Politika v SR
Exvyšetrovateľ o Pčolinského výsluchu v parlamente: „Čo im už načisto šibe?“

V parlamente dnes schválili poslanci naozaj nečakaný krok. Požiadali, aby sa mimoriadnej schôdze, ktorá rieši tajnú poradu mocných v SIS, zúčastnil väzobne stíhaný bývalý riaditeľ tajných Vladimír Pčolinský. Táto parlamentná iniciatíva poriadne vytočila aj exvyšetrovateľa Petra Vačoka.


Takáto, mierne povedané, neštandardná taktika vyvoláva otázky aj pri veteránoch z policajných radov. Dnešná parlamentná iniciatíva doslova odtrhla z reťaze aj exvyšetrovateľa Petra Vačoka.


Pčolinského “priepustku” dnes prostredníctvom procedurálneho návrhu schválili poslanci v národnej rade. Následne zasadalo grémium, ktoré malo posúdiť či je tento krok zákonný.


Hlavným “hosťom” rokovania, ktorého mali poslanci spovedať mal byť premiér Eduard Heger. Ten mal schôdzu na pôde tajnej služby iniciovať. Program sa ale zmenil potom, čo poslanci Tomáš Taraba zo Života – NS a Robert Fico zo Smeru prišli s týmto kurióznym nápadom, píše portál eReport.sk.


https://www.hlavnydennik.sk/2021/05/26/exvysetrovatel-o-pcolinskeho-vysluchu-v-parlamente-co-im-uz-nacisto-sibe/


V parlamente dnes schválili poslanci naozaj nečakaný krok. Požiadali, aby sa mimoriadnej schôdze, ktorá rieši tajnú poradu mocných v SIS, zúčastnil väzobne stíhaný bývalý riaditeľ tajných Vladimír Pčolinský. Táto parlamentná iniciatíva poriadne vytočila aj exvyšetrovateľa Petra Vačoka. Takáto, mierne povedané, neštandardná taktika vyvoláva otázky aj pri veteránoch z policajných radov. Dnešná parlamentná iniciatíva doslova odtrhla z reťaze aj exvyšetrovateľa Petra Vačoka. Pčolinského “priepustku” dnes prostredníctvom procedurálneho návrhu schválili poslanci v národnej rade. Následne zasadalo grémium, ktoré malo posúdiť či je tento krok zákonný. Hlavným “hosťom” rokovania, ktorého mali poslanci spovedať mal byť premiér Eduard Heger. Ten mal schôdzu na pôde tajnej služby iniciovať. Program sa ale zmenil potom, čo poslanci Tomáš Taraba zo Života – NS a Robert Fico zo Smeru prišli s týmto kurióznym nápadom, píše portál eReport.sk. https://www.hlavnydennik.sk/2021/05/26/exvysetrovatel-o-pcolinskeho-vysluchu-v-parlamente-co-im-uz-nacisto-sibe/

JankA

Líder mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini vyzval premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) aj jeho kabinet na demisiu. Hovorí o závažných informáciách v súvislosti so stretnutím špičiek štátu v budove Slovenskej informačnej služby (SIS). Ústavní činitelia podľa neho pravdepodobne zavádzali o obsahu schôdzky.


Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) podľa Pellegriniho informoval poslancov o správe, ktorá má potvrdzovať existenciu pracovnej skupiny ovplyvňujúcu konania v trestných veciach.


Kollár mal poslancov informovať o dôvodoch zvolania schôdzky aj jej obsahu. Správu, ktorú v pléne predniesol, mala byť upravená na stupeň dôverné. „Už len v stupni dôverne tá správa, ktorá nám bola prednesená, potvrdzuje, že na Slovensku existuje nejaká pracovná skupina, ktorá naozaj ovplyvňuje reálne jednotlivé konania v trestných veciach, že dochádza, tak ako sme predpokladali, ku koordinácii výpovedí tzv. univerzálnych svedkov, ktorí za prospech pre seba alebo iného sú ochotní rozprávať na iných to, čo sa im povie, alebo to, čo od nich niekto žiada s cieľom iného poškodiť, druhému privodiť nejakú ujmu alebo sebe nejaký benefit a zmiernenie trestu,“ povedal Pellegrini. Správa podľa neho neobsahuje žiadne mená.


Poslanci chceli, aby v pléne vystúpil zadržaný exšéf SIS. Prokurátor im nevyhovel
Pellegrini tieto informácie označil za škandál potvrdený bezpečnostnými zložkami štátu. Chce, aby vláda podala demisiu a aby orgány činné v trestnom konaní okamžite začali vyvodzovať zodpovednosť za osoby, ktoré sú údajne spomínané v tejto správe a ktoré sa majú podieľať na tejto závažnej trestnej činnosti.


https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/589252-pellegrini-vyzval-premiera-i-vladu-na-demisiu-pre-schodzku-v-sis/


Líder mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini vyzval premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) aj jeho kabinet na demisiu. Hovorí o závažných informáciách v súvislosti so stretnutím špičiek štátu v budove Slovenskej informačnej služby (SIS). Ústavní činitelia podľa neho pravdepodobne zavádzali o obsahu schôdzky. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) podľa Pellegriniho informoval poslancov o správe, ktorá má potvrdzovať existenciu pracovnej skupiny ovplyvňujúcu konania v trestných veciach. Kollár mal poslancov informovať o dôvodoch zvolania schôdzky aj jej obsahu. Správu, ktorú v pléne predniesol, mala byť upravená na stupeň dôverné. „Už len v stupni dôverne tá správa, ktorá nám bola prednesená, potvrdzuje, že na Slovensku existuje nejaká pracovná skupina, ktorá naozaj ovplyvňuje reálne jednotlivé konania v trestných veciach, že dochádza, tak ako sme predpokladali, ku koordinácii výpovedí tzv. univerzálnych svedkov, ktorí za prospech pre seba alebo iného sú ochotní rozprávať na iných to, čo sa im povie, alebo to, čo od nich niekto žiada s cieľom iného poškodiť, druhému privodiť nejakú ujmu alebo sebe nejaký benefit a zmiernenie trestu,“ povedal Pellegrini. Správa podľa neho neobsahuje žiadne mená. Poslanci chceli, aby v pléne vystúpil zadržaný exšéf SIS. Prokurátor im nevyhovel Pellegrini tieto informácie označil za škandál potvrdený bezpečnostnými zložkami štátu. Chce, aby vláda podala demisiu a aby orgány činné v trestnom konaní okamžite začali vyvodzovať zodpovednosť za osoby, ktoré sú údajne spomínané v tejto správe a ktoré sa majú podieľať na tejto závažnej trestnej činnosti. https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/589252-pellegrini-vyzval-premiera-i-vladu-na-demisiu-pre-schodzku-v-sis/

JankA

Smer chce ďalšiu mimoriadnu schôdzu
Opozičná strana Smer bude iniciovať ďalšiu mimoriadnu schôdzu parlamentu, na ktorej chce žiadať, aby boli z väzby prepustení všetci tí, ktorých sa priamo dotýkalo stretnutie najvyšších predstaviteľov štátu so zástupcami bezpečnostných zložiek zo 17. mája v budove Slovenskej informačnej služby (SIS). Médiám to dnes v parlamente povedal predseda Smeru-SD Robert Fico s tým, že budú žiadať vyvodenie zodpovednosti voči špeciálnemu prokurátorovi, ministrovi vnútra a predsedovi Špecializovaného trestného súdu.


„Rešpektujúc neverejnosť rokovania Národnej rady SR môžem potvrdiť, že prebehli v pléne udalosti, ktoré definitíve potvrdili, že všetci účastníci otvorene klamali o priebehu stretnutia zo 17. mája. V reakcii na to podáme návrh na zvolanie ďalšej mimoriadnej schôdze. Takýto škandál ešte Slovensko nezažilo. Vo štvrtok sa verejnosť dozvie viac," zdôvodnil Fico.


https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/589162-poslanci-rokuju-o-stretnuti-v-sis-v-utajenom-rezime/


Smer chce ďalšiu mimoriadnu schôdzu Opozičná strana Smer bude iniciovať ďalšiu mimoriadnu schôdzu parlamentu, na ktorej chce žiadať, aby boli z väzby prepustení všetci tí, ktorých sa priamo dotýkalo stretnutie najvyšších predstaviteľov štátu so zástupcami bezpečnostných zložiek zo 17. mája v budove Slovenskej informačnej služby (SIS). Médiám to dnes v parlamente povedal predseda Smeru-SD Robert Fico s tým, že budú žiadať vyvodenie zodpovednosti voči špeciálnemu prokurátorovi, ministrovi vnútra a predsedovi Špecializovaného trestného súdu. „Rešpektujúc neverejnosť rokovania Národnej rady SR môžem potvrdiť, že prebehli v pléne udalosti, ktoré definitíve potvrdili, že všetci účastníci otvorene klamali o priebehu stretnutia zo 17. mája. V reakcii na to podáme návrh na zvolanie ďalšej mimoriadnej schôdze. Takýto škandál ešte Slovensko nezažilo. Vo štvrtok sa verejnosť dozvie viac," zdôvodnil Fico. https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/589162-poslanci-rokuju-o-stretnuti-v-sis-v-utajenom-rezime/

JankA

Tlačová beseda predstaviteľov strany SMER-SD na tému: Mimoriadna neverejná schôdza
NR SR


Fico ide ako buldozer. V jednej osobe ci jednej strane je opozicia, novinari ci TV spravodajstvo.
Fico otvara ci ozvucuje temy, kedze sa novinari boja, tak ich aj supluje, tym padom supluje noviny, televizie, utvara verejnu mienku a novinari svojim strachom ci bezmocnostou davaju Ficovi viac moci ci vplyvu kazdym dnom ich necinnosti.


[quote="pid:17427, uid:17"]Tlačová beseda predstaviteľov strany SMER-SD na tému: Mimoriadna neverejná schôdza NR SR[/quote] Fico ide ako buldozer. V jednej osobe ci jednej strane je opozicia, novinari ci TV spravodajstvo. Fico otvara ci ozvucuje temy, kedze sa novinari boja, tak ich aj supluje, tym padom supluje noviny, televizie, utvara verejnu mienku a novinari svojim strachom ci bezmocnostou davaju Ficovi viac moci ci vplyvu kazdym dnom ich necinnosti.

Moderator

Fico dostal minimálne dve prihrávky od redaktora televízie Joj a dostal príležitosť ozvučiť a rozviesť do podrobností dôležité veci. Táto TV bola kúpená Kellnerovou firmou PPF dva roky dozadu. Mejnstrím má v spravodajskom infopoli krtka a ten práve začal robiť kopčeky.


Fico dostal minimálne dve prihrávky od redaktora televízie Joj a dostal príležitosť ozvučiť a rozviesť do podrobností dôležité veci. Táto TV bola kúpená Kellnerovou firmou PPF dva roky dozadu. Mejnstrím má v spravodajskom infopoli krtka a ten práve začal robiť kopčeky.

Dnes som čítala, že Kellnerova manželka zdedila všetky majetky po manželovi
https://www.cas.sk/clanok/2533937/kto-zdedi-majetok-zosnuleho-kellnera-56-tato-zena-by-sa-stala-najbohatsou-ceskou/


tu je to podrobnejšie kde sa angažovala a angažuje dodnes
https://ereport.sk/zahadna-pani-kellnerova-spravuje-majetok-a-vlastni-najvacsiu-zbierku-fotografii-znameho-ceskeho-umelca/


Dnes som čítala, že Kellnerova manželka zdedila všetky majetky po manželovi https://www.cas.sk/clanok/2533937/kto-zdedi-majetok-zosnuleho-kellnera-56-tato-zena-by-sa-stala-najbohatsou-ceskou/ tu je to podrobnejšie kde sa angažovala a angažuje dodnes https://ereport.sk/zahadna-pani-kellnerova-spravuje-majetok-a-vlastni-najvacsiu-zbierku-fotografii-znameho-ceskeho-umelca/

Fico otvara ci ozvucuje temy, kedze sa novinari boja, tak ich aj supluje, tym padom supluje noviny, televizie, utvara verejnu mienku a novinari svojim strachom ci bezmocnostou


toto je pravda. Peter Toth, už som pisala, že teda nie moc dôveryhodný, včera toto pustil na IV. Že novinári už dávajú Ficovi veci a info, aby ich dal von, napr aj tie screebshoty smsiek.


[quote="pid:17428, uid:10"]Fico otvara ci ozvucuje temy, kedze sa novinari boja, tak ich aj supluje, tym padom supluje noviny, televizie, utvara verejnu mienku a novinari svojim strachom ci bezmocnostou[/quote] toto je pravda. Peter Toth, už som pisala, že teda nie moc dôveryhodný, včera toto pustil na IV. Že novinári už dávajú Ficovi veci a info, aby ich dal von, napr aj tie screebshoty smsiek.
688
7
5
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept