Mimo kategórií
Denník SME skončí v rukách Sorosa a spol.

Denník SME skončí v rukách Sorosa a spol. Penta predala svoj podiel americkému fondu financovaného Nadáciou otvorenej spoločnosti


Finančná skupina Penta sa v prospech investičného fondu MDIF prepojeného na amerického miliardára Georgea Sorosa vzdáva svojho podielu vo vydavateľstve Petit Press.


Investičná skupina Penta odchádza z vydavateľstva Petit Press, svoj menšinový 34-percentný podiel predala investorovi Media Development Investment Fund (MDIF) New York. Informoval o tom denník Sme na svojom webe. Ďalšími investormi sú podľa Sme manažéri spoločnosti Alexej Fulmek, Peter Mačinga a bývalý vlastník spoločnosti Azet.sk a spravodajského portálu aktuality.sk Marek Václavík, ktorí kupujú zvyšných 5,5 percenta akcií.


Šéf vydavateľstva Alexej Fulmek považuje zmenu akcionárskej štruktúry za dôležitú správu. "Za 28 rokov sme mali vo vydavateľstve viacero rôznych minoritných akcionárov, po čase sa nám však zakaždým s PSIS podarilo upraviť akcionársku štruktúru a to sme dosiahli aj teraz, po dlhých a náročných rokovaniach s Pentou," povedal a ocenil, že novým akcionárom bude MDIF. Argumentuje, že hlavným cieľom MDIF bola vždy obrana nezávislosti a slobody nezávislých médií.


Portál Sme skonštatoval, že Penta mala v posledných rokoch odlišný názor na ďalšiu stratégiu a rozvoj vydavateľstva ako jeho vedenie a majoritný akcionár. "Vzhľadom na to, že sme dostali atraktívnu ponuku, súhlasili sme s predajom nášho minoritného podielu. Naše pôsobenie v Petit Presse bolo pre nás cennou skúsenosťou, hlavne z pohľadu fungovania digitálneho predplatného, ktoré sme začali intenzívne rozvíjať predovšetkým v našom českom vydavateľstve Vltava Labe Media," uviedol Marián Slivovič z Penty.


Generálny riaditeľ spoločnosti MDIF Harlan Mandel verí, že pozíciu spoločnosti Petit Press ako lídra v oblasti digitálnych správ na Slovensku je možné ďalej rozvíjať. "Pretože spoločnosť pokračuje v budovaní svojho podnikania založeného na hodnotách kvalitnej žurnalistiky," dodal.


Portál Sme ozrejmil, že MDIF je neziskový investičný fond pre nezávislé médiá aktívny najmä v krajinách, kde môže byť ohrozený prístup k nezávislým médiám. Poskytuje podľa neho výhodné pôžičky a kapitálové financovanie médiám, ktoré zohrávajú dôležitú úlohu v udržaní slobody slova vo svojich domovských krajinách. Dodal, že je financovaný skupinou nadácií a investorov, ktoré od vzniku fondu v roku 1996 pomohli slobodným médiám v 44 krajinách. Prvotný kapitál MDIF v roku 1995 poskytol finančník George Soros.
Investičný fond pre nezávislé médiá financuje Soros


MDIF založili v roku 1995 Saša Vučinić a Stuart Auerbach, ktorý pôsobil ako reportér a redaktor denníka Washington Post. Podľa webovej stránky investičného fondu v uvedenom roku im americký milardár George Soros poskytol finančný príspevok výške 500-tisíc dolárov.
https://www.infovojna.sk/article/dennik-sme-skonci-v-rukach-sorosa-a-spol-penta-predala-svoj-podiel-americkemu-fondu-financovaneho-nadaciou-otvorenej-spolocnosti


Denník SME skončí v rukách Sorosa a spol. Penta predala svoj podiel americkému fondu financovaného Nadáciou otvorenej spoločnosti Finančná skupina Penta sa v prospech investičného fondu MDIF prepojeného na amerického miliardára Georgea Sorosa vzdáva svojho podielu vo vydavateľstve Petit Press. Investičná skupina Penta odchádza z vydavateľstva Petit Press, svoj menšinový 34-percentný podiel predala investorovi Media Development Investment Fund (MDIF) New York. Informoval o tom denník Sme na svojom webe. Ďalšími investormi sú podľa Sme manažéri spoločnosti Alexej Fulmek, Peter Mačinga a bývalý vlastník spoločnosti Azet.sk a spravodajského portálu aktuality.sk Marek Václavík, ktorí kupujú zvyšných 5,5 percenta akcií. Šéf vydavateľstva Alexej Fulmek považuje zmenu akcionárskej štruktúry za dôležitú správu. "Za 28 rokov sme mali vo vydavateľstve viacero rôznych minoritných akcionárov, po čase sa nám však zakaždým s PSIS podarilo upraviť akcionársku štruktúru a to sme dosiahli aj teraz, po dlhých a náročných rokovaniach s Pentou," povedal a ocenil, že novým akcionárom bude MDIF. Argumentuje, že hlavným cieľom MDIF bola vždy obrana nezávislosti a slobody nezávislých médií. Portál Sme skonštatoval, že Penta mala v posledných rokoch odlišný názor na ďalšiu stratégiu a rozvoj vydavateľstva ako jeho vedenie a majoritný akcionár. "Vzhľadom na to, že sme dostali atraktívnu ponuku, súhlasili sme s predajom nášho minoritného podielu. Naše pôsobenie v Petit Presse bolo pre nás cennou skúsenosťou, hlavne z pohľadu fungovania digitálneho predplatného, ktoré sme začali intenzívne rozvíjať predovšetkým v našom českom vydavateľstve Vltava Labe Media," uviedol Marián Slivovič z Penty. Generálny riaditeľ spoločnosti MDIF Harlan Mandel verí, že pozíciu spoločnosti Petit Press ako lídra v oblasti digitálnych správ na Slovensku je možné ďalej rozvíjať. "Pretože spoločnosť pokračuje v budovaní svojho podnikania založeného na hodnotách kvalitnej žurnalistiky," dodal. Portál Sme ozrejmil, že MDIF je neziskový investičný fond pre nezávislé médiá aktívny najmä v krajinách, kde môže byť ohrozený prístup k nezávislým médiám. Poskytuje podľa neho výhodné pôžičky a kapitálové financovanie médiám, ktoré zohrávajú dôležitú úlohu v udržaní slobody slova vo svojich domovských krajinách. Dodal, že je financovaný skupinou nadácií a investorov, ktoré od vzniku fondu v roku 1996 pomohli slobodným médiám v 44 krajinách. Prvotný kapitál MDIF v roku 1995 poskytol finančník George Soros. Investičný fond pre nezávislé médiá financuje Soros MDIF založili v roku 1995 Saša Vučinić a Stuart Auerbach, ktorý pôsobil ako reportér a redaktor denníka Washington Post. Podľa webovej stránky investičného fondu v uvedenom roku im americký milardár George Soros poskytol finančný príspevok výške 500-tisíc dolárov. https://www.infovojna.sk/article/dennik-sme-skonci-v-rukach-sorosa-a-spol-penta-predala-svoj-podiel-americkemu-fondu-financovaneho-nadaciou-otvorenej-spolocnosti

Zdá sa, že nas čaka este tvrdšia propaganda ako doposial.... meno Soros uz nebude konšpiracia, ale fakt.... je zaujmavé, že Penta čisto a hladko odhalila odkiaľ mali dotacie pre tie bludy v novinach a za ake bludy inkasovali.


Zdá sa, že nas čaka este tvrdšia propaganda ako doposial.... meno Soros uz nebude konšpiracia, ale fakt.... je zaujmavé, že Penta čisto a hladko odhalila odkiaľ mali dotacie pre tie bludy v novinach a za ake bludy inkasovali.

Finančná skupina Penta sa v prospech investičného fondu MDIF prepojeného na amerického miliardára Georgea Sorosa vzdáva svojho podielu


Iba sa odkrylo pozadie, odkiaľ vietor fúka. Neočakávam dramatický obraz v orientácii Smetí, už dlhodobo smerujú tam, kam patria - na skládku.


Dôležitejšie sú tieto mená, ktoré bezpochyby figurujú na Sorošovej výplatnici:Ďalšími investormi sú podľa Sme manažéri spoločnosti Alexej Fulmek, Peter Mačinga a bývalý vlastník spoločnosti Azet.sk a spravodajského portálu aktuality.sk Marek Václavík


A odhalenie klasickej korupčnej schémy presstitútov: Portál Sme ozrejmil, že MDIF je neziskový investičný fond pre nezávislé médiá aktívny najmä v krajinách, kde môže byť ohrozený prístup k nezávislým médiám. Poskytuje podľa neho výhodné pôžičky a kapitálové financovanie médiám, ktoré zohrávajú dôležitú úlohu v udržaní slobody slova vo svojich domovských krajinách.


[quote="pid:12880, uid:12"]Finančná skupina Penta sa v prospech investičného fondu MDIF prepojeného na amerického miliardára Georgea Sorosa vzdáva svojho podielu[/quote] Iba sa odkrylo pozadie, odkiaľ vietor fúka. Neočakávam dramatický obraz v orientácii Smetí, už dlhodobo smerujú tam, kam patria - na skládku. Dôležitejšie sú tieto mená, ktoré bezpochyby figurujú na Sorošovej výplatnici:**Ďalšími investormi sú podľa Sme manažéri spoločnosti Alexej Fulmek, Peter Mačinga a bývalý vlastník spoločnosti Azet.sk a spravodajského portálu aktuality.sk Marek Václavík** A odhalenie klasickej korupčnej schémy presstitútov: **Portál Sme ozrejmil, že MDIF je neziskový investičný fond pre nezávislé médiá aktívny najmä v krajinách, kde môže byť ohrozený prístup k nezávislým médiám. Poskytuje podľa neho výhodné pôžičky a kapitálové financovanie médiám, ktoré zohrávajú dôležitú úlohu v udržaní slobody slova vo svojich domovských krajinách.**
Upravené 22. 4. 2021 o 13:48

Ide o rovnakých ľudí, ktorí rozbiehali Denník N. Medzi investorov tam patril okrem fondu spomenutého vyššie aj North Base Media Fund, ktorý má Pentu priamo na svojom webe v portóliu, avšak tam sa spomína len nejaký športový portál v Mexiku a ignoruje obrovský podiel Penty na slovenskom mediálnom trhu: https://www.northbasemedia.com . Je to tá istá firma, ktorá odkúpila projekt Piano na SME.


Pri vzniku DN vstup investorov vrátane ESETu v článku komentovali takto, rok 2014:



Pri budovaní stránky projektn.sk poradí americký investičný fond North Base Media riadený bývalým šéfredaktorom The Wall Street Journalu a Washington Postu Marcusom Brauchlim a Sašom Vučinićom, ktorý spoluzakladal srbské rádio B92 a Media Development Investment Fund (MDIF). Firma sa stane strategickým konzultantom pre online.



https://dennikn.sk/8525/projekt-n-bude-aj-dennik-vydavatelstva-vstupuju-vlastnici-esetu/


Kto je Srb Saša Vučinić
https://en.wikipedia.org/wiki/Sa%C5%A1a_Vu%C4%8Dini%C4%87


Ide o rovnakých ľudí, ktorí rozbiehali Denník N. Medzi investorov tam patril okrem fondu spomenutého vyššie aj North Base Media Fund, ktorý má Pentu priamo na svojom webe v portóliu, avšak tam sa spomína len nejaký športový portál v Mexiku a ignoruje obrovský podiel Penty na slovenskom mediálnom trhu: https://www.northbasemedia.com . Je to tá istá firma, ktorá odkúpila projekt Piano na SME. Pri vzniku DN vstup investorov vrátane ESETu v článku komentovali takto, rok 2014: > Pri budovaní stránky projektn.sk poradí americký investičný fond North Base Media riadený bývalým šéfredaktorom The Wall Street Journalu a Washington Postu Marcusom Brauchlim a Sašom Vučinićom, ktorý spoluzakladal srbské rádio B92 a Media Development Investment Fund (MDIF). Firma sa stane strategickým konzultantom pre online. https://dennikn.sk/8525/projekt-n-bude-aj-dennik-vydavatelstva-vstupuju-vlastnici-esetu/ Kto je Srb Saša Vučinić https://en.wikipedia.org/wiki/Sa%C5%A1a_Vu%C4%8Dini%C4%87
Upravené 22. 4. 2021 o 15:23

ktovie preco....Soros sa rad schovaval za inymi a Penta mohla aspon kontrolovat, co proti nej Sme pise (a pred ich kupou si do nich veru radi kopli). Nemam pocit, ze by Penta potrebovala peniaze ale dostali ponuku, ktora sa neodmieta....mali pocit u Sorosa, ze sa malo kope do Smeru?


ktovie preco....Soros sa rad schovaval za inymi a Penta mohla aspon kontrolovat, co proti nej Sme pise (a pred ich kupou si do nich veru radi kopli). Nemam pocit, ze by Penta potrebovala peniaze ale dostali ponuku, ktora sa neodmieta....mali pocit u Sorosa, ze sa malo kope do Smeru?

Len sa potvrdil stav

Iba sa odkrylo pozadie, odkiaľ vietor fúka.


Ani to nie, len sa de facto pretransformoval na de jure a dali za pravdu Ficovi, čo im vyjde pekne draho.


Len sa potvrdil stav [quote="pid:12885, uid:77"]Iba sa odkrylo pozadie, odkiaľ vietor fúka. [/quote] Ani to nie, len sa de facto pretransformoval na de jure a dali za pravdu Ficovi, čo im vyjde pekne draho.

Moderátor

dali za pravdu Ficovi, čo im vyjde pekne draho.

a Fico to dnes krásne predviedol na TB a Blaha to zaklincoval otvoreným listom ruským velvyslancom


[quote="pid:12908, uid:7"]dali za pravdu Ficovi, čo im vyjde pekne draho.[/quote] a Fico to dnes krásne predviedol na TB a Blaha to zaklincoval otvoreným listom ruským velvyslancom

Pozrime sa čo vyplodili SMEti dnes....sypú si popol na hlavu, no ľudia ich prekukli a dávajú im to pekne vyžrať..je to k smiechu a tie komentáre, stojí za prečítanie....😁 karma je zdarma
https://domov.sme.sk/c/22644277/dobre-rano-aky-bol-nas-zivot-s-pentou.html


Pozrime sa čo vyplodili SMEti dnes....sypú si popol na hlavu, no ľudia ich prekukli a dávajú im to pekne vyžrať..je to k smiechu a tie komentáre, stojí za prečítanie....

Z Oriho webu veľmi zaújmavý článok, ktorý nešiel spravne spustiiť a Loranka ho našla na HS. Je o tom, že Soros nikam neprichádza, on tam je už od počiatku.


Soros do SME neprichádza, on sa vracia. O vzniku MDIF rozhodol Soros na lavičke v parku v Prešove! Denník SME bol ich prvým zákazníkom


https://www.hlavnespravy.sk/soros-do-sme-neprichadza-on-sa-vracia-o-vzniku-mdif-rozhodol-soros-na-lavicke-v-parku-v-presove-dennik-sme-bol-ich-prvym-zakaznikom/2512310


Z Oriho webu veľmi zaújmavý článok, ktorý nešiel spravne spustiiť a Loranka ho našla na HS. Je o tom, že Soros nikam neprichádza, on tam je už od počiatku. Soros do SME neprichádza, on sa vracia. O vzniku MDIF rozhodol Soros na lavičke v parku v Prešove! Denník SME bol ich prvým zákazníkom https://www.hlavnespravy.sk/soros-do-sme-neprichadza-on-sa-vracia-o-vzniku-mdif-rozhodol-soros-na-lavicke-v-parku-v-presove-dennik-sme-bol-ich-prvym-zakaznikom/2512310
Upravené 23. 4. 2021 o 13:20

Vyjadrenie Fulmeka


Ak Denník SME vlastní Soros, tak potom má Robert Fico mozog Blahu, hovorí riaditeľ vydavateľstva Petit Press Alexej Fulmek po tom, čo Penta odišla z Petit Pressu.
Haščákovi som hovoril, že Kočner a Gorila sú problém
https://dennikn.sk/2363501/vydavatel-fulmek-hascakovi-som-hovoril-ze-kocner-a-gorila-su-problem-podcast-a-video/


Vyjadrenie Fulmeka Ak Denník SME vlastní Soros, tak potom má Robert Fico mozog Blahu, hovorí riaditeľ vydavateľstva Petit Press Alexej Fulmek po tom, čo Penta odišla z Petit Pressu. Haščákovi som hovoril, že Kočner a Gorila sú problém https://dennikn.sk/2363501/vydavatel-fulmek-hascakovi-som-hovoril-ze-kocner-a-gorila-su-problem-podcast-a-video/

Ak Denník SME vlastní Soros, tak potom má Robert Fico mozog Blahu, hovorí riaditeľ vydavateľstva Petit Press Alexej Fulmek po tom, čo Penta odišla z Petit Pressu.
Haščákovi som hovoril, že Kočner a Gorila sú problém


Kto ešte verí tomuto prostitútovi?


[quote="pid:13166, uid:17"]Ak Denník SME vlastní Soros, tak potom má Robert Fico mozog Blahu, hovorí riaditeľ vydavateľstva Petit Press Alexej Fulmek po tom, čo Penta odišla z Petit Pressu. Haščákovi som hovoril, že Kočner a Gorila sú problém[/quote] Kto ešte verí tomuto prostitútovi?

Moderátor

975
10
6
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept