Zahraničná politika
Na Ukrajine vracajú pôvodné, sovietske názvy ulíc a rušia banderovské

Na Ukrajine vracajú pôvodné, sovietske názvy ulíc a rušia banderovské
v Charkove už vrátili pôvodný názov ulice Maršala Žukova a v Odese sa podobný návrat rovnomenného názvu uskutoční už čoskoro. V súčasnosti sa premenovanie prospektu v Odese naťahuje kvôli oponovaniu radikálov a… pandémii koronavírusu.


Ako uviedli na Mestskom úrade, pre návrat pôvodného názvu prospektu – mená Maršala Žukova je potrebné uskutočniť niekoľko procedúr, z ktorých je niektoré v období pandémie koronavírusu ťažké uskutočniť. Prvé kroky však urobili. Premenovanie, presnejšie navrátenie pôvodného názvu prospektu už odsúhlasila toponymická komisia. Obyvatelia mesta ho podporili aj v referende, keď hlasovali na portáli radnice.


Na Mestskom úrade, ktorý čiastočne ovládajú radikáli, neonacisti a nacionalisti však vyhlásili, že toto ešte nie je koniec. Poukázali na to, že aby sa podarilo odštartovať proces premenovania prospektu oficiálne, treba začať verejnú diskusiu, čo je za podmienok pandémie, karantény a iných obmedzení nemožné.. .
https://zemavek.sk/na-ukrajine-vracaju-povodne-sovietske-nazvy-ulic-a-rusia-banderovske/


Na Ukrajine vracajú pôvodné, sovietske názvy ulíc a rušia banderovské v Charkove už vrátili pôvodný názov ulice Maršala Žukova a v Odese sa podobný návrat rovnomenného názvu uskutoční už čoskoro. V súčasnosti sa premenovanie prospektu v Odese naťahuje kvôli oponovaniu radikálov a… pandémii koronavírusu. Ako uviedli na Mestskom úrade, pre návrat pôvodného názvu prospektu – mená Maršala Žukova je potrebné uskutočniť niekoľko procedúr, z ktorých je niektoré v období pandémie koronavírusu ťažké uskutočniť. Prvé kroky však urobili. Premenovanie, presnejšie navrátenie pôvodného názvu prospektu už odsúhlasila toponymická komisia. Obyvatelia mesta ho podporili aj v referende, keď hlasovali na portáli radnice. Na Mestskom úrade, ktorý čiastočne ovládajú radikáli, neonacisti a nacionalisti však vyhlásili, že toto ešte nie je koniec. Poukázali na to, že aby sa podarilo odštartovať proces premenovania prospektu oficiálne, treba začať verejnú diskusiu, čo je za podmienok pandémie, karantény a iných obmedzení nemožné.. . https://zemavek.sk/na-ukrajine-vracaju-povodne-sovietske-nazvy-ulic-a-rusia-banderovske/

Na Ukrajine vracajú pôvodné, sovietske názvy ulíc

No vidite hosi....bylo to zapotrebi ? a co cesky kamaradi z prahy Brevnova...jeste nic nepochopili?


[quote="pid:16412, uid:78"]Na Ukrajine vracajú pôvodné, sovietske názvy ulíc[/quote] No vidite hosi....bylo to zapotrebi ? a co cesky kamaradi z prahy Brevnova...jeste nic nepochopili?
515
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept