Politika v SR
Istanbulský dohovor... nedajú s tým pokoj

Dvanásti veľvyslanci minulý týždeň vyzvali Slovensko, aby prijalo Istanbulský dohovor. Okrem Estónska sú to všetky tzv. krajiny Západu – Belgicko, Dánsko, Fínsko, Francúzsko, Nemecko, Írsko, Luxembursko, Holandsko, Portugalsko, Španielsko a Švédsko.


Veľvyslanci týchto krajín v otvorenom liste píšu, že Istanbulský dohovor treba vnímať ako snahu o spoločnosť, v ktorej je domáce násilie neprijateľné. Dohovor podľa nich slúži na to, aby zabránil násiliu na ženách.


V skutočnosti však v krajinách, kde bol prijatý tento dohovor, napríklad v Turecku, neprišlo k zníženiu domáceho násilia.



„Ako signatári vyzývame Slovensko, aby ratifikovalo Istanbulský dohovor a implementovalo jeho ustanovenia. Prinieslo by to pozitívnu zmenu pre ženy a dievčatá, pre naše matky a dcéry. Pre lepšiu budúcnosť nás všetkých,“ ...Oceňujeme pokrok dosiahnutý na Slovensku a úsilie vlády, prezidentky, verejného ochrancu práv, mimovládnych organizácií a mnohých ďalších. Vítame nedávne rozhodnutie predsedu vlády Eduarda Hegera uvoľniť tri milióny eur pre centrá pre obete domáceho násilia. Sme pripravení spolupracovať s partnermi na Slovensku na prevencii a boji proti rodovo podmienenému násiliu".



píšu v otvorenom liste veľvyslanci 12-tich krajín.


[Dvanásti veľvyslanci](https://komentare.sme.sk/c/amp/22654683/preco-by-slovensko-malo-ratifikovat-istanbulsky-dohovor.html) minulý týždeň vyzvali Slovensko, aby prijalo Istanbulský dohovor. Okrem Estónska sú to všetky tzv. krajiny Západu – Belgicko, Dánsko, Fínsko, Francúzsko, Nemecko, Írsko, Luxembursko, Holandsko, Portugalsko, Španielsko a Švédsko. Veľvyslanci týchto krajín v otvorenom liste píšu, že Istanbulský dohovor treba vnímať ako snahu o spoločnosť, v ktorej je domáce násilie neprijateľné. Dohovor podľa nich slúži na to, aby zabránil násiliu na ženách. V skutočnosti však v krajinách, kde bol prijatý tento dohovor, napríklad v Turecku, neprišlo k zníženiu domáceho násilia. > „Ako signatári vyzývame Slovensko, aby ratifikovalo Istanbulský dohovor a implementovalo jeho ustanovenia. Prinieslo by to pozitívnu zmenu pre ženy a dievčatá, pre naše matky a dcéry. Pre lepšiu budúcnosť nás všetkých,“ ...Oceňujeme pokrok dosiahnutý na Slovensku a úsilie vlády, prezidentky, verejného ochrancu práv, mimovládnych organizácií a mnohých ďalších. **Vítame nedávne rozhodnutie predsedu vlády Eduarda Hegera uvoľniť tri milióny eur pre centrá pre obete domáceho násilia.** Sme pripravení spolupracovať s partnermi na Slovensku na prevencii a boji proti rodovo podmienenému násiliu". píšu [v otvorenom liste](https://komentare.sme.sk/c/amp/22654683/preco-by-slovensko-malo-ratifikovat-istanbulsky-dohovor.html) veľvyslanci 12-tich krajín.

JankA

Upravené 18. 5. 2021 o 07:46

Myslim si, ze taketo dohovory by malo Slovensko primat s tym, ze v zakone by bola klucka pre 10 nasobne zvysenie kontroly dodrziavania toho dohovoru v ciganskych dedinach. Mesiac na to by som spat vsetkym tym krajinam zreportoval, kolko ciganskych rodin som rozbil kvoli dodrziavaniu ich dohovoru ... ze ako by sa ti tupi pokrytci zatvarili.
My dobre vieme, ze tieto dohovory su mierene na biele obyvatelstvo. Preto by som pouzil tento nastroj genocidy prave na tu mensinu, ktoru oni chcu ochranovat, zvelebovat, nadradzovat, a ktorou chcu nahradit biele obyvatelstvo.


Myslim si, ze taketo dohovory by malo Slovensko primat s tym, ze v zakone by bola klucka pre 10 nasobne zvysenie kontroly dodrziavania toho dohovoru v ciganskych dedinach. Mesiac na to by som spat vsetkym tym krajinam zreportoval, kolko ciganskych rodin som rozbil kvoli dodrziavaniu ich dohovoru ... ze ako by sa ti tupi pokrytci zatvarili. My dobre vieme, ze tieto dohovory su mierene na biele obyvatelstvo. Preto by som pouzil tento nastroj genocidy prave na tu mensinu, ktoru oni chcu ochranovat, zvelebovat, nadradzovat, a ktorou chcu nahradit biele obyvatelstvo.
329
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept