Mimo kategórií
V Aténach zastrelili známeho gréckeho novinára, písal najmä o zločinoch

V Aténach zastrelili známeho gréckeho novinára, písal najmä o zločinoch


Známeho gréckeho novinára Jorgosa Karaivaza, ktorý sa venoval najmä kriminálnym témam, zastrelili v piatok pred jeho domom v aténskej štvrti Alimos. Podľa agentúry AFP o tom informovali policajné zdroje.


https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/583907-v-atenach-zastrelili-znameho-greckeho-novinara-pisal-najma-o-zlocinoch/


V Aténach zastrelili známeho gréckeho novinára, písal najmä o zločinoch Známeho gréckeho novinára Jorgosa Karaivaza, ktorý sa venoval najmä kriminálnym témam, zastrelili v piatok pred jeho domom v aténskej štvrti Alimos. Podľa agentúry AFP o tom informovali policajné zdroje. https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/583907-v-atenach-zastrelili-znameho-greckeho-novinara-pisal-najma-o-zlocinoch/

Aby přátelé byli v obraze
Γιώργος Καραϊβάζ JORGOS KARAIVAZ
Dnes ve 14:15 ve čtvrti Alimos před svým bydlištěn byl zastřelen 10 ranami ze zbraně s tlumičem (podle výpovědí svědků), poslední byla rána z milosti. Vracel se z nahrávání ze studia STAR. Noviny udádějí, že mu byla nastražena past u vchodu do domu (překážka). Pachatelé byli dva z nich jeden měl vojenskou uniformu. Reportér z blogo.gr k tématu uvedl:“Někdo se rozhodl, že mu zavřou ústa a zajistí aby dál nepsal své texty, kulkama“


Aby přátelé byli v obraze **Γιώργος Καραϊβάζ JORGOS KARAIVAZ** Dnes ve 14:15 ve čtvrti Alimos před svým bydlištěn byl zastřelen 10 ranami ze zbraně s tlumičem (podle výpovědí svědků), poslední byla rána z milosti. Vracel se z nahrávání ze studia STAR. Noviny udádějí, že mu byla nastražena past u vchodu do domu (překážka). Pachatelé byli dva z nich jeden měl vojenskou uniformu. Reportér z blogo.gr k tématu uvedl:“Někdo se rozhodl, že mu zavřou ústa a zajistí aby dál nepsal své texty, kulkama“

Γιώργος Καραϊβάζ JORGOS KARAIVAZ

Omlouvám se za odbočení od věci, ale proč se píše v latince JORGOS KARAIVAZ, když já bych na základě Γιώργος Καραϊβάζ psal v latince třeba Giórgos Karajbáz?


[quote="pid:10626, uid:311"]Γιώργος Καραϊβάζ JORGOS KARAIVAZ[/quote] Omlouvám se za odbočení od věci, ale proč se píše v latince JORGOS KARAIVAZ, když já bych na základě Γιώργος Καραϊβάζ psal v latince třeba Giórgos Karajbáz?

Γιώργος Καραϊβάζ


Za prvé to není původní řecké jméno, ale -αι- je -e-, pokud tam je -αϊ- je to -ai-, dvojtečka nad znakem znamená, že se vyslovuje a nemá vztah ani k předchozímu a ani k následnému znaku.


Mužský rod jména vždy končí na -is, -as, -os. -ης, -ας, - ος.
Existuje pět vyjímek, které končí na -υ (y)


České písmeno "B" je v řečtině "μπ" (mp), lze vidět reklamy "Bravo SKODA" na naše auta psaná takto:"ΜΠΡΑΒΟ SKODA" Škoda bez háčku, protože ten neumíme. Řecké písmeno B se vyslovuje V.


[quote="pid:10655, uid:240"]Γιώργος Καραϊβάζ[/quote] Za prvé to není původní řecké jméno, ale -αι- je -e-, pokud tam je -αϊ- je to -ai-, dvojtečka nad znakem znamená, že se vyslovuje a nemá vztah ani k předchozímu a ani k následnému znaku. Mužský rod jména vždy končí na -is, -as, -os. -ης, -ας, - ος. Existuje pět vyjímek, které končí na -υ (y) České písmeno "B" je v řečtině "μπ" (mp), lze vidět reklamy "Bravo SKODA" na naše auta psaná takto:"ΜΠΡΑΒΟ SKODA" Škoda bez háčku, protože ten neumíme. Řecké písmeno B se vyslovuje V.
Upravené 9. 4. 2021 o 21:56

No, pokud se na to podívám kolem a kolem, z Řecka zaznělo cosi o reparacích ze strany Nacisticka, nějaké ty biliony. Mohu se pouze domnívat, zda v Řecku právě neprobíhá "Kuciakovský převrat", aby zlotřilé nároky a prostořeké politiky eliminovali.


No, pokud se na to podívám kolem a kolem, z Řecka zaznělo cosi o reparacích ze strany Nacisticka, nějaké ty biliony. Mohu se pouze domnívat, zda v Řecku právě neprobíhá "Kuciakovský převrat", aby zlotřilé nároky a prostořeké politiky eliminovali.

@Havran
No to asi fakt tak nebude.
Vraťme se do politické historie Řecka. Existují tři rody, které se dělí už dlouhé léta o politickou moc. Rod Papandreou, Mitsotakis a Karamanlis.
První z rodiny Papandreou byl George (říkejme mu pro pořádek první) pak po nějakém čase jeho syn Andreas (jinak řečený strýček Andreas - pro pořádek druhý) a jeho vystřídal Konstantinos Mitsotakis (první) Po něm se pak vystřídali Karamanlis (druhý) a Simitis. Následuje George Papandreou (třetí), mimo jiné občan USA, pak přišel Tsipras a nakonec dneska Kyriakos Mitsotakis (druhý).

Když to takhle vidím napsané, mám pocit, že posledních 50 let si to přehazují mezi sebou a občas, když jsou unaveni tak jedno volební období prostě nechají někoho, ať se ukáže, co umí.


Dokonce už na tento témat vzniklo jedno hezké video, velmi vtipné, zkusím ho dohledat a přeložit, aby se lidé pobavili. I v tom je někdy poučení.


Prostě jsou to politické klany. Mimo to matka dnešního premiéra je Theodora Mpakogianni (Mitsotaki), bývalá ministryně zahraničí a primátorka Athén.


Pevně doufám, že jsem vám nevytvořil v hlavě z mozku prejt, ale stav je bohužel naprosto katastrofální jak popisuji.


Spíš si myslím, že na někoho moc věděl a chtěl to ventilovat a ne každý je Bgenopoulos, aby se nechal prohlásit za mrtvého na vlastní klinice a po plastice se objevil v Brazilii.


@Havran No to asi fakt tak nebude. Vraťme se do politické historie Řecka. Existují tři rody, které se dělí už dlouhé léta o politickou moc. Rod Papandreou, Mitsotakis a Karamanlis. První z rodiny Papandreou byl George (říkejme mu pro pořádek první) pak po nějakém čase jeho syn Andreas (jinak řečený strýček Andreas - pro pořádek druhý) a jeho vystřídal Konstantinos Mitsotakis (první) Po něm se pak vystřídali Karamanlis (druhý) a Simitis. Následuje George Papandreou (třetí), mimo jiné občan USA, pak přišel Tsipras a nakonec dneska Kyriakos Mitsotakis (druhý). Když to takhle vidím napsané, mám pocit, že posledních 50 let si to přehazují mezi sebou a občas, když jsou unaveni tak jedno volební období prostě nechají někoho, ať se ukáže, co umí. Dokonce už na tento témat vzniklo jedno hezké video, velmi vtipné, zkusím ho dohledat a přeložit, aby se lidé pobavili. I v tom je někdy poučení. Prostě jsou to politické klany. Mimo to matka dnešního premiéra je Theodora Mpakogianni (Mitsotaki), bývalá ministryně zahraničí a primátorka Athén. Pevně doufám, že jsem vám nevytvořil v hlavě z mozku prejt, ale stav je bohužel naprosto katastrofální jak popisuji. Spíš si myslím, že na někoho moc věděl a chtěl to ventilovat a ne každý je Bgenopoulos, aby se nechal prohlásit za mrtvého na vlastní klinice a po plastice se objevil v Brazilii.

Nu, možné je všecko. Nicméně si myslím, že to má vypadat, že na někoho moc věděl a tak byl odstraněn. Jsem velmi zvědav na budoucí události. Ostatně, v ČT nám řeknou, co je oficiální pravda smile


Nu, možné je všecko. Nicméně si myslím, že to má vypadat, že na někoho moc věděl a tak byl odstraněn. Jsem velmi zvědav na budoucí události. Ostatně, v ČT nám řeknou, co je oficiální pravda :D

Příteli, pravda začíná tam, kde končí signál ČT!!!


Příteli, pravda začíná tam, kde končí signál ČT!!!

Však říkám "oficiální pravdu", nikoliv objektivní smile


Však říkám "oficiální pravdu", nikoliv objektivní ;)

Všem těm lhářům bych přál "Divoké pivo" a nebo starý americký film "Highway 66" a hned by mluvili pravdu!!!!


Všem těm lhářům bych přál "Divoké pivo" a nebo starý americký film "Highway 66" a hned by mluvili pravdu!!!!

@Havran
Jen pro pobavení jsem si dal tu práci s překladem, možná některé věci čitatelé nepochopí, neboť se vztahují k Řecké historii, ale nejsou zásadně podstatné.

Hezkou zábavu!


Před Ekonomickou školou University
Řecko 2200 po Kristu
Takis a Stavros čekají na zkoušku.


T: Učil ses?
S: Učil, vole, ale mám to celý popletený. Ekonomická krize byla po Covidu a nebo před?
T: Před i po, to byly dvě krize po sobě.
S: Která byla s téma mnoho Eurogrup?
T: První.
S: S Mitsotakisem druhým?
T: Ne, s Papandreem třetím.
S: Ne s prvním?
S: Třetím!
T: Ne, to si pamatuji, s Jorgosem Papandreem to bylo.
S: Jo, ale s třetím, to pleteš, protože má stejné jméno s prvním.
T: Vole, ty Eurogrupy se nemůžu naučit. Kolik jich bylo?
S: Nevím.
T: No tedy, když si to nepamatuješ ani ty…
S: Čti poznámky z přednášek, už je to spousta let.
T: S tím virusem?
S: Ano.
T: Ten byl s Mitsotakisem prvním?
S: Ne, s druhým.
T: Ty vole, co tehdy dělali, to měli jen dvě jména?
T: Tsipras první kdy byl?
S: Mezi Papandeem třetím a Mitsotakisem druhým.
T: To byl ten s tou změnou?
S: S tou změnou byl Papandreu druhý.
T: Tsipras byl levičák?
S: Prameny se různí, odpověď na základě látky je „vyhrál vylby s levicou platformou, ale dělal více realistickou politiku“ tak to musíš napsat jinak to nedává smysl.
T: S referendem?
S: Ano.
T: Co bylo „ANO“?
S: Co bylo „NE“!
T: S těmi Němci?
S: Výborně
T: S Hitlerem?
S: Ale ne, vole, to bylo jiné období. S těmi dobrými.
T: Aha, to co to „NE“ udělali potom „ANO“
S: Ano a tam jsou potom ty druhý Eurogrup, nepleť to.
T: Ach, vole, s Varufákisem, do hajzlu, jestli jsem něco pochopil.
S: Nakonec s tím virusem bylo když zakázali pohyb?
T: Ano, ano.
S: Když říkali, že jsou potřebná opatření abychom zachránili zemi.
T: Kdy byla ta technická škola
S: To bylo jiné období
T: Jak, ty vole, kdy schodil Mitsotakis Papandrea a pak byla chunta a zakázali pohyb.
S: Jiný Mitsotakis, jiný Papandreu.
T: Pro Boha, to neměli jiná jména?
S: Nakonec se z nás stanou doktoři.
T: Fuj, ty vole, nestraš.


@Havran Jen pro pobavení jsem si dal tu práci s překladem, možná některé věci čitatelé nepochopí, neboť se vztahují k Řecké historii, ale nejsou zásadně podstatné. Hezkou zábavu! Před Ekonomickou školou University Řecko 2200 po Kristu Takis a Stavros čekají na zkoušku. T: Učil ses? S: Učil, vole, ale mám to celý popletený. Ekonomická krize byla po Covidu a nebo před? T: Před i po, to byly dvě krize po sobě. S: Která byla s téma mnoho Eurogrup? T: První. S: S Mitsotakisem druhým? T: Ne, s Papandreem třetím. S: Ne s prvním? S: Třetím! T: Ne, to si pamatuji, s Jorgosem Papandreem to bylo. S: Jo, ale s třetím, to pleteš, protože má stejné jméno s prvním. T: Vole, ty Eurogrupy se nemůžu naučit. Kolik jich bylo? S: Nevím. T: No tedy, když si to nepamatuješ ani ty… S: Čti poznámky z přednášek, už je to spousta let. T: S tím virusem? S: Ano. T: Ten byl s Mitsotakisem prvním? S: Ne, s druhým. T: Ty vole, co tehdy dělali, to měli jen dvě jména? T: Tsipras první kdy byl? S: Mezi Papandeem třetím a Mitsotakisem druhým. T: To byl ten s tou změnou? S: S tou změnou byl Papandreu druhý. T: Tsipras byl levičák? S: Prameny se různí, odpověď na základě látky je „vyhrál vylby s levicou platformou, ale dělal více realistickou politiku“ tak to musíš napsat jinak to nedává smysl. T: S referendem? S: Ano. T: Co bylo „ANO“? S: Co bylo „NE“! T: S těmi Němci? S: Výborně T: S Hitlerem? S: Ale ne, vole, to bylo jiné období. S těmi dobrými. T: Aha, to co to „NE“ udělali potom „ANO“ S: Ano a tam jsou potom ty druhý Eurogrup, nepleť to. T: Ach, vole, s Varufákisem, do hajzlu, jestli jsem něco pochopil. S: Nakonec s tím virusem bylo když zakázali pohyb? T: Ano, ano. S: Když říkali, že jsou potřebná opatření abychom zachránili zemi. T: Kdy byla ta technická škola S: To bylo jiné období T: Jak, ty vole, kdy schodil Mitsotakis Papandrea a pak byla chunta a zakázali pohyb. S: Jiný Mitsotakis, jiný Papandreu. T: Pro Boha, to neměli jiná jména? S: Nakonec se z nás stanou doktoři. T: Fuj, ty vole, nestraš.
477
10
4
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept