Politika v ČR
Na prazskem hrade byl prijat rusky velvyslanec. Tematem byl osud ruske skoly.
Y

Schůzka se uskutečnila na žádost ruské strany s tím, že ruský velvyslanec při ní požádal o pomoc při řešení budoucnosti Střední školy při Velvyslanectví Ruské federace v Praze, jejiz existence je ohrozena v dusledku rozjitrenych cesko-ruskych vztahu.
V tiskové zprávě je napsáno, že ministrům zahraničních věcí a v kopii prezidentům obou zemí byla zaslána petice na záchranu školy, kterou podepsalo více než 220 absolventů a rodičů současných žáků školy.
„Ruský velvyslanec konkrétně požádal o pomoc při získání pobytových povolení v režimu Zákona o pobytu cizinců na území ČR (tj. nikoli o jejich vynětí z početních limitů podle článku 11 Vídeňské úmluvy o diplomatických stycích) pro pracovníky školy tak, aby i nadále mohli vykonávat pedagogickou činnost,“ stojí ve zprávě.
https://cz.sputniknews.com/20210526/na-prazskem-hrade-byl-prijat-rusky-velvyslanec-14627725.html


Schůzka se uskutečnila na žádost ruské strany s tím, že ruský velvyslanec při ní požádal o pomoc při řešení budoucnosti Střední školy při Velvyslanectví Ruské federace v Praze, jejiz existence je ohrozena v dusledku rozjitrenych cesko-ruskych vztahu. V tiskové zprávě je napsáno, že ministrům zahraničních věcí a v kopii prezidentům obou zemí byla zaslána petice na záchranu školy, kterou podepsalo více než 220 absolventů a rodičů současných žáků školy. „Ruský velvyslanec konkrétně požádal o pomoc při získání pobytových povolení v režimu Zákona o pobytu cizinců na území ČR (tj. nikoli o jejich vynětí z početních limitů podle článku 11 Vídeňské úmluvy o diplomatických stycích) pro pracovníky školy tak, aby i nadále mohli vykonávat pedagogickou činnost,“ stojí ve zprávě. https://cz.sputniknews.com/20210526/na-prazskem-hrade-byl-prijat-rusky-velvyslanec-14627725.html

Ze třetího terminálu pražského letiště v Ruzyni dnes po 14:30 odletěl ruský vládní speciál, který dopraví do Ruska část diplomatů a zaměstnanců ruského velvyslanectví vyhoštěných z Česka kvůli kauze Vrbětice. Do letadla nastoupilo několik desítek lidí, podle ruské agentury TASS Česko dnes opustilo 54 zaměstnanců ruského velvyslanectví v Praze. Do konce května by měly podle rozhodnutí české vlády opustit ruskou ambasádu desítky diplomatů a zaměstnanců. Další letadlo má pro ně přiletět v pondělí.
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/680684/prvni-varka-rusu-z-ambasady-opustila-cesko-stehovali-i-kocku-deti-se-loucily-s-ruzemi.html


Ze třetího terminálu pražského letiště v Ruzyni dnes po 14:30 odletěl ruský vládní speciál, který dopraví do Ruska část diplomatů a zaměstnanců ruského velvyslanectví vyhoštěných z Česka kvůli kauze Vrbětice. Do letadla nastoupilo několik desítek lidí, podle ruské agentury TASS Česko dnes opustilo 54 zaměstnanců ruského velvyslanectví v Praze. Do konce května by měly podle rozhodnutí české vlády opustit ruskou ambasádu desítky diplomatů a zaměstnanců. Další letadlo má pro ně přiletět v pondělí. https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/680684/prvni-varka-rusu-z-ambasady-opustila-cesko-stehovali-i-kocku-deti-se-loucily-s-ruzemi.html

Pro naše politické kreatury, které odstranili pamětní desku na Staroměstské radnici, zlikvidovali pomník maršála Koněva v Dejvicích, vybudovali pomník Banderovcům v Řeporyjích nebo "vytáhli z kloubouku" kauzu Vrbětice, příp. všechny tyto činy kryli a podporovali, není zřejmě problém zlikvidovat i Střední školu při Velvyslanectví RF v Praze.
"Důvody" si jistě najdou, opak by mne velmi překvapil.


Pro naše politické kreatury, které odstranili pamětní desku na Staroměstské radnici, zlikvidovali pomník maršála Koněva v Dejvicích, vybudovali pomník Banderovcům v Řeporyjích nebo "vytáhli z kloubouku" kauzu Vrbětice, příp. všechny tyto činy kryli a podporovali, není zřejmě problém zlikvidovat i Střední školu při Velvyslanectví RF v Praze. "Důvody" si jistě najdou, opak by mne velmi překvapil.
457
2
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept