Zahraničná politika
Čad oznámil smrť prezidenta z bojových rán

Čad oznámil smrť prezidenta z bojových rán


Čadský prezident Idris Deby, ktorý bol znovu zvolený na šieste volebné obdobie, zomrel na následky zranení na fronte.
Informuje o tom agentúra AFP s odvolaním sa na vyhlásenie čadskej armády.


"Prezident a najvyšší veliteľ Idris Debi Itno práve zomrel," uviedol plukovník Azema Bermandoah, hovorca čadskej armády.


Podľa jeho slov bola hlava štátu počas víkendov smrteľne zranená, keď osobne viedol akciu na zničenie povstaleckých vojsk severne od hlavného mesta N'Djamena.


Čadská volebná komisia predtým oznámila, že generálne zbory Idris Debi Itno, ktorý vedie krajinu od roku 1990, zvíťazili v prezidentských voľbách, ktoré sa v krajine uskutočnili 11. apríla, po opätovnom zvolení na šieste volebné obdobie. Z celkového počtu voličov získal 79,32%.


https://russian.rt.com/world/news/854736-chad-smert-prezident


**Čad oznámil smrť prezidenta z bojových rán** Čadský prezident Idris Deby, ktorý bol znovu zvolený na šieste volebné obdobie, zomrel na následky zranení na fronte. Informuje o tom agentúra AFP s odvolaním sa na vyhlásenie čadskej armády. "Prezident a najvyšší veliteľ Idris Debi Itno práve zomrel," uviedol plukovník Azema Bermandoah, hovorca čadskej armády. Podľa jeho slov bola hlava štátu počas víkendov smrteľne zranená, keď osobne viedol akciu na zničenie povstaleckých vojsk severne od hlavného mesta N'Djamena. Čadská volebná komisia predtým oznámila, že generálne zbory Idris Debi Itno, ktorý vedie krajinu od roku 1990, zvíťazili v prezidentských voľbách, ktoré sa v krajine uskutočnili 11. apríla, po opätovnom zvolení na šieste volebné obdobie. Z celkového počtu voličov získal 79,32%. https://russian.rt.com/world/news/854736-chad-smert-prezident
143
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept