Zahraničná politika
Ruští velvyslanci byli předvoláni na ministerstva zahraničí Velké Británie a Polska
Y

Britské ministerstvo zahraničí předvolalo ruského velvyslance v Londýně Andreje Kelina v souvislosti s ruskou „nepřátelskou linií chování“. Téměř současně vyšlo najevo, že ruský velvyslanec ve Varšavě Sergej Andrejev byl předvolán na polské ministerstvo zahraničí.
Předvolání ruského velvyslance v Londýně souvisí s „hlubokým znepokojením Velké Británie kvůli nepřátelskému chování Ruska, včetně kybernetických útoků, zásahů do demokratických procesů a posílení vojenské přítomnosti na ukrajinské hranici a na nelegálně anektovaném Krymu“.
Podle diplomatických zdrojů polské agentury PAP „výzva souvisí mimo jiné se zavedením nových sankcí USA proti Rusku“. Dalším důvodem může být situace na východní hranici Ukrajiny.
https://cz.sputniknews.com/svet/2021041513486556-rusti-velvyslanci-byli-predvolani-na-ministerstva-zahranici-velke-britanie-a-polska/


Britské ministerstvo zahraničí předvolalo ruského velvyslance v Londýně Andreje Kelina v souvislosti s ruskou „nepřátelskou linií chování“. Téměř současně vyšlo najevo, že ruský velvyslanec ve Varšavě Sergej Andrejev byl předvolán na polské ministerstvo zahraničí. Předvolání ruského velvyslance v Londýně souvisí s „hlubokým znepokojením Velké Británie kvůli nepřátelskému chování Ruska, včetně kybernetických útoků, zásahů do demokratických procesů a posílení vojenské přítomnosti na ukrajinské hranici a na nelegálně anektovaném Krymu“. Podle diplomatických zdrojů polské agentury PAP „výzva souvisí mimo jiné se zavedením nových sankcí USA proti Rusku“. Dalším důvodem může být situace na východní hranici Ukrajiny. https://cz.sputniknews.com/svet/2021041513486556-rusti-velvyslanci-byli-predvolani-na-ministerstva-zahranici-velke-britanie-a-polska/

Teď proběhla na TV Pervyj kanal informace, že Polsko vyhostilo 3 Ruské diplomaty.


Teď proběhla na TV Pervyj kanal informace, že Polsko vyhostilo 3 Ruské diplomaty.

Hergot, to je divná moda co se poslední dobou prosadila do diplomacie. Možná to ani není moda, ale otevřená válka na diplomatické linii.
Existuje nějaké konkrétní obvinění nebo vysvětlení proč je vypovídají?


Hergot, to je divná moda co se poslední dobou prosadila do diplomacie. Možná to ani není moda, ale otevřená válka na diplomatické linii. Existuje nějaké konkrétní obvinění nebo vysvětlení proč je vypovídají?
Upravené 15. 4. 2021 o 20:34

Existuje nějaké konkrétní obvinění nebo vysvětlení proč je vypovídají?

Zopakovali odůvodnění Amíků.


[quote="pid:11552, uid:311"]Existuje nějaké konkrétní obvinění nebo vysvětlení proč je vypovídají?[/quote] Zopakovali odůvodnění Amíků.

Zopakovali odůvodnění Amíků

Bez not ani ranu ...


[quote="pid:11554, uid:312"]Zopakovali odůvodnění Amíků[/quote] Bez not ani ranu ...

Teď proběhla na TV Pervyj kanal informace, že Polsko vyhostilo 3 Ruské diplomaty.
Ono to v případě Polska, někoho překvapuje? Páníček zavelel.


[quote="pid:11548, uid:312"]Teď proběhla na TV Pervyj kanal informace, že Polsko vyhostilo 3 Ruské diplomaty.[/quote]Ono to v případě Polska, někoho překvapuje? Páníček zavelel.

Poľsko si len vybralo, cestu ďalšieho delenia.


Poľsko si len vybralo, cestu ďalšieho delenia.

Co se Polska týče, musíme si myslím uvědomit, co vlastně Polsko je, jak bylo formováno, k jakým účelům, jak dlouho - a také, jaká je úroveň chápání tamějšího lidu v jeho většině. Vždyť znali jen kostel, školu koncipovanou pro budoucí "kuchařky", později doplněnou televizí a ostatními prostředky masové indoktrinace. A dřinu na poli, na cizím poli samozřejmě.
Anglosasy jsou stále chápáni jako pevná hráz mezi Němci a Rusy, na budování tamějšího zrádného řídícího korpusu, jeho "čistotě" a dokonalém vzájemném "profízlování", na složkách jejich kompromat, na jejich dobře zadokumentovaných kriminálních činech .. si tedy jistě dali záležet, snad víc, než kde jinde, prostředky na to (cizími, jak jinak?) nešetřili. Takže se nelze divit, že takový korpus úkol splní. To ale neznamená, že v Polsku není a nevyrůstá skutečná, národní elita, která se projeví okamžitě poté, co tlak poleví. Včetně části kompromitovaných, rozhodnutých se okovů jednou zbavit. Jen to chce pravý čas a správné téma - a přiměřené vnější prostředí - vypovědět poslušnost není jednoduchá věc.
Chce to trpělivost. Ruský svět je založen na dobrovolném vstupu a přijetí uvědomělých, ne na nějakém území s jeho osídlením získaném ve vítězné bitvě. Neustále opakované, jakkoliv spravedlivé odsudky těch, kteří (ještě) nepochopili nejsou z hlediska dosahování hlavního cíle příliš efektivní, možná naopak. Poslední dobou mám mimochodem pocit, že bych si měl pořídit ruskou klávesnici a napsat toto své přesvědčení také Valeriji Viktorijevičovi ..


Co se Polska týče, musíme si myslím uvědomit, co vlastně Polsko je, jak bylo formováno, k jakým účelům, jak dlouho - a také, jaká je úroveň chápání tamějšího lidu v jeho většině. Vždyť znali jen kostel, školu koncipovanou pro budoucí "kuchařky", později doplněnou televizí a ostatními prostředky masové indoktrinace. A dřinu na poli, na cizím poli samozřejmě. Anglosasy jsou stále chápáni jako pevná hráz mezi Němci a Rusy, na budování tamějšího zrádného řídícího korpusu, jeho "čistotě" a dokonalém vzájemném "profízlování", na složkách jejich kompromat, na jejich dobře zadokumentovaných kriminálních činech .. si tedy jistě dali záležet, snad víc, než kde jinde, prostředky na to (cizími, jak jinak?) nešetřili. Takže se nelze divit, že takový korpus úkol splní. To ale neznamená, že v Polsku není a nevyrůstá skutečná, národní elita, která se projeví okamžitě poté, co tlak poleví. Včetně části kompromitovaných, rozhodnutých se okovů jednou zbavit. Jen to chce pravý čas a správné téma - a přiměřené vnější prostředí - vypovědět poslušnost není jednoduchá věc. Chce to trpělivost. Ruský svět je založen na dobrovolném vstupu a přijetí uvědomělých, ne na nějakém území s jeho osídlením získaném ve vítězné bitvě. Neustále opakované, jakkoliv spravedlivé odsudky těch, kteří (ještě) nepochopili nejsou z hlediska dosahování hlavního cíle příliš efektivní, možná naopak. Poslední dobou mám mimochodem pocit, že bych si měl pořídit ruskou klávesnici a napsat toto své přesvědčení také Valeriji Viktorijevičovi ..
Upravené 15. 4. 2021 o 21:55

bych si měl pořídit ruskou klávesnici

Prodávají se speciální nálepky na klávesnici. Jednoduše si na svoji klávesnici nálepky nalepíš. Stojí asi stovku. Já to mám tak uděláno. Ruská písmena mám červená a je to paráda.
Nebo, pokud těch textů nebudeš psát moc, můžeš klidně použít překladač google, kde při zadání ruštiny se ti objeví ikonka psacího stroje a když na ní klikneš objeví se ti ruská klávesnice. Občas ji také požívám.


[quote="pid:11563, uid:292"]bych si měl pořídit ruskou klávesnici[/quote] Prodávají se speciální nálepky na klávesnici. Jednoduše si na svoji klávesnici nálepky nalepíš. Stojí asi stovku. Já to mám tak uděláno. Ruská písmena mám červená a je to paráda. Nebo, pokud těch textů nebudeš psát moc, můžeš klidně použít překladač google, kde při zadání ruštiny se ti objeví ikonka psacího stroje a když na ní klikneš objeví se ti ruská klávesnice. Občas ji také požívám.

Jednoduše si na svoji klávesnici nálepky nalepíš

Nejsem odborník, ale intuitivně cítím, že jen vlivem nalepení nálepek ta věc azbukou psát nezačne. :-)


[quote="pid:11565, uid:312"]Jednoduše si na svoji klávesnici nálepky nalepíš[/quote] Nejsem odborník, ale intuitivně cítím, že jen vlivem nalepení nálepek ta věc azbukou psát nezačne. :-)

Ja používam nastavenie ruskej fonetickej klávesnice, treba si len zapamätať zopár zmien, ruské в je pod w, э ш щ ч sú úplne napravo hore, ю je úplne naľavo hore. Ostatné znaky sedia s našimi.


Ja používam nastavenie ruskej fonetickej klávesnice, treba si len zapamätať zopár zmien, ruské в je pod w, э ш щ ч sú úplne napravo hore, ю je úplne naľavo hore. Ostatné znaky sedia s našimi.

Nejsem odborník, ale intuitivně cítím, že jen vlivem nalepení nálepek ta věc azbukou psát nezačne. :-)

Nevěděl jsem, že tady musím někoho upozorňovat, že si musí před psaním přepnout klávesnici na ruskou.


[quote="pid:11566, uid:292"]Nejsem odborník, ale intuitivně cítím, že jen vlivem nalepení nálepek ta věc azbukou psát nezačne. :-)[/quote] Nevěděl jsem, že tady musím někoho upozorňovat, že si musí před psaním přepnout klávesnici na ruskou.

souvisí s „hlubokým znepokojením Velké Británie


Jop, ...jak rika Jacob Kedmi..na valku se odpovida valkou...
Ve stejny cas ci trochu pozdeji Rusko vyhosti jejich diplomaty / nejlepe o jednoho navic s temi samymi duvody... litujeme, s hlubokym znepokojenim.... jedna se o porusovani democratickych procesu,kyberneticke utoky,nepratelske chovani vuci RU....


Nic moc rozepisovani....tomu oni rozumi....kdo je chef a kdo ma v ruce klacek.


Oni potrebuji Rusko ale ...Rusko je nepotrebuje....bez Ru... se nebudou konat zadna vyznamna rozhodnuti ve svetove arene..... jak to pred par lety naznacil V.Putin


[quote="pid:11545, uid:68"]souvisí s „hlubokým znepokojením Velké Británie[/quote] Jop, ...jak rika Jacob Kedmi..na valku se odpovida valkou... Ve stejny cas ci trochu pozdeji Rusko vyhosti jejich diplomaty / nejlepe o jednoho navic s temi samymi duvody... litujeme, s hlubokym znepokojenim.... jedna se o porusovani democratickych procesu,kyberneticke utoky,nepratelske chovani vuci RU.... Nic moc rozepisovani....tomu oni rozumi....kdo je chef a kdo ma v ruce klacek. Oni potrebuji Rusko ale ...Rusko je nepotrebuje....bez Ru... se nebudou konat zadna vyznamna rozhodnuti ve svetove arene..... jak to pred par lety naznacil V.Putin

Nevěděl jsem, že tady musím někoho upozorňovat, že si musí před psaním přepnout klávesnici na ruskou.

Snad proto jsem dal ten symbol na konec věty. Nepovedlo se, co se dá dělat.


[quote="pid:11568, uid:312"]Nevěděl jsem, že tady musím někoho upozorňovat, že si musí před psaním přepnout klávesnici na ruskou.[/quote] Snad proto jsem dal ten symbol na konec věty. Nepovedlo se, co se dá dělat.
711
13
8
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept