Mimo kategórií
spořící účet v rublech ve Sberbank

Napadlo mě založit si účet i v cizí měně, vzhledem k situaci v rublech, takže volba padla na Sberbank. Tam jsem narazil na to, že nabízejí dokonce i spořící účet v rublech.
https://www.sberbank.cz/cs-cz/obcane/sporici-ucty/fer-sporeni-extra
Máte s tímhle někdo zkušenosti? Je tam něco, na co si dát pozor? Zaujal mě tam i celkem vysoký úrok, proč je o tolik jiný oproti USD nebo EUR?


Napadlo mě založit si účet i v cizí měně, vzhledem k situaci v rublech, takže volba padla na Sberbank. Tam jsem narazil na to, že nabízejí dokonce i spořící účet v rublech. https://www.sberbank.cz/cs-cz/obcane/sporici-ucty/fer-sporeni-extra Máte s tímhle někdo zkušenosti? Je tam něco, na co si dát pozor? Zaujal mě tam i celkem vysoký úrok, proč je o tolik jiný oproti USD nebo EUR?

Napadlo mě založit si účet i v cizí měně, vzhledem k situaci v rublech, takže volba padla na Sberbank.


Zrovna nedávno jsem se na to díval. Chci změnit banku z principu, a účet v rublech si tam pak založím v momentě, kdy se vzpamatuji z vleklé a poněkud prekérní situace.


Rubl bude brzy TA jistota.


[quote="pid:13092, uid:71"]Napadlo mě založit si účet i v cizí měně, vzhledem k situaci v rublech, takže volba padla na Sberbank.[/quote] Zrovna nedávno jsem se na to díval. Chci změnit banku z principu, a účet v rublech si tam pak založím v momentě, kdy se vzpamatuji z vleklé a poněkud prekérní situace. Rubl bude brzy TA jistota.

Ten rublový spořící účet mám už asi 5 let, funguje bez jakýchkoliv problémů.


Ten rublový spořící účet mám už asi 5 let, funguje bez jakýchkoliv problémů.

Na Slovensku takú možnosť asi nemáme, keďže Sberbank tu už nie je.


Na Slovensku takú možnosť asi nemáme, keďže Sberbank tu už nie je.

Účet v rublech se dá také založit u Fio banky.


Účet v rublech se dá také založit u Fio banky.

Fio

Kto stojí za Fio? Sberbank je predsa len ruská banka.


[quote="pid:13106, uid:214"]Fio[/quote] Kto stojí za Fio? Sberbank je predsa len ruská banka.

spořící účet v rublech
Mám ho spolu s korunovým běžným účtem pod jedním internetbankingem. Asi 3 roky. Vše OK.


[quote="pid:13092, uid:71"]spořící účet v rublech[/quote]Mám ho spolu s korunovým běžným účtem pod jedním internetbankingem. Asi 3 roky. Vše OK.

Na Slovensku takú možnosť asi nemáme, keďže Sberbank tu už nie je

Da sa to aj zo Slovenska spravit len je to trosku komplikovanejsie.
Dve najpodstatnejsie veci,ktore potrebujes je: hovorim o Sberbank
1.ceske telefonne cislo na aktivaciu uctu(potvrdzujuce sms na internetbaning a pod). Bolo to dost obtiazne kym som to vyriesil,nakolko ceski operatori neposielaju simky do zahranicia. (Isiel som pokus omyl,kto posle). Sprostretkovane som to urobil nakoniec cez jednu firmu a ta mi poslala sim-ku cca do 5 dni. Problem akurat nastal v tom ze v roamingu neprebehne prvotna registracia do ceskej siete. Nutnost ist aspon k ceskym hraniciam aby telefon chytil odtial signal. Pripadne ak mate niekoho v Cesku znamych,objednajte si to a odoslite na ich adresu a oni to preposlu potom klasickou postou Vam.
2.Nutne urobit prvu platbu pomocou uctu vedeneho v Cesku. Toto sa asi da vyriesit opat nejakou pomocou znamych,ktorych poprosite aby Vam previedli symbolicku sumu napr.1kc.
3.samozrejme ostatne veci ako registracia a pod prebieha online takze v podstate ak si dopredu osetrite vyssie spominane dve veci,nevidim uz nejaky problem v pouzovani uctu aj zo SVK.


[quote="pid:13105, uid:113"]Na Slovensku takú možnosť asi nemáme, keďže Sberbank tu už nie je[/quote] Da sa to aj zo Slovenska spravit len je to trosku komplikovanejsie. Dve najpodstatnejsie veci,ktore potrebujes je: hovorim o Sberbank 1.ceske telefonne cislo na aktivaciu uctu(potvrdzujuce sms na internetbaning a pod). Bolo to dost obtiazne kym som to vyriesil,nakolko ceski operatori neposielaju simky do zahranicia. (Isiel som pokus omyl,kto posle). Sprostretkovane som to urobil nakoniec cez jednu firmu a ta mi poslala sim-ku cca do 5 dni. Problem akurat nastal v tom ze v roamingu neprebehne prvotna registracia do ceskej siete. Nutnost ist aspon k ceskym hraniciam aby telefon chytil odtial signal. Pripadne ak mate niekoho v Cesku znamych,objednajte si to a odoslite na ich adresu a oni to preposlu potom klasickou postou Vam. 2.Nutne urobit prvu platbu pomocou uctu vedeneho v Cesku. Toto sa asi da vyriesit opat nejakou pomocou znamych,ktorych poprosite aby Vam previedli symbolicku sumu napr.1kc. 3.samozrejme ostatne veci ako registracia a pod prebieha online takze v podstate ak si dopredu osetrite vyssie spominane dve veci,nevidim uz nejaky problem v pouzovani uctu aj zo SVK.
Upravené 24. 4. 2021 o 14:33

Nejako divne mi sformatovalo prispevok aj ked neviem preco. Snad to je jasne co som napisal.

Zkus zde
1. Nutne

zrušit mezeru za tečkou a jedničku přepiš na dvojku, pokud je to potřeba.
Zde
napr.1kc.3.samozrejme

by mělo stačit po druhé tečce odentrovat.


Jinak: pěkně’s to občural, nebyl’s v minulém životě Čech?:-))


[quote="pid:13139, uid:248"]Nejako divne mi sformatovalo prispevok aj ked neviem preco. Snad to je jasne co som napisal.[/quote] Zkus zde [quote="pid:13138, uid:248"]1. Nutne[/quote] zrušit mezeru za tečkou a jedničku přepiš na dvojku, pokud je to potřeba. Zde [quote="pid:13138, uid:248"]napr.1kc.3.samozrejme[/quote] by mělo stačit po druhé tečce odentrovat. Jinak: pěkně’s to občural, nebyl’s v minulém životě Čech?:-))

jelenovipivonelej


Ďakujem za obsirny návod, no neviem, či sa na to dám . Uvidíme.


jelenovipivonelej Ďakujem za obsirny návod, no neviem, či sa na to dám . Uvidíme.

načítať... sankcie

Spíš problém s prohlížečem/PC/internetovým připojením.
Ale nezkoušel jsem z SK...


[quote="pid:13155, uid:96"]načítať... sankcie[/quote] Spíš problém s prohlížečem/PC/internetovým připojením. Ale nezkoušel jsem z SK...

Napadlo mě založit si účet i v cizí měně, vzhledem k situaci v rublech, takže volba padla na Sberbank. Tam jsem narazil na to, že nabízejí dokonce i spořící účet v rublech.


Za mňa určite skvelý nápad účet v rubľoch v ruskej banke, lepší ako Bitcoiny. Tuším aj by mi tam niekto dal prechodný pobyt v ČR tak by to šlo otvoriť aj na pobočke.


[quote="pid:13092, uid:71"]Napadlo mě založit si účet i v cizí měně, vzhledem k situaci v rublech, takže volba padla na Sberbank. Tam jsem narazil na to, že nabízejí dokonce i spořící účet v rublech.[/quote] Za mňa určite skvelý nápad účet v rubľoch v ruskej banke, lepší ako Bitcoiny. Tuším aj by mi tam niekto dal prechodný pobyt v ČR tak by to šlo otvoriť aj na pobočke.

pěkně’s to občural

Čo ti poviem...ak chceš niečo vyriešiť tak hľadáš cesty ako sa to dá a nelametuješ pri prvej prekážke že to nejde smile.


[quote="pid:13143, uid:240"]pěkně’s to občural[/quote] Čo ti poviem...ak chceš niečo vyriešiť tak hľadáš cesty ako sa to dá a nelametuješ pri prvej prekážke že to nejde :).

Vie si aj Slovák otvoriť účet priamo na pobočke v Sberbank. Viem sa tam dostať.


Vie si aj Slovák otvoriť účet priamo na pobočke v Sberbank. Viem sa tam dostať.

Vie si aj Slovák otvoriť účet priamo na pobočke v Sberbank. Viem sa tam dostať.

Vie si to urobit aj Slovak aj Madar aj hocijaka ina narodnost. Potrebujes akurat 2 vyssie spominane veci - ceske tel.c. a aktivacnu platbu z cz uctu na tvoj novovytvoreny ucet.


[quote="pid:13208, uid:124"]Vie si aj Slovák otvoriť účet priamo na pobočke v Sberbank. Viem sa tam dostať.[/quote] Vie si to urobit aj Slovak aj Madar aj hocijaka ina narodnost. Potrebujes akurat 2 vyssie spominane veci - ceske tel.c. a aktivacnu platbu z cz uctu na tvoj novovytvoreny ucet.

alebo si skocit do Brna, ked sa otvoria hranice, uz to snad nebude dlho trvat


alebo si skocit do Brna, ked sa otvoria hranice, uz to snad nebude dlho trvat
1.56k
18
11
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept