Politika v SR
Penta predáva Aero Vodochody. S obchodom pomáha Oszkár Világi. Vyhliadli si Jaroslava Naďa

Penta predáva Aero Vodochody. S obchodom pomáha Oszkár Világi. Vyhliadli si Jaroslava Naďa


Penta po pätnástich rokoch predáva najväčšiu českú leteckú fabriku Aero Vodochody. Do oka padla vláde Viktora Orbána. S rokovaním mu pomáhaja aj konzervatívny podnikateľ András Tombor. S dotiahnutím obchodu údajne pomáha aj šéf Slovnaftu a ďalší Orbánov spojenec Oszkár Világi.


Hodnota firmy sa odvíja od toho, aké má podpísané objednávky. Aero Vodochody si preto vyhliadli ministra obrany Jaroslava Naďa. Mohol by totiž v dohľadnom čase objednať ich najnovší produkt s označením L-39 NG.


Aero Vodochody patrili v 80. rokoch ku klenotom československého priemyslu. Fabrika dnes zamestnáva 1 350 ľudí. Vlastníkom je skupina Penta. Firmu však predáva. Biznismeni, ktorí sú zainteresovaní do predaja, hrajú o čas. Potrebujú objednávky čo najskôr. Vývoj novej verzie L-39 NG stál desiatky miliónov eur. Návratnosť je v nedohľadne. Fabrika vykazuje stratu. Penta potrebuje čo najskôr podpísať kontrakty. Zvýšiť hodnotu firmy a vypýtať si za ňu čo najviac. Stanovisko týždenníka Hrot v tlačenom vydaní prináša Denník N.


Obchod skomplikovala Babišova vláda. Doteraz nové lietadlo nekúpila. Do jesenných volieb to už nestihne. O to viac rastie význam iných potenciálnych zákazníkov. Jedným z nich je aj Slovensko, ktoré využíva pôvodné albatrosy z 80. rokov.


„Ministerstvo i Aero tvrdia, že maďarskí biznismeni ani sprostredkovateľ Világi nie sú zapojení do rokovania o cvičných lietadlách. Na vyjednávaniach sa podľa nich zúčastňuje výlučne súčasný manažment Aera Vodochody,“ píše portál Denník N.


Záujem Slovenska potvrdila hovorkyňa Aera Tobiáš Tvrdík


„Naša ponuka pre Slovensko je založená na dlhodobej strategickej spolupráci. Súčasťou ponuky je desať moderných lietadiel L-39 NG vo vyzbrojenej verzii. Spolupráca na rozvoji samostatného výcviku pilotov, ako aj ponuka rozsiahlej priemyselnej spolupráce.“ Stanovisko hovorkyne Aera Tobiáš Tvrdík prináša Denník N. Aero zdôrazňuje, že ponuka lietadiel slovenskému ministerstvu s predajom fabriky nesúvisí.
Ministerstvo obrany chce počas Naďovej éry stihnúť podpísať aj cvičné lietadlá


Ministerstvo obrany v súčasnosti plánuje nákup minimálne desiatich cvičných lietadiel. Ich predpokladaná hodnota je 150 miliónov eur. O dodávateľovi nie je rozhodnuté. Nákup je podľa ministerstva potrebný ako doplnok k dvojmiliardovému projektu stíhačiek F-16. Podpísala ho ešte Pellegriniho vláda.


Doteraz boli síce Naďovou prioritou investície do pozemných síl, ale ministerstvo chce pod vedením súčasného ministra stihnúť podpísať aj nákup cvičných lietadiel. Stanovisko hovorkyne Martiny Kovaľ Kakaščíkovej prináša Denník N.


https://www.hlavnydennik.sk/2021/05/30/penta-predava-aero-vodochody-s-obchodom-pomaha-oszkar-vilagi-vyhliadli-si-jaroslava-nada/


Penta predáva Aero Vodochody. S obchodom pomáha Oszkár Világi. Vyhliadli si Jaroslava Naďa Penta po pätnástich rokoch predáva najväčšiu českú leteckú fabriku Aero Vodochody. Do oka padla vláde Viktora Orbána. S rokovaním mu pomáhaja aj konzervatívny podnikateľ András Tombor. S dotiahnutím obchodu údajne pomáha aj šéf Slovnaftu a ďalší Orbánov spojenec Oszkár Világi. Hodnota firmy sa odvíja od toho, aké má podpísané objednávky. Aero Vodochody si preto vyhliadli ministra obrany Jaroslava Naďa. Mohol by totiž v dohľadnom čase objednať ich najnovší produkt s označením L-39 NG. Aero Vodochody patrili v 80. rokoch ku klenotom československého priemyslu. Fabrika dnes zamestnáva 1 350 ľudí. Vlastníkom je skupina Penta. Firmu však predáva. Biznismeni, ktorí sú zainteresovaní do predaja, hrajú o čas. Potrebujú objednávky čo najskôr. Vývoj novej verzie L-39 NG stál desiatky miliónov eur. Návratnosť je v nedohľadne. Fabrika vykazuje stratu. Penta potrebuje čo najskôr podpísať kontrakty. Zvýšiť hodnotu firmy a vypýtať si za ňu čo najviac. Stanovisko týždenníka Hrot v tlačenom vydaní prináša Denník N. Obchod skomplikovala Babišova vláda. Doteraz nové lietadlo nekúpila. Do jesenných volieb to už nestihne. O to viac rastie význam iných potenciálnych zákazníkov. Jedným z nich je aj Slovensko, ktoré využíva pôvodné albatrosy z 80. rokov. „Ministerstvo i Aero tvrdia, že maďarskí biznismeni ani sprostredkovateľ Világi nie sú zapojení do rokovania o cvičných lietadlách. Na vyjednávaniach sa podľa nich zúčastňuje výlučne súčasný manažment Aera Vodochody,“ píše portál Denník N. Záujem Slovenska potvrdila hovorkyňa Aera Tobiáš Tvrdík „Naša ponuka pre Slovensko je založená na dlhodobej strategickej spolupráci. Súčasťou ponuky je desať moderných lietadiel L-39 NG vo vyzbrojenej verzii. Spolupráca na rozvoji samostatného výcviku pilotov, ako aj ponuka rozsiahlej priemyselnej spolupráce.“ Stanovisko hovorkyne Aera Tobiáš Tvrdík prináša Denník N. Aero zdôrazňuje, že ponuka lietadiel slovenskému ministerstvu s predajom fabriky nesúvisí. Ministerstvo obrany chce počas Naďovej éry stihnúť podpísať aj cvičné lietadlá Ministerstvo obrany v súčasnosti plánuje nákup minimálne desiatich cvičných lietadiel. Ich predpokladaná hodnota je 150 miliónov eur. O dodávateľovi nie je rozhodnuté. Nákup je podľa ministerstva potrebný ako doplnok k dvojmiliardovému projektu stíhačiek F-16. Podpísala ho ešte Pellegriniho vláda. Doteraz boli síce Naďovou prioritou investície do pozemných síl, ale ministerstvo chce pod vedením súčasného ministra stihnúť podpísať aj nákup cvičných lietadiel. Stanovisko hovorkyne Martiny Kovaľ Kakaščíkovej prináša Denník N. https://www.hlavnydennik.sk/2021/05/30/penta-predava-aero-vodochody-s-obchodom-pomaha-oszkar-vilagi-vyhliadli-si-jaroslava-nada/

Dokonca som počula, že aj rozostavanu nemocnicu pri Boroch možno predajú
....ak by ju kúpil štát....bolo by to zaujmavé...
ako sa rýchlo zbavujú svojich kšeftov....rozpredávajú čo sa dá


Dokonca som počula, že aj rozostavanu nemocnicu pri Boroch možno predajú ....ak by ju kúpil štát....bolo by to zaujmavé... ako sa rýchlo zbavujú svojich kšeftov....rozpredávajú čo sa dá

ako sa rýchlo zbavujú svojich kšeftov....rozpredávajú čo sa dá


V daňových rajoch sa dostanú na žobrácku palicu...


[quote="pid:17943, uid:17"]ako sa rýchlo zbavujú svojich kšeftov....rozpredávajú čo sa dá[/quote] V daňových rajoch sa dostanú na žobrácku palicu...

Moderátor

456
2
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept