Zahraničná politika
Zasedání Nejvyšší euroasijské ekonomické rady

Zasedání Nejvyšší euroasijské ekonomické rady
Vladimir Putin se prostřednictvím videokonference zúčastnil zasedání Nejvyšší euroasijské ekonomické rady.


http://en.kremlin.ru/events/president/news/65626


"S uspokojením konstatujeme, že integrační procesy probíhající v rámci EAEU upoutávají pozornost řady zahraničních států: dnes jste to také zmínili. Vnější vztahy naší unie se důsledně rozšiřovaly a diverzifikovaly. Byl vyvinut a úspěšně používán flexibilní systém interakce se státy, integračními strukturami a mezinárodními organizacemi. Tento systém umožňuje udržovat a podporovat obchodní a ekonomické vazby s partnery na různých kurzech a úrovních vzhledem k jejich sklonu a připravenosti navázat integrační spolupráci založenou na vzájemném prospěchu a vzájemné úctě.


Jsme pro pokračování zvyšování počtu preferenčních dohod s hlavními obchodními partnery EAEU. Rád bych vám připomněl, že EAEU podepsala tyto dokumenty s Vietnamem, Srbskem, Íránem a Singapurem. Věříme, že je důležité zintenzivnit rozhovory o podobných dokumentech s Izraelem a, jak právě navrhl Lukašenko, s Egyptem. Také to podporujeme. Proces jednání by měl být zahájen co nejdříve s naším hlavním partnerem, Indií, a měli bychom se zaměřit na to, zda je možné podepsat dohody o volném obchodu s další velkou zemí, Indonésií, a s naším sousedem Mongolskem.


Spolu s vámi jsme opakovaně hovořili o sladění integračních procesů EAEU s čínskou iniciativou Belt and Road. Souhlasím se svými kolegy: krokem k tomu se stalo podepsání dohody o obchodní a hospodářské spolupráci mezi euroasijskou unií a ČLR. Je samozřejmě nutné postupovat dále. Samotný tento dokument však byl implementován důsledně, a proto se vytváří spolehlivý základ pro praktické uskutečnění myšlenky na vytvoření většího euroasijského partnerství v bezpečnostní, hospodářské a humanitární oblasti."


Ujíždí nám vlak...


Zasedání Nejvyšší euroasijské ekonomické rady Vladimir Putin se prostřednictvím videokonference zúčastnil zasedání Nejvyšší euroasijské ekonomické rady. http://en.kremlin.ru/events/president/news/65626 "S uspokojením konstatujeme, že integrační procesy probíhající v rámci EAEU upoutávají pozornost řady zahraničních států: dnes jste to také zmínili. Vnější vztahy naší unie se důsledně rozšiřovaly a diverzifikovaly. Byl vyvinut a úspěšně používán flexibilní systém interakce se státy, integračními strukturami a mezinárodními organizacemi. Tento systém umožňuje udržovat a podporovat obchodní a ekonomické vazby s partnery na různých kurzech a úrovních vzhledem k jejich sklonu a připravenosti navázat integrační spolupráci založenou na vzájemném prospěchu a vzájemné úctě. Jsme pro pokračování zvyšování počtu preferenčních dohod s hlavními obchodními partnery EAEU. Rád bych vám připomněl, že EAEU podepsala tyto dokumenty s Vietnamem, Srbskem, Íránem a Singapurem. Věříme, že je důležité zintenzivnit rozhovory o podobných dokumentech s Izraelem a, jak právě navrhl Lukašenko, s Egyptem. Také to podporujeme. Proces jednání by měl být zahájen co nejdříve s naším hlavním partnerem, Indií, a měli bychom se zaměřit na to, zda je možné podepsat dohody o volném obchodu s další velkou zemí, Indonésií, a s naším sousedem Mongolskem. Spolu s vámi jsme opakovaně hovořili o sladění integračních procesů EAEU s čínskou iniciativou Belt and Road. Souhlasím se svými kolegy: krokem k tomu se stalo podepsání dohody o obchodní a hospodářské spolupráci mezi euroasijskou unií a ČLR. Je samozřejmě nutné postupovat dále. Samotný tento dokument však byl implementován důsledně, a proto se vytváří spolehlivý základ pro praktické uskutečnění myšlenky na vytvoření většího euroasijského partnerství v bezpečnostní, hospodářské a humanitární oblasti." Ujíždí nám vlak...
151
0
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept