Mimo kategórií
Zomrel americký astronaut Michael Collins, ktorý bol členom misie Apollo 11

Zomrel americký astronaut Michael Collins, ktorý bol členom misie Apollo 11


Collins bol pilotom veliteľského modulu počas misie Apollo 11, v rámci ktorej sa Neil Armstrong s Edwinom Aldrinom stali 20. júla 1969 prvými ľuďmi na povrchu Mesiaca.


Vo veku 90 rokov v stredu skonal bývalý americký astronaut Michael Collins. Správu o úmrtí podľa spravodajského portálu BBC priniesla jeho rodina.


Rodák z talianskeho Ríma zomrel po „statočnom boji s rakovinou. Posledné dni strávil pokojne, s rodinou po svojom boku“.


Collins bol pilotom veliteľského modulu počas misie Apollo 11, v rámci ktorej sa Neil Armstrong s Edwinom Aldrinom stali 20. júla 1969 prvými ľuďmi na povrchu Mesiaca. Spomenutý 91-ročný Aldrin zostáva posledným žijúcim členom tejto misie.


https://vat.pravda.sk/clovek/clanok/586122-zomrel-americky-astronaut-michael-collins-ktory-bol-clenom-misie-apollo-11/


Zomrel americký astronaut Michael Collins, ktorý bol členom misie Apollo 11 Collins bol pilotom veliteľského modulu počas misie Apollo 11, v rámci ktorej sa Neil Armstrong s Edwinom Aldrinom stali 20. júla 1969 prvými ľuďmi na povrchu Mesiaca. Vo veku 90 rokov v stredu skonal bývalý americký astronaut Michael Collins. Správu o úmrtí podľa spravodajského portálu BBC priniesla jeho rodina. Rodák z talianskeho Ríma zomrel po „statočnom boji s rakovinou. Posledné dni strávil pokojne, s rodinou po svojom boku“. Collins bol pilotom veliteľského modulu počas misie Apollo 11, v rámci ktorej sa Neil Armstrong s Edwinom Aldrinom stali 20. júla 1969 prvými ľuďmi na povrchu Mesiaca. Spomenutý 91-ročný Aldrin zostáva posledným žijúcim členom tejto misie. https://vat.pravda.sk/clovek/clanok/586122-zomrel-americky-astronaut-michael-collins-ktory-bol-clenom-misie-apollo-11/
186
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept