Zahraničná politika
Turecko vyděsilo Izrael „libyjským modelem“

Turecko vyděsilo Izrael „libyjským modelem“
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/turecko-vydesilo-izrael-libyjskym-modelem/


„Potenciální plán Ankary na propojení Turecka a Gazy po moři poškodí izraelské plány na vybudování plynovodu s Kyprem a Řeckem."


Írán a arabské země jsou proti postupu tureckých sil na ochranu Palestiny
Prezident Erdogan, který hledal trvalé řešení invazivních izraelských útoků na Jeruzalém a Gazu, předložil Palestině návrh „Ochranné síly“. Novinář a spisovatel Taha Kılınç hodnotil postup tureckých „ochranných sil“ proti Izraeli a vývoj v regionu.
VIDEO: https://www.yenisafak.com/dunya/jeruselam-posttan-yalanlari-ortaya-cikan-israil-ordusuna-elestiri-3633727


Izraeli zvoní hrana ?!


Turecko vyděsilo Izrael „libyjským modelem“ https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/turecko-vydesilo-izrael-libyjskym-modelem/ „Potenciální plán Ankary na propojení Turecka a Gazy po moři poškodí izraelské plány na vybudování plynovodu s Kyprem a Řeckem." Írán a arabské země jsou proti postupu tureckých sil na ochranu Palestiny Prezident Erdogan, který hledal trvalé řešení invazivních izraelských útoků na Jeruzalém a Gazu, předložil Palestině návrh „Ochranné síly“. Novinář a spisovatel Taha Kılınç hodnotil postup tureckých „ochranných sil“ proti Izraeli a vývoj v regionu. VIDEO: https://www.yenisafak.com/dunya/jeruselam-posttan-yalanlari-ortaya-cikan-israil-ordusuna-elestiri-3633727 Izraeli zvoní hrana ?!

Izraeli zvoní hrana ?!

No, bude to možno trochu inak.


Vieme, že Rusko (ZSSR) podporovalo vznik štátu Izrael práve tak, ako podporuje nárok na vznik štátu Palestína. Pre Rusko nie je prirodzené podporovať žiadne násilnosti. Jednoducho uznávajú národom právo na sebaurčenie a správu vlastných vecí.


Vieme, komu sa hodí vojna. Vieme, komu sa práve teraz hodí veľká vojna, aj to, komu sa hodí aspoň "maličká" víťazná vojna. No Rusko to nie je.


Vieme, prečo jediná krajina BR OSN blokuje rezolúciu. Nemohli by práve teraz zarobiť ďalších 735 mln. a neskôr znova... keď už to nevychádza s Ukrajinou...


Vieme, že to Erdoğan rozohráva na mnoho smerov, a že sú za tým predovšetkým jeho osobné ambície (s našepkávačom za ramenom).


A vieme aj to, že Putin mu za každý prešľap outovej čiary vždy mierne, ale presne klepne po prstoch.


Myslím si, že aj o tom bol nedávny rozhovor Putina s Erdoganom. Putin využije jeho zotrvačnosť a jemne ju presmeruje na juh. Ďalej od postsovietskeho priestoru. Erdogan dostane voľné ruky... ale krátku reťaz.


Možno sa Putinovi dokonca podarí zjednotiť Turecko, Egypt, aj Saudov a navedie ich tak nakoniec k spolupráci a riešeniu vecí na ich vlastnom pieskovisku. Pri zachovaní oprávnených záujmov všetkých zúčastnených.


[quote="pid:16206, uid:270"]Izraeli zvoní hrana ?![/quote] No, bude to možno trochu inak. Vieme, že Rusko (ZSSR) podporovalo vznik štátu Izrael práve tak, ako podporuje nárok na vznik štátu Palestína. Pre Rusko nie je prirodzené podporovať žiadne násilnosti. Jednoducho uznávajú národom právo na sebaurčenie a správu vlastných vecí. Vieme, komu sa hodí vojna. Vieme, komu sa práve teraz hodí veľká vojna, aj to, komu sa hodí aspoň "maličká" víťazná vojna. No Rusko to nie je. Vieme, prečo jediná krajina BR OSN blokuje rezolúciu. Nemohli by práve teraz zarobiť ďalších 735 mln. a neskôr znova... keď už to nevychádza s Ukrajinou... Vieme, že to Erdoğan rozohráva na mnoho smerov, a že sú za tým predovšetkým jeho osobné ambície (s našepkávačom za ramenom). A vieme aj to, že Putin mu za každý prešľap outovej čiary vždy mierne, ale presne klepne po prstoch. Myslím si, že aj o tom bol nedávny rozhovor Putina s Erdoganom. Putin využije jeho zotrvačnosť a jemne ju presmeruje na juh. Ďalej od postsovietskeho priestoru. Erdogan dostane voľné ruky... ale krátku reťaz. Možno sa Putinovi dokonca podarí zjednotiť Turecko, Egypt, aj Saudov a navedie ich tak nakoniec k spolupráci a riešeniu vecí na ich vlastnom pieskovisku. Pri zachovaní oprávnených záujmov všetkých zúčastnených.

vznik štátu Izrael
Treba pamätať aj na to, že nebyť zbraní z Československa - od pištolí až po stíhačky, tak by sa neubránili prvej vojne s Arbami hned po svojom vzniku v roku 1948. Paradoxom je, že tie zbrane z ČSR boli 99% po Nemcoch. Židov tak nakoniec zachránili nacistické zbrane....


[quote="pid:16215, uid:378"]vznik štátu Izrael[/quote]Treba pamätať aj na to, že nebyť zbraní z Československa - od pištolí až po stíhačky, tak by sa neubránili prvej vojne s Arbami hned po svojom vzniku v roku 1948. Paradoxom je, že tie zbrane z ČSR boli 99% po Nemcoch. Židov tak nakoniec zachránili nacistické zbrane....

Putin mu za každý prešľap


Od Turecka se Rusko v historii nic dobrého nikdy nedočkalo, vliv Putina na Erdogana a jeho turecké spoluobčany bych rozhodně nepřeceňoval.


[quote="pid:16215, uid:378"]Putin mu za každý prešľap[/quote] Od Turecka se Rusko v historii nic dobrého nikdy nedočkalo, vliv Putina na Erdogana a jeho turecké spoluobčany bych rozhodně nepřeceňoval.
384
3
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept