Egregoriálno-matričné riadenie
Na Galapágoch sa zrútil slávny Darwinov oblúk

Na Galapágoch sa zrútil slávny Darwinov oblúk


Slávny skalný útvar v oblasti súostrovia Galapágy, známy ako Darwinov oblúk, sa zrútil v dôsledku "prirodzenej erózie", uviedlo ekvádorské ministerstvo životného prostredia.


https://vat.pravda.sk/zem/clanok/588217-na-galapagoch-sa-zrutil-slavny-darwinov-obluk/


Na Galapágoch sa zrútil slávny Darwinov oblúk Slávny skalný útvar v oblasti súostrovia Galapágy, známy ako Darwinov oblúk, sa zrútil v dôsledku "prirodzenej erózie", uviedlo ekvádorské ministerstvo životného prostredia. https://vat.pravda.sk/zem/clanok/588217-na-galapagoch-sa-zrutil-slavny-darwinov-obluk/

Darwinov oblúk, sa zrútil
Konec teorie evolučního darwinismu?


[quote="pid:16184, uid:12"]Darwinov oblúk, sa zrútil[/quote]Konec teorie evolučního darwinismu?
Upravené 18. 5. 2021 o 08:56

Konec teorie evolučního darwinismu?

Počítám, že tady máme jednak evoluční teorii (Lamarck)
https://cs.wikipedia.org/wiki/Evoluce
https://cs.wikipedia.org/wiki/Jean-Baptiste_Lamarck
Viz též "Toto pojetí později zatlačila do pozadí teorie Darwinova." - čemu pak se to přinejmenším klanový davo-elitář Darwin asi postavil do čela a pokroutil to?


A druhak zde máme "Darwinovu teorii" (někdy zvanou též příhodně 'darwinismus' ).
https://cs.wikipedia.org/wiki/Darwinismus
https://cs.wikipedia.org/wiki/Charles_Darwin
"V práci 'Původ člověka' teoretizuje Darwin o tom, že úspěch v konkurenčním boji o přežití zvýhodnil jednotlivé rasy podle 'stupně jejich civilizovanosti', což jasně naznačuje, že primitivní národy světa by nakonec mělo čekat vyhynutí."
"Evoluční teorie, vyhlášená Darwinem ... zneužívána k tomu, aby se jim jednodušeji dařilo odlidšťovat jiné rasy a obhájit tak hierarchii pokroku, kdy 'vyšší' forma má přirozené právo ovládat formu 'nižší'."
"...rasové zdokonalování se děje prostřednictvím boje o přežití."
"Ernst Haeckel se dál pokoušel rozvíjet Darwinovo dílo ... Pro zastánce eugeniky se stal filozof Ernst Haeckel uznávanou osobností a eugenika zase získala značnou popularitu především v nacistickém Německu (ale samozřejmě nejen tam - Bill Gates by mohl vyprávět [jedovatá poznámka - Počtář])."


Takže např. základy pro hitlerismus, podpora/omlouvání genocidy severoamerických Indiánů, ideologie anglosaského kolonialismu a domnělé nadřazenosti.


Tento Darwinův oblouk se přirozenou erozí (zákon času) zřítil.


Dodatek: oblouk = část spojité křivky ~ křivka, křivost, pokřivení, zkřivení


[quote="pid:16187, uid:260"]Konec teorie evolučního darwinismu?[/quote] Počítám, že tady máme jednak evoluční teorii (Lamarck) https://cs.wikipedia.org/wiki/Evoluce https://cs.wikipedia.org/wiki/Jean-Baptiste_Lamarck Viz též "Toto pojetí později zatlačila do pozadí teorie Darwinova." - čemu pak se to přinejmenším klanový davo-elitář Darwin asi postavil do čela a pokroutil to? A druhak zde máme "Darwinovu teorii" (někdy zvanou též příhodně 'darwinismus' ). https://cs.wikipedia.org/wiki/Darwinismus https://cs.wikipedia.org/wiki/Charles_Darwin "V práci 'Původ člověka' teoretizuje Darwin o tom, že úspěch v konkurenčním boji o přežití zvýhodnil jednotlivé rasy podle 'stupně jejich civilizovanosti', což jasně naznačuje, že primitivní národy světa by nakonec mělo čekat vyhynutí." "Evoluční teorie, vyhlášená Darwinem ... zneužívána k tomu, aby se jim jednodušeji dařilo odlidšťovat jiné rasy a obhájit tak hierarchii pokroku, kdy 'vyšší' forma má přirozené právo ovládat formu 'nižší'." "...rasové zdokonalování se děje prostřednictvím boje o přežití." "Ernst Haeckel se dál pokoušel rozvíjet Darwinovo dílo ... Pro zastánce eugeniky se stal filozof Ernst Haeckel uznávanou osobností a eugenika zase získala značnou popularitu především v nacistickém Německu (ale samozřejmě nejen tam - Bill Gates by mohl vyprávět [jedovatá poznámka - Počtář])." Takže např. základy pro hitlerismus, podpora/omlouvání genocidy severoamerických Indiánů, ideologie anglosaského kolonialismu a domnělé nadřazenosti. Tento Darwinův oblouk se přirozenou erozí (zákon času) zřítil. Dodatek: oblouk = část spojité křivky ~ křivka, křivost, pokřivení, zkřivení
Upravené 18. 5. 2021 o 20:09
597
2
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept