Mimo kategórií
Kognitivní disonance?

Občas poslechnu běžné liberální rádia a přijde mi, že moderátoři prožívají kognitivní disonanci nebo jsou nuceni vybičovat dav k nepříčetnosti. Takové kaleidoskopy, které tvoří, by snad nenapadly ani studio Marvel.


Občas poslechnu běžné liberální rádia a přijde mi, že moderátoři prožívají kognitivní disonanci nebo jsou nuceni vybičovat dav k nepříčetnosti. Takové kaleidoskopy, které tvoří, by snad nenapadly ani studio Marvel.

Můžeš uvést příklady? Abych si to s něčím spojil.


Můžeš uvést příklady? Abych si to s něčím spojil.

Na Českem rozhlasu byl včera rozhovor s paní, co komentuje události v Rusku. Myslím, že žije v Rusku a tam sleduje místní tisk a pak z toho, co zjistí, dává komentáře do radia.
Rozhovor byl o tom, co se momentálně děje na Ukrajině. Se zájmem jsem poslouchal, kdy se konečně dozvím, jak ukronacisti střílí na Donbas. A víš co ta paní řekla na otázku, kdo může za vyhrocenou situaci? Odpověď: Prý se to už nedá určit! Situace je nepřehledná. Oni tam po sobě střílejí pořád!
To když jsem poslouchal, tak jsem se musel smát a nechápavě kroutil hlavou. Oni tomu fakt věří! Oni mají prostě klapky na očích a otevřeně mluví o tom, že černá je bílá a vůbec jim to nepřijde divné, že ta jejich vysvětlení vůbec nedávají smysl.


Našel jsem tu část rozhovoru: Český rozhlas plus, čtvrtek 8.4.2021, výsílání v 15 hod. a 44 min.


https://program.rozhlas.cz/zaznamy#/plus/2021-04-08


Na Českem rozhlasu byl včera rozhovor s paní, co komentuje události v Rusku. Myslím, že žije v Rusku a tam sleduje místní tisk a pak z toho, co zjistí, dává komentáře do radia. Rozhovor byl o tom, co se momentálně děje na Ukrajině. Se zájmem jsem poslouchal, kdy se konečně dozvím, jak ukronacisti střílí na Donbas. A víš co ta paní řekla na otázku, kdo může za vyhrocenou situaci? Odpověď: Prý se to už nedá určit! Situace je nepřehledná. Oni tam po sobě střílejí pořád! To když jsem poslouchal, tak jsem se musel smát a nechápavě kroutil hlavou. Oni tomu fakt věří! Oni mají prostě klapky na očích a otevřeně mluví o tom, že černá je bílá a vůbec jim to nepřijde divné, že ta jejich vysvětlení vůbec nedávají smysl. Našel jsem tu část rozhovoru: Český rozhlas plus, čtvrtek 8.4.2021, výsílání v 15 hod. a 44 min. https://program.rozhlas.cz/zaznamy#/plus/2021-04-08

Dušan

Upravené 9. 4. 2021 o 21:21
434
2
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept