Zahraničná politika
Biden řekl Erdoganovi o rozhodnutí uznat arménskou genocidu v Osmanské říši

Americký prezident Joe Biden v sobotu oznámí uznání arménské genocidy v Osmanské říši, uvedl zdroj.
Biden to řekl v telefonickém rozhovoru s tureckým prezidentem Recepem Tayyipem Erdoganem, uvádí agentura RIA Novosti s odkazem na agenturu Bloomberg.


Vláda tureckého vůdce uvedla, že Erdogan vyzval Bidena, aby ukončil podporu Kurdské dělnické strany v Sýrii a organizaci opozičního kazatele Fethullaha Gulena.


V roce 2019, americká Sněmovna reprezentantů a Senát hlasoval ve prospěch rozhodnutí o uznání na genocidu Arménů v Osmanské říši . Ministerstvo zahraničí však odmítlo genocidu oficiálně uznat. Genocidu arménského lidu v osmanském Turecku uznalo asi 20 zemí, včetně Ruska. Turecko obvinění popírá .
https://yandex.ru/turbo/vz.ru/s/news/2021/4/23/1096253.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


To by mě zajímalo, jestli je to konečné rozhodnutí nebo nabídka Erdoganovi (třeba jako členovi NATO) k "spolupráci"?


Americký prezident Joe Biden v sobotu oznámí uznání arménské genocidy v Osmanské říši, uvedl zdroj. Biden to řekl v telefonickém rozhovoru s tureckým prezidentem Recepem Tayyipem Erdoganem, uvádí agentura RIA Novosti s odkazem na agenturu Bloomberg. Vláda tureckého vůdce uvedla, že Erdogan vyzval Bidena, aby ukončil podporu Kurdské dělnické strany v Sýrii a organizaci opozičního kazatele Fethullaha Gulena. V roce 2019, americká Sněmovna reprezentantů a Senát hlasoval ve prospěch rozhodnutí o uznání na genocidu Arménů v Osmanské říši . Ministerstvo zahraničí však odmítlo genocidu oficiálně uznat. Genocidu arménského lidu v osmanském Turecku uznalo asi 20 zemí, včetně Ruska. Turecko obvinění popírá . https://yandex.ru/turbo/vz.ru/s/news/2021/4/23/1096253.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop To by mě zajímalo, jestli je to konečné rozhodnutí nebo nabídka Erdoganovi (třeba jako členovi NATO) k "spolupráci"?

Americký prezident Joe Biden v sobotu oznámí uznání arménské genocidy v Osmanské říši
Aby tak ještě při tom uznávání náhodou nevypadl ze skříně nějaký další kostlivec. Třeba o řídící činnosti německých vojenských zpravodajců v té době v Arménii. Ajajaj, to by byla polízanice ...


[quote="pid:13132, uid:158"]Americký prezident Joe Biden v sobotu oznámí uznání arménské genocidy v Osmanské říši[/quote]Aby tak ještě při tom uznávání náhodou nevypadl ze skříně nějaký další kostlivec. Třeba o řídící činnosti německých vojenských zpravodajců v té době v Arménii. Ajajaj, to by byla polízanice ...

A kdopak že se to tehdy postaral o to, aby Turecko zůstalo Tureckem?
Nemá v tom drápy západ?


A kdopak že se to tehdy postaral o to, aby Turecko zůstalo Tureckem? Nemá v tom drápy západ?
351
2
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept