Zahraničná politika
Putin a Si Ťin-pching zahájili výstavbu nových energetických blokov v dvoch jadrových elektrárňach v Číne

Putin a Si Ťin-pching zahájili výstavbu nových energetických blokov v dvoch jadrových elektrárňach v Číne


Ruský prezident Vladimir Putin a čínsky prezident Si Ťin-pching v stredu zahájili výstavbu siedmeho a ôsmeho bloku jadrovej elektrárne Tchien-wan (NPP) a tretieho a štvrtého bloku jadrovej elektrárne Xudapu v Číne. Vedúci predstavitelia oboch krajín sa zúčastnili tohto ceremoniálu prostredníctvom videokonferencie.
Vedúci príslušných jadrových elektrární informovali o svojej pripravenosti zahájiť práce a požiadali Si Ťin-pchinga, aby povolil výstavbu energetických blokov v dvoch elektrárňach. Predseda ČĽR vydal príslušné velenie: „Začať.“


Alexej Lichačev, šéf štátnej korporácie Rosatom, adresoval Putinovi podobnú správu prostredníctvom videozáznamu a ruský prezident vydal príkaz „Začať prácu“. Potom sa zobrazilo vysielanie konkrétnej dodávky v lokalitách energetických blokov č. 7 a 8 JE Tianwan a energetických blokov č. 3 a 4 JE Xudapu.


Ako na slávnostnom otvorení poznamenal podpredseda vlády Ruskej federácie Alexander Novak, spolupráca s Čínou v jadrovej oblasti je pre ruský energetický sektor strategickou prioritou. Šéf štátnej korporácie Rosatom, ktorý bol počas ceremoniálu v Atommashe v meste Volgodonsk, kde sa vyrábajú reaktorové nádoby pre Čínu, zase uviedol, že tento podnik teraz pracuje s maximálnym zaťažením vo svojej histórii. "Súčasne sa tu vyrába šesť reaktorových nádob s vnútornými časťami a 24 parných generátorov. Jedná sa o zariadenie pre šesť jadrových blokov. Celkovo v Rusku a v deviatich zahraničných krajinách staviame 27 jadrových blokov," uviedol.


https://tass.ru/ekonomika/11411009


video


https://www.youtube.com/watch?v=bHLXrrwEjPU


**Putin a Si Ťin-pching zahájili výstavbu nových energetických blokov v dvoch jadrových elektrárňach v Číne ** Ruský prezident Vladimir Putin a čínsky prezident Si Ťin-pching v stredu zahájili výstavbu siedmeho a ôsmeho bloku jadrovej elektrárne Tchien-wan (NPP) a tretieho a štvrtého bloku jadrovej elektrárne Xudapu v Číne. Vedúci predstavitelia oboch krajín sa zúčastnili tohto ceremoniálu prostredníctvom videokonferencie. Vedúci príslušných jadrových elektrární informovali o svojej pripravenosti zahájiť práce a požiadali Si Ťin-pchinga, aby povolil výstavbu energetických blokov v dvoch elektrárňach. Predseda ČĽR vydal príslušné velenie: „Začať.“ Alexej Lichačev, šéf štátnej korporácie Rosatom, adresoval Putinovi podobnú správu prostredníctvom videozáznamu a ruský prezident vydal príkaz „Začať prácu“. Potom sa zobrazilo vysielanie konkrétnej dodávky v lokalitách energetických blokov č. 7 a 8 JE Tianwan a energetických blokov č. 3 a 4 JE Xudapu. Ako na slávnostnom otvorení poznamenal podpredseda vlády Ruskej federácie Alexander Novak, spolupráca s Čínou v jadrovej oblasti je pre ruský energetický sektor strategickou prioritou. Šéf štátnej korporácie Rosatom, ktorý bol počas ceremoniálu v Atommashe v meste Volgodonsk, kde sa vyrábajú reaktorové nádoby pre Čínu, zase uviedol, že tento podnik teraz pracuje s maximálnym zaťažením vo svojej histórii. "Súčasne sa tu vyrába šesť reaktorových nádob s vnútornými časťami a 24 parných generátorov. Jedná sa o zariadenie pre šesť jadrových blokov. Celkovo v Rusku a v deviatich zahraničných krajinách staviame 27 jadrových blokov," uviedol. https://tass.ru/ekonomika/11411009 video https://www.youtube.com/watch?v=bHLXrrwEjPU
Upravené 19. 5. 2021 o 17:08
129
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept