Zahraničná politika
Zeman se omluvil svému srbskému protějšku za bombardování Jugoslávie

Zeman se omluvil svému srbskému protějšku za bombardování Jugoslávie
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zeman-vucic-prezidenti-prazsky-hrad-medaile-rad-bileho-lva.A210518_113008_domaci_remy


https://twitter.com/PREZIDENTmluvci/status/1394608378803011585

Pozdě, ale přece... Ostatní zřejmě tu odvahu nemají.
Pozoruhodné je, že pan prezident se omluvil za bombardování Jugoslávie v roce 1999, když stát Jugoslávie, jako takový, se rozpadl v roce 1992. Přeřeknutí, poselství, kdo ví ?!


Zeman se omluvil svému srbskému protějšku za bombardování Jugoslávie https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zeman-vucic-prezidenti-prazsky-hrad-medaile-rad-bileho-lva.A210518_113008_domaci_remy https://twitter.com/PREZIDENTmluvci/status/1394608378803011585 Pozdě, ale přece... Ostatní zřejmě tu odvahu nemají. Pozoruhodné je, že pan prezident se omluvil za bombardování Jugoslávie v roce 1999, když stát Jugoslávie, jako takový, se rozpadl v roce 1992. Přeřeknutí, poselství, kdo ví ?!
Upravené 18. 5. 2021 o 14:02

Zeman nutí pátou kolonu, aby se ještě víc zdiskreditovala. Teď budou zase muset začít štěkat a výt.


Zeman nutí pátou kolonu, aby se ještě víc zdiskreditovala. Teď budou zase muset začít štěkat a výt.

Pozdě, ale přece... Ostatní zřejmě tu odvahu nemají.

Pro Srby pozdě, pro nás možná v pravý čas.


Zeman nutí pátou kolonu, aby se ještě víc zdiskreditovala. Teď budou zase muset začít štěkat a výt.


[quote="pid:16226, uid:270"]Pozdě, ale přece... Ostatní zřejmě tu odvahu nemají.[/quote] Pro Srby pozdě, pro nás možná v pravý čas. [quote="pid:16228, uid:177"]Zeman nutí pátou kolonu, aby se ještě víc zdiskreditovala. Teď budou zase muset začít štěkat a výt.[/quote]

Pozoruhodné je, že pan prezident se omluvil za bombardování Jugoslávie v roce 1999, když stát Jugoslávie, jako takový, se rozpadl v roce 1992. Přeřeknutí, poselství, kdo ví ?!


  • První Jugoslávie (3. říjen 1929–duben 1941)

Království Jugoslávie

  • Druhá Jugoslávie (1945–1991)

Demokratická federativní Jugoslávie (1945)

Federativní lidová republika Jugoslávie (1945–1963)

Socialistická federativní republika Jugoslávie (1963–1991)

  • Třetí Jugoslávie[5] (1992–2003)

Svazová republika Jugoslávie (duben 1992–únor 2003)


viz zde
https://cs.wikipedia.org/wiki/Jugosl%C3%A1vie


I tak: Zemanovy "přeřeky" jsou výhradně úmyslné...:-)


[quote="pid:16226, uid:270"]Pozoruhodné je, že pan prezident se omluvil za bombardování Jugoslávie v roce 1999, když stát Jugoslávie, jako takový, se rozpadl v roce 1992. Přeřeknutí, poselství, kdo ví ?![/quote] * První Jugoslávie (3. říjen 1929–duben 1941) Království Jugoslávie * Druhá Jugoslávie (1945–1991) Demokratická federativní Jugoslávie (1945) Federativní lidová republika Jugoslávie (1945–1963) Socialistická federativní republika Jugoslávie (1963–1991) * Třetí Jugoslávie[5] (1992–2003) Svazová republika Jugoslávie (duben 1992–únor 2003) viz zde https://cs.wikipedia.org/wiki/Jugosl%C3%A1vie I tak: Zemanovy "přeřeky" jsou výhradně úmyslné...:-)
Upravené 18. 5. 2021 o 14:10

Pro Srby pozdě, pro nás možná v pravý čas.


Má to ještě jednu rovinu - Zeman de facto oznámil, že NATO je zločinecká organizace. Co s tím kdo udělá, to už jeho věc. Ale domnívám se, že řada evropských politiků mají Zemana správně zařazeného a pochopí, že nastal pravý čas na demontáž NATO.


Před pár měsíci, Macron oznamoval, že NATO je mrtvé. Zeman přibližil konec NATO o další krok. Za nějakou dobu na ty, kdo bude chtít udržet NATO za každou cenu se bude pohlížet, jako na osoby/státy nemorální, kteří chtějí udržet svůj status za cenu hromadných vražd.
Další hřebík do rakve deep state.


[quote="pid:16235, uid:240"]Pro Srby pozdě, pro nás možná v pravý čas.[/quote] Má to ještě jednu rovinu - Zeman de facto oznámil, že NATO je zločinecká organizace. Co s tím kdo udělá, to už jeho věc. Ale domnívám se, že řada evropských politiků mají Zemana správně zařazeného a pochopí, že nastal pravý čas na demontáž NATO. Před pár měsíci, Macron oznamoval, že NATO je mrtvé. Zeman přibližil konec NATO o další krok. Za nějakou dobu na ty, kdo bude chtít udržet NATO za každou cenu se bude pohlížet, jako na osoby/státy nemorální, kteří chtějí udržet svůj status za cenu hromadných vražd. Další hřebík do rakve deep state.

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3313451-zeman-se-srbskym-prezidentem-vucicem-si-vymenili-statni-vyznamenani
Ta tiskovka, má dle mého mnohem hlubší podtext. Sice p. Prezident říká, explicitně, že za svou osobu se omlouvá, nicméně, při tom jaký má mandát od občanů, omlouvá se z pozice Republiky, ať chce nebo ne. Také víme, že je úzká spolupráce mezi Ruskem a Srbskem, a tedy Srbsko se mi jeví jako budoucí mediátor pro narovnání Česko Ruských vztahů! Zdar


Mimochodem, ta tiskovka ukazuje všem, že Miloš je v kondici.


Také ambasáda v Rusku, by mohla být suplována ambasádou Srbska...


[quote="pid:16238, uid:101"]https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3313451-zeman-se-srbskym-prezidentem-vucicem-si-vymenili-statni-vyznamenani[/quote] Ta tiskovka, má dle mého mnohem hlubší podtext. Sice p. Prezident říká, explicitně, že za svou osobu se omlouvá, nicméně, při tom jaký má mandát od občanů, omlouvá se z pozice Republiky, ať chce nebo ne. Také víme, že je úzká spolupráce mezi Ruskem a Srbskem, a tedy Srbsko se mi jeví jako budoucí mediátor pro narovnání Česko Ruských vztahů! Zdar Mimochodem, ta tiskovka ukazuje všem, že Miloš je v kondici. Také ambasáda v Rusku, by mohla být suplována ambasádou Srbska...
Upravené 18. 5. 2021 o 18:08

Prosím srbský národ o odpustenie
Rozprávali sme sa s pánom Prezident o tradičnom česko-srbskom priateľstve, ktoré vzniklo v roku 1938, napríklad keď nás zradili naši západní spojenci, ale aj v roku 1968, keď nás zradili východniarski spojenci. Nevyberáš si. V oboch prípadoch srbský národ prejavil svoju podporu.
A my sme sa mu odvďačili bombardovaním.
Preto sa pri tejto príležitosti chcem ospravedlniť za bombardovanie vtedajšej Juhoslávie. Talleyrand by povedal, že to bolo horšie ako zločin, bola to chyba. A chcem požiadať srbský národ ako človeka o odpustenie. Stále ma to trápilo.
Áno, v čase, keď sa rozhodovalo o bombardovaní v Juhoslávii, Česká republika bola niekoľko týždňov v Severoatlantickej aliancii, boli sme poslední, ktorí sme schválili a zúfalo sa obzreli aspoň do jednej krajiny, ktorá by sa s nami spojila a bola proti to, ale zostali sme sami.
Napriek tomu nás to neospravedlňuje, ale nedostatok odvahy.
A týmto ospravedlnením a prosbou o odpustenie som sa zbavil dlhoročnej traumy, pretože pokánie oslobodzuje a ako hovoria Latinos, dixi et salvavi animam meam, povedal som a zachránil moju dušu.
Milos Zeman
prezident republiky


Prosím srbský národ o odpustenie Rozprávali sme sa s pánom Prezident o tradičnom česko-srbskom priateľstve, ktoré vzniklo v roku 1938, napríklad keď nás zradili naši západní spojenci, ale aj v roku 1968, keď nás zradili východniarski spojenci. Nevyberáš si. V oboch prípadoch srbský národ prejavil svoju podporu. A my sme sa mu odvďačili bombardovaním. Preto sa pri tejto príležitosti chcem ospravedlniť za bombardovanie vtedajšej Juhoslávie. Talleyrand by povedal, že to bolo horšie ako zločin, bola to chyba. A chcem požiadať srbský národ ako človeka o odpustenie. Stále ma to trápilo. Áno, v čase, keď sa rozhodovalo o bombardovaní v Juhoslávii, Česká republika bola niekoľko týždňov v Severoatlantickej aliancii, boli sme poslední, ktorí sme schválili a zúfalo sa obzreli aspoň do jednej krajiny, ktorá by sa s nami spojila a bola proti to, ale zostali sme sami. Napriek tomu nás to neospravedlňuje, ale nedostatok odvahy. A týmto ospravedlnením a prosbou o odpustenie som sa zbavil dlhoročnej traumy, pretože pokánie oslobodzuje a ako hovoria Latinos, dixi et salvavi animam meam, povedal som a zachránil moju dušu. Milos Zeman prezident republiky

Projev prezidenta republiky při setkání se zástupci médií u příležitosti oficiální návštěvy prezidenta Srbské republiky v ČR


https://www.hrad.cz/cs/prezident-cr/soucasny-prezident-cr/vybrane-projevy-a-rozhovory/projev-prezidenta-republiky-pri-setkani-se-zastupci-medii-u-prilezitosti-oficialni-navstevy-prezidenta-srbske-republiky-v-cr-15969


Projev prezidenta republiky při setkání se zástupci médií u příležitosti oficiální návštěvy prezidenta Srbské republiky v ČR https://www.hrad.cz/cs/prezident-cr/soucasny-prezident-cr/vybrane-projevy-a-rozhovory/projev-prezidenta-republiky-pri-setkani-se-zastupci-medii-u-prilezitosti-oficialni-navstevy-prezidenta-srbske-republiky-v-cr-15969

Štěpán Kotrba
Vážený pane prezidente Miloš Zeman - prezident České republiky, milý Miloši. Děkuji dnes, po více než dvaceti letech, za dnešní slova a srbskému prezidentu Vučicovi za jejich přijetí a snad i za odpuštění. Oba jste se dnes projevili jako velcí státníci.


Když v roce 1999 probíhal sjezd ČSSD, napsal jsem a 65 % delegátů sjezdu podepsalo omluvný dopis srbskému národu za všechny poctivé občany České republiky, ale zejména za tebe a tvou vládu, srbskému velvyslanci, básníku Djoko Stojicovi. Omlouvali jsme se za zbabělost vzdorovat bezprostřední hrozbě války, o které jsme věděli, že je nespravedlivá a zločinná. Omluvili jsme se za bomby, které padaly na spřátelenou zemi. Byl to první zločin NATO, za který jsme byli spoluodpovědni.
Doufám a pevně věřím, že po této zkušenosti už nikdy nebudeš, jako vrchní velitel Armády ČR, souhlasit se zločinnou politikou NATO a už nikdy nedáš souhlas s bombardováním nevinných. Protože souhlasit se zločinem je zločin.


https://www.facebook.com/stepan.kotrba/posts/10215627358397115


Štěpán Kotrba Vážený pane prezidente Miloš Zeman - prezident České republiky, milý Miloši. Děkuji dnes, po více než dvaceti letech, za dnešní slova a srbskému prezidentu Vučicovi za jejich přijetí a snad i za odpuštění. Oba jste se dnes projevili jako velcí státníci. Když v roce 1999 probíhal sjezd ČSSD, napsal jsem a 65 % delegátů sjezdu podepsalo omluvný dopis srbskému národu za všechny poctivé občany České republiky, ale zejména za tebe a tvou vládu, srbskému velvyslanci, básníku Djoko Stojicovi. Omlouvali jsme se za zbabělost vzdorovat bezprostřední hrozbě války, o které jsme věděli, že je nespravedlivá a zločinná. Omluvili jsme se za bomby, které padaly na spřátelenou zemi. Byl to první zločin NATO, za který jsme byli spoluodpovědni. Doufám a pevně věřím, že po této zkušenosti už nikdy nebudeš, jako vrchní velitel Armády ČR, souhlasit se zločinnou politikou NATO a už nikdy nedáš souhlas s bombardováním nevinných. Protože souhlasit se zločinem je zločin. https://www.facebook.com/stepan.kotrba/posts/10215627358397115

Má to ještě jednu rovinu - Zeman de facto oznámil, že NATO je zločinecká organizace.

Před pár měsíci, Macron oznamoval, že NATO je mrtvé.


Neviem si spomenúť na politika ktorý v jednej relácii vysvetľoval davu, prečo musíme vnímať NATO ako garanta bezpečia, spojenca a to, že sme jedna súčasť a Rusko ako hrozbu.....presne povedal....."pán redaktor s Ruskom dočasu, no so Spojenými štátmi americkými na večné veky a nikdy inak..... "


😂 .... kiežby ho šľak trafil po týchto výrokoch pána Zemana ....


[quote="pid:16242, uid:158"]Má to ještě jednu rovinu - Zeman de facto oznámil, že NATO je zločinecká organizace.[/quote] [quote="pid:16242, uid:158"]Před pár měsíci, Macron oznamoval, že NATO je mrtvé.[/quote] Neviem si spomenúť na politika ktorý v jednej relácii vysvetľoval davu, prečo musíme vnímať NATO ako garanta bezpečia, spojenca a to, že sme jedna súčasť a Rusko ako hrozbu.....presne povedal....."pán redaktor s Ruskom dočasu, no so Spojenými štátmi americkými na večné veky a nikdy inak..... "

Pro Srby pozdě, pro nás možná v pravý čas.

Z morálního hlediska pro Srby pozdě, ale přece.
Z politického hlediska, v návaznosti na Vrbětice, je to geniálně načasované.


Nebyly náhodou do našeho urychleného přijetí do NATO zapojeny stejná pražské his-torické klany, tenkrát v čele se humanitárním bombardérem a srbskou řeznicí, které se následně podílely i na kšeftech se zbraněmi ze zásob ČLA, možná včetně vrbětického skladu a na falešném obvinění Ruska?
Shodou okolností jsou to velcí příznivci Neokonů a mají silné pozice ve všech masmédiích (možnost vedení protiruské kampaně). To ale bude určitě všechno jen podivná shoda náhod a konspirace.


[quote="pid:16235, uid:240"]Pro Srby pozdě, pro nás možná v pravý čas.[/quote] Z morálního hlediska pro Srby pozdě, ale přece. Z politického hlediska, v návaznosti na Vrbětice, je to geniálně načasované. Nebyly náhodou do našeho urychleného přijetí do NATO zapojeny stejná pražské his-torické klany, tenkrát v čele se humanitárním bombardérem a srbskou řeznicí, které se následně podílely i na kšeftech se zbraněmi ze zásob ČLA, možná včetně vrbětického skladu a na falešném obvinění Ruska? Shodou okolností jsou to velcí příznivci Neokonů a mají silné pozice ve všech masmédiích (možnost vedení protiruské kampaně). To ale bude určitě všechno jen podivná shoda náhod a konspirace.

Nebyly náhodou do našeho urychleného přijetí do NATO zapojeny stejná pražské his-torické klany, tenkrát v čele se humanitárním bombardérem a srbskou řeznicí

Pražští šakalové
Peter MMXX

Pražští šekelové...


[quote="pid:16289, uid:177"]Nebyly náhodou do našeho urychleného přijetí do NATO zapojeny stejná pražské his-torické klany, tenkrát v čele se humanitárním bombardérem a srbskou řeznicí[/quote] [quote="pid:16132, uid:141"]Pražští šakalové Peter MMXX[/quote] [quote="pid:16176, uid:240"]Pražští šekelové...[/quote]

Zeman vynesl velmi silnou kartu . Souvislost s Vrběticemi zřejmá, Stále více bude také zřejmé, proč Rusko stanovilo jen dvě země - USA a ČR - jako nepřátelské.Zdánlivě nesouměřitelné, ale obě z hlediska probíhajících globálních procesů velmi významné. V ČR se rozhořívá podobně tvrdý střet jako USA . A v ČR má deep state podle všeho velmi silnou agenturu. Proto ČR.
Každý krok bude reflektován proti-krokem. A vyvažováním. Tedy zdaleka ne rychlá a jednoduchá bitva.


Zeman vynesl velmi silnou kartu . Souvislost s Vrběticemi zřejmá, Stále více bude také zřejmé, proč Rusko stanovilo jen dvě země - USA a ČR - jako nepřátelské.Zdánlivě nesouměřitelné, ale obě z hlediska probíhajících globálních procesů velmi významné. V ČR se rozhořívá podobně tvrdý střet jako USA . A v ČR má deep state podle všeho velmi silnou agenturu. Proto ČR. Každý krok bude reflektován proti-krokem. A vyvažováním. Tedy zdaleka ne rychlá a jednoduchá bitva.

že to bolo horšie ako zločin, bola to chyba

Pan president ovlada KSB ...


[quote="pid:16262, uid:12"]že to bolo horšie ako zločin, bola to chyba[/quote] Pan president ovlada KSB ...

Vucic oznacil omluvu M. Zemana za historickou udalost
Omluva českého prezidenta Miloše Zemana věnovaná srbskému národu za účast Česka na agresi NATO proti Jugoslávii je historickou událostí. To v úterý uvedl srbský prezident Aleksandr Vučič na televizní stanici Pink.


Omluva Miloše Zemana
Prezident republiky Miloš Zeman se za přítomnosti svého srbského protějšku Aleksandra Vučiče dnes omluvil za bombardování tehdejší Jugoslávie. Poprosil Srby o odpuštění.


https://cz.sputniknews.com/20210518/vucic-oznacil-omluvu-milose-zemana-za-bombardovani-za-historickou-udalost-14536270.html


**Vucic oznacil omluvu M. Zemana za historickou udalost** Omluva českého prezidenta Miloše Zemana věnovaná srbskému národu za účast Česka na agresi NATO proti Jugoslávii je historickou událostí. To v úterý uvedl srbský prezident Aleksandr Vučič na televizní stanici Pink. Omluva Miloše Zemana Prezident republiky Miloš Zeman se za přítomnosti svého srbského protějšku Aleksandra Vučiče dnes omluvil za bombardování tehdejší Jugoslávie. **Poprosil Srby o odpuštění.** https://cz.sputniknews.com/20210518/vucic-oznacil-omluvu-milose-zemana-za-bombardovani-za-historickou-udalost-14536270.html

Vucic oznacil omluvu M. Zemana za historickou udalost


„Pro nás byl dnešní den velmi důležitý v historickém smyslu, vstoupí do učebnic. (Omluva prezidenta Zemana – red.) Je to pro nás historická čest. Jeho to mučilo, mučilo celé roky, velké díky jemu za jeho odvahu. Je to brilantní intelektuál, kterého respektují. Je důležité, že právě on řekl tak důležitou věc,“ uvedl Vučič.


[quote="pid:16331, uid:68"]Vucic oznacil omluvu M. Zemana za historickou udalost[/quote] „Pro nás byl dnešní den velmi důležitý v historickém smyslu, vstoupí do učebnic. (Omluva prezidenta Zemana – red.) Je to pro nás historická čest. Jeho to mučilo, mučilo celé roky, velké díky jemu za jeho odvahu. Je to brilantní intelektuál, kterého respektují. Je důležité, že právě on řekl tak důležitou věc,“ uvedl Vučič.

Dokážu si představit , jak se Zeman a spolu s ním statisíce Čechů omlouvá RF , za pošpinění jejich předků a potomků těchto předků , fašistickou "elitní" lůzou .


Dokážu si představit , jak se Zeman a spolu s ním statisíce Čechů omlouvá RF , za pošpinění jejich předků a potomků těchto předků , fašistickou "elitní" lůzou .

„To máme bombardovat bratry?“ Lži o Zemanovi, vzkaz od Havla. Svědectví z roku 1999
https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/-To-mame-bombardovat-bratry-Lzi-o-Zemanovi-vzkaz-od-Havla-Svedectvi-z-roku-1999-664448


"Dal Miloš Zeman svolení k bombardování Srbska v roce 1999 bez vědomí české vlády? Ne, není to pravda, tvrdí tehdejší ministr zdravotnictví a nynější europoslanec Ivan David ve svém svědectví o tehdejším tajném jednání vlády, které se protáhlo až do noci. „Zazněly tam argumenty, nebudu říkat od koho, že jako noví členové NATO si nemůžeme dovolit hlasovat proti přeletu letadel. V tomto duchu bylo i přání prezidenta Havla,“ přidává tehdejší ministr průmyslu Miroslav Grégr, podle nějž udělení souhlasu NATO představovalo pro členy vlády trauma. „


„To máme bombardovat bratry?“ Lži o Zemanovi, vzkaz od Havla. Svědectví z roku 1999 https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/-To-mame-bombardovat-bratry-Lzi-o-Zemanovi-vzkaz-od-Havla-Svedectvi-z-roku-1999-664448 "Dal Miloš Zeman svolení k bombardování Srbska v roce 1999 bez vědomí české vlády? Ne, není to pravda, tvrdí tehdejší ministr zdravotnictví a nynější europoslanec Ivan David ve svém svědectví o tehdejším tajném jednání vlády, které se protáhlo až do noci. „Zazněly tam argumenty, nebudu říkat od koho, že jako noví členové NATO si nemůžeme dovolit hlasovat proti přeletu letadel. V tomto duchu bylo i přání prezidenta Havla,“ přidává tehdejší ministr průmyslu Miroslav Grégr, podle nějž udělení souhlasu NATO představovalo pro členy vlády trauma. „

Já bych to viděla v širší rovině. Ten výběr USA a ČR. Podle mne už samo sestavení toho seznamu označuje ze strany Ruska, že se nehodlá podřídit a bude dál bojovat proti páté koloně uvnitř, teď už v rukou s jasnou kartou - označením nepřítele - tj. i jeho přisluhovačů uvnitř a ČR je podle mne náznak toho samého pro určitý důležitý řídicí nástroj, o kterém Pjakin tvrdí, že má centrum v Praze, je to pro něj vzkaz, že překročil červenou čáru a nadále s ním bude jednáno jako s nepřítelem. Od Zemana je to podle mne částečně olivová ratolest z té druhé strany, částečně píšu proto, že na to se v jejich případě spoléhat nedá. Budou to muset prokázat jasnými činy.


Já bych to viděla v širší rovině. Ten výběr USA a ČR. Podle mne už samo sestavení toho seznamu označuje ze strany Ruska, že se nehodlá podřídit a bude dál bojovat proti páté koloně uvnitř, teď už v rukou s jasnou kartou - označením nepřítele - tj. i jeho přisluhovačů uvnitř a ČR je podle mne náznak toho samého pro určitý důležitý řídicí nástroj, o kterém Pjakin tvrdí, že má centrum v Praze, je to pro něj vzkaz, že překročil červenou čáru a nadále s ním bude jednáno jako s nepřítelem. Od Zemana je to podle mne částečně olivová ratolest z té druhé strany, částečně píšu proto, že na to se v jejich případě spoléhat nedá. Budou to muset prokázat jasnými činy.

s jasnou kartou - označením nepřítele


Nedokáži posoudit, zda slovo "družstvennyj" (stát) by nemělo být v tomto případě spíše přeloženo ve smyslu (stát, který se) "nechová přátelsky". Pro slovo "nepřátelský" (stát) je v ruštině spíše používáno, dle mne, slovo "vražeskij" (stát).


[quote="pid:16343, uid:125"]s jasnou kartou - označením nepřítele[/quote] Nedokáži posoudit, zda slovo "družstvennyj" (stát) by nemělo být v tomto případě spíše přeloženo ve smyslu (stát, který se) "nechová přátelsky". Pro slovo "nepřátelský" (stát) je v ruštině spíše používáno, dle mne, slovo "vražeskij" (stát).
Upravené 19. 5. 2021 o 15:42

No, on se nepřítel dá označovat různě, někdy dokonce i jako "partner", ale to na podstatě nic nemění. Lehký trolling tomu jen přidá šťávu. V každém případě šlo o jasný vzkaz, situace se kvalitativně mění a uvnitř to také pochopili. My jsme se také "nechovali přátelsky", když jsme povolili přelet bombardérů nad Jugoslávii? Nebo jako nepřátelé? Odpovězte si sám. A vymlouvání se na okolní státy je trapné. Zeman u toho byl a podepsal se na tom tak, jak se podepsal. I do NATO nás zatáhnul právě on. Kdy se omluví nám? ČSSD měla ve svém programu pravý opak, tady se to na blbost lidí svést dost dobře nedá. Dali mu mandát a on ho zneužil!


No, on se nepřítel dá označovat různě, někdy dokonce i jako "partner", ale to na podstatě nic nemění. Lehký trolling tomu jen přidá šťávu. V každém případě šlo o jasný vzkaz, situace se kvalitativně mění a uvnitř to také pochopili. My jsme se také "nechovali přátelsky", když jsme povolili přelet bombardérů nad Jugoslávii? Nebo jako nepřátelé? Odpovězte si sám. A vymlouvání se na okolní státy je trapné. Zeman u toho byl a podepsal se na tom tak, jak se podepsal. I do NATO nás zatáhnul právě on. Kdy se omluví nám? ČSSD měla ve svém programu pravý opak, tady se to na blbost lidí svést dost dobře nedá. Dali mu mandát a on ho zneužil!
Upravené 19. 5. 2021 o 16:23

I do NATO nás zatáhnul právě on.


Politiků, kteří by se nám, tj. českému národu, měli omluvit za vstup do NATO je mnohem více než Miloš Zeman. Ať se nám to líbí či ne, umožnili jsme jim to...


https://www.vojenskerozhledy.cz/kategorie-clanku/bezpecnostni-a-obranna-politika/proces-vstupu-cr-do-nato-a-jeho-vliv-na-utvareni-bezpecnostniho-systemu-cr


[quote="pid:16381, uid:125"]I do NATO nás zatáhnul právě on.[/quote] Politiků, kteří by se nám, tj. českému národu, měli omluvit za vstup do NATO je mnohem více než Miloš Zeman. Ať se nám to líbí či ne, umožnili jsme jim to... https://www.vojenskerozhledy.cz/kategorie-clanku/bezpecnostni-a-obranna-politika/proces-vstupu-cr-do-nato-a-jeho-vliv-na-utvareni-bezpecnostniho-systemu-cr

Politika je umění možného, obávám se... Každopádně je MZ v kontextu ČR velký státník, já si nedokáži představit nikoho, kdo by mu sahal po kotníky... I like serbia... 👍👍🇷🇸


Politika je umění možného, obávám se... Každopádně je MZ v kontextu ČR velký státník, já si nedokáži představit nikoho, kdo by mu sahal po kotníky... I like serbia...

Není to pravda, neumožnili. Dokonce ani podle té jejich zmršené demokracie ne. Zeman a ČSSD deklarovali pravý opak a to byla jedna z příčin, proč je lidé volili. Takže to laskavě neházejte na lidi, když za to mohou konkrétní jedinci, kteří nás do NATO vstoupili.


Není to pravda, neumožnili. Dokonce ani podle té jejich zmršené demokracie ne. Zeman a ČSSD deklarovali pravý opak a to byla jedna z příčin, proč je lidé volili. Takže to laskavě neházejte na lidi, když za to mohou konkrétní jedinci, kteří nás do NATO vstoupili.

Svarun: Velký státník? To říkali o Churchillovi také. Globální prediktor vám také připadá jako "velký státník"? Já bych nezapomínala, na čí straně Zeman stojí a ta naše to zdaleka není. Je to jako obdivovat v horké válce velitele, který s vojskem ustoupil, že měl smělost to udělat. Jenže on to udělal jen proto, aby na jiném úseku fronty nepřítel, jehož je součástí, zaútočil s o to větší silou.


Svarun: Velký státník? To říkali o Churchillovi také. Globální prediktor vám také připadá jako "velký státník"? Já bych nezapomínala, na čí straně Zeman stojí a ta naše to zdaleka není. Je to jako obdivovat v horké válce velitele, který s vojskem ustoupil, že měl smělost to udělat. Jenže on to udělal jen proto, aby na jiném úseku fronty nepřítel, jehož je součástí, zaútočil s o to větší silou.

Já bych nezapomínala, na čí straně Zeman stojí a ta naše to zdaleka není.


Zde bych souhlasil s Pjakinem, který tvrdí: Zeman zastupuje zájmy GP, které momentálně více odpovídají českým národním zájmům.


Pravda, na naší straně nestojí. Ale naštěstí je na Hradě on a nikoli zástupce bažiny.


[quote="pid:16385, uid:125"]Já bych nezapomínala, na čí straně Zeman stojí a ta naše to zdaleka není.[/quote] Zde bych souhlasil s Pjakinem, který tvrdí: Zeman zastupuje zájmy GP, které momentálně více odpovídají českým národním zájmům. Pravda, na naší straně nestojí. Ale naštěstí je na Hradě on a nikoli zástupce bažiny.

Zeman a ČSSD deklarovali pravý opak a to byla jedna z příčin, proč je lidé volili.


Bohužel, vše bylo jinak:
"V podmínkách České republiky bylo nejdříve nutné udělat pečlivou rozvahu o tom, jaké struktury státní správy budou členstvím v NATO nejvíce dotčeny, jaké standardy, obvyklé v zemích NATO, mají ve svých oblastech splňovat. Impulzem k této analýze bylo usnesení vlády ze dne 25. června 1997 č. 383 ke zprávě o průběhu a výsledcích individuálního dialogu mezi Českou republikou a Organizací Severoatlantické smlouvy (NATO). [4] Tento intenzivní dialog mezi ČR a NATO probíhal od 14. března 1996, kdy Česká republika jako první ze zemí, které se ucházely o členství v NATO, předala v bruselském sídle Aliance dokumenty k zahájení dialogu, který měl předcházet rozhodování o tom, kdy a s kým budou zahájeny rozhovory o přijetí. [5]"
https://www.vojenskerozhledy.cz/kategorie-clanku/bezpecnostni-a-obranna-politika/proces-vstupu-cr-do-nato-a-jeho-vliv-na-utvareni-bezpecnostniho-systemu-cr


Přehled vlád:
Vláda Václava Klause I. (2. 7. 1992 - 4. 7. 1996)
Vláda Václava Klause II. (04.07.1996 - 02.01.199smile
Vláda Josefa Tošovského (02.01.1998 - 17.07.199smile
Vláda Miloše Zemana (22.07.1998 - 12.07.2002)


V době vzniku vlády Miloše Zemana (ČSSD) bylo o našem vstupu do NATO dávno rozhodnuto. Hlavní zásluhu na tom měly vlády Václava Klause (ODS), zejména vláda Václava Klause II, ve které byli místopředsedy vlády Josef Lux, Jan Kalvoda, Ivan Kočárník, Josef Zieleniec a Jaroslav Šedivý....


[quote="pid:16384, uid:125"]Zeman a ČSSD deklarovali pravý opak a to byla jedna z příčin, proč je lidé volili.[/quote] Bohužel, vše bylo jinak: "V podmínkách České republiky bylo nejdříve nutné udělat pečlivou rozvahu o tom, jaké struktury státní správy budou členstvím v NATO nejvíce dotčeny, jaké standardy, obvyklé v zemích NATO, mají ve svých oblastech splňovat. Impulzem k této analýze bylo usnesení vlády ze dne 25. června 1997 č. 383 ke zprávě o průběhu a výsledcích individuálního dialogu mezi Českou republikou a Organizací Severoatlantické smlouvy (NATO). [4] Tento intenzivní dialog mezi ČR a NATO probíhal od 14. března 1996, kdy Česká republika jako první ze zemí, které se ucházely o členství v NATO, předala v bruselském sídle Aliance dokumenty k zahájení dialogu, který měl předcházet rozhodování o tom, kdy a s kým budou zahájeny rozhovory o přijetí. [5]" https://www.vojenskerozhledy.cz/kategorie-clanku/bezpecnostni-a-obranna-politika/proces-vstupu-cr-do-nato-a-jeho-vliv-na-utvareni-bezpecnostniho-systemu-cr Přehled vlád: Vláda Václava Klause I. (2. 7. 1992 - 4. 7. 1996) Vláda Václava Klause II. (04.07.1996 - 02.01.1998) Vláda Josefa Tošovského (02.01.1998 - 17.07.1998) Vláda Miloše Zemana (22.07.1998 - 12.07.2002) V době vzniku vlády Miloše Zemana (ČSSD) bylo o našem vstupu do NATO dávno rozhodnuto. Hlavní zásluhu na tom měly vlády Václava Klause (ODS), zejména vláda Václava Klause II, ve které byli místopředsedy vlády Josef Lux, Jan Kalvoda, Ivan Kočárník, Josef Zieleniec a Jaroslav Šedivý....
Upravené 19. 5. 2021 o 17:10

Nic nebylo rozhodnuto, pokud se pod to Zemanova vláda nepodepsala. A měl se nač vymluvit, přímo ve svém volebním programu měli, že do NATO nevstoupíme. Takže co. To si jako vymýšleli, přímo svým voličům lhali? Nějaká přístupová jednání jsou něco jiného, než podpis pod vstup. A díky voličům měl i manévrovací prostor! Neustále tvrdím, že Zeman jen hrál roli hodného policajta. Ale pořád to byl policajt, který nás měl dostat za katr. Mohl to už kvůli té Jugoslávii alespoň pozdržet, jenže to nebyl jeho úkol. Je jen dobře, že "hodný" policajt dostává prostor, to znamená, že pracujeme dobře, ale stále mějme na paměti, že je to ten policajt, který to s námi nemyslí dobře, nehraje na férovku. A nasazen bývá jen v případech, kdy se zlý policajt neosvědčí a má se za to, že odvede lepší práci.


Nic nebylo rozhodnuto, pokud se pod to Zemanova vláda nepodepsala. A měl se nač vymluvit, přímo ve svém volebním programu měli, že do NATO nevstoupíme. Takže co. To si jako vymýšleli, přímo svým voličům lhali? Nějaká přístupová jednání jsou něco jiného, než podpis pod vstup. A díky voličům měl i manévrovací prostor! Neustále tvrdím, že Zeman jen hrál roli hodného policajta. Ale pořád to byl policajt, který nás měl dostat za katr. Mohl to už kvůli té Jugoslávii alespoň pozdržet, jenže to nebyl jeho úkol. Je jen dobře, že "hodný" policajt dostává prostor, to znamená, že pracujeme dobře, ale stále mějme na paměti, že je to ten policajt, který to s námi nemyslí dobře, nehraje na férovku. A nasazen bývá jen v případech, kdy se zlý policajt neosvědčí a má se za to, že odvede lepší práci.

Kdyby to nepodepsali dopadli bysme jako Ukrajina 2014


Kdyby to nepodepsali dopadli bysme jako Ukrajina 2014

dyby to nepodepsali dopadli bysme jako Ukrajina 2014
Přesně, tyto silácké řeči, neměli podepsat a já nevím co. Dělám šéfa skupině lidí, taky musím řešit manévrování mezi vedením a podřízenými a ne vždy se mohu zachovat tak, jak bych chtěl a jak mi velí "srdce". Nezávidím žádné hlavě státu rozhodování mezi zlem a menším zlem. Protože, pořád to bude zlo. Až s odstupem delšího času, lze objektivně hodnotit určitá rozhodnutí a kroky, které byly učiněné za nějakých okolností a v určité atmosféře.


[quote="pid:16402, uid:402"]dyby to nepodepsali dopadli bysme jako Ukrajina 2014[/quote] Přesně, tyto silácké řeči, neměli podepsat a já nevím co. Dělám šéfa skupině lidí, taky musím řešit manévrování mezi vedením a podřízenými a ne vždy se mohu zachovat tak, jak bych chtěl a jak mi velí "srdce". Nezávidím žádné hlavě státu rozhodování mezi zlem a menším zlem. Protože, pořád to bude zlo. Až s odstupem delšího času, lze objektivně hodnotit určitá rozhodnutí a kroky, které byly učiněné za nějakých okolností a v určité atmosféře.
Upravené 19. 5. 2021 o 18:14

Nic nebylo rozhodnuto, pokud se pod to Zemanova vláda
nepodepsala.


Otázkou je, co je ke vstupu do NATO uvedeno v tzv. opoziční smlouvě, bez ní by žádná Zemanova vláda nebyla...


[quote="pid:16397, uid:125"]Nic nebylo rozhodnuto, pokud se pod to Zemanova vláda nepodepsala.[/quote] Otázkou je, co je ke vstupu do NATO uvedeno v tzv. opoziční smlouvě, bez ní by žádná Zemanova vláda nebyla...
Upravené 19. 5. 2021 o 18:22

**

že je to ten policajt, který to s námi nemyslí dobře


To je jedna z pravděpodobných možností. Ale, při vší mé hluboké úctě k Tobě a Tvým pevným postojům musím zmínit i jiné možnosti.
Zeman při podpisu našeho přistoupení (zavlečení) do NATO musel mimo jiné dobře chápat celkovou situaci ve světě, tehdejší nálady a míru uvědomění v národu, a také - a snad především - situaci kolem sebe. Musel vědět, kým je obestoupen, komu patří ti všichni otroci v horních patrech ČSSD a ostatních vládních stran, o "opozici" nemluvě. A znal také nepochybně jejich úkoly pro případ, že by se (on nebo kdokoliv jiný) stavěl na zadní. Že je sám. Tak podepsal. V "Sad roste sám ?" je popisována analogická situace, už si nevzpomenu o koho tam šlo, ale Tobě to asi nemusím upřesňovat :-).
A také si myslím, že je docela možné, že se muž na sklonku svého života klidně může rozhodnout přestat být "kádrem" a začne jednat podle svého svědomí.
Na druhou stranu - Tvému pohledu na (tehdejšího?) Zemana pro mne hraje situace z r. 2013(myslím), kdy mu agenti s novinářským krytím propašovali do volební místnosti tu vysvlečenou ukrajinskou štětku, která se na něj s křikem vrhla - asi ho chtěli tím zabít. Nepovedlo se, ale bylo v tu chvíli jasné, že je paralyzován hrůzou, že žije v obrovském strachu. To není příznak svobodného člověka.


****[quote="pid:16397, uid:125"]že je to ten policajt, který to s námi nemyslí dobře[/quote] To je jedna z pravděpodobných možností. Ale, při vší mé hluboké úctě k Tobě a Tvým pevným postojům musím zmínit i jiné možnosti. Zeman při podpisu našeho přistoupení (zavlečení) do NATO musel mimo jiné dobře chápat celkovou situaci ve světě, tehdejší nálady a míru uvědomění v národu, a také - a snad především - situaci kolem sebe. Musel vědět, kým je obestoupen, komu patří ti všichni otroci v horních patrech ČSSD a ostatních vládních stran, o "opozici" nemluvě. A znal také nepochybně jejich úkoly pro případ, že by se (on nebo kdokoliv jiný) stavěl na zadní. Že je sám. Tak podepsal. V "Sad roste sám ?" je popisována analogická situace, už si nevzpomenu o koho tam šlo, ale Tobě to asi nemusím upřesňovat :-). A také si myslím, že je docela možné, že se muž na sklonku svého života klidně může rozhodnout přestat být "kádrem" a začne jednat podle svého svědomí. Na druhou stranu - Tvému pohledu na (tehdejšího?) Zemana pro mne hraje situace z r. 2013(myslím), kdy mu agenti s novinářským krytím propašovali do volební místnosti tu vysvlečenou ukrajinskou štětku, která se na něj s křikem vrhla - asi ho chtěli tím zabít. Nepovedlo se, ale bylo v tu chvíli jasné, že je paralyzován hrůzou, že žije v obrovském strachu. To není příznak svobodného člověka.
Upravené 19. 5. 2021 o 18:43

Srbský prezident Aleksandr Vučič, který je na návštěvě České republiky, po včerejším setkání s prezidentem Milošem Zemanem, dnes pokračuje jednáním s předsedou vlády Andrejem Babišem.
Premiér Andrej Babiš na svých sociálních sítích informoval, že srbský premiér během jednání mezi čtyřma očima nabídl České republice dar – 100 tisíc dávek vakcíny Pfizer. Nabídka ho prý dojala.
https://cz.sputniknews.com/20210519/srbsky-prezident-nabidl-cesku-dar-100-tisic-davek-vakciny-pfizer-babise-tim-dojal-14544997.html


Výsledok tohto daru pre ČR možno bude podobný tomu bombardovaniu.


Srbský prezident Aleksandr Vučič, který je na návštěvě České republiky, po včerejším setkání s prezidentem Milošem Zemanem, dnes pokračuje jednáním s předsedou vlády Andrejem Babišem. Premiér Andrej Babiš na svých sociálních sítích informoval, že srbský premiér během jednání mezi čtyřma očima nabídl České republice dar – 100 tisíc dávek vakcíny Pfizer. Nabídka ho prý dojala. https://cz.sputniknews.com/20210519/srbsky-prezident-nabidl-cesku-dar-100-tisic-davek-vakciny-pfizer-babise-tim-dojal-14544997.html Výsledok tohto daru pre ČR možno bude podobný tomu bombardovaniu.

Výsledok tohto daru pre ČR možno bude podobný tomu bombardovaniu.
Řekl bych, že je to každého věc, mě spousta lidí říká, že se očkovat chce, navzdory "konspiracím". Tak co s nima? Není lepší teda zajistit vakcíny, aby opozice neřvala, že vláda není schopná zajistit. A nechat to stále na dobrovolnosti a vůli člověka zda chce pichulu nebo ne? Každý svého štěstí strojvůdce.
Vakciny, jsou spíše gesto... dle mého.


[quote="pid:16411, uid:111"]Výsledok tohto daru pre ČR možno bude podobný tomu bombardovaniu.[/quote]Řekl bych, že je to každého věc, mě spousta lidí říká, že se očkovat chce, navzdory "konspiracím". Tak co s nima? Není lepší teda zajistit vakcíny, aby opozice neřvala, že vláda není schopná zajistit. A nechat to stále na dobrovolnosti a vůli člověka zda chce pichulu nebo ne? Každý svého štěstí strojvůdce. Vakciny, jsou spíše gesto... dle mého.

Vakciny, jsou spíše gesto
Podľa mňa, vzhľadom na skutočnosť, že to nie sú vakcíny, ale génová terapia, zakázaná po Norimberských procesoch, ide o danajský dar. A to bez ohľadu na to, či si tí nevedomí ľudia to chcú pichnúť alebo nie. A určite to vedia (či prinajmenšom tušia) aj Vučič, aj Zeman aj Babiš.


[quote="pid:16413, uid:149"]Vakciny, jsou spíše gesto[/quote]Podľa mňa, vzhľadom na skutočnosť, že to nie sú vakcíny, ale génová terapia, zakázaná po Norimberských procesoch, ide o danajský dar. A to bez ohľadu na to, či si tí nevedomí ľudia to chcú pichnúť alebo nie. A určite to vedia (či prinajmenšom tušia) aj Vučič, aj Zeman aj Babiš.

Rozhovor s Vucicem pro český rozhlas před jeho cestou do Prahy.


Mluví bez přerušení dost dlouho. Zajímavé informace pro dokreslení situace.


Sputnik V je skvělá vakcína, jen jí nevyrábí dost. Geopolitika mě nezajímá


https://plus.rozhlas.cz/srbsky-prezident-vucic-sputnik-v-je-skvela-vakcina-jen-ji-nevyrabi-dost-8493549


Rozhovor s Vucicem pro český rozhlas před jeho cestou do Prahy. Mluví bez přerušení dost dlouho. Zajímavé informace pro dokreslení situace. Sputnik V je skvělá vakcína, jen jí nevyrábí dost. Geopolitika mě nezajímá https://plus.rozhlas.cz/srbsky-prezident-vucic-sputnik-v-je-skvela-vakcina-jen-ji-nevyrabi-dost-8493549

Zkusme se vrátit z r.1999 do dneška. Retro nezměníme,žádný poListopadový politik nemá kredit na to "hodit kamenem" , přesto to skoro všichni dělají. Pro mně je tento Zemanův krok velmi silným manévrem (úplně vypouštím emoce) ze dvou důvodů :
1) omluvou a prosbou ODPUŠTĚNÍ své osobní selhání PLNĚ přiznal.** To, že to udělal právě nyní v prezidentské funkci-význam tohoto osobního kroku jen posiluje. Chápaví politici to určitě zaregistrovali a ochotu Zemana jít do vnitřního mocenského střetu v ČR rovněž.Myslím, že právě v zástupné bitvě deep state proti Rusku (kauza Vrbětice) dal velmi jasně najevo , že mu ještě nějaké zuby zbyly a hodlá je používat
2)je to odpověď na ruský tah s "nepřátelskými" státy . To vědí obe strany . Nasranost a neochota tolerovat podpindosy v ČR je z ruské strany jasná a pochopitelná a navíc velmi dobře vyjádřená. Ale jak Serjoža, tak i Marie dovedou perfektně dávkovat cukr a šlehat bičem.
A Zeman chápe velmi dobře, že tím "pošťákem" je teď Vučičovo Srbsko. Dokonce si myslím, že to tak akceptuje i ruská strana.
Ostatně - podobné je to i s postojem Zemana k současnému Izraeli. Putin má svoji vizi existence Izraele jako národního státu s velkou enklávou ruských židů a důsledně ji podporuje a prosazuje. Zeman se k tomu staví podobně.


Zkusme se vrátit z r.1999 do dneška. Retro nezměníme,žádný poListopadový politik nemá kredit na to "hodit kamenem" , přesto to skoro všichni dělají. Pro mně je tento Zemanův krok velmi silným manévrem (úplně vypouštím emoce) ze dvou důvodů : 1) omluvou a **prosbou ODPUŠTĚNÍ své osobní selhání PLNĚ přiznal.****** To, že to udělal právě nyní v prezidentské funkci-význam tohoto osobního kroku jen posiluje. Chápaví politici to určitě zaregistrovali a ochotu Zemana jít do vnitřního mocenského střetu v ČR rovněž.Myslím, že právě v zástupné bitvě deep state proti Rusku (kauza Vrbětice) dal velmi jasně najevo , že mu ještě nějaké zuby zbyly a hodlá je používat 2)je to odpověď na ruský tah s "nepřátelskými" státy . To vědí obe strany . Nasranost a neochota tolerovat podpindosy v ČR je z ruské strany jasná a pochopitelná a navíc velmi dobře vyjádřená. Ale jak Serjoža, tak i Marie dovedou perfektně dávkovat cukr a šlehat bičem. A Zeman chápe velmi dobře, že tím "pošťákem" je teď Vučičovo Srbsko. Dokonce si myslím, že to tak akceptuje i ruská strana. Ostatně - podobné je to i s postojem Zemana k současnému Izraeli. Putin má svoji vizi existence Izraele jako národního státu s velkou enklávou ruských židů a důsledně ji podporuje a prosazuje. Zeman se k tomu staví podobně.

A Zeman chápe velmi dobře, že tím "pošťákem" je teď Vučičovo Srbsko. Dokonce si myslím, že to tak akceptuje i ruská strana.
To i mě zapadá do mozaiky..... Ten dnešní podivnej odér databáze Panslavismus 2.0 s velkou pravděpodobností nepřichází totíž z Ruska, ale ze Srbska. Proč se za to "druhý" bombardování omluvil jen Srbům a ne všem z bývalý Jugoslávie...?? Tady se asi hraje betlovej "mariage".
Zemana nemusím, pamatuji privatizaci bank. Mám ho za Dybuka z Vysočiny s extrémě výkonným neokortexem, zbytnělým egem a v oblasti srdeční vrnícím osmiválcem Nera Claudia Germanica.


[quote="pid:16425, uid:57"]A Zeman chápe velmi dobře, že tím "pošťákem" je teď Vučičovo Srbsko. Dokonce si myslím, že to tak akceptuje i ruská strana.[/quote]To i mě zapadá do mozaiky..... Ten dnešní podivnej odér databáze Panslavismus 2.0 s velkou pravděpodobností nepřichází totíž z Ruska, ale ze Srbska. Proč se za to "druhý" bombardování omluvil jen Srbům a ne všem z bývalý Jugoslávie...?? Tady se asi hraje betlovej "mariage". Zemana nemusím, pamatuji privatizaci bank. Mám ho za Dybuka z Vysočiny s extrémě výkonným neokortexem, zbytnělým egem a v oblasti srdeční vrnícím osmiválcem Nera Claudia Germanica.

Vedi.Vini......

Upravené 19. 5. 2021 o 22:25

Velký křik v masmédiích se nekoná. To může potvrzovat Irenina slova:

ČR je podle mne náznak toho samého pro určitý důležitý řídicí nástroj, o kterém Pjakin tvrdí, že má centrum v Praze, je to pro něj vzkaz, že překročil červenou čáru a nadále s ním bude jednáno jako s nepřítelem. Od Zemana je to podle mne částečně olivová ratolest

Řídící nástroj (okultní centrum) se dostal na ruský seznam = do autu, mimo hru. Tím by ovšem zcela ztratili svůj význam, nic by nemohli ovlivňovat - středoevropský a východoevropský slovanský prostor. Takže potřebují rychle zpátky do hry. Sami tuší, že vzniklé vakuum by se brzy zaplnilo jiným konceptem.


Velký křik v masmédiích se nekoná. To může potvrzovat Irenina slova: [quote="pid:16343, uid:125"]ČR je podle mne náznak toho samého pro určitý důležitý řídicí nástroj, o kterém Pjakin tvrdí, že má centrum v Praze, je to pro něj vzkaz, že překročil červenou čáru a nadále s ním bude jednáno jako s nepřítelem. Od Zemana je to podle mne částečně olivová ratolest[/quote] Řídící nástroj (okultní centrum) se dostal na ruský seznam = do autu, mimo hru. Tím by ovšem zcela ztratili svůj význam, nic by nemohli ovlivňovat - středoevropský a východoevropský slovanský prostor. Takže potřebují rychle zpátky do hry. Sami tuší, že vzniklé vakuum by se brzy zaplnilo jiným konceptem.

Jen bych ještě chtěla v souvislosti s tím, že uvedli do toho svého seznamu jenom nás a USA poukázat na to, že omezovat to na naše podpindosníky je směšné (což ovšem nevylučuje, tuto situaci v určitých cílech využít). Stačí se podívat na Pobaltí, Polsko, Ukrajinu... I přes jejich veškerou snahu ti naši, určitě nedosáhli větších vyšších výšin rusofobie než oni. Takže to, že jsme tam jen my, má asi nějaký jiný důvod ne? Dost jsem se pobavila u Solovjova, jak tam z toho všichni byli na větvi. Proč proboha Česko a proč jenom Česko? Jak říkám, pokud se to vezme z globální roviny, tak elity mezi sebou komunikují, že? Takže to musí být určitý způsob komunikace, vzkaz. A to pro důležitý řídicí nástroj, kterým určitě není Česko jako takové, jako stát, ale jako symbol jiného centra. Takže nepřipisujte Zemanovi k dobru to, co činí v rámci dané komunikace. Je to dáno už jeho rolí "hodného policajta". Chápu, že byste rádi měli svého hrdinu, ale ten se tu zatím neobjevil. Někde jsem na internetu zahlédla a to nevím, zda je pravda, že tenkrát ve sněmovně změnu svátku Dne osvobození z 9. května na osmého navrhoval a prosazoval právě on. Nevíte? Je to pravda? Byl by to jasný střípek do mozaiky jeho charakteru. V Moskvě se na přehlídku také nedostavil, že? Takže sice pár zubů ještě možná má, ale pěkně vykotlaných.
Jinak myslím, že u Solovjova z 18. května už dokonce zaznělo, že Západ vede proti Rusku likvidační válku a mluvilo se tam fakticky v tomto duchu. V roce 2014 to tvrdil jako jeden z mála jenom Pjakin, teď se jeho rétorika začíná objevovat i v hlavním mediálním proudu. Proběhl další posun.


Jen bych ještě chtěla v souvislosti s tím, že uvedli do toho svého seznamu jenom nás a USA poukázat na to, že omezovat to na naše podpindosníky je směšné (což ovšem nevylučuje, tuto situaci v určitých cílech využít). Stačí se podívat na Pobaltí, Polsko, Ukrajinu... I přes jejich veškerou snahu ti naši, určitě nedosáhli větších vyšších výšin rusofobie než oni. Takže to, že jsme tam jen my, má asi nějaký jiný důvod ne? Dost jsem se pobavila u Solovjova, jak tam z toho všichni byli na větvi. Proč proboha Česko a proč jenom Česko? Jak říkám, pokud se to vezme z globální roviny, tak elity mezi sebou komunikují, že? Takže to musí být určitý způsob komunikace, vzkaz. A to pro důležitý řídicí nástroj, kterým určitě není Česko jako takové, jako stát, ale jako symbol jiného centra. Takže nepřipisujte Zemanovi k dobru to, co činí v rámci dané komunikace. Je to dáno už jeho rolí "hodného policajta". Chápu, že byste rádi měli svého hrdinu, ale ten se tu zatím neobjevil. Někde jsem na internetu zahlédla a to nevím, zda je pravda, že tenkrát ve sněmovně změnu svátku Dne osvobození z 9. května na osmého navrhoval a prosazoval právě on. Nevíte? Je to pravda? Byl by to jasný střípek do mozaiky jeho charakteru. V Moskvě se na přehlídku také nedostavil, že? Takže sice pár zubů ještě možná má, ale pěkně vykotlaných. Jinak myslím, že u Solovjova z 18. května už dokonce zaznělo, že Západ vede proti Rusku likvidační válku a mluvilo se tam fakticky v tomto duchu. V roce 2014 to tvrdil jako jeden z mála jenom Pjakin, teď se jeho rétorika začíná objevovat i v hlavním mediálním proudu. Proběhl další posun.
Upravené 20. 5. 2021 o 11:20

Zkusme dát bokem osobní averze vůči konkrétním osobám - politickým figurám. Tedy - alespoň za sebe : nepotřebuji žádného hrdinu, posuzuji vždy nejdřív proces a potom nositele.
Proto rok 2021 ale zkušenost z celého období 1989-2021. Jestliže konkrétní politické figury dnes konají ve vektoru řízení pozitivním , vnímám je pozitivně. Ne jako hrdiny a bezvýhradné spasitele. Prostě jiné figury tu nejsou a musíme si vystačit (zatím) s těmi, co na scéně jsou.
Anebo je odmítnout a postavit se vedle těch, co opakují jako mantru "nechďte volit a tím změníte systém". Možná že to někdo z vás nazve pragmatizmem anebo i oportunizmem, já to beru jako nutnost a podmínku jakékoliv aktivity.
Jinak- v pochopení tahu Ruska s "nepřátelstvím ČR" jsme na tom stejně. Ano-právě ČR byla vybrána jako "mluvčí", přestože to asi věrné Poláky a Pobalťáky urazilo. Ale byla vybrána velmi dobře. Tady (v Praze) se podle všeho sbíhají nitky. Jen nápověda- zajeďte si na pražský Hagibor a podívejte se na to monstrum, co tam stojí. A bude vám všem jasné proč zrovna Praha.


Zkusme dát bokem osobní averze vůči konkrétním osobám - politickým figurám. Tedy - alespoň za sebe : nepotřebuji žádného hrdinu, posuzuji vždy nejdřív proces a potom nositele. Proto rok 2021 ale zkušenost z celého období 1989-2021. Jestliže konkrétní politické figury dnes konají ve vektoru řízení pozitivním , vnímám je pozitivně. Ne jako hrdiny a bezvýhradné spasitele. Prostě jiné figury tu nejsou a musíme si vystačit (zatím) s těmi, co na scéně jsou. Anebo je odmítnout a postavit se vedle těch, co opakují jako mantru "nechďte volit a tím změníte systém". Možná že to někdo z vás nazve pragmatizmem anebo i oportunizmem, já to beru jako nutnost a podmínku jakékoliv aktivity. Jinak- v pochopení tahu Ruska s "nepřátelstvím ČR" jsme na tom stejně. Ano-právě ČR byla vybrána jako "mluvčí", přestože to asi věrné Poláky a Pobalťáky urazilo. Ale byla vybrána velmi dobře. Tady (v Praze) se podle všeho sbíhají nitky. Jen nápověda- zajeďte si na pražský Hagibor a podívejte se na to monstrum, co tam stojí. A bude vám všem jasné proč zrovna Praha.

Pořád je zde okultní židovské centrum a s tím spojené větší % židů v ČR . I to je v základech procesu , který ne Nás , ale objekty na toto centrum nalepené , připsalo na seznam .
On to bude vzkaz především pro NĚ . Izrael už začíná doutnat a kampak se ta cháska pohrne , až jim bude hořet koudel pod zadnicí ?
Na západ ne , tam jsou kominíci z afrostánu .
Do oblasti V4 , i když Polsko jako takové je pro ně toxické. A právě sem RF vede výkop . .


Pořád je zde okultní židovské centrum a s tím spojené větší % židů v ČR . I to je v základech procesu , který ne Nás , ale objekty na toto centrum nalepené , připsalo na seznam . On to bude vzkaz především pro NĚ . Izrael už začíná doutnat a kampak se ta cháska pohrne , až jim bude hořet koudel pod zadnicí ? Na západ ne , tam jsou kominíci z afrostánu . Do oblasti V4 , i když Polsko jako takové je pro ně toxické. A právě sem RF vede výkop . .

"nechďte volit a tím změníte systém"

Tak tahle mantra určitě platí.
Jenom se v jejím stínu schovává ještě jedna: "Mysleli jsme to dobře a dopadlo to jako vždycky.".


Nebo je to podobné, jako delfská věštba pro lýdského krále Kroisa.
Delfská Pýthia: „Kroisos, překroče Halys, velkou rozvrátí říši.“
Kroisos tedy sebevědomě vytáhl do pole. Velká říše, kterou nakonec zničil, však byla jeho vlastní.


[quote="pid:16468, uid:57"]"nechďte volit a tím změníte systém"[/quote] Tak tahle mantra určitě platí. Jenom se v jejím stínu schovává ještě jedna: "Mysleli jsme to dobře a dopadlo to jako vždycky.". Nebo je to podobné, jako delfská věštba pro lýdského krále Kroisa. Delfská Pýthia: „Kroisos, překroče Halys, velkou rozvrátí říši.“ Kroisos tedy sebevědomě vytáhl do pole. Velká říše, kterou nakonec zničil, však byla jeho vlastní.

Jinak- v pochopení tahu Ruska s "nepřátelstvím ČR" jsme na tom stejně. Ano-právě ČR byla vybrána jako "mluvčí", přestože to asi věrné Poláky a Pobalťáky urazilo. Ale byla vybrána velmi dobře. Tady (v Praze) se podle všeho sbíhají nitky. Jen nápověda- zajeďte si na pražský Hagibor a podívejte se na to monstrum, co tam stojí. A bude vám všem jasné proč zrovna Praha.

Jen pro ty co na tom jsou jako já s detaily okolo Hagiboru:
V Praze stojí na Hagiboru vedle sebe hned dvě takové výjimky - nová budova Rádia Svobodná Evropa a domov sociální péče, který pro své členy zřídila pražská židovská obec a jenž byl v těchto dnech slavnostně otevřen. Právě na bezpečnost obyvatel domova kladla obec velký důraz.
"Vnější zdi jsou ze železobetonu, okna jsou bezpečnostní a celý areál obklopuje plot, který vydrží náraz nákladního auta s trhavinou," popisuje bezpečnostní opatření architekt domova Jan Línek.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/hagibor-pevnost-uvnitr-prahy.A080505_130108_praha_itu


.. takže ty důvody jsou hned 2


[quote="pid:16468, uid:57"]Jinak- v pochopení tahu Ruska s "nepřátelstvím ČR" jsme na tom stejně. Ano-právě ČR byla vybrána jako "mluvčí", přestože to asi věrné Poláky a Pobalťáky urazilo. Ale byla vybrána velmi dobře. Tady (v Praze) se podle všeho sbíhají nitky. Jen nápověda- zajeďte si na pražský Hagibor a podívejte se na to monstrum, co tam stojí. A bude vám všem jasné proč zrovna Praha.[/quote] Jen pro ty co na tom jsou jako já s detaily okolo Hagiboru: V Praze stojí na Hagiboru vedle sebe hned dvě takové výjimky - nová budova Rádia Svobodná Evropa a domov sociální péče, který pro své členy zřídila pražská židovská obec a jenž byl v těchto dnech slavnostně otevřen. Právě na bezpečnost obyvatel domova kladla obec velký důraz. "Vnější zdi jsou ze železobetonu, okna jsou bezpečnostní a celý areál obklopuje plot, který vydrží náraz nákladního auta s trhavinou," popisuje bezpečnostní opatření architekt domova Jan Línek. Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/hagibor-pevnost-uvnitr-prahy.A080505_130108_praha_itu .. takže ty důvody jsou hned 2
Upravené 20. 5. 2021 o 14:47

Vnější zdi jsou ze železobetonu, okna jsou bezpečnostní a celý areál obklopuje plot, který vydrží náraz nákladního auta s trhavinou

To zní jako popis věznice...


[quote="pid:16519, uid:333"]Vnější zdi jsou ze železobetonu, okna jsou bezpečnostní a celý areál obklopuje plot, který vydrží náraz nákladního auta s trhavinou[/quote] To zní jako popis věznice...

pro své členy zřídila pražská židovská obec


ono se řekne třeba “Pražská židovská obec”, ale to je organizace, která má ke konci roku 2019 řádných členů 1516 a aktiva 2.2 miliardy Kč
https://www.kehilaprag.cz/docs/1170-Výročn%C3%AD%20zpráva%20ŽOP%20za%20rok%202019_web.pdf


[quote="pid:16519, uid:333"]pro své členy zřídila pražská židovská obec[/quote] [quote="pid:6083, uid:240"]ono se řekne třeba “Pražská židovská obec”, ale to je organizace, která má ke konci roku 2019 řádných členů 1516 a aktiva 2.2 miliardy Kč https://www.kehilaprag.cz/docs/1170-Výročn%C3%AD%20zpráva%20ŽOP%20za%20rok%202019_web.pdf[/quote]

To zní jako popis věznice...

tak sekeru také můžete použít na dřevo, nebo do hlavy ...
zde to vidím spíše jako bunkr, před námi - gojím dobytkem - jak to cítí. Ale ono se to může brzy proměnit v to vězení, že ...


[quote="pid:16520, uid:240"]To zní jako popis věznice...[/quote] tak sekeru také můžete použít na dřevo, nebo do hlavy ... zde to vidím spíše jako bunkr, před námi - gojím dobytkem - jak to cítí. Ale ono se to může brzy proměnit v to vězení, že ...

este Meciar ako jednu z prvych veci po vzniku SR museli sme zaplatit 1 mld. SKK (v tom case sialene peniaze) na vyplatenie narokov zidovskej obce (to neobsahovalo ale pravo na restitucie, to sa riesila extra), museli sme kvoli tomu predat Slovensky tabak....takze maju z coho si to zriadit.


este Meciar ako jednu z prvych veci po vzniku SR museli sme zaplatit 1 mld. SKK (v tom case sialene peniaze) na vyplatenie narokov zidovskej obce (to neobsahovalo ale pravo na restitucie, to sa riesila extra), museli sme kvoli tomu predat Slovensky tabak....takze maju z coho si to zriadit.

„Má omluva Srbsku je omluvou prezidenta republiky za bombardování, které se odehrálo bez souhlasu Rady bezpečnosti OSN, takže v tomto smyslu bylo nezákonné,“


Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/prezident-milos-zeman-omluva-srbsko-bombardovani-jugoslavie.A210520_182410_domaci_baky


Přitvrdil...


„Má omluva Srbsku je omluvou prezidenta republiky za bombardování, které se odehrálo bez souhlasu Rady bezpečnosti OSN, takže v tomto smyslu bylo nezákonné,“ Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/prezident-milos-zeman-omluva-srbsko-bombardovani-jugoslavie.A210520_182410_domaci_baky Přitvrdil...

Putin dnes: " Je hodně šakalů, kteří by si chtěli ukousnout kus Ruska, ale my jim dáme do zubů tak, že jim ty zuby vybijeme, aby dál nemohli kousat."


Putin dnes: " Je hodně šakalů, kteří by si chtěli ukousnout kus Ruska, ale my jim dáme do zubů tak, že jim ty zuby vybijeme, aby dál nemohli kousat."

Možno čosi napovie aj symbolika. Nešlo mi do hlavy, prečo vyhostili taký nezvyčajný počet ľudí z ambasády. Dosť vysoké číslo a vôbec nie okrúhle (ako použilo Rusko voči Česku: 20), ale práve 18. Je to niečo podobné, ako na prehliadke víťazstva boli vence v tvare 88. Číslo 18 je skratkou AH, t.j. mena Adolf Hitler. Je rozohraná veľmi zvláštna hra, v ČR aj RF.


Možno čosi napovie aj symbolika. Nešlo mi do hlavy, prečo vyhostili taký nezvyčajný počet ľudí z ambasády. Dosť vysoké číslo a vôbec nie okrúhle (ako použilo Rusko voči Česku: 20), ale práve 18. Je to niečo podobné, ako na prehliadke víťazstva boli vence v tvare 88. Číslo 18 je skratkou AH, t.j. mena Adolf Hitler. Je rozohraná veľmi zvláštna hra, v ČR aj RF.

Dosť vysoké číslo a vôbec nie okrúhle (ako použilo Rusko voči Česku: 20), ale práve 18.

O tom jsem psal hned, když byli Ruští diplomaté vyhoštěni.


[quote="pid:16579, uid:6"]Dosť vysoké číslo a vôbec nie okrúhle (ako použilo Rusko voči Česku: 20), ale práve 18.[/quote] O tom jsem psal hned, když byli Ruští diplomaté vyhoštěni.

Putin dnes: " Je hodně šakalů, kteří by si chtěli ukousnout kus Ruska, ale my jim dáme do zubů tak, že jim ty zuby vybijeme, aby dál nemohli kousat."


http://en.kremlin.ru/events/president/news/65618


[quote="pid:16558, uid:312"]Putin dnes: " Je hodně šakalů, kteří by si chtěli ukousnout kus Ruska, ale my jim dáme do zubů tak, že jim ty zuby vybijeme, aby dál nemohli kousat."[/quote] http://en.kremlin.ru/events/president/news/65618

Nešlo mi do hlavy, prečo vyhostili taký nezvyčajný počet ľudí z ambasády. Dosť vysoké číslo a vôbec nie okrúhle (ako použilo Rusko voči Česku: 20), ale práve 18.

Na číslo 18 jsem narážel v zamlčení zde
"Ruská vláda schválila seznam nepřátelských zemí, přičemž do něj zařadila jen Českou republiku a Spojené státy. Zároveň stanovila maximální počet lidí v Rusku, kteří pro tyto země smějí pracovat. V případě ČR jde o 19 osob, zatímco pro USA nesmí pracovat nikdo."

18+1=19
nikdo=0


[quote="pid:16579, uid:6"]Nešlo mi do hlavy, prečo vyhostili taký nezvyčajný počet ľudí z ambasády. Dosť vysoké číslo a vôbec nie okrúhle (ako použilo Rusko voči Česku: 20), ale práve 18.[/quote] Na číslo 18 jsem narážel v zamlčení zde [quote="pid:15789, uid:240"]"Ruská vláda schválila seznam nepřátelských zemí, přičemž do něj zařadila jen Českou republiku a Spojené státy. Zároveň stanovila maximální počet lidí v Rusku, kteří pro tyto země smějí pracovat. V případě ČR jde o 19 osob, zatímco pro USA nesmí pracovat nikdo."[/quote] 18+1=19 nikdo=0

http://en.kremlin.ru/events/president/news/65618

Putin tam mluví i o skupině, která hledá padlé vojáky ve válce, kteří jsou zatím vedeni jako nezvěstní, nebo není jasné kde padli. Tady dávám video této skupiny, uvidíte tam jak takové hledání probíhá. Na konci videa je výsledek.


https://www.youtube.com/watch?v=jkuAQ4SREY0&ab_channel=%D0%AE%D1%80%D0%B8%D0%B9%D0%93%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD-Russianwardiggers%D0%AE%D1%80%D0%B8%D0%B9%D0%93%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD-Russianwardiggers


V dalším videu uvidíte, jak probíhá "rozšifrovka" jména a adresy padlého vojáka.
https://www.youtube.com/watch?v=usDIeKeZ6EM&ab_channel=%D0%AE%D1%80%D0%B8%D0%B9%D0%93%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD-Russianwardiggers%D0%AE%D1%80%D0%B8%D0%B9%D0%93%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD-Russianwardiggers


[quote="pid:16601, uid:270"]http://en.kremlin.ru/events/president/news/65618[/quote] Putin tam mluví i o skupině, která hledá padlé vojáky ve válce, kteří jsou zatím vedeni jako nezvěstní, nebo není jasné kde padli. Tady dávám video této skupiny, uvidíte tam jak takové hledání probíhá. Na konci videa je výsledek. https://www.youtube.com/watch?v=jkuAQ4SREY0&ab_channel=%D0%AE%D1%80%D0%B8%D0%B9%D0%93%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD-Russianwardiggers%D0%AE%D1%80%D0%B8%D0%B9%D0%93%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD-Russianwardiggers V dalším videu uvidíte, jak probíhá "rozšifrovka" jména a adresy padlého vojáka. https://www.youtube.com/watch?v=usDIeKeZ6EM&ab_channel=%D0%AE%D1%80%D0%B8%D0%B9%D0%93%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD-Russianwardiggers%D0%AE%D1%80%D0%B8%D0%B9%D0%93%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD-Russianwardiggers
Upravené 21. 5. 2021 o 09:33

Jardob. To je zajímavé ta osmnáctka. A v tomhle pořadu Solovjova


https://www.youtube.com/watch?v=uX8mpts34DI


Německý odborník - Alexandr Sosnovskij mluvil o tom, že byl na nějaké tajné poradě v Německu,
kterou nehodlal upřesňovat a říkal, že bylo zajímavé, že se tam v souvislosti s blízkovýchodním konfliktem mluvilo o tom, koho budou podporovat zda Izrael nebo Rusko. Prý ne Izrael nebo Palestinu, ale Izrael nebo Rusko. Možná mu něco uniklo a řeč byla vedena trochu o něčem jiném, než výslovně o tomhle konfliktu? V širší rovině? (1:23 min)


Jardob. To je zajímavé ta osmnáctka. A v tomhle pořadu Solovjova https://www.youtube.com/watch?v=uX8mpts34DI Německý odborník - Alexandr Sosnovskij mluvil o tom, že byl na nějaké tajné poradě v Německu, kterou nehodlal upřesňovat a říkal, že bylo zajímavé, že se tam v souvislosti s blízkovýchodním konfliktem mluvilo o tom, koho budou podporovat zda Izrael nebo Rusko. Prý ne Izrael nebo Palestinu, ale Izrael nebo Rusko. Možná mu něco uniklo a řeč byla vedena trochu o něčem jiném, než výslovně o tomhle konfliktu? V širší rovině? (1:23 min)
Upravené 21. 5. 2021 o 11:05

@Irena.
Neuniklo mu naprosto nic, jde o to, kdo byl jako "Izrael" označen/míněn.

@Irena. Neuniklo mu naprosto nic, jde o to, kdo byl jako "Izrael" označen/míněn.

Někde jsem na internetu zahlédla a to nevím, zda je pravda, že tenkrát ve sněmovně změnu svátku Dne osvobození z 9. května na osmého navrhoval a prosazoval právě on.

https://www.psp.cz/eknih/1986fs/slsn/stenprot/028schuz/s028041.htm


[quote="pid:16465, uid:125"]Někde jsem na internetu zahlédla a to nevím, zda je pravda, že tenkrát ve sněmovně změnu svátku Dne osvobození z 9. května na osmého navrhoval a prosazoval právě on.[/quote] https://www.psp.cz/eknih/1986fs/slsn/stenprot/028schuz/s028041.htm

Jádro konfliktu je vnitrožidovské . Etnický konflikt Arabové(Palestinci) vers. Židé je naroubovaný.Chápaví konceptuálně řídící státníci (Putin) to velmi dobře chápou, proto se nehrnou do oblasti jako mírotvůrci. Celý konflikt byl pečlivě připravován několik let a teď ho spustili ti menší kluci podobně jako COVID operaci ,nechápaje, o co půjde.Domnívají se , že jim ta rvačka prodlouží život.
Dovolím si odhad- plán B pro postIzrael je už hotov a ČR v něm hraje velmi významnou úlohu.Možná daleko významnější, než by koho napadlo. Zeman dostal tlustou partituru.
A spousta tanečků kolem nás je jen komparz k hlavním tahům.


Jádro konfliktu je vnitrožidovské . Etnický konflikt Arabové(Palestinci) vers. Židé je naroubovaný.Chápaví konceptuálně řídící státníci (Putin) to velmi dobře chápou, proto se nehrnou do oblasti jako mírotvůrci. Celý konflikt byl pečlivě připravován několik let a teď ho spustili ti menší kluci podobně jako COVID operaci ,nechápaje, o co půjde.Domnívají se , že jim ta rvačka prodlouží život. Dovolím si odhad- plán B pro postIzrael je už hotov a ČR v něm hraje velmi významnou úlohu.Možná daleko významnější, než by koho napadlo. Zeman dostal tlustou partituru. A spousta tanečků kolem nás je jen komparz k hlavním tahům.

Greco, díky, to je teda počteníčko.


Greco, díky, to je teda počteníčko.

Greco, díky, to je teda počteníčko.


Také mne to překvapilo, k tomu ho vážně asi nikdo nenutil. Takže - polemiku s Tebou výše bych asi teď formuloval trochu jinak nebo se do ní vůbec nepouštěl.


[quote="pid:16638, uid:125"]Greco, díky, to je teda počteníčko.[/quote] Také mne to překvapilo, k tomu ho vážně asi nikdo nenutil. Takže - polemiku s Tebou výše bych asi teď formuloval trochu jinak nebo se do ní vůbec nepouštěl.
Upravené 21. 5. 2021 o 14:32

Také mne to překvapilo, k tomu ho vážně asi nikdo nenutil.


Každá doba přináší něco jiného a v podstatě neznámého pro každého z nás. Kdo by si pomyslel, když většina z nás cinkala klíči na Václaváku, že se za to budeme za cca 30 roků v podstatě kát a stydět?!


[quote="pid:16639, uid:292"]Také mne to překvapilo, k tomu ho vážně asi nikdo nenutil.[/quote] Každá doba přináší něco jiného a v podstatě neznámého pro každého z nás. Kdo by si pomyslel, když většina z nás cinkala klíči na Václaváku, že se za to budeme za cca 30 roků v podstatě kát a stydět?!

Kdo by si pomyslel, když většina z nás cinkala klíči na Václaváku, že se za to budeme za cca 30 roků v podstatě kát a stydět?!

To je pravda, ale je potřeba si uvědomit, že Zeman, jakožto dlouho připravovaný kádr z prognosťáku měl už v té době určitě jiné znalosti a informace. Takže srovnání s většinou není moc na místě. To samé platí o Klausovi a dalších. Vždycky je to jenom volba menšího zla.


[quote="pid:16640, uid:270"]Kdo by si pomyslel, když většina z nás cinkala klíči na Václaváku, že se za to budeme za cca 30 roků v podstatě kát a stydět?![/quote] To je pravda, ale je potřeba si uvědomit, že Zeman, jakožto dlouho připravovaný kádr z prognosťáku měl už v té době určitě jiné znalosti a informace. Takže srovnání s většinou není moc na místě. To samé platí o Klausovi a dalších. Vždycky je to jenom volba menšího zla.

dlouho připravovaný kádr z prognosťáku


Miloš Zeman působil v Prognostickém ústavu v letech 1990-1993, až "po zvonění". Mezi předlistopadovými jeho členy ale najdeme řadu "kapacit", které se např. "zasloužili" o náš vstup do NATO a jiné "sviňárny". Pozoruhodné, že o tom se, ani tady, už tak moc nemluví...


https://cs.wikipedia.org/wiki/Prognostick%C3%BD_%C3%BAstav


[quote="pid:16653, uid:71"]dlouho připravovaný kádr z prognosťáku[/quote] Miloš Zeman působil v Prognostickém ústavu v letech 1990-1993, až "po zvonění". Mezi předlistopadovými jeho členy ale najdeme řadu "kapacit", které se např. "zasloužili" o náš vstup do NATO a jiné "sviňárny". Pozoruhodné, že o tom se, ani tady, už tak moc nemluví... https://cs.wikipedia.org/wiki/Prognostick%C3%BD_%C3%BAstav
Upravené 21. 5. 2021 o 18:09

Miloš Zeman působil v Prognostickém ústavu v letech 1990-1993

Tak to se omlouvám, celou dobu jsem měl zato, že už tam byl i předtím.


[quote="pid:16664, uid:270"]Miloš Zeman působil v Prognostickém ústavu v letech 1990-1993[/quote] Tak to se omlouvám, celou dobu jsem měl zato, že už tam byl i předtím.

Miloš Zeman působil v Prognostickém ústavu v letech 1990-1993, už "po zvonění".

Počítám s tím, že se nestačí soustředit na věci 'slyšitelné' (jako např. "zvonění" ) nebo 'viditelné' (členství v existujícím "ústavu" ).
Mnoho lidí tuší, že příprava "Velkého listopadu" běžela už před listopadem a byla věcí tajných služeb.
Ale málo známý je (nepřímý) důkaz, že na rozdělení Československa se hmatatelně pracovalo nejméně od roku 1988 a navíc rukama našich (netajných) státních struktur.


Viz heslo "Státní banka československá" (SBČS) zde
https://cs.wikipedia.org/wiki/St%C3%A1tn%C3%AD_banka_%C4%8Deskoslovensk%C3%A1
Cituji:
"Okolo roku 1988 vedení státu přikročilo ke krokům, které měly oddělit emisní funkce banky od její obchodní činnosti."
a dále
"Státní banka československá byla zákonem z 15. listopadu 1989 (dva dny před revolucí) rozdělena a na jejím základě vznikla 1. ledna 1990 Státní banka československá jako centrální banka.[2] Obchodní činnost převzaly Komerční banka Praha a Všeobecná úverová banka Bratislava. SBČS zanikla v prosinci 1992 po rozdělení České a Slovenské Federativní Republiky na samostatnou Českou a Slovenskou republiku.[3]"


Takže 15.11.1989 se SBČS rozdělila na:
SBČS (a ta se rozdělením ČSFR 31.12.1992 rozdělila na ČNB a NBS)
Komerční banka Praha (nynější francouzská KB, a.s.)
Všeobecná úverová banka Bratislava (nynější italská VÚB, a.s.)


[quote="pid:16664, uid:270"]Miloš Zeman působil v Prognostickém ústavu v letech 1990-1993, už "po zvonění".[/quote] Počítám s tím, že se nestačí soustředit na věci 'slyšitelné' (jako např. "zvonění" ) nebo 'viditelné' (členství v existujícím "ústavu" ). Mnoho lidí tuší, že příprava "Velkého listopadu" běžela už před listopadem a byla věcí tajných služeb. Ale málo známý je (nepřímý) důkaz, že na **rozdělení Československa** se **hmatatelně** pracovalo nejméně od roku 1988 a navíc **rukama našich (netajných) státních struktur**. Viz heslo "Státní banka československá" (SBČS) zde https://cs.wikipedia.org/wiki/St%C3%A1tn%C3%AD_banka_%C4%8Deskoslovensk%C3%A1 Cituji: "Okolo roku 1988 vedení státu přikročilo ke krokům, které měly oddělit emisní funkce banky od její obchodní činnosti." a dále "Státní banka československá byla zákonem z 15. listopadu 1989 (**dva dny před revolucí**) rozdělena a na jejím základě vznikla 1. ledna 1990 Státní banka československá jako centrální banka.[2] Obchodní činnost převzaly **Komerční banka Praha** a **Všeobecná úverová banka Bratislava**. SBČS zanikla v prosinci 1992 po rozdělení České a Slovenské Federativní Republiky na samostatnou Českou a Slovenskou republiku.[3]" Takže 15.11.1989 se SBČS rozdělila na: SBČS (a ta se rozdělením ČSFR 31.12.1992 rozdělila na ČNB a NBS) Komerční banka Praha (nynější francouzská KB, a.s.) Všeobecná úverová banka Bratislava (nynější italská VÚB, a.s.)
Upravené 22. 5. 2021 o 02:12

...se nestačí soustředit na věci 'slyšitelné' (jako např. "zvonění" ) nebo 'viditelné' (členství v existujícím "ústavu" ).


Samozřejmě, nebyly to jen tajné služby. Pozoruhodné je, že se v těchto věcech mluví a píše, napříč politickým spektrem, většinou jen o Miloši Zemanovi. Zřejmě už řadě lidí "překáží"...


[quote="pid:16675, uid:240"]...se nestačí soustředit na věci 'slyšitelné' (jako např. "zvonění" ) nebo 'viditelné' (členství v existujícím "ústavu" ).[/quote] Samozřejmě, nebyly to jen tajné služby. Pozoruhodné je, že se v těchto věcech mluví a píše, napříč politickým spektrem, většinou jen o Miloši Zemanovi. Zřejmě už řadě lidí "překáží"...
Upravené 22. 5. 2021 o 09:17

Samozřejmě, nebyly to jen tajné služby.

Pro mne to bylo překvapení...přece jen, veřejná nanajská akce na strukturní úrovni a s takovým předstihem, to mi počítadlo nebere...
To znamená velké ponaučení...


[quote="pid:16682, uid:270"]Samozřejmě, nebyly to jen tajné služby.[/quote] Pro mne to bylo překvapení...přece jen, veřejná nanajská akce na strukturní úrovni a s takovým předstihem, to mi počítadlo nebere... To znamená velké ponaučení...

@Počtář - hodně přidej, co se týče retra Listopadu. Nfproces vymyšlený ještě před Pražským jarem a realizovaný plánem B ( srpen 196smile během celé tzv.normalizace. Ta byla líhní polistopadového prvního sledu . Listopad byl už jen Velké finále s předem pečlivě tvořenými kroky.
Co se týče Zemana -pracoval jako řadový výzkumný pracovník v UTRIN ,ale byl v širších týmech, které se podílely na tzv. Komárkově Prognóze (1988 - PgÚ).Zeman je "osmašedesátník" a tahle část jeho života se moc neozvučuje. "Osmašedesátníci" byli hlavní liberální složkou mimo KSČ, na které se převrat v Listopadu 89 orientoval. Je to na delší debatu. Dobře popisuje strukturu "převratového podhoubí" M.Dolejší ve své Analýze...

@Počtář - hodně přidej, co se týče retra Listopadu. Nfproces vymyšlený ještě před Pražským jarem a realizovaný plánem B ( srpen 1968) během celé tzv.normalizace. Ta byla líhní polistopadového prvního sledu . Listopad byl už jen Velké finále s předem pečlivě tvořenými kroky. Co se týče Zemana -pracoval jako řadový výzkumný pracovník v UTRIN ,ale byl v širších týmech, které se podílely na tzv. Komárkově Prognóze (1988 - PgÚ).Zeman je "osmašedesátník" a tahle část jeho života se moc neozvučuje. "Osmašedesátníci" byli hlavní liberální složkou mimo KSČ, na které se převrat v Listopadu 89 orientoval. Je to na delší debatu. Dobře popisuje strukturu "převratového podhoubí" M.Dolejší ve své Analýze...

hodně přidej, co se týče retra Listopadu.

To není to, čím jsem byl (nedávno) překvapen. Že to začalo ve “zlatých šedesátých” (zajímavě se to rýmuje se “svjátyje děvjanóstyje”), že toho bylo základem “Pražské jaro” (nebo spíše “Evropské jaro 68”? - protože ČSSR, Francie, Jugoslávie, NSR akce Rote Armee Fraktion, sabotáž chemické továrny v NDR, Stávka šiček v továrně Ford v Británii, Demonstrace na Rudém náměstí proti zásahu v ČSSR, v Polsku samoupálení ala Palach, Albánie vystoupila z Varšavské smlouvy, vražda Gagarina, M.L. Kinga, R. Kennedyho viz https://cs.wikipedia.org/wiki/1968 ) - toto, a další věci, beru jako součást nezjevných a pro většinu lidí neviditelných, protože NF, procesů běžících pod povrchem.
Ale že zjevná manifestace, typu kauza SBČS, nastane tak brzo před převratem, navíc rukama těch, kteří jsou oficálně proti, to mne zarazilo...


Mimochodem: před pár lety jsem si všiml, že se začaly “z ničeho nic” zhoršovat služby České pošty. Napadlo mne, jestli se nechystá “privatizace”. Začalo se to ozvučovat. Byl zaveden lístečkový vyvolávací systém (https://cs.wikipedia.org/wiki/Vyvolávac%C3%AD_systém) a netrvalo dlouho, byl několikrát (2x?) vyměněn za jiný. Bylo propouštění zaměstnanců, aby pak kolem Vánoc chyběly kapacity.
Tento týden začaly vycházet články jako tento ze seznam-žumpy
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ceska-posta-se-do-tri-let-rozdeli-dva-podniky-kvuli-konkurenci-155563
“Rozdělení nebude podle Hamáčka znamenat rušení poboček, propouštění zaměstnanců ani privatizaci části podniku.”
Takže jsme ve fázi overtonova okna “debata nemyslitelného”?


[quote="pid:16724, uid:57"]hodně přidej, co se týče retra Listopadu.[/quote] To není to, čím jsem byl (nedávno) překvapen. Že to začalo ve “zlatých šedesátých” (zajímavě se to rýmuje se “svjátyje děvjanóstyje”), že toho bylo základem “Pražské jaro” (nebo spíše “Evropské jaro 68”? - protože ČSSR, Francie, Jugoslávie, NSR akce Rote Armee Fraktion, sabotáž chemické továrny v NDR, Stávka šiček v továrně Ford v Británii, Demonstrace na Rudém náměstí proti zásahu v ČSSR, v Polsku samoupálení ala Palach, Albánie vystoupila z Varšavské smlouvy, vražda Gagarina, M.L. Kinga, R. Kennedyho viz https://cs.wikipedia.org/wiki/1968 ) - toto, a další věci, beru jako součást nezjevných a pro většinu lidí neviditelných, protože NF, procesů běžících pod povrchem. Ale že zjevná manifestace, typu kauza SBČS, nastane tak brzo před převratem, navíc rukama těch, kteří jsou oficálně proti, to mne zarazilo... Mimochodem: před pár lety jsem si všiml, že se začaly “z ničeho nic” zhoršovat služby České pošty. Napadlo mne, jestli se nechystá “privatizace”. Začalo se to ozvučovat. Byl zaveden lístečkový vyvolávací systém (https://cs.wikipedia.org/wiki/Vyvolávac%C3%AD_systém) a netrvalo dlouho, byl několikrát (2x?) vyměněn za jiný. Bylo propouštění zaměstnanců, aby pak kolem Vánoc chyběly kapacity. Tento týden začaly vycházet články jako tento ze seznam-žumpy https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ceska-posta-se-do-tri-let-rozdeli-dva-podniky-kvuli-konkurenci-155563 “Rozdělení **nebude** podle Hamáčka **znamenat** rušení poboček, propouštění zaměstnanců ani **privatizaci** části podniku.” Takže jsme ve fázi overtonova okna “debata nemyslitelného”?
Upravené 22. 5. 2021 o 11:41
6.3k
70
25
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept