Politika v ČR
Zpráva ČTK: Pachatelé a komplicové aktu státního terorismu ve Vrběticích konečně odhaleni

Pachatelé a komplicové aktu státního terorismu ve Vrběticích po sedmi letech odhaleni
ČTK 21.4.2021


Vrchní státní zástupce Pavel Zeman předložil konečné řešení vrbětického případu. Podle něj vyšetřování odhalilo značný počet zjevných indicií, které ve svém celku jednoznačně prokazují, že členové zvláštní jednotky BIS č. 11-22-13 Kundra a Spurný vyhodili do vzduchu vojenské sklady společnosti IMEX ve Vrběticích, aby tak zakryli nepřítomnost zbraní, která mohla být důkazem jejich nelegálního předání syrským protivládním bojovníkům za demokracii ze skupin Al-Núsrá a Islámský stát, případně ukrajinské armádě.


Nade vší pochybnost se prokázalo, že oba jmenovaní ve dnech 11. až 16. října 2014 pobývali v České republice, jak o tom svědčí platby do fondu oprav v místě jejich trvalého bydliště v Praze. Ve stejnou dobu se v České republice pohybovali i dva specialisté na kladení výbušnin ze stejného útvaru BIS. Akci vedl důstojník BIS Koudelka, který zaujímá ve struktuře BIS vysoké postavení, a který se v inkriminované době rovněž nacházel na území ČR.


Dva zmínění specialisté na kladení výbušnin z uvedené zvláštní jednotky BIS využili svého blízkého vztahu k pracovníkům společnosti IMEX, jejichž prostřednictvím BIS dozorovala a řídila obchodní aktivity dané společnosti, a zajistili si 16. října 2014 ráno vstup do areálu s těmito pracovníky, kteří jim otevřeli příslušný sklad. Poté tito dva specialisté polili sklad neznámou hořlavinou, zapálili a odjeli z Vrbětic do Prahy na setkání s agentem Skripalem. Akci zopakovali ještě 3. prosince téhož roku, kdy vybuchl i druhý sklad společnosti IMEX.


Za vzorně provedenou akci měl Koudelka obdržet řád od anglické královny Alžběty II., ale nakonec se musel spokojit pouze s Tenetovou medailí „za dlouhodobou efektivní spolupráci se spojeneckou tajnou službou“. Tuto medaili mu v roce 2019 v Langley osobně předala šéfka CIA Gina Haspelová.


Národní centrála proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování vyhlásila pátrání po Kundrovi a Spurném a žádá veřejnost, aby se přihlásil kdokoliv, kdo viděl výše jmenované v uvedeném období nebo mohl jinak přispět k objasnění jejich činnosti.


Vrchní státní zástupce Pavel Zeman připustil, že přímé důkazy pro zahájení trestního stíhání nemá. Znovu ale zdůraznil, že celek shromážděných indicií definitivně prokazuje vinu celé skupiny, avšak s odkazem na probíhající vyšetřování nedoporučil jeho zveřejnění.


Ke kauze se vyjádřil i čerstvě odvolaný ministr zahraničí Petříček, který uvedl, že jako člen vlády může zodpovědně dosvědčit, že vláda o útoku řízeném tajnými službami Velké Británie a Spojených států amerických věděla už dávno, a požadoval od předsedy vlády Babiše a prezidenta Zemana vysvětlení, proč vůči tomuto aktu státního terorismu ministerstvo zahraničí nevystoupilo již dříve. Předseda senátu Vystrčil a další opoziční politici mluví dokonce o velezradě.


**Pachatelé a komplicové aktu státního terorismu ve Vrběticích po sedmi letech odhaleni** ČTK 21.4.2021 Vrchní státní zástupce Pavel Zeman předložil konečné řešení vrbětického případu. Podle něj vyšetřování odhalilo značný počet zjevných indicií, které ve svém celku jednoznačně prokazují, že členové zvláštní jednotky BIS č. 11-22-13 Kundra a Spurný vyhodili do vzduchu vojenské sklady společnosti IMEX ve Vrběticích, aby tak zakryli nepřítomnost zbraní, která mohla být důkazem jejich nelegálního předání syrským protivládním bojovníkům za demokracii ze skupin Al-Núsrá a Islámský stát, případně ukrajinské armádě. Nade vší pochybnost se prokázalo, že oba jmenovaní ve dnech 11. až 16. října 2014 pobývali v České republice, jak o tom svědčí platby do fondu oprav v místě jejich trvalého bydliště v Praze. Ve stejnou dobu se v České republice pohybovali i dva specialisté na kladení výbušnin ze stejného útvaru BIS. Akci vedl důstojník BIS Koudelka, který zaujímá ve struktuře BIS vysoké postavení, a který se v inkriminované době rovněž nacházel na území ČR. Dva zmínění specialisté na kladení výbušnin z uvedené zvláštní jednotky BIS využili svého blízkého vztahu k pracovníkům společnosti IMEX, jejichž prostřednictvím BIS dozorovala a řídila obchodní aktivity dané společnosti, a zajistili si 16. října 2014 ráno vstup do areálu s těmito pracovníky, kteří jim otevřeli příslušný sklad. Poté tito dva specialisté polili sklad neznámou hořlavinou, zapálili a odjeli z Vrbětic do Prahy na setkání s agentem Skripalem. Akci zopakovali ještě 3. prosince téhož roku, kdy vybuchl i druhý sklad společnosti IMEX. Za vzorně provedenou akci měl Koudelka obdržet řád od anglické královny Alžběty II., ale nakonec se musel spokojit pouze s Tenetovou medailí „za dlouhodobou efektivní spolupráci se spojeneckou tajnou službou“. Tuto medaili mu v roce 2019 v Langley osobně předala šéfka CIA Gina Haspelová. Národní centrála proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování vyhlásila pátrání po Kundrovi a Spurném a žádá veřejnost, aby se přihlásil kdokoliv, kdo viděl výše jmenované v uvedeném období nebo mohl jinak přispět k objasnění jejich činnosti. Vrchní státní zástupce Pavel Zeman připustil, že přímé důkazy pro zahájení trestního stíhání nemá. Znovu ale zdůraznil, že celek shromážděných indicií definitivně prokazuje vinu celé skupiny, avšak s odkazem na probíhající vyšetřování nedoporučil jeho zveřejnění. Ke kauze se vyjádřil i čerstvě odvolaný ministr zahraničí Petříček, který uvedl, že jako člen vlády může zodpovědně dosvědčit, že vláda o útoku řízeném tajnými službami Velké Británie a Spojených států amerických věděla už dávno, a požadoval od předsedy vlády Babiše a prezidenta Zemana vysvětlení, proč vůči tomuto aktu státního terorismu ministerstvo zahraničí nevystoupilo již dříve. Předseda senátu Vystrčil a další opoziční politici mluví dokonce o velezradě.

Fidelo

Nepatří to spíš do rubriky vtipy?
E: Omlouvám se, nevšiml jsem si štítku. :-)


Nepatří to spíš do rubriky vtipy? E: Omlouvám se, nevšiml jsem si štítku. :-)
Upravené 22. 4. 2021 o 13:00

Nepatří to spíš do rubriky vtipy?


I když mne to velmi pobavilo, přeci jenom bych to také raději viděl v sekci vtipy - v rámci přehledného uspořádání informací zde na webu - nemíchat události s parodiemi na ně.


[quote="pid:12877, uid:19"]Nepatří to spíš do rubriky vtipy?[/quote] I když mne to velmi pobavilo, přeci jenom bych to také raději viděl v sekci vtipy - v rámci přehledného uspořádání informací zde na webu - nemíchat události s parodiemi na ně.

přeci jenom bych to také raději viděl v sekci vtipy

Vtipy, možná, ale možná také matriční řízení.
Někdo tady dával odkaz na vystoupení poslance Volného ve Sněmovně k tomuto tématu. Řekl naprosto vše a zcela bez servítek, něco takového tam ještě nezaznělo. Navíc to řekl zcela klidným, vyrovnaným hlasem, úplný opak roztřeseného, vyděšeného .. zřejmě vydíraného Babiše.
Tím nechci řešit roli samotného Volného. To myslím ani není důležité. Signifikantní je to, že mu bylo UMOŽNĚNO něco takového vyslovit, nota bene na místě, které vylučuje možnost předstírat, že ta slova nikdy nezazněla. Když dokázali umlčet Trumpa, jistě by pro ně Volný nebyl problém. A přeci to zaznělo - zbavil podpindosy možnosti v budoucnu předstírat, že byli "pomýlení", že jednali v dobré víře. A fakt, že mu něco takového Někdo umožnil, že mu takovou "práci" nejspíš zadal je mnohem vážnější signál budoucího vývoje.


[quote="pid:12944, uid:426"]přeci jenom bych to také raději viděl v sekci vtipy[/quote] Vtipy, možná, ale možná také matriční řízení. Někdo tady dával odkaz na vystoupení poslance Volného ve Sněmovně k tomuto tématu. Řekl naprosto vše a zcela bez servítek, něco takového tam ještě nezaznělo. Navíc to řekl zcela klidným, vyrovnaným hlasem, úplný opak roztřeseného, vyděšeného .. zřejmě vydíraného Babiše. Tím nechci řešit roli samotného Volného. To myslím ani není důležité. Signifikantní je to, že mu bylo UMOŽNĚNO něco takového vyslovit, nota bene na místě, které vylučuje možnost předstírat, že ta slova nikdy nezazněla. Když dokázali umlčet Trumpa, jistě by pro ně Volný nebyl problém. A přeci to zaznělo - zbavil podpindosy možnosti v budoucnu předstírat, že byli "pomýlení", že jednali v dobré víře. A fakt, že mu něco takového Někdo umožnil, že mu takovou "práci" nejspíš zadal je mnohem vážnější signál budoucího vývoje.
Upravené 22. 4. 2021 o 19:24

Jo, chtěl jsem to původně dát do kategorie Vtipy, ale zjistil jsem, že taková není. Sekcí Vtipy asi myslíte konkrétní Téma Vtipy, které jsem původně nemohl najít (hledal jsem jen zběžně). Určitě jsem pro přesun do Vtipů a omlouvám se za nepořádek, který sám nemám rád.


Jo, chtěl jsem to původně dát do kategorie Vtipy, ale zjistil jsem, že taková není. Sekcí Vtipy asi myslíte konkrétní Téma Vtipy, které jsem původně nemohl najít (hledal jsem jen zběžně). Určitě jsem pro přesun do Vtipů a omlouvám se za nepořádek, který sám nemám rád.

Fidelo

Někdo tady dával odkaz na vystoupení poslance Volného ve Sněmovně k tomuto tématu.

Bylo nás víc takových.
Volný začíná být můj oblíbený projekt...;-)


[quote="pid:12967, uid:292"]Někdo tady dával odkaz na vystoupení poslance Volného ve Sněmovně k tomuto tématu.[/quote] Bylo nás víc takových. Volný začíná být můj oblíbený projekt...;-)
872
5
5
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept