží(výrobní prostředek). Myšlenka je zhoubná, ne jen nástroj. Obchodník s hmotným výrobkem si dává do prodejní ceny MARŽI ,obchodník s penězi si tam dává ÚROK,


Takhle skromný rozhodně nejsem . Úrok je jen prostředek k převodu platidla na zboží(výrobní prostředek). Myšlenka je zhoubná, ne jen nástroj. Obchodník s hmotným výrobkem si dává do prodejní ceny MARŽI ,obchodník s penězi si tam dává ÚROK,

obchodník s penězi si tam dává ÚROK,
Zatiaľ čo marža je konečná, úrok vonkoncom nie a časom platíš úroky za úroky.


[quote="pid:10725, uid:57"]obchodník s penězi si tam dává ÚROK,[/quote]Zatiaľ čo marža je konečná, úrok vonkoncom nie a časom platíš úroky za úroky.
Upravené 10. 4. 2021 o 12:18

Popisuji systém . Generátor jednokolového (marže) anebo nekonečného (úrok) zisku. Jde o princip fungování , v tomto směru je proto zboží PENÍZE výhodnější než zboží VÝROBEK.
Ale vadná není výše profitu, ale samotný myšllenka obchodování s platidlem (tedy etalonem směny) jako se zbožím.__


Popisuji systém . Generátor jednokolového (marže) anebo nekonečného (úrok) zisku. Jde o princip fungování , v tomto směru je proto zboží PENÍZE výhodnější než zboží VÝROBEK. _**Ale vadná není výše profitu, ale samotný myšllenka obchodování s platidlem (tedy etalonem směny) jako se zbožím.**_____

Som zvedavý, kto v rámci prestavby finančného systému príde so zrušením úroku

S takouto myšlienkou globalisti zrejme rátajú, až keď skúpia celý svet a ľuďom už nebude patriť nič dôležité. Vtedy už bude dobrý aj Islam ako svetové náboženstvo, kde je úrok zakázaný. Nie náhodou robia jedným CKR Irán. Čínu chcú zrejme pásť na inej ideológii.


Preto boli potrebné najprv ideológie ako židovstvo, neskôr kresťanstvo a vo finále Islam (v pseudoformách). Inde to šlo súbežne od otrokárstva, cez feudalizmus, kapitalizmus k socializmu a komunizmu (v globalistickom ponímaní by ten komunizmus bol vo forme, že človek síce má prístup ku všetkým potrebám, ale nič mu pritom nepatrí a vrchnosť si zachová páku na neposlušných). V skutočnom komunizme ale nemôže existovať elita, ani davo-"elitarizmus". Vládnuť musí ľud, a preto musí byť aj dostatočne vzdelaný a mravný.


[quote="pid:10714, uid:77"]Som zvedavý, kto v rámci prestavby finančného systému príde so zrušením úroku[/quote] S takouto myšlienkou globalisti zrejme rátajú, až keď skúpia celý svet a ľuďom už nebude patriť nič dôležité. Vtedy už bude dobrý aj Islam ako svetové náboženstvo, kde je úrok zakázaný. Nie náhodou robia jedným CKR Irán. Čínu chcú zrejme pásť na inej ideológii. Preto boli potrebné najprv ideológie ako židovstvo, neskôr kresťanstvo a vo finále Islam (v pseudoformách). Inde to šlo súbežne od otrokárstva, cez feudalizmus, kapitalizmus k socializmu a komunizmu (v globalistickom ponímaní by ten komunizmus bol vo forme, že človek síce má prístup ku všetkým potrebám, ale nič mu pritom nepatrí a vrchnosť si zachová páku na neposlušných). V skutočnom komunizme ale nemôže existovať elita, ani davo-"elitarizmus". Vládnuť musí ľud, a preto musí byť aj dostatočne vzdelaný a mravný.

@ Taurus
Dekuji Taurusi, ...za krasne ukonceni prosluneneho weekendu....


Zrovna nedavno jsem si rikal.... furt mne bombarduji nabidkami na koupeni zlata a stribra....ktere jsem si mimochodem nakoupil asi pred 10 lety.......ale nejak malo se pise o SDR/Special Drawing Rights........ci jinych alternativach...a "voila"
... jako casto v mem zivote ...jako by mi ten velky naseptavac z oblaku. snazil rict, ze to co mi nabizeji prece jen neni to prave orechove...no ale jsem jen ""delnas"" a tak jsem cekal na neco... co mi to potvrdi....no a ted zrovna prisel ten tvuj clanek....


Od Jima Richardse jsem neco cetl ale tu cestu ke zkaze myslim ne.....anyway diky za tip....


Doufam, ze se tenhle druh diskuse jeste rozsiri.....bohuzel nemohu Ti rict svuj nazor, nebot ten zatim nemam...az uslysim vice pro a proti.... ale je nam urcite jasne, ze neco udelat museji...takze budeme poslouchat obe strany a ono se to vytribi.....
Dekuji vam vsem za prispevky a preji hezky den.

Stávající světový měnový systém je odsouzen k zániku.


@ Taurus Dekuji Taurusi, ...za krasne ukonceni prosluneneho weekendu.... Zrovna nedavno jsem si rikal.... furt mne bombarduji nabidkami na koupeni zlata a stribra....ktere jsem si mimochodem nakoupil asi pred 10 lety.......ale nejak malo se pise o SDR/Special Drawing Rights........ci jinych alternativach...a "voila" ... jako casto v mem zivote ...jako by mi ten velky naseptavac z oblaku. snazil rict, ze to co mi nabizeji prece jen neni to prave orechove...no ale jsem jen ""delnas"" a tak jsem cekal na neco... co mi to potvrdi....no a ted zrovna prisel ten tvuj clanek.... Od Jima Richardse jsem neco cetl ale tu cestu ke zkaze myslim ne.....anyway diky za tip.... Doufam, ze se tenhle druh diskuse jeste rozsiri.....bohuzel nemohu Ti rict svuj nazor, nebot ten zatim nemam...az uslysim vice pro a proti.... ale je nam urcite jasne, ze neco udelat museji...takze budeme poslouchat obe strany a ono se to vytribi..... Dekuji vam vsem za prispevky a preji hezky den. [quote="pid:10556, uid:158"]Stávající světový měnový systém je odsouzen k zániku.[/quote]

samozrejme, ze netusim ako to bude. Ale ono povodne to bolo tak, ze si prisiel do banky, zlozil si tam zlato a ta ti vydala potvrdenie o mnozstve zlata na ich ucte....z toho vznikol pojem bankovky. Samotna banka ale vzdy poziciavala s urokom (kedze inak by stratila vyznam jej samotna existencia). Tak isto vkladatel riskoval, ze jeho banka skrachuje, to ze tam mal zlato neznamenalo, ze nemoze banka pozicat realne podstatne viac, ako jej splatia dlznici....moja prateta takto prisla 3x o svoj vklad.
Takisto riskoval aj dlznik, pretoze, ked prisiel run na banku a ta padla, jeho uvery boli splatne hned.
Z mojho pohladu skor dojde k posunu z objektu na subjekt....za socializmu boli banky, boli uroky, ale okrem toho, ze sa sledovalo, aby ludia svoje pozicky aj riadne placali (a ked uctaren zamestnancovi nepotvrdila prijem, tak smola, ziadna nebankovka), vyuzivali silu penazi pre statne ucely. Banky teda neboli ti hore, ktori tazia z toho, ze su pri zdrojoch prve, ale boli v prostriedku pyramidy, o presune penazi rozhodoval stat. Niekedy dobre, ako povedzme u nas, niekedy zle, ako Madarsko a Polsko 70.-80.roky, tam sa to prejedlo a potom riesilo bud zahranicnymi pozickami (a Madarsko malo velke stastie, ze prisiel 89. a odpustenie dlhov), alebo hyperinflaciou ako v Polsku.
V kazdom pripade, pokial ostava kapitalisticky system (a ten ostava aj v Rusku, aj v Cine), mena moze aj vyrazne fluktuovat alebo mozu ju relativne uzavriet (skonci konvertibilita). Tak ci tak, potrebujeme nejaky etalon, voci ktoremu sa to vysporiada..... moze to byt zlato, ropa, pitna voda....malo by to byt ale nieco, co sa da "overit" a relativne tazko "falzifikovat"


samozrejme, ze netusim ako to bude. Ale ono povodne to bolo tak, ze si prisiel do banky, zlozil si tam zlato a ta ti vydala potvrdenie o mnozstve zlata na ich ucte....z toho vznikol pojem bankovky. Samotna banka ale vzdy poziciavala s urokom (kedze inak by stratila vyznam jej samotna existencia). Tak isto vkladatel riskoval, ze jeho banka skrachuje, to ze tam mal zlato neznamenalo, ze nemoze banka pozicat realne podstatne viac, ako jej splatia dlznici....moja prateta takto prisla 3x o svoj vklad. Takisto riskoval aj dlznik, pretoze, ked prisiel run na banku a ta padla, jeho uvery boli splatne hned. Z mojho pohladu skor dojde k posunu z objektu na subjekt....za socializmu boli banky, boli uroky, ale okrem toho, ze sa sledovalo, aby ludia svoje pozicky aj riadne placali (a ked uctaren zamestnancovi nepotvrdila prijem, tak smola, ziadna nebankovka), vyuzivali silu penazi pre statne ucely. Banky teda neboli ti hore, ktori tazia z toho, ze su pri zdrojoch prve, ale boli v prostriedku pyramidy, o presune penazi rozhodoval stat. Niekedy dobre, ako povedzme u nas, niekedy zle, ako Madarsko a Polsko 70.-80.roky, tam sa to prejedlo a potom riesilo bud zahranicnymi pozickami (a Madarsko malo velke stastie, ze prisiel 89. a odpustenie dlhov), alebo hyperinflaciou ako v Polsku. V kazdom pripade, pokial ostava kapitalisticky system (a ten ostava aj v Rusku, aj v Cine), mena moze aj vyrazne fluktuovat alebo mozu ju relativne uzavriet (skonci konvertibilita). Tak ci tak, potrebujeme nejaky etalon, voci ktoremu sa to vysporiada..... moze to byt zlato, ropa, pitna voda....malo by to byt ale nieco, co sa da "overit" a relativne tazko "falzifikovat"

@JankaS

moja prateta takto prisla 3x o svoj vklad.


Tomu trochu nerozumím, protože ze zákona jsou všechny vklady pojištěny do výše 100 tisíc Euro. To garantuje stát. Pravda v takovém případě se musí žádat, ale je to hrazeno z bankovní pojistky, kterou garantuje stát.


A částka 100 tisíc se vztahuje k jednomu účtu s jedním jménem. Pokud je tam více jmen platí zase jen 100 tisíc. Pokud však v jedné bance mám dva učty na stejné jméno tak se na každý vztahuje 100 tisíc.


@JankaS [quote="pid:11005, uid:187"]moja prateta takto prisla 3x o svoj vklad.[/quote] Tomu trochu nerozumím, protože ze zákona jsou všechny vklady pojištěny do výše 100 tisíc Euro. To garantuje stát. Pravda v takovém případě se musí žádat, ale je to hrazeno z bankovní pojistky, kterou garantuje stát. A částka 100 tisíc se vztahuje k jednomu účtu s jedním jménem. Pokud je tam více jmen platí zase jen 100 tisíc. Pokud však v jedné bance mám dva učty na stejné jméno tak se na každý vztahuje 100 tisíc.

to je teraz, ked mame plnu fiat menu a teda v pripade krachu moze centralna banka natlacit peniaze a ekonomicky sa to vyriesi na vyssej urovni. Ale v pripade pred, za cias zlateho standardu, ziadna poistka nebola, ked krachla banka, mal si smolu, nieco obdobne ako pisal Jack London za cias zlatej horucky. Zlato sa nedalo natlacit, urok bol vyplacany na zaklade toho, ze dlznik musel investovat do niecoho, co prinieslo "vyssi" zisk ako bez investicie a cast tohto dostala banka. Ale ak pozicala viacerym, ktori nevedeli splacat, tak smola pre vkladatelov (ono asi v tom case tiez fungovalo tunelovanie, len to asi nebolo tak zname, na druhej strane mat banku bolo velmi lukrativne)


to je teraz, ked mame plnu fiat menu a teda v pripade krachu moze centralna banka natlacit peniaze a ekonomicky sa to vyriesi na vyssej urovni. Ale v pripade pred, za cias zlateho standardu, ziadna poistka nebola, ked krachla banka, mal si smolu, nieco obdobne ako pisal Jack London za cias zlatej horucky. Zlato sa nedalo natlacit, urok bol vyplacany na zaklade toho, ze dlznik musel investovat do niecoho, co prinieslo "vyssi" zisk ako bez investicie a cast tohto dostala banka. Ale ak pozicala viacerym, ktori nevedeli splacat, tak smola pre vkladatelov (ono asi v tom case tiez fungovalo tunelovanie, len to asi nebolo tak zname, na druhej strane mat banku bolo velmi lukrativne)

Ano, také jsem zastánce zlatého standartu, to je pro lidi to nejlepší, ale nikoliv pro politiky. V jiném vlákně jsem psal o Kyperském bankovním problému v roce 2013 detailněji. Mě zaujalo to:


moja prateta takto prisla 3x o svoj vklad.


z toho jsem dedukoval, že se jedná o soudobost. Zjevně jsem nepochopil.


Už vím i proč! Já to četl moja priatelka a nie moja prateta, omlouvám se!!!!


Ano, také jsem zastánce zlatého standartu, to je pro lidi to nejlepší, ale nikoliv pro politiky. V jiném vlákně jsem psal o Kyperském bankovním problému v roce 2013 detailněji. Mě zaujalo to: [quote="pid:11005, uid:187"]moja prateta takto prisla 3x o svoj vklad.[/quote] z toho jsem dedukoval, že se jedná o soudobost. Zjevně jsem nepochopil. Už vím i proč! Já to četl moja priatelka a nie moja prateta, omlouvám se!!!!

Tak ci tak, potrebujeme nejaky etalon, voci ktoremu sa to vysporiada..... moze to byt zlato, ropa, pitna voda

Anebo Energoinvariant.
http://leva-net.webnode.cz/products/energoinvariant-v-praxi/
http://leva-net.webnode.cz/products/princip-noveho-menoveho-systemu/
http://leva-net.webnode.cz/products/k-energetickemu-standardu-pres-zlaty/


[quote="pid:11005, uid:187"]Tak ci tak, potrebujeme nejaky etalon, voci ktoremu sa to vysporiada..... moze to byt zlato, ropa, pitna voda[/quote] Anebo Energoinvariant. http://leva-net.webnode.cz/products/energoinvariant-v-praxi/ http://leva-net.webnode.cz/products/princip-noveho-menoveho-systemu/ http://leva-net.webnode.cz/products/k-energetickemu-standardu-pres-zlaty/
Upravené 12. 4. 2021 o 20:07

s energovariantom som kapanek skepticka....postavis novu jadrovu elektraren a mas viac penazi? vsetci budu stavat ako blazni a minat to na nejaky bitcoin. Alebo naozaj Rusi maju vo vrecku novy energeticky princip a vsetky pocty sa rozsypu. Pretoze terajsi system kolabuje aj preto, ze tie lacne zdroje energie sa minuli a teraz sa bud musime posunut k drahsim (so vsetkymi dosledkami) alebo zmenit system (ale tu ja osobne pochybujem, pretoze zmenit ludi bolo lahsie pred 30 rokmi ako teraz....30 rokov im do hlav vtlacame, ze kapitalizmus, osobna zodpovednost, kazdy na svoje triko a teraz zrazu spolu? to je tazko zmenitelne aj u tych, co to zazili, nie to este mladych)
Osobne sa mi nepaci ani ten zlaty standard, lebo v pripadoch krizy su fiat sikovnejsie, len je tam naozaj zavislost na urcitej zodpovednosti vlady a centralnej banky, staci nejaky debil a la Miklos (alebo Polsko v socializme) a krajina to zbada az ked bude prec a uz sa nevie z toho vymotat


s energovariantom som kapanek skepticka....postavis novu jadrovu elektraren a mas viac penazi? vsetci budu stavat ako blazni a minat to na nejaky bitcoin. Alebo naozaj Rusi maju vo vrecku novy energeticky princip a vsetky pocty sa rozsypu. Pretoze terajsi system kolabuje aj preto, ze tie lacne zdroje energie sa minuli a teraz sa bud musime posunut k drahsim (so vsetkymi dosledkami) alebo zmenit system (ale tu ja osobne pochybujem, pretoze zmenit ludi bolo lahsie pred 30 rokmi ako teraz....30 rokov im do hlav vtlacame, ze kapitalizmus, osobna zodpovednost, kazdy na svoje triko a teraz zrazu spolu? to je tazko zmenitelne aj u tych, co to zazili, nie to este mladych) Osobne sa mi nepaci ani ten zlaty standard, lebo v pripadoch krizy su fiat sikovnejsie, len je tam naozaj zavislost na urcitej zodpovednosti vlady a centralnej banky, staci nejaky debil a la Miklos (alebo Polsko v socializme) a krajina to zbada az ked bude prec a uz sa nevie z toho vymotat

s energovariantom som kapanek skepticka....postavis novu jadrovu elektraren a mas viac penazi?

Ještě jsem do mého příspěvku
Anebo Energoinvariant.

přidal navíc link.
Z něho cituji:
“Všimněte si, že se nejedná o "energoinvariant" ve smyslu "dolar krytý saudskou ropou", "rubl krytý ropou a plynem" apod., protože při určování síly konkrétní měny se nebere v úvahu, kolik má daná země ropy, plynu, zlata atd., ale množství energie, spotřebované ekonomikou daného státu.”


[quote="pid:11024, uid:187"]s energovariantom som kapanek skepticka....postavis novu jadrovu elektraren a mas viac penazi?[/quote] Ještě jsem do mého příspěvku [quote="pid:11022, uid:240"]Anebo Energoinvariant.[/quote] přidal navíc link. Z něho cituji: “Všimněte si, že se nejedná o "energoinvariant" ve smyslu "dolar krytý saudskou ropou", "rubl krytý ropou a plynem" apod., protože při určování síly konkrétní měny se nebere v úvahu, kolik má daná země ropy, plynu, zlata atd., ale množství energie, **spotřebované** ekonomikou daného státu.”
Upravené 12. 4. 2021 o 20:13

poviem pravdu, ja by som radsej prijala rubel kryty ropou a plynom ako rubel kryty spotrebovanou elektrinou.....priamo to totiz vedie k plytvaniu elektrinou. Takze pokial Rusi nemaju novy princip vyroby elektriny, tak ak Cina bude minat elektronu neekonomicky, tak rastie jej ekonomika, hoci realne akurat sa nou plytva, to je ako ked nezateplim dom, platim viac za kurenie a potom poviem, HDP rastie....no rastie, ale nie ucelne. Vedie a podporuje to plytvanie (podla mna jeden z dovodov, preco socialisticky blok padol, tieto veci nikto neriesil)


poviem pravdu, ja by som radsej prijala rubel kryty ropou a plynom ako rubel kryty spotrebovanou elektrinou.....priamo to totiz vedie k plytvaniu elektrinou. Takze pokial Rusi nemaju novy princip vyroby elektriny, tak ak Cina bude minat elektronu neekonomicky, tak rastie jej ekonomika, hoci realne akurat sa nou plytva, to je ako ked nezateplim dom, platim viac za kurenie a potom poviem, HDP rastie....no rastie, ale nie ucelne. Vedie a podporuje to plytvanie (podla mna jeden z dovodov, preco socialisticky blok padol, tieto veci nikto neriesil)

priamo to totiz vedie k plytvaniu elektrinou

Nemám to nějak hluboko pročtené ty principy. Takže nedokážu počítat až do konce.
Určitě to není na pořadu dne a ten "starý" rubl by asi předcházel.
Asi jde i o to, kdo by měl v rukách ceny elektřiny...
Navíc jak je uváděno v citátu: nejedná se o výměnu krytí z ropy na elektřinu.
Pokud si dobře vybavuji, jedním z účelů bylo stanovování směnných kurzů mezi jednotlivými měnami. To nyní dělá tak-zvaný "volný trh" svojí "neviditelnou rukou".
Zneužitelné je všechno.
Na konci článku z 1. odkazu zde
Energoinvariant.

je video
"Energoinvariantu v praxi se na jednom z posledních vystoupení věnoval také V. Jefimov, rektor petrohradské zemědělské univerzity" http://www.planet-kob.ru/video/2635 (od 60 minuty)
Chtěl jsem to tady ozvučit, i když to nemám prostudované, pokud se tím zabývá VP SSSR, počítám, že to není jen nějaký laciný nápad.
Vzpomínám si, když jsem to uslyšel poprvé, měl jsem pocit, že se někdo zbláznil.


[quote="pid:11112, uid:187"]priamo to totiz vedie k plytvaniu elektrinou[/quote] Nemám to nějak hluboko pročtené ty principy. Takže nedokážu počítat až do konce. Určitě to není na pořadu dne a ten "starý" rubl by asi předcházel. Asi jde i o to, kdo by měl v rukách ceny elektřiny... Navíc jak je uváděno v citátu: nejedná se o výměnu krytí z ropy na elektřinu. Pokud si dobře vybavuji, jedním z účelů bylo stanovování směnných kurzů mezi jednotlivými měnami. To nyní dělá tak-zvaný "volný trh" svojí "neviditelnou rukou". Zneužitelné je všechno. Na konci článku z 1. odkazu zde [quote="pid:11022, uid:240"]Energoinvariant.[/quote] je video "Energoinvariantu v praxi se na jednom z posledních vystoupení věnoval také V. Jefimov, rektor petrohradské zemědělské univerzity" http://www.planet-kob.ru/video/2635 (od 60 minuty) Chtěl jsem to tady ozvučit, i když to nemám prostudované, pokud se tím zabývá VP SSSR, počítám, že to není jen nějaký laciný nápad. Vzpomínám si, když jsem to uslyšel poprvé, měl jsem pocit, že se někdo zbláznil.
Upravené 13. 4. 2021 o 11:39

určování síly konkrétní měny se nebere v úvahu, kolik má daná země ropy, plynu, zlata atd., ale množství energie, spotřebované ekonomikou daného státu.

Energovariant bude závisieť od množstva vyťaženej/vyrobenej energie ale aj od množstva spotrebovanej energie.
Ten kto bude vedieť energiu vyťažiť zo zeme alebo vyrobiť sa bude mať dobre, ale aj ten kto bude vedieť veľa energie ušetriť sa bude mať dobre.
Čiže mala by postupne nastať energetická, ekonomická, sociálna a ekologická rovnováha.


Teda aspoň tak som to pochopil. Je to už dávno čo som to čítal.
Mimochodom nemáte niekto najnovšie informácie na túto tému?


[quote="pid:11044, uid:240"]určování síly konkrétní měny se nebere v úvahu, kolik má daná země ropy, plynu, zlata atd., ale množství energie, spotřebované ekonomikou daného státu.[/quote] Energovariant bude závisieť od množstva vyťaženej/vyrobenej energie ale aj od množstva spotrebovanej energie. Ten kto bude vedieť energiu vyťažiť zo zeme alebo vyrobiť sa bude mať dobre, ale aj ten kto bude vedieť veľa energie ušetriť sa bude mať dobre. Čiže mala by postupne nastať energetická, ekonomická, sociálna a ekologická rovnováha. Teda aspoň tak som to pochopil. Je to už dávno čo som to čítal. Mimochodom nemáte niekto najnovšie informácie na túto tému?

poviem pravdu, ja by som radsej prijala rubel kryty ropou a plynom ako rubel kryty spotrebovanou elektrinou..


@ Janka S.


Je Jasne, ze nova mena muze byt kryta i jinymi commoditami...mimochodem jsem minule pri surfovani narazil na odkaz,....
ze ruska nova mena by mohla byt navazana na GRECKU= pohanku .... nebot jsou jeji nejvetsi vyrobci, je snadno skladovatelna, v dobach neurody cennejsi nez zlato atd.
Autor se v clanku dokonce zminuje o Nord stream 2 , ze neni nezbytne staven pro ropu ci plyn ...ale muze byt pouzit i na transport grecky...??
Vypada to jako Hoax a "silne pritazene za vlasy" ale jak se zde casto rika...never say never = nikdy nerikej nikdy


[quote="pid:11112, uid:187"]poviem pravdu, ja by som radsej prijala rubel kryty ropou a plynom ako rubel kryty spotrebovanou elektrinou..[/quote] @ Janka S. Je Jasne, ze nova mena muze byt kryta i jinymi commoditami...mimochodem jsem minule pri surfovani narazil na odkaz,.... ze ruska nova mena by mohla byt navazana na GRECKU= pohanku .... nebot jsou jeji nejvetsi vyrobci, je snadno skladovatelna, v dobach neurody cennejsi nez zlato atd. Autor se v clanku dokonce zminuje o Nord stream 2 , ze neni nezbytne staven pro ropu ci plyn ...ale muze byt pouzit i na transport grecky...?? Vypada to jako Hoax a "silne pritazene za vlasy" ale jak se zde casto rika...never say never = nikdy nerikej nikdy

Stávající světový měnový systém je odsouzen k zániku.

Tak jsem se mrknul do svych poznamek a zde je doplneni... SDR ktere vydava IMF =MMF.......SDR se pouziva na jednorazove pouziti...napr. zvyseni globalni liquidity....


a zde je vyrok znameho economa J.M. KEYNES :
1 muz z milionu rozumi jak inflace muze zlikvidovat bohatstvi......
a 1 muz z 10 millionu rozumi jak SDR / ktery je vynikajicim ukazatelem/ predchudcem
INFLACE....muze udelat to same.


[quote="pid:10556, uid:158"]Stávající světový měnový systém je odsouzen k zániku.[/quote] Tak jsem se mrknul do svych poznamek a zde je doplneni... SDR ktere vydava IMF =MMF.......SDR se pouziva na jednorazove pouziti...napr. zvyseni globalni liquidity.... a zde je vyrok znameho economa J.M. KEYNES : 1 muz z milionu rozumi jak inflace muze zlikvidovat bohatstvi...... a 1 muz z 10 millionu rozumi jak SDR / ktery je vynikajicim ukazatelem/ predchudcem INFLACE....muze udelat to same.

Mně tento článek připadá jako příprava na novou válku podle minulé války. Pořád jen co říkají soudruzi z vólsrtýtu, co říkají soudruzi z Londýna. Podle mě je nejdůležitější, co řeknou soudruzi z Číny. Osobně to tipuji na nějakou verzi čínské kryptoměny podložené zlatem. Jakmile se začne dolar a euro hroutit, přijdou čínští zachránci se svoji kryptoměnou. Tím si podřídí celou planetu bez jediného výstřelu.


Mně tento článek připadá jako příprava na novou válku podle minulé války. Pořád jen co říkají soudruzi z vólsrtýtu, co říkají soudruzi z Londýna. Podle mě je nejdůležitější, co řeknou soudruzi z Číny. Osobně to tipuji na nějakou verzi čínské kryptoměny podložené zlatem. Jakmile se začne dolar a euro hroutit, přijdou čínští zachránci se svoji kryptoměnou. Tím si podřídí celou planetu bez jediného výstřelu.

Nebereš do úvahy skutečnost mnohokrát prověřenou, Číňani nejsou šikmookí anglosasové. Mají jiné myšlení a i jiné algoritmy jednání. To , co popisuješ, je typický anglosaský agresivní přístup.Poslechni si sinologa Vavilova, má dobré zkušenosti s životem v Číně a dobře mu i rozumí. Souhlasím s tím, že Evropa to v nízkofrekvenčně vedeném historickém vývojovém procesu s Čínou vždy prohraje. Proč? Anglosasové jako reprezentanti staré Evropy (ne té slovanské) nikdy neuměli hrát hry s nenulovým součtem. Vždy jen ty s nulovým součtem.
Jsou baštou davoelitarizmu a ten je hlavním propagátorem těchto her. Jenže- doba těchto vítězů je pryč a vyhrávat budou kooperující a keoxistující.


Nebereš do úvahy skutečnost mnohokrát prověřenou, Číňani nejsou šikmookí anglosasové. Mají jiné myšlení a i jiné algoritmy jednání. To , co popisuješ, je typický anglosaský agresivní přístup.Poslechni si sinologa Vavilova, má dobré zkušenosti s životem v Číně a dobře mu i rozumí. Souhlasím s tím, že Evropa to v nízkofrekvenčně vedeném historickém vývojovém procesu s Čínou vždy prohraje. Proč? Anglosasové jako reprezentanti staré Evropy (ne té slovanské) nikdy neuměli hrát hry s nenulovým součtem. Vždy jen ty s nulovým součtem. Jsou baštou davoelitarizmu a ten je hlavním propagátorem těchto her. Jenže- doba těchto vítězů je pryč a vyhrávat budou kooperující a keoxistující.

Anglosasové jako reprezentanti staré Evropy (ne té slovanské) nikdy neuměli hrát hry s nenulovým součtem. Vždy jen ty s nulovým součtem.


Technická poznámka: Je tam asi překlep - prohodit nenulový s nulový.


Poznámka pro ty kdo pojem neznají: nenulový součet znamená, že organizátoru hry něco zateče mezi prsty, kdy se nerozdělí všechny vklady hráčů do jejich výher
(
nenulový součet:
Vklady - Výhry > 0
skutečnost lze popsat tímto vzorcem:
Vklady - Výhry - NákladyNaRealizaciHry - BezPracnéZiskyOrganizátoraHry = 0
)


Oprava:
Moje chyba, promiňte za zmatky. Chápal jsem termín nesprávně. Hra s nulovým součtem je hra, kde se hraje o nějaké počáteční zdroje, které se přerozdělí po skončení hry mezi účastníky hry a pak platí, že co získá jeden hráč o to méně získají ostatní hráči. Režie na organizování hry nebo zisk organizátora se v tom pojmu nezahrnuje. Definici termínu "hra s nenulovým součtem" jsem neobjevil. V KSB se chápe tak, že zisk jednoho hráče (spíše účastníka procesu) nemusí být ztrátou pro jiného hráče (účastníka procesu).


[quote="pid:11278, uid:57"]Anglosasové jako reprezentanti staré Evropy (ne té slovanské) nikdy neuměli hrát hry s nenulovým součtem. Vždy jen ty s nulovým součtem.[/quote] Technická poznámka: Je tam asi překlep - prohodit nenulový s nulový. Poznámka pro ty kdo pojem neznají: nenulový součet znamená, že organizátoru hry něco zateče mezi prsty, kdy se nerozdělí všechny vklady hráčů do jejich výher ( nenulový součet: Vklady - Výhry > 0 skutečnost lze popsat tímto vzorcem: Vklady - Výhry - NákladyNaRealizaciHry - BezPracnéZiskyOrganizátoraHry = 0 ) Oprava: Moje chyba, promiňte za zmatky. Chápal jsem termín nesprávně. Hra s nulovým součtem je hra, kde se hraje o nějaké počáteční zdroje, které se přerozdělí po skončení hry mezi účastníky hry a pak platí, že co získá jeden hráč o to méně získají ostatní hráči. Režie na organizování hry nebo zisk organizátora se v tom pojmu nezahrnuje. Definici termínu "hra s nenulovým součtem" jsem neobjevil. V KSB se chápe tak, že zisk jednoho hráče (spíše účastníka procesu) nemusí být ztrátou pro jiného hráče (účastníka procesu).
Upravené 14. 4. 2021 o 18:57

Není. Jde o rozdíl koncepcí "vítěz x poražený" a "koexistující + kooperující" . První je hra s nulovým součtem a vede vždy ke konfrontaci a konfliktu , druhá je hra s nenulovým součtem a vede ke spolupráci a dělbě synergických zisků.


Není. Jde o rozdíl koncepcí "vítěz x poražený" a "koexistující + kooperující" . První je hra s nulovým součtem a vede vždy ke konfrontaci a konfliktu , druhá je hra s nenulovým součtem a vede ke spolupráci a dělbě synergických zisků.

"koexistující + kooperující"

Pokud si vezmeme poučení z přírody, tak vždycky platí sežer nebo budeš sežrán. U lidí to není a nikdy nebude jinak. To, že lev leží vedle jehňátka, to jsou pohádky pro Jehovisty.


[quote="pid:11285, uid:57"]"koexistující + kooperující"[/quote] Pokud si vezmeme poučení z přírody, tak vždycky platí sežer nebo budeš sežrán. U lidí to není a nikdy nebude jinak. To, že lev leží vedle jehňátka, to jsou pohádky pro Jehovisty.

Technická poznámka: Je tam asi překlep - prohodit nenulový s nulový.

Nebyl to překlep:
“Hra s nulovým součtem je termín používaný v teorii her. Patří do skupiny her popisující antagonistické konflikty – co jeden hráč získá, druhý ztrácí, takže spolupráce v těchto konfliktech nemá smysl.”
https://cs.wikipedia.org/wiki/Hra_s_nulovým_součtem


[quote="pid:11279, uid:426"]Technická poznámka: Je tam asi překlep - prohodit nenulový s nulový.[/quote] Nebyl to překlep: “Hra s **nulovým** součtem je termín používaný v teorii her. Patří do skupiny her popisující antagonistické konflikty – co jeden hráč získá, druhý ztrácí, takže **spolupráce v těchto konfliktech nemá smysl**.” https://cs.wikipedia.org/wiki/Hra_s_nulovým_součtem
Upravené 14. 4. 2021 o 09:22

Pokud si vezmeme poučení z přírody, tak vždycky platí sežer nebo budeš sežrán.


V přírodě jde o řízení kvality populace, kdy slabší nebo nemocní jedinci jsou kořistí predátorů a většinová populace víceméně prožije celý biologický cykl.


V sociálních super systémech se tento princip projevuje na novém stupni. Umírají ti morálně nejslabší.


Viz: Sedm statečných - Umírající Caldera (nejslabší článek sociálního super systému umírá - bandy nakonec vždy budou rozprášeny a zničeny, jakmile stát upevní svou moc): "Proč jste se vraceli taková ubohá vesnice a ještě Vás zradili". Jeho slabá morálka ho dovedla k záhubě, nedovedl pochopit, že někomu může záležet na druhých, na celku - chybělo mu rozlišení k existenci dobra (byl omezen velmi úzkým pohledem sežer nebo budeš sežrán). Vesnice přežila - symbolizuje sociální super systém v následnosti generací.


[quote="pid:11288, uid:430"]Pokud si vezmeme poučení z přírody, tak vždycky platí sežer nebo budeš sežrán.[/quote] V přírodě jde o řízení kvality populace, kdy slabší nebo nemocní jedinci jsou kořistí predátorů a většinová populace víceméně prožije celý biologický cykl. V sociálních super systémech se tento princip projevuje na novém stupni. Umírají ti morálně nejslabší. Viz: Sedm statečných - Umírající Caldera (nejslabší článek sociálního super systému umírá - bandy nakonec vždy budou rozprášeny a zničeny, jakmile stát upevní svou moc): "Proč jste se vraceli taková ubohá vesnice a ještě Vás zradili". Jeho slabá morálka ho dovedla k záhubě, nedovedl pochopit, že někomu může záležet na druhých, na celku - chybělo mu rozlišení k existenci dobra (byl omezen velmi úzkým pohledem sežer nebo budeš sežrán). Vesnice přežila - symbolizuje sociální super systém v následnosti generací.
Upravené 14. 4. 2021 o 21:17

Miky72: ale ved snad je rozdiel medzi zvieratami a ludmi. A je otazkou, ci by clovek chcel zit v dzungli, ono to funguje, ked si na vrchole "potravinoveho retazca", ale ked sa posuvas nizsie a stavas sa koristou a bojujes o jednoduche prezitie, tak to za to snad ani nestoji. Inak ale vzdy "smecka" vitazi nad jednotlivcom, pretoze nikto nie je tak silny aby sa vedel ubranit vsetkym naraz


Miky72: ale ved snad je rozdiel medzi zvieratami a ludmi. A je otazkou, ci by clovek chcel zit v dzungli, ono to funguje, ked si na vrchole "potravinoveho retazca", ale ked sa posuvas nizsie a stavas sa koristou a bojujes o jednoduche prezitie, tak to za to snad ani nestoji. Inak ale vzdy "smecka" vitazi nad jednotlivcom, pretoze nikto nie je tak silny aby sa vedel ubranit vsetkym naraz

bandy nakonec vždy budou rozprášeny a zničeny, jakmile stát upevní svou moc


OMYL A TO VEĽKÝ, lebo nerozlišuješ. Pretože ak štát tvorí davo-elitárna spoločnosť, tak len dôjde k posilneniu jednej skupiny zločincov na úkor druhých, ale ak je to spoločnosť spravodlivá a súborná, tak zločinecké bandy ani nevzniknú resp. neposilnia tak, aby ohrozovali pracujúcu väčšinu.


[quote="pid:11294, uid:426"]bandy nakonec vždy budou rozprášeny a zničeny, jakmile stát upevní svou moc[/quote] OMYL A TO VEĽKÝ, lebo nerozlišuješ. Pretože ak štát tvorí davo-elitárna spoločnosť, tak len dôjde k posilneniu jednej skupiny zločincov na úkor druhých, ale ak je to spoločnosť spravodlivá a súborná, tak zločinecké bandy ani nevzniknú resp. neposilnia tak, aby ohrozovali pracujúcu väčšinu.

Moderátor

@Miky72 .Jsme součástí přírody, ale snad jsme na tom o trochu lépe, než píšeš. To reaguji na Tvoji konstataci "u lidí to není a nikdy nebude jinak". Platí pro určitý typ lidské psychiky, který rozhodně není determinován na celou lidskou populaci.Používat příkladů jehovistů pro lidi, kteří se dostali dál, než že setrvali ve výchzí pozici zvířátka - no nevím,dost zbrklé . Až se bojím Ti položit otázku - znáš Koncepci společenské bezpečnosti anebo ji považuješ za "Strážnou věž" ?

@Miky72 .Jsme součástí přírody, ale snad jsme na tom o trochu lépe, než píšeš. To reaguji na Tvoji konstataci "u lidí to není a nikdy nebude jinak". Platí pro určitý typ lidské psychiky, který rozhodně není determinován na celou lidskou populaci.Používat příkladů jehovistů pro lidi, kteří se dostali dál, než že setrvali ve výchzí pozici zvířátka - no nevím,dost zbrklé . Až se bojím Ti položit otázku - znáš Koncepci společenské bezpečnosti anebo ji považuješ za "Strážnou věž" ?

OMYL A TO VEĽKÝ


Nemyslím si, protože davo-elitární společnost vede k zániku, a to je cesta degradace, to chybné, shnilé, co nemůže dlouhodobě přežít. Byl to příklad, který počítá s jistým zjednoušením k vypíchnutí podstaty. A vyhrají ti nejmorálnější zločinci, kteří dokáží zařídit nejlepší spolupráci v závislosti na morálce a etice všech zúčastněných.


[quote="pid:11306, uid:7"]OMYL A TO VEĽKÝ[/quote] Nemyslím si, protože davo-elitární společnost vede k zániku, a to je cesta degradace, to chybné, shnilé, co nemůže dlouhodobě přežít. Byl to příklad, který počítá s jistým zjednoušením k vypíchnutí podstaty. A vyhrají ti nejmorálnější zločinci, kteří dokáží zařídit nejlepší spolupráci v závislosti na morálce a etice všech zúčastněných.

Bohužel, ten skvělý brutálně predátorský kapitalismus nás přivedl na křižovatku:


"Tvoje smrt je můj život"


A to je zásadně špatně už z principu.


Bohužel, ten skvělý brutálně predátorský kapitalismus nás přivedl na křižovatku: "Tvoje smrt je můj život" A to je zásadně špatně už z principu.

znáš Koncepci společenské bezpečnosti anebo ji považuješ za "Strážnou věž" ?


Já trochu KSB znám, léta poslouchám Pjakina. Já mám ke KSB jednu obrovskou výhradu, kterou ale nikdo neřeší. A to je vztah lidí k Bohu. V KSB je ten Bůh špatně definován. Bůh není dobro a když budeme všichni "koexistovat a kooperovat", tak se k němu nedostaneme. Takto svět nefunguje. Celý svět je skutečně jenom hra s nulovým součtem. Výsledkem lidského snažení bude vždycky nula. Celý hmotný svět je jenom nula rozložená v čase. Kdyby to tak nebylo, tak jsme dávno všichni v té nekonečné lásce skončili a bylo by po hře. Hmotný svět je rozdělen do protipólů, které budou vždycky spolu bojovat o moc. Proto nikdy nemůže nastat ráj na Zemi - vždy budou ty póly jang a jin spolu bojovat. Je to pradávný sen lidí o spravedlivý svět bez válek, ale ten nikdy uskutečněn nebude a může si KSB říkat co chce.
(Hox mně dřív všechny moje názory mazal, tak snad je teď admin tolerantnější.)


[quote="pid:11329, uid:57"]znáš Koncepci společenské bezpečnosti anebo ji považuješ za "Strážnou věž" ?[/quote] Já trochu KSB znám, léta poslouchám Pjakina. Já mám ke KSB jednu obrovskou výhradu, kterou ale nikdo neřeší. A to je vztah lidí k Bohu. V KSB je ten Bůh špatně definován. Bůh není dobro a když budeme všichni "koexistovat a kooperovat", tak se k němu nedostaneme. Takto svět nefunguje. Celý svět je skutečně jenom hra s nulovým součtem. Výsledkem lidského snažení bude vždycky nula. Celý hmotný svět je jenom nula rozložená v čase. Kdyby to tak nebylo, tak jsme dávno všichni v té nekonečné lásce skončili a bylo by po hře. Hmotný svět je rozdělen do protipólů, které budou vždycky spolu bojovat o moc. Proto nikdy nemůže nastat ráj na Zemi - vždy budou ty póly jang a jin spolu bojovat. Je to pradávný sen lidí o spravedlivý svět bez válek, ale ten nikdy uskutečněn nebude a může si KSB říkat co chce. (Hox mně dřív všechny moje názory mazal, tak snad je teď admin tolerantnější.)

@Miky72 Pochybuji, že by Ti něco mazal , mám pro tuto svoji pochybnost pádný důvod, ale nebudu ho zveřejňovat. Jinak z tohoto Tvého vysvětlení vyplývá jen jedno velké PŘESVĚDČENÍ , ale velmi málo ochoty argumentovat.
Z toho, co píšeš přímo čiší, že Koncepce zásadně odporuje Tvému světonázoru. Je zbytečné tenhle nesoulad posouvat jako nedostatek Koncepce. je pro tebe rozhodně užitečnější si přiznat, že vnímáš Svět opačně a nevymlouvat se na"vztah lidí k Bohu". Zvláště, když si ten Tvůj vlastní vztah k Bohu vůbec nepopsal.

@Miky72 Pochybuji, že by Ti něco mazal , mám pro tuto svoji pochybnost pádný důvod, ale nebudu ho zveřejňovat. Jinak z tohoto Tvého vysvětlení vyplývá jen jedno velké PŘESVĚDČENÍ , ale velmi málo ochoty argumentovat. Z toho, co píšeš přímo čiší, že Koncepce zásadně odporuje Tvému světonázoru. Je zbytečné tenhle nesoulad posouvat jako nedostatek Koncepce. je pro tebe rozhodně užitečnější si přiznat, že vnímáš Svět opačně a nevymlouvat se na"vztah lidí k Bohu". Zvláště, když si ten Tvůj vlastní vztah k Bohu vůbec nepopsal.

Celý svět je skutečně jenom hra s nulovým součtem. Výsledkem lidského snažení bude vždycky nula.

Tyto 2 věty k sobě nepatří.
První věta (s ohledem na druhou větu) hovoří o Tvém nepochopení definice pojmu “hra s nulovým součtem”. Ve skutečnosti je zaužíván pouze 1 ze 2 možných výkladů tohoto pojmu, a to tento: https://cs.wikipedia.org/wiki/Hra_s_nulovým_součtem


Druhá věta (s ohledem na první větu) je “selským rozumem” formulovaný zákon zachování hmoty a fyzikální veličiny energie.


[quote="pid:11419, uid:430"]Celý svět je skutečně jenom hra s nulovým součtem. Výsledkem lidského snažení bude vždycky nula.[/quote] Tyto 2 věty k sobě nepatří. První věta (s ohledem na druhou větu) hovoří o Tvém nepochopení definice pojmu “hra s nulovým součtem”. Ve skutečnosti je zaužíván pouze 1 ze 2 možných výkladů tohoto pojmu, a to tento: https://cs.wikipedia.org/wiki/Hra_s_nulovým_součtem Druhá věta (s ohledem na první větu) je “selským rozumem” formulovaný zákon zachování hmoty a fyzikální veličiny energie.

Nemyslím si, protože davo-elitární společnost vede k zániku, a to je cesta degradace, to chybné, shnilé, co nemůže dlouhodobě přežít. Byl to příklad, který počítá s jistým zjednoušením k vypíchnutí podstaty.


To je pravda, ALE ak pozrieš na Indiu, tak tam kastový systém existuje 5000 rokov t.j. dlhodobý a krátkodobý je dosť relatívny pojem a preto vsádzať na štát je HLÚPOSŤ hlavne keď zákony nenahradia dobrú morálku v spoločnosti.


A vyhrají ti nejmorálnější zločinci, kteří dokáží zařídit nejlepší spolupráci v závislosti na morálce a etice všech zúčastněných.


Poriadny oxymoron, asi tak ako suchá voda lebo zločinec pácha zlo t.j. VŽDY bude parazitovať na spoločnosti, organizovať prácu tak, aby drina bola nekonečná a bude chrániť vlastné záujmy na úkor zbytku spoločnosti.


[quote="pid:11344, uid:426"]Nemyslím si, protože davo-elitární společnost vede k zániku, a to je cesta degradace, to chybné, shnilé, co nemůže dlouhodobě přežít. Byl to příklad, který počítá s jistým zjednoušením k vypíchnutí podstaty.[/quote] To je pravda, ALE ak pozrieš na Indiu, tak tam kastový systém existuje 5000 rokov t.j. dlhodobý a krátkodobý je dosť relatívny pojem a preto vsádzať na štát je HLÚPOSŤ hlavne keď zákony nenahradia dobrú morálku v spoločnosti. [quote="pid:11344, uid:426"]A vyhrají ti nejmorálnější zločinci, kteří dokáží zařídit nejlepší spolupráci v závislosti na morálce a etice všech zúčastněných.[/quote] Poriadny oxymoron, asi tak ako suchá voda lebo zločinec pácha zlo t.j. VŽDY bude parazitovať na spoločnosti, organizovať prácu tak, aby drina bola nekonečná a bude chrániť vlastné záujmy na úkor zbytku spoločnosti.

Moderátor

Zvláště, když si ten Tvůj vlastní vztah k Bohu vůbec nepopsal.


Hledání pravdy o tom, jaký je Bůh, je staré několik tisíc let. Nemyslím si, že by to šlo vměstnat do nějakého diskusního příspěvku na tomto fóru. Pro mě byla zásadní otázka proč Bůh dopouští zlo. Pokud by byl dobrý, tak mohl stvořit svět jenom dobrý. Odpověď na tuto otázku je velice nesnadná a já sám jsem nad ní přemýšlel 35 let. Troufám si tvrdit, že nikdo ze zdejších diskutérů tomu tolik úsilí nevěnoval. Můj vlastní vztah k Bohu jsem popsal v knize "Proč Bůh dopouští zlo". Dá se koupit např. zde: https://www.knihydobrovsky.cz/kniha/proc-buh-dopousti-zlo-131941588
Nedělám si tady reklamu, ale ta problematika je skutečně složitá a nedá se vypisovat do diskuse. Takže, kdo má zájem, ať si to přečte.


[quote="pid:11422, uid:57"]Zvláště, když si ten Tvůj vlastní vztah k Bohu vůbec nepopsal.[/quote] Hledání pravdy o tom, jaký je Bůh, je staré několik tisíc let. Nemyslím si, že by to šlo vměstnat do nějakého diskusního příspěvku na tomto fóru. Pro mě byla zásadní otázka proč Bůh dopouští zlo. Pokud by byl dobrý, tak mohl stvořit svět jenom dobrý. Odpověď na tuto otázku je velice nesnadná a já sám jsem nad ní přemýšlel 35 let. Troufám si tvrdit, že nikdo ze zdejších diskutérů tomu tolik úsilí nevěnoval. Můj vlastní vztah k Bohu jsem popsal v knize "Proč Bůh dopouští zlo". Dá se koupit např. zde: https://www.knihydobrovsky.cz/kniha/proc-buh-dopousti-zlo-131941588 Nedělám si tady reklamu, ale ta problematika je skutečně složitá a nedá se vypisovat do diskuse. Takže, kdo má zájem, ať si to přečte.

@Miky72

A to je vztah lidí k Bohu.


Dle mého názoru může jít o dva různé pohledy i když zde, čistě teoreticky budu zacházet do extrému, ale to pro vysvětlení.


První pohled je nazval bych ho pocitový, věřím v Boha, protože některé věci nedovedu vysvětlit nebo nedovedu pochopit jejich vysvětlení nebo se vymykají z lidského myšlení a pochopení. Takže věřím, že Bůh existuje a tím si vysvětluji nevysvětlitelné. (Telegrafické vysvětlení, nikoliv detailní)


Druhý pohled bych nazval právní, nevěřím, neboť neexistuje nezvratitelný důkaz jeho existence, který by obstál před soudem. Podpůrný argument v tomto pohledu, životnost přes 2000 let, a ukrývání se přes 2000 let.


Připomenu Bolka Polívku ve filmu "Kurvahošoguttentag", kdy hovoří s právničkou na toto téma a jeho argument je zcela odzbrojující: "Vaši .... jsem také neviděl a přesto věřím, že ji máte"


Tedy asi spíše to bude o tom, kdo chce čemu věřit. K tomu pak je ale nutné dodat, že takové osoby jsou snáze důvěřivými k čemukoliv, co se vymyká jejich myšlení.


Můj osobní názor je takový:"Ať si každý věří čemu chce, ale nechá druhého nevěřit ničemu."


(K tomu uvedu, že mě Kyperský občan fyzicky napadl za prohlášení, že jsem nevěřící, byl neutralizován mým zásahem, byť jsem o 30 let starší. Vyřešilo se to na půdě firmy)


Koneckonců jeden Řecký filosof to řekl jednou větou: První církev vznikla tehdy, kdy první podvodník potkal prvního důvěřivce. A že Řekové jsou velmi pobožní a věřící je fakt.


@Miky72 [quote="pid:11419, uid:430"]A to je vztah lidí k Bohu.[/quote] Dle mého názoru může jít o dva různé pohledy i když zde, čistě teoreticky budu zacházet do extrému, ale to pro vysvětlení. První pohled je nazval bych ho pocitový, věřím v Boha, protože některé věci nedovedu vysvětlit nebo nedovedu pochopit jejich vysvětlení nebo se vymykají z lidského myšlení a pochopení. Takže věřím, že Bůh existuje a tím si vysvětluji nevysvětlitelné. (Telegrafické vysvětlení, nikoliv detailní) Druhý pohled bych nazval právní, nevěřím, neboť neexistuje nezvratitelný důkaz jeho existence, který by obstál před soudem. Podpůrný argument v tomto pohledu, životnost přes 2000 let, a ukrývání se přes 2000 let. Připomenu Bolka Polívku ve filmu "Kurvahošoguttentag", kdy hovoří s právničkou na toto téma a jeho argument je zcela odzbrojující: "Vaši .... jsem také neviděl a přesto věřím, že ji máte" Tedy asi spíše to bude o tom, kdo chce čemu věřit. K tomu pak je ale nutné dodat, že takové osoby jsou snáze důvěřivými k čemukoliv, co se vymyká jejich myšlení. Můj osobní názor je takový:"Ať si každý věří čemu chce, ale nechá druhého nevěřit ničemu." (K tomu uvedu, že mě Kyperský občan fyzicky napadl za prohlášení, že jsem nevěřící, byl neutralizován mým zásahem, byť jsem o 30 let starší. Vyřešilo se to na půdě firmy) Koneckonců jeden Řecký filosof to řekl jednou větou: První církev vznikla tehdy, kdy první podvodník potkal prvního důvěřivce. A že Řekové jsou velmi pobožní a věřící je fakt.

Hmotný svět je rozdělen do protipólů, které budou vždycky spolu bojovat o moc. Proto nikdy nemůže nastat ráj na Zemi - vždy budou ty póly jang a jin spolu bojovat. Je to pradávný sen lidí o spravedlivý svět bez válek, ale ten nikdy uskutečněn nebude a může si KSB říkat co chce.

Hovorí sa, že človek sám osebe je celý vesmír.
Skús sa pozrieť na mikrosvet ľudských buniek, z ktorých sa človek skladá, a povedz mi, či tam vidíš ten nekonečný boj protipólov, ktorý by nedovoľoval bunkám vytvoriť obrovský a zložitý supersystém, ktorý je založený na kompromisoch a vzájomnej spolupráci... (t.j. sčasti myslím na seba, ale z väčšej časti na ostatné bunky a ich spoločný plán).


Individualizmus na úrovni buniek sa prejavuje ako rakovina, a rakovina nie je normálny rovnovážny stav, ale choroba. Aj ľudstvo je choré na individualizmus a rôzne závislosti, ktoré ho zotročujú. To nie je normálny stav, ale prejav choroby, ktorá ľudstvo vedie k záhube ak sa nevylieči.
Ak sa ľudstvo vylieči, tak bude schopné potlačiť v sebe sebecké chúťky natoľko, že bude schopné spolupracovať na vytvorení zmysluplného ľudského supersystému, ktorý bude výhodný pre všetkých.


[quote="pid:11419, uid:430"]Hmotný svět je rozdělen do protipólů, které budou vždycky spolu bojovat o moc. Proto nikdy nemůže nastat ráj na Zemi - vždy budou ty póly jang a jin spolu bojovat. Je to pradávný sen lidí o spravedlivý svět bez válek, ale ten nikdy uskutečněn nebude a může si KSB říkat co chce.[/quote] Hovorí sa, že človek sám osebe je celý vesmír. Skús sa pozrieť na mikrosvet ľudských buniek, z ktorých sa človek skladá, a povedz mi, či tam vidíš ten nekonečný boj protipólov, ktorý by nedovoľoval bunkám vytvoriť obrovský a zložitý supersystém, ktorý je založený na kompromisoch a vzájomnej spolupráci... (t.j. sčasti myslím na seba, ale z väčšej časti na ostatné bunky a ich spoločný plán). Individualizmus na úrovni buniek sa prejavuje ako rakovina, a rakovina nie je normálny rovnovážny stav, ale choroba. Aj ľudstvo je choré na individualizmus a rôzne závislosti, ktoré ho zotročujú. To nie je normálny stav, ale prejav choroby, ktorá ľudstvo vedie k záhube ak sa nevylieči. Ak sa ľudstvo vylieči, tak bude schopné potlačiť v sebe sebecké chúťky natoľko, že bude schopné spolupracovať na vytvorení zmysluplného ľudského supersystému, ktorý bude výhodný pre všetkých.
3.13k
43
13
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept