Politika v SR
Minister pôdohospodárstva Ján Mičovský oznámil odstúpenie z funkcie

Minister pôdohospodárstva Ján Mičovský oznámil odstúpenie z funkcie


https://www.hlavnydennik.sk/2021/05/25/aktualita-minister-podohospodarstva-jan-micovsky-oznamil-odstupenie-z-funkcie/


Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ján Mičovský (OĽANO) oznámil, že odstúpi z funkcie. Urobiť tak chce v pondelok 31. mája. Mičovský to oznámil na brífingu v súvislosti s dianím v Slovenskom pozemkovom fonde.


Rozhodnutie odstúpiť je podľa Mičovského dobré "kvôli tomu, aby sme potvrdili, že sa nemáme v takýchto situáciách snažiť prekľučkovať". "Je tu situácia taká, že som nominoval človeka, ktorý pravdepodobne zlyhal. Odborník sa nájde, ale okrem odbornosti treba aj človeka, ktorý je morálne spôsobilý," konštatoval.


Mičovský pripustil, že jeho nástupcom vo funkcii ministra pôdohospodárstva by mohol byť súčasný štátny tajomník rezortu Martin Fecko (OĽANO). "Ja si Martina nesmierne vážim. Možno práve on bude ten, ktorý tu bude o chvíľu stáť. Bude to dobrá voľba. Nechcem však hovoriť za tých, ktorí musia o tom rozhodnúť," poznamenal.


Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v piatok (21.5.) na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku návrh na väzobné stíhanie v prípade siedmich obvinených osôb. Ide o osoby, ktoré Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala v stredu (19.5.) v súvislosti s korupciou na SPF v rámci akcií Latifundista a Feudál.


Medzi obvinenými bola aj generálna riaditeľka SPF Gabriela B., ktorá do funkcie nastúpila za súčasnej vlády a nominoval ju Mičovský. Ministerstvo v pondelok prijalo jej abdikáciu. Skutočnosť, že sa orgány činné v trestnom konaní (OČTK) venujú aj nominantom súčasnej koalície podľa ministerstva potvrdzuje otvorenosť a úprimnosť protikorupčného snaženia tejto vlády.


https://www.teraz.sk/ekonomika/fles-j-micovsky-odstupi-z-funkcie/551336-clanok.html?utm_source=teraz&utm_medium=organic&utm_campaign=click&utm_content=.%253Bw%253BwSpr%25C3%25A1vy%253BSpr%25C3%25A1vy%253BEkonomika


Minister pôdohospodárstva Ján Mičovský oznámil odstúpenie z funkcie https://www.hlavnydennik.sk/2021/05/25/aktualita-minister-podohospodarstva-jan-micovsky-oznamil-odstupenie-z-funkcie/ Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ján Mičovský (OĽANO) oznámil, že odstúpi z funkcie. Urobiť tak chce v pondelok 31. mája. Mičovský to oznámil na brífingu v súvislosti s dianím v Slovenskom pozemkovom fonde. Rozhodnutie odstúpiť je podľa Mičovského dobré "kvôli tomu, aby sme potvrdili, že sa nemáme v takýchto situáciách snažiť prekľučkovať". "Je tu situácia taká, že som nominoval človeka, ktorý pravdepodobne zlyhal. Odborník sa nájde, ale okrem odbornosti treba aj človeka, ktorý je morálne spôsobilý," konštatoval. Mičovský pripustil, že jeho nástupcom vo funkcii ministra pôdohospodárstva by mohol byť súčasný štátny tajomník rezortu Martin Fecko (OĽANO). "Ja si Martina nesmierne vážim. Možno práve on bude ten, ktorý tu bude o chvíľu stáť. Bude to dobrá voľba. Nechcem však hovoriť za tých, ktorí musia o tom rozhodnúť," poznamenal. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v piatok (21.5.) na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku návrh na väzobné stíhanie v prípade siedmich obvinených osôb. Ide o osoby, ktoré Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala v stredu (19.5.) v súvislosti s korupciou na SPF v rámci akcií Latifundista a Feudál. Medzi obvinenými bola aj generálna riaditeľka SPF Gabriela B., ktorá do funkcie nastúpila za súčasnej vlády a nominoval ju Mičovský. Ministerstvo v pondelok prijalo jej abdikáciu. Skutočnosť, že sa orgány činné v trestnom konaní (OČTK) venujú aj nominantom súčasnej koalície podľa ministerstva potvrdzuje otvorenosť a úprimnosť protikorupčného snaženia tejto vlády. https://www.teraz.sk/ekonomika/fles-j-micovsky-odstupi-z-funkcie/551336-clanok.html?utm_source=teraz&utm_medium=organic&utm_campaign=click&utm_content=.%253Bw%253BwSpr%25C3%25A1vy%253BSpr%25C3%25A1vy%253BEkonomika
Upravené 25. 5. 2021 o 10:28

Začína to Dedolesom. Kto bude další?


Začína to Dedolesom. Kto bude další?
245
1
1
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept