Mimo kategórií
Opäť masívny výpadok internetu, tentokrát SWAN

Pred mesiacom mala masivny vypadok spoločnosť UPC, tá komunikovala chybu cez media aj na stránke....chyba mala nastať na spojke Frankfurt nad Mohanom a Viedeň.
https://www.upc.sk/onas/media/tlacove-spravy/2021/upc-bude-kompenzovat-zakaznikov-za-vcerajsi-vypadok-internetu/
Ďalší masivny výpadok hlásia používatelia spoločnosti SWAN, no v tomto prípade nikto so zákaznikmi nekomunikuje....


https://fontech.startitup.sk/spravy/swan-ma-niekolkodnove-vypadky-internetu-v-bratislave-situaciu-nekomentuje/


Vie niekto okomentovať tieto časté výpadky rôznych spoločností ?... prečo sa dejú taketo vypadky v tak krátkom čase ?...v prispevku sa píše, že za chybu môže tretia osoba....kto je tretia osoba?


Pred mesiacom mala masivny vypadok spoločnosť UPC, tá komunikovala chybu cez media aj na stránke....chyba mala nastať na spojke Frankfurt nad Mohanom a Viedeň. https://www.upc.sk/onas/media/tlacove-spravy/2021/upc-bude-kompenzovat-zakaznikov-za-vcerajsi-vypadok-internetu/ Ďalší masivny výpadok hlásia používatelia spoločnosti SWAN, no v tomto prípade nikto so zákaznikmi nekomunikuje.... https://fontech.startitup.sk/spravy/swan-ma-niekolkodnove-vypadky-internetu-v-bratislave-situaciu-nekomentuje/ Vie niekto okomentovať tieto časté výpadky rôznych spoločností ?... prečo sa dejú taketo vypadky v tak krátkom čase ?...v prispevku sa píše, že za chybu môže tretia osoba....kto je tretia osoba?

Mám neblahé tušení, že se snaží rozjet svůj další projekt - zhroutit ekonomiku.
Jak bylo tématem cvičení Světového ekonomického fóra. (ti co nám přinesli covidománii)
Oni vždy inzerují, co mají v plánu tím, že dělají cvičení na to téma, které se následně děje. (cvičili i na covid. Cvičení se jmenovalo event201)
Tento scénář byl :
Hackeři napadnou ekonomickou síť ta zkolabuje. Zavede se státem řízená (státem?) krypto měna.


Je mi naprosto jasné, že hackeři budou samozřejmě opět ruští. A tato fraška dokonale smaže informace na všech účtech, takže dluh USA se jen tak vypaří i s úspory lidu.


Mám neblahé tušení, že se snaží rozjet svůj další projekt - zhroutit ekonomiku. Jak bylo tématem cvičení Světového ekonomického fóra. (ti co nám přinesli covidománii) Oni vždy inzerují, co mají v plánu tím, že dělají cvičení na to téma, které se následně děje. (cvičili i na covid. Cvičení se jmenovalo event201) Tento scénář byl : Hackeři napadnou ekonomickou síť ta zkolabuje. Zavede se státem řízená (státem?) krypto měna. Je mi naprosto jasné, že hackeři budou samozřejmě opět ruští. A tato fraška dokonale smaže informace na všech účtech, takže dluh USA se jen tak vypaří i s úspory lidu.
Upravené 6. 5. 2021 o 13:04

No zatiaľ ohlásili plány odpojenia SWIFTu kvôli kybernetickému útoku, tak možno tieto náhle výpadky sú súčasťou cvičenia.


No zatiaľ ohlásili plány odpojenia SWIFTu kvôli kybernetickému útoku, tak možno tieto náhle výpadky sú súčasťou cvičenia.

S času na čas sa vo svetových médiách objaví informácia o útoku Ruských hackerov.
Také veci sa nedejú len tak.
Myslím, že prípravujú informačné pole na nejakú celosvetovú prasáreň.
Ak by sa zajtrá zrútili americké burzy, a celosvetové médiá začnú šíriť rozprávku o zlých Putinovych hackeroch, tak západ to bude brať automaticky ako fakt.


S času na čas sa vo svetových médiách objaví informácia o útoku Ruských hackerov. Také veci sa nedejú len tak. Myslím, že prípravujú informačné pole na nejakú celosvetovú prasáreň. Ak by sa zajtrá zrútili americké burzy, a celosvetové médiá začnú šíriť rozprávku o zlých Putinovych hackeroch, tak západ to bude brať automaticky ako fakt.

Odpojenie SWIFTu od RF sa rovná výstrelu do nohy.
Pretože by západ automaticky stratil prehľad o prebiehajúcich finančných tranzakciách a kontrolu nad nimi.


Odpojenie SWIFTu od RF sa rovná výstrelu do nohy. Pretože by západ automaticky stratil prehľad o prebiehajúcich finančných tranzakciách a kontrolu nad nimi.

Odpojenie SWIFTu od RF sa rovná výstrelu do nohy

To by vozili Rusku peníze za plyn, ropu a jaderné palivo v kolečku?


[quote="pid:14778, uid:138"]Odpojenie SWIFTu od RF sa rovná výstrelu do nohy[/quote] To by vozili Rusku peníze za plyn, ropu a jaderné palivo v kolečku?

To by vozili Rusku peníze za plyn, ropu a jaderné palivo v kolečku?
Aby to nebyly těžkotonážní kamiony, které povezou zlaté pruty. Snad ne smile . Zase na druhou stranu bude objektivní důvod, abychom se připojili k ruskému a čínskému "swiftu". To je pozitivní, že ano?


[quote="pid:14800, uid:312"]To by vozili Rusku peníze za plyn, ropu a jaderné palivo v kolečku?[/quote]Aby to nebyly těžkotonážní kamiony, které povezou zlaté pruty. Snad ne :) . Zase na druhou stranu bude objektivní důvod, abychom se připojili k ruskému a čínskému "swiftu". To je pozitivní, že ano?

Zajímavá je informace Frankfurt nad Mohanem . Kdopak tam má centrálu ?
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://aeronet.cz/news/video-americka-armada-pod-novym-velenim-provedla-razii-v-datacentru-ve-frankfurtu-nad-mohanem-a-zabavila-server-spolecnosti-scytl-ktery-zfalsoval-vysledek-americkych-voleb-informaci-potvrdil/&ved=2ahUKEwis6vbN3bXwAhUxlYsKHdE3BokQFnoECAQQAQ&usg=AOvVaw2uKUj0_cAu75Sk8eQpEsvI


Zajímavá je informace Frankfurt nad Mohanem . Kdopak tam má centrálu ? https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://aeronet.cz/news/video-americka-armada-pod-novym-velenim-provedla-razii-v-datacentru-ve-frankfurtu-nad-mohanem-a-zabavila-server-spolecnosti-scytl-ktery-zfalsoval-vysledek-americkych-voleb-informaci-potvrdil/&ved=2ahUKEwis6vbN3bXwAhUxlYsKHdE3BokQFnoECAQQAQ&usg=AOvVaw2uKUj0_cAu75Sk8eQpEsvI

Nevím jak jinde, ale Brazílie používá již dávno jak Swiftový systém (už v říjnu 2018jsem tu kartu držel v ruce) tak druhý Briksový. Banka Ti na požádání vydá buď jednu nebo druhou a nebo obě karty, které jsou spojeny s účtem. Pravda je, že mimo Brazílii nemám informace, protože přítelkyně žádnou jinou zemi Briksu nenavštívila. Možná má někdo informace odjinud?


Nevím jak jinde, ale Brazílie používá již dávno jak Swiftový systém (už v říjnu 2018jsem tu kartu držel v ruce) tak druhý Briksový. Banka Ti na požádání vydá buď jednu nebo druhou a nebo obě karty, které jsou spojeny s účtem. Pravda je, že mimo Brazílii nemám informace, protože přítelkyně žádnou jinou zemi Briksu nenavštívila. Možná má někdo informace odjinud?

Pred mesiacom....



Možná to má vše pragmatický důvod. Je po zimě, začínají se dělat zemní práce, optické kabely jsou v zemi. Při každé takové práci dochází k poškození různých sítí, tedy občas i optických kabelů. Zákresy sítí nejsou vždy 100%.
Nemyslím, že se to dříve nedělo ( je to můj obor), ale jen se to neozvučovalo.


> Pred mesiacom.... Možná to má vše pragmatický důvod. Je po zimě, začínají se dělat zemní práce, optické kabely jsou v zemi. Při každé takové práci dochází k poškození různých sítí, tedy občas i optických kabelů. Zákresy sítí nejsou vždy 100%. Nemyslím, že se to dříve nedělo ( je to můj obor), ale jen se to neozvučovalo.

Zajímavá je informace Frankfurt nad Mohanem . Kdopak tam má centrálu ?


Stačí nahlédnout do Frankfurter Algemaine Zeitung, místní noviny objekt Amerického konzulátu považují za hackerské doupě pro Evropu. Což je podle všech dostupných informací fakt.


[quote="pid:14810, uid:185"]Zajímavá je informace Frankfurt nad Mohanem . Kdopak tam má centrálu ?[/quote] Stačí nahlédnout do Frankfurter Algemaine Zeitung, místní noviny objekt Amerického konzulátu považují za hackerské doupě pro Evropu. Což je podle všech dostupných informací fakt.

https://www.teraz.sk/zahranicie/irsko-bojuje-s-nasledkami-kyberutoku/549918-clanok.html


Írsko bojuje s následkami kyberútoku na zdravotnícky systém
Pre odstavenie počítačových systémov, ku ktorým došlo v reakcii na kybernetický útok, zrušili alebo odložili tamojším pacientom tisíce lekárskych vyšetrení.
Londýn 18. mája (TASR) - Írsky zdravotnícky systém stále bojuje s následkami rozsiahleho ransomvérového útoku, ktorý uplynulý piatok zasiahol jeho počítačové systémy. Pre odstavenie počítačových systémov, ku ktorým došlo v reakcii na tento kybernetický útok, zrušili alebo odložili tamojším pacientom tisíce lekárskych vyšetrení, operácií a ďalších liečebných zákrokov, informovala v utorok agentúra AP.


Vedenie írskeho Úradu pre zdravotné služby (HSE) v pondelok neskoro večer oznámilo, že existujú "vážne obavy z dôsledkov tohto kybernetického útoku na zdravotnú starostlivosť vyplývajúce z veľmi obmedzeného prístupu k diagnostike, laboratórnym službám a historickým záznamom o pacientoch". HSE uviedlo, že postupne pracuje na posúdení vzniknutých škôd a obnove počítačových systémov.


Írske zdravotnícke úrady vyzvali ľudí, aby na urgentné príjmy nemocníc prichádzali iba v nevyhnutných prípadoch. Elektronické objednávanie na odbery krvi, röntgenové vyšetrenia či ďalšie vyšetrenia prostredníctvom iných zobrazovacích metód podľa nich momentálne nie je k dispozícii a lekári nemajú ani prístup k starším záznamom pacientov. Vyradené sú aj telefónne linky mnohých nemocníc, pretože fungujú prostredníctvom počítačových sietí. Útok taktiež vyradil systém používaný na vyplácanie miezd zdravotníckym pracovníkom.


Na odstraňovanie následkov útoku boli podľa úradov nasadené stovky ľudí. Môže však trvať týždne, kým sa zdravotnícky systém vráti do bežnej prevádzky, píše AP.


Írsky premiér Micheal Martin v utorok uviedol, že tento "ohavný" útok bol zameraný na pacientov a írsku verejnosť. Podľa vedúceho pracovníka HSE Colmana Henryho mal útok "výrazný dosah na schopnosť poskytovania zdravotnej starostlivosti, pričom jeho dôsledky sa budú v najbližších dňoch a týždňoch nepochybne zväčšovať".


Ransomvér je druh škodlivého softvéru, ktorý sa používa na vymáhanie peňazí. Zvyčajne uzamkne obrazovku napadnutého počítača alebo zašifruje dáta uložené na disku a majiteľovi infikovaného zariadenia sa zobrazí oznámenie, v ktorom sa od neho žiada zaplatenie výkupného. Súčasťou takéhoto oznámenia sú aj presné inštrukcie týkajúce sa realizácie platby.


Ako uvádza agentúra AP, rusky hovoriaci gang hackerov s názvom Conti požadoval od írskych úradov výkupné v hodnote 20 miliónov dolárov (zhruba 16 miliónov eur). Tie ale tvrdia, že požadované výkupné nezaplatia. "Nenecháme sa vydierať," oznámila írska ministerka spravodlivosti Heather Humphreysová. Hackeri v pondelok pohrozili, že ak im peniaze nevyplatia, "čoskoro začnú zverejňovať súkromné informácie".


Už sú trápny s tým, že zas sú za tým rusi. To už je aké priehľadné.


https://www.teraz.sk/zahranicie/irsko-bojuje-s-nasledkami-kyberutoku/549918-clanok.html Írsko bojuje s následkami kyberútoku na zdravotnícky systém Pre odstavenie počítačových systémov, ku ktorým došlo v reakcii na kybernetický útok, zrušili alebo odložili tamojším pacientom tisíce lekárskych vyšetrení. Londýn 18. mája (TASR) - Írsky zdravotnícky systém stále bojuje s následkami rozsiahleho ransomvérového útoku, ktorý uplynulý piatok zasiahol jeho počítačové systémy. Pre odstavenie počítačových systémov, ku ktorým došlo v reakcii na tento kybernetický útok, zrušili alebo odložili tamojším pacientom tisíce lekárskych vyšetrení, operácií a ďalších liečebných zákrokov, informovala v utorok agentúra AP. Vedenie írskeho Úradu pre zdravotné služby (HSE) v pondelok neskoro večer oznámilo, že existujú "vážne obavy z dôsledkov tohto kybernetického útoku na zdravotnú starostlivosť vyplývajúce z veľmi obmedzeného prístupu k diagnostike, laboratórnym službám a historickým záznamom o pacientoch". HSE uviedlo, že postupne pracuje na posúdení vzniknutých škôd a obnove počítačových systémov. Írske zdravotnícke úrady vyzvali ľudí, aby na urgentné príjmy nemocníc prichádzali iba v nevyhnutných prípadoch. Elektronické objednávanie na odbery krvi, röntgenové vyšetrenia či ďalšie vyšetrenia prostredníctvom iných zobrazovacích metód podľa nich momentálne nie je k dispozícii a lekári nemajú ani prístup k starším záznamom pacientov. Vyradené sú aj telefónne linky mnohých nemocníc, pretože fungujú prostredníctvom počítačových sietí. Útok taktiež vyradil systém používaný na vyplácanie miezd zdravotníckym pracovníkom. Na odstraňovanie následkov útoku boli podľa úradov nasadené stovky ľudí. Môže však trvať týždne, kým sa zdravotnícky systém vráti do bežnej prevádzky, píše AP. Írsky premiér Micheal Martin v utorok uviedol, že tento "ohavný" útok bol zameraný na pacientov a írsku verejnosť. Podľa vedúceho pracovníka HSE Colmana Henryho mal útok "výrazný dosah na schopnosť poskytovania zdravotnej starostlivosti, pričom jeho dôsledky sa budú v najbližších dňoch a týždňoch nepochybne zväčšovať". Ransomvér je druh škodlivého softvéru, ktorý sa používa na vymáhanie peňazí. Zvyčajne uzamkne obrazovku napadnutého počítača alebo zašifruje dáta uložené na disku a majiteľovi infikovaného zariadenia sa zobrazí oznámenie, v ktorom sa od neho žiada zaplatenie výkupného. Súčasťou takéhoto oznámenia sú aj presné inštrukcie týkajúce sa realizácie platby. Ako uvádza agentúra AP, **rusky hovoriaci gang hackerov s názvom Conti** požadoval od írskych úradov výkupné v hodnote 20 miliónov dolárov (zhruba 16 miliónov eur). Tie ale tvrdia, že požadované výkupné nezaplatia. "Nenecháme sa vydierať," oznámila írska ministerka spravodlivosti Heather Humphreysová. Hackeri v pondelok pohrozili, že ak im peniaze nevyplatia, "čoskoro začnú zverejňovať súkromné informácie". Už sú trápny s tým, že zas sú za tým rusi. To už je aké priehľadné.

rozoznaju ci vobec ide o rustinu alebo ukrajincinu?


rozoznaju ci vobec ide o rustinu alebo ukrajincinu?

rozoznaju ci vobec ide o rustinu alebo ukrajincinu?

Podľa mňa nie je podstatné či sú to vyššie spomínané národnosti. Ľuďom sa akurát oznámilo že to sú Rusi a vybavené. Nejaký priestor na to, že by to mohol byť niekto iný, prípadne prečo práve Rusi a čo by z toho mali, sa už vynecháva. Podstata bola obviniť Rusov.


Ty si toho živým príkladom, ako si im skočila na tú propagandu, pretože už neriešiš, prečo by to mali byť práve Rusi, ale hlavu si "lámeš" tým, že to mohli byť aj Ukrajinci. No ak sa nad tým zamyslíš z obecného chodu vecí tak pre Rusov je to krajne nevýhodné. Podobne ako MH17, Novičok a ďalšie prípady...


[quote="pid:16339, uid:187"]rozoznaju ci vobec ide o rustinu alebo ukrajincinu?[/quote] Podľa mňa nie je podstatné či sú to vyššie spomínané národnosti. Ľuďom sa akurát oznámilo že to sú Rusi a vybavené. Nejaký priestor na to, že by to mohol byť niekto iný, prípadne prečo práve Rusi a čo by z toho mali, sa už vynecháva. Podstata bola obviniť Rusov. Ty si toho živým príkladom, ako si im skočila na tú propagandu, pretože už neriešiš, prečo by to mali byť práve Rusi, ale hlavu si "lámeš" tým, že to mohli byť aj Ukrajinci. No ak sa nad tým zamyslíš z obecného chodu vecí tak pre Rusov je to krajne nevýhodné. Podobne ako MH17, Novičok a ďalšie prípady...

ale nie, mne to skor prislo smiesne....ked nerozoznaju ani jednotlive dialekty, tak nevedia ani, ci slo o Rusov, Buelorusov ci Ukrajincov.


ale nie, mne to skor prislo smiesne....ked nerozoznaju ani jednotlive dialekty, tak nevedia ani, ci slo o Rusov, Buelorusov ci Ukrajincov.

Výpadok internetu zasahuje viaceré spoločnosti
Boli ovplyvnené webové stránky pre Amazon, Airbnb, AT&T Fidelity, FedEx, UPS, Southwest Airlines, HomeDepot a ďalšie.


Rozšírený výpadok internetu zasiahol vo štvrtok popoludní viacero spoločností a vyriešil sa tesne pred 13:00 východného času.


Webová stránka monitorujúca výpadky internetu DownDetector.com vo štvrtok ukázala zlyhania pripojenia, ktoré majú vplyv na dodávku obsahu a spoločnosť Akamai v oblasti cloudových služieb, ktorá uviedla, že výpadok nebol výsledkom kybernetického útoku.


Webové stránky pre Amazon, Google, Verizon, Delta, HBO Max, Airbnb, AT&T Fidelity, FedEx, UPS, Southwest Airlines, HomeDepot a ďalšie mohli byť ovplyvnené po celej krajine, najmä vo veľkých mestách, ako je New York; Washington, DC a Chicago, uvádza DownDector.


https://www.foxbusiness.com/technology/akamai-outage-hits-multiple-companies


Výpadok internetu zasahuje viaceré spoločnosti Boli ovplyvnené webové stránky pre Amazon, Airbnb, AT&T Fidelity, FedEx, UPS, Southwest Airlines, HomeDepot a ďalšie. Rozšírený výpadok internetu zasiahol vo štvrtok popoludní viacero spoločností a vyriešil sa tesne pred **13:00 východného času.** Webová stránka monitorujúca výpadky internetu DownDetector.com vo štvrtok ukázala zlyhania pripojenia, ktoré majú vplyv na dodávku obsahu a spoločnosť Akamai v oblasti cloudových služieb, ktorá uviedla, že výpadok nebol výsledkom kybernetického útoku. Webové stránky pre Amazon, Google, Verizon, Delta, HBO Max, Airbnb, AT&T Fidelity, FedEx, UPS, Southwest Airlines, HomeDepot a ďalšie mohli byť ovplyvnené po celej krajine, najmä vo veľkých mestách, ako je New York; Washington, DC a Chicago, uvádza DownDector. https://www.foxbusiness.com/technology/akamai-outage-hits-multiple-companies
1.8k
16
12
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept