Zahraničná politika
Někdo chce překreslit hranice na Balkáně

Někdo chce překreslit hranice na Balkáně
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/nekdo-chce-prekreslit-hranice-na-balkane-40358360
"V Bruselu, v kanceláři předsedy Evropské rady Charlese Michela, se objevil nepodepsaný dokument, který nepřišel diplomatickou cestou. Je nadepsán Západní Balkán – cesta vpřed. V kuloárech se o něm už nějaký čas mluví, ale teprve když jeho text publikoval v polovině dubna slovinský web necenzurirano.si, strhlo se veřejné pozdvižení".


Čistě náhodu uniklé plány pindosů, jak zatopit pod kotlem na balkáně?
"Z textu i z připojené mapy je zřejmé, že na překreslení hranic by územně i strategicky vydělaly především Chorvatsko a Albánie, jejichž bilancí by byl nemalý čistý zisk. Může to být nešikovnost grafika, ale na mapě je jako součást Albánie vyveden i řecký ostrov Korfu."
Když se nedaří, tak se nedaří...


A tady je druhá mapa - odstranění toho pindosího nádoru z Kosova. Taky ozvučeno čistě náhodou.
Kosovo kritizuje Lajčáka za mapu, kde je součástí Srbska
Zvláštní zmocněnec Evropské unie pro kosovsko-srbský dialog Miroslav Lajčák čelí kritice Prištiny za nástěnnou mapu Balkánu ve své kanceláři, na níž je Kosovo zobrazeno jako součást Srbska. Slovenský diplomat tvrdí, že jde o nedorozumění.


**Někdo chce překreslit hranice na Balkáně** https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/nekdo-chce-prekreslit-hranice-na-balkane-40358360 "V Bruselu, v kanceláři předsedy Evropské rady Charlese Michela, se objevil nepodepsaný dokument, který nepřišel diplomatickou cestou. Je nadepsán Západní Balkán – cesta vpřed. V kuloárech se o něm už nějaký čas mluví, ale teprve když jeho text publikoval v polovině dubna slovinský web necenzurirano.si, strhlo se veřejné pozdvižení". Čistě náhodu uniklé plány pindosů, jak zatopit pod kotlem na balkáně? "Z textu i z připojené mapy je zřejmé, že na překreslení hranic by územně i strategicky vydělaly především Chorvatsko a Albánie, jejichž bilancí by byl nemalý čistý zisk. Může to být nešikovnost grafika, ale na mapě je jako součást Albánie vyveden i řecký ostrov Korfu." Když se nedaří, tak se nedaří... A tady je druhá mapa - odstranění toho pindosího nádoru z Kosova. Taky ozvučeno čistě náhodou. **Kosovo kritizuje Lajčáka za mapu, kde je součástí Srbska** Zvláštní zmocněnec Evropské unie pro kosovsko-srbský dialog Miroslav Lajčák čelí kritice Prištiny za nástěnnou mapu Balkánu ve své kanceláři, na níž je Kosovo zobrazeno jako součást Srbska. Slovenský diplomat tvrdí, že jde o nedorozumění.
206
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept