Mimo kategórií
Čína prijala zákon o umiernenosti pri potravinách

Čína prijala zákon o umiernenosti pri potravinách


Čínsky parlament schválil zákon proti nehospodárnemu používaniu potravín ako súčasť vládneho úsilia vychovávať obyvateľstvo krajiny k striedmemu stravovaniu. Informoval o tom Xinhua vo štvrtok 29. apríla.


Naznačuje sa, že tento zákon bol prijatý po hlasovaní na zasadaní stáleho výboru Národného ľudového kongresu, najvyššieho zákonodarného orgánu krajiny, a vstúpi do platnosti dnes.


Je potrebné poznamenať, že nový zákon umožňuje stravovacím zariadeniam pripočítať poplatok k účtu návštevníkom, ktorí nechajú prebytočné jedlo. Zároveň však musí byť jasne uvedená výška tohto poplatku.


Podľa štúdie sa v Pekingu, Šanghaji, Čcheng-tu a Lhase ročne vyhodí priemerne 17-18 miliónov ton potravín, ktoré by mohli ročne nakŕmiť 30-50 miliónov ľudí.


Upozorňujeme, že ceny potravín vo svete dosiahli takmer sedemročné maximum. Svetové ceny potravín pokračujú v raste už ôsmy mesiac po sebe, tvrdí OSN. Zo všetkého najviac vzrástli obilniny, rastlinné oleje a cukor.


https://rusvesna.su/news/1619703850


**Čína prijala zákon o umiernenosti pri potravinách** Čínsky parlament schválil zákon proti nehospodárnemu používaniu potravín ako súčasť vládneho úsilia vychovávať obyvateľstvo krajiny k striedmemu stravovaniu. Informoval o tom Xinhua vo štvrtok 29. apríla. Naznačuje sa, že tento zákon bol prijatý po hlasovaní na zasadaní stáleho výboru Národného ľudového kongresu, najvyššieho zákonodarného orgánu krajiny, a vstúpi do platnosti dnes. Je potrebné poznamenať, že nový zákon umožňuje stravovacím zariadeniam pripočítať poplatok k účtu návštevníkom, ktorí nechajú prebytočné jedlo. Zároveň však musí byť jasne uvedená výška tohto poplatku. Podľa štúdie sa v Pekingu, Šanghaji, Čcheng-tu a Lhase ročne vyhodí priemerne 17-18 miliónov ton potravín, ktoré by mohli ročne nakŕmiť 30-50 miliónov ľudí. Upozorňujeme, že ceny potravín vo svete dosiahli takmer sedemročné maximum. Svetové ceny potravín pokračujú v raste už ôsmy mesiac po sebe, tvrdí OSN. Zo všetkého najviac vzrástli obilniny, rastlinné oleje a cukor. https://rusvesna.su/news/1619703850
329
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept