Mimo kategórií
Všechno bude jinak - proč ne i ve fyzice?

když už máme projít tím resetem - tak to zkusíme i ve fyzice. Jako na zavolanou
https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/fyzici-zrejme-objevili-uplne-novou-silu-prostupujici-nasim-vesmirem-40356431#seq_no=1&source=hp&dop_id=40356431&dop_ab_variant=1&dop_req_id=SbIFCvd0JG0-202104082041&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
pro fyzikální zanícence jistě téma na mnoho napínavých diskusí a hodin bádání. pro mě, ač vystudovaného chemika-technologa jen lapidární otázka vůči sobě: proč zrovna teď?


když už máme projít tím resetem - tak to zkusíme i ve fyzice. Jako na zavolanou https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/fyzici-zrejme-objevili-uplne-novou-silu-prostupujici-nasim-vesmirem-40356431#seq_no=1&source=hp&dop_id=40356431&dop_ab_variant=1&dop_req_id=SbIFCvd0JG0-202104082041&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz pro fyzikální zanícence jistě téma na mnoho napínavých diskusí a hodin bádání. pro mě, ač vystudovaného chemika-technologa jen lapidární otázka vůči sobě: proč zrovna teď?

proč zrovna teď?
Protože oxytocin
druhá mocnina lži
tak už není ....."in"
Odpověd vůči sobě.
https://www.youtube.com/watch?v=Mw2hoZgry8A
Doplněk po třech hodinách:
smile To byla nadsázka. Pokusím se to dovysvětlit....můj pohled na proces. Dnes se nám otvírá, víc než jindy prostor pro svobodnou vůli a tak prosazení dvojí lži je čím dál obtížnější. Přichází transcendentální láska...sebepřesah. Na vědomé úrovni hardware bioskafandru za to prý může hormon oxytocin. Je to palivo tvůrčího principu. Holčičky to naplnění dosáhnou skrz život, který přivedou na tento svět a pak harmonizují. My chlapečci to máme možná těžší. Proto mají holčičky tak krásný oči. Je v nich celý vesmír....hadronový urychlovač hadr. Pokud kvantově neskočíme, dopadnem jako Schrödingerova kočka....v krabici.


[quote="pid:10579, uid:57"]proč zrovna teď?[/quote]Protože oxytocin druhá mocnina lži tak už není ....."in" _Odpověd vůči sobě._ https://www.youtube.com/watch?v=Mw2hoZgry8A Doplněk po třech hodinách: :) To byla nadsázka. Pokusím se to dovysvětlit....můj pohled na proces. Dnes se nám otvírá, víc než jindy prostor pro svobodnou vůli a tak prosazení dvojí lži je čím dál obtížnější. Přichází transcendentální láska...sebepřesah. Na vědomé úrovni hardware bioskafandru za to prý může hormon oxytocin. Je to palivo tvůrčího principu. Holčičky to naplnění dosáhnou skrz život, který přivedou na tento svět a pak harmonizují. My chlapečci to máme možná těžší. Proto mají holčičky tak krásný oči. Je v nich celý vesmír....hadronový urychlovač hadr. Pokud kvantově neskočíme, dopadnem jako Schrödingerova kočka....v krabici.

Vedi.Vini......

Upravené 9. 4. 2021 o 19:43

"Temná"hmota a "temná"energia tvorí 95%multivesmíru.Úbohých 5%tvorí zóna v ktorej časti sa nachádza aj naša planéta,slnečná sústava,viditeľné hviezdy,galaxie a viditeľný vesmír.Je to dobrá správa v tom že už aj veda začala vnímať že existujú sily,energie a hmoty mimo vnímania nášich zmyslov a našich prístrojov a všetko je prepojené.,,Keď dieťa vyhodí loptu z kočíka tak niekde sa pohne galaxia".


"Temná"hmota a "temná"energia tvorí 95%multivesmíru.Úbohých 5%tvorí zóna v ktorej časti sa nachádza aj naša planéta,slnečná sústava,viditeľné hviezdy,galaxie a viditeľný vesmír.Je to dobrá správa v tom že už aj veda začala vnímať že existujú sily,energie a hmoty mimo vnímania nášich zmyslov a našich prístrojov a všetko je prepojené.,,Keď dieťa vyhodí loptu z kočíka tak niekde sa pohne galaxia".

"Temná"hmota a "temná"energia tvorí 95%multivesmíru.


To je proste éter. Z ktorého všetko vzniká.


k tomu multivesmíru. V jednej časti Teórie veľkého tresku hlavná postava teoretickí fyzik šeldon vyriešil fyzikálny problém tak že matematicky si zostrojil 26 vesmírov.......


Proste nezmysli.


[quote="pid:10605, uid:191"]"Temná"hmota a "temná"energia tvorí 95%multivesmíru.[/quote] To je proste éter. Z ktorého všetko vzniká. k tomu multivesmíru. V jednej časti Teórie veľkého tresku hlavná postava teoretickí fyzik šeldon vyriešil fyzikálny problém tak že matematicky si zostrojil 26 vesmírov....... Proste nezmysli.

To je proste éter. Z ktorého všetko vzniká.


k tomu multivesmíru. V jednej časti Teórie veľkého tresku hlavná postava teoretickí fyzik šeldon vyriešil fyzikálny problém tak že matematicky si zostrojil 26 vesmírov.......

Áno pán vedec,nezmysly.Tých 95%je určite éter...Tých 95%sú taktiež pán vedec planéty,sústavy,galaxie a vesmíry,(mimochodom všetko obývané),a rôzne dimenzie len s tým rozdielom že pre naše zmysly nevnímateľné,takže pre ľudí akoby neexistovali......A pán vedec určite vie o tom že aj na zemi žijú živočíchy ktoré majú omnoho lepšie vyvinuté zmysly ako človek.Keďže pán vedec je pravdepodobne čisto materialisticky založený tak je zbytočná debata o multivesmíre a hrubohmotnej zóne v ktorej žijeme s opačnými a inými zákonitosťami ako v "temnej"hmote na ktorú sa pomaly prichádza.


[quote="pid:10612, uid:202"]To je proste éter. Z ktorého všetko vzniká. k tomu multivesmíru. V jednej časti Teórie veľkého tresku hlavná postava teoretickí fyzik šeldon vyriešil fyzikálny problém tak že matematicky si zostrojil 26 vesmírov.......[/quote]Áno pán vedec,nezmysly.Tých 95%je určite éter...Tých 95%sú taktiež pán vedec planéty,sústavy,galaxie a vesmíry,(mimochodom všetko obývané),a rôzne dimenzie len s tým rozdielom že pre naše zmysly nevnímateľné,takže pre ľudí akoby neexistovali......A pán vedec určite vie o tom že aj na zemi žijú živočíchy ktoré majú omnoho lepšie vyvinuté zmysly ako človek.Keďže pán vedec je pravdepodobne čisto materialisticky založený tak je zbytočná debata o multivesmíre a hrubohmotnej zóne v ktorej žijeme s opačnými a inými zákonitosťami ako v "temnej"hmote na ktorú sa pomaly prichádza.

existujú sily,energie a hmoty mimo vnímania nášich zmyslov a našich prístrojov

Počítám s tím, že problém nebude ani ve smyslech, ani v přístrojích. Ale ve "vědcích". Většina těch nejschopnějších jsou příslušníci nejstarší mafie na světě. Je jich navíc tolik, že dokážou vytvořit tak silné informační pole (pravděpodobně s podporou GP, neboť jde o 1. prioritu zobecněných prostředků řízení), že případní "rebelové" jsou bez šance prosadit konkurenční fyzikální modely. Které by více adekvátně - MIM - popisovaly objektivní realitu.
To je proste éter. Z ktorého všetko vzniká.

Počítám s tím, že nelze vyloučit, že toto je osud i fyzikálního modelu zvaného éter. Existují zajímavé práce, které se zabývají kritikou Michelson-Morleyho experimentu. Ten je považován za hlavní důkaz toho, že model zvaný éter je experimentálně vyvrácen...
Nelze ovšem vycházet z wikipedie. Ale spíše zde (jen Rusky)
http://www.antidogma.ru/russian/node35.html
nebo zde
http://www.antidogma.ru/russian/node34.html
Nejde o to, že by současné fyzikální modely vůbec neplatily. Jde o to, že pravděpodobně existují objemnější fyzikální modely, které v sobě zahrnují ty současné jako své speciální případy. Dobře je to vidět na porovnání klasické newtonovské mechaniky a kvantové mechaniky. Lidstvo žilo i před objevem kvantové mechaniky. Vynálezy vznikaly, vznikaly další objevy na základě používání newtonovské mechaniky. S objevem kvantové mechaniky ta newtonovská "nezanikla". Proč? Protože newtonovská mechanika je speciálním případem kvantové mechaniky. Je to mechanika makrosvěta a nerelativistických rychlostí, za těchto okolností je velmi přesným popisem objektivní reality. Problém je, pokud začneme zkoumat tu část fyzikální reality, která tyto dva zjednodušující předpoklady nesplňuje: mikrosvět.
Áno pán vedec,nezmysly.Tých 95%je určite éter...

Multivesmír je jen jedním z dalších fyzikálních modelů, přičemž jedna z interpretací je čistě matematická, tj. vůbec nepočítá s fyzickou/hmatatelnou existencí dalších vesmírů.
viz zde https://en.wikipedia.org/wiki/Multiverse
Navíc jedna varianta modelu multivesmíru je pouhou populární dezinterpretací/nepochopením Schrödingerova principu superpozice (možná šikovně iniciovaná samotným Schrödingerem).
Ostatně počítám s tím, že než se člověk s nadšením začne přiklánět k nějaké fyzikální teorii, měl by si nejprve ověřit, zda její nejhlasitější zastánci náhodou nepatří k nejstarší mafii světa. Protože pokud ano, je ostražitost na místě...


[quote="pid:10605, uid:191"]existujú sily,energie a hmoty mimo vnímania nášich zmyslov a našich prístrojov[/quote] Počítám s tím, že problém nebude ani ve smyslech, ani v přístrojích. Ale ve "vědcích". Většina těch nejschopnějších jsou příslušníci nejstarší mafie na světě. Je jich navíc tolik, že dokážou vytvořit tak silné informační pole (pravděpodobně s podporou GP, neboť jde o 1. prioritu zobecněných prostředků řízení), že případní "rebelové" jsou bez šance prosadit konkurenční fyzikální modely. Které by více adekvátně - MIM - popisovaly objektivní realitu. [quote="pid:10612, uid:202"]To je proste éter. Z ktorého všetko vzniká.[/quote] Počítám s tím, že nelze vyloučit, že toto je osud i fyzikálního modelu zvaného éter. Existují zajímavé práce, které se zabývají kritikou Michelson-Morleyho experimentu. Ten je považován za hlavní důkaz toho, že model zvaný éter je experimentálně vyvrácen... Nelze ovšem vycházet z wikipedie. Ale spíše zde (jen Rusky) http://www.antidogma.ru/russian/node35.html nebo zde http://www.antidogma.ru/russian/node34.html Nejde o to, že by současné fyzikální modely **vůbec** neplatily. Jde o to, že pravděpodobně existují objemnější fyzikální modely, které v sobě zahrnují ty současné jako své speciální případy. Dobře je to vidět na porovnání klasické newtonovské mechaniky a kvantové mechaniky. Lidstvo žilo i před objevem kvantové mechaniky. Vynálezy vznikaly, vznikaly další objevy na základě používání newtonovské mechaniky. S objevem kvantové mechaniky ta newtonovská "nezanikla". Proč? Protože newtonovská mechanika je speciálním případem kvantové mechaniky. Je to mechanika makrosvěta a nerelativistických rychlostí, za těchto okolností je velmi přesným popisem objektivní reality. Problém je, pokud začneme zkoumat tu část fyzikální reality, která tyto dva zjednodušující předpoklady nesplňuje: mikrosvět. [quote="pid:10618, uid:191"]Áno pán vedec,nezmysly.Tých 95%je určite éter...[/quote] Multivesmír je jen jedním z dalších fyzikálních modelů, přičemž jedna z interpretací je čistě matematická, tj. vůbec nepočítá s fyzickou/hmatatelnou existencí dalších vesmírů. viz zde https://en.wikipedia.org/wiki/Multiverse Navíc jedna varianta modelu multivesmíru je pouhou populární dezinterpretací/nepochopením Schrödingerova principu superpozice (možná šikovně iniciovaná samotným Schrödingerem). Ostatně počítám s tím, že než se člověk s nadšením začne přiklánět k nějaké fyzikální teorii, měl by si nejprve ověřit, zda její nejhlasitější zastánci náhodou nepatří k nejstarší mafii světa. Protože pokud ano, je ostražitost na místě...

Proč teď nedokážu odpovědět, ale dle mého názoru napověděl právě ceremoniál v Egyptě, kde bylo ukázáno, že nám budou zpřístupněny "nové" technologie (nádoby se světlem, věděním). Je tak? :-) Jsem zvědav, co dalšího pustí mezi nás nevědoucí (v ceremoniálu děti). Kolega v práci neustále vtipkuje o antigravitační dečce... Nebyla by špatná. Možná by nám to pak pomohlo pochopit, jak byly postaveny pyramidy (a nejen ty). :-)


Proč teď nedokážu odpovědět, ale dle mého názoru napověděl právě ceremoniál v Egyptě, kde bylo ukázáno, že nám budou zpřístupněny "nové" technologie (nádoby se světlem, věděním). Je tak? :-) Jsem zvědav, co dalšího pustí mezi nás nevědoucí (v ceremoniálu děti). Kolega v práci neustále vtipkuje o antigravitační dečce... Nebyla by špatná. Možná by nám to pak pomohlo pochopit, jak byly postaveny pyramidy (a nejen ty). :-)
Upravené 9. 4. 2021 o 23:06

Áno pán vedec,nezmysly.Tých 95%je určite éter.


Viem že niesom vedec. V tomto proste dôverujem výskumom ktoré urobili výskumníci ktorí niesu v hlavnom prúde.


Ohľadne éteru by som začal Mendelejovou tabuľkou. Nie tou ktorú sme sa učili na škole ale tou skutočne jeho.


Ohľadne podstaty vesmíru je názor VP SSSR ktorý vychádza nielen z výskumu Acjukovského jasný. Éter existuje a z neho vzniká všetká hmota. Matéria=hmota+polia+...+éter


Aj tu podobné bolo rozoberané
http://leva-net.webnode.cz/products/soucasna-fyzika-se-nachazi-v-hluboke-metodologicke-krizi/


Podľa môjho názoru kvantová fyzika ktorá je v relatívne v hlavnom prúde je najbližšie pravde.


[quote="pid:10618, uid:191"]Áno pán vedec,nezmysly.Tých 95%je určite éter.[/quote] Viem že niesom vedec. V tomto proste dôverujem výskumom ktoré urobili výskumníci ktorí niesu v hlavnom prúde. Ohľadne éteru by som začal Mendelejovou tabuľkou. Nie tou ktorú sme sa učili na škole ale tou skutočne jeho. Ohľadne podstaty vesmíru je názor VP SSSR ktorý vychádza nielen z výskumu Acjukovského jasný. Éter existuje a z neho vzniká všetká hmota. Matéria=hmota+polia+...+éter Aj tu podobné bolo rozoberané http://leva-net.webnode.cz/products/soucasna-fyzika-se-nachazi-v-hluboke-metodologicke-krizi/ Podľa môjho názoru kvantová fyzika ktorá je v relatívne v hlavnom prúde je najbližšie pravde.

Podľa môjho názoru kvantová fyzika ktorá je v relatívne v hlavnom prúde je najbližšie pravde.

Tady bych si dovolil polemizovat. Byť ne fyzik, ale pokusím se argumentovat co se v průběhu začátku 20 století dělo. Běžně lidi hovořili o etheru, který vyplňuje vše okolo nás. Navíc ten někdo, kdo byl opravdu vědec genius, Srb Nikola Tesla, na tomto principu vysvětloval většinu svých pokusů a tezí jak směrem z čeho je složen vesmír, tak i více prakticky s přenosem energie. Snažili se ho samozřejmě jevrejské zrůdy podchytit, zneužít a na sklonku života zadupat. ... a většinu jeho vědění a nálezů schovali před zraky lidstva, co mohli zneužít zneužili(elktrická energie a její přenos -JP Morgen). Proto se objevili pseuado vědecké elity - zloději myšlenek, na kterých jsou postaveny až do současnosti “vědecké” instituce a západní akademie - Edison, Eistein a pod. Ti jen pouze co mohli transformovat na profit nebo novodobé vědecké tmářství, ať již vědomě nebo nevědomě, tak činili. Tesla stavěl své poznatky o všem okolo - věs mir - na Etheru a Einstein jako vědecká celebrita bez potřebné znalosti dostal prostor vše takové vědění potlačit, atak nám zbyla po jedno století jen dilatace času a podobné střípky v omezené teorii relativity. Vše je zabetonováno soudobím dogmatismem.


[quote="pid:10685, uid:202"]Podľa môjho názoru kvantová fyzika ktorá je v relatívne v hlavnom prúde je najbližšie pravde.[/quote] Tady bych si dovolil polemizovat. Byť ne fyzik, ale pokusím se argumentovat co se v průběhu začátku 20 století dělo. Běžně lidi hovořili o etheru, který vyplňuje vše okolo nás. Navíc ten někdo, kdo byl opravdu vědec genius, Srb Nikola Tesla, na tomto principu vysvětloval většinu svých pokusů a tezí jak směrem z čeho je složen vesmír, tak i více prakticky s přenosem energie. Snažili se ho samozřejmě jevrejské zrůdy podchytit, zneužít a na sklonku života zadupat. ... a většinu jeho vědění a nálezů schovali před zraky lidstva, co mohli zneužít zneužili(elktrická energie a její přenos -JP Morgen). Proto se objevili pseuado vědecké elity - zloději myšlenek, na kterých jsou postaveny až do současnosti “vědecké” instituce a západní akademie - Edison, Eistein a pod. Ti jen pouze co mohli transformovat na profit nebo novodobé vědecké tmářství, ať již vědomě nebo nevědomě, tak činili. Tesla stavěl své poznatky o všem okolo - věs mir - na Etheru a Einstein jako vědecká celebrita bez potřebné znalosti dostal prostor vše takové vědění potlačit, atak nám zbyla po jedno století jen dilatace času a podobné střípky v omezené teorii relativity. Vše je zabetonováno soudobím dogmatismem.

jak byly postaveny pyramidy

Rusové to již dávno vysvětlili. Kamenné bloky ze kterých jsou pyramidy postaveny byly vybetonovaly na místě. Dokonce se zachovaly stopy po bednění.


[quote="pid:10678, uid:19"]jak byly postaveny pyramidy[/quote] Rusové to již dávno vysvětlili. Kamenné bloky ze kterých jsou pyramidy postaveny byly vybetonovaly na místě. Dokonce se zachovaly stopy po bednění.

ale to su znacne nepravidelne (tie kamene v pyramide a stratene debnenie)....a pomaly kazdy inak velky, inak opracovany....len ta spodna linia by sa snad "teoreticky" mohla tak vysvetlit, ale ani tam to podla mna az tak nevyzera.
Eter ako substancia vo vesmire.....teraz sa chape ako hmota aj pole.....pole gravitacne aj pole elektromagneticke....tym padom vesmir je vyplneny poliami ako takymi, ale toto je ine.....eter sa v podstate kedysi chapal ako pevne suradnice, ako nieco co rovnomerne vyplna vesmir a voci comu sa da pocitat a to bolo zrusene teoriou relativity aj Michelson-Morleyho pokusmi.
Ano, s tou tmavou hmotou to moze byt este zaujimave, ano pri strunovych teoriach, kde sa snazia o spojenie vsetkych si do jednej im vznika 27 dimenzii, pricom 4 su normalne a ostatne sa na úrovni planckovej konstanty (teda skoro 0). A kludne je mozne, ze namerali nieco uplne nove, co nam konecne otvori oci a priestor. Ale uvedomte si, ze fyzici na to cakali a cakaju.....ked sa projektoval urychlovac, na ktorom potom neskor bol dokazany Higgsov bozon (kedysi zlaty gral casticovej fyziky), tak hovorili a cakali a dufali, ze vramci toho sa im zrazu otvoria nove obzory.
Tak ako standardny model casticovej fyziky ich postupne priviedol k experimentom, ktore odkryli fyziku po 2.sv.vojne.
Pretoze fyzici potrebuju experimentalne data, ktore by im priviedli myslienky na nove, neda sa na to nove prist tak, ze si sadnem a budem premyslat, to mozem vymyslat a nic s pravdou nemusi mat suvis.
Takto vznikla kvantova teoria a teoria relativity....a obe mali aj pekne, aj skarede kvety, ale v kazdom pripade ludstvo posunuli dalej.
Ale zasa netreba v kazdej odchylke vidiet nove sily a novu fyziku, to sa este ukaze. Ak ale zacina epocha novej fyziky, tak je to znamenie usvitu aj noveho casu


ale to su znacne nepravidelne (tie kamene v pyramide a stratene debnenie)....a pomaly kazdy inak velky, inak opracovany....len ta spodna linia by sa snad "teoreticky" mohla tak vysvetlit, ale ani tam to podla mna az tak nevyzera. Eter ako substancia vo vesmire.....teraz sa chape ako hmota aj pole.....pole gravitacne aj pole elektromagneticke....tym padom vesmir je vyplneny poliami ako takymi, ale toto je ine.....eter sa v podstate kedysi chapal ako pevne suradnice, ako nieco co rovnomerne vyplna vesmir a voci comu sa da pocitat a to bolo zrusene teoriou relativity aj Michelson-Morleyho pokusmi. Ano, s tou tmavou hmotou to moze byt este zaujimave, ano pri strunovych teoriach, kde sa snazia o spojenie vsetkych si do jednej im vznika 27 dimenzii, pricom 4 su normalne a ostatne sa na úrovni planckovej konstanty (teda skoro 0). A kludne je mozne, ze namerali nieco uplne nove, co nam konecne otvori oci a priestor. Ale uvedomte si, ze fyzici na to cakali a cakaju.....ked sa projektoval urychlovac, na ktorom potom neskor bol dokazany Higgsov bozon (kedysi zlaty gral casticovej fyziky), tak hovorili a cakali a dufali, ze vramci toho sa im zrazu otvoria nove obzory. Tak ako standardny model casticovej fyziky ich postupne priviedol k experimentom, ktore odkryli fyziku po 2.sv.vojne. Pretoze fyzici potrebuju experimentalne data, ktore by im priviedli myslienky na nove, neda sa na to nove prist tak, ze si sadnem a budem premyslat, to mozem vymyslat a nic s pravdou nemusi mat suvis. Takto vznikla kvantova teoria a teoria relativity....a obe mali aj pekne, aj skarede kvety, ale v kazdom pripade ludstvo posunuli dalej. Ale zasa netreba v kazdej odchylke vidiet nove sily a novu fyziku, to sa este ukaze. Ak ale zacina epocha novej fyziky, tak je to znamenie usvitu aj noveho casu

Tady bych si dovolil polemizovat.

To, co píšeš ve svém příspěvku, jsem se snažil vyjádřit zde
Počítám s tím, že problém nebude ani ve smyslech, ani v přístrojích. Ale ve "vědcích".

Akorát jsem použil jemnější pojem “nejstarší mafie světa”.
Takže potud souhlas.
Tvůj příspěvek však nemohu započítat jako polemiku s kvantovou fyzikou, byť na to odkazuješ tou úvodní citací.
Domnívám se, že v tomto
Podľa môjho názoru kvantová fyzika ktorá je v relatívne v hlavnom prúde je najbližšie pravde.

má pravdu dusan, protože
Nejde o to, že by současné fyzikální modely vůbec neplatily. Jde o to, že pravděpodobně existují objemnější fyzikální modely, které v sobě zahrnují ty současné jako své speciální případy.

Ostatně cenná je i dusanova zmínka o
Ohľadne éteru by som začal Mendelejovou tabuľkou. Nie tou ktorú sme sa učili na škole ale tou skutočne jeho.

(jak to, že jsem to nenapsal já?:-(


Poznámka k Teslovi:
Je potřeba počítat s tím, že jeho pozůstalost byla zabavena americkou FBI (či spíše tajnými službami). A jak známo, blbosti zabavovat netřeba...
Dále je potřeba počítat s tím, že některé Teslovy “objevy” nebyly jeho. Nebyly ničí, byly fiktivní. Součást procesu jeho diskreditace a informační vraždy bylo pravděpodobně to, že mu začali přisuzovat objevy blbostí. Oddělit zrno od plev, do toho bych se pouštět nechtěl. Přijde mi to jako podobná technika, co byla použita k diskreditaci Stalina.
Zde citát: “V šestadvaceti letech, které uplynuly od chvíle, kdy byl v roce 1916 Tesla vyznamenán Edisonovou medailí a jeho smrtí v roce 1943, se obecný názor na Teslu postupně zcela změnil. Přestal být považován za seriózního inženýra a v očích veřejnosti se stal stárnoucím podivínem, jenž chrlí fantastické články pro populární časopisy.” odtud https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla
(nelze nevzpomenout další citát, tentokrát z lekcí generála Petrova: “Máslo podražilo.”)


[quote="pid:10692, uid:333"]Tady bych si dovolil polemizovat.[/quote] To, co píšeš ve svém příspěvku, jsem se snažil vyjádřit zde [quote="pid:10673, uid:240"]Počítám s tím, že problém nebude ani ve smyslech, ani v přístrojích. Ale ve "vědcích".[/quote] Akorát jsem použil jemnější pojem “nejstarší mafie světa”. Takže potud souhlas. Tvůj příspěvek však nemohu započítat jako polemiku s kvantovou fyzikou, byť na to odkazuješ tou úvodní citací. Domnívám se, že v tomto [quote="pid:10685, uid:202"]Podľa môjho názoru kvantová fyzika ktorá je v relatívne v hlavnom prúde je najbližšie pravde.[/quote] má pravdu dusan, protože [quote="pid:10673, uid:240"]Nejde o to, že by současné fyzikální modely vůbec neplatily. Jde o to, že pravděpodobně existují objemnější fyzikální modely, které v sobě zahrnují ty současné jako své speciální případy.[/quote] Ostatně cenná je i dusanova zmínka o [quote="pid:10685, uid:202"]Ohľadne éteru by som začal Mendelejovou tabuľkou. Nie tou ktorú sme sa učili na škole ale tou skutočne jeho.[/quote] (jak to, že jsem to nenapsal já?:-( Poznámka k Teslovi: Je potřeba počítat s tím, že jeho pozůstalost byla zabavena americkou FBI (či spíše tajnými službami). A jak známo, blbosti zabavovat netřeba... Dále je potřeba počítat s tím, že některé Teslovy “objevy” nebyly jeho. Nebyly ničí, byly fiktivní. Součást procesu jeho diskreditace a informační vraždy bylo pravděpodobně to, že mu začali přisuzovat objevy blbostí. Oddělit zrno od plev, do toho bych se pouštět nechtěl. Přijde mi to jako podobná technika, co byla použita k diskreditaci Stalina. Zde citát: “V šestadvaceti letech, které uplynuly od chvíle, kdy byl v roce 1916 Tesla vyznamenán Edisonovou medailí a jeho smrtí v roce 1943, se obecný názor na Teslu postupně zcela změnil. Přestal být považován za seriózního inženýra a v očích veřejnosti se stal stárnoucím podivínem, jenž chrlí fantastické články pro populární časopisy.” odtud https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla (nelze nevzpomenout další citát, tentokrát z lekcí generála Petrova: “Máslo podražilo.”)
Upravené 10. 4. 2021 o 10:28

ani ve smyslech, ani v přístrojích
Pravdaže je to dlhoveké účelové zatajovanie právd a pravých skutočností,a nielen zo strany vedy...no čo sa týka ľudských obmedzených zmyslov a hlavne v tejto ostatnej duchovne najnerozvinutejšej civilizácii a prístrojov na báze prvkov tejto planéty a viditeľného hmotného vesmíru tak tie nie sú momentálne schopné zachytiť svety ktoré podliehajú iným fyzikálnym aj iným zákonitostiam a sú založené a fungujú na úplne odlišnej báze.Čo sa týka pyramíd tak si myslím že boli postavené oveľa skôr keď ešte tu žili civilizácie vysoko rozvinuté a stavali ich formou bodového zrušenia gravitácie.Sú tu ako pripomienka vyšších duchovných realít.


[quote="pid:10673, uid:240"]ani ve smyslech, ani v přístrojích[/quote] Pravdaže je to dlhoveké účelové zatajovanie právd a pravých skutočností,a nielen zo strany vedy...no čo sa týka ľudských obmedzených zmyslov a hlavne v tejto ostatnej duchovne najnerozvinutejšej civilizácii a prístrojov na báze prvkov tejto planéty a viditeľného hmotného vesmíru tak tie nie sú momentálne schopné zachytiť svety ktoré podliehajú iným fyzikálnym aj iným zákonitostiam a sú založené a fungujú na úplne odlišnej báze.Čo sa týka pyramíd tak si myslím že boli postavené oveľa skôr keď ešte tu žili civilizácie vysoko rozvinuté a stavali ich formou bodového zrušenia gravitácie.Sú tu ako pripomienka vyšších duchovných realít.

a to bolo zrusene teoriou relativity aj Michelson-Morleyho pokusmi

Tak tenhle výpočet od jisté doby už nepovažuji za tak skálopevný, jako kdysi.
Nelze ovšem vycházet z wikipedie. Ale spíše zde (jen Rusky)
http://www.antidogma.ru/russian/node35.html
nebo zde
http://www.antidogma.ru/russian/node34.html

Celý problém může být (mazaně?) ukrytý v samotném fyzickém uspořádání Michelson-Morleyho experimentu. Ilustrovat je to možné na jiném známém pokusu, na Einsteinově “elektronové” verzi Youngova experimentu s dvouštěrbinou. Interferenční obrázek elektronů na stínítku “mizí” v okamžiku, kdy se pokoušíme detekovat, kterou ze dvou štěrbin elektron prolétl. Ať měříme “sebejemněji”, např. pomocí fotonů. A nikdo tímto nepovažuje kvantovou mechaniku za vyvrácenou...
Pro zájemce jako komix v dolní polovině dlouhého článku zde
https://nielsbohr.webnode.cz/zahada-sterbinoveho-experimentu/


[quote="pid:10696, uid:187"]a to bolo zrusene teoriou relativity aj Michelson-Morleyho pokusmi[/quote] Tak tenhle výpočet od jisté doby už nepovažuji za tak skálopevný, jako kdysi. [quote="pid:10673, uid:240"]Nelze ovšem vycházet z wikipedie. Ale spíše zde (jen Rusky) http://www.antidogma.ru/russian/node35.html nebo zde http://www.antidogma.ru/russian/node34.html[/quote] Celý problém může být (mazaně?) ukrytý v samotném fyzickém uspořádání Michelson-Morleyho experimentu. Ilustrovat je to možné na jiném známém pokusu, na Einsteinově “elektronové” verzi Youngova experimentu s dvouštěrbinou. Interferenční obrázek elektronů na stínítku “mizí” v okamžiku, kdy se pokoušíme detekovat, kterou ze dvou štěrbin elektron prolétl. Ať měříme “sebejemněji”, např. pomocí fotonů. A nikdo tímto nepovažuje kvantovou mechaniku za vyvrácenou... Pro zájemce jako komix v dolní polovině dlouhého článku zde https://nielsbohr.webnode.cz/zahada-sterbinoveho-experimentu/
Upravené 10. 4. 2021 o 11:10

Dále je potřeba počítat s tím, že některé Teslovy “objevy” nebyly jeho. Nebyly ničí, byly fiktivní. Součást procesu jeho diskreditace a informační vraždy bylo pravděpodobně to, že mu začali přisuzovat objevy blbostí.


Keď sme u Teslovy. Odporúčav video ohľadne získavania energie z veľkých pyramíd.


Tam vysvetlil ako funguje rozdiel medzi yonosférov a ako jednoduchý Teslov nákres vysvetľuje získavanie el. energie pomocou teslovho transformátora. Bolo to v nejakej časti mytechno lab.


Bohužiaľ to teraz neviem nájsť.


[quote="pid:10707, uid:240"]Dále je potřeba počítat s tím, že některé Teslovy “objevy” nebyly jeho. Nebyly ničí, byly fiktivní. Součást procesu jeho diskreditace a informační vraždy bylo pravděpodobně to, že mu začali přisuzovat objevy blbostí.[/quote] Keď sme u Teslovy. Odporúčav video ohľadne získavania energie z veľkých pyramíd. Tam vysvetlil ako funguje rozdiel medzi yonosférov a ako jednoduchý Teslov nákres vysvetľuje získavanie el. energie pomocou teslovho transformátora. Bolo to v nejakej časti mytechno lab. Bohužiaľ to teraz neviem nájsť.

ale to su znacne nepravidelne (tie kamene v pyramide a stratene debnenie)

Já nemluvil o ztraceném bednění. Ale o sundávacím. Rusové i objevili mlýny, kde se mlel vápenec do betonu. Ve videu, které jsem viděl bylo vše zevrubně vysvětleno. Důležité je, že expedice se neúčastnili jenom historici, nebo humanitně vzdělaní lidé, ale i lidé mající zkušenosti z praxe.
Katastrofa je, že se ve všem věří humanistům, nebo historikům, ale když je jim položena praktická otázka, např. kde se v Egyptě pěstoval len, jsou vedle. Hřeší na to, že běžní občané jsou ještě méně vzdělaní než oni a mohou si dovolit tvrdit cokoliv.
A tak je to se vším. Rusové jsou vzdělaní a svými nepohodlnými jednoduchými otázkami staví současně přijímanou historii za blábol.
Vysvětlil také techniku "vytesaných" hieroglyfů na různých sloupech a stélách. Ty hieroglyfy nebyly vytesány, ale vtlačeny "razítkem" do ještě vlhkého betonu.


[quote="pid:10696, uid:187"]ale to su znacne nepravidelne (tie kamene v pyramide a stratene debnenie)[/quote] Já nemluvil o ztraceném bednění. Ale o sundávacím. Rusové i objevili mlýny, kde se mlel vápenec do betonu. Ve videu, které jsem viděl bylo vše zevrubně vysvětleno. Důležité je, že expedice se neúčastnili jenom historici, nebo humanitně vzdělaní lidé, ale i lidé mající zkušenosti z praxe. Katastrofa je, že se ve všem věří humanistům, nebo historikům, ale když je jim položena praktická otázka, např. kde se v Egyptě pěstoval len, jsou vedle. Hřeší na to, že běžní občané jsou ještě méně vzdělaní než oni a mohou si dovolit tvrdit cokoliv. A tak je to se vším. Rusové jsou vzdělaní a svými nepohodlnými jednoduchými otázkami staví současně přijímanou historii za blábol. Vysvětlil také techniku "vytesaných" hieroglyfů na různých sloupech a stélách. Ty hieroglyfy nebyly vytesány, ale vtlačeny "razítkem" do ještě vlhkého betonu.
Upravené 10. 4. 2021 o 12:15

Keď sme u Teslovy. Odporúčav video ohľadne získavania energie z veľkých pyramíd. ... Bolo to v nejakej časti mytechno lab.

Ano, videa MyTechnoLab znám, jedno z nich rozebírám zde
Jejich videa na téma Egypt znám, některá z nich jsem viděl i několikrát.
Avšak.

Žel, přepočet nedopadl dobře...
Pokračování zde
Není to jenom věcí aktuálně chybějícího/poškozeného převodu.

A závěr zde
Dle mých soukromých (a bláznivých) výpočtů: přihořívá.


[quote="pid:10721, uid:202"]Keď sme u Teslovy. Odporúčav video ohľadne získavania energie z veľkých pyramíd. ... Bolo to v nejakej časti mytechno lab.[/quote] Ano, videa MyTechnoLab znám, jedno z nich rozebírám zde [quote="pid:5336, uid:240"]Jejich videa na téma Egypt znám, některá z nich jsem viděl i několikrát. Avšak.[/quote] Žel, přepočet nedopadl dobře... Pokračování zde [quote="pid:5354, uid:240"]Není to jenom věcí aktuálně chybějícího/poškozeného převodu.[/quote] A závěr zde [quote="pid:5386, uid:240"]Dle mých soukromých (a bláznivých) výpočtů: přihořívá.[/quote]
Upravené 10. 4. 2021 o 13:04

"Temná"hmota a "temná"energia


Keď už nemôžu tie klamstvá naďalej udržať, tak sa vymýšľajú temné artefakty, aby na tých klamstvách mohli ďalej parazitovať. Lenže Boh nám dal všetky zmysly, aby sme mohli poznávať tento svet a neschovával by 95% jeho podstaty pred nami.


A prečo teraz? No sype sa toho na GP čoraz viac a minulosť ho dobieha. Aj zákon času mimo jeho chápania a dosahu. Čo dostal od Boha, bude mu odobraté, lebo sa spreneveril poslaniu. Preto.


[quote="pid:10605, uid:191"]"Temná"hmota a "temná"energia[/quote] Keď už nemôžu tie klamstvá naďalej udržať, tak sa vymýšľajú temné artefakty, aby na tých klamstvách mohli ďalej parazitovať. Lenže Boh nám dal všetky zmysly, aby sme mohli poznávať tento svet a neschovával by 95% jeho podstaty pred nami. A prečo teraz? No sype sa toho na GP čoraz viac a minulosť ho dobieha. Aj zákon času mimo jeho chápania a dosahu. Čo dostal od Boha, bude mu odobraté, lebo sa spreneveril poslaniu. Preto.

kde se v Egyptě pěstoval len
I v subtropickém pásmu. Jestli si ten někdo neplete produkt ze lnu,který používali k náboženským účelům. Tak ten opravdu asi pocházel od Čeného moře Kolchida.
Tyto rostliny přepínají fotosyntézu a tvorbu listová hmota-semena podle délky dne, ale taky změnou spektra (úhel vstupu světla do atmosféry.) Subtropy v pohodě. Semena v nějaké formě byly. Rostliny to mají v základní genetice. Jde i o to jaká je to "varieta". Podobné rostlině cannabis se třeba v Maroku daří fakt parádně. Beduíni hulej jak fabriky.
do ještě vlhkého betonu.
Připadám si jak fejsbůk. Vnitřní výplň pyramid je opravdu asi geopolymer. Našli uvnitř nějaký chlupy...asi z velblouda. Ostatní části jsou obráběný....mikroskop vidí víc, zvlášť stopy po abrazivu zanechávají specifický stopy. Zaměřil bych se spíš na to jak.


[quote="pid:10723, uid:312"]kde se v Egyptě pěstoval len[/quote] I v subtropickém pásmu. Jestli si ten někdo neplete produkt ze lnu,který používali k náboženským účelům. Tak ten opravdu asi pocházel od Čeného moře [Kolchida](https://cs.wikipedia.org/wiki/Kolchida). Tyto rostliny přepínají fotosyntézu a tvorbu listová hmota-semena podle délky dne, ale taky změnou spektra (úhel vstupu světla do atmosféry.) Subtropy v pohodě. Semena v nějaké formě byly. Rostliny to mají v základní genetice. Jde i o to jaká je to "varieta". Podobné rostlině cannabis se třeba v Maroku daří fakt parádně. Beduíni hulej jak fabriky. [quote="pid:10723, uid:312"]do ještě vlhkého betonu.[/quote] Připadám si jak fejsbůk. Vnitřní výplň pyramid je opravdu asi geopolymer. Našli uvnitř nějaký chlupy...asi z velblouda. Ostatní části jsou obráběný....mikroskop vidí víc, zvlášť stopy po abrazivu zanechávají specifický stopy. Zaměřil bych se spíš na to jak.

Vedi.Vini......

Upravené 10. 4. 2021 o 14:41

aby sme mohli poznávať tento svet a neschovával by 95% jeho podstaty pred nami.
Tých 95%nie je schovaných ale priamo s nimi interagujeme svojim nesmrteľným najvnútornejším božským pravým ja,pravou mysľou a sebauvedomením.Skryté sú pred našim smrteľným pseudoja,ego mysľou,našim vonkajšom-telom a jeho zmyslami ktoré interagujú len s našim hrubohmotným svetom.


[quote="pid:10739, uid:77"]aby sme mohli poznávať tento svet a neschovával by 95% jeho podstaty pred nami.[/quote] Tých 95%nie je schovaných ale priamo s nimi interagujeme svojim nesmrteľným najvnútornejším božským pravým ja,pravou mysľou a sebauvedomením.Skryté sú pred našim smrteľným pseudoja,ego mysľou,našim vonkajšom-telom a jeho zmyslami ktoré interagujú len s našim hrubohmotným svetom.

taky změnou spektra

Ne, rozhodující je krátká noc. Na rozdíl od tebe toto nemám z Wikipedie nebo FB, ale od lidí, kteří se zaobírají šlechtěním rostlin. Prostě rostlinu dlouhého dne nepřivedeš ke kvetení a tvorbě semen v místě, kde je dlouhá noc.
Nejednalo se jen o len k náboženským účelům. Když si přečteš i na té Wikipedii, do čeho se Egypťané oblékali, najdeš jenom len, nic jiného.
I kdyby to byla Kolchida (dnešní Gruzie) i tak to nebyl Starověký Egypt.
V Kolchidě byly také Slované. Od Kolchidy jsou odvozena jména řek, kde se rýžovalo zlato. Napr. Kolyma, Klondajk...
Toto bude v jednom z mých dalších pokračování o Ruském jazyce.


[quote="pid:10745, uid:190"]taky změnou spektra[/quote] Ne, rozhodující je krátká noc. Na rozdíl od tebe toto nemám z Wikipedie nebo FB, ale od lidí, kteří se zaobírají šlechtěním rostlin. Prostě rostlinu dlouhého dne nepřivedeš ke kvetení a tvorbě semen v místě, kde je dlouhá noc. Nejednalo se jen o len k náboženským účelům. Když si přečteš i na té Wikipedii, do čeho se Egypťané oblékali, najdeš jenom len, nic jiného. I kdyby to byla Kolchida (dnešní Gruzie) i tak to nebyl Starověký Egypt. V Kolchidě byly také Slované. Od Kolchidy jsou odvozena jména řek, kde se rýžovalo zlato. Napr. Kolyma, Klondajk... Toto bude v jednom z mých dalších pokračování o Ruském jazyce.
Upravené 10. 4. 2021 o 15:38

Na rozdíl od tebe toto nemám z Wikipedie nebo FB
Psal jsem subtropy.- Víš kde to je??...obratník raka na naší straně. Délka osvitu přepíná rostlinu a změna spektra podporuje tvorbu..Dál budu jen tím čím chceš abych byl. Jen se pak mladej nediv, kam dopluješ.


[quote="pid:10752, uid:312"]Na rozdíl od tebe toto nemám z Wikipedie nebo FB[/quote] Psal jsem subtropy.- Víš kde to je??...obratník raka na naší straně. Délka osvitu přepíná rostlinu a změna spektra podporuje tvorbu..Dál budu jen tím čím chceš abych byl. Jen se pak mladej nediv, kam dopluješ.

Vedi.Vini......

Ruský vědec L. A. Pochmeľnych zjistil, že oficiální Coulombův zákon v praxi nefunguje. Oficiální meteorologie nechce brát v potaz vliv elektřiny na počasí. L. A. Pochmeľnych v praxi dokázal, že elektřina vliv na počasí má a to dost výrazný. V rozhovoru vysvětluje jak vznikají ve skutečnosti deště, kroupy, uragány a kulové blesky. Vypráví, jak pomocí svého elektrického přístroje přivolával dešťě, rozpouštěl uragány, rozpouštěl mraky či omezil krupobití. Zkrátka ovlivňoval počasí. Odkaz je na YouTube od Irena Aneri z roku 2017 - Ruská věda.


Ruský vědec L. A. Pochmeľnych zjistil, že oficiální Coulombův zákon v praxi nefunguje. Oficiální meteorologie nechce brát v potaz vliv elektřiny na počasí. L. A. Pochmeľnych v praxi dokázal, že elektřina vliv na počasí má a to dost výrazný. V rozhovoru vysvětluje jak vznikají ve skutečnosti deště, kroupy, uragány a kulové blesky. Vypráví, jak pomocí svého elektrického přístroje přivolával dešťě, rozpouštěl uragány, rozpouštěl mraky či omezil krupobití. Zkrátka ovlivňoval počasí. Odkaz je na YouTube od Irena Aneri z roku 2017 - Ruská věda.
Upravené 10. 4. 2021 o 15:56

Psal jsem subtropy.

Len potřebuje minimálně 16 - 18 hodin světla. Např. Hurgáda, nemá ani 14 hodin světla. Len také potřebuje ke svému růstu 700 až 900 mm srážek. I nejdeštivější sever Egypta má za rok jen 200 mm srážek.
https://www.in-pocasi.cz/predpoved-pocasi/eg/zahranici/hurghada-530/astro/?kalendar=slunce&mesic=6


[quote="pid:10753, uid:190"]Psal jsem subtropy.[/quote] Len potřebuje minimálně 16 - 18 hodin světla. Např. Hurgáda, nemá ani 14 hodin světla. Len také potřebuje ke svému růstu 700 až 900 mm srážek. I nejdeštivější sever Egypta má za rok jen 200 mm srážek. https://www.in-pocasi.cz/predpoved-pocasi/eg/zahranici/hurghada-530/astro/?kalendar=slunce&mesic=6
Upravené 10. 4. 2021 o 16:03

Ano, přesně. PS.: Zapomněl sem k popisu dodat, že dokázal svým přístrojem zabránit smogu ve městě. Zaplé Pochmeľnychovo zařízení způsobilo okolo města elektrickou bariéru širokou desítky km. Větry se smogem tuto bariéru obtékaly. Dále se zmiňuje, že za globálním oteplením nebyly výfukové spaliny a zvýšené emise oxidu siřičitého, ale miliony km drátů elektrického vedení.


Ano, přesně. PS.: Zapomněl sem k popisu dodat, že dokázal svým přístrojem zabránit smogu ve městě. Zaplé Pochmeľnychovo zařízení způsobilo okolo města elektrickou bariéru širokou desítky km. Větry se smogem tuto bariéru obtékaly. Dále se zmiňuje, že za globálním oteplením nebyly výfukové spaliny a zvýšené emise oxidu siřičitého, ale miliony km drátů elektrického vedení.
Upravené 10. 4. 2021 o 17:13

Experiment Muon g -2 poprvé započat v roce 1959 v CERNu.
Další fáze výzkumu pokračovala v Brookhaven National Laboratory (národní laboratoř Ministerstva energetiky USA) v letech 1997 - 2001.
31.05.2017 spuštěn experiment na novém místě ve Fermilab (speciální laboratoř Ministerstva energetiky USA). Plánovaný sběr dat do roku 2020.
https://en.wikipedia.org/wiki/Muon_g-2


Výsledky experimentu Muon g -2 poprvé publikovány dne 07.04.2021 v časopise Physical rewiew letters. Den po Velikonočním-Červeném pondělí.
https://journals.aps.org/prl/abstract/10.1103/PhysRevLett.126.141801


Standardní model hmoty a interakcí - současná teorie struktury hmoty, sloužící k popisu hmotného světa a umožňující předvídat jeho vlastnosti a vývoj. Shoda mezi předpovědí teorie a experimentem rozhoduje o správnosti teorie.
Zmíněný experiment 2021-velká odchylka od standardu, významný signál.
60721ff7bc4f4
Koncová část současné hodnoty magnetického dipólového momentu mionu vynásobená miliardou. Jde o osmou a devátou cifru za desetinou tečkou. Znázorněna odchylka dosahující velikosti čtyř standardních odchylek. [Zdroj: PhysRevLett 2021,126(14) ]


Experiment Muon g -2 poprvé započat v roce 1959 v CERNu. Další fáze výzkumu pokračovala v Brookhaven National Laboratory (národní laboratoř Ministerstva energetiky USA) v letech 1997 - 2001. 31.05.2017 spuštěn experiment na novém místě ve Fermilab (speciální laboratoř Ministerstva energetiky USA). Plánovaný sběr dat do roku 2020. https://en.wikipedia.org/wiki/Muon_g-2 Výsledky experimentu Muon g -2 poprvé publikovány dne 07.04.2021 v časopise Physical rewiew letters. Den po Velikonočním-Červeném pondělí. https://journals.aps.org/prl/abstract/10.1103/PhysRevLett.126.141801 Standardní model hmoty a interakcí - současná teorie struktury hmoty, sloužící k popisu hmotného světa a umožňující předvídat jeho vlastnosti a vývoj. Shoda mezi předpovědí teorie a experimentem rozhoduje o správnosti teorie. Zmíněný experiment 2021-velká odchylka od standardu, významný signál. ![60721ff7bc4f4](serve/attachment&path=60721ff7bc4f4) _Koncová část současné hodnoty magnetického dipólového momentu mionu vynásobená miliardou. Jde o osmou a devátou cifru za desetinou tečkou. Znázorněna odchylka dosahující velikosti čtyř standardních odchylek. [Zdroj: PhysRevLett 2021,126(14) ] _

Nepřispěji ničím konkrétním z fyziky. Jen podpořím velmi rychle se rozvíjející vlákno obecným moudrem :
VŠECHNO bude JINAK a to HODNĚ JINAK. Jen MY bychom měli zústat lidmi jako dřív a pokud možno ještě mravně vyspělejšími.


Nepřispěji ničím konkrétním z fyziky. Jen podpořím velmi rychle se rozvíjející vlákno obecným moudrem : VŠECHNO bude JINAK a to HODNĚ JINAK. Jen MY bychom měli zústat lidmi jako dřív a pokud možno ještě mravně vyspělejšími.

Pripájam názor J. N. Ivanova, s ktorým sa stotožňujem, ktorý v úvode knihy Rytmodynamika konštatuje: „Do súčasnosti neexistuje zrozumiteľné vysvetlenie fundamentálnych javov prírody, neexistuje pochopenie procesov, ktoré tieto javy vytvárajú. Takýchto javov nie je veľa: pohyb, inercia, sila, tiaž, podstata polí, podstata elektriny, podstata elementárnych častíc. Tieto javy a ich vlastnosti sú do súčasnosti považované "za dané", a preto nie je potrebné ich objasňovanie. Predovšetkým z týchto dôvodov vznikol názor, že odhalenie fyziky uvedených javov je v princípe nedostupné ľudskému rozumu, ako napríklad psovi je nedostupné pochopenie činnosti aj toho najjednoduchšieho technického zariadenia. No nie všetci si to myslia.“
http://rhythmodynamics.com/ru/index.htm


Okrem Ivanovovej „Rytmodynamiky“ je veľmi podnetnou aj práca Gabriela LaFreniera „Matter is made from waves“, ktorú J. Ivanov na svojom webe tiež sprístupnil.
http://rhythmodynamics.com/Gabriel_LaFreniere/index.htm


Veľmi aktuálny citát, neviem od koho, voľne: "Neexistuje väčšia sila ako je myšlienka, ktorej dozrel čas."


Pripájam názor J. N. Ivanova, s ktorým sa stotožňujem, ktorý v úvode knihy Rytmodynamika konštatuje: „Do súčasnosti neexistuje zrozumiteľné vysvetlenie fundamentálnych javov prírody, neexistuje pochopenie procesov, ktoré tieto javy vytvárajú. Takýchto javov nie je veľa: pohyb, inercia, sila, tiaž, podstata polí, podstata elektriny, podstata elementárnych častíc. Tieto javy a ich vlastnosti sú do súčasnosti považované "za dané", a preto nie je potrebné ich objasňovanie. Predovšetkým z týchto dôvodov vznikol názor, že odhalenie fyziky uvedených javov je v princípe nedostupné ľudskému rozumu, ako napríklad psovi je nedostupné pochopenie činnosti aj toho najjednoduchšieho technického zariadenia. No nie všetci si to myslia.“ http://rhythmodynamics.com/ru/index.htm Okrem Ivanovovej „Rytmodynamiky“ je veľmi podnetnou aj práca Gabriela LaFreniera „Matter is made from waves“, ktorú J. Ivanov na svojom webe tiež sprístupnil. http://rhythmodynamics.com/Gabriel_LaFreniere/index.htm Veľmi aktuálny citát, neviem od koho, voľne: "Neexistuje väčšia sila ako je myšlienka, ktorej dozrel čas."

Někde se s chápáním KVANTOVÉ změny chápání Světa musí začít . Fyzika není špatné místo výkopu...


Někde se s chápáním KVANTOVÉ změny chápání Světa musí začít . Fyzika není špatné místo výkopu...

Na doplnenie:
Na otázku či elektromagnetické žiarenie má vlnový alebo korpuskulárny charakter, nositeľ Nobelovej ceny R.Feinman povedal: „V pondelok, utorok a stredu má vlnový charakter, štvrtok, piatok a sobotu korpuskulárny a v nedeľu o tom premýšľame. Ponúka sa odpoveď integrujúca: "vlnovo-korpuskulárny". Aj to je však v súlade s fyzikálnym pohľadom, nakoľko jeden zo základných metodologických princípov fyziky, princíp komplementarity už N.Bohr charakterizuje takto: "Na úplný opis kvantovo-mechanických javov treba použiť dva navzájom sa vylučujúce (komplementárne) súbory klasických pojmov, ktoré až v súhre poskytujú vyčerpávajúcu informáciu o celostných javoch."


Na doplnenie: Na otázku či elektromagnetické žiarenie má vlnový alebo korpuskulárny charakter, nositeľ Nobelovej ceny R.Feinman povedal: „V pondelok, utorok a stredu má vlnový charakter, štvrtok, piatok a sobotu korpuskulárny a v nedeľu o tom premýšľame. Ponúka sa odpoveď integrujúca: "vlnovo-korpuskulárny". Aj to je však v súlade s fyzikálnym pohľadom, nakoľko jeden zo základných metodologických princípov fyziky, princíp komplementarity už N.Bohr charakterizuje takto: "Na úplný opis kvantovo-mechanických javov treba použiť dva navzájom sa vylučujúce (komplementárne) súbory klasických pojmov, ktoré až v súhre poskytujú vyčerpávajúcu informáciu o celostných javoch."

To mi připomíná výrok tuším G.B Shawa (?)
o ženách :
"některé jiné jsou všechny stejné..."
To jen pro odlehčení, nehledejme v tom fyziku.


To mi připomíná výrok tuším G.B Shawa (?) o ženách : "některé jiné jsou všechny stejné..." To jen pro odlehčení, nehledejme v tom fyziku.

Na otázku či elektromagnetické žiarenie má vlnový alebo korpuskulárny charakter

To je do vědy extrapolovaný princip “rozděl a panuj”.
Na, vyber si. Je libo pravice nebo levice? Volný trh nebo plánované hospodářství? Je prvotní “hmota” nebo “vědomí”? Hmota či “energie”? Vlnový nebo korpuskulární? Feynman to zesměšňuje a starej Niels říká jak to je, skoro na plnou hubu. Konkrétně u elmag záření ve skutečnosti existují nejméně 3 používané fyzikální modely: vlnový, částicový a paprskový (viz optika, viz proto se v této souvislosti používá i pojem ‘záření’, a to nejen pro elmag jevy, ale i pro proud látkových částic...).
Co z toho plyne? U některých fyzikálních jevů nemáme k dispozici jeden dostatečně objemný model, který by sám popsal všechny pozorované aspekty daného jevu. Máme k dispozici několik modelů, které pouze dohromady popisují celek dostatečně. A že si občas (zdánlivě/jakoby) protiřečí? No jsou to jenom lidmi vymyšlené modely. Elmag záření ve skutečnosti není ani vlna, ani částice, ani paprsek, ba ani záření nebo nějaká kočkopsí směs toho všeho. Ale když si to v adekvátní situaci budeme jedním z těchto způsobů představovat, dosáhneme souladu teorie (výpočty, predikce) s praxí (experimenty) a dokonce na základě toho dokážeme dělat další objevy.


[quote="pid:10882, uid:330"]Na otázku či elektromagnetické žiarenie má vlnový alebo korpuskulárny charakter[/quote] To je do vědy extrapolovaný princip “rozděl a panuj”. Na, vyber si. Je libo pravice nebo levice? Volný trh nebo plánované hospodářství? Je prvotní “hmota” nebo “vědomí”? Hmota či “energie”? Vlnový nebo korpuskulární? Feynman to zesměšňuje a starej Niels říká jak to je, skoro na plnou hubu. Konkrétně u elmag záření ve skutečnosti existují nejméně 3 používané fyzikální modely: vlnový, částicový a paprskový (viz optika, viz proto se v této souvislosti používá i pojem ‘záření’, a to nejen pro elmag jevy, ale i pro proud látkových částic...). Co z toho plyne? U některých fyzikálních jevů nemáme k dispozici jeden dostatečně objemný model, který by sám popsal všechny pozorované aspekty daného jevu. Máme k dispozici několik modelů, které pouze dohromady popisují celek **dostatečně**. A že si občas (zdánlivě/jakoby) protiřečí? No jsou to jenom lidmi vymyšlené modely. Elmag záření ve skutečnosti není ani vlna, ani částice, ani paprsek, ba ani záření nebo nějaká kočkopsí směs toho všeho. Ale když si to v **adekvátní** situaci budeme jedním z těchto způsobů představovat, dosáhneme souladu teorie (výpočty, predikce) s praxí (experimenty) a dokonce na základě toho dokážeme dělat další objevy.
Upravené 11. 4. 2021 o 20:39

Trochu by som sa R. Feinmana zastal. V jednej prednáške, týkajúcej sa jeho kvantovej elektrodynamiky uvádza: "...zatiaľ čo vám opisujem ako Príroda funguje, nerozumiete prečo takýmto spôsobom Príroda funguje. Avšak uvidíte, že tomu nerozumie nikto. Ani ja vám neviem vysvetliť, prečo sa Príroda správa týmto podivným spôsobom". Áno, týka sa to tvorby a používania modelov. Feinman bol aspoň úprimný, čo predstavitelia mnohých fyzikálnych teórií nedokážu, iný model ani nepripustia (napr. singulárny bod a veľký tresk vs éter a vlnenie). Návratom k staronovým svetonázorovým kategóriám Matéria-Informácia-Miera, „pomocou ktorých možno tvoriť, meniť svoju prítomnosť, budúcnosť a pochopiť najpravdepodobnejšiu variantu minulosti“, a v spojení s modernými technológiami, sa dnes dynamicky posúvame bližšie k pravde. V tom je sila koncepcie.


Na odľahčenie pripojím ešte dialóg z doby socializmu; rozprávajú sa dvaja: počúvaj, ja nerozumiem politickej ekonómii socializmu. Nerozumieš? Poď ja ti to vysvetlím. No počkaj počkaj, vysvetliť to viem aj ja!


Trochu by som sa R. Feinmana zastal. V jednej prednáške, týkajúcej sa jeho kvantovej elektrodynamiky uvádza: "...zatiaľ čo vám opisujem ako Príroda funguje, nerozumiete prečo takýmto spôsobom Príroda funguje. Avšak uvidíte, že tomu nerozumie nikto. Ani ja vám neviem vysvetliť, prečo sa Príroda správa týmto podivným spôsobom". Áno, týka sa to tvorby a používania modelov. Feinman bol aspoň úprimný, čo predstavitelia mnohých fyzikálnych teórií nedokážu, iný model ani nepripustia (napr. singulárny bod a veľký tresk vs éter a vlnenie). Návratom k staronovým svetonázorovým kategóriám Matéria-Informácia-Miera, „pomocou ktorých možno tvoriť, meniť svoju prítomnosť, budúcnosť a pochopiť najpravdepodobnejšiu variantu minulosti“, a v spojení s modernými technológiami, sa dnes dynamicky posúvame bližšie k pravde. V tom je sila koncepcie. Na odľahčenie pripojím ešte dialóg z doby socializmu; rozprávajú sa dvaja: počúvaj, ja nerozumiem politickej ekonómii socializmu. Nerozumieš? Poď ja ti to vysvetlím. No počkaj počkaj, vysvetliť to viem aj ja!

Trochu by som sa R. Feinmana zastal.

Jen jsem chtěl poukázat na to, že Feynman v tomto konkrétním citátu zde
R.Feinman povedal

říká méně, než v následném citátu Bohr.
No, asi si toho všiml a tímto
V jednej prednáške

to napravil :-)


[quote="pid:10918, uid:330"]Trochu by som sa R. Feinmana zastal.[/quote] Jen jsem chtěl poukázat na to, že Feynman v tomto konkrétním citátu zde [quote="pid:10882, uid:330"]R.Feinman povedal[/quote] říká méně, než v následném citátu Bohr. No, asi si toho všiml a tímto [quote="pid:10918, uid:330"]V jednej prednáške[/quote] to napravil :-)
2.63k
36
14
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept